agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Bahçe Süs Bitkileri
(https)

Beğeni Düzeni874Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 31-05-2009, 21:10   #271
Ağaç Dostu

giz3m's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2009
Galeri: 45
Gerçekten renkleri de farklı farklı çıkarsa tam seyirlik olucak uzun saksılarıma ekicem sarkıcaklar... Sayın Yeşim Özgün sizinkilerde çimlenir umarım en kısa zamanda benimkiler biraz sabırsız çıktı üzerlerini hep nemli tutun....

giz3m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 21:15   #272
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2008
Galeri: 2
Sn; Mum Işığı foruma resim eklerken resimleri küçültme işi benimde çok sıkıntısını duyduğum bir durum, nasıl yapıcağımın binbir türlü yolunu biliyorum sorun nasıl yapmakta değil her seferinde aynı şeyleri yapmaktan üşeniyor olmam, vakitte kaybettiriyor üstelik.

Sizin resimlerinizi küçültebileceğiniz ücretsiz bir program var, aşağıdaki linkten o programı indirip bilgisayarınıza kurarsanız kolayca resimlerinizin boyutlarını küçültebilirsiniz.

Programı İndir

powered Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-05-2009, 21:29   #273
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 09-05-2009
Galeri: 40
benim bebislerimin ekili oldugu yer sabahtan aksama gunes aliyor nemli tutuyorum hep

bekleyip gorecegiz artik tesekkur ederim teselliniz icin

bu arada bilgisayarinizda microsoft office picture manager programi olmali.. butun makinelerde oluyor normalde. ordanda resimleri yukledikten sonra kucultme yapabilirsiniz. ben bu programdan yapiyorum buraya da yukluyorum .

yesim ozgun Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 01-06-2009, 16:34   #274
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Giriş Tarihi: 22-05-2009
Benim kedi tirnaklarin her gecen gun dahada hizli buyumeye basladilar.Havalarin biraz daha isiniyor olmasi onlarin daha hizli gelismelerine yardimci oluyor diye dusunuyorum.

Bu arada bir hafta once diger saksilara attigim tohumlarimda kendilerini gostermeye baslamislar. Ama tek sorunum sadece bir saksida olanlarim epey bir sikisik durumda gelisemiyorlar boylari kisa kaldi cunku ayni zamanda attigim tohumlarla diger saksidakiler boy attilar . Bunlari biraz seyreltsemmi karar veremedim.Yer degistirdiginde buyume ve gelisimleri biraz yavaslayacak onuda biliyorum kararsiz kaldim.

sevgiler

mum isigi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 17:10   #275
Ağaç Dostu

suzan7's Avatar

Giriş Tarihi: 17-05-2008
Selamlar,
Pazardan alırken pazarcının ithal oldugunu söylediği kedi tırnagım,
Sizinkilerden farklı bir formda.
Sarkmıyormuş ve de yayılmazmış.
Bu gün bir sürpriz yapmış açıvermiş.Bunun türünü bilen var mı?
Bakımı hakkında bilgi almak istiyorum da.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
suzan7 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 02-06-2009, 17:16   #276
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Sn; Suzan7 sanırım sizin kedi tırnağı bodur cins yani aynı kedi tırnağı ama bodur olanı fazla büyümüyor saksı için ideal bahçede pek fazla kendini gösteremez.

Eski 04-06-2009, 09:05   #277
Ağaç Dostu

sevgili powered

mujde; bebislerim cimlendi o kadar ince ve narinler ki, nemlendirirken bile korkuyorum bi yerlerine birsey olacak diye

tekrar tesekkurler.

Eski 04-06-2009, 10:06   #278
Ağaç Dostu

giz3m's Avatar

Giriş Tarihi: 15-04-2009
Galeri: 45
Gözünüz aydın... Güneş alan bi yere koyarsanız kısa sürede gövdeleri güçlenecektir. Kısa sürede çiçeklerini de görürüz umarım...

giz3m Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 12:21   #279
Ağaç Dostu

tesekkurler giz3m gunesli bir yerdeler.

ciceklerini gormek icin sabirsizlaniyorum

Eski 04-06-2009, 12:41   #280
Ağaçsever

zbk74's Avatar

Giriş Tarihi: 21-05-2009
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Nihal Mesajı Göster
Bu çiçekten önceden bizim de vardı.Ama sonra kayboldular.Tohumunu alsam(tabi bulabilirsem)acaba şimdi ekilir mi?
tohumundan ziyade fidesini alın derim..zira hem ucuz hemde çabuk gelişir...

zbk74 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 17:58   #281
Ağaç Dostu

Harun Parlak's Avatar

Giriş Tarihi: 19-01-2007
Galeri: 22
Kedi tırnağım çiçeklenmeye başladı arkadaşlar.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Harun Parlak Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 04-06-2009, 18:36   #282
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Sevgili Yeşim,
Gözünaydın diyorum ama bir de fotoğraf ekleseydiniz tam süper olucaktı.

Eski 04-06-2009, 21:43   #283
Ağaç Dostu

o kadar minik ve inceler ki fotografta cıkmazdi. ben bile buyutecle baktim da gordum fazla erken haber verdim galiba, cunku gercekten sadece minicik tuy kadar inceler en tepesindeki iki kol bir yanlara acilmamis...

heyecandan hemen haber vermek istedim

Eski 04-06-2009, 22:04   #284
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Dogrudur çünkü ilk çıktıklarında gerçekten mikroskopla bakıcak kadar küçük çıkıyorlar. Tamam biraz büyüsünler o zaman görürüz minikleri. Sularken dikkat et kırma!

Eski 04-06-2009, 22:13   #285
Ağaç Dostu

bir anne kus nasil bebeklerini besler hani dikkatlice zarar vermeden karinlarini doyurur ya ... iste bende oyle suluyorum.) odum patliyor birsey olacak diye.
sularken insan strese girer mi, yahu? biraz buyuyup kendilerini toparlasinlar.

boy boy poz poz fotolarini koyacagim

Eski 05-06-2009, 00:15   #286
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Herkes bu duyguyu anlamaz, açıkçası bende bazen kırılıcaklar diye çok titiz davranıyorum.

Düzenleyen powered : 05-06-2009 saat 00:18 Neden: düzeltme
Eski 05-06-2009, 04:36   #287
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Sevgili Powered inanin ne kadar narin ne kadar hassas olunabilecegini bildigim gozlerinin icine bakar gibi gidip gelip kontrol etmelerimden en ufak bir seyde hemen atlamalarimdan (sanki bir sey olacakmis gibi) sizi anlamamak mumkun degil. Bu olsa olsa cicek sevgisi olsa gerek) Bosverin biz memnunuz halimizden valla demek ten baska sey yok:0) Benim citirlar ben onlari her sabah citirlar diye seviyorum.. buyuduler nasil guzel oldular. Ama resimleri kucultmeme ragmen her seferinde eror verdigi icin resimleri ni yapistiramiyorum .. Varsa benim resimlerimi yapistirmak isteyen arti citirlarimi gormek isteyen ozelime mail adresinizi yazarsaniz size citirlarimi gonderebilirim arti sizde benim citirlari gorebilirsiniz derim. Sadece rica ******...
Herkesin citirlarini gordukce nasil mutlu oluyorum bilemezsiniz birde cicekler gelmeye baslayinca daha da super olacaktir arkadaslar....

sevgiler

Eski 05-06-2009, 10:35   #288
Ağaç Dostu

Nariel's Avatar

Giriş Tarihi: 18-04-2008
Galeri: 236
Bizimkiler de coştu

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Nariel Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-06-2009, 16:15   #289
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Sevgili Nariel her renkten çıkmış çok güzel olmuşlar ama saksıyı henüz dolduramamışlar, biraz daha büyümeleri gerekiyor.

Sevgili mum ışığı özelinize mail adresimi attım, siz bana tüm resimleri yollayın ben hepsini foruma koyabilieceğiniz şekle dönüştüreceğim, böyle olmuyor merak ettik vallahi. )

Eski 06-06-2009, 00:20   #290
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Sevgili powered mesajinizi aldim cok sevindim simdiden tesekkurler. Burada 3 gundur durmaksizin surekli yagmur yagiyor. Inanilir gibi degil alistim demek istiyorum ama haziranin 4 geldi yaz gelemedi hala dedirtiyor gercekten. Ama bahcemi ve ciceklerimi dusununce bir yandan da sevinmiyor degilim. Benim citirlarda henuz cicek yok ama gunes gorur gormez acacaklarini dusunuyorum. Diger resimleri goruyorum renkgarenk sanki gokkusagi gibi olmuslar diyorum. Super gorunuyorlar nariel masallah diyelim.

sevgiler

Eski 06-06-2009, 00:28   #291
Ağaç Dostu

powered's Avatar

3-4 gundur buradada havalar pek iyi değil, dün ve bugün fazla olmasada yağmurluydu. Yağmur yağsın iyidir berekettir, fakat havalar ısınsın, yani yağmur olsun ama hava soğuk olmasın, yoksa hava ısınmayınca güneş olmuş neye yarar.

Bu arada resimleri foruma uygun hale getirip mailinizi yolladım haberiniz olsun.

Düzenleyen powered : 06-06-2009 saat 00:50 Neden: Ekleme
Eski 07-06-2009, 06:29   #292
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Sevgili powered, herhald yanlis anlasildim. Resimleri kucultebiliyorum ama siteye ekleme yaparken siteden kaynaklanan bir problem var eror veriyor. Yani sorunum siteye ekleme yapamiyorum. Rica etsem benim adima eklermisiniz? tesekurler simdiden.

