|  | |
|  | 
|  11-06-2019, 22:59 | #1 | |
| Ağaçsever Giriş Tarihi: 03-03-2019 Şehir: İstanbul 
				 | Alıntı: 
 Videoyu sonuna kadar izledim özellikle küçükken yapraklarına su değdirmemesi dikkatimi çekti . Buna dikkat etmiyordum edeceğim artık teşekkürler. Benim karışık petunya tohumum 2 yılı geçtiği için çimlenmedi petunya tohumunun ömrü 2 yılmış.Geçen seneki tohumlar çimlendi çünkü benim kullandığım vilmorin marka tohumdu kaç sene ektim büyüttüm bir sorun olmadı tavsiye ederim. Ayrıca tohumdan yetiştirmek ayrı bir zevk biraz uzun sürüyor ama beklemeye değer.. Hem 1 paket tohumdan 100 den fazla petunya elde eder bütün tanıdıklara hediye edersiniz   Teyzem çok seviyor kurban bayramına onun terasında hediye olarak götüreceğim çok sevinecek. Hazır almaya kalksak 25 35 TL civarı satılıyor 5 kök petunya sarkan saksılarda.. | |
|   |     | 
|  16-07-2019, 11:24 | #2 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 05-06-2019 Şehir: Malatya 
				 | 30 tane tohumdan ancak iki tane petunyam oldu   Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi | 
|   |     | 
|  17-08-2019, 23:21 | #3 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 14-10-2010 Şehir: İstanbul 
				 | 

Saksıda sarkan kokulu petunya
			 Daha önce Petunyam vardı. Ama kokusuzdu. Sonra hep bir kokulu Petunyam olsun istemiştim. Ve bir gün bir milyoncuda saksıda gördüm. Rengi çok hoştu. Ama kokmuyordu, yinede aldım eve getirip başka saksıya aktardım. Gece balkonda otururken güzel bir koku geliyordu birde baktım ki Petunyam kokuluydu. Nasılda sevinmiştim. Bazen gerçekten içten istediğimiz dilekler er geç gerçek oluyormuş.. Bu türden yetiştiren var mı? Bu Petunyada mevsimlik mi? | 
|   |     | 
|  20-01-2020, 22:37 | #4 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 17-05-2015 Şehir: Sao Paulo 
				 | petunya hem tohum hem de fide ile cogalta bilirsiniz...ben yaptim oldu...fide aldim dallarindan ve su dolu bardaga koydum 1 hafta içinde koklendi ve topraga ektim çok da guzel tuttu...deneyin,fideler kokleniyor suyun içinde... | 
|   |     | 
|  14-02-2020, 04:30 | #5 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 14-02-2020 Şehir: mugla 
				 | merhaba  benim gecen yil diktigim petunyalarim ölmedi.yazlik bir yerde yasamanin etkisiyle capcanli duruyorlar.gecen yil cokca tohum vermisti alabildiklerimi aldim alamadiklarim saksiya dustuler.bilemiyorum cinsi de iyi herhalde. mevsimlik bir bitki olmasina ragmen bu yilda ciceklenecek olmasi cok hosuma gitti. | 
|   |     | 
|  16-05-2020, 23:23 | #6 | 
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 16-05-2020 Şehir: MERSİN 
				 | Merhaba ben yeni katıldım foruma.Bende petunyalarimi çok seviyorum.sarkan türde 4 adet petunyam var.Cok iyi ciceklendiler ve büyüdüler .Mersindeyim ve sıcaklardan petunyamim biri çok etkileniyor galiba. susuz kalmış gibi çiçekler bayiliyor.Digerlerinden tür olarak farklı küçük yapraklı ama büyük çiçekli ve fuşya renkte. Ne yapmalıyım solmasindan korkuyorum.Topragi torf ağırlıklı . | 
|   |     | 
|  23-05-2020, 16:16 | #7 | |
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 16-05-2020 Şehir: MERSİN 
				 | Alıntı: 
 | |
|   |     | 
|  26-05-2020, 14:07 | #8 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 26-05-2020 Şehir: İstanbul - Edirne 
				 | 27 Nisan tarihinde aldığım petunyalarım. İlk aldığımda renkleri fotoğraftaki gibiydi şimdi biraz daha koyulaştılar ve benekleri kayboldu neden acaba? Takviye olarak 2 haftada bir 3x20 NPK gübre veriyorum. Fırça ile tozlama yapmıştım sanırım son fotoğraftaki tohum kapsülü. Nasıl bir kombinasyon çıkacak çok merak ediyorum.  | 
|   |     | 
|  23-07-2020, 14:52 | #9 | 
				 | Petunya bakım günü:  Biten çiçekler temizlendi, Tohum kapsülleri toplandı, kurumaya alındı, Önceden toplanıp kuruyan kapsüllerden tohumlar ayrıldı. | 
|   |     | 
|  24-07-2020, 13:11 | #10 | |
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 14-11-2019 Şehir: Adana 
