![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
İnşallah Vildan hanım'cığım dört gözle bekliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
En sevdiğim çiçeklerden biridir "latin" Nazlanmaz, uğraştırmaz, bir kere ektin mi kendi kendine çoğalır. Kendine yer buldu mu, alır başını gider. ![]() Sınırları zorlar tellerden dışarı çıkmaya çalışır ![]() En olmadık yerde, kuru toprakta bile kendine yaşam alanı seçer. ![]() Bir kusuru vardır: Çok su verirseniz çiçeği kesip yaprak güzeli olur.Üç günde bire razıdır kendisi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 04-06-2011
|
Latin çiçeğinin faydalarından bahsediliyor, çiçeğinden sirke ve yaprağından salata yapılıyormuş. Deneyen oldu mu acaba? Temkinli olmak gerekir mi, herhangi bir yan etkisi, zararı var mıdır? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2010
|
Her yaz balkonumun favori çiçeği olan Latinler (Nasturtium, Tropaeollum) açmaya başladılar, bir çok cins ektim ama henüz 2 si çiçeklendi ![]() ![]() Düzenleyen bettyycim : 21-06-2011 saat 14:51 Neden: yanlış yazım |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-06-2011
|
ben de nasturtium tohumu ektim, filizlenmelerinin yedinci günü bugün. acaba galiba fazla yakınlar birbirlerine.. ayırmam gerekir mi? sizce çok mu yakınlar birbirlerine? yardımcı olursanız sevinirim.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Nasturtium 'golden gleam' tohumlarımı bu hafta toprağa ekeceğim. Bana bu konuda tavsiyeniz olabilir mi arkadaşlar? Gün boyunca güneş alan bir ortam mı seçeyim, yoksa yarı gölge mi daha iyi, ya da sabah güneşi mi seviyor, akşam güneşi mi? Tohumları direkt olarak toprağa ekeceğim için kalıcı yerlerini nasıl belirleyeceğimi bilemedim bir türlü. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#11 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Ben asla tam güneş alan yere koymam geçen sene denedim. Sabah güneşi alan bol aydınlık bir yere koydum bu yıl. Geçen yıl fazla güneşte kavruldular. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Ben de tohumunu dün ektim. Bakalım nasıl olacak? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Latinlerden beş adet çimlendi. Zaten tohumların geri kalanının çimlenme yapmayacağını tahmin etmiştim. Ufak ve içi dolu olmayan tohumlardı. Neyse ki latin çiçeğinin bir güzel yanı şu ki, bir kere ek ve gerisini kendi halletsin. Her yıl dibine dökülecek olan tohumlardan yeni latinler elde edebilir, veya bu tohumları toplayıp farklı yerlere ekip, çiçeğinin güzel renklerini bahçenin farklı köşelerine, saksılara taşıyabilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Fırtınadan çimlenen tohumlarım altüst olmuş .Topladık inşallah gelişmeye devam eder. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
5 litrelik veya boyutunu kendiniz de belirleyebilirsiniz pet şişeyi ortadan ikiye kesip, bitkinin üzerine kapatarak, yeni çimlenmiş bitkiye koruma amaçlı bir ufak sera ortamı oluşturabilirsiniz. Kapağını açık bırakıyorum, bitki tamamen havasız kalmıyor böylece. Havaların akıbeti belli olana kadar işe yarayacaktır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-06-2011
|
Sabah kontrol ettim .Neyse fazla zarar görmemiş.Fidanları ayakta görünce sevindim.Tavsiyenize teşekkür ederim sayın kelebek çalısı iyi fikir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 |
Ağaç Dostu
|
Tohumların kalitesinde mi bir sorun vardı acaba? Kolay kolay küflenip, çürümez diye düşünüyorum. Tohumların daha küçük ve hafif gibi olanları benim ektiğim yerlerde çürüyüp kaldı, çimlenemediler bile. Dolgun olanlarda sorun olmadı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 |
Ağaç Dostu
|
Hepsi gayet dolgun tohumlardı, sorun bende sanırım fazla nemli kaldılar. Son zamanlarda dikkat ediyorum çiçek topraklarında kurtlar oluşmaya başladı. Latin tohumlarım da kurtlanmışlardı. Sulamayı azaltıp çiçek topraklarının biraz kurumasını sağlayacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Sûz-i Dilârâ, Eğer daha önce görmediyseniz şu başlığa kesinlikle göz atın. Zeki Beyin tecrübeleri, tohumdan bitki yetiştirmeyle ilgili eşsiz bir kaynak: http://www.agaclar.net/forum/fidan-v...-asi/23363.htm |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
|
benim latin çiçeği tüm balkonu ve tüm diğer bitkileri dolaştı yerinden oynatamıyorum ama her yerde muhteşem çiçekleri ile göz kırpıyor ayrıca yukarı doğru yükselme eğiliminde bakalım ne olacak |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
biraz gecikmeli oldu benim latin çiçeği
benim latin çiçeği balkonun heryerinde ve tohum bağlamaya başladılar artık |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-10-2008
|
Ben de bu yıl bir arkadaştan aldığım fideyi ektim gerçekten hiç nazlanmadan çiçek verdi hem de güzel kokuyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
|
Ben de geçen yıl, yaz sonunda tek bir sarmaşık latin tohumu ekmiştim saksıya. Kışın sürekli ev içinde durdu. Bahar başında bahçeye çıkardım ama nereye dikeceğime karar veremediğim için saksıda kaldı garibim. Şimdi de üzeri çiçek dolu, bahçeye aktarsam köklerine zarar vermeden, gelişmesinde bir problem olur mu acaba? İlk resim geçen yıl ekim ayından,ikincisini geçen gün çektim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-10-2010
|
Alıntı:
şimdi sıra geldi hazırladığınız yere yerleştirmeye, saksıyla birlikte oturtup saksıyı yavasca çıkartın. zaten saksı kesik olduğundan kolayca çıkar ben bu şekilde yapmıştım. kolay gelsin. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
|
Ben önceki sene aynı durumdayken bahçeye aktarmıştım, hiç memnun olmamıştı ama köklerine zarar vermediğimi söyleyemem. Aksine bayağı hırpalamıştım zavallıyı. Toprağı dağıtılmazsa ve de akşam üstü saatlerde aktarılırsa bence çok zarar görmez. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|