![]() |
|
![]() |
#661 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-01-2008
|
Buda benim bahçedeki kayısı ağacının çiçekleri.Derede kendiliğinden yetişmiş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#662 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 11-02-2010
|
Merhaba Seyyah 53 arkadaşım....taşları ayıklamamamın herhangi bir sebebi yok ileride temizlerim..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#663 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Alıntı:
Benimkisi sadece merak ..acaba dedim yetiştiricilik acısından bir faydası varmı diye ...demekki tembellikmiş... ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#665 |
Ağaç Dostu
|
Sulamayı kızılırmaktan alıyorum. Bu kayısıda suyu aldığım kuru derenin ortasında büyümüş busene sahiplendim.Bir budama yapıp altına açacağım. İnşallah kayısısınıda yeriz.Sizin çiçekleri görünce benim bahçedede var bababından ekledim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#666 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 18-02-2011
|
Kuş istilası
Arkadaşlar sizlere bir konuda danışmak istiyorum, Benim üç adet badem ağacım var.Güzel bir şekilde çiçekleniyor.Bademler oluşuyor.Tam bu arada kuşlar gelip bademlerimi yiyip gidiyor.Her yıl aynı olay.Kuşlara karşı önlemim ne olabilir. saygılar |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#667 |
Ağaçsever
|
Tırtıl
Mehaba arkadaşlar; Bu hafta sonu bahçeye gittiğimde her ağaçta 2-3 tırtıl gördüm.tırtılla mücadele etmeme gerek var mı? ilaçlama badem ağacına zarar verir mi? vermezse öneride bulunacağınız ilaç ismi var mı?saygılarımla... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#668 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba kesinlikle mücadele gerekli çünkü genç fidanların uc kısımlarını ve yapraklarını yiyiyorlar fidanın gelişmesini engelliyorlar. Ben geçen yıl tırtıllar görülmeye başlayınca bir kez uyguladım yeterli oldu.İlaç bayileri veriyor önemli bir ilaç değil.7-8 TL fiyatı. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#669 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-04-2011
|
selamlar avanos bey faalıyetınızı geçen yıldan berı yakınen ızlıyorum sessız sessız ve azmınıze hayran kaldım bende bu yıl hatta bu ay içerısınde 12 dekarlık bır badem bahçesı kurmayı planlıyorum topraklar analızde onu beklıyorum hemşehrı oldugumuz için ıklım ve toprak yapısı aynıdır hemen hemen neyse fazla uzatmadan feragnes-ferrradual temını konusunda nevşehırde guvenılır kışıler tavsıye edebılırmısınız |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#670 | |
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#671 |
Ağaç Dostu
|
Merhaba hamit Bey şuan ismini hatırlamıyorum ama ilaçları zaten reçete ile alacağınız için tarım yönlendirir.Bu yılda soğuk aldı benim bademleri sanırım 4 yılda bir ürün alacağız. Onada Şükür. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#672 |
Ağaçsever
|
Merhaba Avanos bey; teşekkür ederim ilacı aldım.bayerin decis EC 2.5 adlı bir ilaç 100lt suya 30ml katılacak ve bu işlem 20 gün sonra tekrarlanacak bakalım inşallah faydası olur.Sanada geçmiş olsun anlamadığım 4 yılda bir derken 4. yıldan sonra ürün alacağım mı demek istedin yoksa 4 yılda bir ürün mü alacaksın neden acaba? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#673 |
Ağaç Dostu
|
4 yılda bir çünkü arazi çevresine göre en düşük rakımda bir alan bu yüzden çevresinden daha sıcak oluyor buda fidanların 5-10 gün erken açmasına neden oluyor.Gerçi dört yılda bir ürün alsakta olur. Onada şükür.Çiçeklenme dönemi don sigortası var kaldırmazlarsa yeni seneye para kazanmaya başlarım. Ben aynı şevkle devam ediyorum çalışmalara. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#674 |
Ağaç Dostu
|
Merhabalar Dün prof.Dr. Semih ÇAĞLAR hocamla bahçemde incelemelerde bulunduk.Hocam Bademlerin yerlerini sevdiğini bu yıl fidanları en an 40cm büyütmem gerektiğini bunun içinde 3 şey gerektiğini 1-Su 2-Gübre 3- Ağaçların altındaki otların temizlenmesi gerektiğini söyledi. Sulamayı sık aralıklarla azar azar. Haftada 2 gün. Gübre olarak ben daha önce üre uyguladığımı söyledim. Üre yerine Bizim buraların toprağına uygun olan Amonyum sülfat vermemi. Aktardı. Kendisine Burdan Teşekkür etmeyi borç bilir saygılarımı sunarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#675 |
Ağaçsever
|
Merhaba Avanos bey; Hocam bizler için büyük bir kazanç ondan aldığımız bilgiler çok ama çok önemli yaptığınız işi benimseyen önemli kişilerin olduğunu görmek bizlere ayrıca bir azim ve güç vermekte. sevgiyle kalın..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#676 |
Yeni Üye
|
selamlar arkadaşlar devletımızın badem fıdan destegı **** satış yaptıgı yer varmı (ferragnes-ferradual) konuda bılgısı olan olan arkaşların yardımını beklıyorum |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#677 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Size yazdım diye hatırlıyordum.Şimdi hatırladım yazıyordum sitede gönderme sorunu olmuştu. Kayseri ferragnes satan arkadaş var.Fidanlar küçük ama güzel gerçek tüplü boyları kısa ama şimdi toprakla buluşturulursa gelişmesi güzel olabilir.İsterseniz özelden adresini verebilirim.Devletin aşılı fidan üretimi yok. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#678 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 26-04-2011
