![]() |
|
![]() |
#11 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 21-05-2011
|
[QUOTE=Tamtutulma;820628]Verimden kast etmek istediğim şu; " Teorik olarak bir badem ağacından 10 kg iç badem almanız gerekirken 2-3 kg badem alıyorsanız bu verimli değil demektir. Yoksa ağaçlar hiç yemiş vermezler demek istemedim. Sık olan ağaçlar birbirleri ile alan mücadelesine girişecekler, sulanmadığı için çekirdek ağırlıkları düşük olacaktır. 5-8 Yılda tam verime yatması gereken dikmeler 10 yıl sonra tam verime yatacak ve düşük ağırlıklı ve az sayıda badem verecektir. Aynı şekilde babamın bilinçsizce kurduğu bir bağı var. Kayısı ağaçları üzümlerle iç içe; bademlerle cevizlerin kökleri neredeyse birbirsine karışmış. Sulama olanağı yok. Babama defalarca " Bağın seyreltilmesi gerektiği"ni söylememe karşın her hangi bir çalışma yapmadı. Şimdi " Bu ağaçlar neden az yemiş veriyorlar ?" diye düşünmekle meşgul. Sanırım anlatmak istediklerimi anlatabilmişimdir. Merhaba tamtutulma Gayet iyi anlatmışınız. Ben sizin ne demek istediğinizi gayet iyi anladım. Ben burda şunu anlatmak istedim , bazı arkadaşlar rakım tereddütü yaşıyor ve fidancılara gittiklerinde badem fidan fiyatı kiraz fidan fiyatına göre daha ucuz olduğu için siz badem dikmeyin orada badem olmaz kiraz olur diyorlar. Demekki oluyormuş ben şahit oldum . Ama bahçe bilinçsiz kurulmuş. Bahçe sahibi ressam çiftçilikten anlamaz.. ****** sizin dediğiniz anlamda verim alamıyordur ama yinede bukadar sık dikime ve sulanmamasına rağmen 3 yaşında aşılardan gayet iyi sonuç aldığını gördüm.. Saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
|
|