agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Ağaçlar > Meyve Ağaçları (Özel) > Badem
(https)




Beğeni Düzeni418Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 27-01-2016, 09:26   #11
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-02-2012
Şehir: Darıca-Adıyaman-Malatya
Mesajlar: 155
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliağcabay Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba ben gaziantep ten katılıyorum badem bahçesi için bilgi almak istiyorum
Sn aliagcabay,

Yanlis anlasilmasindan korkuyorum ama yine de yazmakta fayda görüyorum; daha once gondermis olduğum mesajlarda da yazmistim, badem bahcesi kurmak icin tekrar tekrar düşünün, oncelikle fidancilarin dedigi kesinlikle abartinin da abartisi olarak tanimlananilir.
Son 10 yil icerisinde badem dikimlerine bir bakin googledan aratsaniz dahi cikar,muazzam bir dikim var evet tüketim de artiyor ama uretime nispeten devede kulak denir.
Kendi bahcemde 30 dk bos yerim var her turlu sistemim(sondaj, sulama, traktor, patos vs) olmasina ragmen badem dikimi düşünmuyorum.
Diyebilirsiniz ki ornegin, Malatyada kayisi cok dikiliyor uretim cogalabiliyor veya Antepte fıstık dikiliyor ve uretim yine çoğalıyor fakat tuketim artiyor ama gel gor ki kayisi Malatya harici fistik Antep-Urfa harici buyuk olcekli ticari bahce tesisi pek olmuyor.
Bademde ise durum daha farkli, Mersin-Adana bolgesinden tutun Balikesir-Muglaya, Manisa-Izmirden, Malatya-Adiyamana ki 1000'lerce donum bahçe tesis edilmekte.
Tum bu uretimler piyasaya ciktiginda bu fiyatlarin bu seviyede kalacagini düşünmek cok iyiniyetli bir yaklasim olur.
Kiymetli bir urun oldugu doğru fakat dünyada üretim de gayet yuksek miktarda ihracatda degerlendirilmesi de bayagi zor gorunuyor.
Tum bu gerçekler isiginda, badem bahcesi kurarken bir degil bir kac defa daha dusunmenizi tavsiye eder fidancilarin mubalagalarina aldanmamanizi tavsiye ederim.
Saygilarimla.

yesavas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:06.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025