agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Arıcılık
(https)




Beğeni Düzeni6Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 13-09-2008, 19:17   #4
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi denizakvaryumu Mesajı Göster
Bu durumda gerçek bal buzdolabında donmaz-şekerlenmez - kristalize olmaz diyebiliriz.
Sayın deniz akvaryumu, bal bir sıvıdır ve her sıvının bir donma sıcaklığı vardır. Her balında kendine göre bir donma sıcaklığı olduğunu düşünüyorum. Bence gercek bal donar ancak donma şartlarına ulaştığı zaman. Sizin dolapta donmayan ballarınıza sözüm yok. Donmaması bitki örtüsü ile alakalı olabilir.Ya da dolabın sıcaklığı onun donmasına yeterli değildir. Geçmiş yıllarda hasat ettiğim hayıt balı kıristalize olmadı. Egedeki ballar çok hızlı donar bunun sebebi de pamuk balıdır. Soğuğu görünce 20 gün bile dayanamaz.Ayçiçek balı daha da hızlı donuyor. Ancak saf çam balı kıristalize olmuyor.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:47.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025