PDA

View Full Version : Çiğdem (Crocus)

Sayfalar : 1 2 3 [4]

hira
23-03-2015, 21:21
2014'ten kalanlar açmayacak sanırım, tomurcuk göremedim.

YeniGine
24-03-2015, 00:27
Çiğdemler açtı nerede ise geçtiler sevgili hira. İnşallah bilir kişilerden sebebini öğrenebiliriz.

duy-gu
04-12-2015, 13:52
Bunlar da benim Miletos Antik Kenti (Balat-Aydın) gezisinde çektiğim çiğdemler. Taşların arasından nasıl çıkmışlar :)

Mücevher Çalısı
04-12-2015, 14:24
Bunlar da benim Miletos Antik Kenti (Balat-Aydın) gezisinde çektiğim çiğdemler. Taşların arasından nasıl çıkmışlar :)

Eğer yakın zamanda yani sonbaharda çektiğiniz bir fotoğrafsa Göç Göç Çiçeği, Sarı Çiğdem (Sternbergia lutea) (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/21369-2.htm) olma ihtimali var...

duy-gu
04-12-2015, 16:16
Eğer yakın zamanda yani sonbaharda çektiğiniz bir fotoğrafsa Göç Göç Çiçeği, Sarı Çiğdem (Sternbergia lutea) (http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/21369-2.htm) olma ihtimali var...

2013 Ekim'e ait bir fotoğraf...
Etrafta sıkça vardı, hemen hemen her taşın arasından çıkmışlardı. Alıp edinmek isterdim ama soğanları oldukça derinde gibiydi. Teşekkürler bilgi için :)

Batı Rüzgarı
28-02-2016, 18:23
ankaranın çiğdemleri çıkmaya başlamış :) ilginçtir bunun yemeği bile yapılıyormuş ayrıca çok küçükler ben daha büyük birşey bekliyordum... bugün ankaranın tenha bir yerinde rastgeldim (:

Melisa16
06-03-2018, 17:51
Uzun zamandır buraya uğrayan olmamış, bi' ziyaret edelim dedik :D

belgi.info
09-03-2018, 19:59
açalı 2 haftadan fazla oldu.İlki sarı sonra beyaz , mor beyaz derken eflatuni geldi.
http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=667476&stc=1&d=1520621855

Gülizarşen
04-11-2018, 21:34
Hayretler içinde okuyorum çiğdemlerin açtığını söyleyen arkadaşların yazılarını acaba her iklimde farklı zamanda mı açıyor.. Bugün 4 kasım ve iki haftalık çiğdem sefamız bugünlerde son buluyor. Heryıl ekim sonu kasım başı açıyor benimkiler. Buralarda dağlarda da aynı zamanda açıyor demek ki soğuk iklimde geç açıyor

Elif çiçek
27-12-2018, 13:22
Merhabalar. Evim balkonum terasım her yerim yemyeşil oldu ve ben hala kendimi durduramıyorum. Bilmiyorum benimle aynı hisseden var mı ama en çok ta tamamen her anında benim elimin olduğu bitkileri daha çok seviyorum. Şimdi sorum şu ki çiğdemin soğanı var biliyoruz peki tohumu var mı tohumdan ekim yapılabilir mi bilgi sahibi hocalarımdan cevap bekliyorum lütfen

NAKCAOZ
25-01-2019, 15:25
Bu ara bende çiğdem tohumlarımı hasat etmeye başladım. Ben kapsüllerin tamamen kurumasını beklemeden, hafif çakır iken bir selpak mendil içine alıyorum iki günde mendil içinde kuruduktan sonra kum ile karıştırıp küçük plastik poşetlerde muhafaza ediyorum. Hatta bahçede fırsat bulup saksı ver ayarlamasını yapabilirsem ekmeyide düşünüyorum.
Ayrıca ben tüm topladığım tohumların birer de fotoğrafını çekiyorum buda bana tür tespitinde çok yardımcı oluyor.

Selamlar Elif Çiçek

Sorunuzun cevabını önceki sayfalarda İbrahim37 cevaplamış

belgi.info
22-10-2020, 19:29
Hayretler içinde okuyorum çiğdemlerin açtığını söyleyen arkadaşların yazılarını acaba her iklimde farklı zamanda mı açıyor.. Bugün 4 kasım ve iki haftalık çiğdem sefamız bugünlerde son buluyor. Heryıl ekim sonu kasım başı açıyor benimkiler. Buralarda dağlarda da aynı zamanda açıyor demek ki soğuk iklimde geç açıyor

Sayın Gülizarşen ,
Okurken fark ettim yazdıklarınızı.

Soğanlı türler mevsiminden önce açmaz ,ticari olarak şaşırtılmadığı sürece. Genellikle ilkbaharda açar soğanlı türler. Freyza yazın açar. Safran ise çiğdem türü olmasına rağmen sonbaharda açar. Kardelen ise kış sonuna doğru.
Bahsettiğiniz tür bilinen genel çiğdem değildir. Çiğdem baharla anılır.
Çocukken baharda toplayıp yerdik. Sonradan okuyup öğrendiğimiz " Eti " medeniyetinden kalan Çiğdem bayramı İç Anadoluda Unutulmak üzere ,bizde hayal meyal hatırlıyoruz. Dağlarda kırlarda çiğdem toplayan kalmadığındandır belkide .Binlerce yıllık güzel bi öğreti yok oluyor sessiz ve yavaşça.