Bağlan

View Full Version : Pepino

Sayfalar : 1 2 3 [4]

katsu
12-01-2010, 20:23
Arkadaşlar ben başka bazı tohumların yanında pepino tohumu da aldım. Adana'dayım, tohumdan çimlendirme konusunda bilgi alabilir miyim. Bunu da suda bekletmeli miyim ekmeden önce? Tohumu şimdi mi ekmeliyim?
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Samsunlu55
12-01-2010, 20:45
Daha kalitelisi yetiştirildi mi acaba...?
Arkadaşlar 800 adet diktiğim fidelerden 2 tonu geçkin ürün aldım. Meyvelerin ortalama 3 tanesi 1 kg. gelmektedir. çekmiş olduğum resimlerin bir kısmını geçte olsa yüklüyorum.:D

Fidan satışlarımız için sipariş alımlarımız 06.01.2010 tarihine kadar başlayacaktır. satış bölümünden takip edip ulaşabilirsiniz.

Sn.adem_09, pepinolarınızı serada mı yetiştirdiniz, dışarda mı?

kumyaka2010
12-01-2010, 20:51
pepino meraklılarına!
Pepino açık hava istiyor ama, 28 derecenin uzerinde çiçeklerini dokuyor .Açık hava ama,çok sıcak olmuyan yerlerde yetiştiriniz .En az 6 nr saksıda yetiştirin .Uzerinde en fazla 3 veya 4 meyva bırakınız .Çok meyva olursa buyumuyor .Arzu eden olursa nisan veya mayıs arasında çelik verebilirim .Tabi ucretsiz .Pepinolarınızı hersene yeniden çelikleyiniz .Bikaç sene sonra çalı olur . Sevgi ve selamlar

nariçi
12-01-2010, 20:58
Yazın çamların altında (yarı gölge) normal bitki gelişimini gösterdi ancak çiçekler meyve tutmadı. Örtü altına koyunca meyve vermeye başladı, daha iyi form yaptı. Yani fazla kuru ve sıcak havayı sevmiyor.

kürşad
13-01-2010, 07:23
Bunu da suda bekletmeli miyim ekmeden önce? Tohumu şimdi mi ekmeliyim?
Pepino patlıcangiller amilyasına ait bir bitkidir. Herhangi bir ön işleme tabi tutmanız gerekmez ancak soğuklama ihtiyacını bilemiyorum. Siz her ihtimale karşı tohumlarınızı buzolabında saklayınız ve duruma göre Şubat-Mart gibi tohumları hafif bir harç yapıp ekiniz. Viyol olursa başka bir yere aktarırken kökleri zarar görmez. Hepsini aynı kaba koyarsanız çıplak köklü şaşırtmanız gerekir.
Aslında lahanalarda çıplak köklü şaşırtma kazık kökün kopması ve saçak köklerin artması ile sonuçlanır ancak pepino zaten çok arsız bir bitki. Boğaz doldurma yaptığınızda domates kabak gibi dallardan da kök çıkarmaya başlıyor hemen.

katsu
13-01-2010, 10:15
Pepino patlıcangiller amilyasına ait bir bitkidir. Herhangi bir ön işleme tabi tutmanız gerekmez ancak soğuklama ihtiyacını bilemiyorum. Siz her ihtimale karşı tohumlarınızı buzolabında saklayınız ve duruma göre Şubat-Mart gibi tohumları hafif bir harç yapıp ekiniz. Viyol olursa başka bir yere aktarırken kökleri zarar görmez. Hepsini aynı kaba koyarsanız çıplak köklü şaşırtmanız gerekir.
Aslında lahanalarda çıplak köklü şaşırtma kazık kökün kopması ve saçak köklerin artması ile sonuçlanır ancak pepino zaten çok arsız bir bitki. Boğaz doldurma yaptığınızda domates kabak gibi dallardan da kök çıkarmaya başlıyor hemen.

Teşekkür ederim. Çimlenme süresi ne kadar acaba. Şubatta tohumu eksem aynı yıl meyve yeme şansımız olabilir mi dersiniz?

kürşad
13-01-2010, 10:35
Teşekkür ederim. Çimlenme süresi ne kadar acaba. Şubatta tohumu eksem aynı yıl meyve yeme şansımız olabilir mi dersiniz?

3 ay gibi bir zamanda tohumdan yetiştirip çiçek açmayı başardı ancak meyve tutamadı. 9 ay civarında diye biliyorum ancak bu tohum ekiminden hasada kadar geçen süre olabilir. Çiçekleri sıcakta dökülüyor, gölgelemeyi unutmayın. Çimlenme süresini tam bilemiyorum ama 3-5 gün gibi kısa bir zaman olabilir. Soğukta içeride çimlendirirseniz az ışık ile aşırı boylanıp gövde pişkinleşmeden şaşırtırsanız dışarıda hemen ölecektir.

bulut_cagman
13-01-2010, 14:52
Arkadaşlar başıma gelmiş olduğu için size ufak bir tüyo vereyim. Yeni ilgi duymaya başlayan arkadaşler özelllikle saksıda veya arazide olsun farketmez mutlaka gübreleme ihtiyacını karşılayınız yoksa sadece topraktan aldığı besinler bir yere kadar yetiyor. Özellikle Nitratlı gübreler mesela Amonyum Nİtrat ağırlıklı gübreler...

Ve son olarak en büyük belası olan Beyaz sinek hastalığı içinde Suda Eriyen Kükürtü su ile karıştırarak özellikle yaprak altlarına sabaherken saatte mümkünse açık havada ve güneş fazla yüzünü göstermeden yaparsanız çok dha iyi sonuç alırsınız.

İyi Günler...

adem_09
13-01-2010, 23:14
Sn.adem_09, pepinolarınızı serada mı yetiştirdiniz, dışarda mı?

Sn.Samsunlu55, pepino şu anda Aydın da sera içerisinde meyvam var. Ama bu bahsettiklerimi dışarıda yetiştirdim.

dr.arif
24-01-2010, 21:49
arkadaşlar merhaba.. yaklaşık 10 gün önce antalyada bir gece kondunun önünde bi tane pepino gördüm yaklaşık boyu75-80 cm kadardı ve 3 tane meyvesi vardı. dışarıda olmasına rağmen çok sağlıklıydı meyveleride oldukça iriydi. saygılar.

katsu
24-01-2010, 22:05
Ben dayanamayıp tohumları 1 gün ıslak tülbentte beklettikten sonra torfa ektim. Aynı zamanda ve aynı şartlarda tiny tim domates de ekmiştim. Domateslerin hemen hepsi çimlendi 7. günde. Şu anda 9. gündeyim ama henüz pepinolardan ses yok. Bakalım ne olacak.

Bu arada sayın Nariçi ' ne sormak istiyorum. Örtü altı derken tam olarak neyi kastediyorsunuz. Ben ağaçların arasına ekmeyi düşünmüştüm. Malum Adana'dayım ve burası yazın oldukça sıcak. İşin kötüsü fazla sıcak ve direkt güneş istemiyor , ağaç altında büyüyor ama meyve vermiyor denmiş. Bu örtü işi nasıl olacak anlatırsanız sevinirim. Tabi tohumlar çimlenirse :)

egetropical
24-01-2010, 22:25
"örtü altı" tarımda sera anlamında kullanılır.

nariçi
24-01-2010, 22:29
Sayın katsu, siper altı derken yarı gölgeli ağaç tepe çatıları altında yani güneşin yakıcı etkisi ve gece teranprasyonunu engellemek için. Örtü altı derken sera ortamı bu durumda nem düzeni olacak ki daha iyi geşim gösterdi ancak sanırım döllenme sorunu da var gibi ya böcek - arı olması gerekiyor bir iki saksı ise elle peçete dokundurmak sureti ile yapılması gerekiyor.(Ben böyle yaptım)

Uysal01
25-01-2010, 15:01
Sakslara diktiğim pepino fidelerinden nedense meyve alamadım.Aynı fidelerden bir arkadaşa vermiştim,O bahçeye dikti ilk zamanlar oradada meyve tutmadı. Geç meyve tuttu,şu an üzerinde 5 tane meyve var, bumeyveler olgunlaşırmı?Malum kış aylarındayız.

oppss!
25-01-2010, 15:10
Eskiden bizdede vardı, kavun kadar olurdu..:)
Kavunla yan yana kesip yerdik:)

kumyaka2010
25-01-2010, 15:38
Sevgili arkadaşlar!
Pepinolarımı,buyuk kovalara aldım .Biraz sardım .Hala çiçek açıyor .Cuma gunu 3 adet kopardım .Kış oldugundan buyumediler .Mayıs ayında çelikten çimlendirecegim .Karadenizin havası çok uygun . Çok su ve gubre gerekiyor .Unye tarım mud .sitesinden araştırma yapabilirsiniz .Selamlar.

oppss!
25-01-2010, 15:44
Karadeniz çok uygun bu bitki için... Çelikten üretim çok kolay.
Yetiştirirken önemli olan toprak yapısı ve nem...

katsu
25-01-2010, 19:10
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün pepino tohumları toprak yüzeyinde görünmeye başladı. 10. gündeyim.

mukankaya
09-03-2010, 10:25
Merhabalar,

Pepino yetiştiren arkadaşlar var ise tecrubelerini paylaşabilirler mi? Erdekte yetiştirmeyi düşünüyorum.

