![]() |
|
![]() |
#571 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 18-06-2009
|
Hepinize merhabalar Sevgili Hüzün az önce gönderdiğin kedi tırnağı tohumlarını toprakla buluşturdum sende biliyorsun ki çok sabırsızım keşke sabaha çiçek açıp bana merhaba deseler ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#573 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
arkadaşlar sizlerden hevesle ben de elimdeki tohumların birkısmını ektim 4 gün oldu henüz bir gelişme yok |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#575 |
Yeni Üye
|
Merhaba,bende 3 gün önce elimde tohumları ektim,ancak ilk defa denediğim için yanlış birşeyler yapmış olduğumu düşünüyorum çünkü tohumlarda hiç bir hareket yok ![]() Kedi tırnağı tohumlarını nasıl ekmek gerekiyor? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#580 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#581 |
Ağaç Dostu
|
arkadaşlar benim de kedi tırnaklarım henüz çilenmedi, üstelik geçen yılki saksıdaki tohumlar da çimlenmedi. vaktinin erken olduğunu düşünüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#582 |
Yeni Üye
|
![]() Bizim yalnızca tırnak çiçeği dediğimiz bir bitki..Oldukça nostaljik benim için, eski yazları hatırlatıyor; Erdek'te annanemin her bahar küçük yoğurt kaplarında çimlendirip bahçedeki küçük patikanın kenarlarına ektiği, canlı renklerdeki çiçekleriyle.Işığı nasıl severler..Olgun tohum kapsülleri bir dokunuşla avcunuza düşüverir.Eğer çook olgunlarsa külahlarını atar, minik gümüş taneler her yana saçılır. Bazen de semizotları ile birlikte bir önceki sene çıktıkları yerde çıkarlar.İlk yapraklarını verdiklerinde semiz mi tırnak mı ayırt etmek çok kolay olmaz, semiz de olsa tırnak da ikisinin de büyümesine izin verilir, ikisi de sevilir ![]() Hey gidi günler..Erdek'i ,semizotlarını, tırnakları ve çocukluğumu çooook özledim! |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#585 |
Ağaç Dostu
|
benim geçen yılki saksıma dökülenler de çilenmeye başladı, demek ki zamanı geldi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#586 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-04-2008
|
Kedi tırnağı tohumlarını ektim ,evin içinde kaç günde çimleniyor ? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#587 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-02-2009
|
Benim geçen seneden kalma tohumlarım 3 günde çimlendi. Fakat yeterince ışık alamadığındanmıdır nedir hepsi öldü. Yeniden çimlendireceğim. Geçen sefer üzerlerine aliminyum folyo koymuştum çabuk filizlensin diye. Bu sefer streçle kapatacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#589 |
Ağaçsever
|
Tohumlarım çimlendi ev ortamında 4günde çimlendi. Ama bakalım ilk yaprakları çıkaracak mı? Torfun içine kum katmam lazımmış torf çok fazla su tutuyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#590 |
Ağaç Dostu
|
ben de evde çimlendirdiği tohumları bu gün bahçeye çıkarttım, ama bahçede kendiliğinden çimlenenler daha sağlıklı duruyorlardı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#591 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 09-03-2010
|
Emeğinize sağlık sn desinatör çok güzelmiş ipek çiçeğiniz |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#592 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-07-2009
|
Bende iki gün önce ektim ama hiç bir gelişme göremedim bende bugün balkona aldım bakalım sonuç ne olacak. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#593 |
Ağaçsever
|
Lütfen yardım edin kedi tırnaklarım çimlendi ama tohum kapsülleri ve torfun özelliğinden dolayı beyaz küflenme oldu ne yapailirim .Fark edince sulamayı kestim (3 gündür) ama ev ortamında olmasına rağmen bir işe yaramadı . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#594 |
Ağaç Dostu
|
Çok bilgim yok ama imkanınız varsa hemen dışarı alın bence başkada bilgim yok ne yazık ki umarım düzelirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#596 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2009
|
Sanırım güneşten ziyade hava alması gerekiyor..Havasız ortamlarda küflenme olmasından dolayı ve torfun da küflenmeye müsait bir malzeme olması sorun teşkil ediyor.Havalandırın .Direkt sulamak yerine sprey ve küflenen yerleri şöyle bir hafif kurcalamayla havalandırma iyi gelecektir sanırım... Muhtemelen ev ortamınız da sıcak.Dışarıya alma imkanınız varsa ve hava müsiatse dışarıya alın çimlenmiş tohumlarınızı.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#598 |
Ağaç Dostu
|
Bende müjdemi vermek isterim benim tohumlarımda filizlerini göstermeye başladı, biraz daha kendilerini göstersinler hemen resimlerini paylaşacağım. Tarık bey tekrar teşekkür ederim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#599 |
Ağaç Dostu
|
kedi tırnaklarım
geçen yılki kedi tırnağı saksıma dökülen tohumlar çimlendi sökmediğim kedi tırnakları tekrar yeşillenmeye başladı, umarım sağlıklı büyürler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#600 |
Ağaç Dostu
|
Bahçede geçen sonbaharda kuşlar tohumları yiye yiye bitirememişler. Bugün baktım dökülenlerden çok sayıda çimlenen var. Fakat serçelerin 1 numaralı beslenme bitkisi, tohum oluşumu başlar başlamaz serçelerde yolmaya başlıyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|