|
Sayın arkadaşım ben 47 yaşındayım 25 yılın üzerinde alıcı ve badem satıcısıyım,yıllardır yurt dışından badem ve ceviz alıyoruz bu güzelim melmekete her şey yetişiyor niye dışarıya muhtaç olalım cesur ol ben bizzat 30 dönüm bademlik yaptım 2.yılındayım bu yıl fidanlarım tek tük çiçeklenme yaptı kısmetse 1 ay içinde belki meyve kalitesini göreceğiz.ben ANKARA HAYMANA DA rakım 1100 olan bir bölgede bahçemi kurdum size ve yeni başlayacak her arkadaşa veya daha önce bahçe kurup ürün yetiştirmiş arkadaşlara pazar konusunda yardımcı sevinerek yardımcı olurum saygılarımla. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#679 |
Yeni Üye
|
sayın avanos bey ılgın ve alakan için teşekur ederım açık adresı ozel olarak gonderırsen çok yardımcı olursun bana ; bızım yorede ılk badem bahçesını projelı kuracagım allah nasıp ederse bu denemem başarılı olursa hem ornek olacak hemde bana başlangıç olcak en az 40 dekara zamanla çıkarım başarıl olursam |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#680 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Hasan kardeş Hayallerini geniş tut şuan kayseride 3000 dekar kadar proje yürütüyoruz. inşallah Allah'tan bir mani olmazsa. güze dikim yapacağız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#681 |
Yeni Üye
|
avanos kardeşim özel msj aldım çok *** ederım hemen yarın goruşecegım 120 dönüm tapulu arazım var bunun 40 donumune ancak yetışebılırım ben merkezdeyım ama5- 10 sene sonra memleketıme donersem hayalerımın önü acık bakalım ,kayserıde destege ihtıyacın olursa her zaman hazırım ayrıca tebrık ederım seni bızlere ışık oldun |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#682 |
Ağaç Dostu
|
Bugün nevşehir merkezde 1450 rakımda badem bahçesi inceledim. Kitaplara olan inancım dahada azaldı.Benim arazim 950 rakımda Nevşehir merkeze 20 Km ağaçlarım çiçek açalı nerdeyse 1 ay oldu yukarda tam açım tarihi var. 1450 Rakımda riskli yazan literatür malesef yanılıyor. İçanadolu için badem dikim yüksekliğini açıklıyorum, herzaman burda yazdığım şeyler direk gözlemlerim demişimdir yine aynı Bugün saat 15.30da 1450 rakımdaki badem bahçesi resimleri ektedir. Rakım olarak dikim aralığı tavsiyemde 1250-1550 arasıdır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#683 |
Ağaçsever
|
Merhaba arkadaşlar;doğal afet denen şeyi dün yaşayarak öğrendim.gözüm gibi baktığım hobi olarak başladığım sonradan vazgeçemediğim badem bahçemi yağan dolu ile kaybettim.evet 324 ağacım yarabere içinde tanınmaz halde dallar kırılmış %60 soyulmuş.inanın her dolu güvercin yumurtasından büyük ve tam 40 cm süre 25 dakika sonuç darmadağan bir köy ve bahçeler. en tesellisi ise can kaybının olmaması.ağaçlar kendine gelir mi? randımanlı olur mu bilmiyorum ama heyecanım bitti diyebilirim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#684 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
hamit abi öncelikle geçmiş olsun ama hemen böyle pes etme bak benimde 2010 da kurduğum bahçenin bulunduğu köyde devlet toplulaştırma yapıyor benim bahçeninde yeri değişecek kople fidanları dikenli telleri taşıyacağım belkide sıfırdan sen yinede şanslısın düzgün bi budama yapıp ağaçları güçlendirebilirsin |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#685 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2010
|
Sn.Avanos keşke ceviz yetiştirseydiniz...bizim de canlı ve güvenilir bir kaynağımız olurdu...badem sevenler kızmasın tabi.... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#686 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 03-03-2010
|
devlet desteklemeli bahçe kuracak arkadaşlar 2010 da diktiğim fidanların desteklemesini hala alamadım ayrıca bana dekara 200 tl dediler askıya çıkan fiyat 100 tl sakın fidancıların desteğini fazlaca alırsınız sözlerine aldanıp borçlanarak bahçe kurmayın cebinizdeki paraya göre bahçe kurun ayrıca badem işinden en iyi anlayan avanos beydir ondan bilgi almanızı tavsiye ederim badem satış fiyatları fidancıların abarttığı gibi yüksek değil vede hangi meyva ağacı olursa olsun 4yıl içinde köşeyi dönerim hesabına gitmeyin bu işin donu var tozlaması var hastalığı var zararlısı var en önemlisi bakımı var |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#687 |
Ağaç Dostu
|
Hamit bey Öncelikle Geçmiş olsun derim.Allah daha beterinden saklasın Cümlemizi. sayın Seyyah53 Bu yıl devletten müracaatlarımız var. hatta baya bir yere müracaat ettik yer tahsisi olursa ceviz Dikiminide bu yıl gerçekleştireceğiz.Sizin işinize yararmı tecrübelerimiz bilemem ama biz bilgi aktarımına cevizdede devam edeceğiz.Yeni müracatımız sizede yakın Kırklarelide. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#688 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |