![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-07-2013
|
Benimkinin de çok tatlı bir kokusu var ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-05-2013
|
Sormamın nedeni; ben petunyayı aldığımda koklamıştım kokusu filan yoktu. Bir süredir çiçekleri sularken hoş bir koku duyunca hepsini tek tek kokladım, baktım ki petunya hanım kokuyormuş. Hoş bir sürpriz oldu benim için. Hem güzel hem kokulu, insan daha ne isteyebilir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 17-03-2014
|
bu da benim katil petunyam ![]() ilk iki fotoğraf arasında 10 gün var.. aslında her gün resmini çekiyorum neredeyse.. bi gün birdenbire yapış yapış olup öleceğine kendimi hazırlamaya çalışıyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 06-06-2011
|
merhaba bende petunya yetiştirmeye çalışıyorum ama nedense hiç olmak istemiyorlar..sizde göresiniz diye fotoğraflarını yükledim..acaba benim petunyalarım neden sarı sarı, yardımcı olursanız sevinirim Düzenleyen gulizgul : 25-06-2014 saat 18:02 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-02-2014
|
Sn. gulizgul, fotoğrafları direk olarak foruma yüklerseniz fotoğraf boyutu da sayfa düzenini bozmayacak şekilde görüntülenebilir. Sizden mesajınızı düzeltmenizi rica edeceğim. Petunyalarınıza gelince topraklarında bir zararlı olabileceğini düşünüyorum. Kökleri yiyen bir böcek veya kurtçuklar olduğunda yapraklar sararır. Kontrol etmenizde fayda var. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaçsever
|
![]() ![]() sayın esin malesef düzeltmeyi başaramadım , tekrardan yükledim inşallah bu sefer olmuştur, petunyalar farklı farklı saksılarda hepsinde olabilirmi, eğer varsa, ne yapmamı önerirsiniz. cvp için ayrıca ***. ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
|
Evet hepsinde olabilir ama emin olmak için toprağı biraz karıştırıp böcek, solucan, kurt vb. var mı görmeye çalışın. Varsa bir böcek ilacıyla ilaçlamanız gerekecektir. Bir de sulamayı aşırı yapmamaya dikkat edin. Toprağın nemi azaldıkça sulayın. Zaten petunyalar su isteklerini hemen belli ederler. Kolay gelsin diyorum. Fotoğrafları düzgün bir biçimde yüklediğiniz için de teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaçsever
|
Sayın esin toprağında hiç böcek yok, ama ben yinede böcek ilacı verdim, suyuda kestim. son gelişmelerden haberdar edeceğim, inşallah kurtulur petunyalarım.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Sn. gulizgul, saksılarınızın altı delik değilse o da etkilemiş olabilir. Böcek yok diyorsunuz ama varsa da zaten artık ilaçladıysanız o da yok olacaktır. İlerleyen günlerde düzelmemesi için bir sebep göremiyorum ben. Umarım farklı bir durum yoktur da sağlıklı bir görünüme kavuşurlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaçsever
|
Sayın esin saksılarım delik, yanlız bundan 2 hafta önce çiçek çoşturan diye ilk defa sulama suyuyla gübre verdim, acaba o sarartmış olabilir mi ? Ayrıca cevaplarınız için çok ***. ederim. İyigünler.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Yok gübreden böyle olmaz, çiçek coşturan şişesinin üstünde yazılan miktara göre vermişsinizdir diye düşünüyorum ama zaten fazla bile kaçmış olsa yapraklar böyle sararmaz, kararıp kurur, yanardı. Rica ederim, önemli değil. Umarım düzelirler. Size de iyi günler dilerim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 07-06-2014
|
Petunyayı geçen sene hazır almıştım,çok güzeldi ama kuruyunca bu sene tohum alıp diktim,şimdilik çimlendiler,umarım dahada büyüdüklerini çiçek açtıklarını kısa zamanda görebilirim.Çok yavaş büyüdükleri kesin,bu gidişle çiçekleri kışınmı açacak ne ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Benim güzel kokulu kardeş katilim de kırmızı örümcekler tarafından istila edildi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Budadığım petunyalarımdan bazıları yeşerirken bazıları hala kuru kaldı. Budamak yaradı bu yavrucaklara.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
MERHABA BU YAZ 2 SAKSI PETUNYA YETİŞTİRDİM. Biri canlı biri kurudu.seneye daha çok çeşit ekmek üzere. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 13-09-2011
|
Sarkan petunyamın görüntüsü.... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar, petunyasından tohum alabilen var mı? Ben kurumuş çiçekleri toplayıp bayağı bir kurcaladım ve çok küçük, tohum olup olmadığını anlayamadığım birşeyleri ayırmaya çalıştım ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
Ağaç Dostu
|
Petunya tohumları şu mesajdaki gibi görünüyorlar. Bazı petunyalarda tohum olmayabiliyor; benim gördüğüm kadarıyla katmerli olanlarla iri çiçekli bazı petunyalar tohum yönünden sıkıntılı. Basit eflatun petunyalar ise istemeyeceğiniz kadar çok tohum üretebiliyor ![]() Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2012
|
Siyah toz şeklinde tohumları oluyor. Çimlendirmeyi başaramıyorum. Toprağa serpiştirdikten sonra üzerini toprakla hafifçe kapattım yine olmadı.Üzerini kapatmayıp toprağı az karıştırdım yine olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Aaayyyyy, katmerli, kokulu prensesim bunlardan çok döktü ama ben dahlia'mı yiyen kurtçuğun ürününden olduğunu düşünüp toplamadım bile ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-05-2013
|
Geçen hafta petunya tohumlarını ektim kaç günde çıkıyor bu tohumlar acaba... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-02-2014
|
benim tohumlar 15 günde çimlendi çok küçükler daha bakalım sonu ne olacak birde geçen sene gibi verimli olmuyor diyorlar çiçekleri küçük olur diyorlar sonuçta hibrit. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2013
|
3 aya kadar nasıl da güzel olacaklar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Ağaç Dostu
|
Hızla büyüyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 08-09-2012
|
Siyah Petunya görmeye hazır mısınız ? ![]() Düzenleyen erdem123 : 09-05-2015 saat 18:28 Neden: Fotoğraf boyutlama |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-03-2012
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 14-05-2015
|
Gökhan bey çok güzeller, tohumla siz mi yetiştirdiniz.. eğer öyleyse hangi tohumdan kullandınız? minyatür petunya değil mi resimdekiler? Ben de on gün önce petunya tohumu ektim geçen baktım yeni baş göstermişler, onlar büyüyüp açana kadar yaz biter diye korkuyorum açıkcası. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |