![]() |
|
![]() |
#391 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Sn.Acropora ; bence bırakın açsınlar .Haziran sonuna doğru tekrar budayın ,çoğaltmak istiyorsanız budadığınız 8-10 cm'lik çelikleri gölge bir yere dikin. Ben bu şekil de çoğaltmaya çalışıyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#392 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-09-2007
|
antalya da oturuyorum. geçen baktım tomurcuklanmışlar hepsi. eğer şimdi açmalarına izin verirsem kasım ayındaki çiçekleri cılız oluyor. daha önceki yıllara içlerinden bikaç kasımpatı gurubunun açmasına izin verdim, kasım ayı geldiğinde budama yaptıklarıma oranla ciddi fark vardı aralarında. çiçekleri çok azdı ve de cılızdı. bu arada gübre takviyesi yapmamıştım. acaba gübre verseydim yılda 2 kez bol çiçekli kasımpatılarım olur muydu diye de bir soru geldi aklıma şimdi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#394 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
E pes sayın almira, karanfil, küpe çiçeği, şimdi de kasımpatılarınızı seyrettim hepsi de mini mini açmışlar .(Sırrını söyle yoksa ağlarım). uzun ömürlü olurlar inşaallah. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#395 |
Ağaç Dostu
|
Çok teşekkür ederim sevgili Hüzün. İnan ki bir sırrı yok. Küpelileri uç çeliklerinden almıştım. Zaten çiçekleneceklerdi. Kasımpatını da açmış olan bir çiçeğin yan koltuklarından aldım. Karanfiller se mart ayında alınan çelikten tuttu. Kasımpatı ve küpelide mini sera yöntemi kullandım. Bir ayda köklendi ve seradan çıkardım. Şu anda yarı güneş gören bir yerde duruyorlar. Yakında saksılara aktaracağım. Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#396 |
Ağaç Dostu
|
Yaprak ömrünün uzunluğu, yoğun yeşil örtü oluşturmaları ve bütün bitkiler solup sararırken yılın sonunda rengarenk çiçekleriyle gönlümüzü fethetmeleri sebebiyle Kasımpatı her zaman favorim. Bu yıl da baharın geldiğini ilk onlar fark ettiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#397 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-07-2009
|
Kasımpatıların bu mevsimde açmaları normalmidir arkadaşlar, Sevgili Satı Uğurtan ın gönderdiği çeliklerden ikisi açmaya hazırlanıyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#399 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-10-2009
|
Benimkilerden de tomurcuklanan var ama siyah bitler sardı bu ara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#400 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 31-05-2009
|
Benimde tomurcuk verdi açacak yakında bu cins farklı oluyor yılda iki kere açıyor diğerleri gibi değil açması için sabırsızlanıyorum özlemiştim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#401 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-10-2008
|
arkadaşlar kasımpatını çokseviyorum çocukluğumuzdaherkesin bahçesinde vardı on kasımlarda bahçeden toplayıp okula götürürdük şimdi vanda kimsenin bahçesinde görmüyorum tohumcularda tohumunuda aradım bulamadım bu memlekette benden başka istiyen yokmuş nerde o eski bahçeler vanda hertaraf site doldu sitelerin bahçelerde sadece çim buralarda bahçeli müstakil evler tarih olmak üzere |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#402 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Formu baştan sona okudum ve çok güzel bilgiler edindim, bilgilerini, deneyimlerini, güzel resimlerni paylaşan herkese teşekkürler. Ben de kasımpatını çok seviyorum. Bildiğim kadarıyla çevremde çelik alabileceğim kasımpatı yok. Kasımpatını tohumdan yetiştiştirmek içim tohum ekim zamanı ne zamandır bilen var mı acaba? Şimdi eksem bu kış terasımda çiçeklerini görebilir miyim? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#403 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-04-2009
|
Ben de kasımpatımı aldığımda çiçekleri vardı , geçtikten sonra kışa tekrar açar diye düşünmüştüm ama şimdi tomurcukta. Aldığım çiçekçi ithal olduğunu söylemişti ondan olabilir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#404 |
Ağaç Dostu
|
Bildiğim kadarıyla kasımpatı gün ışığı süresine göre tomurcuklanıp çiçek açan bir bitki. Bende de geçen yıl baharda tomurcuklanan bir tür kasımpatı gün ışığı süresinin artmasıyla birlikte tomurcuklarını açamadan soldurmuştu. Bu tomurcuklanma sizi yanıltmasın. Çiçekleri açık vaziyette satılanlar sera ortamında ışık süresi ayarlanmış ve çiçeklendirilmiş bitkilerdir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#405 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 02-09-2007
|
Ben de kasım patı dikmek istiyoum ![]() Çelik alma olanağım yok, bu mevsimde tohum eksem olur mu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#407 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-11-2009
|
![]() o kadar çok seviyorumki kasımpatı çiçegini ![]() bu siteyide çok seviyorum ne olur televizyonda çiçek yetiştiriciligiyle ilgili bi program yapsalar güzellerimi orda doya doya izlesem bu benim gibi çiçek ve bitki sevenlere moral olurdu, yabancı fransız kanalında izliyorum fıransızlar nekadar duyarlı, bazı insanlar diyoki e işte canı sıkılıyo çiçek yetiştiriyo ne kadar saçma, bu insanlara acıyorum ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#409 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 28-04-2009
|
Arkadaşlar, Kasımpatının çok yıllık türünden bahçeye dikmek istiyorum.Sizce 12.30 ile 16.30 arası güneş alan bahçemde çiçeklenir mi? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#410 |
Ağaç Dostu
|
Çiçeklenir Sevgili Yılmaz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#411 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Kiraz, Kasımpatının sarı ve turuncu renkli olanlarından edinmek istiyorum.Çok yıllık mıdır hepsi yoksa özellikle belirtmem gerekir mi çok yıllık almak istiyorum diye ya da ayırt edebilir miyim çok yıllık olanını?Çok soru sordum biliyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#412 |
Ağaç Dostu
|
Hepsini çok yıllık diye biliyorum ama bendeki salyangozlar nedeniyle yıllık oluyorlar ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#413 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çok teşekkür ederim ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |