Bağlan

View Full Version : Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6

tarabyali
09-11-2013, 09:18
Çiçeğini geçince ne kadar budamak gerek acaba **** budanmasa olurmu

sayin ( günebakan ) 40/50 santim kadar yerinden kesiyorum ben yukaridan budarsaniz bu seferde cok cok uzar boyu vede zayif olur güclü olmasi icin kisa budamak devamli iyi, saygilar.....

sındırgılı
09-11-2013, 09:26
sayin (sındırgılı ) daha öncede bahsetmistim avupada düsünülen bir düsünce meleklerin makbulü yaslisi bu bendeki ( 7 ) yasinda sanirim capi ücbucuk metre boyuda sanirim ücbucuk kadar var ama sayin sindirgili saksida ama saksi toprakta topraga dikerken yetistirme saksisi ile topraga dikeceksin yani etrafi delikli saksilar var satiliyorlar bu dev cicegi saksida yapmak mümkün diyil hicbir saksi tasimaz rüzgar yikar zaten kedisinide saksida tartamaz kisa yakin saksisiyla topraktan cikarip kisi gecirecek saksiya aliyorum bu böyle devam ediyor .saygilar
Ben, direkt topraga diktim..Kok kismini iyice malclarim,kisin az hasarla cikartirim diye dusunuyorum.Sizinki 3 metre capinda, saksidan zor olmuyor mu cikarttip tekrar saksilamak..
Budadiktan sonra Zafer kardesimin yaptigi gibi basit serada yapilabilir.
Malum, hepimiz saksilardan dolayi belimizden sakatiz..:rolleyes:

günebakan
10-11-2013, 17:25
sayin ( günebakan ) 40/50 santim kadar yerinden kesiyorum ben yukaridan budarsaniz bu seferde cok cok uzar boyu vede zayif olur güclü olmasi icin kisa budamak devamli iyi, saygilar.....

Teşekkür ederim sayın tarabyalı

Lonicera
11-11-2013, 14:37
Yok, bu çiçeğin dinlenmeye geçmeye hiç niyeti yok:)) Sarı renkliye inat katmerlerini sergileyip duruyor.

sındırgılı
11-11-2013, 18:40
Yok, bu çiçeğin dinlenmeye geçmeye hiç niyeti yok:)) Sarı renkliye inat katmerlerini sergileyip duruyor.

Cok guzel...Sn.Tarabyalinin dedigi gibi 7-8 yaslarinda oldugunu dusunun.Capi 3.5 mt ve boy 3 mt...Altinda iken, ciceklerin o muhtesem goruntuleri ve enfes kokulari..
Acaba diyorum (zihni sinir ), sari ile karisik beyaz nasil olur ? :confused:

sındırgılı
12-11-2013, 04:58
Ben, direkt topraga diktim..Kok kismini iyice malclarim,kisin az hasarla cikartirim diye dusunuyorum.Sizinki 3 metre capinda, saksidan zor olmuyor mu cikarttip tekrar saksilamak..
Budadiktan sonra Zafer kardesimin yaptigi gibi basit serada yapilabilir.
Malum, hepimiz saksilardan dolayi belimizden sakatiz..:rolleyes:

Sn.Tarabyali,
Gunaydin..
Aklima takildi, gomdugunuz saksi kac litrelik?
(Delilik bu iste, sen sabah namaza kalk bu soruyu sor? )

günebakan
12-11-2013, 12:49
Sn.Tarabyali,
Gunaydin..

İnsanın aklı fikri bitki olunca herşey normal geliyor:)))

Zafer İnandıklı
12-11-2013, 17:11
Sn.Tarabyali,
Gunaydin..

Tarabyalı ağabeyim bu soruya cevap verecektir ama konuya ben de dahil olayım.
Meleklerin boruları ve bahçedeki diğer çalı türleri 30 lt.lik file saksılarda toprağa gömülü.
Böylece, bitki zarar görmeden istenilen yere nakledilebilir.

Zafer İnandıklı
12-11-2013, 17:20
Başka bir örnek;
Bu bitkiler de çöp kovaları içinde file saksılara ekili.
Alt ve yan boşluklar pomza ile dolu. Böyle de nem kaybı, soğuk ve sıcak etkileri azaltılabilir.

sındırgılı
12-11-2013, 17:21
Meleklerin boruları ve bahçedeki diğer çalı türleri 30 lt.lik file saksılarda toprağa gömülü.

Sevgili Kardesim,
Kokleri sacak kok olup deliklerden topraga kok salmiyorsa mesele yok..Hassas kok yapisi yok ise..
Sen cevaplamisken, dalin birisini beyaz ile asilasak ...( yarma asi )olur mu ?

Zafer İnandıklı
12-11-2013, 17:49
Sevgili sındırgılı;
Dışarıya kök salsa da saksı içinde kalan kökler yeterli.
Aşı konusunda cehaletim had safhada. Bu soruya cevap veremeyeceğim.

serkan_istanbul
12-11-2013, 18:42
Ben nacizane aşı denemesi yaptım 15 gün kadar oldu şuanda sorun yok ama ben göz aşısı yaptım. Bendeki zafer abiden aldığım pembe, diğer dalları kapı komşum verdi başka renk dedi ama bakalım. Ama aşılarda denedim onları. Göz aşısı deneyin derim. RESIMLER NET DEIL AMA BURDAN PAYLAŞIRIM DAHA SONRAKI HALLERINI.

sındırgılı
12-11-2013, 19:35
Ben nacizane aşı denemesi yaptım 15 gün kadar oldu şuanda sorun yok ama ben göz aşısı yaptım. Bendeki zafer abiden aldığım pembe, diğer dalları kapı komşum verdi başka renk dedi ama bakalım. Ama aşılarda denedim onları. Göz aşısı deneyin derim. RESIMLER NET DEIL AMA BURDAN PAYLAŞIRIM DAHA SONRAKI HALLERINI.

Hadi bakalim, kolay gele...sonucu bekliyoruz..
Sanki, yarma asida hemen buyume olacakmis ve ciceklerini gorecegiz gibi geliyor..dokulardada uyusur..Ben, hem celik hem de asiyi subat ayinda yapip evin icinde koklendirecegim...

Orhan Özbilgiç
12-11-2013, 20:52
Benimkiler toprakta olduğu için, yapacak başka bir şey yok!;)
Kısa bir süre sonra İstanbul'a döneceğimiz için, ilk çatallardan budamak zorunda kalıyorum hep.:(
Diplerine kompost ve üstüne yaprak koydum. Bir iki gün içinde, iyice sarıp sarmalayacağım.

Baharda, üç ve iki köklü sarı ve pembeyi, birer kök bırakacağım. Yani diğer kökleri keseceğim.

453670

453671

453672

453673

athena -asena
12-11-2013, 22:41
Hocam ben de 1 mt 'den kesiyorum diplerine de fındık çonçisi koyup eski kıl fındık çuvallarıyla sarıp üzerlerini de muşambayla kapatıyorum.

Orhan Özbilgiç
12-11-2013, 22:57
Benzer işlemleri uyguluyoruz. Bende fındık çuvalı ile birkaç kat saracağım. Malum, yinede hava alması iyi olur düşüncesiyle.

Orhan Özbilgiç
12-11-2013, 23:26
Hocam ben de 1 mt 'den kesiyorum diplerine de fındık çonçisi koyup eski kıl fındık çuvallarıyla sarıp üzerlerini de muşambayla kapatıyorum.

Sevgili Dostum;
Senin bu mesajını okuyunca, mart başında sardıklarımın durumunu merak ettim. Öyle ya, insan oğluyuz. Hafızamız bizi yanıltabiliyor. Nitekim, iyi ki merak edip o günlerdeki fotoğraflara bakmışım.

Sarmam yeterli olmamış. Halbuki kış çok sert geçmemişti. Neredeyse dibe kadar donmuş. Bende dipten kabaklama kesmişim.

Bu sefer senin gibi, ayrıca muşamba ya da balonlu ambalaj naylonu sarayım bari.

453687

453688

tarabyali
16-11-2013, 14:57

sayin (athena -asena ) bir metreden olabilirde ben denedim ama bu seferde boyu ( 4) metreyi gecer buda cok cok büyük oluyor bu yil ben bir metreden kestim oda ücbucuk metreye ulasti buda cok cok büyük oluyor bahcede cok büyük bir alan kaliyor sende bu sorun yok findik bahcesi cok cok büyük sende arazi sorunu yok ama herkes konnumuna göre kesebilir ben bu yil toprakla sifirdan kestim birde böyle deneyecegim.kolay gelsin,

tarabyali
16-11-2013, 15:12

akadaslar ben bu etrafi delikli plastik saksiyi arkadasimiz sayin ( Zafer İnandıklı ) beyden ögrendim bana cok cok kolaylik sagladi ben bu saksiyi meleklerin borularinda kullaniyorum yazin bahceye dikerken etrafi delikli saksiylan dikiyorum kisa yaklasirken topraktan cikarirken hic zorlanmiyorum deliklerden cikan pacanlarini saksinin dis yüzeyinden picakla kesiyorum ve kisi gecirecek saksisina aliyorun ilkbahardada yine etrafi delikli saksida topraga dikiyorum benim icin cok cok kolaylik oldugunu düsünüyorum ama benim görüsüm herkes kendine göre bir olusum olusturabilir ben kendi fikrimi kullandim iyide bir netice aldigimi düsünüyorum ben bu saksiyi hic görmemistim tesekkürler arkadasimiz ( Zafer İnandıklı ) beye burasi bir paylasim sitesi herkes birbirine fikren bir katkida bulunuyorsa bu harika birsey herkese saygilar.....

orman kedisi
16-11-2013, 15:52
sizlerin sözettiği datura'yla benim hakkında malumat sahibi olduğum datura aynı bitki midir bilmiyorum; ama türkiye'de de kendiliğinden yetişen bir bitki, dulavratotu diye de biliniyor, toksik ve halusinojen diye bildiğimden uzak durdum. angel'strompet farklı bir bitki diye biliyorum. datura innoxia angel's trompet'inkiyle örtüşmüyor.

günebakan
16-11-2013, 18:28
Sayın Orman kedisi sizin bahsettiğiniz datura ile angel's trompet ayrı bitkiler. Datura cinsleri çalı şeklinde Angel's trompetler ise ağaççık şeklindedir.

sındırgılı
23-11-2013, 17:41
10 dakikadir Buyukada daki evin girisindeyim..Kapiyi actim ve bir sandalye alip giriste alabildigim nefes kadar kokuyu icime cekiyorum..Yok arkadas, tamam gul de kokar ama bu baska..
Sevgili Zafer Kardesim, bu niye yazin acmaz...Bizimki bu mevsimde costu.

cemo
23-11-2013, 17:47
Meleğimi bahceden söktüm saksıya aldım koruyayım diye..
Ama iyilik yaramadı:( tüm yapraklarını aşağı sarkıttı bu melek:(

Alacağın olsun be melek:))

sındırgılı
23-11-2013, 17:58
Ben yerlerinde birakiyorum.At *oku ve saman ile malclama yapacagim.. (ne kadar terbiyeliyim.B harfi yeri ne yildiz koydum )
2 hafta icerisinde yerine alisir..Merak etmeyin..Melekler yari yolda birakmaz ama cep telefonlari kafayi yer..

Orhan Özbilgiç
23-11-2013, 21:47
Sevgili Dostum;
Senin bu mesajını okuyunca, mart başında sardıklarımın durumunu merak ettim. Öyle ya, insan oğluyuz. Hafızamız bizi yanıltabiliyor. Nitekim, iyi ki merak edip o günlerdeki fotoğraflara bakmışım.

Sarmam yeterli olmamış. Halbuki kış çok sert geçmemişti. Neredeyse dibe kadar donmuş. Bende dipten kabaklama kesmişim.

453687

453688

Yine muşamba ile sarmadım!
Diplerini kompost ve yapraklarla malçladıktan sonra, çuvallarla iyice sarıp, kafalarına, kışın yağan karın sulanıp donmasından zarar görebilir düşüncesiyle, 19 litrelik pet şişeler geçirdim(Yine de hava alacak bir delik bırakma adına...). Bununla da yetinmeyip, iki dipsiz varili, soğuk rüzgarlara karşı nispeten korur düşüncesiyle, giydirdim.

Artık bu koruma tedbirlerine rağmen, toprak üstü yine donarsa, yapacak bir şey yok! Seneye direkt, toprak seviyesinden budarım.:confused:

Haydi hayırlısı. Bu da bir deneme olacak.

456214

456215

456216

tarabyali
24-11-2013, 15:33
Yine muşamba ile sarmadım!
Diplerini kompost ve yapraklarla malçladıktan sonra, çuvallarla iyice sarıp, kafalarına, kışın yağan karın sulanıp donmasından zarar görebilir düşüncesiyle, 19 litrelik pet şişeler geçirdim(Yine de hava alacak bir delik bırakma adına...). Bununla da yetinmeyip, iki dipsiz varili, soğuk rüzgarlara karşı nispeten korur düşüncesiyle, giydirdim.

Artık bu koruma tedbirlerine rağmen, toprak üstü yine donarsa, yapacak bir şey yok! Seneye direkt, toprak seviyesinden budarım.:confused:

Haydi hayırlısı. Bu da bir deneme olacak.

456214

456215

456216

sayin ( Orhan Özbilgiç) bey insallah birsey olmaz olursada biz buradayiz yeniden paylasim yapariz benim diyecegim bu sizin anlattiginiz nerede oldugunuzada bagli ben bu isi denedim istanbulun bogaz semtinde yani tarabyada seneye actigimda kökünü dahi bulamadim toprakta dedigim gibil istanbulun tarabya semti acaip yakici bir bogaz sogugu var bahceler don yapiyor sanirim siz karadenizdesiniz iklim farki illaki vardir buda sizin icin bir deneme kolay gelsin,

Orhan Özbilgiç
24-11-2013, 17:27
sayin ( Orhan Özbilgiç) bey insallah birsey olmaz olursada biz buradayiz yeniden paylasim yapariz benim diyecegim bu....

Sayın tarabyalı; Çok incesiniz. Teşekkür ederim. Selamlar, saygılar.

sındırgılı
25-11-2013, 14:04
Dun cekilmis bir fotografi ;

drhegeli
28-11-2013, 11:23
Tohumdan yetiştirdiğim ikinci brug da açtı. Bu da beyaz çıktı. :) Salonu tatlı bir limon kokusu sardı akşam... :D

457655

sındırgılı
28-11-2013, 12:59
Havalar sogumaya basladi..Bakalim, fazla sarip sarmalamadan Buyukada iklimine adapte olacak mi ?
Yukarida Ucra sokaginin tepesinde de topraga dikili kirmizi gordum.MalulGazi Caddesinde eski bir koskun bahcesinde yine toprakta dikili 4 adet gordum..Insallah,bahara hasarsiz cikacagiz..
Hafiyelige de basladik..::cool:

tarabyali
01-12-2013, 11:10
Dun cekilmis bir fotografi ;

selam sayin ( sındırgılı ) ben avrupaya döneli iki haftaya yaklasti bahcemde harika bir görünüm vardi meleklerin tam kendilerini sergiledigi anda avrupaya dönmek mecburiyetinde kaldik aldik elimize oraklari mecburen cicekleriyle birlikte yerlebir ettik dönmeseydik su anda bile acmaga devam edeceklerdi kücükte olsa bahce ve cicekler ugrasi insanlari cok cok mutlu ediyorlar her sabah kalktiginda söyle bir göz atman icindeki streslerini yok ediyorlar saygilar...

Zafer İnandıklı
10-12-2013, 16:49
Yaz'ın sıcağında umutla bekletir.
Kış'ın ayazında hayrete düşürür.

Lonicera
10-12-2013, 17:49
Üstadım bu nasıl bir görüntü böyle? Dublex' i zaten biliyoruz da bu triplex mi yapmış? Hayret kelimesi yetersiz kalmış vallahi.

KAPTANzst
10-12-2013, 18:45
Zafer bey şoka girdik vallaha bu neeeee.

Fotoğraf hilesimi..

Zafer İnandıklı
10-12-2013, 19:51
Hile hurda yok vallahi, ben de şoktayım.
Bu gün seradakilere biraz su vereyim dedim, bunu gördüm.
İkili olanda üçüncüsünü çıkarmak üzere.

sındırgılı
10-12-2013, 20:00
Fotomontaj olmadigina gore,cosmusta cosmus..
Triplex kat cikmis..:o

sonkez
10-12-2013, 20:00
Hile hurda yok vallahi, ben de şoktayım.
Bu gün seradakilere biraz su vereyim dedim, bunu gördüm.
İkili olanda üçüncüsünü çıkarmak üzere.

Emeklerinize sağlık..Muhteşemler..

tarabyali
10-12-2013, 20:57
Zafer bey senin bu kirmizi nasi karekter degistirdi onu anlamak bizim isimiz diyil ama insallah seneyede aynisi yani üclü acar beni bayaga kiskandirdin avrupada bunun ( 4 ) lüsüde var ama bu nasil kendiliginden oldu bekleyelim bakalim seneyede aynimi olacak ben buraya baska benzerini yükledim banada bir göz ativer kolay gelsin..

tarabyali
10-12-2013, 21:45
zafer bey sana anlatmistim bu cicegi internetten ismarlamistim türkiyeye getirdim cicek acmadi iki yil bekledim biliyorsun olmadi sonunda kesip attim bu yil yine deneyecegim ama internetten diyilde bu isin ustasi olan dükanlardan siparis verecegim bunu kafama koydum getirecegim görüntü olarak yükledim göresin diye sana kolay gelsin...

Zafer İnandıklı
10-12-2013, 22:53
Sevgili ağabeyim, bu senin geçen yıl verdiğin kırmızı çeliklerden biri.
Seneye nasıl olacak bekleyip göreceğiz.
Saygılar.

sonkez
11-12-2013, 09:00
Sayın Zafer bey gönderdiğiniz çelikler köklenmeye başladı ne zaman dikimini yapmalıyım...Saygılar...

Zafer İnandıklı
11-12-2013, 22:40
Sayın sonkez, kökler 1-2 santime ulaşınca dikebilirsiniz.

sonkez
12-12-2013, 10:28
Teşekkür ederim Zafer bey .....Umarım büyütmeyi beceririm..Saygılar...

olcim
12-12-2013, 13:56
A a a a ben hiç dikkatli bakmamışım , bu kadar katlı açtığını bilmiyordum , ağzım açık kaldı . Harika !

tarabyali
12-12-2013, 14:34
Sevgili ağabeyim, bu senin geçen yıl verdiğin kırmızı çeliklerden biri.
Seneye nasıl olacak bekleyip göreceğiz.
Saygılar.

zater bey banami yazdin bilemiyorum isimsiz yazin eger bana yazdiysan bu yukariya yükledigim fotograftaki kirmizi su anda sanmiyorum türkiyede kimsede yok ( Engelstrompete ANGELS ( HONYMOON ) bilmem benim cok cok hosuma gidiyor bu benim sana verdigim kirmizi diyil bu katmerli aciyor ama bu yil kesinlikle getimeyi düsünüyorum sana kolay gelsin,saygilar.....

Zafer İnandıklı
12-12-2013, 16:57
zater bey banami yazdin bilemiyorum isimsiz yazin eger bana yazdiysan bu yukariya yükledigim fotograftaki kirmizi su anda sanmiyorum türkiyede kimsede yok ( Engelstrompete ANGELS ( HONYMOON ) bilmem benim cok cok hosuma gidiyor bu benim sana verdigim kirmizi diyil bu katmerli aciyor ama bu yil kesinlikle getimeyi düsünüyorum sana kolay gelsin,saygilar.....

Mesajlar alt alta olduğu için isim yazmamıştım.
Sevgili ağabeyim bu senin verdiğin kırmızılardan biri. Başka bir yerden gelen yok.
Yalnız aklıma gelen bir şey var. Aylar önce kulak çöpüyle bir kaç çiçeğin içini kurcalamıştım ama hangisiydi rengi neydi hatırlamıyorum.
Bu yüzden olabilirmi? Bu soruya cevap verebilecek bilgi de bende yok.
Saygılar...

drhegeli
12-12-2013, 17:47
Zafer Ağabey, mevsim etkisi bu : havanın soğuması, güneş ışığının azlığı/yokluğu... Isı ve ışık eksikliğinden çiçeklerin renkleri tam oturmuyor. Geç kalan domatesin kızaramayıp yeşil kalması gibi...

Zafer İnandıklı
12-12-2013, 19:06
Zafer Ağabey, mevsim etkisi bu : havanın soğuması, güneş ışığının azlığı/yokluğu... Isı ve ışık eksikliğinden çiçeklerin renkleri tam oturmuyor. Geç kalan domatesin kızaramayıp yeşil kalması gibi...

Sevgili kardeşim, tamam renk olayı mevsimin etkisi. Bizim akıl erdiremediğimiz katlar.
Tarabyalı ağabey ben böyle bir tür vermedim diyor. Ben de böyle cins zaten yoktu. Senin tohum olarak gönderdiklerin daha gelişme döneminde.
Karışması mümkün değil hepsi etiketli. Hadi gel çık işin içinden.
Sevgiler...

sındırgılı
12-12-2013, 19:25
Bundan celik alip yetistirmeli, bakalim yine triplex kat cikacak mi ?

drhegeli
12-12-2013, 19:43
...Bizim akıl erdiremediğimiz katlar...
Genetiğinde varmış demek ki... Dışarıdan mekanik bir etkiyle olmaz. Kulak çöpüyle kaçak kat çıkmayı laz müteahitler bile beceremiyor... :D

tarabyali
13-12-2013, 18:39
Sevgili kardeşim, tamam renk olayı mevsimin etkisi. Bizim akıl erdiremediğimiz katlar.
Tarabyalı ağabey ben böyle bir tür vermedim diyor. Ben de böyle cins zaten yoktu. Senin tohum olarak gönderdiklerin daha gelişme döneminde.
Karışması mümkün değil hepsi etiketli. Hadi gel çık işin içinden.
Sevgiler...

zafer bey valla bilemiyorum hanimin düsüncesi sen zafer beye bizde acmayan melektende verdin diyor bizde olmadi zafer beyde oldu diye düsünüyor ben birsey hatirlamiyorum ama sevindirici bir olay oldugu ortada benim düsüncem seneyi bekleyelim ve ayni yine üc katli acarsa demekki benim sana verdigim celiklerden karismis bende olmadi sende oldu anlamina geliyor.bu bir doga harikasi oldugunu sanmiyorum bekleyelim ve bu harika yüzünü göstersin ona iyi bak birsey olmasin zafercigim.renk durumuna gelince sogoktan oluyor ona eminim sana kolay gelsin......

KAPTANzst
13-12-2013, 18:59
Meleklerin boruları toprak yapısıyla ilgili renk tonu değişik olabiliyor. Ama kat olayında drhegelinin dediği gibi kaçak kat atan karadenizli müteahitler bile bu kadar kat yapamaz :D

sındırgılı
13-12-2013, 21:53
zafer bey sana anlatmistim bu cicegi internetten ismarlamistim türkiyeye getirdim cicek acmadi iki yil bekledim biliyorsun olmadi sonunda kesip attim bu yil yine deneyecegim ama internetten diyilde bu isin ustasi olan dükanlardan siparis verecegim bunu kafama koydum getirecegim görüntü olarak yükledim göresin diye sana kolay gelsin...

