agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Arıcılık
(https)




Beğeni Düzeni2Beğeniler
  • 1 Gönderen denizakvaryumu
  • 1 Gönderen denizakvaryumu

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 02-01-2011, 21:58   #15
Ağaç Dostu.
 
kamil35's Avatar
 
Giriş Tarihi: 11-09-2008
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,631
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi murtiow Mesajı Göster
herkese iyi yıllar .İlk defa , erzurum dan getirildiği söylenen naylona sarılı ,bütün petek gözenekleri dolu petek balı aldım.tencerenin içine boşalttık .yedim fakat beğenmedik. tadı , akide şekeri gibi...Hem peteğin bal mumları ağzıma takılıyor ..sahte olduğunu düşündüğüm bu balın peteklerinden ,mumlarından ayırma tekniği var mıdır ?
Sayın Murtiow,
Petekli balı iyice parçalayın ve bir süzgecin içine doldurun. En az 48 saat bekleyin bal alta geçecek mum da üstte kalacaktır. Süzme işlemi sırasında ortam sıcaklığı 20 derecenin üzerinde olursa bal daha çabuk akar.
Ballı peteği iyice parçalayabilmek için; peteği 3-4 saat buzdolabında bekletin. Mum soğukta kırılgan bir hal alır ve daha küçük parçalara ayırabilirsiniz.
Elinizdeki petekte muhtemelen temel petek kullanılmıştır. Orta kısımdaki plakaya kadar kaşıkla da sıyırabilirsiniz.

kamil35 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025