![]() |
arkadaşlar köyden 20 tane çelik gönderdiler. Toprağa diktim ve sulayorum. Kasım ayında yerlerine dikeceğim ama çeliklerde hiç yaprak yok. acaba çeliklerin tutmama ihtimali var mı?
|
Sn.Himone,
Bu mevsimde asmadan çelik alınmaz.Şubat-mart gibi gözler uyanmadan önce çelik alınır.Şu anda normalde o çelik dediğiniz dallarda yaprak olması lazım. Bir terslik var ama anlamadım. |
Alıntı:
SN.himone çelikleri şimdi mi gönderdiler ve de şimdi mi diktin ? |
3 hafta önce diktim. 2-3 tanesinde yaprak var ama diğerlerinde yok... Diğerleri acaba ölmüş olabilir mi?
|
O zaman asma çeliklerine su yürümüştür, tutması biraz zor...ama tutabilirde fakat kayıp illaki olacak...
yapraklandıktan sonrada kuruyanlar olacaktır... |
Alıntı:
çeliklerin canlılığını kontrol etmek için bağ makasıyla uç kısmından kesin canlı yerine kadar..eğer hala canlıysa..yalnız şu var bu size gönderilen çelikler nerede muhafaza edildi..dikmeden herhangi bir kontrol yaptınız mı?ayrıca bu mevsimde dikimlerde çok fazla verim alınamamaktadır..yapraklanma olması içinde köklenme başlamış olması gerekir..bilgilerinize.. |
asma yaprakları yelpaze şeklini aldı...bu sıkınıtı nedir?
asma yapraklarında yelpaze şeklinde incelmeler var. bölgemde her asma da var. yardımcı olursanız sevinirim. Asma da sulama zamanında yapılıyor. etrafında herbisit kullanılmadı. güneşi iyi alıyor.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
|
1 Eklenti(ler)
Eklenti 235865
http://www.baldur-garten.de/produkt/...27//detail.jsf Almanya'da tanıdığı olanlar fidanları getirtebilir. |
Birkaç fire dışında(onlar da kargodan kaynaklandı) bizim minik bağın durumu iyi.
Bu aralar iyice uzanan asma kollarını bir şekilde direklere sabitlememiz gerekiyor, bunun için asmaya zarar vermeyecek uygun meteriyal arıyoruz. Fikri olan varsa yardımcı olursanız sevinirim. Benim aklımda ilginç bir çözüm vari, alternatif bulamayınca mecburen onu yapacağız ama bakalım belki sizden farklı bir öneri gelebilir. Bağın son durumunu blogumuzdan görebilirsiniz. Ozi'nin Bahçesine gider. |
Alıntı:
Bu yıl herek sistemini kurmalısınız. Asma kollarını iple tele bağlama zamanı geliyor. Kolay gelsin |
3 Eklenti(ler)
Artık bağlar genelde beton direkler kullanılıp, kordon tipi terbiye ediliyor. Bu sayede don riskini düşürmüş oluyorsunuz. Eski tip terbiyede(goble) direk, destek vs... masrafından kurtuluyorsunuz ama don riskiniz yüksek oluyor. Eskiden kurulmuş olan bağlara gittiğinizde terbiye şeklinin hep bu şekilde olduğunu görürsünüz.
Goble terbiye şekli; Eklenti 238243 Eklenti 238244 Kordon terbiye şekli; Eklenti 238245 Daha farklı terbiye şekilleri de mevcut tabi. Ben bu fotoğrafları Garova'dan aldım. Orada daha fazla bilgi mevcut. Bakınız... Bu arada dikkatimi çekti. Goble kütüklerin olduğu bağda budama güzel yapılmamış. Tırnak denilen gözün üst kısmında parçalar bırakılmış. Bu parçalar hastalıklara davetiye çıkarıyor ve kurumaya başlayarak gözü bile kurutabiliyor. Lütfen böyle durumlara dikkat ediniz. Kırmızı ile işaretlediğim yerlerden budanmalıydı. |
Alıntı:
Tel çekme işini vakit bulup yapamadım. Ben de tele bağlama yerine köker kendini taşıyabilecek duruma gelinceye kadar şu anda diktiğim direklere bir şekilde bağlayacağım .Zaten seneye kollar ikiye ayrılıp tellere alınacak yani KORDON Terbiye sistemi kurmak niyetimiz. Bu arada herek sistemi dediğiniz GOBLE terbiye sistemi sanırım? |
Bağ İşleri..
