![]() |
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 03-01-2013
|
İsabella Kokulu Kara Üzüm
Asma Üzüm bağı kurmak istiyorum..!! Çeşit olarak isabella kara üzümünü düşünüyoruz..!! "kokulu üzüm" "laz üzümü" olarakta bilinirr.:!! öncelikle toprak ve iklim hakkında bilgi vermek istiyorumm.... Yalova - Burhaniye Köyünde Düşündüğüm 6 Dönüm ve Olumlu Verim Aldığım Takdirde Büyütmeye Müsait bir fundalık bahçesi.. yaklasık 30 sene 40 senedir kullanılmamıss.!! su tutmayan yumusak ve ilk 30 cm koyu renkli bir yapida topraga sahip..!! zamanında patates ve mısır gibi kıslık hayvan yiyecegi için kullanılmıss.. Fakat internetten edindiğim bilgilere göre herkesin söylediği birbiri ile çelişki içindee..!! Araştırma üzerine sizin blogtaki yorum ve tecrübelerinizi anlattığınız paylasım ile karşılaştım ve birde sizden bilgi almak istiyorum..!! bölge olarak denize uzaklığı 25 - 30 km ve yükseklik 350 400 metre.. Arazi yapı itibariyle yer yer cift yönlü meyillidir.. bu durumu teraslama yaparak daha kullanıslı hale getirmeyi planlıyorum.. Su problemimiz yokturr.. İhtiyacımız Olanını Küçük yatırımlarla depolama yapılabilir..!! Hava Durumu olarak köyün en çok güneş alan bölgesidirr Güneşin sabah erkenden doğup gece batana kadar etkisinde kalan bir yerdirr.. kışın -10 ve - 15 arası değişebiliorr..!! öncelikle asma fideleri köklendirmeyi planlıyorumm.. bunun için ne yapmam gerek.. 6 dönüme kac adet fidan yetistirmeliyimm..??? hangi aralıklarla ekilebilirr.?? bu tarz örnek verebiliceginiz bir bağ varmıdırr ve ne kadar verimli bir çalısma olur..!! Sizlerin düşüncelerinizi Bekliyorumm.. Birlikle Çalışmak ümidiyle hoşçakalınn..!! Salih ERYILMAZ Yalova/Merkez/Burhaniye KÖYÜ 0536 699 96 98 |
![]() |
![]() ![]() |
Etiketler |
isabella, kara üzüm, kokulu üzüm, laz üzümü |
|
|