Bugun nasil oldu ise 3 gundur non stop yagan yagmur durdu citirlar yeterince sagnak yagmura ve suya doydular diye dusunuyorum. Hatta saksilarin ici agzina kadar su dolmustuki hepsini bu sabah bosaltmak zorunda kaldim. Bugun dahada canli oldular. Sabirsizlikla renk cumbusunu bekliyorum.

sevgiler

Eski 07-06-2009, 13:31   #293
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Sevgili Mumışığı,
Fotoğrafları ekledim, saksının toprağı görünmeyecek şekilde saksıyı nasıl doldurmuşlar hayret, maşallah.
Acaba bunlar bodur cins olabilirmi? Çünkü ne kadar sık ekersek ekelim, bizimkiler ince uzun olarak büyüyorlar, sizinkiler dolgun dolgun büyümüşler.

Eklenen Resimler

Denizardacan beğendi.
Eski 07-06-2009, 14:02   #294
Ağaç Dostu

tekin, nariel, mumısıgı

masallah masallah ne kadar guzeller

darisi basima!!!

Eski 08-06-2009, 02:40   #295
Kaybettik

sevim.K's Avatar

Giriş Tarihi: 11-12-2008
Galeri: 6
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Tekin Mesajı Göster
Kedi tırnağım çiçeklenmeye başladı arkadaşlar.
Merhabalar; Sizin ve Narielin resimlerine şaşkınlıkla baktım. Çok güzel büyümüşler. Benim balkonumda da kedi tırnağı var. Ancak bir iki tomurcuk gördüm daha çiçeklenmedi. Üstelik sizinkiler kadar büyüyüp dallanmadılar da.

Bütün mesajları okudum. Bol su veriyorum ve güneş alan yerde duruyorlar. Neredeyse bir hafta öncesine kadar sık sık yağmur yağdı, hava çoğunlukla bultluydu. Onun etkisi olabilir mi?

sevim.K Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 08-06-2009, 17:21   #296
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Sn; Sevim K

Eğer bir fotoğraf yükleyebilme imkanınız varsa, bitkinizin fatoğrafını yüklerseniz, size daha çok yardımcı olabiliriz.

Şikayetinizi anlayabiliyorum ama hastayıda görmeden bir şey demek yanlış olur.

Eski 08-06-2009, 18:14   #297
Ağaç Dostu

cok uzgunum powered in gonderdigi tohumlari 2ye ayarip iki farkli saksiya ekmistim.
sakislardan bir tanesini bu sabah kontrol ettigimde cikan minicik filizler bembeyaz olmus gorunmeyecek durumdalardi. olduler cok cok uzuldum ama nedenini anlayamadim. acaba cok mu sıcakta kaldilarda sabahtan aksama kadar gunes alan bir bahcedelerdi.hergun gunes battiktan sonra tuzluğa su doldurup tohumlari yerinden oynatmamak icin minik minik suluyordum.

neyse ki digerleri su anda yasiyor. durumlarinda gayet iyi..bir an once onlar toparlasalar kendilerini, biraz serilse govdeleri, icim rahat olucak.

oofff ilk kez bu kadar buyuk bir husran yasiyorum tohumlarla ilgili.

Eski 08-06-2009, 18:58   #298
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Ticarette bir kural vardır, parayı tek bankaya yatırmıcaksın, 2 **** daha fazla bankaya yatır ki, risk bölünsün.

Sevgili Yeşim, akıllıca davranıp iyi ki 2 saksıya ayrı yarı dikmişsiniz, bende genelde hep böyle yaparım bir çiçeği tek saksıda bırakmam, muhakkak 2 saksı yaparım ki risk 2 ye bölünsün.
Neyse ki 1 saksınız sağlam duruyor. Çok fazla güneşte kalmışarsa olabilir, yeni çıkan fidelerin ne kadar sulasanızda, gün boyu tam güneşe tahummulleri olmayabilir. Bence fideler birazcık güçlenene kadar tam güneş altında tutmayın!

Diğer saksıdakilerde inşallah ölmez ama ölürsede canınız sağolsun ben tekrar tohum gönderirim merak etmeyin.

Eski 09-06-2009, 04:40   #299
Ağaçsever

mum isigi's Avatar

Sevgili yesim hn cok uzuldum simdi allahtan ikinci saksiniz var. Evet powered in dedigi gibi bence kisa bir sure direk gunesten alikoyun biraz daha cabuk toparlanacaklardir.

Sevgili powered benimkilerde normal olanlardan bodur boylardan degiller. Farkina varamadan bu sene tohumlari biraz fazla sik atmisim tek sebebi o. Hatta bir minicik saksim varki onda topragi gormek mumkun degil. Ama boy atmadilar sikistilar en kisa zamanda ayirmam gerekecek de acikcasi korkuyorum ayirinca bir sey olur diye. Bazen dusunuyorumda nasil bir duygudur bu onlara bir sey olmasina asla tahammul edemiyorum.
Ayiristirdigimda resimleri atarim size.. Henuz ciceklerimiz gelmedi.

sevgiler

Eski 09-06-2009, 18:23   #300
Ağaç Dostu

powered's Avatar

Bende çok sık dikmiştim ama yinede saksıyı sizinkiler gibi doldurmadılar hemen boya gidiyorlar.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:36.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025