agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Badem
(https)




Beğeni Düzeni418Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 26-02-2016, 11:05   #11
Ağaç Dostu
 
Muda's Avatar
 
Giriş Tarihi: 12-02-2013
Şehir: Afyonkarahisar
Mesajlar: 3,816
Galeri: 8
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi B. ÇINAR Mesajı Göster
buralara bahar gelmedi ama çekirdekleri kasalara ektim ve kasalar evin bodrumunda duruyor sıcaklık sabit 16 derece,3 günde birde suluyorum
Siz kasalardan en az birini dışarıda doğal ortamında tutun. Bazı tohumların çimlenebilmesi için soğuklama ihtiyacı bulunmakta. Benim bildiğim ceviz ve badem de bu şekilde çimleniyorlar. Yeterli soğuk olmadığı zaman tohumlar çimlenemeyerek çürüyorlar. Aynı şeyi sonbaharda dış ortama yapmış olsanız çok daha iyi olurdu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin Yılmaz Mesajı Göster
Badem sert çekirdekli bir meyvedir ve sert çekirdekli meyveler2-4 ay katlama ister. Katlama ise bir kat kum bir kat tohum olacak ve en sonunda üstü kumla kaplanacak şekilde 4-10 derece ısıda nemli kalması demektir, doğal şartlardan bu şekilde açık havadada katlamaya alınabilir. Ancak burada esas mesele katlamaya aldığınız tohumlar çimlenmeden evvel sık sık kontrol etmeniz kabuklar çatlamadan evvel veya hafif çatlamışsa esas yerlerine dikmenizdir. Bu şekilde çimlendirme başarınızın oldukça arttığını göreceksiniz. Bu üşüme işlemi gerçekleşmeden tohumlarda çimlenme çok zor gerçekleşir.
Bundaki amaç badem çekirdeğinin kabuk kısmı çok kalın ve sert. Kış aylarında kabuk su almakta. iç kısmı gözenekli yapıya sahip olduğu için içerisindeki su donduğu zaman kabuk yumuşayarak içteki çekirdek filizlenip çıkmakta. Bir arkadaşımızın yaptığı da şu.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi ekselans0042 Mesajı Göster
Arkadaşlar bademi hiç çimlemeye gerek yok ben geçen yıl serada 4000 adet badem fidanı yetiştirdim (çekirdekten) ve firesiz hepsi tuttu ve 23 günde topraktan dışarı çıktılar sitelerde yok talaşı ıslat içine koy yok ıslak suda beklet bunlara hiç gerek yok çimlemek kabuğu yumuşatıp çıkmasını kolaylaştırmak bende badem çekirdeklerini çekiç ile uçlarını çatlatarak diktim bizat kendi acadım sana tavsiyem çatlatarak yapmanı tavsiye ederim.

Ayrıca bir çok ziraat mühendisi hiç işlerinden anlamıyor yani ezberci tecrübe yok bana bir çok mühendis o şekilde olmayacağını söyledi üşür **** çürür gibi ama alakası bile yok. En iyi yol bildiğin yol imiş.

Muda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:17.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025