![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-02-2008
Şehir: GAZİANTEP
Mesajlar: 202
|
Arıcılıkla uğraşanlar : fahrikucuktas
karakovan toprak kovanlı, karakovan ağaç arasındaki fark nedir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
|
Sn.fahriküçüktaş, benim de bir kovan yeni sistem karakovanım var. Merak ettiğim sakkaroz oranını nerede tahlil ettirdiniz?Bu tahlil sonucunu burada belgelemeniz mümkün mü? Kovanlarınızın resmini burada yayınlarsanız ve arıcılık bölümüne de katkılarınız olursa seviniriz.(örneğin hastalıklara karşı ne önlem alıyorsunuz?) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: erzincan
Mesajlar: 192
|
karakovan
Karakovan balını diğer ballardan ayıran özellik içinde hazır balmumu olmaması ve arının peteğini kendisi örmesidir.Karakovan balınında sahtesi olur.Karakovan balı diye saf bal anlamı çıkmaz.Kendi fenni kovanınızda bile çerçeveye balmumu takmadığınız takdirde karakovan özelliklerine sahip bal alabilirsiniz.Karakovan balında petek gözleri daha iridir.Ayırtedici özellik en başta budur. Karakovan üretimimizde 2 tip kovan kullanıyoruz.Birincisi tahtadan yapılan özel el kadar peteklerin oluştuğu ağaç kovanlar,diğeri toprakla sıvalı sepet kovanlar. Arı oğul halinde bu kovanlara aktarılır ve sene sonuna kadar müdahale edilmeyip sezon sonunda balı alınıp arı diğer kovanlara aktarılır. Bu balımızda tahlilli ve 0.75 sakkoroz değerinde %100 doğal ve saf bir baldır. Kesilip 1-2 kğ lık ambalajlara yerleştirilip şoklanır.Şekerli bal şoklanınca özelliğini kaybeder.Beton gibi olur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Ağaç kovanlarda kaç çıta koyuyorsunuz? Nerede yaptırdınız? Varrao ya karşı nasıl önlem alıyorsunuz? |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-11-2007
Şehir: erzincan
Mesajlar: 192
|
sayın deniz akvaryumu ; tahta kovanlarım deneyim sonucu oluştu diyebilirim. Şöyleki ,büyük tip tahta kovanları yaylaya nakliye esnasında petekler sıcak ve sarsıntıdan parçalanıyordu. (Tel olmadığı için) Küçük ve arı istedikçe ilerleyen uzun küçük karakovanlar oluşturdum. şimdi parçalanma olmuyor. ![]() ![]() Küçük 10 cm ye 5cm ebatlarında kalınlığı 5 cm olan küçük peksimet karakovan dalaklar oluşuyor.Ve küçük olduğu içinde bunlar hem dolu hemde kırılma yaralanma olmuyor. Verim diğer kovanlara göre az oluyor ama kalite süper... ![]() ![]() Düzenleyen malina : 09-10-2008 saat 12:32 Neden: fotoğraf eklendi |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanarsa gerçektir, yanmazsa şekerli baldır. Arı çiçekleri dolaşırken önüne konulan tasın içindeki şeker şerbetindende alır ve bal yapar. Baldaki şeker içinde bir miktar su bulundurur. Kibrit suda ıslanır ve yanmaz. Şeker olmayan balda suda olmaz ve kibrit yanar. Bu yöntemi tarım bakanlığının kursunda 30 senelik öğretmen balcıdan öğrendim Arının kendi yaptığı petek ağızda erir, suni balmumu gibi olmaz. Ayrıca gerçek bal genizde hafif bir yanma yapar. (yöreye ve çiçeğe göre değişebilir) Buradaki amacım bir yanlış anlamayı veya bir yanlışı düzeltmek. Antalya'da oturuyorum. Sanayi sitesinde dükkanda hiç arı/kovan olmadan glikozdan veya şekerden bal yapıyorlar. İçinede petek parçaları ve bal kokusu veren kimyasal ilaç atıyorlar. 3 kilosu 10 ytl. Ucuz etin suyu acı olur. Sağlığımızıda bozar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
çünkü bazı balcılar, petekli bal satarken, arının peteği kendisinin yaptığını söylüyorlar, oysa peteği yediğinizde ağzınızda sakız gibi kalıp hiç erimiyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|