Sn.Tarabyali,
Bu ne güzellik böyle......Insallah, Türkiyeye de getirirsiniz de biz de onu görmekten zevk aliriz..
Beklıyoruz.....

h_dogan
14-12-2013, 08:42
Sevgili Dostum;

453687

453688

Brugmansia soğuktan çok kolay etkileniyor. Bendeki de 0 ya da -1 dereceyi gördü mü toprak üstü kısmı ölüyor. Ben bir önlem almıyorum burada soğuklar çok sert olmadığı için her sene baharda tekrar sürmeye başlıyor. Kök kısmı baya geliştiği için sanırım yoksa bir yıllık olsa sanırım kökten ölür.

Bitkileri soğuktan korumak için sarmanız iyi ama öncelikle kökünü korumak lazım dallarını kısa ya da uzun kesmeniz bir şey ifade etmez. Muşamba ve balonlu ambalaj naylonları kışı sert geçen yerler için zayıf kalır diye düşünüyorum. Toprak donduğu zaman bitkiniz de ne kadar sarılı olursa olsun donacaktır.

Benim önerim öncelikle köke yakın yere yanmamış hayvan gübresi koyulup sonrada bir kısmı toprak içinde kalacak şekilde kalın karton ya da vb bir şeyle sımsıkı olmayacak şekilde sarmak, sonrasında da 1-2 kat muşamba ile sarıp bağlamak olmalı diye düşünüyorum.

Yanmamış hayvan gübresi yanarken ısı açığa çıkarağı için kısmen de olsa sıcak tutacaktır.

tarabyali
14-12-2013, 11:11
Sn.Tarabyali,
Bu ne güzellik böyle......Insallah, Türkiyeye de getirirsiniz de biz de onu görmekten zevk aliriz..
Beklıyoruz.....

SAYIN (sindirgili) birkac yila kadar kirmiziyi türkiyede gördünüzmü bilemiyorum ben bunu getirdigimde ilk arkadasimiz zafer inandik beye verdim zafer nekadar arkadasa dagittigini bilemiyorum bende cok cok arkadaslara gönderdim gönderdigimiz arkadaslarda dagitim yaptilar ve su anda cok arkadasta oldugunu saniyorum ama ****** her cesidi illaki halan türkiyede yok ben bir ticaretci diyilim kendime getiriyorum ama cok insanlarada ulastiriyorum saygilar.....

tarabyali
14-12-2013, 11:22
Brugmansia soğuktan çok kolay etkileniyor. Bendeki de 0 ya da -1 dereceyi gördü mü toprak üstü kısmı ölüyor. Ben bir önlem almıyorum burada soğuklar çok sert olmadığı için her sene baharda tekrar sürmeye başlıyor. Kök kısmı baya geliştiği için sanırım yoksa bir yıllık olsa sanırım kökten ölür.

Bitkileri soğuktan korumak için sarmanız iyi ama öncelikle kökünü korumak lazım dallarını kısa ya da uzun kesmeniz bir şey ifade etmez. Muşamba ve balonlu ambalaj naylonları kışı sert geçen yerler için zayıf kalır diye düşünüyorum. Toprak donduğu zaman bitkiniz de ne kadar sarılı olursa olsun donacaktır.

Benim önerim öncelikle köke yakın yere yanmamış hayvan gübresi koyulup sonrada bir kısmı toprak içinde kalacak şekilde kalın karton ya da vb bir şeyle sımsıkı olmayacak şekilde sarmak, sonrasında da 1-2 kat muşamba ile sarıp bağlamak olmalı diye düşünüyorum.

Yanmamış hayvan gübresi yanarken ısı açığa çıkarağı için kısmen de olsa sıcak tutacaktır.

Sayin ( h_dogan ) yazinizi okudum dogruluyorum dediginiz gibil bulundugunuz yerin iklimiyle ilgili ben istanbulda oturuyorum istanbulun bile semt semt iklim sartlari degisiyor benim hic sansim yok tam bogazda oturuyorum bogazin sogugundan topragin donmasindan kurtaramadim bendede ( 15 ) saksi var yazin direk topraga indiriyorum kisinda saksilara alip bahce evimede kisi geciriyorlar.size kolay gelsin...

sadeolarak
23-12-2013, 15:19
ZAFER BEY öncelikle yetiştirdiğiniz bu çiçek için tebrikler ben bu çiçeğin tohumlarından buldum ve yetiştirmeye çalıştım fakat filizlenme aşamasından sonra ne yaptıysam yaşatamadım. bildiğim sınırlı bilgi çerçevesinde çelikten de yeştiştirmek mümkün

Enver
23-12-2013, 15:29
benimkiler ayazda kaldılar.
Toprakları donmuş
Acaba bitki zarar görmüşmüdür.
Gövdesinde dış kabuğunda yumuşama olmuş biraz
Budayıp içeri aldım bende.
İnşallah baharda yenilenir tekrar

drhegeli
03-01-2014, 10:44
İlk çapraz dölleme denemem... Sanırım başarılı... :D

463114

aydindeniz
03-01-2014, 16:02
meleklerin boruları harikalar yaratmışsınız tebrik ederim. Zafer bey acaba sizden ben de çelik rica etsem benimle de paylaşmanız mümkün mü? ilginize ve emeğinize teşekkürler.

Bekir Şahin
10-01-2014, 14:38
Adres bilgilerinizi özelden yazın göndereyim.

Zafer bey selamlar
Çok beğendiğim bu bitkiden banada çelik yollarsanız çok sevinirim eğer çelik yoksa canınız sağolsun

In God We Trust
06-02-2014, 10:21
Yahu hiç fidan bulamıyorum tohumdan yetiştirsem şimdiden yaza kadar çiçek açar mı?

abk
06-02-2014, 12:31
Ben de tohum satın aldım ve ektim. Maalesef tohumlar çürüdü. :(

Lonicera
06-02-2014, 13:22
Yahu hiç fidan bulamıyorum tohumdan yetiştirsem şimdiden yaza kadar çiçek açar mı?

Tohumdan aynı yıl biraz zor. Gelişmenin uzun süre devam edebildiği sıcak sahil kuşağında veya iç mekanda belki mümkün olabilir.

Hazır fidan arıyorsanız sitemizde satış yapan var. Burada (http://www.tropiksera.com/Meleklerin-borusu-Duble-brugmansia-sp-Angels-trumpet,LA_231-2.html#labels=231-2)

sakdag
06-02-2014, 13:36
Aynı yıl içinde tohumdan yetiştirip çiçek açtırmak imkansız değil. Sayın Drhegeli ve benim tohumdan ektiğim bitkiler tomurcuklandılar. Drhegeli açtırmayı başardı, benim bitkim ise havaların ani soğuması sonucu(açık balkondaydı) tomurcuğunu düşürdü. 10 derecenin altında tomurcuklar dökülüyor, benim bitkim şu an kapalı balkonda hala tomurcuk üretimi var, ancak zaman zaman 10 derecenin altına düştüğünden tomurcuklar dökülme yapıyor.

KAPTANzst
06-02-2014, 17:34
İlk çapraz dölleme denemem... Sanırım başarılı... :D

463114

Selam sayın drhegeli.
Çapraz döllenme konusunda dölleyici olarak ne kullandınız. Biraz bilgi lütfen.

sadecegeçen
06-02-2014, 19:33

Tohumları çimlendirmek biraz zor. Ben geçen sene 10 tohumdan 1 tanesini çimlendirebildim. Çok hızlı büyüdü ama çiçeğini göremedim maalesef. En iyisi Çelik bulmak. Buradaki arkadaşlardan rica edebilrsiniz :)

In God We Trust
08-02-2014, 10:53
Tohumdan aynı yıl biraz zor. Gelişmenin uzun süre devam edebildiği sıcak sahil kuşağında veya iç mekanda belki mümkün olabilir.

Hazır fidan arıyorsanız sitemizde satış yapan var. Burada (http://www.tropiksera.com/Meleklerin-borusu-Duble-brugmansia-sp-Angels-trumpet,LA_231-2.html#labels=231-2)

Teşekkürler bunu farkettirdiğiniz iyi oldu bahara doğru 2 fidan alayım.İstanbulda biraz korunaklı bir ortamda dışarıda kalma imkanı var mı?Davesgarden -12ye kadar dayanıyor diyor?

Lonicera
08-02-2014, 12:18
Şöyle bir örnek vereyim daha açıklayıcı olur sanırım. Bendeki Brugmansia'lar 2012 yılı kışını İzmir' de dış ortamda geçirdiler. En üstten ta saksının toprak seviyesine kadar hepsi soğuktan kurudular. Bahar başında daha güçlü şekilde yeniden kök bölgesinden filizlenip şimdiki halini aldılar. Şu an iç mekanda duruyorlar. İçeriye almamın nedeni üst aksamını koruyup erken çiçeklenmeyi sağlamak. Dışarıda dursalardı yine aynı döngü oluşacaktı.

Bahsettiğiniz sitedeki yorum ( - 12 ye dayanmak) sanırım üst aksamı için değil de kökü için söylenmiş olabilir. Ama yine de soğuk iklimde bu bitkiyi yetiştiren arkadaşların tecrübelerine bakmak lazım. Malum İzmir kış mevsimini en hafif atlatan yerlerden biri.

sındırgılı
08-02-2014, 13:15
Buyukadadaki bitkilerim disarida..Sadece diplerinde cam kabugu malci var..Buyuk olani yapraklanmaya basladi..

mügem
08-02-2014, 13:52
Zafer İnandıklı hocamız inşaata başladı herhalde :) Maşaallah kat kat :)

drhegeli
09-02-2014, 13:39
Selam sayın drhegeli.
Çapraz döllenme konusunda dölleyici olarak ne kullandınız. Biraz bilgi lütfen.

Sn KAPTANzst, tohumdan yetiştirip ikisi de beyaz açan brugları birbiriyle dölledim. 3-4 denemeden bir tanesi tuttu.

468612
Alıntıdır.

Anterlerde oluşan polenleri, diğer bitkinin stigması ile buluşturuyorsunuz. Bunun için kulak çöpü kullandım. Aşağıdaki fotoğrafta ise resim fırçası kullanılıyor.

468613
Alıntıdır.

drhegeli
09-02-2014, 14:44
Tohum kesesinin son hali... Ana-baba beyaz olduğu için tohumlardan çıkanlar da beyaz açacak... :)
468615

Datura tohum kesesi gibi dikenli değil... :D

tarabyali
19-02-2014, 20:08
harika bir güzelligi var zorda olsa bunu türkiyeye getirecegim

In God We Trust
20-02-2014, 21:51
Buyukadadaki bitkilerim disarida..Sadece diplerinde cam kabugu malci var..Buyuk olani yapraklanmaya basladi..

Eviniz denize karşı mı?Güney cephe mi?Büyükada da kışın soğuk oluyor ben bir dönem heybelide oturdum kışın soğuk oluyordu gerçi bizim ev yalı dairesiydi tüm ayaz balkon,bahçedeydi belki de ondandır?Soğuk konusu ben çok korkutuyor bu bitkiyi yetiştirmek istiyorum.

tarabyali
21-02-2014, 13:21
BEKLEDIGIM ( Engelstrompete "HONEYMOON ) BUGÜN POSTA GETIRDI AMA GAYET GÜZEL KÖKÜ BAYAGA KALIN SIMDI TÜRKIYEYE TASIMAK SANIRIM ZORLAMAYACAK INSALLAH KOLAY GETIRIRIZ ...

smnunal
21-02-2014, 14:34
BEKLEDIGIM ( Engelstrompete "HONEYMOON ) BUGÜN POSTA GETIRDI AMA GAYET GÜZEL KÖKÜ BAYAGA KALIN SIMDI TÜRKIYEYE TASIMAK SANIRIM ZORLAMAYACAK INSALLAH KOLAY GETIRIRIZ ...

Sayın tarabyalı,

Yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah sağlık içerisinde getirmek nasip olur. Bu bitki ile tanışmam sizin sayenizde olmuştu sizin evlatlarınız şimdi çoğu yerde sizin adınızla hayatlarını devam ettiriyorlar.

