View Full Version : Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
[
7]
8
9
10
11
12
13
Sayın İlkin;
Merhaba :) kaktüs kardeşliği içerisinde gezinirken sizin güzel kaktüslerinizin resimlerini fark ettim. Üzerlerinden uzun zaman geçmiş ancak içlerinden iki tanesi özellikle ilgili çekti. Uzun zamandır kırmızı dikenli kaktüslerden arıyordum. Sonunda tepesi kırmızı kenarları sarı olan kaktüsten bulabildim. Ancak henüz her tarafı kırmızı olandan bulamadım. Umarım kısa zamanda buna da kavuşurum. Sizden iki ricam olacak. Bu iki kaktüsün isimleri nedir ? ve son durumlarını bizlerle paylaşır mısınız ? Size zahmet verdim biliyorum.
Sevgiyle kalın.
Not : Resimler Sayın İlkin'e aittir.
Rica ederim, hepsinin durumu iyi şuanda... Sanirim siz en üst sağdaki türün adını ve onun altındakini soruyorsunuz. Onların adı echinocereus pectinatus.
Bunlar da benim kaktüslerim...
51759
51761
51762
51763
cemre_77
03-11-2008, 14:02
'Minem' Ne güzel kaktüslerin var :)
Ben dün bahousedaydım.. cok fazla kaktüs ceşidi yoktu. olanlarda can çekişiyordu. üstelik fiyatlarıda pahalı geldi.. mesela 5 cm uzunluğunda tek parça kaktüsler cinsi **** adı farketmiyor 9 YTL idi ( yani fiyatlar hakkında pek bir bilgim yok ama belkide uygundur.)
Migroslarda geçen hafta 5cm saksılarda çok çeşitli kaktüsler vardı.Saksıların üstlerinde bakım önerileri de vardı.Fiyatları da 2.99 du.Her taraf kaktüse gittiği için kendimi frenledim ve sadece 2 tane aldım.İlginç bulduğum birinin fotosu ekte.
http://img222.imageshack.us/img222/918/kaktsiviqw2.jpg
cemre_77
03-11-2008, 14:33
Demekki bu pazar migrosu dolaşacağım :) Umarım bulabilirim
Teşekkürler
Teşekkür ederim Cemre77...
Ben Eminönünden aldım katüslerimi. Yüzlerce çeşidi var. Tanesine 5 ytl dediler bazı yerlerde 3,5 ytl ye de var. Pazarlığa açıklar yani.Ben tanesi 5 lira olanları pazarlıkla 6 tanesini 20 liraya zorla aldım :)
cemre_77
03-11-2008, 15:22
Bugun bana 3 çeşit Kaktüs geldi beklemediğim bir anda Kaybol.2008 göndermiş. umarım kepsi tutar.. Tekrar teşekkürederim..
Teşekkürler Sayın Cemo...
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=309980&posted=1#post309980
Kaktüs arayanlar burayı mutlaka ziyaret etsin bence...
kartalpin
03-11-2008, 20:21
Teşekkür ederim Cemre77...
Ben Eminönünden aldım katüslerimi. Yüzlerce çeşidi var. Tanesine 5 ytl dediler bazı yerlerde 3,5 ytl ye de var. Pazarlığa açıklar yani.Ben tanesi 5 lira olanları pazarlıkla 6 tanesini 20 liraya zorla aldım :)
Her zaman pazarlık yapın tavsiye ediyorum, Geçen hafta da ben de 5 tanesine 20 lira verdim (benden daha iyi pazarlıkçıymışsınız) ... Aynı yerden satın aldığımıza da eminim..
Ama kendi saksılarında fazla tutmayın bazen yağmurda bırakıyorlar ve kötü sulama yapıyorlar, bazen vıcık vıcık çamur oluyor toprağı, onları plastik saksılardan kurtarıp topraktan yapılmış minik saksılara dikmenizi tavsiye ediyorum.
Benim en son aldıklarım ve yeni yuvalarını ekte sunuyorum şahsınıza..
Sağlıkla Mutlulukla kalın
İlk fotoğrafta ki "yaratığa benziyor, biraz daha büyürse ben bundan korkarım" dedim satıcıya :)
Sanırım korkunun ecele faydası yok demek istedi ve bana zorla sattı onu :)
Ayrıca bana saksısını birkaç ay değiştirmeyin demişti. Satıcının yalancısıyım :)
kartalpin
03-11-2008, 23:11
İlk fotoğrafta ki "yaratığa benziyor, biraz daha büyürse ben bundan korkarım" dedim satıcıya :)
Sanırım korkunun ecele faydası yok demek istedi ve bana zorla sattı onu :)
Ayrıca bana saksısını birkaç ay değiştirmeyin demişti. Satıcının yalancısıyım :)
Siz yine de saksıyı değiştirimeyi deneyin biraz daha büyükçesine dikin altına bir kaç ponza taşı ve toprak, kenarlarına da toprak perlik karışımı.. hiç bir şey olmaz
Tamam dediğinizi yapacağım Sayın Kartalpin.. Kaktüs bakmak **** yetiştirmekte pek bilgim yok :)
Teşekkür ederim
mehtap hanımın satışa koyduğu kaktüslere kesinlikle bakmanız gerekir bence:)
Bunlar son düzenlemelerden sonra güzellerim. Sayın Kartalpin'in dediği gibi saksılarını değiştirdim. Kırılan dökülen yavruları minik bir saksıya ektim..
Yenilerini de Sayın Mehtap Gürbüz'den sipariş ettim. Onlar gelince boş olan yerler dolacak ve burası şenlenecek :)
51942
51943
51944
günebakan
04-11-2008, 22:23
Ne kadar güzel gözüküyorlar Minem canım çekiyor valla ama parasızlığın gözü kör olsun:) güle güle büyüt
Ablacığım üzülme komşuda pişer sana da düşer :)
günebakan
04-11-2008, 22:27
Sağol minem:)
cemre_77
05-11-2008, 09:45
bende kaktüslerimi ektim dün akşam.. cok miniklerde yaklaşık 1-3 cm arası tutar umarım...
kartalpin
06-11-2008, 20:58
Bir süre buradan kaktüslerimi öyküleri ile yazdım.
Sabredip okudunuz, güzel tepkiler verdiniz, yürek kırmadınız.. Hepiniz çok iyi insanlarsınız. Zaten tertemiz yürek sahibi olmasanız bitki sevmezdiniz. Sabrınız için teşekkürler..
Devam etmek isterdim ancak bir duygu yoğunlukları bazen farklı oluyor, devam edemedim. Zaten site yönetimi de bu sayfalardan kaldırmış kaktüslerimi.. Üyeliğimi de iptal etmek isterdim ancak beceremedim, artık onu da site yönetimi yapsın..
Hepinizi çok seviyorum, mutlulukla kalın, huzurla kalın. Mail adresim ve skype adresim herkese açık. Hepinizin ağabeyi, kardeşi, arkadaşı, dostu olarak yürekten yanınızdayım..
Saygılarımla...
Sayın kartalpin konunuzu sanırım yetkililer sabit konu yapmışlar o yüzden buradan kaldırılmış. Aşağıdaki linkten konunuza devam edebilirsiniz bence. Çok da güzel gidiyordu.
Anlattıklarınızdan çok keyif alıyorduk. Bizi mahrum bırakmayın bence.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=11103
vayvayvay
06-11-2008, 22:18
Merhaba.Sevgili Kartalpin. Güzelim Kaktüsleriniz ve değerli hikayelerine lütfen devam edin. Zevkle okuyorduk. Lütfen
Kartalpin,sanırım bir yanlış anlaşılma olmuş.Aslında ben de geçende yazdığınız bir yazıyı bulamamıştım arkadaşıma link vermek için ararken.Neden silindi acaba diye de düşünmüştüm(?) Oysaki yazılarınız önemli başlığı altında sabit konu yapılmış.Yeni yazılarınızı görmek isteriz.
Sayın kartalpin' e
Kaktüslerinizi ve sizi aramızda görmek istiyoruz !!!
Kakatüsleriniz, siz ve hikayeleri olmadan olur mu? Kaktüsleriniz ve hikayeleri diğer başlığa daha uygun bulunmuş. Ve bence de o başlık çok daha özel.
Lütfen devam edin.. Topu topu kaç kişiyiz ki dünyada burada birbirimiz bulmuşken bu veda da niye?
Öyle değil mi arkadaşlar
Sayın Mermaid dediklerinize tamamen katılıyorum. Biz gayet memnunuz kaktüs hikayelerinizden.
kartalpin
08-11-2008, 20:17
Sizleri kırabilmek asla mümkün değil, hepinizi çok seviyorum, yirmibirinci kaktüsüm sizlerin bulduğu yere yapıştırdım. Başlığı yetkililer belirlemiş çok mutlu oldum teşekürler ve yanlış anlama içinde yürekten özürdilerim..
Mermaid, size özellikle herkesin önünde teşekkür ediyorum tertemiz yüreğinize minnetarım..
Minem, Mel-i, The engine, vayvayvay, sizelere de çok teşekkür ederim verdiğiniz sevgi için..
Sukulentimin saksısını değiştirdikten sonra böyle küçük lekeler oluştu üstünde, acaba bunlar bir hastalık belirtisi midir? Acaba daha önce de vardı da ben mi alıcı gözüyle bakmamışım:(
52462
Arkadaşlar bir şey söyleme ihtiyacı hissettim.Bunuda neden hissettiğimi söyleyeyim.Herkesin tedirginlik duymadan rahatça birşeylerin paylaşılmasını isterim.
Ben 2005 den beri üyeyim.Bu süre içerisinde kısa sürede olsa yöneticilik yaptım ve site yöneticileriyle diyaloglarım oldu.Siteden atılanlarıda gördüm.Ama şuna inanın ki kişisel hakaret veya konulara yazılan yazılarda ısrarla birtakım yanlışlıklar yapılmadığı sürece yazılarda fotoğraflarda silinme yapmazlar ve siteden atmazlar.Fotoğraflarda çok nadirde olsa silinmeler oldu (benim yüklediklerimde) buda site yöneticileriyle alakalı değildi server değiştirirken data kaybı oldu.
Burada gayet güzel ve seviyeli bir paylaşım var.Herkese mutluluklar diler herkese bu şekilde devam etmesini temenni ederim.(Biraz mektup sonu gibi oldu.:rolleyes:)
Bu arada bende kaktüs türlerinin cristata **** crested deinilen versiyonlarına takmış bulunmaktayım.Normal görüntüleriyle aralarındaki farkı karşılaştırmak için bu linkteki resimlere bakabilirsiniz.
http://www.cactus-art.biz/gallery/Photo_gallery_crest/Photo_gallery_crest.htm
Dün Mehtap hanımdan kaktüslerim geldi, resimler biraz bulanık çıktı. Ama kaktüslerim çok güzel.
Güle güle büyütün, çok güzeller... ;)
Bu minik de Mehtap hanımın hediyesi. Mehtap hanım çok teşekkür ederim. Bu çiçeğimin adı Mehtap oldu.
Bu da sevgili günebakan'a gidecek olan yılan kaktüsüm.
Fevziye hanım resimlerinizin bulanık çıkmasının sebebi yakın çekim yapıyor olmanızda olabilirmi?
cemre_77
12-11-2008, 14:46
Ben Kaybol 2008 den gelen Kaktüslerimi ektim 2 hafta önce ama bi faaliyet yok cunki boyları 1-2 cm gibi olanlar vardı.. umudum yok tutmazsa ya....
Sn. cemboa, resimlerimin bulanık çıkmasının sebebi hem yakın çekim, hem de sabahın 5.45'inde çekilmiş olmaları. Evden erken çıkacağım için resmide erken çekmek zorunda kaldım.
günebakan
12-11-2008, 15:35
Çok teşekkür ediyorum Fevziye hanım:)
hakan_73
12-11-2008, 15:58
Fevziye hanım, katüslerinizi güle güle büyütün. çok güzeller. Mehtap hanımdan aldığınız,
ilk resimdeki uzun top olan ,birde 5. resimdeki kaktüsünüzün hangi türdendi acaba ? çıkaramadım.
Sn. cemboa, resimlerimin bulanık çıkmasının sebebi hem yakın çekim, hem de sabahın 5.45'inde çekilmiş olmaları. Evden erken çıkacağım için resmide erken çekmek zorunda kaldım.
Evet dediğiniz gibi ışıkta yetersiz.Fotoğrafı çekerken en net çıkacağı mesafeden çekin.Eğer küçük bulursanız resmi benimde kullandığım ve beğenimi kazanan bir programı kullanabilirisiniz.Kullanımı çok basit.İşlevi resimleri netliği bozulmadan büyütüyor.Benim tecrübem en azından kalite hiç bozulmadan %50 büyütüyor.Programın ismi reshade.Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http://rapidshare.com/files/90043836/Reshade_v1.2__www.softarchive.net_.rar
Her halukarda resimin orjinali net olması kaydı ile ışık ve büyüklük olarak düzeltmelerde yardımcı olurum.Bu vesile ile bütün arkadaşlarada duyurmuş olayım.Zira bu başlık altındaki diğer konulardada bu sorunu yaşayan arkadaşlar var.Bunun için resmi bana göndermeniz yeterli.
Migrostan 3 liraya aldığım kaktüslerimi o kadar sevdim ki, seyretmeye doyamıyorum..
Migros'ta 3 liraya kaktüs var mı? Hangi Migros'tan aldınız sevgili Nariel?
En son gördüğüm kaktüs fiyatları 8,5 lira.
Sevgili Günüm, Cevahir Migros'tan aldım, okula sürekli metro hattıyla gidip geldiğim için oradaki Koçtaş ve Migros'a sık sık uğruyorum. 2.99 liraydı kaktüsler ve çok çeşit vardı, tabii zavallı ve bakımsızlardı.
Teşekkür ederim sevgili Nariel. Fiyatlar arasında çok fark var. Benim gördüklerim de perişan durumdaydı. Ona rağmen burunlarından kıl aldırmıyorlar. Fiyat sabit: 8,5 lira.
Rica ederim, yolunuz o taraflara düşerse bir bakın. Bazen çok ucuza harika bitkiler geliyor.
Bana oldukça ters sevgili Nariel.
Ama aklımın bir köşesine çoktan kayıt ettim.
berduray
14-11-2008, 19:06
Benim tecrübem en azından kalite hiç bozulmadan %50 büyütüyor.Programın ismi reshade.Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
http://rapidshare.com/files/90043836/Reshade_v1.2__www.softarchive.net_.rar
Benim de yakın çekimler için böyle bir programa ihtiyacım var aslında.
Cep telefonu ile yakın çekim yapmak mümkün değil, maalesef şu anda profesyonel bir makinem de yok.
Bitki zararlılarını tespit için ilaç olacak bu program da nasıl kullanacağımız hakkında bir fikir verebilir misiniz?
İndirdik, yükledik sonra? Nasıl yapacağız?
İsterseniz programı indirin ve kullanmayı deneyin.Fazla bir menüsü yok zaten.Bilgisayar ingilizcesi olan herkes çok rahat kullanır.Kullanmaya çalıştığınızda takıldığınız yerlerde yardımcı olayım.
kartalpin
14-11-2008, 21:14
Arkadaşlar, Beşiktaş da, Üsküdar'a giden motor iskelesinin yakınında araçların geçtiği üst geçidin altında züccaciye de satan ama hep telkinlerim sonucu değişik kaktüs ve suklukent getirmeye başlayan bir yer var.. bugün ilginç iki kaktüs aldım ki daha önce bu türleri hiç görmemiştim (ileride öyküleri ile resimlerini sunacağım).. Yolunuz düşerse bir bakın. Beğendiğiniz kaktüs olur da satıcı fiyat konusunda size bir rakkam söylediğinde, ona şunu söyleyin "Biz senden sık sık kaktüs alan, akşamları uğrayan beyin internetten, ağaçlar.net ten arkadaşlarıyız, ona yaptığın indirimden bize de yap, bizde çok sık sık geliriz, bizler gibi başka kaktüs delilerini de getiririz " .. Size mutlaka indirim yapacaktır... Bilginize...
Sayın Kartalpin; tarif ettiğiniz yeri biliyorum. Yolum düştüğünde bakacağım :)
kartalpin
14-11-2008, 23:13
Sayın Kartalpin; tarif ettiğiniz yeri biliyorum. Yolum düştüğünde bakacağım :)
Satıcıya ben onlara nasıl bakması gerektiğini anlattım, Bugün gerçekten hiç bir yerde denk gelmediğim iki ayrı tür gördüm aldım. Genelde iş çıkışı akşamları yolum mutlaka oradan geçtiği için bir göz atarım, bazende akşam akşam adamın kafasını şişirerek "onların sadece bir bitki olmadığını can taşıdıklarını, paketlerkende dikkat etmesi gerektiğini, kaktüslere batırılan yapma çiçeklerden nefret ettiğimi, gerçek kaktüs sevenlerin böyle suni çiçeklerden hoşlanmadığını" bol bol anlattım. Kısmetse gerçek bir kaktüs satıcısı haline gelecektir, sizlerde yolunuz düşerse bu konuları tekrarlayın lütfen.. Bugün aldıklarımda da bu suni minik çiçeklerden vardı, Satıcı "bana böyle geliyor" diyor haklı olarak.. Ama allahtan iğneli suni çiçeklerden, kolay çıkıyor ve fazla hasar bırakmıyor. Silikonla yapıştırılmış çiçekli kaktüslerden satmıyor çok şükür..
Kış aylarında da kaktüsleri soğuktan iyi korumasını tembihliyorum sık sık..
Dükkanın ismi "Geçit Züccaciye"
günebakan
15-11-2008, 17:59
Buda benim bugün apartmanın birininde aldığım ikinci kaktüsüm:)
52933
kartalpin
15-11-2008, 21:53
çok güzel günebakan, umarım 100. kaktüsün de olur bir gün
günebakan
15-11-2008, 21:56
İnşallah Kartalpin teşekkür ederim:)
Günebakan sana hemen bir kampanya düzenleyelim o zaman, havalar soğudu sayılır ama bence hala umut var yeni çelikler için...
Eğer adresini yazarsan uygun olanlardan bir paket yapayım sana:)
günebakan
16-11-2008, 20:21
Valla böyle bir teklife yok demem Ataser madem teklif ettiniz kabul
Gerçi bugün sağolsun sevgili Fatma hanım birsürü kaktüs ayırmış benim için o güzel elleri ile çok çok teşekkür ediyorum onada sizede
ama fazla kaktüs göz çıkarmaz değilmi:p
Mehmet Esenoğlu
Gazikent mah. 73/5 sokak. Daire :2 Gaziemir İZMİR
Bu hafta içi ilgileneceğim :)
Kardeşlik kolay değil malum :)
günebakan
17-11-2008, 07:48
teşekkür ederim Ataser:)
Sistem bilgisi NFO dosyasını açamaz dedi ve sistem bilgisi bölümü açıldı ne yapmalıyım?
Hatalı indirmiş olabilirsiniz.Tekrar indirip deneyin.Yine hata alirsanız programı başka kaynaklardan araştırıp indirin.
Saygıdeğer Mehtap Gürbüz'den aldığım kaktüslerim o kadar güzeller ki.. Miniklerin saksısını değiştireyim mi?
Sevgili Nariel bence miniklerin saksılarını değiştir oldukça küçük geldi bana.
kartalpin
21-11-2008, 20:36
Değerli Nariel, çok güzel kaktüslerin, keyifle büyüt ve hep birlikte mutlu kalın, Saksıları değiştirmen yerinde olur sanırım..
Bende bugün Beşiktaş' ta daha önce tarif ettiğim Geçit Züccaciye 'den iki kaktüs aldım yeni kaktüsler gelmiş bilginize..
Bir de iki gün önce de yeni bir kaktüs satıcısı keşfettim, Ümraniye Reel mağazasının içinde ancak Reele dahil olmayan bir mekanda, yürüyen merdivenlerin dibinde bir çiçek satıcısı var, raflarında ilginç kaktüsler oluyor bazen. Satıcı kaktüslerin Hollanda'dan geldiklerini söyledi, yine değişik kaktüsler getirecekmiş. Ondan da kaynana dili olarak adlandırılan kaktüslere benzeyen ancak kağıt gibi ince gövdelere sahip bir tür buldum.
Bilginize...
Sevgiyle kalın
Tamam, kısmetse yarın değiştireceğim..
günebakan
23-11-2008, 20:08
Bugün önünden geçerken hep içini merak ettiğim çiçekçiye gittiğimde yerde bu kaktüs parçalarını gördüm kendime seçtiğim iki tane kokulu karanfil ve mis kokulu gülden sonra orda çalışan bayana rica ettim ve bu iki parça kaktüsü aldım adını bilmiyorum ama satıcı çiçek açtığını söyledi :)
53662
kartalpin
23-11-2008, 22:44
Bugün önünden geçerken hep içini merak ettiğim çiçekçiye gittiğimde yerde bu kaktüs parçalarını gördüm kendime seçtiğim iki tane kokulu karanfil ve mis kokulu gülden sonra orda çalışan bayana rica ettim ve bu iki parça kaktüsü aldım adını bilmiyorum ama satıcı çiçek açtığını söyledi :)
53662
Merak etmeyin sevgiyle bakılan, sabırla beklenilen her kaktüs çiçek açar, açmasa bile evrendeki en estetik bitkidir kaktüsler..
berduray
23-11-2008, 22:56
Benim de vardı aynısından kaynana topuzu, ya da kaynana dili diye biliyorum adını ama hiç çiçek açtığını görmedim.
Olsun o da bir güzellik.
günebakan
23-11-2008, 23:00
Bilmiyorum ben satıcının yalancısıyım ayrıca çiçek açmasada fark etmez bu hali ilede güzel:)
Arzu Kasapoğlu
23-11-2008, 23:25
Sevgili günebakan, kaktüsün böyle açacak :)
kartalpin
23-11-2008, 23:51
Arzu kardeşimizin gönderdiği foto ne güzel değilmi Günebakan kardeş. Sevgi+sabır+ilgi.. bu üçünün karşısında cansız varlıklar bile yanıt veremeden duramıyor, kaktüs nasıl yanıt vermez ki?... Elbette kaktüslerinizin çiçekleri açacak, meyveler verecek bir çok yavrularınız olacak.. kaktüslerinizi mutlulukla büyütün
Günebakan ablacığım inşallah senin kaktüsün de böyle çiçek açar yaa.. Çiçekli hali de çok güzel görünüyor...Olmadı saksısının yanlarına minik çiçekler takarsın belki kıskanır :)
Bu arada ben yine dayanamayıp Eminönü'nden 3 tane daha kaktüs aldım :D Fotoğraflarını çekerim en yakın zaman da.
günebakan
24-11-2008, 17:18
Çok güzelmiş gerçekten teşekkür ederim Arzu Kasapoğlu hepinize teşekkür ederim bozulup ölmesinlerde çiçek açmasalarda olur:)
kaybol.2008
24-11-2008, 22:18
Ben Kaybol 2008 den gelen Kaktüslerimi ektim 2 hafta önce ama bi faaliyet yok cunki boyları 1-2 cm gibi olanlar vardı.. umudum yok tutmazsa ya....
Tutar tutar. Ancak naçizane tavsiyem. Onları bir süreliğine unutman (2-3 ay kadar) Zaten kışın sulaman da gerekmiyor. Çok acırsan iki haftada bir fıs fıs yapabilirsin.
Bunlar da benim üçüzlerim... Ayrı yumurta üçüzleri :D
53761
Daha önceden göstermiş olduğum minikleri, bugün aldığım renkli, kendinden tabaklı, plastik saksılara diktim. Koçtaş'ta 1 küsür liraydı saksılar.
Bir de Migros'ta haftalardır satılmayan, her gidişimde gördüğüm bir sukkulent vardı, kimse almamış zavallıyı. Bu gidişimde daha da hoşuma gitti ve aldım onu da. Dokunması o kadar güzel ki, pütürlü ama yumuşacık bir dokusu var, sanki bebek elleri..
Ortasındaki kurumuş tohum kesesini çekip kopardım, ovalayınca içinden minnacık tohumlar döküldü, bir saksıya serpiverdim.
Bu da echeveriam ve yavrusu:)
Sayın Nariel ben de az evvel koçtaşdaydım. Bahsettiğiniz renkli saksılar çok dekoratif duruyor gerçekten. Sukulent te çok değişikmiş.. Adı ne acaba?
Üstünde tohumları da olan bir Titanopsis bulmuşsunuz, şanslısınız doğrusu. ;)
Sevgili Berduray,
Bana yolladığınız bu güzelliklerle, beni kaktüs kardeşliğine dahil ettiniz sanırım.
Size bu güzel hediyelerim için çok çok teşekkür ederim.:)
Umarım onları yaşatabilirim.
Hepsini kaktüs toprağı alıp, minik saksılara diktim.
Toprağa biraz da akvaryum kumu, çakılı karıştırdım.
Kaktüslerden birinin kırmızı kırmızı tohumları vardı ve geldiklerinde paketin içine dağılmışlardı.
Onları ne yapacağımı bilemediğim için, kaktüsün yanına, toprağa koydum öylesine.
Başka bir şey yapmam gerekiyor mu bilmiyorum.
Bir kez daha, paylaşmayı seven yüreğiniz için size teşekkür ederim:)
Hepsi çok çok şirinler.:)
54265
54266
Vildan Sönmez
29-11-2008, 18:05
Tam bir yıl önce sevgili Caretta'dan gelen kaktüslerden birinin boyu yaklaşık 1 metreye ulaştı.Tepesinde tomurcuklar oluştu. Bir ayı geçen bir süre açmayınca herhalde çiçeği böyle derken sonunda renkli çiçekleri görünmeye başladı. Ayrıca tam toprağa yakın yerden de birkaç budak verdi.
Tekrar teşekkürler Caretta...
Arzu Kasapoğlu
29-11-2008, 18:32
Vildan Hanım, sukulentinizi geçen yıl kışın balkonda mı tututunuz acaba?
Vildan Sönmez
29-11-2008, 22:20
Geçen kış en fazla 10 cm.lik fideydi.Tabii kapalı balkondaydı.Baharda dışarı çıkardım,hala da dışarda,çok soğuklar başlayınca içeri alacağım.
Arzu Kasapoğlu
29-11-2008, 23:03
Teşekkür ederim Vildan Hanım.
buraya nasıl resim ekleyebilirim
Daha önceden göstermiş olduğum minikleri, bugün aldığım renkli, kendinden tabaklı, plastik saksılara diktim. Koçtaş'ta 1 küsür liraydı saksılar.
Bir de Migros'ta haftalardır satılmayan, her gidişimde gördüğüm bir sukkulent vardı, kimse almamış zavallıyı. Bu gidişimde daha da hoşuma gitti ve aldım onu da. Dokunması o kadar güzel ki, pütürlü ama yumuşacık bir dokusu var, sanki bebek elleri..
Ortasındaki kurumuş tohum kesesini çekip kopardım, ovalayınca içinden minnacık tohumlar döküldü, bir saksıya serpiverdim.
Saksıya serptiğiniz tohumlar titanopsisinizin tohumlarıysa lithops tohumlarıyla aynı şekilde çimlenirler.Toprağa gömülmemesi lazım.Üzerine 3-5 mm lik akvaryum kumu bulursanız ince bir tabaka serpin üzerlerine.Serptiğiniz kabın üzerine streç filim gerip hava alması için kürdanla birkaç delik açın.günde 1-2 kez püskürtme yoluyla nemli tutun.direk güneş ışığı almayan aydınlık yerde tutun.Muhtemelen 10 gün içinde ilk filizleri görürsünüz.
Bu türün kıymetini bilin.Türkiyede henüz fazla bilinmeyen bir tür.
Titanopsis migrosta bir adet kalmıştı.Bu kadar güzel bir bitki olduğunu bilmediğim için almadım açıkçası.Yarın bir bakayım hala beni bekliyor mu orada.
http://www.cactus-art.biz/schede/TITANOPSIS/Titanopsis_calcarea/Titanopsis_calcarea/Titanopsis_calcarea.htm
http://www.cactus-art.biz/schede/TITANOPSIS/Titanopsis_calcarea/Titanopsis_calcarea/Titanopsis_calcarea_campbel_540.jpg
Aslında birkaç alttürü var.Bendeki türünün pürüzlü yüzeyi pembemsi bir renkte.Buda değişik bir görüntü veriyor.
Evet aynı lithops gibi çiçekleri varmış, benimkisi hala çiçek açmadı...
Evet beni bekliyormuş.Benim de oldu artık titanopsisim.üstünde de kurumuş çiçekleri var.
Ben de Sayın Engin gibi migrosa daldım bugün.. Neyse ki bir tane kalmış orada da. Minnacık birşey ama hemen alıverdim :)
54689
Teşekkür ederim Sayın İlkin...
Ben de Titanopsisimi doğal ortamındaki gibi geçirgen bir toprağa (ponza-çakıl,çok az torf) diktim.Fotoğrafta görebilirsiniz.Tamamen torfa dikiliydi.Titanopsisler aslında Güney Afrika kökenli lithops benzeri bir succulent türüymüş ve sonbahar sonları ve ilkbahar haricinde sulanmaması gerekiyormuş.
http://img390.imageshack.us/img390/6329/titanopsisofenginpb1.jpg
Engin Bey; titanopsisinizin ortasındakiler tohum kesecikleri mi acaba?
Engin Bey; titanopsisinizin ortasındakiler tohum kesecikleri mi acaba?
Kurumuş çiçekler var ama henüz kopacak kadarda kurumamış.Bu yüzden bilemiyorum tohum olup olmadığını bitkiye henüz çok yabancıyım.Bu arada yabancı sitelerde yapraklarının bölünmesi suretiyle de çoğaltılabileceği yazıyor.
Benim aldığım titanopsisin de yaprak aralarında bu türde kurumuş çiçekler vardı. Ben onları Sayın Nariel'in yaptığı gibi ovalayarak toprak ve akvaryum kumu olan minik bir saksıya serptim. Umarım tohumdur ve çimlenir. Denemekten zarar gelmez :)
TİTANOPSİS SAHİBİ ARKADAŞLAR
engin arkadaşımın verdiği bilgi doğru.Bende internette araştırma yaptım ve lithops gibi kışın kesinlikle su dökülmeyeceğini tespit ettim.
Buyrun size nefis bir titanopsis duvar kağıdı:
http://mesemb.ru/wall/titanopsis_hugo-schlechteri_kliprand-1280x1024.jpg
Sayın karınca70 den titanopsis tohumu almıştım.
Sanırım 7 taneydi.
Bendeki titanopsislerin aralarında bulduğum tohum kapsüllerini de onların arasına ufalayıp serptim.
2-3 günde çimlendi.
Ama o kadar yakınlar ki, nasıl ayıracağım bilemedim.
Lithopslarda yaşadığımız problemi yaşayıp, yerinden oynattığım titanopsisleri kaybetmek de var.
54883
sevilay 3-5 mm tane boylu akvaryum kumu serperseniz aralarına uzamadan dolayı toprağa yatmalarını önlersiniz.Birbirine yakınlık problemini dert etmeyin.Profosyonel tohum çimlendirenlerde aynı şeyi yapıyor.Yetişkin olduklarında ayırırsınız.Umarım filizileriniz problemsiz büyür.Zira titanopsislerin yetişkinleri şu anda marta kadar sürecek susuz döneme girdiler.
Merhaba ,
Aldığım kaktüsleri bir araya toplayıp bir arajman yaptım :p boş olan yere bir tane daha sığar sanırım. Umarım çok çabuk büyüyüp birbirlerinin alanlarını kaplamazlar.
İkinci resimde ise Astrophytum Asterias'lar var. Gerçi birinin türünden eminim de diğer ikisinin Asterias olduğunu düşünüyorum. Ama o kadar emin değilim :p Oldukça küçükler. Her biri 500 Kr kadar. Tüm kaktüs türleri hayranlık uyandıracak kadar güzel. Ancak asteriasların farklı güzellikte olduğunu düşünüyorum.
Gatay,
astrophytum türlerine buradan bakabilirsiniz.Benim de favorim onlar.
http://www.cactus-art.biz/schede/ASTROPHYTUM/photo_gallery_astrophytum.htm
Sayın Engin, bu siteyi incelemiştim. Hatta bu siteden bazı türleri seçtim ve bir kaktüs satıcısından benim için araştırmasını istedim . Eğer bulabilirse ve fiyatları makul ise almak istiyorum. Bakalım henüz bir ses yok. :) Kendisi her asterias türünü bulabileceğini belirtmişti.
kartalpin
07-12-2008, 20:45
Kaktüsleriniz çok güzel. nice keyifli kaktüs bahçeleri dilerim.. Siz kaktüslerinizi geniş bir kap içinde kardeş kardeş yaşatın elbet ama naçizane tavsiyem her birini tek bir küçük saksıya dikerseniz daha sağlıklı olur... Sonra bu saksıları bir kap içine koyar yan yana, ve üstünü toprak ve taşlarla yine süsleyebilirsiniz ve bir bahçede "tek bir ağaç gibi hür ve bir orman gibi kardeşçesine" yaşatabilirsiniz:)))
Kaktüsler küçük saksılarda bireysel takılmayı severler, gereğinden geniş saksılar ve toprak alanı onlara pek iyi gelmez. (****** doğada yetişen dev kaktüsler hariç)
Sevgiyle kalın ve onlarla konuşun, sizi yanıtlayacaklardır.... Benimkisi minik bir tavsiye sadece....
Sayın Kartalpin , sizin gibi bir kaktüs sevdalısının tavsiyenize uymamak, benim gibi onlara yeni gönül vermiş bir kişi için mümkün değil :)
Hepsinin saksıları, tüm satılan kaktüslerde olduğu gibi bildiğimiz en ufak boy saksılardandı. Nedense hep o küçücük saksılarda büyüyemeyecekler kaygısı taşıyorum. Dediğiniz şekilde saksılara koyarak toprağa yerleştireceğim. Seçeceğim saksı o minik olanlardan mı olmalı ? Elimde onlardan bir boy büyük olan dışı sırlı toprak saksılar var onları kullanabilir miyim ?
Saygılarımla
kartalpin
08-12-2008, 20:44
Sayın Kartalpin , sizin gibi bir kaktüs sevdalısının tavsiyenize uymamak, benim gibi onlara yeni gönül vermiş bir kişi için mümkün değil :)
Hepsinin saksıları, tüm satılan kaktüslerde olduğu gibi bildiğimiz en ufak boy saksılardandı. Nedense hep o küçücük saksılarda büyüyemeyecekler kaygısı taşıyorum. Dediğiniz şekilde saksılara koyarak toprağa yerleştireceğim. Seçeceğim saksı o minik olanlardan mı olmalı ? Elimde onlardan bir boy büyük olan dışı sırlı toprak saksılar var onları kullanabilir miyim ?
Saygılarımla
Sn. GATAY, önce teşekkürler.. Önce minik bir görüş bildireyim Kaktüs sevdasına dair. Daha doğrusu Sevdaya dair;
Siz yeni gönül vermiş biri olarak eski gönül vermiş olandan hiç farkınız olduğunu düşünmüyorum.
