![]() |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 27-05-2009
|
Silifke- Taşucu'nda "çorak çiçeği" diyorlar. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 07-12-2010
|
Arkaddaşlar kedi tırnağı güneşi seviyor deniyor ama sabah güneş almazken çiçekleri oluyor güneş gelince kayboluyor çiçekleri bu normal mi acaba |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
bu siteyi çok seviyorum fakat bizim gibi türkçesi mükemmel olmayanlar nasıl yazacak bilemiyorum .sevgiler |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 10-01-2012
|
Hava kapalı ya da hafif bulutlu olduğunda; çiçek tomurcukları tam olarak açmıyor biraz küçük açıyor ,ertesi gün aynı çiçek tomurcuğu güneş artarsa yine açıyor. Güneşli ortamda ise çiçekler çok güzel açıyor ama ,açan tomurcuğun ömrü bir gün oluyor akşamına soluyor bir daha açmıyor. Susuzluğu da pek sevmiyor. Benim gözlemlerim bunlar başka arkadaşların tecrübesi farklı olabilir. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 20-01-2012
|
Bu çiçek yer örtücü olarak kullanılabilir mi? Bahçeme bu sene 8-10 tane fidesini komşum dikti, ne kadar yayılıcı olduğunu bilemiyorum. |
|
|
|
|
|
#7 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 01-06-2012
|
bu ipekcikler aynı kökten farklı renklerde çıkar mı acaba? bende kırmızı ve fuşya var renklenir mi merak ettim. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Benim kedi tırnakları açıyor ve aynı gün soluyor. Bir dahada açılmıyor. Bu çiçeğin özelliği mi böyle yoksa benim çiçeklerde yolunda gitmeyen şeyler mi var. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Genelde çiçeklerinin ömrü bir günlük, eğer bulutlu, kapalı havalarda olursa tam açamayan çiçekler ertesi gün açabiliyor. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 23-05-2012
|
Teşekkürler. Neyse ki ard arda açıyorlar. |
|
|
|
|
|
#11 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-10-2007
|
Bu çiçeğin Milas yöresindeki adı cilveli. |
|
|
|
|
|
#15 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2009
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-05-2012
|
Bahçeye bugün kedi tırnağı diktim; yayılmasını istiyorum bu sene çiçeklerini görebilir miyim acaba?? |
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#18 |
|
Ağaç Dostu
|
SDurul teşekkürler; evet saat 17.00 ye kadar güneş görüyor. Tamam inşallah görebilirim. Aslında geç kaldım dikmekte fakat ne yapayım yeni geçti fideleri elime.Teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#19 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 12-07-2012
|
Balkonumuzun her köşesi bu çiçeklerle kaplı. Yalnız bir sorun var: yaprak bitleri. Kimyasal ilaç kullanmak istemiyorum. Ne önerirsiniz? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Gazi Barış maşallah çok güzeller; darısı başıma inşallah... |
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Merhaba... Kedi tırnakları şölene başladı. Geçen seneki saksılarında dökülen tohumlardan büyüyenler genelde sarı ve beyaz ağırlıklı. Küçük saksıda olanı fide şeklinde satın aldım. Çiçekleri bir günde solmuyor, iki üç gün kalıyor. Tohumdan yetiştirdiklerim ise bir günde soluyor. |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-03-2012
|
Ranamiraçcığım resimlerine bittim, hele sonuncusunun rengi ne şahane! Bu kesinlikle edinmek istediğim çiçeklerden biri, fiii tarihinde sanki bizde de vardı. Ne çok istediğim şey var aslında...Bildiklerimi istiyorum, bilmediğim yeni gördüğüm çiçekleri istiyorum, bazı şeylerin düzelmesini istiyorum düzelmeyeceği halde...İstemenin sonu yok. Bak şimdi senin güzel çiçeğe methiye düzerken gene moralimi bozdum, nasıl geldim bu noktaya ben şimdi? ![]() |
|
|
|
|
|
#26 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#27 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Cymbelina ben de sonuncusunun rengine hayran olduğum için solo resmini yükledim. Sana bütün kedi tırnakları feda olsun . Dilersen bir kaç kök söküp gönderebilirim çok kolay yetiştirmesi. Elimde bir sürü tohumda var geçen seneden onları da gönderebilirim .Tohumdan ekmek için geç kaldın ama seneye ekebilirsin. Hayat devam ettikçe , nefesimiz olduğu müddetçe hayal ettiğimiz en güzel çiçeklere kavuşacağız , sahip olmanın yolu şartlara rağmen çok istemekten geçiyor. |
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 25-01-2009
|
güzellerim açtı |
|