View Full Version : Meleklerin boruları Brugmansia sp. (Angels Trumpet)
Benim yeni aldığım brugmansia 3 dallı olarak gelişiyor. Hatta yaprak noktalarından da dallanma eğilimi var. Bu şekilde büyümesine izin mi vermeliyim yoksa herhangi bir budama ya da koltuk alma yapmam gerekir mi?
Çelikten üretilmemiş gibi. Altta budanmış kalın bir dal yok.
402120
Sayın Zafer İnandıklı bey den gelen yavrucaklar da daha kendilerine gelemediler. Dün sabah toprağa diktim çelikleri.ofiste saksı yoktu ben de beklemesinler suda diye bulduğum bir kaba bahçeden toprak koyup çelikleri diktim.saksı biraz küçük oldu ama canlansınlar aktaracağım büyüğe. serin yere koydum ve fazla su vermedim...Başınızı dik tutun kuzularım...İnşallah tutarlar...
Bence bunlar iyice bayılmışlar.
Yapraklandıktan sonra çimlendirmek tutturmak çok zor oluyor.
Zafer İnandıklı
10-05-2013, 11:50
[QUOTE=fatitoo;1152375]Sayın Zafer İnandıklı bey den gelen yavrucaklar da daha kendilerine gelemediler. Dün sabah toprağa diktim çelikleri.ofiste saksı yoktu ben de beklemesinler suda diye bulduğum bir kaba bahçeden toprak koyup çelikleri diktim.saksı biraz küçük oldu ama canlansınlar aktaracağım büyüğe. serin yere koydum ve fazla su vermedim...Başınızı dik tutun kuzularım...İnşallah tutarlar...[/QUOTE
Fazla su verin toprağı devamlı ıslak olsun. Tepesinide kesin.
Zafer İnandıklı
10-05-2013, 11:53
Benim yeni aldığım brugmansia 3 dallı olarak gelişiyor. Hatta yaprak noktalarından da dallanma eğilimi var. Bu şekilde büyümesine izin mi vermeliyim yoksa herhangi bir budama ya da koltuk alma yapmam gerekir mi?
Çelikten üretilmemiş gibi. Altta budanmış kalın bir dal yok.
402120
Bırakın o şekilde büyüsün. İleride daha büyük saksıya almalısınız.
serkan_istanbul
10-05-2013, 13:42
benim bitkimde zafer abiden geçen sene almıştım aldığım senede açtı. şimdide tomurcukta. sevgiler.
Bendeki meleklerin borularını bitlendi,bugün baktım yapraklarının altında beyaz minik böcekler var. :( Oysa yaprakları bayağı büyümüştü.Her yaz balkonda bitlenen bitkim oluyor.
İlaçlamıştım;ama yeniden ayaklanmışlar. :( Yeniden ilaç yolu gözüktü.
mor datura gerçekten çok güzel. Küçük bir çelik göndermeniz mümkünmü acaba
sarı **** pembe isteyen olursa gönderebilirim.
beyaz ve mor datura çeliği gönderene minnettar kalırım.resimlerini gösterip hasta ettiniz,bari ilacını da gönderin.lütfeeen.
Bence çelik tohumdan daha randımanlı
Sayın Tarabyalı ağabeyimden gelen melek borazanları açık havada hızla gelişiyor.
suya koyulan çelikler köklenir mi yoksa hemen toprağa mı dikilmeli?
Sayın fatitoo,
Yukarıda gördüğünüz bitkiler kasım ayındaki çeliklerden suda köklendirildi. Havalar ısındığı için bu zamandan sonra toprakta köklendirmeniz biraz zor olacaktır.
börteçine
24-05-2013, 23:20
çok güzel bir bitkiye benziyor.
athena -asena
26-05-2013, 22:38
Meleklerin boruları çiçeğinin son hali tomurcuklanma başlamış.
Fagus Sylvatica
27-05-2013, 00:26
Meleklerin boruları, yeni yerinde ilk çiçeğini açtı ;)
Brugmansia'mın yapraklarında sarı beneklenmeler başladı. Neden olabilir?
Yaprak altları temiz görünüyor, bir zararlı yok gibi.
Besin eksikliği ya da mantari bir hastalık olabilir mi?
410279
KAPTANzst
27-05-2013, 08:03
Bahçemdeki meleklerin boruları
drhegeli
27-05-2013, 09:34
Brugmansia'mın yapraklarında sarı beneklenmeler başladı. Neden olabilir?
Yaprak altları temiz görünüyor, bir zararlı yok gibi.
Besin eksikliği ya da mantari bir hastalık olabilir mi?
410279
Sokucu-emici zararlı belirtisine benziyor. Beyaz sinek ya da (görünmediğine göre) akar olabilir.
Birtürlü yetiştirmeyi beceremediğim meleklerin boruları... 19 Mayıs Mersin toplantısında sevgili almira dan aldığım çeliğim nihayet köklenme belirtileri gösteri, ancak sudan çıkartıp köküne baktığımda en dipten çürüme belirtisi göstermişti. Hemen o kısmı bıçakla kesip toprağa aktardım. İnşallah tutar...
Korkmayın sevgili fatitoo. Mutlaka tutacaktır.
Zafer İnandıklı
12-06-2013, 21:43
Meleklerin şov'u pembe ile başladı.
athena -asena
12-06-2013, 22:41
Benimkide 1-2 gün içinde açar.
Athena asena
Ben bekliyorum hala:))
athena -asena
12-06-2013, 23:34
Yarın belki yollarım.
günebakan
13-06-2013, 13:48
Bir tek benimkiler çiçeklenmemekte direniyor bakarım bu direnci ne zaman kırılacak:(
athena -asena
13-06-2013, 13:55
Athena asena
Ben bekliyorum hala:))
Enver bey Yolladım.
Meleklerin şov'u pembe ile başladı.
Zafer bey,
Ben de bundan istiyorum. Yolladığınız sarıları köklendirmeyi başaramadım:( Ancak tek gecelik gelin çeliği tuutu sürgün verdi bile...
athena -asena
13-06-2013, 20:30
Benim bahçedekiler de açmaya başlıyor.
ilhamibayar
14-06-2013, 08:30
Benim bahçedekiler de açmaya başlıyor.Merhaba.Sizden elinizde mevcut olan Mleklerin Boruları çeliklerinden istesem gönderirmisiniz.Saygılarımla..
athena -asena
16-06-2013, 10:47
Benimkide 1-2 gün içinde açar.
Açmaya başladılar.
maşallah diyeyim:) ben agaclar.netin 9.doğum günü toplantısında aldığım çeliği tutturamadım,üzgünüm:(
Bu ağaççığa bayılıyorum. Geçen hafta Mersin'e gittiğimde bir apartmanın bahçe duvarından sokağa sarkan bu muhteşem çiçeği birden görüverince ayağımın dibinde bir çeyrek altın bulmuşum gibi sevindim. Hele o kokusu yok muydu? Limon limon kokan mis kokusu... Apartman sakini 10 yaşlarında bir kız çocuğu benim hipnoz olmuş şekilde çiçeğe doğru yürüdüğümü göründe "Çiçeğimizi kopartmaaa!" diye beni uyardı:)) Tabi ben dayanamadım ve kızı atlatıp bir tane koparttım:) İnşallah benim de bir gün bu ağaççıktan olacak, yetiştirme denemelerim azimle devam ediyor...
sadecegeçen
18-06-2013, 18:17
sayın Manifestonun gönderdiği çelikler tuttu ama bırakın açmayı hala 1 karış boylarındalar.. bir türlü hızlı gelişmiyorlar. her gün bakıyorum uzadılarmı diye yok aynı
Benimkilerde ilk açanlar pembe enkli çıktılar.
Zafer İnandıklı
29-06-2013, 21:17
Fidan yaşlandıkça çiçeğin rengi koyulaşıyor.
loveforlife
29-06-2013, 21:37
Sevgili Zafer İnandıklı,
Biz teşekkür etmeye geldik... Artık çiçekleniyoruz... İlk tomurcuklarımızı görmek beni ne çok mutlu etmiştir, bir düşünsenize;) Rengini bilmiyorum ama ne önemi var ki... Benim meleklerim çiçek açacak, ben rengini beğenmeyeceğim; mümkün olabilir mi?
421938
421939
421940
athena -asena
29-06-2013, 23:16
Merhaba.Sizden elinizde mevcut olan Mleklerin Boruları çeliklerinden istesem gönderirmisiniz.Saygılarımla..
İlhami bey fidan sağ sağlim elinize ulaştımı.
Saxifraga
29-06-2013, 23:46
merhaba,ben yeni üye oldum.Bu bitki çok güzel.Fidanlıklardan ya da çiçekçilerden edinebilir miyim? Bu konuda bilginiz var mı?
tarabyali
03-07-2013, 12:36
merhaba,ben yeni üye oldum.Bu bitki çok güzel.Fidanlıklardan ya da çiçekçilerden edinebilir miyim? Bu konuda bilginiz var mı?
Sayin (Saxifraga;) bu cicegi cicekcilerden temin etmeniz zor cünkü bu cicegin türkce ismi meleklerin borulari kisa dayanikli bir cicek diyil yani cicekcileri zorlayan bir cicek özel bakim isteyen bir cicek onun icin cicekcilerde olmayan bir cicek saygilar.
tarabyali
03-07-2013, 12:47
melekler artik gülmege basladilar bu yil hic cicegini görmadik ama aksama sabaha acacaklar gibil
tarabyali
03-07-2013, 12:50
sihatli bir engelstrompeten burgmansianin yapraklari koyu yesil olmali diye düsünüyorum...
sAYIN TARABYALI,
ÇİÇEKLERİN mİS KOKUSUNU DUYAR GİBİYİM ŞİMDİDEN:)
Ocak ayındaki İstanbul toplantısında, sevgili Zafer İnandıklı abimizden çelik olarak hediye gelen Brugmansia, kışı serada geçirdikten sonra inanılmaz bir hızla tuttu ve ilk çiçeklerinin heyecanını yaşatmak üzere.
Zafer abimize, Bir kez daha teşekkürler...
423146
Zafer bey de olmasaydı ne yapardık? Nasıl kavuşurduk bu güzelliğe?:) Sağ olsun çok cömert kendisi...
Bu da benim hayata tutunan meleğim:)
Zafer İnandıklı
04-07-2013, 21:22
Yine drhegeli kardeşimin gönderdiği, Burgmansia'nın çok yakın akrabası, beş adet Iochroma australis tohumu kayıpsız çimlendi.
İnşaallah büyütmeyi başarırım da fotoğrafdaki gibi olur.
Demiştik, maalesef Daturaymış.
Datura matura, rengi çok güzelmiş Zafer Abi...
Çiçeklerini sergilemeye, kokularını dağıtmaya başladılar.
Daha önce duymadığımız bir koku, anlatması güç gerçekten.
423479
423480
423481
Flaşsız bir deneme...
Geceleri mis gibi kokuyorlar. Kokuları biraz ağır gibi ama bence doğal parfüm diye buna denir herhalde. ;)
sihatli bir engelstrompeten burgmansianin yapraklari koyu yesil olmali diye düsünüyorum...
Beyaz çiçekli olanların yaprakları sarı-turuncu açana göre daha koyu yeşil. Pembesini bilmiyorum o daha elimize geçmedi. Sarı-turuncu benzeri açan 4-5 yıldır var bu sene beyazı da yetiştiriyorum. :)
Sayın Nurşen Kargo adresinizi bildirirseniz bunlardan birer tane gönderebilirim.
Çelikler ve 15 gün sonraki durumları
Sayın Tarabyalıya inat ben yetiştiriyorum. Saygılarımla..
tarabyali
10-07-2013, 20:04
Sayın Tarabyalıya inat ben yetiştiriyorum. Saygılarımla..
Sayin (kopuz) tarabyaliya inat derken belkide güzel bir espiri ama siz yalovada oldugunuza göre sanirim ticaretini yapiyorsunuz aramizdaki fark ben ticaret yapmiyorum isteyenle paylasiyorum.ucret almadan saygilar bende bu yil ilk cicek acisi yani ilk mahsül:(
Sayin (kopuz) tarabyaliya inat derken belkide güzel bir espiri ama siz yalovada oldugunuza göre sanirim ticaretini yapiyorsunuz aramizdaki fark ben ticaret yapmiyorum isteyenle paylasiyorum.ucret almadan saygilar bende bu yil ilk cicek acisi yani ilk mahsül:(
Sayın Tarabyalı ;Zannettiğiniz gibi ticaretini yapıyor değilim. Sadece bitkileri çok seviyorum.
mehmetckc
12-07-2013, 23:23
Ticaretini yapmıyorsanız eğer sizin çelikler paylaşılmayı bekliyor!..
Eğer dediğim gibiyse, ben her renkten ikişer tanesine talibim o zaman :)
tarabyali
14-07-2013, 07:13
Sayin (kopuz) Cicek bakim ister engels trompeten burgmansia bircok arkadasta var ama iyi bir sihatlisini kimsede görmedim bakimli cicek buyurun görün boyu 3.50 genislik 2.32 yani cicek görenleri hayran birakiyor ben birka tane göstereyim sizlere..Sayın Tarabyalı ;Zannettiğiniz gibi ticaretini yapıyor değilim. Sadece bitkileri çok seviyorum.
tarabyali
14-07-2013, 07:16
bu kirmizi olan engelstrompeten cicek sap kisminda boyu tam 43/santim
426823
Çok büyük çiçekleri var.. :) Gösterişli, hayran kalıyor insan..
Çeliklerini Zafer Bey paylaşmıştı, çok teşekkürler.
Yapraklarını beyaz sinekten korumak için sürekli gözüm üstlerinde..
İlaçtan sonra sarardıklarını görünce ev ilaçlarını denemek istedim.
Acı biber sarmısaklı karışım deneyeceğim.
Arkadaşlar bu çiçeği yaylaya diksem olur mu? Kışın bir hayli soğuk oluyor rakım 1200. Kışın kar a dayanır mı?
athena -asena
20-07-2013, 22:03
Bahçeye 2-3 gün gitmeyince Fotoğraf çekmek için geç kalmışım.
Çiçeğimin tomurcuğu sararıp düştü:(
Tohum takas etkinliği yoluyla Sayın Drhegeli'den gelen tohumlarım 50 cm oldular, tomurcuk oluşumu henüz yok ancak hala çiçek görebilme umudumu yitirmedim, ne renk açacaklarını çok merak ediyorum. ;)
Tohumdan ekim, bir de Zafer İnandıklı Abimizde var sanırım, Zafer Abi siz çiçek görebildiniz mi?
430094
430095
sındırgılı
28-07-2013, 13:09
Bu sene, yeni yerimin topraginin azliginin ve de gunesin durumunu belirleyemenin cezasini cektim. Bir tanesi bayagi gelisti, diger iki adedi ise tam gelisemedi. Yerlerini degistirmek icin sonbahari bekliyorum. Gelisemeyen ikisini, 20 LT saksilara alip bahce girisine yerlestirecegim.Seneye cicekleri gorebilirim diye umit ediyorum.
Ilk resim, gelismis olanin..
Lonicera
28-07-2013, 13:30
Sn sındırgılı üstadım, aynı hatayı ben de yaptım ne yazık ki. Bendeki bitkinin yaprak koltuklarında küçük çiçek oluşumu mevcut ama saksı küçük geldiği için açma şansı yok gibi. Geçen hafta da bir sürü çiçek oluşumu vardı ama hepsini dökmüş. Şimdi daha büyük saksıya alıp en azından sonbahara doğru çiçek açmasını umut edeceğim artık.
drhegeli
28-07-2013, 14:50
Tohum takas etkinliği yoluyla Sayın Drhegeli'den gelen tohumlarım 50 cm oldular, tomurcuk oluşumu henüz yok ancak hala çiçek görebilme umudumu yitirmedim, ne renk açacaklarını çok merak ediyorum. ;)
Tohumdan ekim, bir de Zafer İnandıklı Abimizde var sanırım, Zafer Abi siz çiçek görebildiniz mi?
430094
430095
Sn sakdag, tohumdan yetiştirilen bruglar yak. 1 metrede çatallanıyorlar. Bu çatallamayı yapmadan (Y formu) çiçek açmıyorlar. Bende de, geçen sene çimlendirdiğim iki bitki mevcut. Yak 1 metre oldular. Bugün yarın çatallanırlar. Sonrasında... bol çiçek... bol koku... :D
430181
sındırgılı
28-07-2013, 15:34
Sn. Lonicera
Yazinizi okuduktan sonra bende gelismemis olanlardan birisini saksi ile bulusturdum.
Ben cicekten vazgectim, iyice bir gelissin, serpilsin...Seneye de acsa olur..
Zafer İnandıklı
28-07-2013, 20:33
430094
430095
Dört adet sağlıklı gelişiyorlar. Henüz çiçek yok.
Ocak toplantısında benim aldığım çelik de gayet sağlıklı gelişirken,bitkime beyaz sinek bitleri dadandı.
Sürekli ilaçlamama rağmen bir türlü tam olarak temizleyemedim.
Bu bitler yüzünden sürekli alttan yaprak döküyor;ama gelişimine devam da ediyor.
tarabyali
30-07-2013, 08:22
sAYIN TARABYALI,
ÇİÇEKLERİN mİS KOKUSUNU DUYAR GİBİYİM ŞİMDİDEN:)
tesekkürler sayin (fatitoo ) uzak olmasaydiniz hobilerimizi paylasirdik saglik olsun,
kasap.94
30-07-2013, 13:20
Buda benim geçen yıl açan melek borazanım. Ana gövdeyi kurtaramadım tamamen kurudu.yeniden büyüyen saksıda kışın içeri almayı düşünüyorum.
sındırgılı
30-07-2013, 20:54
Sevgili Hemserim,
Renklerde guzelmis. Istanbula geldiginde artik bir celik borcun var.
Sahi, Ramazandan sonra Hanim ile birlikte gelinde bir Buyukada yapalim.
Ozletmeyin kendinizi, balik tutmaya gelemedik ama balik yemeye gelin gari..
Bugun, evdeyim.. Sabah ilk isim digerinide saksiya almak oldu..
meseornes
03-08-2013, 11:36
pembe ve beyaz çelik arıyorum... gerekirse parasıyla lütfen yardım
Ocak toplantısında benim aldığım çelik de gayet sağlıklı gelişirken,bitkime beyaz sinek bitleri dadandı.
Sürekli ilaçlamama rağmen bir türlü tam olarak temizleyemedim.
Bu bitler yüzünden sürekli alttan yaprak döküyor;ama gelişimine devam da ediyor.
Benim bitkimde aynı durumda. :(
Sadece bizim bitkilerimizden oluyorsa ortak bir hatamız var bulalım diyeceğim.
Bazi bitkileri mesela Arap Fulünü de çok sever beyaz sinek. Mücadele edersin gene olur ama bitki gelişir, çiçeklerini açar.
Sn. Zafer Bey acaba sizin bitkilerinizde durum nasıl? Dökülen yapraklar sağlıksız bir durum göstergesi mı?
Kayahann
03-08-2013, 20:47
yazlığın bahçesi için ben de bu bitkiden arıyorum, satılık fide tohum olarak da olur paylaşacak olan varsa bana dönebilir mi sağolun
loveforlife
09-08-2013, 23:39
İkinci posta çiçeklerimizi açtık. İlkinde birer taneydi. Bu kez beş tane birden! Açtık açmasına ama beyaz sineklerle başımız fena halde dertte. Tırtıllar gitti derken, hiçbir şekilde yok olmayan bu beyaz sinekçikler alt yapraklarının sararmasına ve sonuçta bu yaprakları kaybetmeye neden oluyor. Yine de çok güzel benim meleklerim!
432558
432559
432560
Zafer İnandıklı
10-08-2013, 12:39
Benim bitkimde aynı durumda. :(
Sadece bizim bitkilerimizden oluyorsa ortak bir hatamız var bulalım diyeceğim.
Bazi bitkileri mesela Arap Fulünü de çok sever beyaz sinek. Mücadele edersin gene olur ama bitki gelişir, çiçeklerini açar.
Sn. Zafer Bey acaba sizin bitkilerinizde durum nasıl? Dökülen yapraklar sağlıksız bir durum göstergesi mı?
Beyaz sinek ve tırtıllarla ben'de baş edemiyorum. İlaçlamama rağmen bir müddet sonra yine saldırıyorlar.
Yaklaşık üç yıldır yetiştirmeme rağmen bu bitkinin isteklerini çözemedim. Aynı ortamda, aynı bakımı uyguluyorum, birinin yaprakları sararıp dökülürken diğeri gayet sağlıklı gelişiyor.
birtanecik
12-08-2013, 16:44
Sayın Nurşen Kargo adresinizi bildirirseniz bunlardan birer tane gönderebilirim.
Merhaba Ben çiçeğinize talip olabilir miyim?. Akçay'dayım. Olur ise adresimi yollayabilirim. Teşekkürler.
Sevgili Zafer İnandıklı'nın yazdıklarını okuyunca içime su serpildi. Çünkü benim çok sayıdaki çeliğim de gelişip gelişip geriliyordu. En sonunda hepsini apartman bahçesine indirdim. Yarısı saksıda, yarısı da toğrağa geçirildi. Şimdi daha iyi gibiler. Yakında foto yükleyip durumu sizlerle paylaşırım.
kasap.94
15-08-2013, 15:13
Bu yıl yeni yetişen fidanım.
günebakan
16-08-2013, 13:06
Beyaz sinek ve tırtıllarla ben'de baş edemiyorum. İlaçlamama rağmen bir müddet sonra yine saldırıyorlar.
Yaklaşık üç yıldır yetiştirmeme rağmen bu bitkinin isteklerini çözemedim. Aynı ortamda, aynı bakımı uyguluyorum, birinin yaprakları sararıp dökülürken diğeri gayet sağlıklı gelişiyor.
Ben kırmızı örümcekten bir türlü kurtaramıyordum acı biberli arapsabunlu karışım iyi geldi. Ama şimdide beyaz sinek dadandı ona da arapsabunlu sıkıyorum bakalım ne zaman sonları gelecek yaprak sararmaları azaldı. Neyseki bu sorunları yaşayan tek ben değilmişim
tarabyali
21-08-2013, 08:26
arkadaslar emek ugrasi veriyorsun ama söyle bir bakinca yorgunlugun gidiyor
tarabyali
21-08-2013, 08:30
evet arkadaslar rüzgara dayanikli olmadigi icin rüzgar yönüpne koruma yerlestiriyorum seversen herseye katlanirsin
Kıbrıs'ta bahçelerde bu çiçeğin dev boyutlu olanları var.
tarabyali
21-08-2013, 13:36
kibrisa gitmege gerek yok biz bunu istanbuldada büyütüyoruz dev buyutlarda yeterki isten anla.saygilar...
kelebek çalısı
21-08-2013, 13:55
İklimi seviyor olmalılar. Bu durumda sizin özel olarak yapacağınız pek bir şey kalmıyor.
İnsanın gezdiği, gördüğü yerlerde dikkatini çekecek güzellikte, hafızasında yer edeceği özellikte bitkiler oluyor, haklısınız.
Lonicera
22-08-2013, 13:23
Sn sındırgılı üstadım, aynı hatayı ben de yaptım ne yazık ki. Bendeki bitkinin yaprak koltuklarında küçük çiçek oluşumu mevcut ama saksı küçük geldiği için açma şansı yok gibi. Geçen hafta da bir sürü çiçek oluşumu vardı ama hepsini dökmüş. Şimdi daha büyük saksıya alıp en azından sonbahara doğru çiçek açmasını umut edeceğim artık.
Sındırgılı üstadım daha tam bir ay dolmadan 30 litrelik saksıya aldığım melek borazanı bana ödülümü verecek gibi görünüyor:))
Sayın tarabyalı'dan gelen çeliklerden yetiştiğim melek borazanları haziranda çok güzel çiçeklendiler havalar aşırı sıcak gidince çiçek açmayı bıraktılar havalar serinleyince yeniden bol çiçek açmalarını bekliyorum. Boyları yaklaşık olarak 2 metreye ulaştılar. Yarı gölgede olanlar azda olsa çiçek açmaya başladılar.
Zafer İnandıklı
23-08-2013, 19:47
1= Bahçede ekili olan, boy 3 mt. İri cüssesine rağmen henüz çiçek vermeğe başlarken...
2= Saksıda olan, yaşım küçük, yerim dar demeyip hünerini sergiliyor.
Zafer İnandıklı
23-08-2013, 19:48
Diğerleri...
tarabyali
24-08-2013, 06:34
1= Bahçede ekili olan, boy 3 mt. İri cüssesine rağmen henüz çiçek vermeğe başlarken...
2= Saksıda olan, yaşım küçük, yerim dar demeyip hünerini sergiliyor.
zafer bey bu yil melek borularinin yapraklar koyu Yesil bu güzel sihatli anlamina geliyor harika güzel görünüyorlar.
tarabyali
24-08-2013, 06:41
Sayın tarabyalı'dan gelen çeliklerden yetiştiğim melek borazanları haziranda çok güzel çiçeklendiler havalar aşırı sıcak gidince çiçek açmayı bıraktılar havalar serinleyince yeniden bol çiçek açmalarını bekliyorum. Boyları yaklaşık olarak 2 metreye ulaştılar. Yarı gölgede olanlar azda olsa çiçek açmaya başladılar.
Sayin (smnunal) güle güle büyütün cicek mutluluk demek esinize bile bir demet gül verseniz nasil mutlu oldugunu görürsünüz bunlarda sizi mutlu ettiyse herika birsey ama benim tavsiyem melek borularina bol bol su cok aci günesten uzak bulabiliyorsaniz iki haftada bir özel Vitamin
tarabyali
24-08-2013, 06:49
tam yol kenerinda gelen gecenin özel olarak dikkatini cekiyorlar
Sayin (smnunal) güle güle büyütün cicek mutluluk demek esinize bile bir demet gül verseniz nasil mutlu oldugunu görürsünüz bunlarda sizi mutlu ettiyse herika birsey ama benim tavsiyem melek borularina bol bol su cok aci günesten uzak bulabiliyorsaniz iki haftada bir özel Vitamin
Sayın tarabyalı,
Güzel sözleriniz için teşekkürler. Bunlar sizin evlatlarınız emin ellerde büyümeye devam ediyorlar ve bize de mutluluk veriyorlar bu mutlulukta sizin payınız içinde ayrıca teşekkürler. Sulamayı çok sık yapıyoruz her gün sabah akşam suları eksik olmuyor vitamin konusunda yaklaşık olarak 15 günde bir ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Sadece sıkıntı Temmuz ayı ortasından beri sürmekte olan aşırı sıcaklar tüm bitkilerimizi fazlasıyla etkilediler.
Melek borazanları haziran ayında çok güzel çiçeklerini sergilediler şimdilik sıcaklardan dinlenme dönemindeler havalar serinlemeye başladıklarında tekrar güzel çiçeklerini bizlerden esirgemeyeceklerini ümit ediyorum.
tarabyali
31-08-2013, 08:41
(engelstrompeten burgmansia) pembe buda en kolay büyüyenlerden biri ilk baharda cicek acmaga baslar tüm yaz araliklarla devam eder,
Sevgili Zafer İnandıklı'ya hesap verme sorumluluğum varmış gibi üzülüyorum onun bunu istemediğini bilsem de.Neyse ki saksıdan bahçeye geçirdiklerim iyi durumda. İşte onlardan biri. Bu yıl çiçek vermese de kışı dışarda geçirecek kadar güçlenmesini istiyorum.
tarabyali
01-09-2013, 13:37
Sevgili Zafer İnandıklı'ya hesap verme sorumluluğum varmış gibi üzülüyorum onun bunu istemediğini bilsem de.Neyse ki saksıdan bahçeye geçirdiklerim iyi durumda. İşte onlardan biri. Bu yıl çiçek vermese de kışı dışarda geçirecek kadar güçlenmesini istiyorum.
sayin (egülnur).hanim merhaba nekadarda bodrumda otursaniz dahi bu cicegin ilk yili sanmiyorum kisi disarida gecirsin cünkü kendisini koruyacak köke sahip olmasi gerek buda ilk yilda olmaz diye düsünüyorum saygilar...
Çelik vermek isteyen varmı acaba...Bende görünce meraklandım...Teşekkürler...
tarabyali
03-09-2013, 12:19
Çelik vermek isteyen varmı acaba...Bende görünce meraklandım...Teşekkürler...
Sayin(sonkez) Hanim profilinizden gördügüm kadariyla sizde istanbullusunuz bu cicekten olan istanbullu arkadaslarimiz var bunlardan birisiyle kontak kurun size yardimci olacaklarina inaniyorum bende verebilirim biz tarabyada oturuyoruz oturdugunuz semt
neresi bilemiyoruz kontak kurmaniz gerek bende celik istiyorum demeklen olmaz emek sarfedeceksiniz saygilar....karar sizin
Lonicera
03-09-2013, 12:51
Nihayet mis kokulu çiçeklerini görmek bana da nasip oldu. Büyük saksıya geçince bitki acayip gelişti. Bir de bunun pembesinden edinmem şart artık:))) İlk açan çiçeğin yalın kat, diğerlerinin tamamının katmerli olması da çok ilginç. Belki sadece bendekinde böyle bir gelişim oldu. Artık içindeki uzantı katmeri midir yoksa göbeği midir , bilemiyorum:)))
tarabyali
05-09-2013, 03:02
Çelik vermek isteyen varmı acaba...Bende görünce meraklandım...Teşekkürler... Sayin (sonkez)
celik hakkinda sizin özelinize mesaj attim sanirim ya görmediniz veyahutta ilgilenmediniz saygilar...
Dün aradım ulaşamadım..Bugün yine ulaşmaya çalışacağım..Saygılar,teşekkürler....
sındırgılı
05-09-2013, 08:58
6 Ay sonra ;
cicek gorebilecegiz .......
Kokusunu da ...
Saksiya aldiklarim da gelisiyorlar, onlardan da her an supriz olabilir.
pomodoro
05-09-2013, 20:16
Sn.Zafer İnandıklı,
bir teşekkür de brugmansia'lar için...
Ayrıca ilk posta brugmansia'larımı öldürdükten sonra çeliklerini benimle paylaşan Egülnur'a da çok teşekkürler ve sevgiler...
Resimler Bodrum'daki bitkiden. Henüz boyu pek küçük olmasına rağmen bu sene çiçeklerini de gördük.
İstanbul'dakilerde çiçek yok maalesef (resim de yok). Ama gayet boylular, yaprak vermeye devam ediyorlar. Yalnız yeşil tırtıl sorunum var. (Bodrum'dakilerde ne böcek var ne tırtıl). Tüm yapraklar delik deşik. Hemen her gün tırtıl avına çıkıyorum. Havalar soğuyunca onlar da gidecek diye umuyorum.
Havalar soğuyunca saksılarımı içeri almalı mıyım? Dışarda idare ederler mi? Sarmam gerekir mi?
Teşekkürler...
drhegeli
11-09-2013, 10:21
Tohumdan yetiştirdiğim brugmansialardan biri nihayet çatallandı. Çiçek için zaman yeter acaba? :D
440567
Çatallanması için uç sürgününü koparmak gibi bir hileye baş vurabilir miyiz acaba Sayın Drhegeli? ;) Ben de tohumdan yetiştirdiklerimin rengini çok merak ediyorum, bir tek çiçeğe bile razıyım.
kasap.94
11-09-2013, 11:59
Bilgisi olan arkadaşlar, fotoğrafta ki çiçeğin gövdede ki filizleri kırıp saksılara şaşırtsam tutması mümkünmü.
Zafer İnandıklı
11-09-2013, 19:22
Bilgisi olan arkadaşlar, fotoğrafta ki çiçeğin gövdede ki filizleri kırıp saksılara şaşırtsam tutması mümkünmü.
Elbette mümkün. Yeter ki gölgede ve toprağı devamlı nemli olsun.
sındırgılı
12-09-2013, 09:20
Zafer Kardesimin verdigi celigin cicegi belli oluyor.Bu sabah bahceyi sular iken hafiften sari sari gozukmeye baslamis.Fotograf cekmeye vaktim yoktu..Yarin, izin gunum; biraz daha belirgin hale gelir oyle fotograflarim.
Sevgili Hemserim, senin elin Yesildir..Yapragini topraga soksan yapraktan bile koklenir. (Hele; o bahcedeki topraginda )
Saksidakilerden biriside yerini cok sevmis olacak cicek tomurcugu var..Kismetse yarina fotograflarim..
tarabyali
12-09-2013, 22:24
Sayin (Kasap.94) fotogreftaki engelstrompeten burgmansia ciceginizi gördüm ama kusura bakmayin siz bu cicegi topraga dikmissiniz bu cicek toprakta olmaz yani bunun topragi dere mili ille karistirilmis humoslu toprak olacak hicbirzaman normal toprak olmayacak saksisinda sonra yapraklari sari sari ise demekki sihatsiz demek bol vitaminlerle beslerseniz oda size beklediginiz güzelligi verecek eminim saygilar..
KAPTANzst
13-09-2013, 07:06
Ormana dönen bahçemde meleklerin borularını budadım.
sındırgılı
14-09-2013, 08:26
Bende tek bir cicek acti, o da baldizin torunun hismina ugradi..
Seneye artik bol ciciekli bir mevsim olur.
Gercekten, cok guzel bir kokusu var.
kasap.94
14-09-2013, 22:41
Elbette mümkün. Yeter ki gölgede ve toprağı devamlı nemli olsun.
Sayın zafer inandıklı: ilginize teşekkür ederim
Ormana dönen bahçemde meleklerin borularını budadım.
Budananları tutarmı bilmiyorum ama ekseydiniz...Bizlerde faydalanırdık...
tarabyali
20-09-2013, 12:21
selam arkadaslar (engelstrompeten burgmansia) su günlerde tam cogaltma Zamani istanbulda oturanlar isteyen olursa celik verebilirim benimlen kontaga girsin Istanbul icerisine bana kargoylan gonderin falan olmaz onunla kimse ugrasmaz Istanbul icerinsinde her yere gitmek pek sorun diyil sorun olan Istanbul icerisine kargoya vermek onuda yapacak ugrasacak kimse cikmaz diye düsünüyorum saygilar.....
KAPTANzst
20-09-2013, 15:55
Bende tek bir cicek acti, o da baldizin torunun hismina ugradi..
Seneye artik bol ciciekli bir mevsim olur.
Gercekten, cok guzel bir kokusu var.
Bu sene yine çiçeklenir merak etmeyin
selam arkadaslar (engelstrompeten burgmansia) su günlerde tam cogaltma Zamani istanbulda oturanlar isteyen olursa celik verebilirim benimlen kontaga girsin Istanbul icerisine bana kargoylan gonderin falan olmaz onunla kimse ugrasmaz Istanbul icerinsinde her yere gitmek pek sorun diyil sorun olan Istanbul icerisine kargoya vermek onuda yapacak ugrasacak kimse cikmaz diye düsünüyorum saygilar.....
Canınız sağ olsun..
Kayahann
20-09-2013, 20:41
belki bize çeliğini kargoyla gönderme zahmetine katlanabilecek bi arkadaş buluruz :D
tarabyali
22-09-2013, 11:09
belki bize çeliğini kargoyla gönderme zahmetine katlanabilecek bi arkadaş buluruz :D
Sayin kayahan benden izmirdende istediler bu cicekten benimkayin biraderim balcovada oturuyor ziyaretimize gelmisti isteyen kisinin Telefon numarasini kayin biradere verdin Telefon et gelsin senden alsinlar dedim kayin biradere cicegi isteyen kisi ben oraya gelemem demis bu gibil davranislar cicek dostu olan arkadaslarida yardimdan sogutuyor sen yazdigin yazinda hakarat unsuru gibil gördüm sen ayni sehirde oturuyorsun ban yolluyorm buradan ilin diye sen illaki evime getirin diyorsun bu nasil cicek sevgisi anlayamadim saygilar...
Kayahann
22-09-2013, 18:01
yok ya benim öyle bir niyetim yoktu yanlış anlaşılma olmasın hani çelik yollayabilecek birisi varsa karşıdan ödemeli kargoyla yollayabilirmi manasında yazmıştım, seninle alakalı bi cevap falan değildi yanlış anlaşıldıysam affola
tarabyali
23-09-2013, 03:06
sayin. (KAYAHANN) beni anladiginiza tesekkürler .saygilar....
Fidan satışı yapan var mı ?
Mutlu Kutlu
23-09-2013, 15:06
Çekici bir koku, taze resimler.
Bu sene çelikten büyüttüğüm beyaz brugmansia...
sayın h-doğan
Beyaz bruğmansia' nız bu sene aldığınız çelikten mi verdi bu çiçekleri.
Ağaççık bir kaç yıllık gibi duruyor da, onun için sordum.
Eğer öyleyse ben de umutlanacağım
Hozat öğretmenim boyu 1m civarı gelir. O yüzden alttan çektim fotoğrafları. Bu senenin çeliği. ;)
athena -asena
26-09-2013, 19:22
Bağ evindeki meleklerin boruları çiçeklerim yazın kuraktan fazla açamamıştı ama eylül yağmurlarıyla çoştular. Boyu 2,5 metreyi geçti.
athena -asena
26-09-2013, 19:25
Bahçemdekilerde açmak üzereler.
athena -asena
26-09-2013, 19:29
Zafer bey çok teşekkürler. Sizden gelen kırmızı çiçekli de açmak üzere 2 adet çelik yollamıştınız birini yaşatabildik .
tarabyali
27-09-2013, 07:50
Zafer bey çok teşekkürler. Sizden gelen kırmızı çiçekli de açmak üzere 2 adet çelik yollamıştınız birini yaşatabildik .
selam (athena -asena) sanirim zafer beyin gönderdigi bu rank olsa gerek ama seneye bakalim bir fotograf yüklede bu ücüncü acisi bunuda yeni cektim sanirim bu sezonu bitirdi kisa Kadar acar ama su an üzeri tam dolu saygilar.
günebakan
28-09-2013, 07:57
Maşallah harika görünüyor Sayın Tarabyalı:)
tarabyali
28-09-2013, 11:25
Maşallah harika görünüyor Sayın Tarabyalı:)
tesekkürler ben bunlari avrupadan türkiyeye tasiyorum cektigim emegimin karsiligini bize veriyorlar hanimlan hobilerimiz ayni onun icin beraber ugras verip beraber paylasiyoruz..saygilar
Harika başka ne söylenebilirki....
Sayın tarabyalı, maalesef brugmansialarım Suadiye' de apartman bahçesinde. Sellukam gibi:( Kış için malçlama düşünüyorum, sizin gibi üstadlara danışarak tabii. Bu arada ben çiçek konusunda sabırsızlığımı yendiğim an, çiçeğim tomurcuklandı. Yakında foto paylaşmak dileğiyle teşekkürler.
tarabyali
30-09-2013, 16:18
Sayın tarabyalı, maalesef brugmansialarım Suadiye' de apartman bahçesinde. Sellukam gibi:( Kış için malçlama düşünüyorum, sizin gibi üstadlara danışarak tabii. Bu arada ben çiçek konusunda sabırsızlığımı yendiğim an, çiçeğim tomurcuklandı. Yakında foto paylaşmak dileğiyle teşekkürler.
Sayin: (egülnur) Hanim bu cicek normalinde türkiye ikliminin cicegi diyil ama dikkat ederek yapiyoruz bende bunu avrupada gördüm oradan tasidim ama avrupadada kisi saksi icerisinde isik Alan donmayacak sekilde kisi geciriyorlar biz Istanbul tarabyada oturuyoruz sizin düsündügünüzü ben bahcemde yaptim cok güzel sekilde kisi gecirmesi icin muntazam sekilde sardim kapattim ama seneye cöpü bile kalmadi cürüdü tarabya bayaga soguk suaduyeyi bilemiyorum ama olmaz diye düsünüyorum.benimkiler bayaga agac oldular ama cesaret edemiyorum kisi disarida gecirmesine yani üzülmek istemiyorum bir denedim olmadi bence biriki saksi ise saksi ev icerisinde 40/50 santim yüksekliginden kesin iceri alin balkonunuz varsa donmayacak sekilde balkonada alabilirsiniz zaten kesince yer bile tutmuyor sorunuz olursa sorun kolay gelsin saygilar
günebakan
01-10-2013, 11:00
Sonunda isyanıma cevap verip 5,6 tane çiçek tomurcuğu çıkartı renginide göreceğiz bakalım:)
445499
kasap.94
01-10-2013, 11:46
01-10-2013-
2-3-Sarı melek borazanı.
Sayın tarabyalı, ilginize teşekkürler. Saksıda olanları tabii ki de içeri alacağım. Ama bahçeye ektiklerimize yapacak fazla birşeyim yok. Geçen yıl birara ev ve balkonda toplam 58 saksım vardı. Cinnet gibi bir şey. Bu yıl vaktimi ve enerjimi daha tasarruflu harcamak niyetindeyim. 2 saksı brugmansia dan başkasına evde yer bulamam anlayacağınız.
tarabyali
02-10-2013, 22:13
Sayın tarabyalı, ilginize teşekkürler. Saksıda olanları tabii ki de içeri alacağım. Ama bahçeye ektiklerimize yapacak fazla birşeyim yok. Geçen yıl birara ev ve balkonda toplam 58 saksım vardı. Cinnet gibi bir şey. Bu yıl vaktimi ve enerjimi daha tasarruflu harcamak niyetindeyim. 2 saksı brugmansia dan başkasına evde yer bulamam anlayacağınız.
Sayin (egülnur) Hanim buna cicek doga sevgisi denir bende (16) saksi (engelstrompeten burgmansia)var öyle Kücük diyiller bayaga büyükler ama benim bahce evim var kisin kullanmadigim icin oraya aliyorum sorunum biraz azaliyor.size kolay gelsin saygilar.....
Sevgili Zafer abi den gelen sarı renkli melek borozanımın son hali. Pembeleri maalesef tatile gittiğimde arkadaşım kurutmuş...
Zafer İnandıklı
05-10-2013, 18:31
Isı düştü, bizimkiler halâ çiçekte.
Zafer İnandıklı
05-10-2013, 18:33
15 gün sonra onlarca çiçek açmış olacak.
Ne mutlu size doya,doya seyredin...Emeklerinize sağlık...
günebakan
05-10-2013, 23:22
Off Zafer abi muhteşem bunlar çok güzel görünüyorlar. koyu pembe olana bayıldım:)
brugmansia tohumlarını ekmek için doğru zamandamıyım? 9.doğum günü toplantısında aldığım tek çeliği yaşatamadım ama neyseki açgözlülüğümden olsa gerek tohumlardanda almıştım:)
tarabyali
06-10-2013, 09:15
sonbahar geldi o koyu kirmiziligi ilkbaharki gibil diyil bu aralar Istanbul bayaga soguk yapti oda bunlari bayaga etkiledi,,,
tarabyali
06-10-2013, 09:19
zefer beyinkilerde cok sihatliler ellerinize saglik
tarabyali
06-10-2013, 16:51
kışın donmuyorlar mı
evet Sayin (Oğuzhan) bey kisa dayanikli diyiller toprak seviyesinden 40/50 santim yüksekliginden kesilip kapali Alan aliniyor saygilar
drhegeli
07-10-2013, 08:36
Sn tarabyali,
bitkileriniz, bahçede toprağa dikili gibi duruyor. Saksıları ile mi dikiyorsunuz?
Zafer abi,
Melek borozanlarımı kışın içeri alayım mı?. Kaç dereceye kadar dayanır dışarıda kalsa?
Zafer İnandıklı
07-10-2013, 18:19
Isı 10º nin altına düşüyorsa kış'ı kapalı yerde geçirmesi daha iyi olur.
tarabyali
08-10-2013, 08:22
Sn tarabyali,
bitkileriniz, bahçede toprağa dikili gibi duruyor. Saksıları ile mi dikiyorsunuz?
sayin (drhegeli) Evet topraga dikili kisin iceriye alirken normal olarak sökülüyor pacanlari kesilip baska saksilara aliniyor kis dinlenmesine yarlestiriliyor .sanirim anlasildi sayin (drhegeli) saygilar
Zafer İnandıklı
12-10-2013, 21:30
Sayın Müjgan Yılmaz'ın hediyesi. Katmerli beyaz.
Teşekkürler Müjgan hanım.
athena -asena
13-10-2013, 18:47
Soğuktan tam pembe rengini alamıyor.
athena -asena
13-10-2013, 18:50
Zafer bey sizden gelen kırmızı da soğuktan kırmızı renge dönemedi.
serkan_istanbul
13-10-2013, 20:35
zafer abi maşallah ne güzel olmuşlar banada vermiştin şuanda çiçekte pembe bnmki kokusuda güzel. artık bir ağaç oldu yinede kapalı ortama almalımıyım.
tarabyali
14-10-2013, 18:10
selem cicek dostleri benim bahcen bir ahlaksiz insanin pazar gecesi Saat gece dörde 20 kala talan edildi Sabah Hanim bahceye inmis Cabuk asagiya in bahcede cicekleri calmislar nasil olur dedim ama bahcemi maffetmis Kamera sistamimde var iki kisi gözüküyor Kamera görüntülerinde ama durumu Kamera görüntüleriyle polise intikal ettirdim yapacak birseyim yok ciceklerim bayramida yapamadi üzgünüm herkesin Kurban bayramini kutluyorum saygilar...
tarabyali
14-10-2013, 18:12
ikinci görünüm
tarabyali
14-10-2013, 18:14
ücüncü gürüntü bu nasil yapilir ve nicin cevabini aradigin sorular
Orhan Özbilgiç
14-10-2013, 18:38
Sevgili tarabyalı;
Bu başlıkta sizin isminizi gördüm mü, bakmadan geçemem. Bilirim ki yine en sağlıklı melek borazanlarını, en güzel çiçekleriyle göreceğim.
Şimdide öyle oldu.
Ama bu katliamı görünce ağzım açık kaldı.
Bu ne hiddet?
Bu ne acizlik?
Size hırsı olan birilerinin işi bence. Ama hırsını dünya güzeli bu bitkilerden almak niye?
Yazıklar olsun! Elleri kırılsın!:mad:
KAPTANzst
14-10-2013, 19:16
LANET olsun böyle insanlara...
Sözün bittiği yer işte..
Çok üzüldüm tarabyalı....Bunlar insan olamaz....Yazıklar olsun! Güzellikleri ne hale getirmişler...
altintasna
14-10-2013, 19:53
Sövesim geldi.
athena -asena
14-10-2013, 19:54
Çok üzgünüm. Ne isterler güzelim çiçeklerden .
İnsan dan başka her türlü yakıştırmayı hak ediyorlar. Bence de size garezi olan birilerinin işi bu...Çok geçmiş olsun.Elleri kırılsın inşallah. Allah ta onların dalını budunu kırsın böyle...
Sayın Trabyali; Çok kötü bir durum. İnsanları anlamak mümkün değil. Gecenin bir yarısı gelip bahçeyi o hale getirmek hayvanların bile yapacağı bir şey değil. En vahşi hayvan bile kendini veya yavrularını korumak için veya karnı aç olduğu zaman saldırıyor. O zaman bile yiyeceğinden fazlasını yakalamak için uğraşmıyor. Zarar vermek ne kadar kolay. Onları o hale getirebilmek ne kadar uzun süre aldı. Çok yazık olmuş.
gokselcetin
14-10-2013, 20:25
Bu sayfaya ilk kez bakıyorum ve bu olanların fotoğraflarını görünce inanamadım. Hiç bir yerde böyle bir şeye denk gelmedim. Bizim gibi hep doğa ve güzelliklerden bahseden insanların anlam verebileceği bir durum değil. Bu mümkün de değil. Tek düşünebildiğim, birilerinin güzel bahçenizi ve bitkilerinizi çok kıskanmış ve tahammül edememiş olduğu ya da sizi ne ile üzebileceğini iyi bilmesi.
Çok üzüldüm büyük geçmiş olsun.
KAPTANzst
15-10-2013, 08:24
Bu bayramda biraz moral.
İyi bayramlar.
tarabyali
15-10-2013, 14:09
Bu bayramda biraz moral.
İyi bayramlar.
kaptab sen ciceklerlerinle bayrama girdin benimkilere bayrami yaptirmadilar ben bu konuda iyi yetistiriciyim saniyordum ama maasallah evet cok cok desde güzel bir yetistiricisin kaptan sanirim arazinin yapisida iyi pek rüzgara karsi diyil biliyorsun rüzgar kiriyor dallari bu sene bunlarin bol cicekleme yilimidir bendede öyle benim üc agacimi yok ettiler ama gerde 10 tane kadar yine var cesitli renklerde o üc agacim tam ön gürünümdü kimseylede küskünlügüm yok cicekten anlamayan senin bahcende görünce banada versene diyor bilyorum o kunsuyu param gider diye hep ondan bundan topluyor birkac kisiye bunlar üretilmiyor dedim cünkü adami taniyorum cicege toprak bile almaz eminim o sevgi yok onda belkide bunlarin isi olabilir al su 100 tl,,yi gidim bu gece dagitin orayi diyebilir bu bir yorum ****** ben karadenizliyim ve bir doga hayraniyim...beni anladiginizi saniyorum iyi bayramlar
günebakan
15-10-2013, 14:42
Gerçek kötü bir görüntü böyle insanlara ne demek gerek ne kadar sevgisiz insanlarmis kıskançlık bu başka bir şey olamaz bence
Sevgi Durul
15-10-2013, 15:11
selem cicek dostleri benim bahcen bir ahlaksiz insanin pazar gecesi Saat gece dörde 20 kala talan edildi
Bunu yapan insan olamaz. Yazıklar olsun.
Baharda arkadaşımın gönderdiği meleklerin boruları çiçeğimi yaşatamayınca ne kadar üzülmüş, belki canlanır filiz sürer diye başından ayrılamamıştım.
Bu yetişmiş çiçek açmış canlara nasıl el uzatılır, zarar verilir anlayamıyorum.
Benol Hazaroğlu
15-10-2013, 17:42
Sayın Tarabyalı çok üzüldüm inanın. Bu ne gaddarlık anlaşılamıyor.
Adalet Yağcı
15-10-2013, 20:51
selem cicek dostleri benim bahcen bir ahlaksiz insanin pazar gecesi Saat gece dörde 20 kala talan edildi Sabah Hanim bahceye inmis Cabuk asagiya in bahcede cicekleri calmislar nasil olur dedim ama bahcemi maffetmis Kamera sistamimde var iki kisi gözüküyor Kamera görüntülerinde ama durumu Kamera görüntüleriyle polise intikal ettirdim yapacak birseyim yok ciceklerim bayramida yapamadi üzgünüm herkesin Kurban bayramini kutluyorum saygilar...
Sayın tarabyalı;
Çok üzüldüm, bu olanları nefretle kınıyorum.
Bakmaya bile kıyılamayacak kadar güzel bu bitkilere zarar vererek ne kadar ilkel ve insanlıkdışı olduklarını göstermişler.
Bir bitkiye bu şekilde davranan bir yaratık insana da hayvana da acımaz, aynı vahşeti gözünü kırpmadan uygular.
Lütfen kendinize, ailenize dikkat edin, emniyet kamera kayıtlarından teşhis ettiğinde de sakin olun, bırakın cezalarını kanunlar versin.
Sayın tarabyali,
bir an empati yaptım,ve yaşadıklarınızı yüreğimde hissettim.
O anları yaşar gibi oldum.
söyleyecek söz bulamıyorum, geçmiş olsun demekten başka.
Bir sözüm de bunları yapanlara var..ELİNİZ KIRILSIN.
tarabyali
16-10-2013, 07:55
arkadaslar bana verdiginiz morel emin olunki icimi rahatlatiyor yüraginize saglik sizler bu sevginin ne oldugunu cok cok iyi biliyorsunuz sabah kalkinca ilk göz attiginiz onlar oluyor onlari sihatli görünce moreliniz düzeliyor beni anladiginiza sevindim ellerinize saglik bayraminiz kutlu olsun....
loveforlife
16-10-2013, 11:22
Sayın Tarabyalı,
Hayretler içerisindeyim! Bu nasıl bir merhametsizliktir? Benim için bir hayvana da bir bitkiye de zarar veren aynıdır. İnsan sınıfına koymam hiçbirini. Ama burada nasıl bir kıskançlık ve kin var, onu da aklım almıyor doğrusu.
Siz daha çok güzeller yetiştirirsiniz. Ama onlar asla insan olamaz...
Saygılarımla...
Zafer İnandıklı
16-10-2013, 16:41
Sevgili tarabyalı ağabeyim geçmiş olsun.
Bu insanlıktan nasibini almamış birinin yapabileceği bir şey.
Üzüntünü canı gönülden paylaşıyorum.
Sevgiler...
Küçücüğüm ama iki çiçek açmak üzereyim:) Rengimiz sarı:) Ağaçlar.net mersin toplantısından aldığım melek borozanım...
tarabyali
17-10-2013, 12:50
Küçücüğüm ama iki çiçek açmak üzereyim:) Rengimiz sarı:) Ağaçlar.net mersin toplantısından aldığım melek borozanım...
sayin (fatitoo)siz sanirim sanli urfada yasiyorsunuz bu cicek soguga pek dayanikli diyil ama urfanin iklimi kisi ilik geciriyor biz istanbullular kistan korunmali yere aliyoruz kisin siz o bakimdan sanslisiniz siz hic yerinden almadan üzerini yapraklarla ve humuslada kapatarak kisi atlatirsiniz diye düüsünüyorum (engeletrompeten burgmansialarin)icerisinde en güzel kokani sarisidir.kolaygelsin...
Sayın tarabyalı,
Bu Mersindeki melek borozamın. Yayladan yeni geldi.benim Urfadakinde hala büyüme gayreti var..
In God We Trust
18-10-2013, 11:05
Sayın tarabyalı lütfen savcılığa suç duyurusunda bulunun sizin hanenize bir tecavüz söz konusu.Yapan kişinin akli dengesi yerindeyse bu kabul edilemez bir olay.Umarım tekrar gösterişli güzel bitkilere sahip olursunuz.
athena -asena
18-10-2013, 11:29
Bağ evindeki meleklerin boruları çiçeklerim çoşmuşlar.
Of off.. ne melek olmuş bunlar bayıldım. Kışın donmuyorlar mı..Benim daha önce bir agacım dondu. Bu sene diktiğim de minicik açmadı bile.:(
Akçakoca dan gecerken, çalayım ben sizinkileri:))
Emeğinize sağlık kardeş. Gercekten cok güzel büyümüş.
athena -asena
18-10-2013, 12:08
Sayın cemo 1 ay sonra 1 metre den budayıp güzel bir şekilde sarıyorum dibinede fındık çonçisi koyuyorum kışı öyle geçiriyorlar .
Bende saman ve gübre koyup sarmayı düşünmüştüm. Seneye epey büyür donmazsa inşallah.
mandalinci
18-10-2013, 17:32
Sayın tarabyalı, Görüntüler karşısında nutkum tutuldu.
Ya onlar insan değil ya da biz farklı bir boyuttayız.
Geçmiş olsun, sizi teselli edecek söz bulamadım desem yeridir.
Sayın Tarabyalı ağabeyim çok geçmiş olsun.
Bunları yapan veya yaptıranların insanlığından şüphe etmek lazım. Bu dünyada insanlıktan nasibini alamamış yaratıklar demekki hala aramızda dolaşmaya devam ediyorlar. Lanet olsun diyorum.
sındırgılı
19-10-2013, 09:47
Sn. Tarabyali, cok gecmis olsun.. Denildigi gibi bunlari yapanlar Insan olamaz.
Sevgiler, her sey gonlunuzce olsun.
( Gercekten, sarilarin kokusu bir baska..Buyukada da, ruzgar ve kuvvetli yagan yagmur bendekileri de bozdu. Havalar da bugunden itibaren acacak imis. )
tarabyali
19-10-2013, 10:22
( Gercekten, sarilarin kokusu bir baska..Buyukada da, ruzgar ve kuvvetli yagan yagmur bendekileri de bozdu. Havalar da bugunden itibaren acacak imis. )
tesekkürler sayin (sındırgılı ) benim bahcemde savas alanina döndü bu sabah kalktim biraz sekle soktum havalar iyi gderse kendiliginden biraz canlanirlar diye düsünüyorum saygilar kolay gelsin...
tesekkürler sayin (sındırgılı ) benim bahcemde savas alanina döndü bu sabah kalktim biraz sekle soktum havalar iyi gderse kendiliginden biraz canlanirlar diye düsünüyorum saygilar kolay gelsin...
Sayın Tarabyalı; Kök ve gövdelerine bir şey olmamış ise sanırım başka zaman yapamadığımız budanmış gibi çok güzel sürgünler verebilir. Benim diktiğim bir sürü melissa tohumundan çıkmadığını düşünürken bir tane çıkmış. Bir hayli büyüyünce çiçeklendi. Ben ballıbabagillerden yabani ot zannederek koparmıştım. Kökü orada kaldığı için nerede ise bütün dallarını koparmama rağmen yeniden daha gür bir şekilde çıktı. Kök kısımlarına zarar vermedilerse, tutup kökünden sökmemiş iseler yeniden çıkacaklarını düşünüyorum. Havalar biraz iyi giderse yeniden canlanacaklarını düşünüyorum.
Sayın cemo 1 ay sonra 1 metre den budayıp güzel bir şekilde sarıyorum dibinede fındık çonçisi koyuyorum kışı öyle geçiriyorlar .
Sayın athena - asena; Kış gelince en büyük sorun çiçeklerin soğuğa dayanamamaları nedeniyle donmaları. Bu nedenle içeriye almak zorunda kalıyoruz. Ben dışarıda kaldığını düşündüğüm sukulent çeşitlerinden budayarak ev ortamında köklendirmeyi düşünüyorum. Yazın çok rahat bir şekilde köklenenler oldu çünkü. Nasıl olsa üst kısımları donacak kökten yeniden çıkacaklar. Siz de kestiğiniz dalları çelik haline getirme durumu olmaz mı. Yapılabilirse çöpe gitmeleri yerine olmayan arkadaşlara verilebilir.
kasap.94
19-10-2013, 22:57
Yeni filizlenen sarı melek borazanları.
Sizdeki kırmızılar ne durumda.
tarabyali
20-10-2013, 11:34
Yeni filizlenen sarı melek borazanları.
Sizdeki kırmızılar ne durumda.
sayin ( kasap) bunlar artik seneye patlama yapacaklar kirmizi melekler renk olarak cok cok güzel ama kokusu sarilar gibil diyil ****** benim bahcem bu yil talan edildi ama allah bir kolaylik verir insallah seneye yine güzeliliklerle baslariz kolay gelsin saygilar...
tarabyali
20-10-2013, 11:41
Sayın Tarabyalı; Kök ve gövdelerine bir şey olmamış ise sanırım başka zaman yapamadığımız budanmış gibi çok güzel sürgünler verebilir. Benim diktiğim bir sürü melissa tohumundan çıkmadığını düşünürken bir tane çıkmış. Bir hayli büyüyünce çiçeklendi. Ben ballıbabagillerden yabani ot zannederek koparmıştım. Kökü orada kaldığı için nerede ise bütün dallarını koparmama rağmen yeniden daha gür bir şekilde çıktı. Kök kısımlarına zarar vermedilerse, tutup kökünden sökmemiş iseler yeniden çıkacaklarını düşünüyorum. Havalar biraz iyi giderse yeniden canlanacaklarını düşünüyorum.
sayin:( Muda )muda dileginiz insallah tutar toprak yüzeyinden koparilmis pacanlari toprakta duruyor yani toprak yüzeyinde hic gözükmüyor pacan kismi toprakta bende ümit ediyorum pacanlari toprakta olunca belki yine cikar diye bekleyecegim merak icindeyim yüreginize saglik tesekkürler kolay gelsin:saygilar,
athena -asena
20-10-2013, 16:46
Sayın athena - asena; Kış gelince en büyük sorun çiçeklerin soğuğa dayanamamaları nedeniyle donmaları. Bu nedenle içeriye almak zorunda kalıyoruz. Ben dışarıda kaldığını düşündüğüm sukulent çeşitlerinden budayarak ev ortamında köklendirmeyi düşünüyorum. Yazın çok rahat bir şekilde köklenenler oldu çünkü. Nasıl olsa üst kısımları donacak kökten yeniden çıkacaklar. Siz de kestiğiniz dalları çelik haline getirme durumu olmaz mı. Yapılabilirse çöpe gitmeleri yerine olmayan arkadaşlara verilebilir.
Sayın Muda ; İçiniz rahat olsun Budadığım dalların hiç birini bu zamana kadar çöpe atmadım çelik isteyenlere yolluyorum. kalanları da kışın köklendirip isteyen arkadaşlara dağıtıyorum.
Tohumdan ektiğim bitkim nihayet tomurcuklanmış, merakla rengini bekliyorum...
448662
Tohumdan ektiğim bitkim nihayet tomurcuklanmış, merakla rengini bekliyorum...
448662
Yok artık:)) ben çeliği koruyamazken, sen tohumdan açtıracaksın.
Sayın Muda ; İçiniz rahat olsun Budadığım dalların hiç birini bu zamana kadar çöpe atmadım çelik isteyenlere yolluyorum. kalanları da kışın köklendirip isteyen arkadaşlara dağıtıyorum.
Bende dağıttıklarınız içinde olmak isterdim:(
kasap.94
20-10-2013, 21:56
sayin ( kasap) bunlar artik seneye patlama yapacaklar kirmizi melekler renk olarak cok cok güzel ama kokusu sarilar gibil diyil ****** benim bahcem bu yil talan edildi ama allah bir kolaylik verir insallah seneye yine güzeliliklerle baslariz kolay gelsin saygilar...
Sayın:tarabyali; çok geçmiş olsun. Yapılan canavarlık sağlıklı bir insanın yapacağı bir işdeğil. Sizdeki bu sevgi varken daha güzellerini yetiştireceğinize biz eminiz.
drhegeli
21-10-2013, 14:40
Tohumdan yetiştirdiğim brugmansia, yaklaşık bir yılın sonunda nihayet açtı. Satıcı pembe diye tanıtmıştı... İlk açarken sarı olacak sandım...
448872
Sonrasında beyazda karar kıldı... :D
448870
448871
tarabyali
22-10-2013, 11:42
Tohumdan yetiştirdiğim brugmansia, yaklaşık bir yılın sonunda nihayet açtı. Satıcı pembe diye tanıtmıştı... İlk açarken sarı olacak sandım...
448872
Sonrasında beyazda karar kıldı... :D
448870
448871
sayin (drhegeli ) bunlar birbirinin aynisi saticin dikkatsizligi aninda karistirabiliyorsun normalinde benimkiler yazili kölerine bagli pilastige yazilmis yagmurda cikmayan boyali kalemler var onlarla belirtmekte yarar var.kolay gelsin
Sayın Tarabyalı bahçenize yapılan saldırıdan dolayı üzüntülerimi bildirirken, aciz ve zavallı ruhsal sağlık sorunu bulunduğu anlaşılan saldırganı kınıyorum, sizin gibi brugmansia üstadının yine güzel brugmansia yetştireceğinden kuşkumuz yok selamlar.
tarabyali
24-10-2013, 08:09
Sayın Tarabyalı bahçenize yapılan saldırıdan dolayı üzüntülerimi bildirirken, aciz ve zavallı ruhsal sağlık sorunu bulunduğu anlaşılan saldırganı kınıyorum, sizin gibi brugmansia üstadının yine güzel brugmansia yetştireceğinden kuşkumuz yok selamlar.
yapacak birseyim yok kötü ruhlar gece dolasiyorlar,kanuni islemleri yaptim ama burasi türkiye, polisin arkasinda duracagina inanmiyorum amagannnn cicek diyilmi deyip dosyayi kapatacagini düsünüyorum. tesekkürler yüreginize sahlik...
Güzelim çiçeğe kıyıp bunu yapanlar bence her türlü kötülüğe açık kişilerdir. Allah korusun. Bazı insanlar biz çiçek severler kadar hassas olamıyor ne yazıkki. Çiçek ve bitki sevmeyen o kadar çok insan var ki çevremde, acıyorum ve şaşıyorum onlara şahsen. Onlara göre bizler boş işlerle uğraşıyoruz. Asıl boşluk, hiçlik, ruhsuzluk onlarda halbuki...
Sayın Tarabyalı, 10 gündür siteye girememiştim. Ben de sizin fotoğraflarınıza öncelikle bakanlardanım. Son görüntüler benim için de şok edici oldu. Geçmiş olsun. Ama ben de arkadaşlarımızın çoğu gibi düşünüyorum. Ezop masallarında olduğu gibi, çiçekleriniz daha da güçlenip güzelleşerek çıkacak seneye bence de. Bu memlekette görmediğimiz bir bu manzara kalmıştı. Tekrar geçmiş olsun.
tarabyali
24-10-2013, 18:42
Sayın Tarabyalı, 10 gündür siteye girememiştim. Ben de sizin fotoğraflarınıza öncelikle bakanlardanım. Son görüntüler benim için de şok edici oldu. Geçmiş olsun. Ama ben de arkadaşlarımızın çoğu gibi düşünüyorum. Ezop masallarında olduğu gibi, çiçekleriniz daha da güçlenip güzelleşerek çıkacak seneye bence de. Bu memlekette görmediğimiz bir bu manzara kalmıştı. Tekrar geçmiş olsun.
sayin ( egülnur ) hanim insanlarin anlamedigi doga herkesindir ben güzel bir bahce görünce durup bakiyorum bahcenin sahibi bana benim bahceme bakamassin demiyor bahce cicek insanin göz zevkini doyuruyor ah su cicek nekadarda güzel diyoruz zevk aliyoruz bakinca demek oluyorki doga herkesin.ne diyelimki tanri bidigi gibil yapsin bu yaratiklari tüm arkadaslarin duyarliligi icin cok cok tesekkürler,
tarabyali
24-10-2013, 18:53
Arkadaslar türkiyede kirmizi ( engelstrompeten burgmansia ) yoktu iki üc yil öncesinde ben bunu avrupadan tasidim ve sayisini bilemiyorum cok insanlara yolladim onlarda baska arkadaslarla paylastilar simdi cogaldi ben kendimi bunun sebebiyeti oldugumu düsünüyorum yani paylastikca mutlu oluyorum bahcemi talan eden kisiler gelip söyleselerdi kendi ellerimle gidip dikerdim ama onlar o yolu secmediler ,saygilar...
sındırgılı
26-10-2013, 10:13
Yuklemede Error veren fotografin pikselini kucultunce yukleyebildim. Fakat saksidekiler de koku maalesef yok, ve de ayni renkler.Arkadakinin rengi sari gibi gozukuyor.Fakat, kokulu olan gibi bariz bir sari renk yok..
tarabyali
30-10-2013, 09:18
arkadaslar maalesef sonbaharida bitirmek üzereyiz bu cicekli halinde iken haftaya avrupaya dönmek mecburiyetinde olmamiz nedeniyle bu cicekli halinde kessip kis istirahatina alacegiz biz gidince bakan olmadigi icin ehhhh seneye artik
tarabyali
30-10-2013, 09:21
Arkadaslar bu cicegin avrupada makbulu yasli olani nedeni sanirim yaslilari cok cok cicekliyor ve yagmura rüzgara daha dayanikli oluyorlar göstermek icin yükledim
Hayırlı yolculuklar ..Size ve eşinize...
tarabyali
30-10-2013, 09:23
hurma ile yanyana iyide anlastilar..
tarabyali
30-10-2013, 09:29
Hayırlı yolculuklar ..Size ve eşinize...
yüreginize saglik (sonkez) sonkez hanim tam hatirlayamadim ama siz benden celik istedinizmi ? tarabyaya gelemeyecginizi söledinizmi sadece merak eger siz iseniz halan bu cicekten istemekte israrli iseniz ilk baharda yetismis olarak saksisi ile size verebilirim yani celik diyil yatismis olarak kalin saglicakla
Evet benim..Teşekkürler..Saygılar...
drhegeli
30-10-2013, 10:27
Sıklıkla birbirleriyle karıştırılan brugmansia ile daturayı ayırtemeye yarayacak bir tablo...
|Datura|Brugmansia
Bitki|Otsu| Çalı|
Boy (maks.)| 1,50m|8m|
Yaşam süresi* |Tek yıllık| Çok yıllık|
Çiçeklenme**|İlk fırsatta|1-1,5m boylanıp çatallanma yaptıktan sonra|
Çiçek yönü| Erekt (gökyüzüne bakar)|Sarkık (toprağa bakar)|
Tohum kapsülü| Dikenli, yuvarlak|Dikensiz, genelde eliptik|
Tohum||Mantarımsı bir doku ile çevrili|
Self-sowing***|+|-|
İstilacı|+|-|
*Bazı daturalar iki yıllık da olabilir.
**Tohumla üretimde...
***Tohumun doğada kendiliğinden çimlenmesi
Kaynak : Datura and Brugmansias (http://davesgarden.com/guides/articles/view/2176/)
Brugmansia tohum kapsülleri (alıntı)
450592
Brugmansia tohum kapsülü ve tohumları (alıntı)
450593
Datura tohum kapsülü ve tohumları (alıntı)
450594
Mevsimi kaçırmış bir datura çiçek açma telaşında... Etrafındaki brugmansialar ise rahat... :)
450597
arkadaslar maalesef sonbaharida bitirmek üzereyiz bu cicekli halinde iken haftaya avrupaya dönmek mecburiyetinde olmamiz nedeniyle bu cicekli halinde kessip kis istirahatina alacegiz biz gidince bakan olmadigi icin ehhhh seneye artik
Sayın Tarabyali; Hayırlı yolculuklar dilerim. İnsanın bırakıp gitmek zorunda olması, başkalarının da sizin baktığınız kadar bakamaması çok kötü bir şey. Sağlıklı bir şekilde kışı atlatıp diğerleri ile birlikte seneye çiçeklerini hep birlikte görürüz inşallah.
Yukarıdaki mesajı okuyunca budayacağınız kısımları başka türlü değerlendirme imkanı yoksa çelik olarak Bursa gezisine İstanbul'dan gelen arkadaşlarla veya kargo ile bu organizasyon için çok uğraşan Loveforlife arkadaşımıza göndererek aslında içimden geçen bizzat sizlerin gelmesi ile güzel bir paylaşım olabileceği bir anda aklıma geldi.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/32879-6.htm
tarabyali
30-10-2013, 14:03
Evet benim..Teşekkürler..Saygılar...
sayin (sonkez) sonkez hanim ben 15/05/2014... burdayim yani türkiyede oluyoruz unutursam bana hatirlatma yapin zaten bu sitede yazisma yaparken insanlar bibirini görüyorlar.ve hatirlariz diye düsünüyorum saygilar.
tarabyali
30-10-2013, 14:08
Sayın Tarabyali; Hayırlı yolculuklar dilerim. İnsanın bırakıp gitmek zorunda olması, başkalarının da sizin baktığınız kadar bakamaması çok kötü bir şey. Sağlıklı bir şekilde kışı atlatıp diğerleri ile birlikte seneye çiçeklerini hep birlikte görürüz inşallah.
Yukarıdaki mesajı okuyunca budayacağınız kısımları başka türlü değerlendirme imkanı yoksa çelik olarak Bursa gezisine İstanbul'dan gelen arkadaşlarla veya kargo ile bu organizasyon için çok uğraşan Loveforlife arkadaşımıza göndererek aslında içimden geçen bizzat sizlerin gelmesi ile güzel bir paylaşım olabileceği bir anda aklıma geldi.
http://www.agaclar.net/forum/agaclar-net-toplanti-ve-gezileri/32879-6.htm
sayin muda ben kasim ayinin 13, gibil cikacagim türkiyeden ayin 13,cüne kadar bunu bahcede görmek istiyorum bizim cicek dostu bir arkadasimiz var istanbul (kavacikta) zafer inandik bey ben zafere hepsini verebilirim ama nasil olacak bilemiyorum zafer inandik beyle konusmak lagazim bilemiyorum beni anladiginizi saniyorum saygilar....
sındırgılı
04-11-2013, 08:40
Malum, Deniz mevsimi bittiginden Buyukada`ya sadece hafta sonlari gidiyorum. Saksidaki bitkilerim de pert vaziyette beni bekliyor idiler. Bahcemde limon yetismesine guvenerek, dun onlari toprak ile bulusturdum. Umarim, beni mahcup etmezler..
günebakan
04-11-2013, 09:36
Sonun da açtıı:)
451918
451919
451920
sındırgılı
04-11-2013, 10:19
Sonun da açtıı:)
451918
451919
451920
Koku var mi ?
Bilhassa aksamlari benim sari olan enfes kokuyor.
Lonicera
04-11-2013, 12:13
Sarı da nihayet açtı, gerçekten de en yoğun kokulu olan sarısı. Katmerli beyaz da güzel kokuyor ama sarısı bir başka güzel.
günebakan
04-11-2013, 18:54
Koku var mi ?
Bilhassa aksamlari benim sari olan enfes kokuyor.
Hemde nasil güzel bir koku sayın Sındırgıli kokuyu daha fazla duymak icin mutfağa aldım saksiyi akşamlari heryere kokusu doluyor
sındırgılı
04-11-2013, 19:08
Ben, saksidakileri toprak ile mecburen (sulama problemi ) bulusturdum..Saridan 2 ya da 3 celik yapip etrafta dagitip ruzgar ile koku perdesi yapmaya calisacagim.Esimde, kokusunu cok sevdi..Kirmizilarda maalesef koku yok..:confused:
Bahçede bulunan sarı renkli melek borazanları havaların serinlemesi ile çiçeklerini sergilemeye başladılar.
Bunlarda pembe renkli olanlardan sarı renkliler yoğun kokulu oluyor.
pomodoro
06-11-2013, 16:40
Bu ne güzellik! Nazar değmesin!
Benim İstanbul'daki 2 fide yolunmuş kuşa döndü. Yeşil tırtıllar tüm yaprakları yedi. Bodrumdaki fide sağlıklı en azından diyordum. Orada da tırtıl görülmeye başlanmış; bayılıyorlar Brugmansia'ların kocaman yapraklarına...
Bu sayfadaki fotoğraflarda öyle bir sorun göremiyorum. Acaba şu yeşil tırtıllardan kurtulmanın var mıdır bir yolu?
