PDA

View Full Version : Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 [6]

sakdag
25-06-2016, 12:42
2013 baharda tohumdan ektiğim, 2014 baharda bir tanecik çiçeğini gördüğüm bitkim, geçen yıl açık balkonda bolca tomurcuk yapmasına rağmen hepsi kurudu döküldü. hiç birini açtıramadım. Bu yıl kapalı balkona aldım, yine yığınla tomurcuk yapıyor, bir iki santim olduklarında kuruyup dökülüyorlar. Nerede hata yapıyorum bilmiyorum, gübreleme yapıyorum. Sulama periyodu nasıl olmalı?

h_dogan
27-06-2016, 07:24
Sn. sakdag fotoğraf yükleyebilir misiniz?

sakdag
28-06-2016, 20:01
Fotoğrafta kurumuş ve henüz kurumamış tomurcuk görünüyor Sayın Hdoğan... Açsın istiyorum artık...:(

620316

h_dogan
29-06-2016, 07:08
Çiçek tomurcuğuna benzetemedim Sn. sakdağ biraz daha bekleyeceksiniz çiçek tomurcuğu oluşturmasını. Dikkat ederseniz sürgün iki başlı, tomurcuklar tekli olacak minik bamya gibi.

tarabyali
01-07-2016, 22:24
sayin (h_dogan)bu ciceginiz zaten hasta bir defasinda bendede olmustu bunun caresi yok gibil birsey kesip yeni sürgünleri beklemek gerek saygilar

h_dogan
02-07-2016, 07:20
Sn. tarabyalı çevresel koşullardan oluşan bir mutasyon bu. Kabakgillerde de aynı durum oluyor. Bir çeşit gen bozukluğu olduğu için geri dönüşü de yok. Kabakgillerde olan en azından böyle. :)

Tek dalda bu sorun olduğu için sıkıntı yok, diğer dallar gayet iyi durumda.

Teşekkür ederim.

tarabyali
16-09-2016, 17:34
arkadaslar selam bu yil kimselerden ses cikmiyor sanirim meleklere küstünüz belkide melekler size küstü bu yil iklim sartkarindan sanirim hicbirisinin nesesi yok okadar emek vermeme ragmen tam sonuc yok burada görüyorsunuz 3 kök var ücü birden acmasi gerekirken ortadaki erken basladi ama sanirim kisa kadar acmaga devam ederler

tarabyali
12-10-2016, 12:42
artik tam sonbahari yasiyoruz eskisi gibil melekleri seven kalmadi sanirim hicbir arkadas paylasim yapmiyor. bizim merakimiz gitmedi devam ediyoruz.arada bir paylasim yapiyor ve sizlerle paylasiyorum

tarabyali
12-10-2016, 12:42
artik tam sonbahari yasiyoruz eskisi gibil melekleri seven kalmadi sanirim hicbir arkadas paylasim yapmiyor. bizim merakimiz gitmedi devam ediyoruz.arada bir paylasim yapiyor ve sizlerle paylasiyorum

tarabyali
12-10-2016, 12:47

tarabyali
12-10-2016, 12:48

h_dogan
14-10-2016, 07:23
Son durumları.

tarabyali
14-10-2016, 22:06
Son durumları. cok cok güzel bu zaten bir sonbahar cicegi insana huzur veriyor

Güler
15-10-2016, 08:53
Ben de bayılıyorum bu hallerine ama bende bir türlü olamıyor.
Saksıda değil, bahçe toprağında. Kışın ne kadar sarıp sarmalasam da koruyamıyorum.
Kuruma yapsa da ertesi sene yeniden patlıyor ama bu durum böyle minik ağaççık olmasına mani oluyor tabi.
Çiçek açıyor ama tek tük en fazla 5-6 çiçekli halini gördüm.

h_dogan
15-10-2016, 09:05
Güler abla bizdekiler de kışın toprak üstünden dondu. Bu gördüğünüz bu senenin sürgünleri. En yaşlı olan geçen sene çok etkilendi soğuklardan, bu sene cılız bir sürgün verdi o da yazın kurudu.

Bu bitki ılık havaları seviyor aşırı sıcakta da çok soğukta da pek keyif vermiyor.

Ben de bayılıyorum bu hallerine ama bende bir türlü olamıyor.
Saksıda değil, bahçe toprağında. Kışın ne kadar sarıp sarmalasam da koruyamıyorum.
Kuruma yapsa da ertesi sene yeniden patlıyor ama bu durum böyle minik ağaççık olmasına mani oluyor tabi.
Çiçek açıyor ama tek tük en fazla 5-6 çiçekli halini gördüm.

Güler
15-10-2016, 09:28
Sevgili h_dogan, Zafer İnandık'lı bana verdiğinde saksıdaydı bitki ve bayağı büyümüştü. O kış limonluğa aldım ama biz İstanbu'a gelince susuz kaldı tabii bozulma yaptı. Ben de onu toprağa diktim. Toprakta olunca da bu sorunları yaşıyoruz.

