![]() |
|
![]() |
#6 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Yanarsa gerçektir, yanmazsa şekerli baldır. Arı çiçekleri dolaşırken önüne konulan tasın içindeki şeker şerbetindende alır ve bal yapar. Baldaki şeker içinde bir miktar su bulundurur. Kibrit suda ıslanır ve yanmaz. Şeker olmayan balda suda olmaz ve kibrit yanar. Bu yöntemi tarım bakanlığının kursunda 30 senelik öğretmen balcıdan öğrendim Arının kendi yaptığı petek ağızda erir, suni balmumu gibi olmaz. Ayrıca gerçek bal genizde hafif bir yanma yapar. (yöreye ve çiçeğe göre değişebilir) Buradaki amacım bir yanlış anlamayı veya bir yanlışı düzeltmek. Antalya'da oturuyorum. Sanayi sitesinde dükkanda hiç arı/kovan olmadan glikozdan veya şekerden bal yapıyorlar. İçinede petek parçaları ve bal kokusu veren kimyasal ilaç atıyorlar. 3 kilosu 10 ytl. Ucuz etin suyu acı olur. Sağlığımızıda bozar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
|
|