agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Bağcılık
(https)

Beğeni Düzeni40Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 15-12-2013, 16:26   #11
Ağaç Dostu

Muda's Avatar

Giriş Tarihi: 12-02-2013
Galeri: 8
Kamil bey asmalarınıza bordo bulamacı ve kükürt uygulaması yaptınız mı. Ben bu yıl sadece zaman müsait olmadığı için suda eriyebilen kükürt attım. Ancak işi biraz abarttım nerede ise motorlu ilaç pompası ile ıslanmadık yer bırakmadım. Külleme hemen hemen hiç olmadı. Birkaç asmada sadece biraz bağ uyuzu oldu. Sonbaharda % 2'lik bordo bulamacı atmam gerekiyordu. Biraz geç kalınca ilaçlama yapamadım. İlkbaharda asmalar uyanmadan %1'lik atmayı düşünüyorum. Tabi daha sonra da kükürt atacağım. Hastalık gelmeden önce ilaçlamak gerekiyor. Atma kolaylığı nedeni ile sıvı kükürt kullandım. Toz kükürtün daha etkili olduğunu söyleyenler var. Ondaki kükürt oranı %99'6 veya 9 oranında. Ancak sabah çiğinde veya yapraklar ıslandıktan sonra toz kükürtün göze gelmemesine dikkat ederek atmak gerekiyor. Ben sulu kükürtü kullanım kolaylığı nedeni ile tercih ettim. Asmalarınıza askı sistemi yapmışsınız. Sanırım sulama imkanınız da var. Asmalarınızı ağustos ayının 15'ine kadar sulama yapabilirseniz yaprakları daha büyük ve canlı olurlar. Alt dallardaki fazla kopartılması gereken kısımları kopartabildiniz mi.

kamil keskin beğendi.
Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:18.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025