Aynı sorunu kış tatlısında da yaşamıştık. 6-7 sefer yeni bitki alıp diktik en nihayetinde o da pes dedi ve bulduğu en kuytu yerde gelişti, bir derken iki kök oldu ve şimdi kış aylarında güzel çiçekleri ile beni mest ediyor.

(eğer bahçende yoksa mutlaka edin, bahçelerin olmazsa olmazlarından bence)

tarabyali
16-10-2016, 09:13
Sevgili h_dogan, Zafer İnandık'lı bana verdiğinde saksıdaydı bitki ve bayağı büyümüştü. O kış limonluğa aldım ama biz İstanbu'a gelince susuz kaldı tabii bozulma yaptı. Ben de onu toprağa diktim. Toprakta olunca da bu sorunları yaşıyoruz.

Aynı sorunu kış tatlısında da yaşamıştık. 6-7 sefer yeni bitki alıp diktik en nihayetinde o da pes dedi ve bulduğu en kuytu yerde gelişti, bir derken iki kök oldu ve şimdi kış aylarında güzel çiçekleri ile beni mest ediyor.

(eğer bahçende yoksa mutlaka edin, bahçelerin olmazsa olmazlarından bence)

Arkadaşlar bu çiçek bakımı bol vitamin isteyen bir bitki .toprağa ek ve çiçek versin bu yanlış.bende dalları ful çiçek üzüm salkımı gibil oluyor.ben avrupada tanıdım bu çiçeği ama bu çiçeğe özel gübreler geliştirmişler ben onu kullanıyorum.iyide netice alıyorum.türkiyedede.olabilir özel bol koyun gübresiylede desteklenebilir en önemlisi.hergün suyunu.bol vermeniz..kışı bahçede.atlatabiliyor ama özel koruma yapılarak.kolay gelsin

sındırgılı
16-10-2016, 20:52
Arkadaşlar bu çiçek bakımı bol vitamin isteyen bir bitki .toprağa ek ve çiçek versin bu yanlış.bende dalları ful çiçek üzüm salkımı gibil oluyor.ben avrupada tanıdım bu çiçeği ama bu çiçeğe özel gübreler geliştirmişler ben onu kullanıyorum.iyide netice alıyorum.türkiyedede.olabilir özel bol koyun gübresiylede desteklenebilir en önemlisi.hergün suyunu.bol vermeniz..kışı bahçede.atlatabiliyor ama özel koruma yapılarak.kolay gelsin

Kisi bahcede atlatmalari da cok guc, cok yipraniyorlar,
Ozel gubre derken hangi elementler daha fazla ? kullandiginiz ozel gubredeki degerleri bildirirseniz ona gore gubreler ayarlanabilir.
Ben 20*20*20 gubre kullaniyorum, Bu sene ilkin bol bol actilar, sonra vitamin eksikliginden ciliz kaldilar.Gecen seneyi ozler hale geldim.
Ayrica, Dediginiz gibi her gun sulamak (hatta bol bol ) gerekiyor.

h_dogan
17-10-2016, 08:17
Ben pek gübre kullanmıyorum. Her gün de sulayamam.😃

Suyu seviyor, çiçeklenmeyi teşvik için fosfor ağırlıklı gübre kullanılabilir. Sn. Tarabyalı'nin dediği gibi bol bol çiçek izlersiniz.

Hazır çiçekler bolken fotoğraf yükleyeyim. :)

tarabyali
18-10-2016, 16:22
Kisi bahcede atlatmalari da cok guc, cok yipraniyorlar,
Ozel gubre derken hangi elementler daha fazla ? kullandiginiz ozel gubredeki degerleri bildirirseniz ona gore gubreler ayarlanabilir.
Ben 20*20*20 gubre kullaniyorum, Bu sene ilkin bol bol actilar, sonra vitamin eksikliginden ciliz kaldilar.Gecen seneyi ozler hale geldim.
Ayrica, Dediginiz gibi her gun sulamak (hatta bol bol ) gerekiyor.

sayin (sindirgili) ben gübreyi avrupadan getiriyorum gübre 1 kg gibil birsey ama icerisinde ölcegi var 1200 lt suya takamül ediyor ben bu gübreden cok cok güzel sonucler aldigim icin devamli onu kullaniyorum herkes avrupadan getirme sansi yok ama 20x20x20 onuda bu cicekte kullanabilirsin yapraklarin cok cok büyük ve koyu yesil olursa cicegin sihatli demek yapraklarda sari renk varsa vitaminsiz bir cicek demek kisi gecirmekte hepimizin sorunu var ama birseyler yapip onuda atlatiyoruz.ve benim kullandigim gübrenin ismi ( Euflor ) bir defasinda emin önünde buldun aldim ama aldandim sahtesini yapmislar ona dikkat etmek gerek yani eminönüden almayin siize kolay gelsin...

h_dogan
18-10-2016, 16:35
20.20.20+TE kullanırsanız içinde mikroelementler de var. Dr. Tarsa güvenilir bir firma tabi sahtesini yapmışlarsa bilemem. Bu gübre hem bitki hem çiçek hem de çiçek kalitesi için uygun.

sındırgılı
25-10-2016, 19:21
Bugunku goruntuler

sındırgılı
25-10-2016, 19:32
Gecen sene kacak kat ciktigim guzellerim

akçabardak
29-10-2016, 21:53
Arkadaşlar; bu çok istediğim ama bir türlü edinemediğim brukmansia dalı göklerde ararken bu akşam ayağıma geldi :D komşum bana gelirken bir bahçede görmüş ve çiçeğini çok beğenmiş, adını sormak için bir dal kırıp bana getirmiş.

