![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
Harikasınız sayın Limon, moralim düzeldi gerçekten ![]() Sevgiler, tekrar teşekkürler! |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-06-2009
|
Merhaba bende kasımpatılar bayılıyorum,çalı şeklinde olanları çok seviyorum.Yakınlarda bir binanın bahçesinde var gözüm kaldı tohum verirmi bu bitki?Ya da çelikle çoğaltabilirmiyim?Düzenleyen ankara : 28-10-2009 saat 19:52 |
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kasımpatıları, ayrıca çelikle üretim yapmakta mümkün çelikle üretimde haziran temmuz aylarındaki çeliklemeler daha sağlıklı oluyor,almış olduğumuzçelikler 8 - 10 cm olmalıdır. |
|
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
sayın Ankara mayıs haziran aylarında kasimpatlardan alacağınız çelikleri direk suya koyarak bir haftada köklendiğini göreceksiniz köklenen kasımpatları dikdikten sonra on onbeş gün gölgede tutun. haziran aylarında köklendirme yapılmasa dahi bitki uçlarını mutlaka alın yan dallar oluşsunki daha çok çiçek oluşsun. |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
suda köklenmesi bu kadar çabuk oluyorsa benim işime gelir ilkbahara kadar bekleyeceğim artık napalım |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 26-07-2009
|
bir de kasımpatılarımı unlu bit belasından uzak tutabilsem.. sürekli sarıyorlar deli edecekler beni! |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Ağaç Dostu
|
Sayın arkadaşım unlu bitler için (Folidol veya Durusban-4)bu ilaçları kullanırsanız kurtulursunuz 1 lt suya 2 cc karıştırılır bitkilerin üzerine püskürtme usulü uygulanmalıdır. |
|
|
|
|
|
#10 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Arkadaşlar , bence tohumla uğraşılmayacak kadar kolay bir şekil de kök oluşturuyor. Temmuz ayın da aldığım çelikleri direk toprağa batırdım, üzerini güneşli saatler de örttüm. Şu an çiçekteler.Fotoğraf hiç güzel değil ama görmeniz için paylaşıyorum. |
|
|
|
|
|
#12 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sevgili Müjgan hanımın bahçesine bir gece dalışı yapıp çıksam, bir dolu rengârenk kasımpatılarım olur, kimsenin de haberi olmaz de-mi ? |
|
|
|
|
|
|
#13 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ilk fotoğraftakilerin cinsi ne benim beğendiklerim onlar son iki fotoğraftakiler daha çok papatyayı andırıyor ikisininde tam adını öğrenebilirsem çok sevinirim |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Müjgan hanım gerçekten kasımpatıların hepside ayrı bir güzel ![]() |
|
|
|
|
|
#15 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Dostlarım; Çiçekleri solduktan sonra toprağa 10-15 cm kala buduyorum,hemen sizlere de çelik hazırlayabilirim,ancak haziran sonu aldığım yeşil çelikler kesin tutuyor, tercih sizin. Sevgili Ankara isimlerini bilmiyorum,siz bulabilirseniz ben de öğrenmiş olurum. Bahçem de inanılmaz bir görsel şölen oluyor,sizlerin de bu güzelliklere sahib olmanız için elimden geleni yapacağım. 3-Kasım da Ankara daki sergime bekliyorum,kesin söz vermiyeyim ,bu telaşta fırsat bulabilirsem,kendim getiririm. Adacım senin ve Orkun için geçen yıldan sözüm var ,siznkiler hazır ,sergi dönüşü göndereceğim. |
|
|
|
|
|
#17 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 30-11-2007
|
Müjgan Hanım muhteşem olmuşlar ya ben kıskanç bi insan olmamakla övünürken birtek çiçekleri kıskandığımı farkettim yani bu düşünce "keşke benimde böyle çiçeklerim olsaydı" eğer bir kıskançlık belirtisisiyse. Emeğinize sağlık ve kocaman bir maşallah onlara. |
|
|
|
|
|
#18 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ankara sergini görmeyi çok isterdim, Cumhuriyet Kadınları... Ankara da oturan arkadaşlarımız kaçırmazlar inşallah. Bir başlık açıp resimlerini bizlerle paylaşmayı düşünmezmiydin, gidemeyenler de görürdü. |
|
|
|
|
|
|
#20 |
|
Ağaç Dostu
|
Sizlerin kasımpatıları görünce dayanamadım. Bu güzeli aldım bugün ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#21 |
|
Ağaç Dostu
|
Bende dün sakaryadaki çiçekçilerde istediğim kasımpatılardan gördüm büyüklüğü sevgili günebakanınki gibiydi acaba baharı bekleyip çelik almayla uğraşmadan onu alsam mı?alırsam hemen bahçeye dikme imkanım yok ilkbahara kadar balkonda ankaranın soğuğunda durcak.Birşey olurmu? |
|
|
|
|
|
#22 |
|
Ağaç Dostu
|
Sevgili Ankara resim sakın yanıltmasın sizi telefonla çektiğim için büyük görünüyor olabilir.Çiçekleri küçük ![]() |
|
|
|
|
|
#23 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Ağaç Dostu
|
Uzaktan çekilmiş fotoğraf ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#25 |
|
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim fotoğraf için benim dediğimde bu boyutta,alsam mı karar veremedim ilkbahara kadar dayanırmı acaba balkonda saksıda?eve alsam kaloriferler yanmaya başladı sanıyorum kasımpatı için sıcak olur. |
|
|
|
|
|
#26 |
|
Ağaç Dostu
|
Benim kasımpatım geçen yıl kışı balkonda geçirdi, bu yıl gayet iyi durumda. Ona güvenerek yeni çeşitler ediniyorum Zaten bahçelerde de görürsünüz Ankara'da kasımpatları, hiç birşey olmaz merak etmeyin. En kısa zamanda o bordo renklisini de alacağım. ![]() Haa aklıma gelmişken Koçtaş, Bauhaus gibi yapı marketlerde böyle mevsimlik çiçekler daha ucuz oluyor. Örneğin ben yukardaki fotoğrafta gördüğünüzü Koçtaştan 2 lira civarında aldım. Boşa Sakaryada fazla para ödemeyin bence. |
|
|
|
|
|
#27 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
koçtaşa geçen hafta gitmiştim kasımpatı görmedim,bauhausta varmıdır acaba?Bende sana ve senin kasımpatına güvenerek alacağım,umarım benimkide seninki gibi dayanıklı olur. |
|
|
|
|
|
|
#28 |
|
Ağaç Dostu
|
Bir süredir gitmiyorum ben de ama vardır mutlaka. Tam zamanı şimdi, olmazsa olmaz Ben Koçtaşa çarşamba günü gitmiştim ama fazla çeşit yoktu. Bence Bauhaus çeşitleriyle daha iyidir.Benim geçen yıldan deneyimlerime göre kasımpatı kalender bir çiçek. Fazla bir bakım beklemiyor. Ben yazın çelik alıp dağıtmıştım, şimdi o çeliklerden çiçekler fışkırıyormuş. Gerçi ben kendiminkini büyük saksıya aldığım için hala köke çalışıp tomurcuk veremedi. Bir çeliği ise gönderemediğim için küçük bir saksıya almıştım, o tomurcuklandı yakında açar. Sözün kısası yetiştirmesinde bir sorun yok. |
|
|
|
|
|
#29 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çok sevindim gerçekten.yarın ilk işim gidip kasımpatı almak olacak |