![]() |
|
![]() |
#182 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-04-2007
|
Sarkan petunyanın katmerli olanları da varmı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#184 |
Ağaç Dostu
|
Ocak ayı başında ektiğim tohumlar 10 gün kadar önce filizlendiler. Sanki bir yaşam savaşı veriyor gibiler. Hiç gelişme yok. İçme suyuyla toprağın dibine su verip kabın üstünü naylonla kapatıyorum. Aydınlık bir yerde, zaman zaman naylonu kaldırıp havanlandırıyorum. bakalım bir gelişme gösterecekler mi ... Bendekiler de çok minik çiçekleri olan değişik bir petonya. Yaşatmayı başarabilirsem fotoğraf çekip burada paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#185 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili yukka, Size petunya konusunda deneyimlerimi aktarmak istiyorum. Bence siz biraz acele etmişsiniz. Gerçi tohum paketlerinde örtü altında fideliklere ocak ayından itibaren ekilmesi öneriliyor. Bence en ideal ekim zamanı daha yeni başlıyor, bu süre mart ayı sonuna kadar sürebilir. Nisan ayı içinde direk bahçeye de atılabilir. Toprak bakımını yapmadığım halde, bir yıl öncesinde dökülen tohumlar yeniden yeşeriveriyor. Ben de bu fideleri dilediğim yerlere dikiyorum. Tuvalet kağıdının ortasından çıkan kağıt ruloyu ortasından ikiye kesip, ekili olan fideler içine gelecek şekilde koyduğumda bu fidelerin diğerlerine göre daha sağlıklı büyüdüklerini gördüm. Sanırım, karton rulonun oluşturduğu kuytuluktan hoşlanıyorlar. Tabi siz fideleri bahçeye dikmeyecekseniz bu uygulamaya gerek yok. Bir de şu önerim olacak. Naylon örtü yerine tülbent türü bir örtü kullanın derim. Tülbent nemli olmalı. Sulamayı sisleme olarak yaparsanız daha iyi olur. Suyu ne çok ne az vermelisiniz. Küflenmenin oluşmaması için havalandırmanız çok iyi… Sonucu merak ediyorum. Petunyalarınız bakalım önümüzdeki on beş gün içinde nasıl bir gelişme gösterecek ?… Kolay gelsin… |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#188 |
Ağaç Dostu
|
Gördüğüm kadarıyla oldukça başarılı ekmişsiniz... Sanırım onları bir haftaya kalmaz başka bir saksıya alacaksınız?.. Zaten petunyaları en az iki defa şaşırtmak gerekiyor. Önce küçük bir saksıya (Örn: altı delik plastik su bardağına... Strafor olanlarını tercih edin) Biraz canlanınca da oradan dilediğiniz yere nakledersiniz, olur biter.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#189 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hassoman önerileriniz için teşekkürler. Biraz geçen yılı hatırlayalım. Tabi zararlılarla mücadeleyi değil de petunyaların güzelliklerini. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#190 | |
-
|
Alıntı:
![]() tohumlarını çimlendirdiğim neredeyse tüm tohumlar (hercai menekşe, fare kulağı ve petunya) 2-3 cm olduktan sonra kendilerini toprağa atıp çürüdüler.. ne yapacağımı bilemedim.. şimdilik onlardan sonra diktiğim cherry domateslerim durumları iyi hayırlısı diyorum amabu sene kendi yetiştirdiğim çiçek fideleriyle balkonumu süslemek istiyordum.. zannedersem olmayacak.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#191 | |
-
|
Alıntı:
açıklarsanız sevinizim.. zira bendekiler teker teker intihar ederek beni şaşırtmaya devam ediyor.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#192 |
Ağaç Dostu
|
Sn. Hassoman, verdiğiniz bilgilere teşekkürler. Kaseyi streç film kaplı, radyatörün üzerinde (altında bir kitap), loş bir ortamda tutuyorum. Kasenin dibine su veriyorum. Buharlaşan su, naylona birikip yağmur gibi yeni fidecikleri suluyor. Tülbente geçersem toprağı kurutma ihtimali olabilir. Bir süre sonra tülbente geçebilirim ... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#194 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#195 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Küçük fideciklerden en güçlü olanlarını bir kürdan yardımıyla köküne zarar vermeden alıp önceden hazırladığınız yere dikin. Bu işlemi yaparken çok çok nazik olmalısınız. Diktikten sonra dibindeki toprağı örneğin bir kurşun kalemin tersiyle hafifce sıkıştırın... Sulama işini ben küçük bir pet şişenin kapağını yorgan iğnesiyle (elime dikkat ederek) süzgeç gibi deldim. Şişeyi hafifce sıkıştırınca bitkiye zarar vermeden sulayabiliyorum .Aklınızda bulunsun. Bence petunya ekiminde aceleci davranmışsınız. Bern daha dün ektim. Buna rağmen erken olduğunu düşünmekteyim. Umarım fidecikleri kurtarırsınız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#199 |
Ağaç Dostu
|
Hımm, o zaman siz de Barbaros'tasınız. Tohum ekme işini telefonla yapamayacağınıza göre. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#200 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Geri kalan tohumlarımı da yarın bahçeme serpeceğim. Bir cahil cesareti de benden olsun... İzinizdeyim ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#201 |
Ağaç Dostu
|
Neden büyümüyorlar diye soranlar için bakın ne yazmışım 2007 Mayıs sonunda... Forumu ikinci sayfasından itibaren okursanız tohumdan filizlenmesine, büyümesine, çiçeklenmesine ve tohumlarını toplamasına kadar gün gün, aşama aşama fotoğrafları görebilirsiniz. Ben tohumları Mart ayı sonlarına doğru ekmeyi planlıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#202 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Sen de sarkan petunya varmış. E, o zaman tohumu da vardır. Belki o tohumlardan bana da düşer. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#204 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-01-2008
|
Arkadaşlar elinde petunya tohumu olan var mı? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#209 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Üstünü açtım bir ara. Nerdeyse tamamı yere serildi. Tekrar sarıp sarmaladım ![]() Şimdi açıp baktım tam üç adet filiz kalmış ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#210 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 04-03-2007
|
Merhaba ben Seyyaah.Arkadaşlar ben buraya tohum ekme zamanı geldi demek için girmiştim,birde ne göreyim zenfree ekmiş yeşertmiş birde şaşırtmaya sıra gelmiş Allah nazardan saklasın.İnşallah o rengarenk çiçeklerinide görürüz.herkese selamlar saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|