Üzerinde tomurcukları bulunan bu dalı olduğu gibi suya koydum, acaba bu dal köklenir mi? ya da köklenmesi için ne yapmam gerekiyor? köklenmesini çok istiyorum, sizce suya bu şekilde koymam doğru mudur? Teşekkürler

631520

günebakan
30-10-2016, 20:43
Bence köklenir sevgili akçabardak köklenince toprağa dikersiniz

akçabardak
30-10-2016, 21:50
İnşallah sevgili günebakan, dediğiniz gibi köklenir umarım çok istiyorum çünki.

sındırgılı
01-11-2016, 19:35
bizimkilerin bugunku hali ;

sındırgılı
07-11-2016, 15:18
Arkadaşlar; bu çok istediğim ama bir türlü edinemediğim brukmansia dalı göklerde ararken bu akşam ayağıma geldi :D komşum bana gelirken bir bahçede görmüş ve çiçeğini çok beğenmiş, adını sormak için bir dal kırıp bana getirmiş.

Üzerinde tomurcukları bulunan bu dalı olduğu gibi suya koydum, acaba bu dal köklenir mi? ya da köklenmesi için ne yapmam gerekiyor? köklenmesini çok istiyorum, sizce suya bu şekilde koymam doğru mudur? Teşekkürler

631520

Sevgili Hemserim,
Yapraklarin bir kismini alman lazim, hele o tomurlar hic olmamali, ( bunlar benim goruslerim )ayrica toprakta koklenmesi daha iyi ; gerci bahar aylarinda koklenme daha hizli olur.
Nereden kopardi ise koklenmezse tekrar baharda alirsiniz. Olmadi, Adalara yolunuz duser ise koklenmis verebilirim.
Sevgi ile kaliniz.

akçabardak
07-11-2016, 19:09
Sevgili Hemserim,
Yapraklarin bir kismini alman lazim, hele o tomurlar hic olmamali, ( bunlar benim goruslerim )ayrica toprakta koklenmesi daha iyi ; gerci bahar aylarinda koklenme daha hizli olur.
Nereden kopardi ise koklenmezse tekrar baharda alirsiniz. Olmadi, Adalara yolunuz duser ise koklenmis verebilirim.
Sevgi ile kaliniz.

Merhaba sevgili Hemşerim,

Yapraklarının bir kısmı ve tomrlarını almam için çok doğru söylüyorsunuz ve haklısınız da :) bu başlıkta kokusu çok güzel olduğunu okudum, o yüzden nasıl bir koku, neye benziyor diye merakımdan koparmaya kıyamadım.

Çelik eve geldikten 2 gün sonra ilk tomurunu açtı, gerçekten muhteşem bir kokusu varmış, özellikle geceleri yanında oturulamayacak kadar güzel ama çok ağır bir koku bırakıyor.

Üç tane iri tomurcuk 3 tane de serçe parmağım uzunluğunda tomurcuğu vardı, küçükleri kendisi düşürdü irilerden birisi açtı baktım bitki kendini salmış kuvvetini çiçeğe vermiş sanırım, sonra o çiçeği 3 gün sonra kestim ertesi gün o pörsüme kalmamıştı.

Mesajınızı görünce gidip kalan iri olan iki tomur ne durumda diye baktım, ikisi de açılmaya ve kokusunu bırakmaya başlamış. Koparmaya kıyamadım ama biraz kurcalayınca altta ki tomur kendiliğinden düştü, ben de onu suya bıraktım.
Bunlar da solduktan sonra sizin dediğiniz gibi yapraklarını azaltacağım, umarım köklenir, olmaz ise bir hal çaresine bakarız, anne bitki bizim sitemizdeymiş, ben onu bulurum.
Tek düşündüğüm anne fidan bahçedeymiş kışı çıkarabilecekmi onu takip edeceğim. Çok teşekkür ederim bana yardımcı olduğunuz için.

İlk açan tomurcuk, çok harika bir koku.
632460

Bunlar da açacak olan tomurcukları, altta ki tomurcuk
kendiliğinden koptu ben de suya bıraktım :(
632461

akçabardak
13-11-2016, 22:09
Üstte ki mesajımda Brugmansia hikayesine devam, çiçeklerini açtıktan sonra iri yapraklarıyla birlikte budayıp köklenmeye teşvik ettim.
Sanırım ben bu işi başardım, ikinci haftanın sonunda köklenme gerçekleşmeye başladı.

Yanılmıyor isem çeliğin alt kısmında oluşan bu beyazlıklar köklenme belirtileridir inşallah, ilerleyen günlerde iyice belirginleşir sanırım,
sabırsızlıkla bekliyorum.

Budanmış hali
633148

633149

KAPTANzst
14-11-2016, 15:58
Bahçemden

h_dogan
16-11-2016, 13:44
Hava serinledi melekler coştu.

Orhan Özbilgiç
16-11-2016, 17:05
Bu bitkiyle beni sevgili Zafer İnandıklı tanıştırdı. Bu onun armağanı.15 kasım 2016 (Dün) itibariyla... Sağlıkla kal dostum. :)

633426

633427

akçabardak
16-11-2016, 17:19
Bu bitkiyle beni sevgili Zafer İnandıklı tanıştırdı. Bu onun armağanı.15 kasım 2016 (Dün) itibariyla... Sağlıkla kal dostum. :)

633426

633427

Sn. Orhan Özbilgiç, öncelikle maşallah diyeyim... bitkiniz kaç yaşında ve hiç donma tehlikesi yaşadı mı? Teşekkür ediyorum, sağlıkla sevgiyle kalın.

Orhan Özbilgiç
16-11-2016, 17:43
Sayın akçabardak;
Beğeninize teşekkür ederim. Sanırım 5 veya 6 yaşında.
Her sene toprak üstü dondu ve yeniden sürgün verdi. Geçen kasımda, yaklaşık 75-80 cm.lik bölümünün üst tarafını budayıp, içi saman dolu bir çuvalı yorgan gibi yassılaştırıp sardım. Baharda geldiğimde, koruduğum bölümün donmadıgını gördüm. Oradan verdiği sürgünlerden birini tercih ettim. Sonuç mükemmel.
Bu sene, biraz daha yüksekten yorganlamayı düşünüyorum. Dilerim başarılı olurum.

akçabardak
16-11-2016, 17:54
Teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için, yorganlama fikriniz mükemmel, bir gün benimde olursa aklımda bulunsun, şimdilik bir çelikle başladım, umarım başarılı olurum.

Orhan Özbilgiç
16-11-2016, 18:31
Teşekkür ederim sorumu cevapladığınız için, yorganlama fikriniz mükemmel, bir gün benimde olursa aklımda bulunsun, şimdilik bir çelikle başladım, umarım başarılı olurum.

Rica ederim.
İnşallah başarırsınız.
Bir noktayı da, hatırlatmam gerek! Dibini de topraklı samanla malçlayıp, korudum.
Sağlıcakla kalın.

hodrimeydan89
17-11-2016, 21:01
16.11.2016 budanmış dalları suda köklendirmek için beklemedeyim umarım bu işi becerebiliriz.

KAPTANzst
19-11-2016, 16:26
16.11.2017 budanmış dalları suda köklendirmek için beklemedeyim umarım bu işi becerebiliriz.

Bu soğuk günlerde biraz korumalı yerde toprağa dikseniz daha iyi olurdu.

KAPTANzst
19-11-2016, 16:30
Beyaz katlı serada diğerleri bahçede kendi halindeler
Turuncunun boyu bir senede 3 metreye ulaştı, koku harika.
Her sene donarlar ve yeniden daha güçlü filizlerle çıkarlar. en iyi gelişen 2 filizi ayırır diğerlerini kırarım.

akçabardak
19-11-2016, 16:37
Sayın KAPTANzst, beyaz brukmansiya da turuncu gibi kokuyor mu? merak ettim teşekkürler.

KAPTANzst
20-11-2016, 15:19
Beyazda malesef koku yok

Adalet Yağcı
20-11-2016, 21:21
Neredeyse üç sene olacak, çok arsızlar, meydanı boş bulurlarsa yayıldıkça yayılıyorlar :)
Birkaç ay önceki durumu, malum hava çok sıcak çiçekleri etkilenmiş biraz.

633877

633878

633879

hodrimeydan89
06-03-2017, 22:36
Kışa doğru çelik köklendirip saksıya ektiğim bu güzel bitkiyi bahçeye ekim işlemini yaptım bakalım ne kadar büyüyecek ve çiçek verecek mi ?

Zafer İnandıklı
08-05-2017, 18:16
2017 ilk çiçekler.

Güler
08-05-2017, 19:22
Sevgili Zafer İnandıklı, kışın dondular diye üzülüyordun bak ne güzel toparlamışlar, ellerine sağlık. Yoksa bunlar anaçtan ayırdıkların mı?

Zafer İnandıklı
08-05-2017, 21:37
Sevgili Zafer İnandıklı, kışın dondular diye üzülüyordun bak ne güzel toparlamışlar, ellerine sağlık. Yoksa bunlar anaçtan ayırdıkların mı?

Sonbaharda hepsini budayıp bahçeden söktüm. Cocopeat içine saksıya alıp kapalı yerde beklettim. Sarıyı budamaya kıyamamıştım o yüzden erken çiçek verdi.
Budayıp çelik yaptıklarımsa serada dondu.

balkonkuşu
10-05-2017, 09:19
Sonbaharda hepsini budayıp bahçeden söktüm. Cocopeat içine saksıya alıp kapalı yerde beklettim. Sarıyı budamaya kıyamamıştım o yüzden erken çiçek verdi.
Budayıp çelik yaptıklarımsa serada dondu.

merhaba zafer bey ..bn yeni diktim daha çok yeni olduğu için kokusunu merak ediyorum nasıl acaba.rengi sarı..

Zafer İnandıklı
11-05-2017, 17:30
Sarı burgmansia etrafına yoğun koku salar. Kokusu baharatımsı bir aromaya sahiptir.

Zafer İnandıklı
25-05-2017, 18:30
Açmaya devam.

Zafer İnandıklı
22-06-2017, 14:59
Yaşı küçük olduğu için tek çiçek...

Zafer İnandıklı
07-07-2017, 19:33
Sonbahar'da saksıya alınıp kış'ı kapalı yerde geçirdi.

günebakan
07-07-2017, 22:27
Zafer abi benimkiler neden açmıyor acaba bir türlü çiçek açtıramadım

Zafer İnandıklı
09-07-2017, 19:10
Sizinkilerin neden çiçek açmadığını bilemeyeceğim.
Ben benimkilerin bakım şeklini yazayım.
Sulama: gün aşırı.
Güneş: günde 2-3 saat.
Saksı 51 lt.
Saksı harcı: cocopeat kompost karışımı.
Gübre: 18+10+18

Zafer İnandıklı
21-08-2017, 20:38
yorumsuz.

KAPTANzst
08-09-2017, 19:13
Katlı beyaz brugmansia

AMATOR_40
08-12-2017, 14:36
Sonbaharda (Kasım sonu) aldığım 10 cm lik uç çeliği ile Burgmansia'yı su dolu bardakta köklendirdim. Üretimi çok kolay. İlgilenenlere tavsiye ederim.

Küçük ve güneşli bahçeler için muhteşem bir çiçekli ağaççık. En fazla 2 m. boy yapıyor. Yaz sonunda dolu ve büyük çiçekler veriyor. Uzun süre de üzerinde kalıyor bu çiçekler.
Bahçeniz darsa ya da sadece terastan ibaretse bile rahatlıkla geniş saksıda yetiştirebileceğiniz ve görsel verim alabileceğiniz bu ağaççığı mutlaka kullanın.

Merhaba nasıl çoğalttığınız konusunda detaylı bilgi alabilirmiyim. Oturduğum apartmanın bahçesinde var ve ben bunlardan üretmek istiyorum.

KAPTANzst
11-12-2017, 10:28
Brugmansia

KAPTANzst
11-12-2017, 10:29
Meleklerin borusu 3 katlı pembe. ^sene önce Zafer İnandıklı'nın hediyesi. Kendisine teşekkür ederim.

Dumlupınar
20-12-2017, 22:46
Suda köklenmeye başlayan yalın kat açan sarı,beyaz ve pembe brugmansia çelikleri.

İlknur44
26-01-2018, 17:10
Merhaba arkadaşlar çok güzel bir ağaç. Acaba ben bu ağacı nerde bulabilirim. Teşekkür ederim .

Dumlupınar
07-02-2018, 19:15
Merhaba arkadaşlar çok güzel bir ağaç. Acaba ben bu ağacı nerde bulabilirim. Teşekkür ederim .

Merhaba,zengarden sitesinde satışını yapıyor.

Gardenias
07-02-2018, 20:41
Brugmansialarınız çok güzel, maaşallah...Bu arada arka plandaki ve morumsu çiçekler açan sarmaşığın adı nedir?Ne kadar süre çiçek açıyor?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler..

Gardenias
07-02-2018, 20:44
Neredeyse üç sene olacak, çok arsızlar, meydanı boş bulurlarsa yayıldıkça yayılıyorlar :)
Birkaç ay önceki durumu, malum hava çok sıcak çiçekleri etkilenmiş biraz.

633877

633878

633879

Maaşallah, Brugmansialarınız çok güzel...
Arka plandaki, morumsu çiçek açan sarmaşığın adı nedir acaba ve çiçek açma süresi nedir?

Gardenias
07-02-2018, 20:48
Zafer abi benimkiler neden açmıyor acaba bir türlü çiçek açtıramadım

Çiçek açmaları için önce özel bir yaprak oluşturması gerekiyor.Bu yaprağın sağ ve solu birbirine göre asimetrik duruyor.Önceki Brugmansia konusundaki mesajlarımda yaprağın görüntüsü ve bilgisi var..Biraz sabır...
Kolay gelsin..