1 Eklenti(ler)
Bu hafta inanılmaz rüzgar vardı. Asmaları korumaya alma işini cumartesi hallettik.
Yurt dışında çok kullanılan bir yöntemi uygulamaya çalıştım ama plastik malzeme bulamayınca mecburen ondüle denen karton bir ürün kullandık. Bağ işleri...Bağın son hali.. |
1 Eklenti(ler)
Neredeydim?
Uzun bi aradan sonra dogdugum yere gittim... Uzun bi ara da donmemeye calistim fakat olmadi(rize-cayeli) ilk mesaji foruma uye oldugum ilk sayfa icin gondereyim dedim... saksida uzum un kanitidir arkadas...karadeniz kokulu uzum(isabelle) Eklenti 243120 (turkce karakter yazamiyorum bilgisayar yurtdisindan hedaye) |
Alıntı:
Asmanız ilk meyve antrenmanına başlamış. Çok sevindim. Üzüm veren kolları korursunuz değil mi? ;) Onlar her yıl üzüm verecekler. Başarılar |
Alıntı:
korumak ne demek halil abi bu benim hayatimda yaptigim ilk celikleme.. diktigim ilk fidan ....zaten celigin haline bakarsan ne kadar acemice gorursun ... su bahceye hayirlisi ile bi gecelim en bas koseye dikecegim bunu... |
Korumak; gözün gibi bak, sağlığına dikkat et, sakın budama, kurumasına izin verme, börtü böceğe ve hastalıklara yem etme anlamında dostum.:) Doğru mu anladım acaba?
|
Alıntı:
|
Sakın budama derken, tamamen kesme demek istemiştim. :D
|
Alfons ile Alphonse üzüm çeşidi aynı mı?
Rengi koyu mor- siyah, dane basık yuvarlak ağırlığı 8 gram, büyük iri salkım, doğal üzüm tadında... Hamburg Misketi: Rendi koyu mor-siyah, dane yuvarlak ağırlığı 5 gram, orta salkım, kendine özel aromalı tadında... |
Karadeniz kokulu üzümü (izabella) ya en yakın tad ve lezzette Hamburk misketinde mi var?
|
hepinize iyi günler sevgili arkadaşlarım. eğer yanlış yere yazıyorsam lütfen beni bilgilendirin. yeni üye oldum ve henüz tam bilmiyorum forum özelliklerini.
son zamanlarda pek soru ve yorum yazılmamış ama benim yazımı ve sorumu göreceğinizi umarım. uzun zamandır sizleri takip ediyorum.sayenizde birçok konuda bilgi sahibi bile oldum. bizim 20 dönüm kadar üzüm bağımız var şaraplık üzüm yetiştiriyoruz. yalnız bazı üzüm türlerini değiştirip öküzgözü cinsini aşılamak istedik. sizlerin yazılarınızda omega aşı makasını gördük ve hemen aldık. bahar ayında yani mart ve nisan başlarında bu makas ile aşılama yaptık ilk günlerde cok güzel tuttular gibi oldu. yeşerdi yaprak verdi sonra hepsi ama hepsi kurudu birtanesi bile tutmadı...bağlarımız 15 yıllık falan...üzüm kollarına aşı yapmıştık..yani hepsi boşa gitti..nerede hata yaptık anlamadım..şimdi yarma aşı yapalım diyoruz...ne zaman, nasıl bir yöntem denemeliyiz. ben ve eşim bu konuda çok bilgili değiliz. yardımcı olabilirseniz çok memnun oluruz. lüfen yardım edin))) |
Uzum gene yalniz kalmis....
Benim uzum celikleri balkonda hala posetteler bu yaz insallar bahceye dikilecekler... Bir soru bir bucuk aydir topraklari kuru hemen hemen uykuya daldilar su vermedim butun kis topraklari kuru kalsa hic su gormeseler ne olur...zarar gorurlermi? |
Alıntı:
Üzüm çelikleri poşette kış aylarında su verilmeden kalabilir ama toprağın su çekmesinden dolayı poşet kenarları açılabilir.Bu durumda az toprak ilavesi yapılır. Toprağın biraz nemli kalmasıistenir, tamamen kuruması istenmez. |
Alıntı:
|
İki sene önce aldığım çekirdeksiz üzüm asması bir türlü büyümüyor.Isıl işlem görmüş tavuk gübresi zarar verir mi?
|
Alıntı:
|
Gölgede olması da etken olabilir mi?
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:17. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025