Selamlar...

adem_09
14-03-2010, 07:39
Merhabalar,

Pepino yetiştiren arkadaşlar var ise tecrubelerini paylaşabilirler mi? Erdekte yetiştirmeyi düşünüyorum.

Selamlar...

sayın mukankaya
pepino yaz mevsiminde bütün bölgelerinde yetişir
pepino sıcak ve soguk havaya çok duyarlı bitki
toprağa dikim zamanı gece hava sıcaklığı 5 derecenin altına düşmediği zaman dikebilirsiniz
iklim isteği 15-28 derece fazla sıcakta verimi düşüyor
nemli havayı seviyor
bakımında budama yapılması gerekiyor verimi arttırıyor
budama yaparken bir kökte enfazla 3 tane dal bırakılması gerekiyor
meyve seyretmesi yapılıyor bir salkımda en fazla üç tane meyve bırakmanız gerekiyor

nebat-i
14-03-2010, 13:22
Merhaba,
pepino bitkisinde budama ve çelik alma ne zaman ve nasıl yapılır bilgi verebilir misiniz.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

adem_09
14-03-2010, 13:32
merhaba
pepino sürekli budama yapılır
çelik alma uygun anaçlıktan yapılır çelikleri sera ortamında köklendirmeniz mümkündür.

almira
14-03-2010, 15:46
Bu yıl edindiğim pepino ilk meyvesini oluşturdu. Üzerinde oldukça fazla çiçek var.

venus_trap
15-03-2010, 08:50
Teşekkür ederim arkadaşlar. Bugün pepino tohumları toprak yüzeyinde görünmeye başladı. 10. gündeyim.

pepinoları tohumdan yetiştirmek zor oluyormuş yetişmeme riski çokmuş diye biliyordum serada mı yetiştirdiniz bilgilerinizi paylaşırsanız çok sevinirim. Teşekkürler

Süha Şendoğan
01-04-2010, 20:49
Her sene Yalova'da Mart ayında pazarlarda bulunduğu söylenen Pepino fideleri bu sene sert iklim nedeniyle gecikmeye uğradı şu anda yetiştiricilerin en erken Nisan sonuna doğru pazara verileceği haberini aldım.
Benim geçen sene bahçeye aktardığım meyvalı fidelerin hepsi soğuk dolayısıyle perişan oldu ancak 2-3 filiz kurtarabildim.

Samsunlu55
01-04-2010, 22:05
Her sene Yalova'da Mart ayında pazarlarda bulunduğu söylenen Pepino fideleri bu sene sert iklim nedeniyle gecikmeye uğradı şu anda yetiştiricilerin en erken Nisan sonuna doğru pazara verileceği haberini aldım.
Benim geçen sene bahçeye aktardığım meyvalı fidelerin hepsi soğuk dolayısıyle perişan oldu ancak 2-3 filiz kurtarabildim.

Ben kapalıya almıştım ama benim pepinoların durumu pek iç açıcı değil...

Süha Şendoğan
05-04-2010, 17:46
Yalova'da köyde kapalı serada olan Pepinolarda soğuk havadan etkilenmişler seracı arkadaş ancak Nisan sonuna doğru yeni fidelerin satışa verileceğini belirtti.
Benimde kurtardıklarımdan yarısı yeniden canlanmağa başladılar.

nariçi
05-04-2010, 19:17
Pepino dallarında hava kökleri oluştu, çelik yapıp köklendirmek istedim ama köklenmediler. Sürgünlerden çoğaltıyorum. Tohum da aldım ama henüz ekmedim.

venus_trap
13-04-2010, 10:27
3 ay gibi bir zamanda tohumdan yetiştirip çiçek açmayı başardı ancak meyve tutamadı. 9 ay civarında diye biliyorum ancak bu tohum ekiminden hasada kadar geçen süre olabilir. Çiçekleri sıcakta dökülüyor, gölgelemeyi unutmayın. Çimlenme süresini tam bilemiyorum ama 3-5 gün gibi kısa bir zaman olabilir. Soğukta içeride çimlendirirseniz az ışık ile aşırı boylanıp gövde pişkinleşmeden şaşırtırsanız dışarıda hemen ölecektir.

NEEE pepinoyu tohumdan çimlendirmekmi? nasıl? sizin ellerinizden öpmek lazım :D ben de de tohum var ama çimlenmiyor sizin uyguladığınız taktikleri paylaşırsanız sevinirim. Teşekkürler

alibabaa
15-04-2010, 22:49
Çelik bulamadığım için bir adet meyva satın aldım ve tohumlarını ayırıp meyvesini afiyetle yedim.Tohumları bir peçeteye sardım peçetede kurudular, çok ince kumlu toprak doldurduğum pet bardaklara diktim ( tohumlar çok küçük olduğu için ince kumlu toprak ile fazla derine dikmemek önemli bence).

İzmir'de havalar çok soğuk olmadığından tohumlar birer ikişer çimlenip kendilerini göstermeye başladılar güneş yakmaması için şimdi yarı gölgedeler gelişmelerini bekliyorum çok küçükler.

Tohumdan da rahatlıkla yetişebilecek gibi ama zaman alacak elbette çimlenme problemleri yok, iki hafta gibi bir zamanda çimlendiler. Benim gibi çelik bulamayan arkadaşlar deneyebilirler.

Süha Şendoğan
18-04-2010, 14:22
Pepinoyu tohumdan yetiştirmeyi geçen sene denedim ama balkon az güneş gördüğünden fazla gelişme olmadı bende vazgeçtim.
Bu sene tekrar denemek amacıyla meyvadan elde ettiğim tohumları birkaç gün önce toprağa verdim neticeyi buradan paylaşırız.

nariçi
18-04-2010, 18:43
Hanımın ayağı ektiğim pepino teknesini devirmiş, tekrarda çaktırmadan düzeltmiş. Bakalım tohumlar nereye savruldu.
Sürgünden diktiğim pepino fideleri yaprakları alt taraftan bir bir sararıyor, diğer yapraklar da kıvrıkhal alıyor neden acaba, bilen varsa öğrenelim. Fideler 45 lik viyollerde.

venus_trap
19-04-2010, 07:33
Merhabalar bu saksı sizce uygunmudur geldiği gün hemen biraz su verdim sonra bu saksıya ektim çiçeklerinde solma var sizce neden ve bazı yapraklarında büzüşmeler gördüm hangi ilacı kullanayım bende çimlere,eriklere (bakır denilen ilaç) ve güllere septiğim çeşitli ilaçlar mevcut isimlerini hatırlayamadım. Sabahın ilk ışıklarıyla saat 10 akadar güneş alan bir yerde duruyor 10 dan 16:30 kadar ve tüm gün güneş alan 2 yerim daha var hangisini önerirsiniz bulunduğu ortam sıcaklığı 23 derece (+,- 3 derce). Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler

venus_trap
19-04-2010, 10:04
sayfalardan birinde ' Yapraklardan biri sarardımı kurtuluşu zor oluyor ' deniyordu benimkinde bitane sarı yaprak var

tropik
19-04-2010, 10:39
Dostum bahçen varsa bahçene dik bende ilk saksıda bakıyordum bitki hiç güzel gelişmedi.
Şimdi bahçeme diktim gayet sağlıklı şu an üstünde dört tane kocaman meyve var ve hala çiçek açıyor tabi onun uygun budamasını,gübrelemesini vs yapman gerekir hem daha iyi verim alırsın hem bitkin daha güzel gelişir.Hazır çiçek varken dik bence ama Mutlu abiye'de bir danış istersen.
Kolay gelsin. :)

almira
19-04-2010, 12:52
Pepinolarımı daha sonra bahçeye aktarılmak üzere büyük boy fidan torbalarına dikmiştim. Sanırım ben bahçeye aktarmadan meyvelerin tadına bakacağım.:D

venus_trap
19-04-2010, 13:28
Dostum bahçen varsa bahçene dik bende ilk saksıda bakıyordum bitki hiç güzel gelişmedi.
Şimdi bahçeme diktim gayet sağlıklı şu an üstünde dört tane kocaman meyve var ve hala çiçek açıyor tabi onun uygun budamasını,gübrelemesini vs yapman gerekir hem daha iyi verim alırsın hem bitkin daha güzel gelişir.Hazır çiçek varken dik bence ama Mutlu abiye'de bir danış istersen.
Kolay gelsin. :)

bu sene birdaha rahatsız etmeyeyim seneye dikerim beni huzursuz eden sorun bitkinin yapraklarındaki büzüşmeler ve bir tane yaprağının sararması biraz yerine alışsın dışarıya alıcam bide ortam değişikliğinden dolayı üzerindeki çiçekleri dökecektir diye düşünüyorum

tropik
19-04-2010, 15:27
Benimkinin'de yaprakları sararıyor bişey olmaz,büzüşmelere bişey diyemeyeceğim. :D
Saksıyı biraz daha büyüt istersen.:D

Süha Şendoğan
20-04-2010, 13:55
Pepino bahçede daha çabuk gelişiyor vede meyva verimi çok daha kolay oluyor.
Bende geçen seneden kurtardığım kökü şu an saksıda tutuyorum biraz daha gelişince bahçeye aktaracağım.

venus_trap
20-04-2010, 15:15
sizinkiler valla güzel yerdeler bu istanbulun sağı solu belli olmuyor havasına güvenemiyorum dün gene yağmur yağdı mesela nisan sonuna kadar havaların bana ve biricik pepinoma hayrı yok ama seramın camlarını açıp biraz daha havadar olmasını sağlıyacağım

Süha Şendoğan
22-04-2010, 14:04
Yalova havasının İstanbul'dan pek farkı yok üstelik bizim balkon sadece 2 saat güneş görebiliyor.

çalı16
30-04-2010, 15:34
arkadaşlar *** aranıza yeni katıldım.bursa da pepino yetiştirip bana yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyorum.tesekkürler.

malina
30-04-2010, 16:32
arkadaşlar *** aranıza yeni katıldım.bursa da pepino yetiştirip bana yardımcı olabilecek arkadaşlar arıyorum.tesekkürler.

27 sayfadır yazılmış, bu bilgiler size yardımcı olmuyor mu?

Lütfen forum kurallarını okuyun, yıldız olarak görünen kelimeleri de düzeltin. Forumda "chat" dili kullanılmasını önlemeye çalışıyoruz.

almira
05-05-2010, 12:47
Pepinolarım büyüyor. Bir kökte yedi meyve var.:D Henüz olgunlaşmadılar.

bahtiyar02
05-05-2010, 13:08
Sevgili almira;
Maşallah sanırım tüplü almış ve öğlece bırakmışsınız.Yani saksı değiştirmemişsiniz.
Saygılar

almira
05-05-2010, 13:32
Sevgili Bahtiyar02; çok teşekkür ederim. Pepino fidesini kardeşimden aldım. Daha sonra bahçeye aktarırım düşüncesiyle yerinden oynatmadım. Aynı torbada yanına iki torba daha koyarak dallardan daldırma yoluyla iki torba daha fide yaptım. Şimdi üç tüplü fidanım var. Bana geldiğinde minicikti. Şimdi üç fite torbasında da meyve var. İkisini bahçeye dikeceğim. Birini de garanti olsun diye torbada bırakacağım. Saygılar.

bahtiyar02
06-05-2010, 13:31
Bende bir çok fidanı çift alırım.Birini tarlaya diğerini sizin yapığınız gibi garanti amaçlı balkon seramda tutuyorum.;)
Saygılar

nariçi
06-05-2010, 18:39
Pepinolarım büyüyor. Bir kökte yedi meyve var.:D Henüz olgunlaşmadılar.

Bu görüntüler açıklama gerektiriyor: Maşallah, Poşet sanki yarı boş ve gevşek duruyor. Toprak karışımı nedir? Boşluklu gibi duran poşette bu bol meyvenin sırrı nedir?
Mersin iklimi mi yoksa hormon gübrelerimi takviye ettiniz.

almira
06-05-2010, 21:11
Sayın Nariçi; aslına bakarsanız meyvelerin fotoğrafını tam alabilmek için poşeti hayli yükseğe koydum. İndirip çıkartırken poşeti düşürmemek için oldukça zorlandım. Yani o poşet göründüğü gibi boş değil. Tam tersi nerdeyse su mesafesi bile yok. Suyu yavaş yavaş veriyorum. Kökler yüzeyde olduğu için de toprak çıkartamıyorum. Toprak, kum ve keçi gübresi karışımına dikili. Herhangi bir hormon ya da ek gübre vermedim. Suyla besleniyor.:D

Oğuzhan
06-05-2010, 21:22
Gerçekten çok güzel görünüyor.Maşallah.
Poşette öyle büyümüş.

gurbik67
06-05-2010, 21:44
maşallah akıl almaz bir durum??
Mersinde kaç mevsim varki, Karadenizde iki mevsim var, altı ay ilkbahar altı ay kış şu an daha biz kıştayız. nerdeee bizim pepinoları sardık sarmaladık üşümesinler diye.

Samsunlu55
06-05-2010, 22:05
Benim pepinolar kışın aşırı soğuklardan çok fazla etkilendiğinden dallarında su kalmamıştı kararıp gitmişti. Çok azgın birşey kaç aydır diç bir yaşam belirtisi yok şu anda bir ümitle yaptığım çeliklerden birkaçı ve geçen senenin kökünde yeşillenmeler var. Bir kış kuruyacak ama bakalım hangi kış:)

almira
06-05-2010, 22:19
Teşekkür ederim arkadaşlar. İnşallah sizinkilerin de meyvelerini görürsünüz. Mersin sadece üç ay kışı yaşıyor. Tabi başka yerlerle kıyaslanınca buradakine kış derseniz. Bizim dez avantajımız da yaz sıcağı. Yazın 40-45 derece sıcak yakıp kavuruyor. Bakalım bu sıcakları nasıl atlatacağız.

çalı16
08-05-2010, 12:24
meraba arkadaşlar pepinoyu çelikle çogaltma yöntemini gösteren bir video **** bana yardımcı olacak arkadaşlar var mı

simal
08-05-2010, 23:09
çok çabuk köklenen bir bitkidir pepino direk suya daldırın çelikleri 10 günde saçaklanıyor kökler sonra dikeceğiniz yere taşırsınız.veya saksıya dikin yine hemen kök veriyor.her iki yöntemide denedim oldu.şimdi bahçeye ektim .hızla büyüyorlar şimdi.

budak-botanik
11-05-2010, 08:58
Konya'nın Çumra ilçesinde pepino yetiştiriciliği ile uğraşıyorum. Elimde 10-20 cm(viyolde)
80-100 cm (saksılı) ye kadar ye kadar her boyda pepino fidesi bulumaktadır. Kargo ile Türkiye'nin her yerine gönderi yapıyorum. İlgilenen arkadaşlar PM atabilirler.

çalı16
11-05-2010, 15:04
meraba budak botanik fiyat bilgilerini yazmamıssın.sana nasıl ulasabiliriz.bilgilerin eksik

budak-botanik
13-05-2010, 13:52
Sayın çalı16 özel mesaj attım

İlgilenen diğer arkadaşlar için

İrtibat tel: 0544 447 6130

siniroluyorum
15-05-2010, 21:37
Ben de iki fide aldım birini saksıya diğerini bahçye diktim.

venus_trap
17-05-2010, 14:23
Merhabalar. Bibu eksikti oda oldu dışarı çıkardığım pepinpma beyazla şeffaf arası bi rengi olan böcekler dadandı hangi ilacı önerirsiniz. Teşekkürler

nariçi
19-05-2010, 19:40
Pepino fidelerinin kök boğazından bir haşerat kesiyor. Bir bakıyorum pepino solmuş, elimle dokununca bakıyorum dipten kopmuş. Bü ikinci pepino son dört gün içinde. Ne yapabilir bu davranışı.

budak-botanik
27-05-2010, 13:38
büyük ihtimalle danaburnu kesiyordur pepinolarınızı.

danaburnu ile mücadele hakkında güzel bilgiler var forumda.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4258

nariçi
27-05-2010, 15:01
Çevresine tuz ektim. Bakalım ne olacak. Gece ışıkla kontrol ettim bişey görmedim.

almira
29-05-2010, 14:45
Pepinomun ilk hasadını yaptım. Henüz tadına bakmadım. Yumşaması için bir iki gün bekleteceğim.Aynı fidem üzerinde hasadı bekleyen altı pepinom daha var.:D

simal
01-06-2010, 13:03
pepinolarım durmadan çiçek açıyor ama meyve tutmuyor ne yapabilirim.

mustafacar
03-06-2010, 02:03
arkadaşlar saksıda yetiştirdiğim pepinolar çiçeklerini dökünüyo neden olabilir acaba_?
Çiçek zamanı sulamadan olabilir mi_?

krgz
09-06-2010, 14:17
bu sene aşırı yaprak çıkarıyrlar.havalar çok yagışlı gidiyor.benimkilerde açıkta aynı sorunu yasıyorum.sanırım bu hafta içinde düzelirler.

limon_sever
10-06-2010, 01:12
Merhaba,
Dalı kırılıp bana verilen pepinoyu bahçeye diktim tutar mı acaba bu mevsimde?

tamaşa
10-06-2010, 09:43
Merhaba,
Dalı kırılıp bana verilen pepinoyu bahçeye diktim tutar mı acaba bu mevsimde?

Merak etmeyin tutacaktır kuru bırakmayın yeter,suyu ve güneşi çok seven bir bitki.Kolay gelsin;)

cemre_77
10-06-2010, 09:57
Pepino yetiştirmek istiyorum bende. Bana yollamak isteyen olabilir mi? Ankarada başarılı olabilirim sanırım.

krgz
10-06-2010, 18:45
sayın limon sever merak etme çok rahatlıkla tutar.bende hala dikimimi yapıyorum.kurutma yeter.suyunu eksik etme

limon_sever
10-06-2010, 22:03
Teşekkür ederim "krgz" ve "tamaşa". Bugünlerde yağmurlu havalar ben ayrıca su döküyorum. Toprak sürekli nemli. Salı sabah dikmiştim şimdilik yeşil duruyor. Kök oluşturur inşallah.

nariçi
10-06-2010, 22:20
Pepino yakıcı güneş altında durabilir mi? Nisbi nem çok düşükse!

Yanıt alamazsam ben deneyeceğim.

krgz
13-06-2010, 19:06
sevgili nariçi bende sabah güneşi görenlerin durumu tam zamanlı güneş görenlere göre daha iyi.umarım sizin için bir ölçü olabilir

nariçi
13-06-2010, 19:28
Evet, öğlen sonu güneşi yakıcı oluyor. Bütün bitkiler de sabah güneşi iyi geliyor. Ondan bile etkilenen yaprağı solan var. Ben de pepinoları çam ağacı gölgesine koyacağım, bu alan yarı güneşli gibi siper altı sayılır.

krgz
16-06-2010, 14:12
sevgili nariçi bu konuda daha iyi fikir edinebilmen için yarı güneş ve tam güneş gören yerlerde deneme yapabilirsin.

nariçi
16-06-2010, 14:28
Çiçek açıyorlar, meyve tutmuyorlar. Fazla sıcaktan da hoşlanmıyorlar.

krgz
16-06-2010, 14:31
sıcaktan dolayı çiçeklerini döküyorlar.meyve tutumuna geçseler kendilerini kurtarırlar.

limon_sever
18-06-2010, 19:08
Diktiğim pepino kök oluşturmuş sanırım dallarda yeni oluşan açık yeşil yapraklar gördüm.

krgz
19-06-2010, 13:26
hayırlı olsun limon sever.kendisini kurtarmış artık.

limon_sever
20-06-2010, 12:19
teşekkür ederim. ortalama kaç günde çiçek açar üzerinde küçük yapraklar var yeni yeni.

kirangokhan
21-06-2010, 09:55
Merhabalar,

Aşağıda resimelerini eklediğim peponi bitkisi sevdiğim bir arkadaşımın. 2-3 haftadan beri yapraklarında bir cansızlaşma, aşağı doğru sarkma varmış. Günde bir kez sulama yapıyor ve bitki öğleden akşama kadarda güneş alıyormuş. Ne yapılabilir? Yardımcı olursanız sevinirim.

AgacSevdalisi
15-07-2010, 09:47
sayın mehmetyuksel siz pepino yetiştiriciliğini profesyonel anlamda yapıyorsunuz sanırım.sizden biraz bilgi rica edeceğim.benim 10 adet pepino fidem var 8 tanesi serda 2 tanesi saksıda dışarıda.saksıdaki pepino çiçek açtı ve hepsini döktü.bir türlü meyve tutmadı.sebebi ne olabilir?ikincisi; seradaki pepinolar yeni çiçek açıyorlar ve çok geç çiçek açtılar.seradaki çiçeklerin meyve tutması ne yapabilirim?şimdiden teşekkür ederim.saygılar.

YeşilSeven
15-07-2010, 13:45
Dışarı dikilen pepinolarda genelde gördüğüm aşırı gelişim sonucu heryerden dallar, yapraklar ve çiçekler fışkırıyor ancak meyve tutmuyor. Pepinoda da tıpkı bazı domateslerde olduğu gibi alt dallarda sürekli yaprak budaması yapmak gerekiyor. Bitki uygun ortamı bulduğunda enerjisini üremek için değil de sürekli büyümek için harcıyor. Haliyle kimse meyve göremiyor. Ben geçen yıl 10-15 adet meyve anca alabildim. Ticari olarak yetiştiren bir arkadaşım ise sürekli alt yapraklarını kopararak iyi bir verim elde etti. Domates gibi çok azman bir bitki kırık dalı değil tomurcuğu bile dikseniz hemen tutan kolay kolay ölmeyen bir bitki. Yetiştirmede uzman arkadaşlar da fikir verirse seviniriz.

AgacSevdalisi
15-07-2010, 14:20
çok teşekkür ederim sayın yeşilseven.birde alt dallarını budamayı deneyeceğim.şayet olumlu sonuç alırsan burada resimlerle beraber paylaşırım.

musa78
16-07-2010, 18:46
sayın yeşil seven aynen katılıyorum ben bu kadar arsız fideyi bir ahududunda gordüm(böğürtlengiller)birde bunda alt dallarından domateste uyguladığım metodu pepinoda denedim ve o koparttığım 3 adet dal arası sürgünü bir kabın içine diktim.1 haftadır solmadan kaldıkları yerden büyümeye devam ettiler..
yanlız şuanda tek sorun çiçek açmak için yaklaşık bir filiz kenarından 10 adet kadar çıktılar bunlar çiçek açıp meyve verceklermi??bence imkansız gibi yani çiçek açsalar bile meyveye durmazlar değilmi...

not:bu sene ilk denemem bundan dolayı ne yapacağımıda bilmiyorum bu forumdan metotlarla uygulamalar yapıyorum genç fideme:):):)

dünyam1
14-08-2010, 00:24
pepinolarım neden çiçek açıp sararıp dökülüyor?

musa78
14-08-2010, 02:49
sürgün veren tüm çiçeklermi doküldü(10-12 adet yaklaşık)yoksa 2-3 tanesi meyveye durdularmı??

siniroluyorum
14-08-2010, 23:47
Saksıdaki pepinomun üzerinde 3 tane,yere ekili olanda da yanılmıyorsam 2 tane meyve var.Saksıdaki erkenden meyve vermeye başladı.Bir meyvesi onmk üzere.Yerdeki önceleri kendini geliştirdi yayıldı sonra meyve vermeye başladı.Muhtemelen yerde ekili olanın meyveleri daha büyük olacak.

Oğuzhan
15-08-2010, 16:07
Bendekiler çiçek açmadan döküldüler.Sıcaklardan sanırım pek umut yok gibi.

nariçi
15-08-2010, 19:55
Pepinolar yüz saksı beklemede, yaz başından beri çiçekleniyor, döküyorlar. Güz serin havasını bekliyorum. Bakalım meyve tutacak mı?

limon_sever
14-09-2010, 11:35
pepinonun bu sene çiçek açmaya pek hali görünmüyordu. Bende dallarını kesip uzun saksıya diktim. 6 tane yeni pepinom oldu :) Ana gövdeyi de başka bir saksıya diktim. Kışı evde geçircek.
Bir sorum olcak. Pepinoları güneye bakan cam balkonumda kışı geçirebilir mi yoksa oda sıcaklığı mı daha iyi olur. Cam balkon yeni yapıldı. Aynı şekilde limon ağacını da almayı düşünüyorum. Sizce bir sorun olur mu?

nariçi
14-09-2010, 12:14
- derecelere dayanamıyorlar. 0 üstünde olursa yaprak döker ancak kök çürümesi olmaz sa seneye tekrar sürgün verir. + 10 derece üzerinde olursa ölmezler. Elbette bu durumlar güneş alan yer de olursa. Benim pepinolar sabalı odada kalan bir kök pepinodan çoğaldılar.

Ben de meyve alamıyorum, hala döllenen çiçek olmadı. Serada da yer yok.

almira
14-09-2010, 13:42
Bahçemdeki pepinolarım.:D

musa78
29-10-2010, 16:41
pepino ticareti yapan varmı aramızda acaba??? yapsak kime nereye pazar imkanımız var diye merak ediyorum???

limon_sever
03-11-2010, 10:21
Uzun saksıya diktiğim fidelerden birinde çiçek oluşacak gibi. Evin içinde cam kenarında duruyor. Çiçek açtıkları zaman meyve tutması için ne yapmam gerekiyor. Dışarıya çıkarsam hava soğuk ve arılar yok. Tavsiyeleriniz nedir?

musa78
09-11-2010, 17:29
limon sever arkadaşım edindiğim kişisel tecrübe konya gibi bir bölgede dışarıda pepino zaten olmaz soğuk suanda onu öldürecek derecede değildir ama meyve tutmasına hatta çiçek acmasına bile müsade etmez.evin içerisinde durması bence gayet ii çiçek acarsada bilmiyorum ama suluboya fırçasıyla çiçekler arası tozlaşmayı sağlayabilirsin ..nacizane..

limon_sever
10-11-2010, 09:13
Teşekkür ederim, çiçek açmasını bekliyorum daha açmadı, çiçek dalı gelişiyor şimdilik ama epey tomurcuk var belirginleşti iyice, çiçek açtığı zaman deneyeceğim.

neslihan@
24-11-2010, 20:31
Mersinde kasım ayında havalar halen sıcak..Böyle olunca pepinolar da meyvelerini büyüttü ama henüz tam olgunlaşmadı...:rolleyes:

kuzen38
24-04-2011, 00:06
Bahçemdeki pepinolarım.:D

inanılmaz. benim bildigim bir kökte 1 veya en fazla 2 pepino oluyordu. bende hep öyle olmuştu tohumdan elde ettiklerimde.

miyawy
14-06-2011, 05:49
selamlar,

Çekirdekten yetiştirdiğim pepinoların hemen hemen hepsi tuttu ve şu anda yaklaşık 60 adet pepino fidem var, balkonum da küçük, bana tavsiyeleriniz ne olabilir?

Saygılar.

spy1983
22-06-2011, 08:44
Ben de balkonda yetiştiriyorum, İzmir deyim...

Şu an için 4 adet pepino fidem var hepsi yapraklandılar...

Aynen tavsiyeleriniz nelerdir? Direk güneş de yapraklar solmuş gibi gözüküyor, ben de gölgeye alıyorum, bol suluyorum...

mirsat
01-07-2011, 10:02
Pepino anacım ve aldığım çelikler. Anaç birkaç yıllık sanırım. Alt dallardan verdiği sürgünleri kesip aaldım ve gölgede topraga aldım. Kendilerine geldiler.

1. resim çelikler

http://img838.imageshack.us/img838/45/imgp5223medium.jpg

2. resim anaç

http://img198.imageshack.us/img198/761/imgp5231medium.jpg

3. resim çiçeklerden yakın plan

http://img691.imageshack.us/img691/6546/imgp5232medium.jpg

sakagun
29-07-2011, 19:02
1. fotoğraf çelikler. Yaklaşık 1,5 ay önce anne pepinodan aldığım çelikleri doğrudan torfa diktim. Hepsi tuttu. Şu an üzerlerinde çiçek var. Henüz meyve oluşumu yok.
2. fotoğraf anne pepino. Yerde dikili. Anne pepinoda da çiçek var. Henüz meyve oluşumu yok.

Lilium
29-07-2011, 22:21
Pepino yetiştiricileri, şu günlerde kırmızı örümceğe dikkat.

mirsat
30-07-2011, 09:48
Meyve tutumunu sağlamak için ne yapmak lazım. O kadar çiçeklenme oldu. Ama meyve yaptıramadık . Ne tavsiye edersiniz.

Lilium
30-07-2011, 11:35
Geçen sene bende de meyva tutumu olmamıştı, çiçek açıyor meyva bağlamıyor, bir ara üzerindeki bitler dikkatimi çekti, o heyecanla onları kırmızı örümcek sandım, resimleyip şu başlığa (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=21863) koydum.
Pepinodaki bitleri biraz gözlemledim, o kadar hızlı hareket ediyorlardı ki, o çiçekten o çiçeğe hızla gidip çiçeğin suyunu emip çiçeğin dökülmesine sebep veriyorlardı.
Bu yıl oldukca güzel verim var, resimleyip koyarım.

mirsat
30-07-2011, 12:21
bende inceleyeyim ama hiç görmedim varsa haklarım onları :) , geçenlerde basra için ilaç almiştim bunlarada uyar sanırım. Birde sıcak kaynaklı meyve tutmama durumu varmış , serini bekeleyceğiz artık.

Maliyeci-38
22-08-2011, 10:43
Merhaba arkadaşlar ben İstanbul da öğrenciyim İstanbul dan haziranda aldığım pepinonun tadını pek beğenmedim sanki kelek tadı var gibiydi olgunlaşmamışlardı herhalde ama olgunlaşmış pepinoların gerçekten çok güzel kokuları var çok da lezzetliler ben pepino fidesi temin edip yetiştirmeyi istiyorum evim Kayseri de malum kışın içeride olacaklar ama camın önünde güneşte duracaklar *** . pepino mevsimlik bir bitkimidir yoksa çok yıllık mı fide alırken ve yetiştirilmesinde nelere dikkat etmeliyim tecrübe edinmiş arkadaşlar yardımcı olurlarsa çok sevinirim şimdiden teşekkür ederim ....

sakagun
17-09-2011, 12:21
Anaç pepinom meyve tuttu. Son fotoğraf 4 saksıdaki 4 çeliğin bugünkü durumu.

proxima389
02-10-2011, 07:25
pepino konusu türkiyenin aynası gibi güzelim meyveyi sırf para hırsıyla kabak-kelek formatında piyasaya sürdüler insanlar merak edip aldı olgunlaşmamış tatsız tuzsuz meyveyi ve şimdi herkesin kafasında olumsuz bir algı oluştu. İşi layığı ile yapacak olanlarında önü kapatıldı. Açın bakın 2009 haberlerine yazılanları okuyun neymiş yurtdışından 175 liraya ithal ediliyormuş yurtiçinde üretip 25 liraya satacaklarmış! İşe bu kafayla baş koyunca durum bu oluyor malesef güzelim meyve şimdi iğrenç kelimesi ve boşa harcanan para ile birlikte anılıyor.

para hırsıyla gözü dönen ve bu yolda hem para hem de harika bir ürünü rezil eden türk tarımcısına tebriklerimi sunuyorum.

Olgunlaşmasını bekleyip biraz daha sabretseler bu şekil de olmazdı...Yazık oldu!

Virtue
06-12-2011, 13:01
pepino konusu türkiyenin aynası gibi güzelim meyveyi sırf para hırsıyla kabak-kelek formatında piyasaya sürdüler insanlar merak edip aldı olgunlaşmamış tatsız tuzsuz meyveyi ve şimdi herkesin kafasında olumsuz bir algı oluştu. İşi layığı ile yapacak olanlarında önü kapatıldı. Açın bakın 2009 haberlerine yazılanları okuyun neymiş yurtdışından 175 liraya ithal ediliyormuş yurtiçinde üretip 25 liraya satacaklarmış! İşe bu kafayla baş koyunca durum bu oluyor malesef güzelim meyve şimdi iğrenç kelimesi ve boşa harcanan para ile birlikte anılıyor.

para hırsıyla gözü dönen ve bu yolda hem para hem de harika bir ürünü rezil eden türk tarımcısına tebriklerimi sunuyorum.

Olgunlaşmasını bekleyip biraz daha sabretseler bu şekil de olmazdı...Yazık oldu!
Haklısınız.Ben de yıllar önce migrosta görüp almıitım.İğrenç tatsız tuzsuz geldi.Ondan sonra da hiç ilgilenmedim.Geçen hafta kamkat siparişi verirken meyveli fidesinin 10 a satıldığını gördüm yeşili sevdiğimden onu da alayım dedim.İyiki de almışım.Nedense benim pepinolar daha ufaklar ve gövdesi daha uzun çalımsı ağaçsı bir formda.Meyveleri de daha çizgili.Meyvelerini koparmaya kıyamadım ama zedelenmiş 2 tanesini koparıp yedim.Diğerlerine göre daha ufak ve tad alamayacağımı düşünmüştüm ama tatlımsı,lezzetliydi şaşırdım :) Yıllar önce bunun belkide 5 katı büyüklüğündeki tatsız tuzsuzdu :s Şimdi fideyi budadım.Kafes şeklinde taçlandırdım kuru yapraklarını ayıkladım kare saksıya ektim :D
258439258440258441258443258446

edautlu
22-12-2011, 14:59
merhaba,
bir sorum olacak.pepinomuz bahçede dikili ve aylar önce meyve verdi.üzerinde oldukça fazla sayıda pepino var fakat malum aralık ayı bitiyor ve boyları orta büyüklükte olsa da olgunlaşamadı.
merak ettiğim konu şu; acaba koparsam frenk elması gibi oda sıcaklığında bekletince olgunlaşır mı?
Fethiye'de yaşıyorum ve bu haftaya kadar hava ılımandı.artık soğumaya başladı.dışarıda kalmasına gönlüm razı gelmedi.

gurbik67
15-01-2012, 13:35
sezon sonuna kalan pepinolar soğukta haliyle olgunlaşamayacaktır,koparılan pepinoların bir kağıt'a sarılarak bir hafta beklettikten sonra kavun gibi olgunlaştığını göreceksiniz.

tohumdan pepino yetiştirmek için ocak sonu tohum ekimi yapılabilir.

edautlu
27-01-2012, 12:45
sayın gubik67,
cevabınız için çok teşekkür ediyorum..

zekkayseri
28-01-2012, 10:44
benim büyütttüğüm pepinolarım çok küçük kaldılar ve olgunlaşmadılar

fotoerkan
23-04-2012, 10:09
http://imageshack.us/photo/my-images/829/40340590.jpg/http://imageshack.us/photo/my-images/829/40340590.jpg/
Merhaba arkadaşlar bu benim ilk pepino deneyimim.fotoğrafta gördüğünüz gibi ekimini yaptım haftada 2 kerede sulamasını yapıyorum. Sizce bubitkiden meyve alabilirmiyim? nerelereni budamam gerekiyor. yardımcı olursanız çok sevinirim. ayrıca sivri biberlerim yaklaşık 1 haftadır çiçeğe durmalarına rağmen bir türlü patlamadılar. Sebebi ne olabilir acaba.

gultar
01-05-2012, 09:59
Bu yılın ilk pepinosu. Ne kadar rahat bir bitki, yetişmek için hiçbir kaprisi yok. Üstelik te arka arkaya meyveler veriyor. Çok cömert.
(laf aramızda tadına hiç alışamadım. Meyveleri konu komşuya dağıtıyorum sevenler var. Şeker hastalarına iyiymiş.)Bitkisi çok
güzel koyu yeşil bahçemde ayrı bir güzellik..

bursaranger
01-05-2012, 21:36
tohumdan mı yetiştiriyorsunuz,fide mi alıyorsunuz kolay gelsin.

akçabardak
22-01-2014, 13:32
Arkadaşlar, bu pepino çeliklerini önce suda köklendirdim sonra da toprağa diktim, gelişmeleri çok güzel gidiyor fakat toprağın üzerinde küf mü desem mantar mı desem bilemedim, fotoğrafta da göründüğü gibi sizce nedir bu tabaka, fidelere zarar verir mi? ne yapmam gerekiyor bu durumda, bana yardımcı olursanız sevinirim :( Teşekkürler

466320

Lonicera
22-01-2014, 14:19
Sanırım bitkileriniz havadar bir yerde değil. Ya kompost ya da hayvan gübresi küflenmeye başlamış. Bitkilerinizin tamamını dışarı çıkarın ya da bulundukları yeri sıkça havalandırmalısınız. Daha önce bir kaşık yardımıyla toprak yüzeyindeki bölümü ince tabaka halinde alıp saksıdan uzaklaştırın. Kolay gelsin...

akçabardak
22-01-2014, 15:34
Teşekkür ederim sayın Lonicera,
Sanırım havasızlıktan olabilir, üşürler diye dışarı çıkarmaya korktum, odanın penceresini 5-10 dakika kadar açıyorum ama yeterli gelmiyor demek ki.

aydemiraydın
29-08-2015, 08:16
bahçeye bir sıra burkalem biber bir sırada pepino diktim.aynı ilaçları ve aynı bakımı yaptım.
biberler çok süper meyvesi herkese yetiyor. pepinolar ise çok boylandılar aşırı büyüdüler ...budamaya bıktım. sürekli çiçek fakat meyve yok. saksıdaki pepino topraktakilerden daha iyi hiç değilse bir kaç meyvesi var. pepinonun meyvesinde vazgeçtik söküp attım yaprağını tavuklar bile yemiyor. kısacası hiç bir işime yaramadı. zaten tadı falanda yokmuş meyvesinin.

Lonicera
29-08-2015, 12:36
Pepinoyu ara ara ben de tohumdan ekip yetiştiriyorum. Kaç yıldır meyvesini bir şeye benzetebilmiş değiliz. Yediğim en lezzetsiz şey diyebilirim. Çok sıcaklarda çiçek silkmesi yaptığı gibi sık sulama ile de çiçek meyveye yatmıyor bilginize.

Benzer
06-02-2016, 16:49
Arkadaşlar Pepino hakkında bir sıkıntım var daha önceleri çok güzel verim aldığım Pepinodan budamasını düzenli yaptığım, suynu düzenli verdiğim halde iki yıldır verim alamıyorum çiçek açıyor meyve tutmuyor çiçeğini çırpıyor ancak eylül ayında tutmaya başlıyor ama onuda yetiştiremiyor bu durumda ne yapmam gerekir bu konuyla ilgili bigisi olan arkadaşlardan bilgilenmek istiyorum vereceğiniz bilgilerden dolayı şimdiden teşekkür ederim.Yerim Aksaray civarı

gurbik67
19-03-2016, 23:40
[QUOTE=Benzer;1438046]Arkadaşlar Pepino hakkında bir sıkıntım var

pepino fideniz geçen yıldan kalmış ise, ya cılız meyve verecektir, ya da ergenleşmeden dökülecektir.
ben 6 yıl önce tesadüfen keşfetmiştim, o günden beri şu işlemi yapıyorum.
kasım ayında hasattan sonra, pepinonun tüm yapraklarını kesip 5-6 cm lik çeliklere bölerek (her çelikte bir filiz gözü olacak şekil de) onlarca yüzlerce yapraksız çeliği direk toprak yüzeyine bırakıp, bir miktar suladıktan sonra üzerine en az 40 cm yaprak koyarak (amaç) dondan ve aşırı yağmurdan korumakve çürümesini engellemek için.

ve bulunduğunuz şehrin sıcaklığına göre mart ayı ortaları olabilir, çeliklerin hem köklenip hemde filiz gözlerinin uyandığını göreceksiniz.
bunları viyollere alın, serra ortamı yapın veya sıcak bir yerde filizlenmesini bekleyin.
asıl yere aldığınızda; tam güneşli yer ve suyu eksik etmeyin,fazlalık dalları budayın ve geniş yaprakları alın, meyveye yattıktan sonra yeni filizleri koparın atın.hayvan gübresi ve çok az kimyasal gübre kullanın..

safaguclu
29-05-2016, 17:23
Dün semt pazarında alışveriş yaparken bu pepino fidesini gördüm, böyle bir planım yoktu ama aldım. Üzerinde çiçekleri de vardı. Sonra forumun bir kısmını okudum, büyük ve solgun yaprakları temizledim. Alttaki filizleri de temizledim. Son hali 3. resimdeki gibi oldu. Umarım eksik, yanlış bir şey yapmamışımdır.

Lonicera
23-08-2016, 18:42
Lezzetsiz, tuhaf vb. bir sürü olumsuz şey söylememe rağmen yetiştirmeden de duramıyoruz ne yapalım. Tohumdan çimlendirdiğim pepinonun beslenmesini bu yıl deneme amaçlı güvercin gübresi şerbeti ile yaptım. Toplam 5 pepino vardı sadece bu kaldı. Başka deneyen var mı bilemiyorum ama güvercin gübresi şerbeti pepinoyu oldukça tatlandırmış. Çok az da olsa tohum alabildim.

safaguclu
22-09-2016, 18:49
Dün semt pazarında alışveriş yaparken bu pepino fidesini gördüm, böyle bir planım yoktu ama aldım. Üzerinde çiçekleri de vardı. Sonra forumun bir kısmını okudum, büyük ve solgun yaprakları temizledim. Alttaki filizleri de temizledim. Son hali 3. resimdeki gibi oldu. Umarım eksik, yanlış bir şey yapmamışımdır.
Uzun bekleyişten sonra 5 tane meyvası olgunlaşmaya başladı. Hasat zamanı geldiğini nasıl anlıyoruz?

Lonicera
23-09-2016, 13:36
Mor çizgiler belirginleşmiş, yeşil doku rengi de yerini sarı-krem renge çevirdiğinde işlem tamamdır.

Lonicera
24-07-2017, 15:19
3 pepinodan biri mor çizgi oluşumunu tamamlayıp dış renk değişimine yani hasat olgunluğuna gelmek üzre. Şimdi de koparılıp oda sıcaklığında 3/4 hafta bekletilebilir. Ancak tüketmeden önce 1/2 gün buzdolabında soğutulup ondan sonra tüketilirse daha iyi oluyor. Sağ tarafta hafif krem rengi almış olanı yaklaşık 2 hafta sonra koparacağım. Bu yıl sözde turşusunu deneyecektik ama yer sıkıntısından fazlaca yetiştiremedik.

siflera12
22-08-2017, 11:35
Pepinomun cicekleri tutmuyor dökülüyor neden olabilir ?

GT-S7390 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

latif.07
23-08-2017, 23:53
Pepinomun cicekleri tutmuyor dökülüyor neden olabilir ?

çok sulamayın ve aşırı güneşte kalmasın bir de yapraklarının resimini atarsanız mineral eksigi fazlalıgı var mı bakalım

siflera12
24-08-2017, 08:41
çok sulamayın ve aşırı güneşte kalmasın bir de yapraklarının resimini atarsanız mineral eksigi fazlalıgı var mı bakalım
Teşekkür ederim

bergenia
26-10-2017, 11:49
Pepino fidemi soğuklar başlayınca içeri almıştım uç yaprakları kurumaya başladı. Yerini sevmedi belliki. Tekrar balkona alıcam. Kışı orda geçirecek mecbur. Karadenizin kışına dayanırmıki? Kış iyice bastırınca üstünü örtsem?

Muda
26-10-2017, 15:18
3 pepinodan biri mor çizgi oluşumunu tamamlayıp dış renk değişimine yani hasat olgunluğuna gelmek üzre. Şimdi de koparılıp oda sıcaklığında 3/4 hafta bekletilebilir. Ancak tüketmeden önce 1/2 gün buzdolabında soğutulup ondan sonra tüketilirse daha iyi oluyor. Sağ tarafta hafif krem rengi almış olanı yaklaşık 2 hafta sonra koparacağım. Bu yıl sözde turşusunu deneyecektik ama yer sıkıntısından fazlaca yetiştiremedik.

Sn. Lonicera;

Bu yıl damlama boruların geçtiği yere biraz pepino dikmiştim. Sonradan çok güzel oldu. Bir tanesini bir kişiye verdim. Bir başkasına da bir tane vereceğim. Kalanları soğuklar başlamadan saksı içine alıp içeriye almam lazım. Beş kadar meyve hasadı yapıp iyi kötü yedik. İlk olan içlerinde en güzel olandı. Çok tatlı olmasa da biraz kavuna benzer tadı vardı. Şimdi kalanları olgunlaşmayanları sizin turşusunu denemeniz gibi denesek olur mu? Şimdiye kadar hiç pepino turşusu duymamıştım. Üzeri pürüzsüz olunca turşuda sıkıntı olur mu? Siz bu konuyu araştırmışsınızdır.

Lonicera
26-10-2017, 15:40
Sn Muda;

Bu yıl bizim burada mevsim iyice şaşırıp hava sıcaklığı hala 20 derece ve üstü seyir halinde olduğu için hasat sonrası da ürün almaya devam ettik. Cevizden az büyük yeşil pepinoların yaklaşık 6-7 tanesini yeni kurmuş olduğumuz hıyar turşusunun içine koyduk. Tabii az miktarda olduğu için unuttuk bile. Geçenlerde bidondan turşu çıkarırken tesadüfen elime geldi. Tadına baktık hevesle. Ama ben beğendiğimi söyleyemeyeceğim. İlk olarak çekirdek yuvası boş olduğu için taneyi ısırarak tüketirken içine aldığı suyu fışkırtarak dilimlenerek yenmesi gerektiğini öğrenmiş olduk. Tabii bu bir sorun değil. Tadı farklı, aroması farklı. Ayrıca yerken şambrel lastiği çiğniyormuş gibi ses çıkarmasını da yabana atmamak lazım.
Özel olarak pepino turşusu kurar mıyım? Hayır...
Başka turşunun içine çeşit olsun diye koyar mıyım? Hayır...
Bir başkasına denemesi için ön ayak olur muyum? Buna da hayır...

Sadece merak giderilsin diye , ham pepinoları atmayalım da ne yapalım diye düşünenlere belki bir meşgale olarak önerilebilir bence. Tabii bu benim fikrim, damak tadıma uymadı anlayacağınız.

Size bir tiyo...Pepinoya biraz kavun muamelesi yapın. Renk dönüşümünden sonra sulamayı kesin ve renklenme başlamadan önce 2 haftada bir güvercin gübresi şerbeti verin, farkı görün....

siflera12
18-12-2017, 15:08
Bursada çok rahat bir şekilde yetişiyor (-5°C ye kadar dayanabiliyor )( bizim burda -3 e bile nadiren düşüyor )

Muda
18-12-2017, 17:08
Bizim burada ilk soğuklarda gittiler. Eksi beş altına muhtemelen düşmeden öldüler. Bir tanesini tanıdığıma vermiştim. Onun yeri Afyonkarahisar seviyesinde aşağılarda olduğu ve ev de destek çıktığı için sanırım bir tek o yaşıyordu.

siflera12
19-12-2017, 08:04
Benim pepinolarım ( yerde olanlar daha güzel oldu )
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20171219/8a692f5774615802300f0b635eea730f.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20171219/66d83d918aa14a86f3e87fbc73faacee.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20171219/bc2d48c38a2549d4ab5470ed574e2737.jpg

siflera12
17-02-2019, 05:53
Benim pepinolar meyve vermiyor bende sadece 2 tanesini kendime bırakıp diğerlerini de tanıdıklarıma verdim [emoji846]

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Lonicera
17-02-2019, 13:57
Sn siflera12, duzenli budama yaptiniz mi hic? Yaprak koltugundaki surgunleri surekli almak lazim yoksa meyve zor alinir. Ayrica saksiniz biraz kucuk , buyukce bir saksiya gecirip duzenli surgun alin. Mutlaka meyvesini gorursunuz.

siflera12
17-02-2019, 14:37
Sn siflera12, duzenli budama yaptiniz mi hic? Yaprak koltugundaki surgunleri surekli almak lazim yoksa meyve zor alinir. Ayrica saksiniz biraz kucuk , buyukce bir saksiya gecirip duzenli surgun alin. Mutlaka meyvesini gorursunuz.Kocaman saksıda duruyor , budamasını herşeyini yapsamda çiçek açıp meyve tutmuyor [emoji57]

Lonicera
17-02-2019, 14:39
Peki bitki çok gelisiyor muydu?

siflera12
17-02-2019, 14:40
Peki bitki çok gelisiyor muydu?Normal şekilde gelişiyor bürsürü çiçek açıp döküyor [emoji846]

Lonicera
17-02-2019, 14:45
O zaman çiçeklenme zamani geldiginde el ile tozlamayi deneyin. Çok ilginç, mutlak meyve görmeniz gerekirdi. Acaba saksı icinde kadi lokmasi veya tel kurdu falan mi var? Baska da bir sey gelmiyor aklima.

Zekoş
17-02-2019, 17:57
Sn.Şiflera bende merak ettim neden olmadığını..Acaba fidelerinizi tohumdan mi yetistirdiniz?

siflera12
18-02-2019, 03:39
Sn.Şiflera bende merak ettim neden olmadığını..Acaba fidelerinizi tohumdan mi yetistirdiniz?Hayır satın aldım , aldığımda üstünde 2,3 meyve vardı şimdiyse hiç vermiyor [emoji57]

Zekoş
18-02-2019, 07:27
Bende evvelki sene 10 adet fide almıstim..bakımıyla ilgili tecrübem yoktu ******..ve o sene 3 kasa meyvesi olmustu.Donlardan dolayi erken toplamak zorunda kaldım.Ama nerdeyse 2 ay boyunca olgunlasan meyveleri yedik.Bu sene patates böcegi yüzünden gelisimi iyi olmadi..birkac meyve ancak oldu.

AkisSoftware
18-02-2019, 07:36
Eğer bu bitkinin soğuklardan etkilenmeyen (-15C gibi) bir türü olsa tam da yetiştirilebilir bir bitki diyeceğim :) Ama soğuk gördümü dağılıyor.

siflera12
18-02-2019, 07:38
Eğer bu bitkinin soğuklardan etkilenmeyen (-15C gibi) bir türü olsa tam da yetiştirilebilir bir bitki diyeceğim :) Ama soğuk gördümü dağılıyor.-5 dereceden sonra ölüyor maalesef , burada yerede dikiliyor ama meyve vermediği için söktüm dağıttım hepsi farklı yerlere gitti [emoji846]

AkisSoftware
18-02-2019, 07:40
Belkide vardır soğuğa dayanıklı bir türü? Passiflora gibi çeşitleri varsa bence olabilir. Ya da aşı yapılıp daha dayanıklı hale getirilebilir. Araştırmak gerek aslında...

siflera12
18-02-2019, 07:41
Belkide vardır soğuğa dayanıklı bir türü? Passiflora gibi çeşitleri varsa bence olabilir. Ya da aşı yapılıp daha dayanıklı hale getirilebilir. Araştırmak gerek aslında...Solanum yani patlıcan familyasından bu familyadan soğuğa dayanıklı olanlarda denenebilir

siflera12
18-02-2019, 07:45
Bunlarda Kolombiya dan 2 farklı pepino çeşidi https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190218/c007cbaee13186a25579a20f01fca0d0.jpg

AkisSoftware
18-02-2019, 07:45
Bu sene yapabilirsem aşı yapıp bir test yapayım bakalım kaç dereceye kadar dayanacak.

siflera12
18-02-2019, 07:46
Bu sene yapabilirsem aşı yapıp bir test yapayım bakalım kaç dereceye kadar dayanacak.Burada -4 ü ( sadece 1 gün oldu ) atlattı birde siz deneyin bakalım [emoji846]

AkisSoftware
18-02-2019, 07:48
Burada -4 ü ( sadece 1 gün oldu ) atlattı birde siz deneyin bakalım [emoji846]

Öyle bir iklimde yaşasaydım emin olun yetiştirmediğim bitki kalmazdı :) Hele ki soğuk oluyorda çoğu bitkiden vazgeçiyoruz mecburen

siflera12
18-02-2019, 07:50
Öyle bir iklimde yaşasaydım emin olun yetiştirmediğim bitki kalmazdı :) Hele ki soğuk oluyorda çoğu bitkiden vazgeçiyoruz mecburenKısmet , iklimimiz değişiyor kışlar gittikçe sıcaklıyor , hatta bir haberde Ağrı ve ya Ardahan'da bir adam incir yetiştirip meyve almaya başlamıştı [emoji846]
Önceden bizim burada lapa lapa kar yağardı şimdi ise bazen hiç yağmıyor yağsada tutmuyor [emoji846]

AkisSoftware
18-02-2019, 07:56
Kısmet , iklimimiz değişiyor kışlar gittikçe sıcaklıyor , hatta bir haberde Ağrı ve ya Ardahan'da bir adam incir yetiştirip meyve almaya başlamıştı [emoji846]
Önceden bizim burada lapa lapa kar yağardı şimdi ise bazen hiç yağmıyor yağsada tutmuyor [emoji846]

Aynen. Bakalım nereye kadar Dünya'mızı yok edeceğiz? Bizler görmeyiz belki ama çocuklarımıza iyi bir Dünya bırakmak gerek.

siflera12
18-02-2019, 07:58
Aynen. Bakalım nereye kadar Dünya'mızı yok edeceğiz? Bizler görmeyiz belki ama çocuklarımıza iyi bir Dünya bırakmak gerek.Aslında biz birşey yapsakta yapmasakta iklimler değişecek , Allah hayırlısını versin [emoji4]

siflera12
07-03-2019, 06:37
Sanırım pepinolarım tamamen ölmüş , zaten meyve vermiyordu ama genede üzüldüm , havalar iyice ısındığı zaman belli olur ölüp ölmediği [emoji17]

siflera12
08-03-2019, 04:58
Dün baktım ve pepinoların tamamen öldüğünü gördüm [emoji57]

Yusuf55555
08-03-2020, 17:37
Diyabet hastalarına iyi geliyormuş pepino meyvesi kan şekerini düşürüyormuş.

_violet
30-01-2021, 18:24
15 aralıkta fide satışı yapan bir firmadan 2 adet pepino fidesi aldım. resimleri aşağıdaki gibi. fidelerden biri onca yolu bir misafirle geldi :) fotoğraflarını ekliyorum onun da. sonra nasıl büyütmem gerek araştırma yaptım biraz. çelikle rahatça çoğaltılabildiğini gördüm. 2 tane uzun dalı 4 er parçaya keserek her birini toprağa sapladım. zaten etrafı kurumuş kök gibi çıkıntılarla doluydu. hemen hepsi tuttu diyebilirim ve çok arsız hemen büyümeye başladı. Bugünkü durumlarını da fotoğrafladım onları da ekliyorum. Fidenin birinde yapraklarda tuhaflık olduğunu farkettim. Yapraklar yenmiş gibi kıvrık vb. yakından bakayım dedim bir de ne göreyim. Yaprağın içinde kurtçuk. Hemen kurtlu yaprakları koparıp attım fakat yeni oluşan yapraklarda da bu oluşum devam eder mi bilmiyorum.
ilk fotoğraf uzunca bir kutuda gelen fideler. paketleme iyiydi gerçekten.
2. fotoğraf uzaklardan gelen misafir :)

_violet
30-01-2021, 18:29
Resimlerin hepsini aynı anda yükleyemedim .ekliyorum.
1. fotoğraf fidelerin ilk geldiği gün 15 Aralık
2. fotoğraf 1 dalı kestim ,3 tane çelik dikmişim bu saksıya, 2 si çok iyi diğerinde kök var fakat yaprak çıkartmadı.
3. fotoğraf bugünkü hali 30.01.2021 , yine saksının altındaki yapraklar 1 dalı kestim 4 parçaya şimdilik oralara çelik yaptım ,1-2 ay sonra bahçeye götürüp dikme niyetim var.
4. ve son fotoğraf yaprakta oluşan kurtçuk , böyle 4-5 yaprakta oluşmuştu .yaprağı içerden yiyor gibi.

Muda
01-02-2021, 21:43
http://www.agaclar.net/forum/ic-mekan-bitkilerinde-hastalik-ve-zararlilar/10808.htm

O şekilde olan yaprakları koparıp çöpe atarak da temizleyebilirsiniz.

verka
21-08-2021, 11:55
Pepino saksıda yetişti fakat bahçede daha iyi olur.
Dalından tutuyor zaten kolay kokleniyor.
Kışın mutlaka soğuk yerlerde eve alınmalı Don olmayan bir yere konulmalı.