Teşekkür ederim...
günebakan
06-11-2013, 18:47
Ah sevigili Pomodoro hiç sorun olmaz olurmu ben mesela ilk başta kırmızı örümcekle mücadele ettim eh bir şekilde temizlendi o sonra bir baktım dediğiniz gibi yapraklar tırtıklanmaya başlamı allahtan ilk başta hemen fark ettim tırtıldanda kurtardım şimdi de beyaz sinekle mucadele etmeye çalışıyorum Eh bunun yanı sıra neden çiçek açmıyorsun diye kavga ediyorum onunla. Velhasılkelam gözümü meleklerin borazanından hiç ayırmıyorum desem yeridir. Sonunda oda bana bir güzellik yapıp çiçek açtı :))) İnşallah en yakın yazamanda siinkide sağlıklı bir bitki olur.
Sevgili Sındırgılı benim bahçem yok eh serde bitki deliliği olduğu için ne bulsam balkonda yetiştiriyorum.Ama kokularıda gerçekten muhteşem ayrıca kırmızının da görüntüsü yeter keşke olsa ben daha kırmızı çiçekliden edinemedim ne yazıkki.
sındırgılı
06-11-2013, 19:31
Ah sevigili Pomodoro hiç sorun olmaz olurmu ben mesela ilk başta kırmızı örümcekle mücadele ettim eh bir şekilde temizlendi o sonra bir baktım dediğiniz gibi yapraklar tırtıklanmaya başlamı allahtan ilk başta hemen fark ettim tırtıldanda kurtardım şimdi de beyaz sinekle mucadele etmeye çalışıyorum Eh bunun yanı sıra neden çiçek açmıyorsun diye kavga ediyorum onunla. Velhasılkelam gözümü meleklerin borazanından hiç ayırmıyorum desem yeridir. Sonunda oda bana bir güzellik yapıp çiçek açtı :))) İnşallah en yakın yazamanda siinkide sağlıklı bir bitki olur.
Sevgili Sındırgılı benim bahçem yok eh serde bitki deliliği olduğu için ne bulsam balkonda yetiştiriyorum.Ama kokularıda gerçekten muhteşem ayrıca kırmızının da görüntüsü yeter keşke olsa ben daha kırmızı çiçekliden edinemedim ne yazıkki.
Daha yeni toprak ile bulusturdum..Kendini toparlasin, kircilli kirmizidan bir celik yapabiliriz dermisim...Bu gun sarinin alt dallarindan 3 celik cikardim.Insallah tutarda koku perdesi icin ciceklerim hazir hale gelir..Hemserimde 1 adet gondermis..
Tirtil ile hic kimyasal mucadele yapmadim.Mekanik olarak o buyuk yapraklarda kolay avlandilar.Su anda, Buyukadadayim, Kapiyi acinca o kokuyu almak muthis bir duygu...
sındırgılı
06-11-2013, 19:58
Pardon, bendeki kircilli pembe...kirmiziyi belki Zafer kardesimde bulabiliriz..Buyukadada' da pembe ton mevcut..Duzeltmek zorunda idim..
Sevgiler
pomodoro
06-11-2013, 20:28
Tirtil ile hic kimyasal mucadele yapmadim.Mekanik olarak o buyuk yapraklarda kolay avlandilar.Su anda, Buyukadadayim, Kapiyi acinca o kokuyu almak muthis bir duygu...
Kimyasal mücadele benim de tercih ettiğim yöntem değil tabi ki... Hem Brugmansia'lara hem de ofisteki bonsai'me bit de (veya her ne idiyse) dadanmıştı. Ne biberli, arap sabunlu formüller, ne sirkeli, sarımsaklı karışımlar işe yaradı. Dediğiniz gibi en iyi çözüm elle temizleme...
Babamın bir fıkrası vardır. Girdiği topluluklarda sıkça anlatır, son repliğini de günlük hayatta sıkça kullanırız :) Şöyle:
Adamın evinde hamam böceği sorunu varmış. Gitmiş dükkana sorunu için bir ilaç almış, evine gelmiş, sağa sola sıkmış. Ama aynı tas ama hamam, böcekler cirit atıyor. Bunun üstüne dükkana geri dönmüş, "Birader, demiş, sen bana bu ilacı verdin ama işe yaramadı". Dükkan sahibi, "Nasıl uyguladınız?" demiş. Adam, "İşte, sağa sola sıktım". Dükkan sahibi, "Aaa, o öyle olmaaaaaz. Bakın şöyle yapacaksınız: Öldürmek istediğiniz hayvanı alacaksınız böyle iki parmağınızın arasına, ilaci tam böyle gözüne gözüne sıkacaksınız" demiş. Adam, bakmış şöyle boş boş, "E ben onu yaptıktan sonra ezer öldürürüm zaten". Beriki omuz silkmiş, "E öyle de oluuur".
Ben de aynen fıkradaki gibi, baktım arap sabunu sıkıp bırakmakla olmuyor, teker teker ayıkladım o böcekleri, tırtılları. Bonsai'm ve Brugmansia'lar hayattalar. Ama çalışan biri için elle temizleme çok ciddi bir mesai ve maalesef bayağı bir sebze fidem ilgi gösteremediğim için zayi oldu. Şimdi Brugmansia'lar içerdeler, zaten hava da soğudu, tırtıl kalmadı herhalde. Ama seneye aynı maraton gene devam edecek. Ben hadi 3-5 bitkiyi kurtarıyorum bu yolla ama bırakın organik tarım yapan bir çiftçiyi, mütevazi bir bahçesi olan ve kimyasallara bulaşmak istemeyen biri nasıl başa çıkıyor bunlarla, hiç anlayamıyorum.
sındırgılı
06-11-2013, 20:47
Sebze bahcelerine kabuksuz salyangozlar musallat oldu..adaciklara bakir plakalar monte ederek onledim.Gerci, topu topu 3 adet adacigim vardi..
Yaprak bitlerinide gullerden arap sabunlu terkip ve mekanik imha yolu ile cozmeye calistim.Fakat, kimyasal ilacta yanimda idi..
Ha, gullerim arttikca hastalik sebepleride artacak..Belki, arap sabunlu terkip yetmeyecek..Bilemiyorum, o zaman da organik tertipli neemazal gibi ilaclara basvuracagim..Elimde mevcut..
Inanirmisin, havuzun kenarindaki erik agaci kabuklu bit ile dolu..
Gerci, bitler olu durumda...:confused:
günebakan
07-11-2013, 07:40
Bende bitkilerimde arapsabunlu su ve acı kırmızı biber kullandım acı kırmızı biber daha etkili oldu hatta bana bile etkili oluyor sıkarken öksürmeye başlıyorum:)
Çok doğru Sn sındırgılı kırmızı için Zafer abinin kapısını çalmaklazım ama oda bu sıralar siteye uğramıyor inşallah bir sorun yoktur.
Tohumdan yetiştirdiğim melek borazanındaki tomurcuğum bugün kopmuş, sanırım havaların ani soğuması etkili oldu bunda. Epey büyümüştü halbuki, düşen tomurcuğu açıp en azından rengine bakayım dedim ama henüz yeşildi rengi, büyük ihtimal sarı ya da beyaz çıkacaktı. Ancak katmerli olması süpriz oldu. ;)
günebakan
07-11-2013, 10:48
Bütün tomurcuklar açıldı beklediğime değdi:)
452487
sındırgılı
07-11-2013, 11:43
;1215832]Bütün tomurcuklar açıldı beklediğime değdi:)
452487[/QUOTE]
Yapraklarina ne oldu?
Bu kadar celimsiz iken, " ben acarim arkadas " demesi bile guzel..
Saksida olmanin vermis oldugu rahatsizlik kendini gostermis.
1 boy buyuk saksiya gecmeliyim diyor..:cool:
günebakan
07-11-2013, 13:59
Çiçekler bitince saksısını büyüteceğim o kadar çok hastalıkla uğraştıki zavallının bu kadarcık yaprağı kaldı:)
Zafer İnandıklı
08-11-2013, 20:52
Bendeki kırmızı mı, somon rengi mi bir türlü anlayamadım.
Her neyse ilk toplantıya onunda çelikleri gelecek. çelik yapmak için çiçeklenmenin bitmesini bekliyorum.
Sarının son durumu.
Her neyse ilk toplantıya onunda çelikleri gelecek. çelik yapmak için çiçeklenmenin bitmesini bekliyorum.
Sarının son durumu.
Hocam, bu cok çirkinnnn:)))
Bu arada, sayfanıza da bi ses verseniz, merak ettik sizi.
Bütün tomurcuklar açıldı beklediğime değdi:)
452487
Bit kadar saksıda açana bakın ya:eek:
Ben bahceye diktim yayılsın diye..daha tomurcuk yok:eek:
günebakan
08-11-2013, 23:10
Dedim ben sana Cemo çok yalvardım diye sonunda cevap verdi çiçek vereyimde bu kadın düşsün yakamdan diye:))))
Zafer abi bu somon rengi bence tarabyalının paylaştığı kırmızı galiba
sındırgılı
09-11-2013, 08:30
Sarının son durumu.
Agac olmus..... Insallah bizimki de abisi gibi olur..
(Bazi arkadaslar, abisi icin cirkin demisler:confused: Kiskanmasinlar :o )
tarabyali
09-11-2013, 08:40
harika görünümler
günebakan
09-11-2013, 08:41
Çiçeğini geçince ne kadar budamak gerek acaba **** budanmasa olurmu
tarabyali
09-11-2013, 08:42
meleklerim ve ben
sındırgılı
09-11-2013, 08:45
harika görünümler
Sn. Tarabyali,bu guzel kac yasindadir?
Gerci, Zafer Kardesimin toplantida verdigi sari celik, 1 senede bu hale geldi.
Catallasmaya baslayinca, cabucak gelisiyorlar.
tarabyali
09-11-2013, 09:14
Sn. Tarabyali,bu guzel kac yasindadir?
Gerci, Zafer Kardesimin toplantida verdigi sari celik, 1 senede bu hale geldi.
Catallasmaya baslayinca, cabucak gelisiyorlar.
sayin (sındırgılı ) daha öncede bahsetmistim avupada düsünülen bir düsünce meleklerin makbulü yaslisi bu bendeki ( 7 ) yasinda sanirim capi ücbucuk metre boyuda sanirim ücbucuk kadar var ama sayin sindirgili saksida ama saksi toprakta topraga dikerken yetistirme saksisi ile topraga dikeceksin yani etrafi delikli saksilar var satiliyorlar bu dev cicegi saksida yapmak mümkün diyil hicbir saksi tasimaz rüzgar yikar zaten kedisinide saksida tartamaz kisa yakin saksisiyla topraktan cikarip kisi gecirecek saksiya aliyorum bu böyle devam ediyor .saygilar
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.