Kaktüs Sevdası öyle muhteşem ki, size gerçek sevdayı, hiç bir şey beklemeden yaşanılan sevdayı öğretir. Bir insanın da gerçek sevdayı yaşamında tatması en büyük kazançtır ve mutluluğun kaynağıdır. Bir süre sonra öyle bir hal alır ki, kaktüslerin sayısını, çeşitliliğini sürekli artırmak istersiniz. İçinizde sanki ilahi bir sevgi doğar ve sürekli coşar, taşar, oluk oluk akar ve bu sevdayı verecek daha çok muhatap aradığınız için kaktüs sayısı evinizde sürekli artar. Bu sevdanın önüne geçemezsiniz.
Onlardan hiç bir şey beklemezsiniz ama beklemediğiniz halde size sadece 24-36 saat kendisini gösterecek çiçekler sunduklarında yüreğiniz daha bir coşar.. Üremeye çelikler vermeye, yavrularını size sunmaya başladıklarında ise onların size minnettarlıklarını duyumsarsınız. Eğer gönlünüzü gerçekten bu yaratıklara kaptırmışsanız çok şanslısınız, çünkü yüreğinizi tanıma fırsatı elde etmişsinizdir demektir (her insana nasip olmaz kendi yüreğini tanımak)...
Şimdi saksı konusuna geleyim..
Ben sadece aşığım:)) yani kaktüs sevdalısıyım özel bir koleksiyoncu ya da botanikçi değilim. Okuduklarım ve kendi deneyimlerim sonucunda kaktüslerin çok büyük saksıları sevmediğini öğrendim.
Anladığım kadarıyla siz kaktüsleri aldığınızda plastik minik saksıda aldınız (hepimiz gibi) işte o saksıların boyutuna yakın bir boy büyüğü toprak saksılara dikmeniz yerinde olur.
Ben genelde şöyle yaparım=
Saksının dibine ponza taşı parçaları, alelade küçük çakıl taşı koyar üstüne biraz toprak eklerim sonra plastik saksıdan kalıp halde çıkarttığım kaktüsü tam orta noktaya koyar kenarlarına toprak ekler o şekilde yerleştiririm. kaktüsün toprağının en üstüne de çakıl taşları , minik taşlar (hatta renkli de) koyarım. saksıyı değiştirdiğim gün asla sulama yapmam bir iki gün sonra sularım (zaten yeni toprağı çevresine koyduğunuz için nemlidir yeni toprak..
Eğer bir yapı marketten kaktüs toprağı satın almamışsanız (bence gerekli de değil) basit paketlerde satılan sıradan humuslu torflu toprağa yarı ölçüde perlit (perliti, yapı marketlerden bulabilirsiniz bauhaus da var örneğin, beyaz renkli hijyenik bir maddedir) karıştırın. biraz minik taşlar (akvaryumculardan bulabilirsiniz) karıştırın. Bu sizin sürekli kullandığınız 10-15 Litrelik bir toprak poşetiniz olsun.. Ve hep bunu kullanın.
Artık kış geldi kaktüsçüler sulamayı keserler bu zamanlar (benim kaktüslerim kapalı camekan mekanda güney cephede ve güneş çıktığında iyi ışık alan bir ortamdalar, hava durumuna göre sulama durumunu ben ayarlarım 21 gün de bir **** ayda bir çok az miktarda verebilirim, **** hava koşulları çok nemli yağışlı olur çok soğuk da olursa suyu asla vermem, çok uzun süreli don olma ihtimali olursa da ısıtıcıyı devreye sokarım, ortamlarını +7 derecenin altına düşürmemek gerekir, ama çok da korumamak lazım yani biraz soğuk da görsünler mevsimleri hissetsinler ki daha sağlıklı olsunlar, havalanmaları da gerekiyor yani kapalı mekanda iyi havalarda camları açarım mutlaka)
İşte böyle... Bahar gelmeye başladığında, kısmetse o zamanda ayrıca naçizane tavsiyelerim olur kabul buyurursanız..
Sevgiyle kalın... Kaktüslere olan aşkınız daim olsun
Gatay, nacizane ben de bir şeyler eklemek istiyorum . Kartalpin gibi daha önce perlit kullanıyordum. Perliti fidanlıklarda **** çiçek yetiştiricilerinde bulabilirsiniz. Onlar ekseriyetle tohum çimlendirmek için kullanıyorlar zira perlit çok iyi bir su tutucu.Tabi toprağı daha hafif ,daha havadar,daha geçirgen halede getirir, ama su tutucu olması kaktüs yetiştirmede istenen bir şey değil. Ben saksı değiştirmelerim esnasında içinde perlit olan toprakların çok uzun süre nemli kaldığına şahit oldum ve tamamını değiştirdim.Neyle mi?
Eğer temin edebilirseniz perlit yerine ponza (pumis) ya da volkanik kaya parçaları (patlamış mısır gibi koyu kahve-siyah oluyor).Bunları da seralarda bulabilirsiniz.Perlite göre toprak çok daha geçirgen oluyor su anında aşşağıya iniyor ve çok çabuk kuruyor.Zira kaktüslerin en sevmediği şey nem,özelliklede kapalı havalarda.
Bunların hiç birini bulamassanız bildiğimiz çakıl taşlarını,kremit kırıklarını (3-4 mm gibi) bolca, torf (çiçek toprağı diye satılanlar) ve normal toprak **** kırmızı toprakla karıştırarak geçirgen hale getirerek kullanabilirsiniz.Kesinlikle kum ya da gübre kullanmıyoruz.Kolay gelsin.
''Kesinlikle kum ya da gübre kullanmıyoruz'' mu? Ben kum kullanıyorum :( Neden kullanmıyoruz? Yıkanmış orta irilikte inşaat kumu, bazen de akvaryum kumu kullanıyorum, gerçi yıllardır kaktüs bakıyorum bir zararını farketmedim ama belki kullanmasaydım daha büyük olabilirler miydi acaba? Bu konu hakkında biraz açıklama isteyebilir miyim?
kartalpin
08-12-2008, 23:14
Sn, Engin
Perlit kullanmakta bir sakınca görmedim, çünkü kaktüsleri çim sular gibi sulamadığımız için onun tutacağı nem kaktüslere zarar verecek ölçüde değil. her zaman kupkuru kalıyor.. Ama çim sular gibi çamurlu olacak kadar üzerine su dökerseniz dediğiniz doğru uzun süre nemli tutar toprağı..Hem çok sularsanız Ponza taşı, kiremit kırıntıları, eski toprak saksı kırıkları da çok nem tutucu olur...Önerdiğiniz volkanik kaya parçaları, ağaç kabukları kırıntıları, akvaryum çakıl taşları vs vs hepsi kullanıla bilinir. Önemli olan sulama miktarı.. ben perlit ile çok verimli sonuçlar alıyorum şimdiye kadar hiç mi hiç mantar gibi nem kaynaklı sorun yaşamadım.
Mine 67 kardeşimizin kullandığı gibi orta irilikte inşaat kumu ve akvaryum kumu kullanılabilinir, ben kullanıyorum hiç sorun yaşamadım.. Ama kaktüsleri sularken kullanılan su miktarı ve sulama zamanı, hatta sulama için kullandığınız araç:)).. bunların hepsi faktör.. ama en önemlisi AŞK... Ben buna inanıyorum...
Gübre konusuna gelince... Sıvı gübreler var kaktüsler için bunları kullanabilirsiniz, ben kullanıyorum... Sanırım siz Organik gübre (hayvan dışkıları) kullanmayın demek istediniz.. Evet Organik gübre (koyun, at dışkıları) kullanmak kesinlikle zararlı kaktüsler için..
Yurt dışında bir arkadaşım özel hazırlanmış organik gübre (kümes hayvanlarının dışkılarının özel bir işlemden geçirilmiş hali, yüksek sıcaklık verilerek içindeki tüm bakterilerin mikropların öldürülmesi sağlanmış olan bir gübre çeşidini çok seyreltik olarak, 40 litrelik kaktüs toprağına 1 kg bu gübreden koymuş) kullanmış iyi sonuç almış, ama ben denemedim.. Sıvı gübre kullanıyorum..
Sevgiyle kalın..
Kastettiğim kum ince elenmiş kum.Kökler için hiç hava boşluğu bırakmıyor ve sürekli nemli kalıyor.Hayvan gübresi de içinde bulunması muhtemel böcek larvaları ve parazitlerden dolayı arkadaşımızın dediği gibi sakıncalı.Sıvı gübreleri hepimiz kullanıyoruz.Her iki sulamada bir (toprakta aşırı mineral birikmemesi için) çiçek öncesi tavsiye ediliyor ve çiçeklenme esnasında ve dinlenme periyodunda önerilmiyor.
Kaktüslere su verilirken tek şart iki sulama arasında toprağın tamamen kurumuş olmasıdır.Buna dikkat ettiğiniz sürece sadece torf içerisinde de kaktüs yetiştirebilirsiniz.
Taner Angay Bey den kaktüs aldıysanız yanında bir word belgesi de gönderiyor.Orada kendisinin 1/2 ponza ve 1/2 torfla çok iyi sonuçlar elde ettiğini okumuşsunuzdur.Google da ponza ya da pomza yazarak ayrıntılı bilgi edinebilir perlitle arasındaki farkları görebilirsiniz.
Teşekkürler Sayın kartalpin ve Sayın Engin, acaba bir de humus ile ilgili varsa tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz, ben son hazırladığım saksımda 1/4 oranında kaliteli humus kullandım, kaktüslerim için bir risk oluşturabilir mi?
kartalpin
09-12-2008, 14:28
****** ne ekerseniz ekin, neye ekerseniz ekin, dünyanın el kaliteli en modern toprağına da ekseniz, en ansiklopedik bilimsel yöntemlerle ışıklandırıp sulasanız, Önce AŞK gerekir.. Sevginiz olmaz ise kaktüsünüz size küser.. Ona gönülden değer vermezseniz yaşama isteği azalır..
İnsan gerçek sevgi ile sahte/pazarlıklı sevgiyi ayırt edemez ama kaktüsler gerçek sevgi ile sahtesini çok iyi duyumsar..
Siz sevin, en asgari koşulları hazırlayın kaktüsleriniz yine de sağlıklı olur.. Unutmayın Omnia Vincit Amor=Aşk her güçlüğü yener....
Sağlıkla sevgiyle kalın, Mutlu bir bayram geçiriyor olmanızı diliyorum
Tüm fikirlerini paylaşan dostlara teşekkür ederim. Ben toprağı hep kaktüs seralarından aldığım için toprağı kendim karıştırıp hazırlamadım. Ancak aldıklarımda ponza kırıntıları olduğunu bende fark etmiştim. Kaktüsleri tekrar düzenledim. :p İnşallah daha mutlu olacaklar ;)
Herkese iyi bayramlar dilerim. Sevgi ve saygılar...
kartalpin
09-12-2008, 17:03
Sn.GATAY, çok zevklisiniz, çok güzel olmuş ve daha sağlıklı olmuş... Sevgiyle büyütün nice kaktüslerle nice bayramlar diliyorum
kaybol.2008
09-12-2008, 22:03
Selamlar. Benim sorum bu uzayıp giden kaktüsümün bu şekilde uzaması normal mi. İki boğum var kesip başka yere aktarmam gerekir mi
Sukkulent olan ile ilgili problem de pek cansız olması uzayıp gitmesi
kaybol.2008
09-12-2008, 22:21
Bu da daha yakından çekilen fotoğrafı:D
kaybol.2008
09-12-2008, 22:22
Şmdiden teşekkür ederim.
hakan_73
09-12-2008, 23:31
Kaktüsünüz bence çok sağlıklı görünüyor. Uzamasıda cansız incelmiş gibi değil. gayet güzel uzamış .içiniz rahat etmezde keserseniz yazık olur bence güzelliğine ,hemde o türün bu mevsimde kökleneceğini zannetmiyorum.cemreler düşene kadar sutun biçimindeki kaktüs çelikleri tutmaz sanırım.sukkulentinizde bir cansızlık söz konusu görünüyor .bu konuda birşey söyleyemeyeceğim. bir bilen yardımcı olacaktır.
vayvayvay
16-12-2008, 18:43
Sayenizde bu başlıkta titanopsisi tanıdım ve kendileriyle, bir alışveriş merkezinde karşılaşınca, doğruca evime ortak oldu.Yakından inceleyince gerçekten çok güzel bir kaktüs. Üzerinde tohum kesecikleri vardı . Dayanamayıp bir kısmını serpiverdim toprağın üstüne.Zamansız oldu:o Şimdiden korku saldı içime .Bu bebekler çıkarsa nasıl bakacağım diye:p Sevgiler
Arkadaşlar iki hafta önce Taner Angay beye tohumdan yetiştirmeye çalıştığım tüm kaktüs ve sukulentlerden sipariş verdim:) Bundan sonrada tohumdan birdaha yetiştirirmiyim bilmiyorum. Taner bey sayesinde uzun zamandır istediğim türlere kavuştum. Aloinopsis_luckhoffii, Titanopsis_calcarea, Titanopsis hugo-schlecter, ASTROPHYTUM asterias "nudum", ASTROPHYTUM asterias cv. RURY KABUTO, Lophophora. williamsii var. caespitosa, ALOINOPSIS setifera, STAPELIA hirsuta, Crassula_ovata_'Gollum'
senecio rowleyanus, Adromischus_cooperii, Epithelantha_bokei ve lithopsalr tabiiki. Şimdi evde bir bayram havası yaşıyorum:)
Gözünüz aydın Sevgili Cybel, inşallah sağsalim elinize geçince fotoğraflarını da paylaşırsınız bizimle.
günebakan
17-12-2008, 16:35
Arkadaşlar benim Titanopsisim ölüyormu acaba neden bu hale geldi bir bilen varmı
56321
56322
Gözünüz aydın Sevgili Cybel, inşallah sağsalim elinize geçince fotoğraflarını da paylaşırsınız bizimle.
Teşekkür ederim Sevgili Minem. Şu an elimdeler,iki haftadır beraberiz gözüm gibi bakıyorum onlara. Fotoğraflarına gelince, benim makinem pek iyi sayılmaz o yüzden bi arkadaşımın makinesini alıp çekicem o zaman galeriye yüklerim. Yüklediğimdede sizlere bildiririm.
Sevgili Günebakan çok üzüldüm. Sizde yeni almıştınız değil mi? Sulamaylamı ilgili acaba?
günebakan
17-12-2008, 21:27
Olabilir Sevgil Cybel yanındaki çiçekleri sularken onunda üstüne gelmiş galiba inşallah düzeliz:(
Sevgili Günebakan umarım yardımcı olabilecek arkadaşlar vardır bu konuda. Belkide toprağını değiştirmen gerekiyordur. Bu konuda deneyimli değilim sadece fikir yürütüyorum. En kısa zamanda iyileşmesi dileklerimle.
Titanopsisler kışın hiç sulanmaz sayın günebakan. Büyük ihtimal bu nedenden dolayı kayıp veriyorsunuzdur. Toprak hala nemli ise bitkiyi topraktan arındırıp kökleri kurutup kuru bir harcın içine alın bence. Kendini toplarsa baharla birlikte yeniden bir sürü yeni titanopsisiniz olur.
zeynepdincer.k
18-12-2008, 10:37
Merhabalar, benim de iki adet titanopsisim var. Kışın sulama yapmıorum. Son sulamamı bayram öncesinde İstanbulda hava günlük güneşlik idi ve sıcaklık da on+ idi o zaman yaptım. Bayram dönüşü hava soğuduğu için yapmıyorum.
Bu arada ben uzun zamandır bu sitenin üyesiyim yazışmaları bilgi paylaşımını takip ediyor ancak aktif olarak katılmıyordum.
Sevgiler
Zeynep-Istanbul
zeynepdincer.k
18-12-2008, 10:48
Tekrar merhaba. Yukardaki mesajıma ilaveten ve kendimi tanıtmak maksadı ile ben de bu sayfada yer alan arkadaşlar gibi kaktüs ve sukulentseverim, ilgim sevgim ve imkanlarım oranında toplayıcılık ve bakıcılık yapmaktayım. İlgim daha çok sukulentlere yönelik.
Değişik sukulent türleri özellikle mesemb olarak madlandırılan ya da söylenmesi ve okuması zor olan aizoaceae familyası ilgimi çekmekte. Bu familya cheridopsis, titanopsis, alainopsis, gibbaum argoryderma ve daha fazlası türleri içermektedir.
Sayfa ve yazışma kuralları çerçevesinde bilgilerimi ve bilgilerinizi paylaşmaktan çok keyif duyarım. Site kurallarını yeni öğrenmekteyim.
Selamlar
günebakan
18-12-2008, 10:53
Teşekkür ederim arkadaşlar topraktan çıkardım aşırı bir nemlilik yok ama yinede biraz kurusun diye kalorifer peteğinin altına koydumsonra tekrar yerleştiririm saksıya
Zeynepcim hoş geldin... Sevgiler... ;)
zeynepdincer.k
18-12-2008, 12:09
Hoşbuldum İlkincim, sevgiler.
Titanopsis tohumlarım çimlendi ;)
İçinde hercai menekşe tohumları çimlenmiş olan bir saksıya serpmiştim, hiçbir özel bakım yapmadım. Arada bir normal suladım sadece. Fotoğraftaki büyük yeşillikler hercai menekşe, nokta gibi yeşillikler ise Titanopsisler ;)
Kaktüs kardeşleri, Cevahir Migros'a yine çeşitli kaktüsler gelmiş ve yine 2.99 lira. Sizler için oradakilerin ve kendi aldığım iki tanenin fotoğrafını çektim, almak isteyenlere duyurulur.
En alttaki fotoğrafta solda olan lithops mu? Eğer öyleyse çok şanslıyım demektir..
Zeynep hanım hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar diliyorum.
Sayın Nariel, en alt resimdeki sol'daki sukkulentin adı pleiospilos nelii. Aman suyunu fazla kaçırmayın hemen ölüyorlar yoksa, şuanda durumu gayet güzel görünüyor güle güle bakın hepsine.
Sevgili Nariel, umarım burada ki migrosa da yeni çeşitler gelmiştir. Ben de gidip bakayım yarın da ayrıntıları yazayım :)
Buarada sanırım sağdaki bir lithops türü. İnşallah odur. Bulursam hemen ben de alayım bir tane.
Bunlarda benim kaktüslerim
56654
56655
56656
56657
56653
56658
56660
56661
56662
56659
56668
56670
56671
56672
56669
Sayın S m x, kaktüslerinizin hepside çok hoş görünüyorlar. Ama 3. eklediğiniz grupta 2. saksıya bayıldım. Sanırım misket onlar.
Sayın S m x, kaktüslerinizin hepside çok hoş görünüyorlar. Ama 3. eklediğiniz grupta 2. saksıya bayıldım. Sanırım misket onlar.
Teşekkürler.Evet onlar misket kendim yapıştırdım silikonla:rolleyes:
günebakan
19-12-2008, 18:23
Narielin eklediklerini görünce bende bizim küçük migrosa gittim birtek bunu bulabildim bununda üstünde sahte çiçekler vardı çıkardım ama biraz tüyleride koptu
56686
bahtiyar02
19-12-2008, 22:22
migrostan bende yaklaşık 11 çeşit kaktüs aldım.resimde belirtiğiniz türlerin hemem hemen hepsini.inşallah kurumazlar.
sahte çiçekler çok hoş olmuş üstünde eve geldiğimde fark ettim sahte olduklarını:p
zeynepdincer.k
20-12-2008, 18:29
Zeynep hanım hoşgeldiniz keyifli paylaşımlar diliyorum.
Teşekkürler Ömer bey, görüşmek üzere.
günebakan fotoğraflarınızı sanırım yakın çektiğiniz için oldukça bulanık çıkıyor isterseniz biraz uzaktan çekin.
günebakan
26-12-2008, 20:41
Haklısınız sayın Cembao ama telefonla çekince çok düzgün çıkmıyor bunlar biraz daha iyi galiba:)
57190
57191
Parodia'm tohum verdi, yumuşak bir fırçayla ortasını oynamıştım çiçekliyken:)
57236
Şimdiden korku saldı içime .Bu bebekler çıkarsa nasıl bakacağım diye:p Sevgiler
Sevgili vayvayvay dua et çıksınlar da, bakacak birileri nasılsa bulunur:D İlk çıkan bir kaç tanesinden sizi hemen kurtarabilirim mesela:p:p
galip yüksel
20-01-2009, 12:07
Bende bir kaktüs ve sukullent severim. İstanbulda yaşıyorum.Yeni başladığım bir hobi ama 20 adeti aştım bile.Bauhaus migros carrefouru devamlı ziyaret edip yeni gelen ürünlerden alıyorum.Şu anda fıyatları 4 tlden başlayıp 15 tlye kadar çıkıo.Bu hafta Eminönünede gidip bakacağım.Selamlar
bahtiyar02
27-01-2009, 19:49
merhaba dostlar....kaktüslerimin resimlerini en sonunda yükleye bildim;)..
kaktüslerin türlerini siteden takip ediyorum.benim sorunum kullanılması gereken toprak çeşidi ve saksı değişimi hakkında genel bilgi.siteye baktım ben göremedim sanırım yanlış arıyor olabilirimde.
saygılar
bahtiyar02
27-01-2009, 20:24
resimlerin devamı var daha;)
bahtiyar02
27-01-2009, 20:31
iki saksıya karma türleri ektim.toprak olarak tor+kırmızı toprak akvaryum kumu karıştırıp bir karışım hazırladım.saksının dibine iri bitki kumunu koydum sonra hazırladığım nemli toprak karışımını saksıya koyup ardından tek tek kaktüsleri diktim.üstüne yine iri kumu serdim.su kullanmadım toprak nemli olduğu için.evim kaloriferli salona koydum.yaptığım uygulama doğrumu sizce? saygılar
johnny guitar
27-01-2009, 20:38
Yeni başlayan biri olarak gönderilen resimlere imrenerek bakıyorum.Tohumları ekmeye başladık demekki seneye bu sayfalar almayacak resimleri.Bu iş bir hastalık başlayınca bırakılmıyor ha şu tohumu ha bu tohumu alayım derken hergün kargo geliyor eve neredeyse.Hastalık deyince(tedavisi yok sanırım)Bir taş plakla kayıt işine başlamıştım ha bugün ha yarın şu 45 lik bu 33 lük derken tam 30 yıl geçmiş aradan.Kaktüs işide buna benzeyecek galiba.
Saygı ve sevgilerimle.
bahtiyar02
28-01-2009, 12:57
sevgili johnny guitar çok haklısınız bir kaç adetle başlıyorsun sonra bir bakıyorsun onlarcası olmuş.bu kesinlikle bağımlılık yapıyor.Bana görede tedavisi hiç yok.
saygılarımla
Yine Cevahir Migros'tan ilginç bir kaktüs aldım. Yalnız bu sefer ilginin arttığını farkedip fiyatını artırmışlar, önceden hep 2.99 lira olan kaktüsler bu sefer 3.25 lira olmuş. Minnacık birşey, dikenleri kızıl ve batınca yakıyor.
Vayy buna bayıldım, tablo gibi, maşallah ya. ;) Çok güzel...
Dikenlerin koyu rengi çok etkileyici, güle güle büyütün.
Nariel ben yazın almıştım, bakın şu anda yavruları ve açmak üzere olan tomurcukları var.
