![]() |
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu.
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
|
Sayın deniz akvaryumu, bal bir sıvıdır ve her sıvının bir donma sıcaklığı vardır. Her balında kendine göre bir donma sıcaklığı olduğunu düşünüyorum. Bence gercek bal donar ancak donma şartlarına ulaştığı zaman. Sizin dolapta donmayan ballarınıza sözüm yok. Donmaması bitki örtüsü ile alakalı olabilir.Ya da dolabın sıcaklığı onun donmasına yeterli değildir. Geçmiş yıllarda hasat ettiğim hayıt balı kıristalize olmadı. Egedeki ballar çok hızlı donar bunun sebebi de pamuk balıdır. Soğuğu görünce 20 gün bile dayanamaz.Ayçiçek balı daha da hızlı donuyor. Ancak saf çam balı kıristalize olmuyor. |
|
|
|
|
|