Gardenias
07-02-2018, 20:54
merhaba zafer bey ..bn yeni diktim daha çok yeni olduğu için kokusunu merak ediyorum nasıl acaba.rengi sarı..

En güzel kokanı "Sarı" olanı sanırım.Hem hafif, hem de bir miktar limonumsu ezgiler taşıyan, metrelerce öteden bile duyulan, fresh bir koku,aynen parfüme benziyor...

Adalet Yağcı
09-02-2018, 12:12
Maaşallah, Brugmansialarınız çok güzel...
Arka plandaki, morumsu çiçek açan sarmaşığın adı nedir acaba ve çiçek açma süresi nedir?

Merhaba;

Arka planda görünen Solanum Rantonettii çalısıdır.
Çiçeklenme baharda başlar(Akdeniz ikliminde), Kasım sonlarına kadar yoğunlaşarak devam eder.
Güneşi sever, eksi 3-4 derece kısa donlara dayanıklıdır, daha uzun donlara dayanamaz.

Bu başlık (http://www.agaclar.net/forum/calilar/17538.htm)ta yazılanlar daha açıklayıcı ola bilir.

Dumlupınar
25-03-2018, 14:24
3 renk çelikten 2 tanesi tutmadı.Bu somon veya beyaz renk olacak...

h_dogan
08-05-2018, 08:36
Bu çiçek deli. ;)

Jezebel
16-05-2018, 19:25
Tüm Melek boruları kokulu mu bilmem ama bu çok nefis kokulu.

673955

Bir çiçek böylesi çok kokuluysa sn. h_doğan’ın çiçeği kadar bol açsa bilmem nerelerden hissedilir. Çok

h_dogan
17-05-2018, 08:00
Tüm Melek boruları kokulu mu bilmem ama bu çok nefis kokulu.

673955

Bir çiçek böylesi çok kokuluysa sn. h_doğan’ın çiçeği kadar bol açsa bilmem nerelerden hissedilir. Çok

Bendeki pembeli kokmuyor maalesef. :o

KAPTANzst
17-05-2018, 09:12
Zehirli bir çiçek diyorlar ve fazla uğraşmayın dallarıyla diye uyarıyorlar. Dünyada arılardan daha iyi çiçek seçen bir yaratık yoktur herhalde. Öyle olunca arılar bu zehirli bitkiden bal **** polen neden alırlar Bu günlerde arı kaynıyor benim bu brugmansiam

Jezebel
17-05-2018, 18:39
Bu gün de renk böyle olmuş

674052

Pek bir tatlı :)

sakdag
21-05-2018, 11:16
2013 yılında tohumdan ektiğim, 2014 yılında sadece bir çiçek açıp, 2015, 2016, 2017 yazlarında sürekli tomurcuk döken bitkim bu yıl tomurcuk dökmeden açmayı başaracak galiba. :p;) Kendisinden ümidi kestiğim için saksısının dibine sardunya saksısı oturtmuştum, o saksıdan çıkan kökler borazanların saksısına geçmiş. Koparıp alamadım da, sardunya da coştu tabi büyük saksıyı görünce. Bitkiyi bahçeye geçirmeyi planlıyorum ancak taşıması biraz sorun olacak gibi.

674316

Zafer İnandıklı
23-05-2018, 11:12
.........

sakdag
01-06-2018, 14:31
Bir tanecik açtı çiçeğimiz, kocaman ve mis kokulu. Keşke hep açsa. ;)
Bir şu kırmızı örümcekten bıktım, kopara kopara yaprak kalmadı bitkide.
675394

Muda
01-06-2018, 16:00
Bir tanecik açtı çiçeğimiz, kocaman ve mis kokulu. Keşke hep açsa. ;)
Bir şu kırmızı örümcekten bıktım, kopara kopara yaprak kalmadı bitkide.
675394

Kırmızı örümcek belasından ben de bu bitkide hiç kurtulamadım nedense. İlaçlama yapıyorum. Düzeliyor. Yeniden geliyor. Sürekli ilaçlama yapıp yokedebilsem çok iyi olacak. Yumurtada olanlara ilaç tesir etmiyor.

sakdag
04-06-2018, 14:56
Kırmızı örümcek belasından ben de bu bitkide hiç kurtulamadım nedense. İlaçlama yapıyorum. Düzeliyor. Yeniden geliyor. Sürekli ilaçlama yapıp yokedebilsem çok iyi olacak. Yumurtada olanlara ilaç tesir etmiyor.

Ben de aynı şekilde; ne yaptıysam kurtaramadım kırmızı örümcekten, balkonda bir sürü bitki var, diğerlerinde yok kırmızı örümcek. Bundan hiç eksik olmuyor. Çiçeklerinin nefis kokusu olmasa diğer bitkiler için yarattığı risk yüzünden, balkonda hiç tutmayacağım aslında.

675679

Zafer İnandıklı
14-06-2018, 19:36
....

Satı Uğurtan
19-08-2018, 01:22
Brugmansia sp. ( Angels trumpet ) Melek borazanı. Bahçemden.

