agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Badem
(https)




Beğeni Düzeni418Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 19-03-2012, 14:34   #11
Ağaç Dostu
 
Tamtutulma's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-06-2008
Şehir: ürgüp
Mesajlar: 319
Galeri: 4
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Gereğinden fazla evhama sebep olmayayım ama şüphemi kısaca şöyle dile getireyim. Yanlış çıkarsa canımıza minnet der seviniriz...

Analizde görülen demir yüksekti, volkanik alanlarda kükürt ve bileşikleri de nispeten yüksek oranda bulunduğuna göre, demir sülfür de mevcut olabilir mi? Demir sülfür, asitler için bir kaynaktır. Burayı kurcalamak daha iyi olur.
Toprak analizlerinde sülfür oranlarını vermiyorlar. Analizi yapan mühendis " İz elementlerin değerlerinin çok önemli olmadığı." nı söyledi. Önemli olan PH, Kireç, Tuz, Azot, fosfor, Potasyum değerleriymiş. İz element değerleri yaprak gübreleri, köklendirici gibi basit yöntemlerle düzeltilebiliyormuş.

Toprak analiz sonuçları değerlendirme tabloları

Buraya bakarsanız normalde demirin 4,5 olması gerektiğini görürüsünüz. Benim tarlamda demir oranı 9,32 çıktı. O fotoğraflarda gördüğünüz mineralleri bu nedenle demire yordum. Analizi yapan mühendis, " Tarlanızda bitki-ağaç gelişimine engel olabilecek herhangi bir olumsuz bulguya raslamadık." dedi. Bu nedenle Sülfirik Asit konusunda içim rahat.



Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Odeh Mesajı Göster
Analizde görülen demir yüksekti, volkanik alanlarda kükürt ve bileşikleri de nispeten yüksek oranda bulunduğuna göre, demir sülfür de mevcut olabilir mi? Demir sülfür, asitler için bir kaynaktır. Burayı kurcalamak daha iyi olur.
Sayın Odeh yanardağ-lav içerikleri iki çeşit oluyor. Asidik yanardağ-lavlar ve Bazik yanardağ-lavlar. Asidik yanardağlar daha geç soğudukları için bazik yanardağlara-kraterlere göre daha yüksek olurlar. Kapadokya'daki oluşumların temelinde her ne kadar Erciyes ve Hasan Dağı gösterilse de araştırmacılar, " Kapadokya'daki lavları asıl kusan 50 civarında küçük ölçekli yerel dağdan-bacadan bahsetmekteler. Küçük ölçekli bu dağ ve bacaların bazılarını arkadaşlarımızla bizzat saptadık; hatta krater-bacalarını bile bulduk. Küçük ölçekli bu yanardağ ve bacaların bazik özellikte olması gerektiğini düşünüyorum. Tabi iş sırf 60 milyon yıl önce patlayan yanardağlarla bitmiyor. sonrasında yakınlara, su havzasına düşen asidik bir göktaşı, rüzgarlarla her yıl gelerek yağmurlarla Anadolu topraklarına inen Sahra Çölü'nün kumları gibi pek çok etmen işin içine giriyor.

Demir analizle kanıtlandı ki çok yüksek. Ancak Sülfür; ya da Demir Sülfür ile ilgili hiç bir kanıt yok gibi. Ne desem yalan olacak şimdi.

Tamtutulma Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 02:30.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025