Sizinki de 6 aya kadar bundan büyük olur.Çok hızlı büyüyen bir kaktüs türü bu.
Adalet Yağcı
04-02-2009, 16:07
Bu başlığa ilk defa yazıyorum, nedense bu güne kadar kaktüslerle pek ilgilenmedim, ama bu gün gelen mail oldukça ilginçti sizlerle paylaşmak istedim.
Bundan sonra ben de kaktüs kardeşliğine katılacağım anlaşılan:)
Kaktus !
Bu dikenli bitkinin ne ise yaradigini ne icin yaratildigini bileniniz varmi ?
Yok tabi...
Unutmayin ki dunyadaki hersey bir amacla yaratilmistir.
Mesela kaktus!
Kaktus radyosyonu emmekte ve bu yuzden en buyuk nukleer santral yakinlarinda tonlarca kaktus bulunmakta.
Gunumuzde yapilan arastirmalar, bu bitkinin yaralarin iyilestirilmesinden radyasyonun mutajenik etkilerinin azaltilmasina,
artrit tedavisine yardimci olmaktan kansere karsi korunmaya kadar bircok alanda etkili oldugunu ortaya koyuyor...
Ayrica gecenlerde istanbulda bir banka subesi tam 250 adet kaktus siparisi verdi.
Ne icin?
Bilgisayarlarin yanina koymak icin.
Herkes evinde hatta her odada mutlaka kaktus bulundurmalı.
Evet mail bu kadar, gerçeklik payı ne kadar bilmiyorum, onu da kaktüsseverler araştırsın artık.
halilaras
04-02-2009, 20:31
Nariel ben yazın almıştım, bakın şu anda yavruları ve açmak üzere olan tomurcukları var.
Sizinki de 6 aya kadar bundan büyük olur.Çok hızlı büyüyen bir kaktüs türü bu.
Sayın engin veya Engin'in eklediği fotodaki kaktüsün adını bilen arkadaşlar, aşağıda linkini verdiğim başlığa kaktüsün adını yazabilir misiniz acaba?
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=12111
Hızlı büyüyen diğer kaktüs türlerini de yazarsanız sevinirim.
Halilaras, aslında bütün kaktüsler hızlı büyür benim kanımca.Yani özel olan hızlı büyümesi değil yavaş büyümesi kaktüsün.Belki en yavaş büyüyen kaktüsler diye bir bölüm daha uygun olurdu.Genel olarak benim tecrübelerime göre astrophytum lar yavaş büyür onun dışındaki tüm kaktüsler uygun ışık koşullarında bol su verildiğinde 4 katı bile hacim yapabilirler bir sene içerisinde.
Hızlı büyüyen kaktüsleri özel olarak alıp yetiştireyim,çoğaltayım zamandan kazanayım diyorsanız, mammillaria lar yeni başlayanlar için, bol yavru vermelerinden dolayı,bakımının görece kolay olmasından dolayı ve çok hızlı gelişmelerinden dolayı tercih edilebilir.
Halilaras, Mammillaria ve Opuntia türleri kaktüs bakımı çerçevesinde uygun ışık, toprak karışı ve sulama periyodu sağlandığı taktirde hızlı gelişmeleri ile sizi memnun edecek türlerdir. Bunun yanısıra sütun kaktüslerden Cereus peruvianus, Eriocereus jusbertii ve Trichocereus spachianus türleri de hızlı boy atan bitkilerdir.
Kendi yetiştirdiklerim arasında ayrıca Rebutia ve Chamacereus silvestrii türleri de hızlı gelişmeleri ile dikkatimi çeken türler.
halilaras
05-02-2009, 12:46
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. İlgili başlığa ekledim.
Artık geriye onları edinmek kaldı. ;)
Bir kısmı bende vardı.
Kemal Kabcık
06-02-2009, 01:43
Saygıdeğer Arkadaşlar;
Şu an elimde, ANTALYA'da bulunan bir KAKTÜS ÇİFTLİĞİ'nden satın aldığım 4 tane küçük kaktüsüm bulunmaktadır. Elimde bulunan kaktüslerin adını bilmiyorum!.
Ben; KAKTÜS KARDEŞLİĞİ PAYLAŞIMI adına: ilk mesajını, KAKTÜS KARDEŞLİĞİ paylaşım sayfasına düşüren KARDEŞİMİZE, kaktüslerimden birini hediye etmek istiyorum!.
NOT: Kaktüslerimden sadece bir tanesini hediye etmek istiyorum; KAKTÜS KARDEŞLİĞİ AYAKTA KALMASI ÜMİDİYLE!. Hediyesini düşündüğüm kaktüsü; PTT-KARGO ile, ücretsiz adrese teslim etmek istiyorum!. İlk mesaj yazan kardeşimiz, özel mesajla adres bildirimi yapmasını önemle rica ederim!. Bana bu konuda yardımcı olacak KAKTÜS KARDEŞLİKLERİNE, şimdiden; ÇOK ÇOK, TEKRAR TEKRAR TEŞEKKÜR ederim!.
SAYGILARIMLA!.
= ALİ KEMAL =
SEVGİLERİMLE!.
Kemal Kabcık
06-02-2009, 08:36
Kendi paylaşımlarım adına açtığım sayfada, kaktüs talebinde bulunan ilk mesajı aldım ve Saygıdeğer Kardeşimizden adres beklemekteyim!.
İlgilerinize TEŞEKKÜR eder, SAYGILARIMI sunarım!.
pembegül
08-02-2009, 16:58
Sevgili darla sizin gönderdiğiniz aloe vera altı yaprak oldu ve yanından birde sürgün verdi.Çiçeğime baktıkça kaktüs kardeşim darlayı hatırlıyorum kardeşim darlaya ve siz kardeşlerime sevgiler inşaallah kaktüsleriniz istediğiniz gibi gelişir ve sizi mutlu eder.
Bugün Bauhaus'taki bitkilere gözatmak niyetiyle gittim fakat birçok kaktüsün bakımsızlığını görünce çok üzüldüm. Kaktüs ve sukulentlerin satışının yapıldığı stand dışında bir yere gözden çıkarılmış saksıları istiflemişler. Aralarında acaba yaşatılabilecek birşeyler bulunur mu diye bakındım ama çok kötü durumdaydılar. Standdakiler ise idare eder haldelerdi. Benzer durumu birçok markette görüyorum ve çok üzülüyorum.
Eve geldiğimde ise lodos fırtınası sebebiyle balkonumun talan olduğunu gördüm. Saksılar yerlerde, topraklar tüm balkona yayılmış durumdaydı. Köklendirmek için ayırdığım çeliklerin birçoğu fırtınayla uçmuş.En çok da Echeveria Topsy Turvy'min kaybolmasına üzüldüm. Ablamdan bir kök almıştım. Yazık oldu. Sabah aydınlıkta tekrar arayacağım. Çok üzüldüm:(
pembegül
10-02-2009, 10:11
Sevgili selen çiçekleriniz için üzüldüm dilerim en kısa zamanda yeniden toparlanırlar sevgiler..
Teşekkür ederim Sevgili Pembegül. Echeveria Topsy Turvy'mi buldum. Balkonda dağılan toprakları temizlerken bir saksı uçmasına engel olmuş. Onu bulunca sevincimi gören komşular halime bakıp herhalde bana deli demişlerdir:))
Arkadaşlar, şu mesajda
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=355090&postcount=1683
gösterdiğim kaktüsüm büyüdü mü, yoksa su alıp şişti mi anlamış değilim:(. Ama birkaç günde gözle görülür derecede irileşti:
:)) Kesinlikle büyümüş, çok su vermeyin bu ara 1,5 ay daha sabredin bence...
Bana bu harika kaktüsten gönderebilecek biri var mı? Çiçekçilerde gözüm hep arıyor ama ayırt edemiyorum, karıştırıyorum.
Sevgili Nariel istersen adresini özelime yaz ben gönderebilirim:)
Sevgili Nariel, kaktüs sevenlerin çoğunda olan bir cins bu, mutlaka size mekan olarak yakın olanlardan vermek isteyenler olacaktır, ama oldu ki ses çıkmadı, ben seve seve gönderirim, siz duruma göre bana hatırlatırsınız :)
Sevgili Mine, çok teşekkür ederim ama sevgili günsu yollayabileceğini belirtmiş, ondan rica ettim :)
ben de nariel'in resminde ki kaktüse bayıldım. cinsi nedir ben çiçekçiler de arayayım. Ya da halk arasında bilinen bir adı varsa öyle arayayım da kazıklanmıyım :p
Bundan 10 küsür sene önce camın önünde bir sürü kaktüsümüz vardı, kardeşim de iki yaşlarındaydı kaktüslerin kardeşimin ayağına batmasıyla evimizde uzaklaştırılmaları bir oldu. :( (:
anneme resmi gösterdim de bu kaktüsten varmış bizde yıllar önce (:
çiçekler de bir günlükmüş. annem "bir günlük açıyorlar, sonra fıs diye sönüyorlar." dedi. :D
Kaktüsleriniz ne alemde? Açmaya başladılar mı?
Yeni kaktüsler aldım, 3'ü bir arada ;) Öyle güzel yaradılmışlar ki..
nisan0671
11-03-2009, 13:00
Merhabalar.Sayan Ali Kemal bey'in kaktüs kardeşliği sayesinde gerek ben gerekse iş yerindeki arkadaşlarımda bir kaktüs hastalığı başladı ki sormayın.Mehtap Gürbüz hanımdan istediğimiz kaktüsler sayesinde bir de radyasyon karşı iyi geliyor diye öğrenince her masada bilgisayarın yanında birer ikişer kaktüs oldu. Hatta çiçekler de açıyorlar. Ne güzeller. Herkese tavsiye ediyoruz.
Selamlar..
uzun bir aradan sonra tekrar buradayım...
en yakın zamanda uzun uzun yazışmak dileğiyle
Radyasyon ve kaktüsler konusunun tamamen şehir efsanesi olduğunu düşünüyorum.Bir bankanın çalışanları için 600 adet kaktüs aldığı söylencesinin temeli nedir bilemiyorum ancak yabancı sitelerde yaptığım aramalarda bunun mümkün olamayacağıyla ilgili teknik bilgiler vardı.Şöyleki, tüplü monitörlerde ekrana çarpan elektronların hareketi doğrusalmış ve monitör yanına konan bir kaktüsün bunları emmesi söz konusu olmazmış.Belki monitörle sizin aranıza koyarsanız bir miktarı onu geçemeyeceği için yarar sağlanabilir. :)
Aslında kastedilen radyasyon değil elektro manyetik dalgalar.TV kenarındaki kaktüslerin daha çabuk geliştiğiyle ilgili bir yazı da okumuştum aslında.Ama bu emme olarak değilde, onların da bizim gibi olumsuz etkilendiği anlamına gelebilir.En iyisi LCD ekran kullanmak heralde daha garantili olur.
kartalpin
15-03-2009, 23:51
Sevgili Arkadaşlar Nükleer fizikçi bir dostumla konuştum, kaktüs ile radyasyon arasındaki böyle bir ilişki kurmak tam bir komediymiş haberiniz olsun.. Kaktüsler evrendeki en muhteşem yaratıklardır ve onları onlardan bir şey beklemeden kara sevdasına tutulmanızı diliyorum:))
Radyasyondan ve zararlı etkilerinden ürken arkadaşlara haddim olmayarak diyorum ki;
1)Korunmak için kaktüslere güvenmeyin, kendi önleminizi alın.
2)Radyasyon, uzayın derinliklerinden gelen kozmik ışınlardan tutunda , güneş den, kırda yürürken altınızdaki bir kayadan da gelir, bir sağlık kuruluşunun tedavi ve teshis araçlarından da üretilir (özellikle tomografi cihazlarından mümkün olduğunca uzak kalın)
3) Günde içilen bir paket sigara yüzünden akciğer filminin olusturdugu etkinin iki kati radyasyon enerjisi emilimi oluşuyormuş. Sigaradan uzak duralım.
4) Radyasyona maruz kalıyorsak kaktüslere güvenmek yerine süt ve süt ürünlerine ağırlık verelim(kan yağlarınıza dikkat edelim, sorunlu olanlar için yağsız ürünleri tercih edelim).
5) Teknolojinin bu kadar geliştiği bir çağda, yeşili yok edip ozon tabakasına delikler açtığımız sürece tüm dünyayı kaktüs bahçesi haline getirsek bile radyasyondan kaçışımız olmaz.
Sevgiler...
merhaba ben yeni kaktüs kardeşiyim,ciddi bir kaktüs hayranı olarak daha yeni yetiştirme imkanları buldum.hem mekan olarak,hemde kızlarımın büyümesi konusunda biraz daha rahatım.benide aranıza alırmısınız?
Acanthocalycium violaceum , Copiapoa esmeralda,Discocactus insignis ,Escobaria minima ,Lobivia telgeliana (Kırmızı kaktüs),Stapelia spp türlerini arıyorum arkadaşlar eğer olanlar varsa ne kadar sevinirim anlatamam..
Kaktüslerin radyasyonu çektiklerini duyar duymaz kendime bir ''meksika tabağı'' yapıp televizyon-adsl-bilgisayar üçgeni arasına koydum.
Aksini söyleseler de az biraz radyasyondan korunduğumu düşünüp, rahat ediyorum.(**** kendimi kandırıyorum):D
İşte meksika tabağım:
yoksa ben kardeşliğe kabul edilmedimmi:(..kimse bana merhaba bile demedi:(
Sayın Talar kaktüslerinizi güle güle büyütmenizi dilerim. Müsadenizle bir hususta kendi fikrimi belirmek istiyorum. Keşke 2 Meksika Tabağı yapıp birine kaktüslerinizi diğerine de sukulentlerinizi yerleştirseydiniz. Malum genel olarak benzer bakım istekleri olsa da sukulentler ve kaktüslerin bakımı biraz farklılıklar gerektiriyor. Mesela kış döneminde kaktüsleri kuru bırakıp sulamazken sukulentleri sulamakta yarar var.
Sayın oobd, size de hoşgeldiniz demek istiyorum.
Sayın Selenn açıkçası sukulentin ne olduğunu site sayesinde yeni öğrendim. Yoksa benim tercihim de o yönde olabilirdi.Rica etsem türünü cinsini bildiklerinizin isimlerini verebilir misiniz?
Ben de böylece herbirine, türüne uygun ilgiyi gösterebilirim.
Arkadaşlar elimde kaynanadili tabir edilen (optunia vulgaris)yassı dil şeklinde büyükçe kaktüslerden var.Birkaç çelik dağıtmayı düşünüyorum.Bir de cylindrountıa subulata (ya da optunia subulata) cinsi sukulent var. Ondan da isteyene çelik gönderebilirim.Elinde olan varsa echeveria, sedum burrito(ya da yakın benzerleri) aloe aristata,aporocactus,crassula commutata(ya da benzerleri) ile ilgileniyorum.Çelik paylaşabilecek arkadaşlar özelden mesaj atabilirler.
Merhaba arkadaşlar..Ben de kaktüs kardeşlğine katılmak istiyorum..Bunlar da benim kaktüslerim.
plastikangel
23-03-2009, 12:25
merhaba herkese;
ben de katılmak istiyorum bu kardeşliğe.. fakat benim yalnızca bir tane sukulentim var. nerden, nasıl başlayacığımı ve kaktüsleri nerden temin edeceğimi bilmiyorum. bana yardım eden çıkar mı acaba?
Bu arada yazmayı unutmuşum yazdığım türdeki kaktüs ve sukulent isteyen arkadaşlar özelden talep ederlerse daha iyi olur. Çünkü unutuyorum uğramayı bu başlığa.
kemut_kemut
28-03-2009, 11:23
arkadaslar bir birimizden celik yardımı yapsak katılan olur mu acaba?
Sayın Kemut Kemut;
Daha açık belirtirseniz sanırım daha net anlaşılacaktır. Çünkü ben pek birşey anlayamadım. Bu başlık zaten kaktüs türündeki bitkilerin alışverişi için açılmış durumda. Olanlar olmayanlara elindeki türlerle yardımcı oluyor. Böylece kaktüs kardeşi oluyoruz.Yoksa ben yanlış mı biliyorum? :)
Hatice Tarhan
29-03-2009, 21:55
dikenli çiçek dostları hepinize iyi akşamlar bende 120 kadar kaktüs var paylaşabileceğim 10 tane kadar neden diğerlerine kıyamıyormusun derseniz diğerlerini yeni aldım üç ay kadar oldu daha pek serpilemediler uykudalar uyanınca isteyen arkadaşlara seve seve yollarım şimdi kalanşo ve echeveria yollayabilirim başa bela olur demesseniz bolcada tubiflora yollayabilirim tabi sizlerde bende olmayan çeşitleri gönderirseniz hayır demem birde tavsiyem olacak antalya ve civarında oturuyorsanız taner angay beyin serasına mutlaka gidin elinde 4000 kadar çeşit var kolleksiyonunuza çok çeşit koyabilirsiniz iyi akşamlar
narinkrgl
31-03-2009, 10:14
Merhabalar cennetbahçesi.Yazınızı okuyunca çok sevindim.Ben daha önce kalanşo başlığına yazı yazdım fakat ilgilenen olmadı.Benim bir tane pembe kalanşom var ve o kadar çok seviyorum ki onu.Çiçekçileri gezdim farklı renklerini almak için ama yok dediler.Bana kalanşonuzdan çelik yollarsanız çok mutlu olurum.Birde bir taneceik kaktüsüm var.Türü Chamaecereus silvestrii sanırım.Çok benziyor.Durumu çok kötü.Toprağı sanırım normal torf.Ana kaktüs öldü ve bir sürü yavrusu vardı.Bende onları kurtarmak için ayırdım ve kış olduğu için hiç sulamadım.Şimdi uçları hafifççe büyümüş ama yinede sağlıksızlar.Şuandan itibaren ne yapmalıyım.Çok üzülüyorum onun için.Teşekkürler şimdiden.
Merhaba
Ben 1 hafta önce tohumdan kaktüsler ektim.Aranızda tohumdan yetiştiren mutlaka olmuştur.Deneyimlerinizi paylaşabilirseniz sevinirim.Teşekkürler
kemut_kemut
01-04-2009, 21:02
sn osman evet dogru anlamıssınız.ne bilim kaktusleri paylasmak gerek demi arkadaslar?
Crocus Şen
01-04-2009, 21:26
sn osman evet dogru anlamıssınız.ne bilim kaktusleri paylasmak gerek demi arkadaslar?
Kesinlikle haklısınız,ben kaktüs konusunda çok yeniyim,elimde 1 çeşit kaktüs ve 3 çeşit sukulent bulunmakta,özellikle sukulentlerin bakımları ve üretimleri çok kolay,benimkiler biraz serpilsin fotoğraflayıp,ilerleyen zamanlarda yaprak olarak paylaşacağım..(Gerekli ışık ve ısı ihtiyaçları olduğunda inanılmaz hızlı büyüyorlar)Tabi bende isterim:p Bir Adromiscus cooperi yaprağı olsa mesela:o
Crocus Şen
02-04-2009, 14:05
İşte sözünü ettiğim kaktüs ve sukulentlerim..
narinkrgl
03-04-2009, 12:27
Merhabalar arkadaşlar.Daha öncede yazdım ilgilenen olmadı.Bana da kalanşo çeliği vermek isteyen yokmu?Bende pembe var isterseniz bende ondan çelik yollarım.Şimdiden teşekkürler:)
kardeşliğin adı var kendi yok galiba..darılıyorum arkadaşlar..
bende kaktüs isterim ama kimseden ses çıkmıyor..
kalanşonun kırmızısından bende bir tek dal var,1 ay kadar önce diktim toprağına bile alışmadı daha..
eğer önümüzdeki aylarda serpilirse veririm neden olmasın..
elimde 6 çeşit kaktüs var.. 5 tanesini yeni diktim, bir tanesi 2 kişiye verebilecek kadar
gelişken..ama ismini bilmiyorum..kılıç gibi uzun etli yaprakları var ve yaprağın kenarında yoğun olmamakla birlikte dikenler..
Güngör Salman
03-04-2009, 21:59
Merhaba oobd hoşgeldiniz kaktüslerinizin fotoğraflarını eklerseniz sanırım arkadaşlar yardımcı olur sevgiyle.
foto ekleyemiyorum malesef makinem yok..ama ekleme şansım olduğunda ekleyeceğim..telefondan çekip pc ye attırtabilirsem artık.. kendimde telefon kullanmadığım için fotolar gecikecek..
ama internetten bulup gönderebilirim resimleri..hani isimleri açısından..
Elinde, bana yollayabileceği 1 sukulent çeliği olan arkadaş varmı burada acaba??
Güngör Salman
03-04-2009, 22:34
oobd ve emel-erman ben varım özelden adres yazarsanız gönderirim ama bendekilerin isimlerini bilmiyorum:))
sn Güngör Salman
Adresimi özelden yolladım..İlginize çok teşekkürler
Güngör Salman
03-04-2009, 22:42
Rica ederim Sevgili emel-erman en kısa zamanda gönderip size bilgi veririm sevgiler.
güngör hanım,
bende adresimi yazdım özelden.
yalnız bir yanlışlık yaptım unisex bir isminiz olduğundan dolayı ..
kusura bakmayın..
Güngör Salman
03-04-2009, 23:25
Rica ederim:))
narinkrgl
04-04-2009, 01:09
İyi geceler Oobd isimli arkadaşım.Neyse büyüyünce gönderirsin artık napalım.Ben çiçekçileri gezmeye devam ediyorum.Çok güzel menekşeler aldım bulamayınca ama vazgeçmicem.Çünkü çok seviyorum bu çiçeği.Sukkulent türüymüş sanırım kalanşo da.Artık çiçeklerimiz biraz daha büyüsün yollayalım.Ama üzülme kırmızı kalanşon seni üzmez hemen alışır toprağa.Çünkü ne kadar çelikten ve yapraktan ektiysem büyüdü.Özellikle torfu çok seviyor.Benim de kaktüsüm hiç iyi durumda değil.Kaç kez yazdım ama cevap vermediler.Resim yollayınca daha etkili oluyor sanırım.Deneyeceğim bende resim yollamayı.Benimde ektiğim çelik büyüsün ve menekşe yapraklarım çimlenirse severseniz size yollayabilirim bir kaç renk.Teşekkür ederim ilgilendiğiniz için:))
narinkrgl
04-04-2009, 01:17
İyi geceler herkese:)
diyarbakırın iklim şartlarındandır belki kaktüsünün kötü durumda olmasının sebebi..
menekşeye bayılırım..olursa neden olmasın?
bende yeşil krem çift renkli duvar sarmaşığı var,hani genelde her evde olan..
eğer yoksa ve seviyorsanız gönderebilirim..birde karanfille ölmez çiçek tohumu ektim,heyecanla bekliyorum çimlenmelerini..
kaktüs tohumumda daha çimlenmedi..
sizede iyi geceler..
Arkadaşlar, elimdeki çeliklerin tümünü dağıtmış bulunuyorum. Biraz süre geçip sürgünler belirli bir olgunluğa geldiğinde tekrar buradan duyuracağım. Ama şu an elimde çelik kalmadı.
calandiva
06-04-2009, 22:03
merhaba, ben de kaktüs kardeşi olmak istiyorum sizlerle:)
Echeveria Topsy Turvy, titanopsis veya lithops olan var mı? eğer varsa bana gönderebilir mi acaba? ben de bende olan kaktüs ve sukulentlerin fotoğraflarını görebilirsiniz aşağıda, isteyen olursa çelik verebilirim:)
tüm arkadaşlara selamlar..
bursa şehir merkezinde yaşıyorum.. küçük bir bahçem var.. son zamanlarda kaktüslere ilgi duymaya başladım.. elimde birkaç çeşit kaktüs var ve aloe vera var.. onları çoğalttım ve paylaşabilirim.. yalnız hiç sukkulentim yok.. paylaşmak isteyenlere olursa çok sevinirim.. sevgiler..
hemen ilk sırayı alabilirim sevgili endru,
bana gönderirmisin? gönderebileceğin tüm kaktüslerden ve aloe veradan isterim mümkünse. şimdiden teşekkürler..
calandiva
09-04-2009, 09:40
bursa şehir merkezinde yaşıyorum.. küçük bir bahçem var.. son zamanlarda kaktüslere ilgi duymaya başladım.. elimde birkaç çeşit kaktüs var ve aloe vera var.. onları çoğalttım ve paylaşabilirim.. yalnız hiç sukkulentim yok.. paylaşmak isteyenlere olursa çok sevinirim.. sevgiler..
merhaba endru, ben sana sukulent yollayabilirim hemen:D ama ben de aloe vera'na talibim;) özelden adresini yazabilirsin bana...
Herkese merhaba,
Hiç kaktüsüm yok :( fakat bende bi yerden başlayıp kaktüs kardeşi olmak istiyorum.
Dun Sn. Cemboa dan 4 adet lithops sipariş ettim. Onlar ilk kaktüslerim olacak (umarım başarılı olurum)
Siz kaktüs kardeşleri, paylaşımlarınızı yaptıktan sonra elinde (belki olur ya) fazla kaktüs ve sukulent olan olursa seve seve kabul edebilirim.
Sevgi ve saygılar
Zeliş
calandiva
10-04-2009, 09:26
Merhabalar arkadaşlar.Daha öncede yazdım ilgilenen olmadı.Bana da kalanşo çeliği vermek isteyen yokmu?Bende pembe var isterseniz bende ondan çelik yollarım.Şimdiden teşekkürler:) merhaba, bende bir kaç farklı renk kalanchoe calandiva var eğer isterseniz çelik gönderirim size;) ekte fotoğrafları var arkadaki 3 tanesi;)
narinkrgl
10-04-2009, 15:13
İnanamıyorum.Sonunda bir kişi sesimi duydu sanırım.Çok güzel görünüyorlar çiçekleriniz sevgili calandiva.Bende burada bulamayacağımı düşünüp umudumu kesmiştim.Menekşelerimle ilgilenip onları köklendiriyordum.İsterseniz ebruli(biri lila beyaz,diğeri mor beyaz);bir de mor ve pembe menekşelerimin köklenmeye yaklaşan yapraklarını yollayabilirim size.Çok teşekkür ederim ;)
Bugün praktiker bayrampaşa'da kırmızı calandiva'lar gördüm. çok sağlıklıydılar. arayan varsa, bilgisi olsun istedim.
benimde bir kaktüsüm olsun
arkadaşlar kaktüs tohumu olan varsa alabilirim
Herkese Merhaba ! Kaktüs kardeşliği mesajlarının tamamını okuyamadım ama anladığım kadarıyla konunun aslı paylaşmak !
Latince isimlerini aklımda tutmanın mümkünü yok.:) Çok çeşit sukulent ve kaktüsüm,Aleoveranında bir çok çeşiti var.Tek sorun göndermek,çünki büyük ebatlı,saksılı.Nasıl ambalajlanır bilmiyorum ! Bodrumdaki meraklı arkadaşlara elden hediye edebilirim.Selamlarımla...
arzu_peri
12-04-2009, 12:45
merhaba arkadaşlar bende yeni üye oldum sayılır.. sizi takip ediyordum ara ve sonunda üye olmaya karar verdim.. çok güzel paylaşımlarınız var çok seviniyorum bu duruma.. benim malesef çok çiçeğim yok yeni yeni yetiştirmeye başlıyorum inşallah benimde tohumlarım çeliklerim olurda sizinle paylaşırım..
Herkese Merhaba ! Kaktüs kardeşliği mesajlarının tamamını okuyamadım ama anladığım kadarıyla konunun aslı paylaşmak !
Latince isimlerini aklımda tutmanın mümkünü yok.:) Çok çeşit sukulent ve kaktüsüm,Aleoveranında bir çok çeşiti var.Tek sorun göndermek,çünki büyük ebatlı,saksılı.Nasıl ambalajlanır bilmiyorum ! Bodrumdaki meraklı arkadaşlara elden hediye edebilirim.Selamlarımla...
merhaba sizede,
kaktüslerinizden küçük yumruları olanlara talibim..
saksıyla göndermek çok zor,sadece küçük çelikler gönderirseniz sevineceğim..
teşekkürler..
Kargoda ezilmeden,zedelenmeden yerine ulaşabilmesi için kutulanması gerekli ve bunun için nasıl bir yol bulurum araştırmasındayım.Sağlam ulaşamazsa hem alıcı için hayal kırıklığı olur hemde bitkiye haksızlık olur.Bir yolunu bulacağım.:)
arkadaşlar merhaba ben yeni kardeşiniz1 aydır kaktüslere hayranlıgım başlayalı nerde bulsam topluyorum15 tane oldu tek neşe kaynagım onlar sizinde kardeşliginizi bekliyorum çok sevinirim bende gönderirim sizlere
Hoşgeldin arzu peri ! Yakın zamanda bir çok bitkin olur.
ayrıca 21 renk afrika menekşem var nasıl gönderilir bilmiyorum ama yapraklarından gönderebilirim
bir ara resimlerini gönderirim
arzu_peri
12-04-2009, 16:34
teşekkürler bağdadı..
Değerli arkadaşlar,
aslında ben, birçok bitki üzerinde yetiştirme çalışmalarında bulunuyorum.
Özellikle süs biberi,
Kaktüs Kardeşliğini görünce dayanamadım ve yazıyorum.
Olaki kaktüs çeşitlerinden gönderen olursa, hiçmi hiç reddetmem, bilakis çok memnun olurum.
Gönderecek olanlara ayrıca adresimi bildiririm.
Sevgiler sunuyorum.
sağ kalın , sağlıcakla kalın
Yüzünüzden gülücükler eksilmesin.
dua-çiçeği
12-04-2009, 22:26
Bu kardeşliğe bende katılmak istiyorum arkadaşlar..Benimde Mehtap hanımdan aldığım kaktüslerim var. Varsa elinde fazla kaktüsü olan arkadaş bende alabilirim .
Kaktüs kardeşlerimizle paylaşabileceğim bitkilerin resimlerini çektim cep telefonundan ancak bilgisayara yüklemeyi beceremedim.Teknik yardım alır almaz yüklerim.Sert dokulu,kargoda zarar görmeyecek dondurma ve yoğurt kaplarınıda biriktiriyorum.Dileyen tüm kardeşlere ulaştıracağım.Bodrumdan selamlar sevgiler.
dua-çiçeği
13-04-2009, 16:29
Sayın Bağdadi sukulent ve kaktüslerinizden bende isterim. Dilerseniz bende size gönderebilirim yalnız bende resim yüklemeyi önce öğrenmeliyim.
Sevgili Dua çiçeği ****** gönderirim ancak resim yükleyim istiyorumki ! seçme şansınız olsun.Selamlarımla...
Herkese saygılar,
bende gönderen olacak olursa kaktüs isterim hem severim hemde radyosyonu emmesi için istiyorum.bütün gün bilgisayar başında kablosuz klavye,internet cep tel..derken hertarafımız microdalga doldu,kaktüs bu özelliği ile biliniyor.sağlıkla kalın.
Vildan Sönmez
14-04-2009, 00:21
2007 yılı Aralık ayında Caretta arkadaşımızdan gelen kaktüs büyüdü ve tomurcuklandı.
bu kaktüsün çiçek açtığını bilmiyordum harikaymış..
vildan hanım sizi görmek ne güzel..
Vildan Sönmez
14-04-2009, 08:09
Sevgili oobd 32. sayfa 959 nolu mesajda bu kaktüsün ekildiği zamanki halini görebilirsiniz. Bardağın yanındaki saksıda uzun boylu olan. Diğerlerinin de şimdiki halini akşama eklerim.
Yni sizin miniklerde böyle büyüyecekler.
Crocus Şen
14-04-2009, 08:24
Çok şanslısınız Sevgili Vildan,çok çok güzel renklerde bir çiçek açacak..Fotoğraflarınızı bekliyoruz..
Sevgili Dua çiçeği ****** gönderirim ancak resim yükleyim istiyorumki ! seçme şansınız olsun.Selamlarımla...
Sn Bağdadi,
bende talibim kaktüslerinize, fotoğrafları sabırsızlıkla bekliyorum. :D
bahtiyar02
14-04-2009, 14:30
sevgili dostlar kaktüs kardeşliğinde bende varım.bende bulunan kaktüs çeşitlerinden fide yollayabileceklerimin resimlerini en kısa zamanda eklerim.saygılar
Sayın endru hiç sukkulentim yok ama hiç aloe veramda yok vede Tekirdağ da aramadığım yerde yok maalesef:(
Eğer Aloe vera gönderebilirseniz memnun olurum, onaylıyorsanız özelden bilgilerimi geçerim.
Selamlar
papatya367
14-04-2009, 19:18
Kaktüs kardeşlerimizle paylaşabileceğim bitkilerin resimlerini çektim cep telefonundan ancak bilgisayara yüklemeyi beceremedim.Teknik yardım alır almaz yüklerim.Sert dokulu,kargoda zarar görmeyecek dondurma ve yoğurt kaplarınıda biriktiriyorum.Dileyen tüm kardeşlere ulaştıracağım.Bodrumdan selamlar sevgiler.
merhaba bağdadi özelden telefonunun modelini belirtirsen bilgisayara aktarmanda yardımcı olabilirim.
Sevgili papatya arkadaşımız sağolsun imdadıma yetişti.Bu demek oluyorki en kısa zamanda resimleyebileceğiz.:)) Sevgili Zeliş ****** sizede beğendiğiniz bitkileri göndereceğim.Sevgili Yağız 59 aloveradan bol bir şey yok sanıyorum beş çeşit kıvırcık olan dahil.Vildan Sönmez hanımefendinin resimlediği sukkulenttin aynı ve farklı çeşitleride var.Koyu yeşil yapraklı bonzai olmaya elverişli ağaççık benzeri olanı,sapsız toprağa yapışık katmerli gül şeklinde olanı.Sevgili kaktüs kardeşleriyle paylaşacağız kısmet olursa.Herkese selamlar sevgiler.
bağdadi bende varım yüklemeyi bana ögretirseniz bende resimler size gönderirimbanada gönderirseniz sevinirim çanakkaledeyim
Sayın Bağdadi, farklı bir arkadaşa mesaj çektiğim halde; gösterdiğiniz ilgi ve yardımseverlik için öncelikle teşekkür ederim. Mademki aloe veradan elinizde farklı çeşitlerde olduğunu ifade ediyorsunuz, eğer zahmet olmazsa gönderebileceğiniz her çeşitten istiyorum. Adres bilgilerimi şimdi özelden geçiyorum.
Tekrar teşekkür ederim
Saygı ve selamlarımla...
yağız ben yeni üyeyim bu özeli nasıl kullanabilirim beni aydınlatırsanız sevinirim
Sevgili e mine resim yüklemeyi ben beceremedim ancak papatya arkadaşımız yardımcı olacak.
Sevgili yağız 59 paylaşmak için burdayız elimizde olan birşeyse severek paylaşırım.Önce resimleyelim istiyorum.Kime ne göndereceğimiz belli olsun,paketleyip hepsini aynı gönde gönderirim diye düşündüm.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.