Jezebel
18-09-2018, 12:22
Bu da kokulu çıktı.

680852

.

ParlakYıldızlar
23-09-2018, 15:07
Gıpta ile izliyordum üyelerin meleklerin, dayanamadım tabi yeni gözbebeğim,dün akşam toprak,saksi yeniledim,yerine de alıştı.Şimdi govdedeki pitirciklari ayırip diksem acaba birkaç yeni meleğim olur mu?

h.küçükyöruk
14-10-2018, 14:11
681893
Bu da benimkiler . Çelikler dikileli daha 1 hafta oldu ama tomurcuk bile attılar.

h.küçükyöruk
14-10-2018, 14:13
681894
Yakından görünüş

h.küçükyöruk
14-10-2018, 14:17
681895
Diğer çelikten görünüş

Jezebel
23-10-2018, 11:30
Bu sefer daha bonkörce açtık

682530

Koku da misli misli fazla :)

SametCanGökü
31-10-2018, 21:18
Arkadaşlar benim meleklerin borusu bitkim var ve 2 yaşında yazın hastalıktan dolayı eylülde budadım ve yeni yeni ağaçta küçük küçük dallar çıktı sizce ne zaman çiçek açar cevaplarsanız çok memnum kalırım teşekkürler

SametCanGökü
01-11-2018, 20:52
Arkadaşlar daha yazan olmadı mı

Jezebel
02-11-2018, 08:33
Arkadaşlar daha yazan olmadı mı

Siz bizim müneccimlik yapmamızı istiyorsunuz.
Açmak istediğinde açar.

Siz suyunu , gübresini verin gerisini ona bırakın.

SametCanGökü
03-11-2018, 10:26
Arkadaşlar resimi nasıl atıyoruz ben atamadım da

arnavut biberi
13-01-2019, 00:16
Bu da benim çelikle çoğalttığım melek borozanım. Sonbaharda tesadüfen kaşıma çıkmıştı bir tanıdığın bahçesinde, hemen kalınca bir dalını kırıp alıvermiştim. Köklendirmek icin bir şişe suda beklettim bir süre, iyice köklenince de saksıya aldım. Tabi kış aylarını saksıda kapalı balkonda geçirdi. Bu geçtiğimiz yaz aylarından beride açtı güzel çiçeklerini, kokusuda baya hoş :)

Giz66
11-09-2019, 18:57
Aranıza yeni katıldım herkese merhaba!
Ben yaklaşık 1 sene önce mahallede gördüğüm ve ismini
sonradan öğrendiğim kokusu inanılmaz güzel olan ağaççıktan bir çelik aldım. Çelik almak çok kolay;herhangi bir dalını 15 cm ve üstü( muhtemelen daha kısa da tutacaktır) suda bekletme ile kısa sürede köklendirdim. Bu süreçte bardağın içinde bolca yaprak ve bir de çiçek açtı. Tabi çok mutlu oldum uzun bir süre bardakta beklettikten sonra saksıya ektim, balkonda tuttum. Çok fazla gelişti fakat bir anda yapraklar sararmaya başladı sonradan üzerinde pamukçuklar oluşmaya başladı ve yapraklar tamamen sarardı ve soldu. Ben de yaprakların hepsini kopardım, gövdesini temizledim ve kendi yaptığım antibakteriyel ve anti fungusit spreyden sıktım. Bu duruma sebep olan şeyin, yapraklara sık sık su fıslamamadan kaynaklandığını düşünüyordum. Aspirin maya karışımıyla bitki kısa sürede toparlanıp eskisinden daha gösterişli bir hal aldığında çok sevindim hiç su fıslamamıştım. Fakat dün yine yaprağın sarardığını gördüm. Bugün ise durum daha da kötü. Yaprakların damarlarında beyaz un gibi şeyler de var. Un biti gibi değil sanırım. Aynı durum domateslerimin yapraklarında da var. Ayrıca bir şey daha dikkatimi çekti. Çelik aldığım ana ağaç kışın çok budanmıştı ve bu yaz benim ağacım ve ana ağaç zamanı geldiği halde hiç çiçeklenmedi. Acaba bu ikisi bir şekilde bağlantılı olabilir mi? Ayrıca bu hastalığın sebebi ne olabilir? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Arnavut Kızı
08-10-2019, 09:09
Ben çelikle sürekli çoğaltıyorum çok arsız maşaallah.
Ama tohumunu bir türlü göremedim🤔. Tohum nasıl oluşuyor ki

