![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 24-01-2016
|
Şubat ayında ekdiğim çekirdeklerden çıkan badem fidanları
![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-05-2011
|
Alıntı:
syn. cinar bademleri cimlendirdiginiz fide posetlerinin olculerini biliyormusunuz. sasirtma yapmayip fidan haline geldikten sonrada bu posetlerdemi bekleteceksiniz.. fide posetlerinin olculerini biliyorsaniz yazabilirmisiniz.. bende 310 adet elma cekirdegini cimlendirip sasirtma ile uygun olcude fide posetine taşıyıp 1 yasinda nasi armudu asilamayi dusunuyorum. bu tip bir islev icin uygun fide poseti neyse onu siparis vereyim diyorum.. resimlerden kullandiginiz fide posetinin ebati bana yeterli gibi gorunuyor. ben 13x27 cm dusunuyorum fakat sizinki kac acaba..? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Yeni Üye
|
bebeto benim yaptığım 20 x 30 cm poşetler. aşı yapılacak boya gelene kadar poşetlerin içinde bekletecem. çapı 0.5 olunca aşı yapılabiliyormuş tahminim seneye aşı yapılacak hale gelir. aşıdan sonra yerlerine dikecem. ferragnes cinsi aşı yapacağım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
ben bodur meyve fidani uretecegim icin sanirim 15-28cm yeterli diye dusunuyorum. kilosunu 8 tl 65 adetten siparis verecem. siz kaca aldiniz ve adeditiniz kacti.. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
bende nasip olursa kasim gibi 6 donumluk arazime 300-350 adet bertina badem dikmeyi dusunuyorum. suan fidan temin arastirmasi yapiyorum.. dusuncem tel orgulere bodur oldugy icin nasi armuduyla bahceyi cevirmek. bu nedenle hesapli olsun diye naşi leri kendim urwteyim dedim.. gecen yillar ufak tefek badem cekirdegi cimlendirme denemelerim oldu basarisizlikla sonuclandi. birde badem coguru uretebilsem dahi bertina asi kalemi bulamam diye vazgectim.. en iyisi hazir fidan almak.. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
|
ferragnes in yanında tozlaşma için ferredüelde yapmanız gerekecek. sanırım oranı 1x10 du.. sivas bölgesi biraz don olabilecek bir yer.. ferranges geç çiçeklenen bi tur fakat ondanda daha geç çiçeklenen kendine tozlaşan kendine verimli bertinayı bi düşünün derim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |