Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi obahar
arkadaşlar hevesinizi kırmak istemiyorum ama bizde badem ağacı diken çok fakat meyvesini alıp para kazanan yok görünüyor. artık odunundan para azanacaz artık. gerçekten soruyorum para kazanan arkadaş varsa lütfen yazsın benim de badem bahçem var
|
Merhabalar, obahar arkadaşımız doğru süylüyor aslinda,
Bizim de bahçemiz var ve su anda 7 yasında olmasına rağmen masrafımızı çıkartacak ürünü bu sene alabildik ve kara da geçmedik sayılır. Belki geçen sene don olmasaydı masrafımız çıkabilirdi ama sonuçta don gibi hadiselerde her zaman bizimle olacagi için ayrı tutmak mümkün görünmüyor.
Kaldı ki; bu 7 sene zarfında da yatırımınızı yapmaya devam ediyorsunuz sonuçta ağaç yetiştiriyorsunuz.
Aslında sorun şu ki; Fidan satıcılarının çok büyük kısmı öyle bir hava estiriyor ki özellikle de ceviz ve badem için ağacı dikeceksiniz, masrafınız çok cüz'i olacak ve 2. sene meyve göreceksiniz, 3. sene ise her ağaca meyveler yerine çeyrek altınlar takılmış siz onları toplayıp 3 senenin sonunda zengin olacaksınız. Böyle bir şeyin Adetullaha aykırı olduğunu kabul edip ona göre makul mantıklı yatırımlar yapmalıyız ki sonu hüsran olmasın.
Herkese bol bereketli hasatlar.