agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Hayvanlar > Çiftlik Hayvanları > Arıcılık
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 05-10-2008, 19:02   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 17-02-2008
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 202
Arıcılıkla uğraşanlar : fahrikucuktas

karakovan toprak kovanlı, karakovan ağaç arasındaki fark nedir.

kızılhisar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 05-10-2008, 20:54   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Sn.fahriküçüktaş,

benim de bir kovan yeni sistem karakovanım var.

Merak ettiğim sakkaroz oranını nerede tahlil ettirdiniz?Bu tahlil sonucunu burada belgelemeniz mümkün mü?

Kovanlarınızın resmini burada yayınlarsanız ve arıcılık bölümüne de katkılarınız olursa seviniriz.(örneğin hastalıklara karşı ne önlem alıyorsunuz?)

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 12:44   #3
Ağaç Dostu
 
fahrikucuktas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: erzincan
Mesajlar: 192
karakovan

Karakovan balını diğer ballardan ayıran özellik içinde hazır balmumu olmaması ve arının peteğini kendisi örmesidir.Karakovan balınında sahtesi olur.Karakovan balı diye saf bal anlamı çıkmaz.Kendi fenni kovanınızda bile çerçeveye balmumu takmadığınız takdirde karakovan özelliklerine sahip bal alabilirsiniz.Karakovan balında petek gözleri daha iridir.Ayırtedici özellik en başta budur.
Karakovan üretimimizde 2 tip kovan kullanıyoruz.Birincisi tahtadan yapılan özel el kadar peteklerin oluştuğu ağaç kovanlar,diğeri toprakla sıvalı sepet kovanlar.
Arı oğul halinde bu kovanlara aktarılır ve sene sonuna kadar müdahale edilmeyip sezon sonunda balı alınıp arı diğer kovanlara aktarılır.
Bu balımızda tahlilli ve 0.75 sakkoroz değerinde %100 doğal ve saf bir baldır. Kesilip 1-2 kğ lık ambalajlara yerleştirilip şoklanır.Şekerli bal şoklanınca özelliğini kaybeder.Beton gibi olur.

fahrikucuktas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 14:04   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi fahrikucuktas Mesajı Göster
Karakovan üretimimizde 2 tip kovan kullanıyoruz.Birincisi tahtadan yapılan özel el kadar peteklerin oluştuğu ağaç kovanlar,diğeri toprakla sıvalı sepet kovanlar.
Kovanların resmini hiç çekmediniz mi?

Ağaç kovanlarda kaç çıta koyuyorsunuz? Nerede yaptırdınız?

Varrao ya karşı nasıl önlem alıyorsunuz?

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 18:10   #5
Ağaç Dostu
 
fahrikucuktas's Avatar
 
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: erzincan
Mesajlar: 192
sayın deniz akvaryumu ;
tahta kovanlarım deneyim sonucu oluştu diyebilirim.

Şöyleki ,büyük tip tahta kovanları yaylaya nakliye esnasında petekler sıcak ve sarsıntıdan parçalanıyordu. (Tel olmadığı için)

Küçük ve arı istedikçe ilerleyen uzun küçük karakovanlar oluşturdum. şimdi parçalanma olmuyor.

Name:  ari1.jpg
Views: 4244
Size:  55.8 KB

Name:  ari2.jpg
Views: 6936
Size:  58.9 KB

Küçük 10 cm ye 5cm ebatlarında kalınlığı 5 cm olan küçük peksimet karakovan dalaklar oluşuyor.Ve küçük olduğu içinde bunlar hem dolu hemde kırılma yaralanma olmuyor. Verim diğer kovanlara göre az oluyor ama kalite süper...

Name:  ari11.jpg
Views: 3812
Size:  62.3 KB

Name:  ari22.jpg
Views: 3570
Size:  36.2 KB


Düzenleyen malina : 09-10-2008 saat 12:32 Neden: fotoğraf eklendi
fahrikucuktas Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 13:39   #6
Ağaç Dostu
 
seren's Avatar
 
Giriş Tarihi: 20-08-2006
Şehir: antalya
Mesajlar: 315
Galeri: 11
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi siboş Mesajı Göster
Hakiki bal yemek gerçekten çok isterimiPiyasadaki balların hiç biri gerçek değil, sağlam bir kaynaktan edindiğim bilgiye göre bal ateşte yanmazmış, ben o yüzden aldığım balların hepsini deniyorm.En pahalıya gerçek bal bile deseler hepside yanıyo onların da lezzeti çok güzel ama kim bilir hakiki balın lezzeti nasıldır......
Fahrikucuktas sizinde dediğiniz gibi işte hakiki bal yemeden bal yedim demeyin ben bal yemedim mesela.
Gerçek balı ayırt ederken kibrit çöpünü bala bulaştırın.
Yanarsa gerçektir, yanmazsa şekerli baldır.
Arı çiçekleri dolaşırken önüne konulan tasın içindeki şeker şerbetindende alır ve bal yapar. Baldaki şeker içinde bir miktar su bulundurur. Kibrit suda ıslanır ve yanmaz. Şeker olmayan balda suda olmaz ve kibrit yanar.
Bu yöntemi tarım bakanlığının kursunda 30 senelik öğretmen balcıdan öğrendim
Arının kendi yaptığı petek ağızda erir, suni balmumu gibi olmaz.
Ayrıca gerçek bal genizde hafif bir yanma yapar. (yöreye ve çiçeğe göre değişebilir)

Buradaki amacım bir yanlış anlamayı veya bir yanlışı düzeltmek.
Antalya'da oturuyorum. Sanayi sitesinde dükkanda hiç arı/kovan olmadan glikozdan veya şekerden bal yapıyorlar. İçinede petek parçaları ve bal kokusu veren kimyasal ilaç atıyorlar. 3 kilosu 10 ytl.
Ucuz etin suyu acı olur. Sağlığımızıda bozar.

seren Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 13:57   #7
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seren Mesajı Göster
Gerçek balı ayırt ederken kibrit çöpünü bala bulaştırın.
Yanarsa gerçektir, yanmazsa şekerli baldır.
.
Hımm bendeki bala hemen bu yöntemi deneyeyim.

Teşekkürler.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-10-2008, 14:00   #8
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 13-04-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 9,099
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi seren Mesajı Göster
Arının kendi yaptığı petek ağızda erir, suni balmumu gibi olmaz.
Burası önemli,
çünkü bazı balcılar, petekli bal satarken, arının peteği kendisinin yaptığını söylüyorlar, oysa peteği yediğinizde ağzınızda sakız gibi kalıp hiç erimiyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:48.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025