View Single Post
Eski 03-07-2020, 15:46   #12
Dutlubahçe
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 01-08-2014
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi EDESA Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba iyi günler forumda da bitki dünyasında yeniyim İstanbul'da ikamet ediyorum 3 sene önce Karadeniz kokulu üzüm (isabella) dalı ( çelikle çoğalma deniyor sanırım ) alıp toprağa diktim 1 sene sonra yaprak açtı bu sene 60-70 cm uzunluğa ulaşmıştır çokta güzel yaprakları vardı daha güzel gelişsin diye büyük bir saksıya gecirdim. Yeni aldığım saksının altında fazla suyu atacak deliklerden yokmus. Bende aşırı sulama yapmışım kökü 4-5 gün suyun içinde kaldi geç farkettim birazda birşey olmaz kafasıyla yavaş davrandım . Üzümümün yaprakları aşırı sulamadan kaynaklı önce sarardı sonra hemen kurudu. Eyvah diyip toprağını yenisiyle değiştirdim kökünü temizledim 10 gün geçti sağlam 1-2 yaprak vardı son umutlarım onlardi onlarda elimden kaydı gitti . Üzümün bendeki değerini kaybedince anladım çünkü çok sevdiğim bir büyüğümden emanetti. Şimdi sizden bu çiçeği tekrar yesillendirmek için ne yapmam gerekir onu öğrenmek istiyorum her türlü bilgiye ve fikre açığım bilgilenirizi esirgemeyin
Toprağı değiştirdim demişsiniz galiba yine aynı saksıyı kullandınız, merak ettim delik açtınız mı?
Kök tamamen çürümedi ise tekrar yeşereceğini tahmin ediyorum. Toprağı kurudukça normal şekilde sulayarak sonbahara kadar bekleyebilirsiniz. Fotoğraf olsaydı belki daha sağlıklı değerlendirme imkânı olurdu.

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön