View Single Post
Eski 27-01-2016, 09:26   #1560
yesavas
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 15-02-2012
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aliağcabay Mesajı Göster
Arkadaşlar merhaba ben gaziantep ten katılıyorum badem bahçesi için bilgi almak istiyorum
Sn aliagcabay,

Yanlis anlasilmasindan korkuyorum ama yine de yazmakta fayda görüyorum; daha once gondermis olduğum mesajlarda da yazmistim, badem bahcesi kurmak icin tekrar tekrar düşünün, oncelikle fidancilarin dedigi kesinlikle abartinin da abartisi olarak tanimlananilir.
Son 10 yil icerisinde badem dikimlerine bir bakin googledan aratsaniz dahi cikar,muazzam bir dikim var evet tüketim de artiyor ama uretime nispeten devede kulak denir.
Kendi bahcemde 30 dk bos yerim var her turlu sistemim(sondaj, sulama, traktor, patos vs) olmasina ragmen badem dikimi düşünmuyorum.
Diyebilirsiniz ki ornegin, Malatyada kayisi cok dikiliyor uretim cogalabiliyor veya Antepte fıstık dikiliyor ve uretim yine çoğalıyor fakat tuketim artiyor ama gel gor ki kayisi Malatya harici fistik Antep-Urfa harici buyuk olcekli ticari bahce tesisi pek olmuyor.
Bademde ise durum daha farkli, Mersin-Adana bolgesinden tutun Balikesir-Muglaya, Manisa-Izmirden, Malatya-Adiyamana ki 1000'lerce donum bahçe tesis edilmekte.
Tum bu uretimler piyasaya ciktiginda bu fiyatlarin bu seviyede kalacagini düşünmek cok iyiniyetli bir yaklasim olur.
Kiymetli bir urun oldugu doğru fakat dünyada üretim de gayet yuksek miktarda ihracatda degerlendirilmesi de bayagi zor gorunuyor.
Tum bu gerçekler isiginda, badem bahcesi kurarken bir degil bir kac defa daha dusunmenizi tavsiye eder fidancilarin mubalagalarina aldanmamanizi tavsiye ederim.
Saygilarimla.

yesavas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön