agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni1280Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 14-05-2007, 13:56   #1
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gilan Mesajı Göster
Sarmaşıklar da yaygınlaşıyor herhalde git gide... Ankara'da Çayyolu'ndaki peyzajlarda 15'e, Koçtaş'ta 13'e, Praktiker'de de 9 ytl'ye gördüm. Hepsi de askılı saksılara birkaç kök dikilmiş şekildeydi. Keşke fideleri de satılsa..
Ben 3 sene önce çiekçime sipariş vermiştim Yalova'dan 2 kasa getirtmişti ve fiyatı gayet uygundu. Diyelimki normal petunyanın kökü 400 YTL ise o 600 YTL idi. Fakat sonraki senelerde bu sarkan petunyalar kıymete bindi nedense. Rağbet çok oldu herhalde. Şimdi diğer mevsimlikler gibi satmıyorlar 5 kökü bir saksıya dikip 20-25 YTL'ye ne tuttururlarsa satıyorlar. Aslında bunların diğer mevsimliklerden hiç bir farkı yok. Hatta ömürleri diğerine göre çok kısa. Normal petunyalar yaz sonuna kadar dayanırken bunlar yazın ortasında bozuluyorlar.
Her üründe olduğu gibi talep arttıkça fiyatlar da artıyor. Ben artık almıyorum onun yerine sakız sardunyalarımla avunuyorum Hem onları her sene yenilememe gerek yok. Sevgiler...

Düzenleyen limon : 15-05-2007 saat 11:05 Neden: düzeltme
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 00:31   #2
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi limon Mesajı Göster
Ben 3 sene önce çiekçime sipariş vermiştim Yalova'dan 2 kasa getirtmişti ve fiyatı gayet uygundu. Diyelimki normal petunyanın kökü 400 YTL ise o 600 YTL idi. Fakat sonraki senelerde bu sarkan petunyalar kıymete bindi nedense. Rağbet çok oldu herhalde. Şimdi diğer mevsimlikler gibi satmıyorlar 5 kökü bir saksıya dikip 20-25 YTL'ye ne tuttururlarsa satıyorlar. Aslında bunların diğer mevsimliklerden hiç bir farkı yok. Hatta ömürleri diğerine göre çok kısa. Normal petunyalar yaz sonuna kadar dayanırken bunlar yazın ortasında bozuluyorlar.
He üründe olduğu gibi talep arttıkça fiyatlar da artıyor. Ben artık almıyorum onun yerine sakız sardunyalarımla avunuyorum Hem onları her sene yenilememe gerek yok. Sevgiler...
Bense bu sene öğrenmiştim sarmaşık petunya diye bir tür olduğunu
Ama haklısınız, ben de sakızlarımın yanına normal petunyalardan da renk renk alıyim diyorum. Hatta pembe sakızla aynı saksıya beyaz petunya dikmek istiyorum ama biri mevsimlik biri kalıcı diye sonbaharda sorun çıkarırlar mı karar veremedim. Güzel olurdu aşağı doğru pembe, yukarı doğru beyaz..

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2007, 08:30   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 29-03-2007
Sevgili Gilan
Ben üst tarafa sarkmayan kırmızı sardunya , alta kırmızı sakız sardunya ve sarkan kırmızı petunya ektim şu anda çok az çiçek açtılar ama canlanıp hepsi çiçek açtığında manzaraya doyum olmayacağına eminim bu arada ben sarmaşık petunyaları çok ucuza aldım saksısı 3 ytl .Aynı zamanda bu denemeyi beyaz ve pembeyede yaptım şimdi merakla havaların ısınıp hepsinin canlanmasını bekliyorum.Bunlarda benim petunya ve ateş çiçeklerim ateş çiçeğinin morunu ilk defa gördüm

Eklenen Resimler

Düzenleyen ceviz ağacı : 15-05-2007 saat 09:58
ceviz ağacı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-05-2007, 11:55   #4
Ağaç Dostu

gilan's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ceviz ağacı Mesajı Göster
Sevgili Gilan
Ben üst tarafa sarkmayan kırmızı sardunya , alta kırmızı sakız sardunya ve sarkan kırmızı petunya ektim şu anda çok az çiçek açtılar ama canlanıp hepsi çiçek açtığında manzaraya doyum olmayacağına eminim bu arada ben sarmaşık petunyaları çok ucuza aldım saksısı 3 ytl .Aynı zamanda bu denemeyi beyaz ve pembeyede yaptım şimdi merakla havaların ısınıp hepsinin canlanmasını bekliyorum.Bunlarda benim petunya ve ateş çiçeklerim ateş çiçeğinin morunu ilk defa gördüm
Evet ben de ilk defa sizde gördüm mor ateş çiçeği. Hele bir de o petunyalar biraz daha büyüyünce çok güzel görünecekler eminim
Praktikerde kopmuş bir dal sarmaşık petunya buldum. Ben de onu diktim diğer petunyaların saksısına. Bakalım nasıl olacak.

gilan Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:58.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2026