![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Adalet Hanım alacalı yapraklılar benim bildiğim bodur türler. Bodurlarda düz yeşil yapraklılar da oluyor. Sarmaşık olanlar daha çok düz yeşil yapraklılar. Onların alacalı yapraklısını görmedim. Ancak aşırı güneş istemiyor. Yarı gölgede çok iyi gelişiyor. Tabii bunlar benim acemice geçen seneki gözlemlerim. Ben bu çiçeği çok seviyorum. Kırmızı bodurundan da aldım, turuncu sarı sarmaşık olanından da. Güle güle büyütün. Düzenleyen uzman16 : 11-05-2010 saat 14:54 Neden: harf düzeltme. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaşlar, Latin'in yaprağı değil çiçekleri yenir. Salataya konanlar da onlardır. Yapraklarının hiç tadı tuzu olmaz. Kipa'larda her yıl "Yenen Çiçek" adıyla bir pakette 35-40 adet çiçek 5-6 TL arası satışa çıkar. Dediğim gibi, yapraklarını yemeyin. Düzenleyen malbman : 29-04-2010 saat 17:05 Neden: Yazım hatası |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-03-2010
|
7 gün önce 1 cm. derinliğe ektiğim latin çiçekleri şimdilik 7/10 çimlendi. Resmin ortasında bulunan latin çiçeğimin tohumu da gözüküyor. Yakından çekmeye çalıştım; 2. ve 3. resimlerde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim Füsun hanım, latinlerimin üstü hala çiçek dolu yanlız bazı yaprakların da sararmalar oldu ben yokken birkaç gün sulamamış çocuklar herhalde ondan oldu. Özel birşey yapmadım,suyu çok sevdiğini anladım, fazla güneşi de sevmiyor,toprağı ise torf, biraz büyük baş hayvan gübresi ve bahçe toprağı karışık. Arada da aklıma gelirse çay suyu veriyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Ağaç Dostu
|
Selamlar, 25-05-2010 tarihinde resimlerini koyduğum latin çiçeklerimin büyüme hızına bakarsak diğer bitkilere göre orman oldular. ![]() Saygılar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Yeni yerlerine geçen Latin çiçeklerimin son hali: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2010
|
Biz bu çiçeğe altıncık diyoruz. Demek orjinal adı latin çiçeğiymiş. Ben de geçen yıldan topladığım tohumları mart onbeşten sonra bahçede saksıda çimledim. Nihayet bugün renkleri belirmeye başladı. Biri tamamen kırmızı, diğerleri turuncu olacak gibi görünüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-03-2007
|
Formda gezerken bu bölüme girmiştim ve latinleri gördüm. Serada vardı ancak halleri pek iç açıcı değildi ama dayanamadım aldım.Kuru çiçeklerden tohum alabilir miyim sizce , ne yapmalıyım canlanmaları için çünkü aldığım yerde açık havada güneş altındaydılar.Teşekkürler |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-09-2009
|
arkadaşlar, bir sitede görüp aldım tohumları ve yaklaşık 2 gün önce çimlendi. Yaprakları beyaz lekeli ve mix renk yazıyor bakalım. Ama dikkatimi çeken dediğiniz kadar kolay çimlenmedi. 5 gün kaloriför üzerinde bekledi ancak canı istediği ve ben umudu kesince çimlendi ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
tohumları sıcak yerdemi çimlendirmek gerekiyor 15 20 gün önce balkondaki saksıların içine dikmiştim hala çıkmadılar bu yamurlarda çürümüş olabilirmi ilk defa dikeceğim tecrübeli arkadaşlardan tavsiyeler bekliyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bunlarda benim tohumdan yetiştirdiğim latinler inşallah çiçeklerini görürüm ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2011
|
Sayın Günebakan, latinler ne kadar güzel gelişmiş, çiçeklerini de görmek dileğiyle.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkür ederim arkadaşlar 2. ayda ekmiştim Zenfree elimdeki bütün latin tohumlarını aynı saksıya ektim çok güzel çimlendiler umarım çiçeklerini de görürüm ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Hayır şaşırtmadım böyle yoğun olsun istedim bir sorun da yok gibi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|