İnşallah bundan sonrada böyle güzel bitkileri bitki sevenlerle buluşturmaya devam edersiniz. Sağlınızın daim bitkilerinizin bol çiçekli olmasını temenni ediyorum.

tarabyali
21-02-2014, 18:42
Sayın tarabyalı,

Yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah sağlık içerisinde getirmek nasip olur. Bu bitki ile tanışmam sizin sayenizde olmuştu sizin evlatlarınız şimdi çoğu yerde sizin adınızla hayatlarını devam ettiriyorlar.

İnşallah bundan sonrada böyle güzel bitkileri bitki sevenlerle buluşturmaya devam edersiniz. Sağlınızın daim bitkilerinizin bol çiçekli olmasını temenni ediyorum.

tesekkürler sayin (smnunal) bu bir doga sevgisi sadece cicek diyil insan bunlarla Hayat buluyor stresini atiyorsun size kolay gelsin tesekkürler...

Muda
22-02-2014, 16:03
Sayın Tarabyali yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah problemsiz bir şekilde getirip yetiştirebilirsiniz. Gövde kalınlığı çok güzel.

tarabyali
22-02-2014, 17:36
Sayın Tarabyali yeni bitkiniz hayırlı olsun. İnşallah problemsiz bir şekilde getirip yetiştirebilirsiniz. Gövde kalınlığı çok güzel.

tesekkürler Sayin ( Muda;) bu melek borularinin onlarca cesidi var avrupada hepsinden getirmek ****** mümkün olmuyor hosunuza gideni ismarliyorsunuz ama cicekciler cogu Zaman karistiriyorlar yanlis cicek geliyor bu kirkiziyi iki yil önce türkiyeye getirdim ama yanlis cicek geldi simdi bu resimde gördügünüz cicegi cicekciden diyilde özel yetistiren bir ev hanimindan ismarladim ve Internet üzerinden yazistik simdi yanlis cicek olmadigini inaniyorum bu yil acar zaten görebilirim diye düsünüyorum tesekkürler kolay gelsin...

sonkez
22-02-2014, 20:42
harika bir güzelligi var zorda olsa bunu türkiyeye getirecegim

Umarım sorunsuz getirebilirsiniz..Kolay gelsin.....

Orhan Özbilgiç
28-02-2014, 19:45
Üç yıldır kasım ayında belli bir yükseklikte buduyor, dibini malçlıyor ve çuvallara sarıp, tabanı açık varillerle de, rüzgar perdesi yapıyordum.
Sonuç; Her sene hüsran.:( Yine neredeyse toprak seviyesine kadar donmuş. Mecburen kestim.

Bundan böyle, İstanbul'a dönerken, fotoğraftaki seviyelerden kesip, üstünü çuvalla örteceğim, o kadar. Kısacası hiç uğraşmayacağım. Bu kış -5 derece görülmüş. Gündüzleri don kalkmış. Hal böyleyken donuyorsa, uğraşmaya değmez. Nasıl olsa, kökten tekrar sürdüğünü defalarca kanıtladı.

473118

473119

473120

473121

473122

loveforlife
28-02-2014, 20:01
Ben de brugmansialarımı kaybetme endişesini fazlaca yaşıyordum. Sevgili Zafer İnandıklı'nın çeliklerinden yetiştiler. İkisi de saksıda. Ben kışa girerken hiç budama yapmadım ikisine de. Sadece kök kısmını yanmış gübreyle tamamen kaplamıştım. Sadece kar yağdığında merdiven boşluğuna çekmiştim. Üzerine yağan kar ve yağmur dışında hiç sulamadım da. Sadece dalların uçları kurumuştu. Onları budadım geçtiğimiz günlerde.Yaklaşık 1 metre boydalar. Son derece de keyifle yapraklandılar. (Boydan fotoğraflarını da bir ara eklerim. Çekmemişim de;)...) İnşallah çiçekleri de aynı keyifte olur.
473127

Orhan Özbilgiç
28-02-2014, 20:42
Evet eveeet!
Benimde bir saksım var. Onu içeriye aldım sadece. Hiç sarıp sarmalamadım. Budamadım da... O da sağlıklı.

Net bir fotoğrafı yok ama farkedilebiliyor. Hemen sol baştaki.

473132

abk
01-03-2014, 13:46
Darısı tüm isteyenlerin başına. :)

Jezebel
02-03-2014, 21:19
Bu iklimde böyle

473479

:)

sakdag
10-03-2014, 14:17
Şimdilik pencereden dışarıyı izlemekle yetiniyorlar,:p her an tomurcuk var ama sıcaklıklar açmalarına müsade etmiyor.

475185

tarabyali
10-03-2014, 19:02
bizim melekler yavas yavas uyanmaga calisiyorlar ama su anda havalar müsade etmiyor...

In God We Trust
10-03-2014, 22:42
Sayın tarabyalı bu bitkinin arılara faydası ne yönde hiç gözlemlediniz mi?Arılar ne sıklıkta uğruyor?

KAPTANzst
11-03-2014, 08:52
Arılar meleklerin borularına hiç uğramıyorlar. Zehir etkileri olduğundan olsa gerek.

Sayın tarabyalı o kökler çok yıllık olmuşlar. Toprakta kalsalar kışı geçirip yeniden filiz verebilecek durumdalar.
Birde ben olsan o filizleri tam gövdeye bağlı olduğu alandan kırıp yeni fidanlar elde ederim. Saksıda kök nedeniyle boğulma başlamıştır, eskisi gibi verim alamazsınız. Genç fidanlar daha iyi olur. Kolay gelsin
Suyunu eksik etmeyin yeter..

tarabyali
12-03-2014, 15:41
Sayın tarabyalı bu bitkinin arılara faydası ne yönde hiç gözlemlediniz mi?Arılar ne sıklıkta uğruyor?

SAYIN ( In God We Trust;1258217 ) icleri cok cok ari doluyor bazan hanima gösteriyorum bu cicek arilari neden zehirlemiyorlar diye ama sanirim arilarin bagisiklilik sistemleri sayesinde etkilenmiyorlar ama bende 5 cesit var bunlarin icerisinde bir tanesi varki nedense ona arilar daha cok hücum ediyorlar nedenini bilemiyorum saygilar kolay gelsin....

tarabyali
12-03-2014, 15:55
Arılar meleklerin borularına hiç uğramıyorlar. Zehir etkileri olduğundan olsa gerek.

Sayın tarabyalı o kökler çok yıllık olmuşlar. Toprakta kalsalar kışı geçirip yeniden filiz verebilecek durumdalar.
Birde ben olsan o filizleri tam gövdeye bağlı olduğu alandan kırıp yeni fidanlar elde ederim. Saksıda kök nedeniyle boğulma başlamıştır, eskisi gibi verim alamazsınız. Genç fidanlar daha iyi olur. Kolay gelsin
Suyunu eksik etmeyin yeter..

SAYIN (KAPTANzst) Fikirleriniz icin tesekkürler bu cicegi yeni ögrendim ama cok cok tecrübeliyim avrupadan gelirken bu cicegin özel vitaminleri ve topragida özel (PH) bakimindan ölcüleri iyi ayarlanmis topraklar var onlardan kullaniyorum o gördügünüz saksilar kislik saksilar yazin baska saksiya aliniyorlar ve topraga dikiliyorlar ben istanbulun en soguk semtinde oturuyorum tarabyada tam bogazin soguguna karsiyim ve denedim bir kisin bayaga köklüsünü bahcede biraktim muntazam sarmama ragmen öldü cesaretim yok saygilar kolay gelsin...

In God We Trust
12-03-2014, 21:03
satın KAPTANzst uğramıyor diyor sayın tarabyalı ise uğruyor diyor acaba sayın KAPTANzst sizin çiçeklerinizin olduğu yer arıların yaklaşması için pek müsait olmayabilir mi?Bu arada sayın tarabyalı benim evim de yol yalısı ve gerçekten denizin tüm rüzgarı verandada var bahçenin başka yerine de dikmek istemiyorum ama yine de dış mekanda bir deneyeceğim rüzgardan biraz koruyarak bakalım yaşatabilirsem mükemmel olur yoksa içeri alırım uzun zamandır edinmek istediğim bir bitki ancak bir türlü denk gelemdim :(

h_dogan
13-03-2014, 07:51
Ben açtıklarında hiç dikkat etmedim arı geziyor mu gezmiyor mu diye. Tek bildiğim henüz bir tane bile tohum olmadığı hatta tohum kapsülü bile.

Arılar akıllı zehirlenecek olsalar o bitkiye gitmezler. :)

Bazı türlere daha çok uğruyor diyorsanız bilin ki o bitkide nektar ve polen fazladır. :)

Sonuç etrafta değişik bitkiler varsa arılar önce onlara gider onlarda bir şey kalmamışsa Solanaceae familyasından bitkilere gider. ;)

Bombus arıları Solanaceae familyası için bal arılarından daha iyi tozlayıcıdır.

Jezebel
13-03-2014, 10:21
Bir çiçeğin nektarının arılara zehirli olması doğaya aykırı.
Eğer öyle olsaydı tozlaşma olmaz ve o tür tohum oluşmayacağı için yok olurdu.
Çiçeklerin tüm şaşalı renklerinin ve kokularının sebebi arıları çekmek değil mi:confused:
Çiçeğin veya yaprakların zehirli olması nektarın öyle olduğunu göstermez.

Muda
13-03-2014, 10:38
Bizim bilmediğimiz bazı şeyleri hiçbir şey bilmediğini öğrenmediğini düşündüğümüz canlılar uzun yıllardır biliyorlar. Benim düşündüklerim orman gülü zehirli olarak biliyoruz. Deli bal bu çiçekten elde ediliyor. İnsanlar biraz fazla yedikleri zaman sıkıntı çekiyorlar. Ama arı gidip ondan nektar, polen alarak bu balı yapıyor. Arıya zararı olsa o çiçeğin çıktığı dönemdeki bütün arıların ölmesi gerekirdi. Yeteri kadar arı kalmayacağı için çevrede hiç arı kolonisi biterdi.

Yüksük otu çiçeği de zehirli olarak biliniyor. Ben bir yerde çok fazla yüksük otu çiçeği görmüştüm. Arılar da o çiçekten diğer çiçeğe gidiyorlardı. Normal çiçeklerden daha fazla arı bulunmakta idi.

Nerede ise bütün çiçeklerin polenlerinin diğer çiçeklere gidebilmesi için arı, vs. böceklere ihtiyacı bulunmakta. İçlerinde bizim zehirli olarak bildiğimiz bitkiler de var. Bitkinin zehirli olması nektar veya poleninin de zehirli olmayabiliyor. Çiçek arının gelmesi için polen ve nektar üretmekte, güzel kokular çıkartmakta. Yapılan işin karşılığı olarak da ücret ödemekteler. :) Gelen işçiler ölürse o çiçeğin neslini sürdürmesi mümkün değil.

Kullandığımız bütün ilaçlar bir zehir. Bitkilerde acı ekşi olan bir kısmı da zehirli. Ancak doğru dozaj kullanıldığı zaman o zehir bir ilaç olmakta. Başka bir şeyin tedavi edemediği hastalıkları iyi etmekte.
Bazı ilaçları sürekli olarak kullanabiliyoruz. Bir kısım yan etkileri olsa da bizi öldürmüyor. Doktorun verdiği hapları onun önerdiği şekilde kullanmayıp tamamını bir defada kullanırsak belirli bir zamanda midemiz yıkanmaz ise ölmemiz kaçınılmaz.

Ökse otunun tohumları zehirli. Ancak bahar aylarında muhtemelen kış soğuklarında veya tam olarak olgunlaştığı zaman kuşlar baharla birlikte bunları yemekteler. Üzeri yapışkan olduğu için hangi ağaç dalında kalırsa dala kök salarak yarı asalak olarak yaşamakta. Tamamen zehirli olmuş olsa neslini sürdürmesi mümkün değildi.

Kayahann
13-03-2014, 10:46
Dalından bi tane kopardım 1 haftadır suda beyazlıklar başlamış hemen diksemmi yoksa bekleyince köklerini iice salıyo mu ? şundan soruyorum bazı çelikler beyazlıklar görülden sonra çok zor kök salıyo o aşamada dikince daha iyi oluyor

h_dogan
13-03-2014, 12:51
Çiçeklerin tüm şaşalı renklerinin ve kokularının sebebi arıları çekmek değil mi:confused:

Kesinlikle haklısınız. Bitkinin bütün organları zehirli olmuyor. Aslında bu konu hakında da bir konumuz olabilir ayrıyeten. :) Hangi bitkilerin hangi kısımları yenebilir ya da hangi kısım zehirli diye?

fatitoo
13-03-2014, 12:56
Dalından bi tane kopardım 1 haftadır suda beyazlıklar başlamış hemen diksemmi yoksa bekleyince köklerini iice salıyo mu ? şundan soruyorum bazı çelikler beyazlıklar görülden sonra çok zor kök salıyo o aşamada dikince daha iyi oluyor
ben çelikte bir sürü beyazlık oluşunca hatta bayağı büyüyünce dikmiştim. O beyazlıklar uzun süre sonra kök oluyorlar...Ama ben köklenmeden diktim ve tuttu...beyazlıklar oluşunca da her gün suyunu değiştirip taze su kullandım, köklenmeyi hızlandırıyor...

In God We Trust
13-03-2014, 22:36

Arılara zehirlidir sineklere etkilidir mesela öyle de tozlaşma olabiliyor zeytin ağaçlarında böyle zehirli değil ancak nektar çok çok az olduğundan arılar hiç konmuyor.

drhegeli
17-03-2014, 11:40
Tohumdan yetiştirdiğim iki beyaz brugmansiayı çapraz döllemiştim. Bir tanesi tutmuş idi. Bugün hasat ettim. 70-80 adet tohum çıktı. :D
476499

turkanatalay
24-03-2014, 09:04
Benim de 1 haftalık bitkim var. Suyun içinde ve köklerini çıkarmış biraz. Biraz daha uzayınca dikmeyi düşünüyorum.

Zafer İnandıklı
24-03-2014, 21:58
Katmerli beyaz.
Serada çiçeklendi.

Zafer İnandıklı
24-03-2014, 22:21
Bahçede olanlar.
Pembe.
Kırmızı.
Sarı
Bu kış derin budama ve koruma yapılmadı.
Sarı boy ve gövde kalınlığıyla soğuktan etkilenmeyecek konuma geldi.

Zafer İnandıklı
24-03-2014, 22:23
Sarı.
Çiçekledi ve tohum keseleri oluşturdu.

KAPTANzst
25-03-2014, 07:22
Arkadaşlar ben sürekli bahçede uğraşırım. 4 senedir meleklerin borularını yetiştiriyorum. Bol arı olan bir yerdeyim. Bazen çiçeklerin bol olduğu zaman arı vızıltısı çok kuvvetli olur. O kadarki zannedersiniz petek yanındasınız. Meleklerin borularının zehir etkisi olduğunu okudum ama arıya zehirlimi bilemem. Mesela verilen örnekte orman gülü zehirli ama arı geliyor. Ama ben bir defa meleklerin borularında arı görmedim. Gelmiyor. Yanındaki kabak çiçeğinde 3-4 tane arı üst üste ama meleklerin borusuna girmiyorlar.
Bu benim gözlemim.
Tozlaşma rüzgar ile de olabilir. Arı olması şart değil.
Zafer bey beyaz katmerli meleklerin borusunun açmasına sevindim. Bugün yarın bendeki de patlayabilir. Goncada 2 cm lik bir açıklık oluşmuş durumda.

h_dogan
25-03-2014, 07:57
Kaptan abi bal arıları Solanaceae familyasının çiçeklerini pek sevmez. Etrafta özellikle kabakgillerden bitkiler varsa yanına bile uğramazlar. Nektar bakımından kabakgil çiçekleri daha verimli.

Brugmansialarda tozlaşmanı rüzgarla olması çiçeğin yapısı itibariyle olanaksız. Polinasyon böceklerle oluyor Solanaceae'de rüzgarla değil.

tarabyali
25-03-2014, 14:55
Arkadaşlar ben sürekli bahçede uğraşırım. 4 senedir meleklerin borularını yetiştiriyorum. Bol arı olan bir yerdeyim. Bazen çiçeklerin bol olduğu zaman arı vızıltısı çok kuvvetli olur. O kadarki zannedersiniz petek yanındasınız. Meleklerin borularının zehir etkisi olduğunu okudum ama arıya zehirlimi bilemem. Mesela verilen örnekte orman gülü zehirli ama arı geliyor. Ama ben bir defa meleklerin borularında arı görmedim. Gelmiyor. Yanındaki kabak çiçeğinde 3-4 tane arı üst üste ama meleklerin borusuna girmiyorlar.
Bu benim gözlemim.
Tozlaşma rüzgar ile de olabilir. Arı olması şart değil.
Zafer bey beyaz katmerli meleklerin borusunun açmasına sevindim. Bugün yarın bendeki de patlayabilir. Goncada 2 cm lik bir açıklık oluşmuş durumda.
sayin (KAPTANzst;1263035) bakin size bir meleklerin burusundan almanizi tavsiye ederim bakin parentez icindeki meleklerin borusu (Brugmansia suaveolens Pink Angel's) bu yazdigim cicekten bahcenizde bulundurursaniz ari sesini o zaman duyarsiniz bu size yazdigim melek borusunu cok cok seviyorlar sizde sari var sanirim sariya pek ugramaz saygilar,

tarabyali
25-03-2014, 15:05
sayin kaptan (Brugmansia suaveolens, Pink) budur resim olarak yüklüyorum göresiniz diye saygilar...

sındırgılı
02-04-2014, 21:26
Kanadi kolu kirilmis (celik almak icin ) bitkim acmaya devam ediyor.

KAPTANzst
03-04-2014, 07:39
Beyaz katmerli olarak gelen brugmansia açmak üzere.
İnşallah katmerli çıkar..

turkanatalay
03-04-2014, 09:41
Arkadaşlar, ben çiçeğimi dikmiştim, biraz köklendiği için (minik minik kökler çıkarmıştı suda)ama dikildiği yerde sap kısmı yumuşamış. Farkedince topraktan çıkarıp tekrar suya koydum ama yanlış mı yaptım bilmiyorum. Gerçi suya koyduktan sonra biraz dirileşti ama gene de yumuşak tabi. Diktiğim toprak keçi gübreli toprak, torf ve çok az miktarda bahçe toprağı karışımıydı. Sizce suda iyice köklenmesini mi bekleyeyim, yoksa kök beklemeden dikeyim mi.

KAPTANzst
03-04-2014, 10:13
Yeni çelikler ve köklü fideler dikilirken gübre kök veya çelik ucuna değmemesi gerekir.
Asitli olan gübre ilk anda yakar ve kurumalara neden olur. Çelikler gübresiz **** tam yanmış gübreli alanlara dikilmeli.
meleklerin boruları toprakta kolay köklenirler suyunu eksik etmediğiniz sürece bir şey olmaz. İlk anda biraz yapraklar asılır ama sonra toparlanır.
Soğuktan koruyunuz.

turkanatalay
03-04-2014, 16:11
Yeni çelikler ve köklü fideler dikilirken gübre kök veya çelik ucuna değmemesi gerekir.
Asitli olan gübre ilk anda yakar ve kurumalara neden olur. Çelikler gübresiz **** tam yanmış gübreli alanlara dikilmeli.
meleklerin boruları toprakta kolay köklenirler suyunu eksik etmediğiniz sürece bir şey olmaz. İlk anda biraz yapraklar asılır ama sonra toparlanır.
Soğuktan koruyunuz.

Teşekkür ederim, belki gübre fazla gelmiştir dediğiniz gibi. Ben ilk etapta gübresiz toprağa dikeyim o zaman. Direk olarak bahçeye dikmek istemedim, sürekli gözümün önünde olsun diye. Önce saksıda tutturup sonra bahçeye almayı düşünüyorum. Bu arada topraktan çıkarıp tekrar suya alınca epey bir kendine gelmiş. Umarım köklendirmeyi başarabilirim.

KAPTANzst
04-04-2014, 08:01
Meleklerin borularının canı, önce su bence.

aydindeniz
04-04-2014, 10:04
meleklerin boruları doğrudan toprağa diklip bol bol sulanınca çok kolay tutan bir bitki. soğuk ve rüzgar sevmiyor. kışları mutlaka korumak lazım.

sonkez
07-04-2014, 10:25
Zafer beyin göndermiş olduğu çeliklerden pempe olanı....Sarı olanıda biraz cılız ama inşallah tutacak...Diğerlerini malesef tutunduramadım....Hala cam önünde ,balkona çıkarmalımıyım acaba.:confused:
Teşekkürler Zafer bey.....

dkdemet
07-04-2014, 16:59
Merhaba, halen satıyor musnuz acaba bu bitkileri?

Zafer İnandıklı
12-04-2014, 19:09
Almanyadaki adrese teslim edildi.
Oradan bana gelecek.

http://www.baldur-garten.de/produkt/1004500/detail.html?newsletter=2014/04_06_Sonntagsangebot_Engelstrompete/DE_Oeffner_04_06_Sonntagsangebot_Engelstrompete_nh s&marketingActionGrade=308

sındırgılı
12-04-2014, 19:20
Zafer Kardesim, O ne guzellik oyle ;

Orhan Özbilgiç
12-04-2014, 21:17
''Muhteşem'' diye buna denir.:eek:

günebakan
12-04-2014, 21:57
İnşallah gerçektende böyledir Zafer abi harika görünüyor zira:)

athena -asena
12-04-2014, 22:51
Muhteşem komşu da pişer bize de düşer inşallah.

KAPTANzst
13-04-2014, 10:41
Yok böyle bir olay. O çiçekler tek tek yapıştırılmış gibi. Doğada mucizeleri gördük ama bu şaşırtacak gibi. Zafer bey hatırlı olsun , tez zamanda kavuşup bol çiçeklerini görürsünüz inşallah...

sonkez
15-04-2014, 10:19
Rabbimin güzellikleri bitmez...İnşallah tez zamanda kavuşursunuz...

Oğuzhan
15-04-2014, 10:58
Süper ötesi

ilksenozturk
15-04-2014, 12:02
zafer bey merhaba,

10. yıl etkinliğinde dağıttığınız çelikler hangi renkti?

onu iyi yetiştirebilmek için araştırma halindeyim şuan :)

uzman16
15-04-2014, 13:57
zafer bey merhaba,

10. yıl etkinliğinde dağıttığınız çelikler hangi renkti?

onu iyi yetiştirebilmek için araştırma halindeyim şuan :)

Sarı ve pembe renklerde oldukları söylendi. Ayrı ayrı kaplara konmuşlardı.

Ben sarı olanı almıştım. Akşam ayrılırken sorduğum bir çeliğin pembe renklisinden olduğunu söylediler. İkisi de balkonda saksıya dikildiler. ;)

Zafer Bey'e teşekkür ederim.

Zafer İnandıklı
15-04-2014, 22:00
Sarı ve pembe çeliklerdi.
11. Yıl toplantımızda katmerli beyaz ve kırmızı da olacak inşaallah.

Zafer İnandıklı
15-04-2014, 22:14
İnşallah gerçektende böyledir Zafer abi harika görünüyor zira:)

Gelecek olanın fotoğraftakinin aynısı olduğuna eminim.
Çok kaliteli ve ciddi bir site. Bitkinin adrese nasıl bir ambalaj içinde teslim edildiğini görünce hayret ettim.

ilksenozturk
16-04-2014, 06:23
Sarı ve pembe renklerde oldukları söylendi. Ayrı ayrı kaplara konmuşlardı.

Ben sarı olanı almıştım. Akşam ayrılırken sorduğum bir çeliğin pembe renklisinden olduğunu söylediler. İkisi de balkonda saksıya dikildiler. ;)

Zafer Bey'e teşekkür ederim.

benim bir tane almıştım, (onu da o kalabalık arasında uzanamayıp sn yaylacıdan rica ederek)
sürpriz olacak rengi o zaman.

11. toplantıda orada olup diğer renklerinden de edinebilmek dileği ile... :rolleyes:

tarabyali
30-04-2014, 22:09
Yok böyle bir olay. O çiçekler tek tek yapıştırılmış gibi. Doğada mucizeleri gördük ama bu şaşırtacak gibi. Zafer bey hatırlı olsun , tez zamanda kavuşup bol çiçeklerini görürsünüz inşallah...

Sayin kaptan doga mucizesi diyemeyiz burada birkac Firma var asilama ve dölleme yaparak renkleri kendileri elde ediyorlar israil nasil tohum yapip dünyaya satiyorsa onun gibil birsey alman ziraat mühendislerinin calismalarinin ürünü cogu renkleri bu bilim adamlari yapiyorlar ne demek istedigimi anladiginizi saniyorum kolay gelsin....

tarabyali
30-04-2014, 22:12

Sayin kaptan doga mucizesi diyemeyiz burada birkac Firma var asilama ve dölleme yaparak renkleri kendileri elde ediyorlar israil nasil tohum yapip dünyaya satiyorsa onun gibil birsey alman ziraat mühendislerinin calismalarinin ürünü cogu renkleri bu bilim adamlari yapiyorlar mesela zafer beyin ismarladigi engeltrompeteni bir Firma üretmis baska firmada bulamassiniz ne demek istedigimi anladiginizi saniyorum kolay gelsin....

sındırgılı
30-04-2014, 22:31
Bende, Mutlu Kutludan beyaz double cicekli yogun kokulusunu aldim. ( gerci, 3 yasinda yaziyor idi, fakat bu senenin celigi izlenimini birakti )
Bu sene onu iyice semirtmek lazim.:(
Buyukadaya gidince fotografini cekerim.

tarabyali
30-04-2014, 22:35
arkadaslar size bir link yaziyorum belki merak edeniniz vardir meleklerin borularinin nekadar cesidi oldugunu görmeniz icin linki acabilirseniz görebilirsiniz parentez icerisindeki yaziyi googleyi yapistirin ve arayin ( Weitere Bilder zu engelstrompeten brugmansia neu ) kolay gelsin

sındırgılı
01-05-2014, 20:11
Bende, Mutlu Kutludan beyaz double cicekli yogun kokulusunu aldim. ( gerci, 3 yasinda yaziyor idi, fakat bu senenin celigi izlenimini birakti )
Bu sene onu iyice semirtmek lazim.:(

Buyukadaya gidince fotografini cekerim.

Fotografi :mad:

sındırgılı
05-05-2014, 19:13
devam.

fırtına41
08-05-2014, 10:43
büyümesi kaç yıl sürüyor acabaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.

aydindeniz
08-05-2014, 13:52
meleklerin boruları yeterli su verilirse çok hızlı büyüyor en azından akdeniz kuşağında öyle. kışın kasım ayı gibi diktiğim meleklerin boruları çelikleri şu anda 2 metreye yaklaştılar koca bir çalı görünümünde ama budamaya da kıyamıyorum. çok hızlı büyüyorlar acelesi olanlar için ideal bir çiçek aslında.

h_dogan
08-05-2014, 15:23
Tek dal bırakıp şekil verin daha güzel oluyor. Çiçekleri daha bol görürsünüz. Ben ilk diktiğim sarı-turuncu renkli olanı tek dal bıraktım bayağı da kalınlaştı gövdesi. Geçen sene diktiğim beyaz ise şimdilik kafasına göre takılıyor.

sakdag
08-05-2014, 20:47
Bu sefer olacak galiba.;)
490887

aydindeniz
09-05-2014, 08:54
beyaz katmetli ve sarı olan türlerinden koca bir çalı var. bunları budayayım diyorum ama dalları da boşa gitmesin çelik isteyen varsa göndereyim.

sonkez
09-05-2014, 09:06
Ben alabilirim ..Sarı olandan var..Mümkünse beyazı olsun..Teşekkürler.

aydindeniz
09-05-2014, 10:07
sayın sonkez adresinizi özele mesaj olarak gönderebilirmisiniz? telefon numarası yazmayı lütfen unutmayın. bir süre isteyen olur diye bekliyecem sonra herkese birlikte gönderirim.

Zafer İnandıklı
09-05-2014, 20:54
Gökkuşağı Burmansia 20 günlük yolculuktan sonra geldi.(Gümrüğe takıldı gidip aldık) Yapraklarının çürümesi dışında pek hasar yok.
Bir saksıda 3 kök olduğu için aşılanmış ya da genleriyle oynanmış gibi varsayımlar da ortadan kalkmış oldu.

Zafer İnandıklı
09-05-2014, 21:01
Bunlar da muhafazaları.
Yurt içinde bazı satıcılardan yüksek meblağlar ödeyerek satın aldığımız bitkilerin uyduruk koliler içinde döküle saçıla elimize ulaştığını düşünürsek, sitenin kalitesi ortaya cıkıyor.

pomodoro
09-05-2014, 21:25
beyaz katmetli ve sarı olan türlerinden koca bir çalı var. bunları budayayım diyorum ama dalları da boşa gitmesin çelik isteyen varsa göndereyim.

Beyaz katmerli olana ben de talip olabilir miyim?
Bendekiler sarı...
Adresimi özel mesajla gönderiyorum.
Şimdiden çok teşekkür ederim :)

turkanatalay
09-05-2014, 21:27
Gelecek olanın fotoğraftakinin aynısı olduğuna eminim.
Çok kaliteli ve ciddi bir site. Bitkinin adrese nasıl bir ambalaj içinde teslim edildiğini görünce hayret ettim.

Sizin ambalaja da ben hayret etmiştim. :) Ben de teşekkür ediyorum bu arada. Güler Hanım'dan da ses çıkmıyor hiç. Gözü iyileşmiştir umarım, bilginiz varsa diye soruyorum.

sındırgılı
09-05-2014, 22:30
Gökkuşağı Burmansia 20 günlük yolculuktan sonra geldi.(Gümrüğe takıldı gidip aldık) Yapraklarının çürümesi dışında pek hasar yok.
Bir saksıda 3 kök olduğu için aşılanmış ya da genleriyle oynanmış gibi varsayımlar da ortadan kalkmış oldu.

Zafer kardesim, Vatana Millete hayırlı olsun.Büyüyüpte telli duvaklı gelin olsun..
O çok renkliliğin yanında kokusuda bol olsun.
Sabah cektigim fotografi ilave edeyim dedim.:cool:

sındırgılı
12-05-2014, 21:15
bugun daha net cekim yaptim.
Kokusu yine muhtesem..

Zafer İnandıklı
12-05-2014, 22:08
Bütün ada sayende kokuya boğulacak.

Zafer İnandıklı
12-05-2014, 22:11
Zafer kardesim, Vatana Millete hayırlı olsun.Büyüyüpte telli duvaklı gelin olsun..
O çok renkliliğin yanında kokusuda bol olsun.
Sabah cektigim fotografi ilave edeyim dedim.:cool:

Adam edip çoğaltalım da hepimizde olsun.
Sevgiler...

Gül-bahar
13-05-2014, 02:47

Aydındeniz, annem için bu bitkiden aranıyordum. Çelik'ten de yetiştirilebileceğini öğrenince teklifiniz sevindirdi. Budadınızsa her iki türden çelik isterim.

aydindeniz
13-05-2014, 11:49
zafer bey yeni meleğiniz hayırlı uğurlu olsun. sizden aldığım pembe ve kırmızı meleklerim şimdilik gayet iyiler. gökkuşağı meleklerinizi güzel günlerde büyütün inşallah. ilerde paylaşımlarınızı sabırsızlıkla bekliyeceğiz. iyi günler dilerim.

fatitoo
13-05-2014, 12:32
Zafer abi,
Meleklerin borularını yaylaya diksem soğuğa dayanıklı mıdır? Rakım 1200 m. kışın don olabiliyor...

Benol Hazaroğlu
13-05-2014, 19:20
Sayın Zafer bey, gökkuşağı melekleri ellerinizde çok sağlıklı büyüyüp, çok çelikler verir inşallah.

tarabyali
18-05-2014, 09:12
BUNUN ISMIDE ( Engelstrompeten. Brugmansia ULRIKE PREIßEL ) bununda güzel bir görünümü var ben bunu iki yil önce türkiyeye getirdim okadar hizmet etmeme ragmen sonuc alamadim yani gelismedi iklim ile ilgili oldugunu düsünüyorum inatlastim bu yil yine getirip son denememi yapacagim

athena -asena
18-05-2014, 11:39
Sayın tarabyali inşallah yetiştirirsiniz de bir çelik de bize düşer .

drhegeli
18-05-2014, 13:41
BUNUN ISMIDE ( Engelstrompeten. Brugmansia ULRIKE PREIßEL ) bununda güzel bir görünümü var ben bunu iki yil önce türkiyeye getirdim okadar hizmet etmeme ragmen sonuc alamadim yani gelismedi iklim ile ilgili oldugunu düsünüyorum inatlastim bu yil yine getirip son denememi yapacagim

Sn tarabyalı, fotoğraftaki bitki, muhtemelen soğuk gruba dahil Brugmansia sanguinea 'nın bir melezi... Aşağıdaki linkte, bu bitkilerin 22 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda çiçek açmayacağı yazıyor. Çiçekleri ayrıca kokusuzdur.

Kaynak : Sanguinea Forms - Brugmansia Growers International (http://www.brugmansia.us/species/sanguinea.html)

tarabyali
18-05-2014, 15:52
Sn tarabyalı, fotoğraftaki bitki, muhtemelen soğuk gruba dahil Brugmansia sanguinea 'nın bir melezi... Aşağıdaki linkte, bu bitkilerin 22 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda çiçek açmayacağı yazıyor. Çiçekleri ayrıca kokusuzdur.

Kaynak : Sanguinea Forms - Brugmansia Growers International (http://www.brugmansia.us/species/sanguinea.html)

Sayin.( drhegeli;1284959]Sn ) cicek acmasi sorun diyil gelismesinde sorun oldu vitaminlerinide buradan getirmeme ragmen olmadi yani büyümedi bir daha deneyecegim saygilar...

Gül-bahar
21-05-2014, 14:02
Aydındeniz, annem için bu bitkiden aranıyordum. Çelik'ten de yetiştirilebileceğini öğrenince teklifiniz sevindirdi. Budadınızsa her iki türden çelik isterim.

Sayın Aydındeniz, meleklerin borularından en sonunda edinebildik. İlginiz için teşekkür ederim.

Zafer İnandıklı
21-05-2014, 22:46
İyi dileklerini yazan arkadaşlar, teşekkür ederim.
Bu sezon bereketli geçiyor. 11. Yıl toplantımızda çeşit bol olacak inşaallah.

günebakan
22-05-2014, 10:59
Bu neeee Zafer abi o turuncu melek ne olmuş öyle nerdeyse kanat takıp uçacak harika görünüyor:)

h_dogan
22-05-2014, 22:05
İnternette ve bazı arkadaşların fotoğraflarında bu kadar da çok açar mı ya diyordum. bu sene beni mahcup etti 3. kez açısında çiçeğe doyurdu desem yeridir. Ben de dayanamayıp gece gece fotoğrafını çektim. ;)

Zafer İnandıklı
22-05-2014, 22:20
Maaşallah bu kadar çiçeğin kokusu kimbilir nerelere kadar yayılır.

Zafer İnandıklı
22-05-2014, 22:26
Sayın Müjgan Yılmaz'a sonsuz teşekkürler.

h_dogan
23-05-2014, 07:05
Özellikle akşamları her tarafı sarıyor kokusu. Diğer kokuları da bastırıyor. Dışarıdan gelenler nereden geliyor bu koku diye etrafa bakıyorlar. :)

Maaşallah bu kadar çiçeğin kokusu kimbilir nerelere kadar yayılır.

KAPTANzst
23-05-2014, 07:49

Zafer bey Güle güle büyütünüz.
İnşallah bu senede çiçeklerini göreceğiz bunların.

sındırgılı
23-05-2014, 13:58
Özellikle akşamları her tarafı sarıyor kokusu. Diğer kokuları da bastırıyor. Dışarıdan gelenler nereden geliyor bu koku diye etrafa bakıyorlar. :)

Cok guzeller, Bundan 4-5 sene once pembesinden celik alip buyuttugumde (kokusuda olmayinca) pek hosuma gitmemis idi..
Ama o sarilar yok mu ;
evin girisini simdiden kokutmaya basladilar.
Beyaz katmerliyide, Feniksimi sokup oraya yerlestirdim.Kismet ise bu sene cicegini goruruz..

h_dogan
23-05-2014, 15:51
Bende de Zafer abideki katmerli beyazdan var. Kokusu sarı gibi yoğun değil, akşamları yakınına gidip koklarsınız ama sarıyı çok uzaktan da koklayabiliyorsunuz. Hem de mis gibi. :)

Kırmızı olanı henüz yetiştirmedim. ;)

Cok guzeller, Bundan 4-5 sene once pembesinden celik alip buyuttugumde (kokusuda olmayinca) pek hosuma gitmemis idi..
Ama o sarilar yok mu ;
evin girisini simdiden kokutmaya basladilar.
Beyaz katmerliyide, Feniksimi sokup oraya yerlestirdim.Kismet ise bu sene cicegini goruruz..

sındırgılı
23-05-2014, 17:26
Bende de Zafer abideki katmerli beyazdan var. Kokusu sarı gibi yoğun değil, akşamları yakınına gidip koklarsınız ama sarıyı çok uzaktan da koklayabiliyorsunuz. Hem de mis gibi. :)

Kırmızı olanı henüz yetiştirmedim. ;)

Yoğun kokulu diye katmerli beyazı aldım.Sarılardan çelik yapıp her tarafı doldurmak şart oldu.
Sevgili Hemşerim kasab94 bana verdiğin çeliğin çiçekleri kokulu mu ?
Açmak üzere de ..

sakdag
23-05-2014, 21:47
Tohumdan yetiştirdiğim bitkim, yarın açacak inşallah. Şimdiden sapıyla beraber 2 karış oldu boyu. Sarı açacak, ancak bu katmerli mi bilmiyorum, diğeri katmerli gibiydi. İlk çiçeğimiz olacağı için merak içindeyim. ;)
Belki sabaha açmış olur kimbilir....

Bir çiçek ne kadar açık kalıyor acaba?

egülnur
23-05-2014, 21:50
Hayretler içindeyim vallahi. Bir süre siteye giremedim, ustaların çiçekleri çoşmuş:) Tebrikler. Güle güle koklayın.

h_dogan
23-05-2014, 21:57
2-3 gün canlı sonra solmaya başlıyor ama tomurcuklar arkadan geliyor.

sakdag
26-05-2014, 21:01
Sarı açacak diye beklerken, beyazımsı açtı çiçeğim, kokusu müthiş, son derece gösterişli bir bitki, favorilerim arasına girdi bile. ;)

496676

496677

aydindeniz
26-05-2014, 21:55
benden melek çeliği isteyenlerin çelikleri kargoya verdim. sanırım yarın elinize geçer. beyaz katmerli olanları bir kaç çelik alabildim ama sarıdan sadece bir çelik gönderebildim. iyi yetiştirmeler.

ilksenozturk
27-05-2014, 06:37
yapraklarını salyangozlar çok seviyor :( benim bıdığın da tadına bakmışlar.
salyangozlar maşallah hiç yemek seçmiyor.

h_dogan
27-05-2014, 09:27
Salyangozlarla beraber kurtlar da seviyor. Yapraklar büyük olunca yiyecek bol oluyor onlar için. :)

yapraklarını salyangozlar çok seviyor :( benim bıdığın da tadına bakmışlar.
salyangozlar maşallah hiç yemek seçmiyor.

h_dogan
27-05-2014, 20:17
Gündüz çekimi. :)

pomodoro
27-05-2014, 22:18
benden melek çeliği isteyenlerin çelikleri kargoya verdim. sanırım yarın elinize geçer. beyaz katmerli olanları bir kaç çelik alabildim ama sarıdan sadece bir çelik gönderebildim. iyi yetiştirmeler.

Sayın aydindeniz,

Çeliklerim bugün elime geçti. Gayet iyi durumdalar. Sardığınız bez kurumamış. Ne kadar teşekkür etsem az. Umarım ben de büyütüp çiçeklerini görebilirim.

Sayın Zafer beyden aldığım Brugmansia çelikleri bana köklü gelmişti. Dolayısıyla hemen ektim toprağa. Şimdi bunlar için nasıl bir yol izlemeliyim? Hemen ekeyim mi? Yoksa suda köklensin mi? Perlitin içine mi koyayım? Acil yardım!

Tekrar çok çok teşekkürler :)

aydindeniz
27-05-2014, 22:52
ben doğrudan toprağa ektim ve iyice suladım. şu ana kadar bu şekilde tutmayan olmadı. kolay tutan bir çiçek bence doğrudan toprağa dikin. tutmazsa ben size yeniden gönderirim :))

pomodoro
28-05-2014, 09:22
ben doğrudan toprağa ektim ve iyice suladım. şu ana kadar bu şekilde tutmayan olmadı. kolay tutan bir çiçek bence doğrudan toprağa dikin. tutmazsa ben size yeniden gönderirim :))

Harikasınız :) Çok teşekkürler

sındırgılı
30-05-2014, 12:47
Hemşerim soruma cevap vermedi ama gönderdiği çelik,
"Ben sarı açarım" dedi..
Koku dedim,
Biraz daha gelişeyim.. anlarsın dedi..:))
Artık, dillerinden de anlar olduk..
Acaba kafayı mı sıyırıyoruz..Bu mübarek Cuma gününde..

Zafer İnandıklı
30-05-2014, 20:43
Biz kafayı çook önceden sıyırmamışmıydık zaten. :D

betito
01-06-2014, 12:03
Merhaba, 10. yıl toplantısında Zafer Beyin getirdiklerinden sarı ve kırmızı açanlardan almıştım, Son hali böyle, Fotoğraf sarı renk açan.

Zafer İnandıklı
01-06-2014, 20:26
Son durumları.

cörekotu
01-06-2014, 22:35
Harikalar...
Ben de acik kirmizisini aldim ama bu sene ciceklermi bilmiyorum :(

Zafer İnandıklı
05-06-2014, 20:59
Arılar Burgmansia'ya konarmı?
Bu gün saat 20.30-21.00 arası kokuların en yoğun olduğu zaman.

h_dogan
06-06-2014, 21:29
Güzellerim yine açtı. ;)

KAPTANzst
07-06-2014, 20:08
Zafer beyden gelen 3 katlı meleklerin borusu çiçeği.
Teşekkürler

athena -asena
07-06-2014, 23:03
Zafer beyden gelen 3 KATLI meleklerin borusu çiçeği derken ne demek istediniz.

Muda
08-06-2014, 11:24

Bana gelenleri ben de birkaç gün suda beklettikten sonra toprağa diktim. Hepsi tutacaklar mı bekliyorum. Gövde üzerinde hemen beyaz kök belirtileri oluşmuştu.

Teşekkür ederim.

KAPTANzst
08-06-2014, 19:59
Zafer beyden gelen 3 KATLI meleklerin borusu çiçeği derken ne demek istediniz.

Gönderdiği çiçeğin son hali demek..
3 katlı demek se bu demek :D

Güler
08-06-2014, 22:37
Ne harika şeyler bunlar, her biri ayrı bir güzellikte, nefesim kesildi.

Sevgili Zafer İnandıklı, ellerine sağlık.
h_doğan, böyle bir güzelliği tahmin bile edemezdim, bayıldım.
Sayın KAPTANzst, nadide bir güzellik. İnşallah üretiminiz de olur, bizler de sahiplenebiliriz.

Lütfen olabildiğince bol fotoğraf paylaşın arkadaşlar.

h_dogan
09-06-2014, 12:37
Güler Abla ben de bu kadar yoğun açacağına ihtimal vermiyordum. Benim gözlemim dallar biraz sertleşince sanki daha çok açıyor. Taze sürgünlerde çiçekler daha az.

Ne harika şeyler bunlar, her biri ayrı bir güzellikte, nefesim kesildi.

Sevgili Zafer İnandıklı, ellerine sağlık.
h_doğan, böyle bir güzelliği tahmin bile edemezdim, bayıldım.
Sayın KAPTANzst, nadide bir güzellik. İnşallah üretiminiz de olur, bizler de sahiplenebiliriz.

Lütfen olabildiğince bol fotoğraf paylaşın arkadaşlar.

sındırgılı
09-06-2014, 14:24
Gönderdiği çiçeğin son hali demek..
3 katlı demek se bu demek :D

Kıskanmadık ama, böylede tripleks daire çıkılmaz ki ?
Dublex katın iskanını zor aldık..:))
Kadıköy/Suadiye Teknosa mağazının orlarda duble Brugmansia gördüm..
Gözler, anten gibi Brumansia algılıyor..
Az kaldı,

Zafer İnandıklı
11-06-2014, 22:39
Sevgili sındırgılı, sağa sola bakıp gözlerini yorma.
Üsküdar'a gel.

KAPTANzst
12-06-2014, 08:07
Berrinb den gelen beyaz katlının durumu.

erhan62
12-06-2014, 08:13
ZEHIRLI BITKIDIR, evde kücük cocuk veya ev hayvani var ise dikkatli olunuz...

sulebotanika
14-06-2014, 19:48
Adres bilgilerinizi özelden yazın göndereyim.
Merhaba arkadaşlar bende tesadüfen komşunun bahçesinde tanıdım melek borularını adlarını internette uzun süre araştırdıktan sonra buldum. Şimdi benim internetten sipariş ettiğim biri beyaz biri sarı iki çeliğim var ama Zafer İnandıklı bey'in paylaştığı pembelere bayıldım eğer çeliğiniz varsa bende talibim teşekkürler

Bu resimler komşu bahçeden

sulebotanika
14-06-2014, 20:01
Bunlarda benim çeliklerim

abk
14-06-2014, 23:22
Benim de olacak.;) ;) ;)

Sevgi Durul
17-06-2014, 22:30
Sayın Zafer İnandıklı'nın gönderdiği pembe beyaz brugmansianın son durumu. Yaprak çıkardıktan sonra tepe kısmı yumuşadı. Bu kısmı kesmeli miyim? Yumuşak kısmın tam altında sürgün var, kesersem sürgüne zarar vermekten korkuyorum.

Somon dışında diğer renkleri de tuttu.

502910

athena -asena
17-06-2014, 23:15
Meleklerin boruları çiçeği açmaya başladı

abk
18-06-2014, 13:20
Ve benimde oldu. :)

h_dogan
18-06-2014, 17:36
Yumuşama devam etmiyorsa bence kesmeyin, havalar ısındı su kaybı fazla olur, daha yeni dikilmiş çünkü.

Sayın Zafer İnandıklı'nın gönderdiği pembe beyaz brugmansianın son durumu. Yaprak çıkardıktan sonra tepe kısmı yumuşadı. Bu kısmı kesmeli miyim? Yumuşak kısmın tam altında sürgün var, kesersem sürgüne zarar vermekten korkuyorum.

Somon dışında diğer renkleri de tuttu.

502910

athena -asena
29-06-2014, 23:00
selam (athena -asena) sanirim zafer beyin gönderdigi bu rank olsa gerek ama seneye bakalim bir fotograf yüklede bu ücüncü acisi bunuda yeni cektim sanirim bu sezonu bitirdi kisa Kadar acar ama su an üzeri tam dolu saygilar.

Sayın tarabyali merhaba, Zafer beyden gelen kırmızı çıkmadı somon rengi çıktı yarın fotoğrafını çeker yüklerim.

abk
30-06-2014, 10:04
Benim çeliklerim de pürçeklenmeye başladı. :)

athena -asena
30-06-2014, 19:16
Dünkü renkle bugünkü renk arasında fark var biraz daha kırmızıya çalmış.

athena -asena
30-06-2014, 19:19
Bunlar da pembe olanları daha yeni açacaklar.

sulebotanika
04-07-2014, 13:32
Bunlarda benim çeliklerim size çeliklerimin resimleri atıp başka renklerini özlemle beklediğimiz yazmıştım, Zafer bey jestini yaptı ve beni yeni çeliklerime kavuşturdu ve yetmedi ayrıca iki adet bir gecelik gelin fidesi yollamış çok çok teşekkür ediyorum ve henüz elime ulaşan çeliklerimi paylaşıyorum sizinle ve Zafer bey tekrardan saygılarımı sunuyorum size sağolun varolun.....

sulebotanika
04-07-2014, 13:39
size çeliklerimin resimleri atıp başka renklerini özlemle beklediğimiz yazmıştım, Zafer bey jestini yaptı ve beni yeni çeliklerime kavuşturdu ve yetmedi ayrıca iki adet bir gecelik gelin fidesi yollamış çok çok teşekkür ediyorum ve henüz elime ulaşan çeliklerimi paylaşıyorum sizinle ve Zafer bey tekrardan saygılarımı sunuyorum size sağolun varolun..... kırmızı çelik

sulebotanika
04-07-2014, 14:06
size çeliklerimin resimleri atıp başka renklerini özlemle beklediğimiz yazmıştım, Zafer bey jestini yaptı ve beni yeni çeliklerime kavuşturdu ve yetmedi ayrıca iki adet bir gecelik gelin fidesi yollamış çok çok teşekkür ediyorum ve henüz elime ulaşan çeliklerimi paylaşıyorum sizinle ve Zafer bey tekrardan saygılarımı sunuyorum size sağolun varolun.....

Buda pembe olan

sulebotanika
04-07-2014, 14:08
Buda pembe olan

Pembe melek

sulebotanika
04-07-2014, 14:10
size çeliklerimin resimleri atıp başka renklerini özlemle beklediğimiz yazmıştım, Zafer bey jestini yaptı ve beni yeni çeliklerime kavuşturdu ve yetmedi ayrıca iki adet bir gecelik gelin fidesi yollamış çok çok teşekkür ediyorum ve henüz elime ulaşan çeliklerimi paylaşıyorum sizinle ve Zafer bey tekrardan saygılarımı sunuyorum size sağolun varolun.....

Meleklerimi alır almaz toprakla kavuşturdum :)

sulebotanika
04-07-2014, 14:15
Inşallah bir iki saate gelinlerimi de toprağa kavuşturacağım acilen saksıya ihtiyacım var bugün yüzümün gülmesine sebep olan Zafer İnandıklı beye tekrar teşekkürler :)

h_dogan
04-07-2014, 15:26
Zafer Abi'den gelen melekler.

abk
06-07-2014, 13:38
Benim meleklerimde saksılarına kavuştular. :) Birinde purceklenme daha hizliydi.Digerinde purcekler tam oluşmadan topraga geçirmiş oldum ama sorun cikmaz umarım. Sudaki gelişimleri bile oyle hızlı ki. Guzel ve zahmetsiz bir bitki gibi duruyor. Ah bir de buralarda kisi disarida geçirebileydi. :)

athena -asena
08-07-2014, 20:22
Bağ evindekiler gene çoştular.

gurbik67
09-07-2014, 01:13
sayın athena-asena sizden daha önce beyaz almıştım, gözüm gibi bakıyorum,
çok çok teşekkür ediyorum.
ancak kusuruma bakmassan yüzümü karartarak bundan da küçük bir dal istiyorum.tekrar teşekkür ediyorum sağolasın.

tarabyali
12-07-2014, 16:44
selam arkadaslar ne diyeyim Allah kimseye doga felaketi yasatmasin bugün Saat ( 16 ) sularinda öyle bir dolu yagdiki bir yil bekledik ciceklerimizi 10 dakikanin icerisinde bu hale geldi tüm emeklerin bosa gidiyor ben yagmur geliyor sandim ama maalesefef dolu cöktü bahceye birsey yapamadim icin sizliyor ama bakip seyrediyorsun herkese kolay gelsim ...

tarabyali
12-07-2014, 16:46
bugünkü felaketi paylastim

tarabyali
12-07-2014, 16:47
--------------------------------------------------------------------------------

selam arkadaslar ne diyeyim Allah kimseye doga felaketi yasatmasin bugün Saat ( 16 ) sularinda öyle bir dolu yagdiki bir yil bekledik ciceklerimizi 10 dakikanin icerisinde bu hale geldi tüm emeklerin bosa gidiyor ben yagmur geliyor sandim ama maalesefef dolu cöktü bahceye birsey yapamadim icin sizliyor ama bakip seyrediyorsun herkese kolay gelsim ...

abk
12-07-2014, 20:50
Gecmis olsun Sayın Tarabyali. Maalesef dogal afetlere yapabilecek hic bir seyimiz yok.

Güler
12-07-2014, 22:08
Geçmiş olsun. Yine toparlarlar kendinizi çok üzmeyin.

Muda
13-07-2014, 15:58
Geçmiş olsun. Kısa bir zaman içerisinde toparlarlar kendilerini. Bazı şeylerde elimizden bir şey gelmiyor.

egülnur
15-07-2014, 14:48
Geçmiş olsun sayın tarabyalı. Yine de geçen seneki vandalların saldırısından iyidir. Doğa olayı der, sineye çekersiniz. Bence de mevsim yeni çiçeklenmelere müsait. Almanya ya dönmeden sizi sevindirirler inşallah.

tarabyali
15-07-2014, 19:24
arkadaslar teselli dileklerinizden cok cok mutlu oldum yüreginize saglik cicekleriniz sizler mutluluklar versin kolay gelsin...

athena -asena
15-07-2014, 23:29
Geçmiş olsun. Kısa bir zaman içerisinde toparlarlar kendilerini.

Benol Hazaroğlu
21-07-2014, 20:30
Katmerlim.

athena -asena
25-07-2014, 00:51
Bahçede Brugmansialar gene çoştular.

athena -asena
25-07-2014, 00:52
4-5 güne buda çiçeklenecek.

h_dogan
25-07-2014, 16:54
Beyaz gelinler. :)

tarabyali
27-07-2014, 08:09
selam arkadaslar bu yil anlayamadim bu nedir bahcede ve cevremde komsularimda tüm meyveler bahcede neredeyse olmadan cürüyüp döküldüler yerlere benimde problemim cicekler okadar sihatli olmalarina ragmen cicek vermiyorlar gecen yil harikaydi ayni sorunu olan arkadaslar varmi saygilar.

tarabyali
27-07-2014, 08:12
benim bu kirmizilar bu yil bir doluya yakalandi bayaga hirpalandi ama su anda biraz toparlanmalarina ragmen bunlardada cicek yok havalara yorumluyorum saygilar...

h_dogan
27-07-2014, 10:59
Fazla sulama mı yapıyorsunuz? Gayet sağlıklı görünüyorlar. Benimkiler sıcaktan bunaldılar ancak haftada on günde bir suluyorum şu anda beyaz çiçek dolu sarı olan da açmaya hazırlanıyor.

h_dogan
05-08-2014, 15:59
Zafer Abi'den gelen Brugmansia'lar. Kırmızı olan malesef tutmadı. Sağdakinin yaprak rengi daha koyu gibi. Kalanlar pembe renkli olanlar. ;)

aydindeniz
08-08-2014, 09:46
çok enteresan bende de Zafer beyden gelen kırmızı tutmadı pembeler tuttu :)))

tarabyali
09-08-2014, 06:56
tüm cicek sevenlere selam hatirlayan arkadaslar vardir gecen yil hirsizlar bahcemi talan ettiler ve bu meleklerin borularini topraktan söküp götürmek istediler ama sökemeyince toprakla yüze yüz koparmislardi bu yil yeni sürgünler verdiler ama maalesef bu yil cicek versede gecen yilki hirsizligin acisini bu yilda cekiyorlar birtek ortadaki cicek Verdi gelecek yili bekliyorum kolay gelsin

tarabyali
09-08-2014, 07:00
bu minide gecen yildan celikleme üretim belki gelecek yil saha kalkar bu yil henüz bebe saygilar..

tarabyali
09-08-2014, 07:04
--------------------------------------------------------------------------------

tüm cicek sevenlere selam hatirlayan arkadaslar vardir gecen yil hirsizlar bahcemi talan ettiler ve bu meleklerin borularini topraktan söküp götürmek istediler ama sökemeyince toprakla yüze yüz koparmislardi bu yil yeni sürgünler verdiler ama maalesef bu yil cicek versede gecen yilki hirsizligin acisini bu yilda cekiyorlar birtek ortadaki cicek Verdi gelecek yili bekliyorum kolay gelsin

Benol Hazaroğlu
14-08-2014, 18:41
Beyaz melek.

abk
15-08-2014, 17:53
çok enteresan bende de Zafer beyden gelen kırmızı tutmadı pembeler tuttu :)))

Ben de Zafer Bey'den gelen kırmızının tutmamasını kendi beceriksizliğime yormuştum. Sorun nedir acaba? Kırmızının inadı mı tuttu? Ben başka bahçede yaşamam mı demek istiyor?

h_dogan
16-08-2014, 11:09
Benim öngörüm çelik pembelere göre tazeydi. Halbuki bir tane de kök atmıştı ama nedense sonra kökten itiberen çürüdü. Kısmet yokmuş pembeleri büyütebiliriz inşallah. :)

tarabyali
16-08-2014, 21:55
arkadaslar yukarida gördügünüz kirmizi melek borularinin ismi (super spot) kokusu yok ama sevenleri encok mutlu edecek bir cicek ilkbaharda baslar acmaga sonbaharin sonuna Kadar hic bos kalmaz devamli cicek acar bana kalirsa melek borularinin encok cicek acani bu olsa gerek bilginiz olsun diye paylastim

aydindeniz
18-08-2014, 13:22
sevgili tarabyalı çelik paylaşımınız olursa bizi çok mutlu edersiniz. kırmızılar gerçekten çok güzel. bende önce tuttu yapraklandı sonra kendiliğinden birden dipten çürümeye başladı. pembelerde ise bir sorun yok iki çelik almıştım her ikisi de oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.

tarabyali
18-08-2014, 21:55
sevgili tarabyalı çelik paylaşımınız olursa bizi çok mutlu edersiniz. kırmızılar gerçekten çok güzel. bende önce tuttu yapraklandı sonra kendiliğinden birden dipten çürümeye başladı. pembelerde ise bir sorun yok iki çelik almıştım her ikisi de oldukça sağlıklı bir şekilde büyüyorlar.

celikler sonbaharda oluyor unutmassam insallah olabilir.

ceylana1937
26-08-2014, 11:47
Merhaba,brugmansia ile ilgili bilgileriniz hayli eski tarihli de olsa ilgimizi çekti bu çiçeğin hayranıyız.geçtiğimiz nisan ayında Bayındır dan sarı bir fide getitdirdik büyükçe bir saksıda boyu bir metreye yaklaştı ancak henüz çiçek açmadı bu sene açarmı.Ayrıca başka renklerden edinmek istiyoruz sizde çelik varmı,gönderebilirmisiniz, seviniriz en iyi dileklerimizle.

sulebotanika
27-08-2014, 14:07
kırmızı çelik

Zafer beyin yolladığı çeliğim çiçek verdi yaşadığım mutluluğu anlatamam tekrar bu sevinci yaşattığı için Zafer bey e teşekkürler...

turkanatalay
27-08-2014, 15:35
Zafer Bey de sağolsun ne çok kişiyi sevindirmiş. Bana da çelik göndermiş, yeni yapraklar verdi ama henüz çiçeğini göremedim. Umarım çok bekletmez meleğim beni.