				 | Alıntı: 
 | |
|   |     | 
|  24-07-2020, 13:37 | #11 | |
				 | Alıntı: 
  Sıcaktan ya da tozlaşmadan etkileniyorlar sanırım. | |
|   |     | 
|  07-02-2021, 01:56 | #12 | |
| Yeni Üye Giriş Tarihi: 22-06-2020 Şehir: Karabük 
				 | Alıntı: 
 Night sky petunya Baby doll petunya Thunderstorm petunya olarak aratırsanız ulaşabilirsiniz. Şu an bir firma satıyor bende almayı düşünüyorum ancak özelliğini kaybediyorlar anladığım kadarıyla. | |
|   |     | 
|  18-05-2021, 13:40 | #13 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 13-06-2014 Şehir: IZMIR 
				 | Orjinal Petunya tohumları. 18 Çeşit ve Renk mevcut. Hepsi fide üreticilerinin kullandığı tohumlardandır. Çok sık ve büyük boy çiçeklenir ve tekrar tohum alarak üretebilirsiniz. . https://www.bahcetohum.com/tohum/cic...umlari/petunya . | 
|   |     | 
|  14-11-2007, 19:53 | #14 | 
| Ağaç Dostu | Kıbrıs'ta hertürlü petunya mevcut. Ben tohumdan petunya yetiştirmeyi hiç beceremedim. Ve ne zaman tohum eksem mutlaka başka bir şeyler (semizotu v.s)  yetiştirdim. Bu nedenle fidanlarını çiçekciden alıp ekiyorum. Seneye genellikle kalmıyorlar kesinlikle tohumları da olmuyor (!!!!). Zenfree'nin petunyaları doğrusu çok çok güzel | 
|   |     | 
|  24-12-2007, 12:59 | #16 | 
| Ağaç Dostu | Yapı marketlerin hemen hepsinde var tohumları. Paketindeki açıklamaya dikkat edin ama yanlışlıkla normal petunya tohumlarından almayın, farklı iki üç çeşit petunya tohumu paketi vardı ben baktığımda. | 
|   |     | 
|  07-01-2008, 08:54 | #17 | 
| Ağaç Dostu |   En kötü olasılıkla delikli, yüksek bir saksıya normal petunya ekeceğim. Tabii bu arada tohum aramaya da devam edeceğim.  | 
|   |     | 
|  28-04-2008, 15:43 | #20 | 
| Ağaç Dostu | Uzman tohumları iki iki büyüteçle mi koydunuz?   Doğrusu ben uğraşamam öyle milimetrik. Alıyorum avucuma tohumları, aynen yemeğe dikkatli tuz koyar gibi hafif yukarıdan serpiyorum. Üzerine de azıcık torf. Tabi bu benim tercihim. | 
|   |     | 
|  13-05-2008, 23:29 | #22 | 
| Ağaç Dostu | Merhaba arkadaşlar; Pembe Petunya resmini yüklemek istiyordum, inşallah başarırım. Bu arada sormak istediğim şey, çiçeklerimin heryerden fışkırması, altlarda sıkışıyolar, acaba saksıdaki kökleri çıkarıp başka yere alsam ne olur? | 
|   |     | 
|  13-05-2008, 23:40 | #23 | 
| Ağaç Dostu | Merhaba; hazır yollamışken diğer renkleri de göndereyim bari dedim. Bu petunyalar gerçek sarkan petunya arkadaşlar. Hani internette gördüğümüz 1-2 metre sarkan petunyalardan. Umarım benimkiler de öyle olur. Daha 10 gün önce diktim. Önceki mesajda da belirttiğim gibi acaip sık açıyor çiçekleri. | 
|   |     | 
|  24-05-2008, 01:25 | #24 | 
| Ağaç Dostu | Sn. uzman 16; aslında verdiğiniz çok güzel bir haber. Ben de çiçekleri düzenlerken, yanlışlıkla kırılanları, suya koyuyordum ama daha sonra maalesef, köklenmeyeceğini düşünerek sudan çıkarıyordum. Bundan sonra bi süre suda bekletip torfa almak lazım. Benim petunyalarım da yalın kat ve gövdeleri oldukça kalın, çarşılarda satılanlara göre, yaprakları etli ve daha büyük. Zaten ilk başlarda, gerçek sarkan petunya demem de o yüzdendi. Bu arada size haber veririm dedim ama, seradaki arkadaş geçen gün Yalova' dan geldi, maalesef hiç kalmamış, bizim petunyalardan. Askıda, katmerli normal petunya getirmiş. Onlar da çok sağlıklı ve çok güzel kokuyorlardı. En sonda ki resim de normal petunya, onlar da çok güzel oldular. | 
|   |     | 
|  18-04-2010, 19:42 | #25 | 
| Ağaç Dostu Giriş Tarihi: 29-04-2008 Şehir: istanbul 
				 | Bende bu uygulamayı yapmak istiyorum. Moloz çuvallarından denedim ama sulayınca sorun oluyor sularla birlikte topraklarımda dökülüyor...Sanırım aynı şey sizin kovanızda da oluyordur.. Acaba petunyalar gelişince sorun düzelir mi? ekleyemedim fotoğrafını bu adresten bakabilirsiniz http://www.agaclar.net/forum/showthr...ht=cigdemozkan | 
|   |     | 
|  | 
| Konu Araçları | |
| Mod Seç | |
| 
 |  |