![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Küçük petekler çok hoş. Ama bence daha hijyen olmalı. Havadaki toz bile yapışır. Mesela kovandan çıkar çıkmaz çok temiz paketlenmeli ve kesinlikle el değmemeli. Sayın denizakvaryumu bu peteklerde balınız olursa ilk alıcısı benim ![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Balların tadına bakan kuzen de bu işe merak sardı, ona da bir karakovan ayarladık.Seneye sanırım tüm sülale hijyenik karakovan balının tadına bakmış olacak Her zaman belirtiyorum malın iyi olmasının yanında sunum ve paketleme de çok önemli. Sizin belirttiğiniz gibi kovandan çıkar çıkmaz çıtalı olarak hemen paketlenen bir bal fotosu, satışları patlatır.Olması gerekeni de budur. Forum üyesi Fahri Beye de , çıtalı karakovan balı satması için forum olarak bir baskı kurduk ![]() Sanırım seneye Fahri Bey de, çıtalı karakovan balı satacak.Bu sene ballar kesilmiş ve çıtasızdı. |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-07-2007
|
Bir de hep aklıma takılmıştır. Şu anzer balı neden bu kadar pahallı? Özel olabilmesini anlıyorum ama bu kadar pahallı olmasına anlam veremiyorum. Üretimin az talebin çok olmasından ise çok kötü. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
|
Anzer balının pahalı olmasının nedeni, bildiğime göre anzer çiçeğinden kaynaklanmakta. Anzer balı ,yaylaya adını veren anzer çiçeğinden üretilmekte ve sadece bu yörede yetişmekte...Bu nedenle de pahalı olmakta diye biliyorum. http://www.agaclar.net/forum/showpos...5&postcount=13 Bir de bu balın her yılki alıcı listesinde iş adamları- politikacılar-bürokratlar yer alırsa ve "para sorun değil" yaklaşımı olunca bu balın fiyatı ucuz bile. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-02-2008
|
anzer çiçeği diye bir çiçek yoktur sadece o bölge flora açısından çok zengin bir bölge iç anadoluda bir arı 15 çeşit çiçekten nektar alıyorsa karadeniz bölgesinde 30 çeşit çiçekten nektar alıyor. balın değeri ve kalitesi bence burdan |
|
|
|
![]() |
|
|