Muda
27-10-2019, 23:46
İlk defa katıldığım ağaçlar.net etkinliğinde Sn. Zafer İnandıklı tarafından pembe ve sarı meleklerin borazanı çelikleri getirmiş ve ben de birer tane almıştım. Çelikleri köklendirip büyüttükten sonra her ikisinin de sarı olduğu ortaya çıkmıştı. Muhtemelen ben veya başka bir arkadaş çelikleri karıştırmış. Sn. Tarabyali tarafından gönderilen çeliklerden ise nedense bir tanesini köklendirebildim. Sonbahar döneminde bulunduğum iklim dolayısı ile nedense köklülerde bile sıkıntı oluyor. Gelen çeliklerden çok katlı olduğunu düşündüğüm çelik nerede ise her yıl biraz büyüyüp kış döneminde ölüyordu. Bu yıl tamamen öldüğünü düşünürken büyüdü. Çiçek tomurcuklarını görünce çok katlı beklerken bu sefer de gayet güzel bir pembe çiçekler açtı. Şimdi ikinci kez çiçek açıyor.
Hatay gezisi sırasında aldığım pembe çiçekli de çiçek açtı. Sanırım aynı anda iki çiçeğim de pembe oldu. Ancak biri kokulu diğeri kokusuz görünüyor.

Bu yıl şanslı yılım sanırım sürekli olarak çiçek açmadan ölen dirilen katlı beyaz da çiçek açtı. Resimlerini daha sonra eklerim.

700164

700165

tarabyali
14-11-2019, 10:49
arkadaslar bu görünümde 2019 sezonu bitirdik

siflera12
14-11-2019, 10:50
arkadaslar bu görünümde 2019 sezonu bitirdikMaaşAllah çok güzel açmış [emoji4]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

siflera12
14-11-2019, 10:51
Benimkilerde ilk senesinde çiçeklendi [emoji4]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20191114/7c8245f40904b453e5eaf31aa5e91b0b.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20191114/3f660d0aa8e9de4dbd1a392bdb4c0954.jpg

tarabyali
14-11-2019, 10:57
MaaşAllah çok güzel açmış [emoji4]

tesekkürler seversen oluyor biraz özen isteyen bir cicek

siflera12
14-11-2019, 10:58
tesekkürler seversen oluyor biraz özen isteyen bir cicekAynen seversen oluyor benimki 2 senedir bende bu sene ilk defa açtı geçen sene ölmüştü sonra bir baktım tekrar patlamış [emoji18] ve şimdi kocaman oldu [emoji3]

tarabyali
14-11-2019, 11:08
Aynen seversen oluyor benimki 2 senedir bende bu sene ilk defa açtı geçen sene ölmüştü sonra bir baktım tekrar patlamış [emoji18] ve şimdi kocaman oldu [emoji3]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi yeriniz sogukmu bilemiyorum ama kisin üzerini güzel kapatmalisiniz soguga dayanamayan bir cicek ilkbaharda acarsiniz kolay gelsin

siflera12
14-11-2019, 11:10
yeriniz sogukmu bilemiyorum ama kisin üzerini güzel kapatmalisiniz soguga dayanamayan bir cicek ilkbaharda acarsiniz kolay gelsinAkdeniz iklimi gören bir bölgedeyim burada aşırı soğuklar olmuyor , o yüzden korumaya gerek kalmıyor [emoji4]

ozo
14-11-2019, 12:56
Merhaba,
Elimde sarı olanından çelikler var 6 tane, köklenmiş durumda, başka bir renginden çelik göndermek isteyenler ile değiştirmek isterim,
Teşekkür ederim

Muda
17-11-2019, 00:59
Brugmansia sp. ( Angels trumpet ) Melek borazanı katlı beyaz bu yıl nihayet çiçek açabildi.

700917

700918

siflera12
17-11-2019, 06:13
Brugmansia sp. ( Angels trumpet ) Melek borazanı katlı beyaz bu yıl nihayet çiçek açabildi.

700917

700918Rengi çok güzelmiş MaaşAllah

E.Kahraman
26-05-2020, 17:34
Ben bu ağaççık ile aşk yaşıyorum resmen. Özellikle sn. Tarabyali'nın fotoğraflarındaki formda olanları nasıl güzel... Hele bir de mis kokuluysa daha ne olsun. ;) Bahçedeki yerini bile kafamda hazırladım iş çelik bulmaya kaldı. :rolleyes:

ontess
03-02-2021, 20:05
Muğla Dalamanda annemlerin bahçesinde ağaç şeklinde var. Bu yaz sarı olanın tohumlarından almıştım yanıma 7-8 tanesini direkt toprağa bugün diktim, 7-8 tanesinide suda bekletiyorum yarın dikeceğim. Tohumdan çıkan bitki ne kadar sürede çiçek açıyor bilen var mı?

Muda
09-11-2021, 09:36
https://www.engelstrompete.eu/epages/62313798.sf/de_DE/?ObjectPath=/Shops/62313798/Products/235
Katlı olanların güzel renkleri de varmış.

tarabyali
16-10-2023, 10:28
Bütün ada sayende kokuya boğulacak.

Zafer melekleri bıraktın artık

MeyveliTepe
16-10-2023, 11:37
Çok güzel bir bitki ama, aman çocuklara dikkat edin, bilmeden yaprağını, çiçeğini ağzına götürür. Mümkünse yaklaştırmayın çocukları.