agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Badem
(https)

Beğeni Düzeni418Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 20-04-2016, 08:14   #1
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 24-01-2016
Şubat ayında ekdiğim çekirdeklerden çıkan badem fidanları

Name:  Görüntü000t.jpg
Views: 2556
Size:  54.6 KB

Name:  Görüntü001.jpg
Views: 2504
Size:  41.7 KB

B. ÇINAR Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-04-2016, 10:19   #2
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Giriş Tarihi: 02-05-2011
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B. ÇINAR Mesajı Göster

syn. cinar bademleri cimlendirdiginiz fide posetlerinin olculerini biliyormusunuz. sasirtma yapmayip fidan haline geldikten sonrada bu posetlerdemi bekleteceksiniz..

fide posetlerinin olculerini biliyorsaniz yazabilirmisiniz.. bende 310 adet elma cekirdegini cimlendirip sasirtma ile uygun olcude fide posetine taşıyıp 1 yasinda nasi armudu asilamayi dusunuyorum. bu tip bir islev icin uygun fide poseti neyse onu siparis vereyim diyorum.. resimlerden kullandiginiz fide posetinin ebati bana yeterli gibi gorunuyor. ben 13x27 cm dusunuyorum fakat sizinki kac acaba..?

Eklenen Resimler

bebeto016 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-04-2016, 07:55   #3
Yeni Üye

bebeto benim yaptığım 20 x 30 cm poşetler. aşı yapılacak boya gelene kadar poşetlerin içinde bekletecem. çapı 0.5 olunca aşı yapılabiliyormuş tahminim seneye aşı yapılacak hale gelir. aşıdan sonra yerlerine dikecem. ferragnes cinsi aşı yapacağım.

Eski 22-04-2016, 10:02   #4
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Alıntı:
bebeto benim yaptığım 20 x 30 cm poşetler. aşı yapılacak boya gelene kadar poşetlerin içinde bekletecem. çapı 0.5 olunca aşı yapılabiliyormuş tahminim seneye aşı yapılacak hale gelir. aşıdan sonra yerlerine dikecem. ferragnes cinsi aşı yapacağım.
syn. çınar badem kazik koklu oldugu icin posetlerinizin genis olmasi iyi olmus bunun yaninda kazik kokten dolayi yuksekligide yeterli sanirim. 30 cm. ..
ben bodur meyve fidani uretecegim icin sanirim 15-28cm yeterli diye dusunuyorum. kilosunu 8 tl 65 adetten siparis verecem. siz kaca aldiniz ve adeditiniz kacti..

Eski 22-04-2016, 10:11   #5
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

bende nasip olursa kasim gibi 6 donumluk arazime 300-350 adet bertina badem dikmeyi dusunuyorum. suan fidan temin arastirmasi yapiyorum.. dusuncem tel orgulere bodur oldugy icin nasi armuduyla bahceyi cevirmek. bu nedenle hesapli olsun diye naşi leri kendim urwteyim dedim..

gecen yillar ufak tefek badem cekirdegi cimlendirme denemelerim oldu basarisizlikla sonuclandi. birde badem coguru uretebilsem dahi bertina asi kalemi bulamam diye vazgectim.. en iyisi hazir fidan almak..

Eski 22-04-2016, 18:36   #6
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
bende nasip olursa kasim gibi 6 donumluk arazime 300-350 adet bertina badem dikmeyi dusunuyorum. suan fidan temin arastirmasi yapiyorum.. dusuncem tel orgulere bodur oldugy icin nasi armuduyla bahceyi cevirmek. bu nedenle hesapli olsun diye naşi leri kendim urwteyim dedim..

gecen yillar ufak tefek badem cekirdegi cimlendirme denemelerim oldu basarisizlikla sonuclandi. birde badem coguru uretebilsem dahi bertina asi kalemi bulamam diye vazgectim.. en iyisi hazir fidan almak..
benimde ilk denemem idi çekirdekden badem üretmek sitede yazılanları okuyup uygulayınca çekirdeklerin hemen hemn hepsi çıktı. 6 dönüme 300-350 fazla değilmi ? dönüme 40 tane olur diyorlar

Eski 22-04-2016, 18:58   #7
Ağaç Dostu

bebeto016's Avatar

Alıntı:
ferragnes in yanında tozlaşma için ferredüelde yapmanız gerekecek. sanırım oranı 1x10 du.. sivas bölgesi biraz don olabilecek bir yer.. ferranges geç çiçeklenen bi tur fakat ondanda daha geç çiçeklenen kendine tozlaşan kendine verimli bertinayı bi düşünün derim.

Eski 23-04-2016, 12:29   #8
Yeni Üye

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bebeto016 Mesajı Göster
ferragnes in yanında tozlaşma için ferredüelde yapmanız gerekecek. sanırım oranı 1x10 du.. sivas bölgesi biraz don olabilecek bir yer.. ferranges geç çiçeklenen bi tur fakat ondanda daha geç çiçeklenen kendine tozlaşan kendine verimli bertinayı bi düşünün derim.
dün ziraatcı bir arkadaşla konuştum oda 2 ferragnes bir ferradual şeklınde dik diyor. tozlaşmayı tam sağlasın boş çekirdek çıkmasın diyor. bertinayı hiç düşünmedim ferragnes düzenli ürün verdiği için düşünmüştüm.

Konu Araçları
Mod Seç

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:23.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025