View Full Version : Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım)
Sayfalar :
1
[
2]
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
Istanbula gittiğimde bauhause dan çeşit yapacağın 5 ile 7 ytl arası çeşir çeşit kaktüs vardı almadım pişmanım , gittiğimde enaz 10 tane alacağım çok pişmanım çok ya çoguda tomurcuklu çiçek açmaya hazır ve hepsininde yavrusu vardı bölünmeye hazır , neyse bekle beni İs taan bul ....:p
Ephesos, migroslarda da vardı kaktüs bende geçen hafta oraya baktım ama tüm saksı bitkisi grubunu hatta saksıları bile kaldırmışlar. Aynı durum carefourlarda da yaşanıyormuş, sanırım işletmeler canlı bitki işinden sıkıldılar. Hem bakımı zor geliyor hemde dayanmıyor sanırım soğuk ve karanlık ortamlarında. Umarım bauhuse da bu anlayışa uymaz. Benim umudum koçtaş, o ısrarla devam ediyor canlı bitki satışına.
Satın Ataser ve Sayın Sonreis66 aloeveralarınız bugün yola çıkıyor.
Sevgiler.
Selenn teşekkür ederim.Ankara'da ufak bir çiçekçim var ordan aldım
Sevgili Mernis dediğim gibi Ankara'da ufak bir çiçekçim var ordan alıyorum.Ancak İstanbul'da sizin seçenekleriniz daha fazla.Hem benim Babannem ve halamın çiçeklerinden gördüğüm kadarıyla İstanbul iklimi sebebiyle çiçek yetiştirmeye daha müsait.
Ataser tabiikii gönderirim.Biraz toparlasınlar.Adresini de bana göndermeyi unutma.
Kagan Bey Merhaba;
Sizin yakışıklı Kalanchoe'nin resmini yolluyorum. Benim iş yerindeki teşhir ettiğim bir vitrayın arkasında duruyor. Baya da ışık alıyor orası.
Kalanchoe biraz biraz kendine geldi bugün. Sabah biraz da su verdim toprağının kuru olduğunu gördüm çünkü :rolleyes: Gayet sağlıklı mutlu görünüyor sanırım ama biraz daha canlanmaya ihtiyacı var. Resmini yolluyorum, bakalım siz ne diyeceksiniz.
Bu arada küçük Gymnocalycium baldianum da büyüyor biliyor musunuz? Ortasından yeni minicik dikenlerle birlikle yumrular çıkartmış, çok şaşırdım doğrusu.
Teşekkürler tekrar. ;)
Sayın Ataser ve Sonreis66 aloeveranız yarın elinizde...
Kağan Bey kalanchoe'dan çelik almak için uygun zaman konusunda da bilgi verebilirseniz çok sevinirim.
akinal33
20-08-2007, 21:37
Arkadaşlar ben intenetten tohum aldım ama bana çok fazla gelecek kadar almışım paketin içinde 200 tane tohum var paket içinde cintia, lepismium, mila ve geohintanio türünde kaktüs tohumları var tohumlarımın 200 tanesini 25 ytl aldım tohum isteyen olursa bölüşebilirim .
http://img378.imageshack.us/img378/1209/cintiayl0.png
cintia
http://img214.imageshack.us/img214/3988/geohintaniodu7.png
geohintanio
http://img380.imageshack.us/img380/6682/lepismiumfp0.png
lepismium
http://img378.imageshack.us/img378/940/milaor8.png
mila
Bu arada Darla, çok sağol. Sanırım yarın bende olur da moralim düzelir biraz.:D :D
Bu arada akınal33, tohumları nereden aldın? GG den ise biraz sıkıntılı çimleniyor haberin olsun. Yani 200 tohumdan çok yüksek oranda başarı bekleme, tecrübeyle sabittir. Ve eğer hala ekmediysen yarın ben bendekileri nasıl ektiğimi resimli olarak göstereyim, hem de sana moral olsun hemde çimlenenlerim görücüye çıksın:)
Kağan Bey çok teşekkür ederim vermiş olduğunuz bilgiler için.
Sevgili Ataser,
Fotoğrafları ve tecrübelerinizi merakla bekliyorum. Çimlendirme konusunda benim de tereddütlerim vardı.
Kagan Bey Merhaba, anlattıklarınız için teşekkür ederim. Özellikle çelik almak konusunda anlattıklarınız çok faydalı.
Kalanchoe için söylediklerinizi dikkate alacağım. Ben çiçeklerimde gübre olarak çok fazla birşey kullanmıyorum. Kaktüs gübresi diye satılan bir sıvı aldım 1 litreye 1 kapak konuyor arada çok ender veriyorum ondan. Topraklarında kaliteli su tutmayan topraklardan kullanıyorum. Öyle kum falan da hiç karıştırmadım. Sulamayı da çok yapmıyorum. Yazın toprak kurudukça su veriyorum. Kışın hiç su yok tabii. Şu zamana kadar hiçbir kaktüsümü kaybetmedim. Sukulentlerimden de ölen olmadı. Sadece Pleiospilos Neliiler hakkın rahmetine kavuştu. Sulasam da öldü sulamasam da :( Sanırım Adana havası yaramadı onlara. Bir daha onlardan almayacağım zaten.
Bunun haricinde hepsi ile mutlu mesut yaşıyorum. ;)
Selamlar,
bende tohumdan üretime fazlasıyla meraklı olduğum için farklı yerlerden tohum temin etmeye gayret ediyorum. Bu sıralar bir miktar ebayden tohum aldım. Neredeyse tamamının prosedür kağıdında formül olarak verdikleri tarif aynı idi. Ziplock poşetlerde yani hani şu bizim ağızları fermuarlı gibi olan küçük genelde tohum sakladığımız poşetlerin büyüklerine kumlu toprak (aslında süzekli toprak diyor) koyarak ağızlarını kapatıp fısfıs ile sulamasını yaparak günde 1 kez havalandırmak kaydı ile sadece toprak kuruduğunda sulama ile güneşli ve sıcaklığın 28 derece olduğu bir ortamda saklanması gerektiğini söylüyorlar.
Ben daha kolay ve kendimce daha pratik olan bir yılı deniyorum ve şimdilik sanki başardım gibi duruyor.
Ben bu peynir saklama ve satma için kullanılan şeffaf kaplardan aldım.10 kadar tohum için 250gr, daha fazlası içinde 500gr ve 1000grlıkları tercih ettim. İçine süzekli toprak koydum ve tohumları cımbızla tek tek toprağın içine doğru biraz ittim. Fısfısla ıslatıp kapaklarını kapattım ve güneş alan balkona dizdim. Oldukça sıcak oluyor bu sayede güneş de alıyor ve aynı zamanda kapaklı olduğu için nemi de kaybolmuyor. Hergünde çok az olmak şartı ile fısfıslayarak ve geceleri kapaklarını bir süre açarak havalandırıyorum.
Bunların sonucunda ne elde ettim der iseniz. 2 hafta önce gelen karışık tohum paketlerimden bir tane hızlı çıkış yapanı ayırdım bile saksıya:), starfish flower olarak adlandırılan ve daha önce yine bu başlıkta resmini koyduğum kaktüs tohumları çimlendi.
Burada dikkat edilmesi gereken husus çimlenmiş olan tohumların aaa çıktı bunlar diyerek hemen ayrılmaması çünkü o kadar nazikler ki hemen kuruyor ya da sararıyorlar.
Akşama da resimlerini çekip koyacağım minyatür seralarımın, ama dediğim gibi çok kolay bir iş değil ve bazı tohumların 2 aydan önce çimlenmesinin imkansız olduğu söyleniyor, ki bu da hergün onlarla ilgilenme gerektirdiği için herkese uygun olmayabilir.
Ama ne olursa olsun çok zevkli ve ufacık kaktüsleri görünce bir o kadar da mutluluk verici birşey.
Sayın ataser sizin adınıza çok sevindim. Yeni yavrucuklar çıkıyor demek. Dediğiniz doğru ama yavrular çıkar çıkmaz onları ayırmamak gerekiyor. Çünkü çok narinler. Birbirlerinden güç alarak büyüyorlar ve kökleri de daha minicik olduğu için azıcık tutundukları yerden ayırıp başka bir yere konurlarsa oraya güçleri yetmez onların ;)
Bu arada azönce yazdıklarımda kum ve toprakla ilgili yanlış anlama olmasın. Kum tabii ki çok önemli bir unsur. Suyun toprakta birikmemesi ve kaktüs **** sukulentin saksıda tutunması için çok önemli.
Ama herkesin bir bakım türü var işte yavrucuklarına. Ben kum koymadım çünkü kum bulamadım :) Nehir kenarından bu işi bir ara yapmam gerekiyor sanırım ama kaktüslerimde **** sukulentlerimde bir sorun yaşamadığım için bu arayışa pek girmem gerekmedi sanırım yoksa şimdiyen kadar çoktan yolları arşınlamış, kumu tedarik etmiştim bir şekilde. Su olayını da elim ayarlı sanırım onları çürütmeyecek kadar veriyorum. Hatta yıllardır baktığım bir kaktüsüm var dibinde delik olmayan bir saksıya diktim, onda bile sorun yok anlayacağınız ;)
Selamlar, kaktüs ve sukulentlerinizle bol muhabbetler arkadaşlar.
Ataser, darla size gönderdiğim Euphorbia Milii nasıl oldu? Bendeki can çekişiyor gibi.. Halbuki bir dediğini iki etmiyorum :(
Sayın Filiz akşam baktım hiç bir gelişme göremedim toprağı kurudukça suluyorum.Ama gidişatı hakkında kesin bir şey de söyleyemiyorum.İlerleyen günlerde görürüz umarım...
Sevgili Ataser,
Bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim. Bende de mammillaria'ya ait tohumlar var. Anlatmış olduğunuz gibi deniyeceğim. Umarım başarılı olurum.
Sevgiler.
akinal33
22-08-2007, 15:25
Bu arada Darla, çok sağol. Sanırım yarın bende olur da moralim düzelir biraz.:D :D
Bu arada akınal33, tohumları nereden aldın? GG den ise biraz sıkıntılı çimleniyor haberin olsun. Yani 200 tohumdan çok yüksek oranda başarı bekleme, tecrübeyle sabittir. Ve eğer hala ekmediysen yarın ben bendekileri nasıl ektiğimi resimli olarak göstereyim, hem de sana moral olsun hemde çimlenenlerim görücüye çıksın:)
valla aslında iyi olur ben de bi gece suda bekletmeyi düşünüyordum bi de türler nasıl sence güzel mi
Herkese selamlar,
Kusura bakmayın biraz yoğunluktan bakamdım nete 2-3 gündür.
Bu arada filiz bendekinde ne yaprak var nede bir gelişme ama kurumadı da sessiz sakin duruyor, Darla yeni aloe veram da yerini aldı koleksiyonda çok teşekküR ederim.
Akinal33 yarın resimlerini koyacağım benim seraların, sanırım sendekiler farklı farklı türlere ait tohumlar, o yüzden senin işin daha zor ama anlattıklarımdan sanırım sende kendine en uygun yolu çıkartırsın.
Yarın görüşmek üzere:)
Sağlıcakla kalın.
Bunlar da benim seralar:)
Hepsi bildiğiniz peynir kabı, ama içlerinde 1*1 oranında kumlu çiçek toprağı harcı var, tohumları çok ufak oldukları için bu harcın üzerine yerleştirerek hafifçe üstlerini kumla örttüm.
Kaplarda delik olmadığı için çok az bir şekilde fısfısla nemlendiriyorum ve günün 4 5 saati güneş alan yerde kapalı şekilde tutuyorum.
Bu sayede toprak sıcaklığı ve nem oranı yüksek oluyor.
Zaten ciddi anlamda sıcak toprak gerekiyor.
Günde 1 kez de kapakları açıp havalandırmaya ve bu şekilde tohumları mantara ve küfe karşı korumaya çalışıyorum. bu kağlar aynı zamanda kaktüsler çimlendikten sonrada ortamı korumak adına uzun süre kullanılacaklar.
Resimler günlük havalandırma sırasında çekildi son resim ise normalde bekledikleri yerdeki durumları.
Bunlarda çimlenenler Son Resim Deki Büyüyünce Olacaklari Durum:)
akinal33
25-08-2007, 21:24
Arkadaslar ben bugün konakta çok güzel bi kaktüs bahçesi gördüm hatta bi meyvesini aldım içinden bi sürü tohum çıktı va daha bi sürü kaktüs meyvesi yere düşmüş alıcınısı bekli,yordu çok güzel bi meyvesi vardı kıpkırmızı köşegenli fotograf makinem olmadığı için çekemedim ama çok değişik kaktüs çeşitleri vardı şimdi ben bunlardan nasıl çelik alsamda bunları çoğaltsam diye düşünüyorum çelik almamda bana yardımcı olacak kimse varmı .
En hoşuna giden filizi kesip alacaksın ama keskin bir bıçakla olması tercih sebebi. Daha sonra bir gün sıcak ama gölge bir yerde bekleteceksin ki kesilen yer kurusun daha sonra bol kumlu harca ekeceksin, nerden biliyorum dersen eğer dostum üstadların tarifleri o yönde.
Ama sanırım o bahçe belediye ye ait ve çelik alman hoş karşılanmayabilir:(
akinal33
26-08-2007, 16:58
Olabilir izin alabilirsem dediğiniz gibi yapacam ama elimde baya tohum oldu ve ****** tohumları ayırırken elime batan dikenler hala acıtıyor dikenleri bulamıyorumda ip incecik ler isteyene tohum yollayabilirim
AKINAL33, hangi cins acaba kaktüs ben tohum isteyebilirim ama hangi tür olduğunu çözebilirsek daha hoş olur:)
akinal33
26-08-2007, 23:44
Elma kaktüsü diye bi şey diyorlar resmini koydum aşagıda.
http://img469.imageshack.us/img469/2299/elmakaktusuzi9.png
Bu türde yenen kaktüsler grubundan sanırım, hint incirine çok benziyor.
Akınal33 bu arada barrel cactuslerımde çimlendi. Bence benim taktik tutyor tohum ekmede benim metodu denemek de fayda var:)
Bende de sukkulentler var...
Paylaşabilirim.
Sayın esen resimlerini koyabilirseniz eğer olmayanlardan istemeye başlayalım:)
Sayın akınal33 ve sayın esen elinizde olan fazla tohum ve bitkiden yararlanmak isterim.
Bende elimde olanlardan yollarım.
Teşekkürler...
ilki bu, devamı geliyor, fotoğraflarımın boyutlarını küçültüyorum
dördüncüsü..
bunlardan çelik verebilirim, maksimum iki kişiye (şimdilik tabii)
büyüdüklerinde daha da çok dağıtabilirim.
bunu unutmuşum, en çok sevdiğim de bu ve hızlı büyüyor.
Sayın esen öm den adresimi yazdım sanırım2. talilide ben oldum:)
Bu arada elimdeki payaşılabilecek olanların resimlerini ekleyeceğim. 3 4 çeşit daha var elimde paylaşıma uygun görüşmek üzere:)
Arzu Kasapoğlu
31-08-2007, 18:39
Sayın Esen,hepsi çok güzel.Sonuncu resimdekinden bende de vardı fakat kuruttum.Pembe çiçek açan acaba sukulent mi?
SONREİS paketini hazırladım dostum geçikme için özür dilerim, sanırım pzt elinde olur. elime geçen bir tür daha oldu onu bekledim valla:cool:
Sayın Esen,hepsi çok güzel.Sonuncu resimdekinden bende de vardı fakat kuruttum.Pembe çiçek açan acaba sukulent mi?
Sayın Kasapoğlu, pembe çiçek açan semizotu. Bir fidanlıkta bulmuştum İzmir'de. Ama aşılamışlar, çiçek açıyor işte. yaprakları etli diye sukkulente benzettim ama olmayabilir de.
akinal33
01-09-2007, 15:14
arkadaslar tohum yollayacağım arkadaşlar bi kaç gün bekleyebilirse sevinirim biliyorum gecikti ama sınavlarım vardı toplamaya gidemedim bide bi arkadas için celik alacaktım onun için de gidecem biraz gecikecek ama hepinize tohum yollayabilecek kadar gönderebiliceğim
AKINAL33 biz bekleriz sen bak keyfine, bu arada eğer imkan bulabilirsen sanırım balçovada Ünal Çiçekçiliğin yeri varmış, birde orayı ziyaret et bence şu anda Türkiye'deki en büyük kaktüs koleksiyonu orada diyorlar. Ben gelsem ilk işim oaya gitmek olacak ama :) hayırlısı.
Sevgili Ataser, yakında atacaklar seni evden, dikkatli ol.
Herhalde bir odayı bunlara ayıracaksın artık.
Ben de bunları köklendirebilecek miyim bakalım. Alt resimde ortada olan çürüdü. En çok onu sevmiştim.
Nevsune valla sorma evde ufak çapta bir kriz olmuyor değil ama alan almış satan başından savmış durumu var:)
bu arada o renklileri yaşatabildin mi? Sanırım onlar fotosentez yapamadıkları için (renklerinden dolayı) sorun yaşıyorlarmış.
Renkli olanlar klorofil ihtiva etmezler , tek başlarına fotosentez yapamazlar doğadada başka bitkilererin üzerinde yaşarlar , uygun kaktüsünüz varsa aşılayın onları tekbaşlarına çürüyecektirler.
Bu arada renkli olanlardan elinizde fazla varsa çok isterim , turuncudan bulamıyorumda:D . (tabi ücreti mükabilinde)
Hiç bilmiyordum böyle özellikleri olduğunu. Ne kötü ki evde hiç kaktüsüm yok. Yeni başlıyorum kaktüs yetiştirmeye. Siz yazınca altlarına baktım, dikenler çıkartmaya çalışıyorlar, herhalde kök oluşumu değildir.
10 gün kadar dayanabilirlerse büyük kaktüs alıp aşı yapmaya çalışırım.
Elimde yok ne yazıkki Ephesos. Tutturmayı becerebilirsem çoğalttıklarımı paylaşırım elbette.
Sevgili nevsune,
Hani şu iki renkli aşılama kaktüsler var ya bence onlardan en kalın gövdeli olanlardan bir tane al, daha sonra o kalın gövdeyi makul boylrda keserek renklilerini üzerine aşıla, daha güçlü bir gövde buluncaya kadar hiç olmazsa yaşatabilirsin bu şekilde sanırım.
Bu arada üstatlara bir sorum var.
Renkli olan kaktüsleri nasıl üreteceğiz yani çelik desek zaten çok ufaklar çok anlamlı gelmiyor tohum desek yinede aşılanacak boya ulaştırmak için kendi kökünde yaşaması gerekiyor. Bunu cidden kafam pek almıyor. Sanki sonradan boyanıyormuş filan gibide bazı rivayetler duydum. İşin aslı nedir acaba?
Sayın ataser , renkli olanlar zamanla üzerlerinde ayıracak kadar büyüyen yavrular oluştururlar bu yavrular alınıp başka kaktüslere aşılanılarak çoğaltılırlar.
Arkadaşlar nerelerdesiniz ya, kimseden ses çıkmıyor.
Hadi ama yok mu yeni kaktüs alan, bulan vede bana yollayacak olan:)
;) Ben bir sürü Lithops edindim bildiğin üzere sevgili dostumdan ama elimde fazla tür yok aynısından olan :( Bir tane yavru veren kaktüsüm var bekliyorum yavruları büyüsün diye.
Penelophe
08-09-2007, 16:55
İlkin çok güzeller.
Lithops bende istiyorum.
bakalım biryerlerde denk gelirsem alacağım.
İlkin de aldığı yerin yani Taner beyin adresi var sanırım imden sana yazacaktır. Ama baştan söyleyeyim delirebilirsin:D :D ne kadar çok çeşit olduğunu görünce hemde eve teslim geliyor:eek: . Ben şaşırdım:eek: :eek: kendime gelince ben isteyeceğim.
Penelophe
08-09-2007, 20:35
İnternet sitesinden mi aldın İlkin?
Penelophe Taner bey isminde bu işte herkesi aşmış birisinden alınmalar. elinde 3600 den fazla tür varmış. ilkin den ses çıkmaz ise ben sana e-mail adresini yollarım. Ama baştan söyleyeyim, ne istediğine karar ver baştan yoksa deliriyor insan valla:)
Penelophe
08-09-2007, 21:33
İyi de Ataser, internet üzerinden mi bu satışlar, ürünleri nerede göreceğim?
Sevgili Penelophe ben h.sonu yoktum sana cevap yazamadım, kusura bakma. Sen Taner Bey'e ne istediğini söylüyorsun o sana elinde varsa yolluyor. Paketleme sistemi harika. Fiyatlar uygun. Taner Bey'in adresini özelden yollarım ben şimdi.
Lithopslar hakkında pek bilgin yoksa benim yolladığım resimden bak beğendiklerini seç ben sana isimlerini yollarım. Sen de Taner Bey'de var mı diye mail atıp sorarsın.
Sevgiler
Sn İlkin acaba bana da Taner Beye nasıl ulaşabileceğimi bana da söylerseniz sevinirim.
Tabii ki ;) Yolladım bile az önce...
İlkin Hanım Taner Bey'in iletişim bilgilerini ben de alabilir miyim?
Penelophe
10-09-2007, 12:31
İlkin çok teşekkür ederim.:)
Taner beyden komisyon alalım ilkin:)
Rica ederim Penelophe ;)
Valla ataser alsak mı ne acaba :D Şaka bir yana kaktüs kardeşliğine bu kadar da faydamız olsun artık. Taner Bey bu işi çok severek yapıyor ve tabii ticaretini de yapıyor. Biz sadece seviyoruz o yüzden biz ne para alabiliriz, ne de para ile satabiliriz. Varsın elimizde çok çeşit olsun, yavru versin onları gönlümüzce isteyenlere verelim ;)
Kagan Bey Merhaba, size de hemen yollayacağım mail adresini. Ne istersek o geliyor. Bu yok bunu yolladım söz konusu değil. Zaten mailleşirken de belirtiyorsunuz. Yoksa elimde yok diyor. Bakalım yakında resimli olarak satışa çıkartacak elindeki türleri o zaman çok daha rahat edeceğiz sanırım.
Selamlar... Sevgiler.
Rica ederim Kagan Bey, ne yaptım ki? ;) Umarım aradığımız her türü hemen buluruz.
Sevgiler...
Sevgili İlkin çok teşekkürler. Ben de birkaç zamandır inceliyordum Taner Beyin sitesini satışta sadece toprak görünce üzülmüştüm. Bu haber çok iyi oldu:))
Kastüs ve sukulent resimleri ararken bir adres buldum. Resimler çok güzel tavsiye ederim. Faydalı olması dileğiyle. (Lithopslar Mesembs başlığı altında)
Saygılarımla.
http://www.ortegacactus.es/#gals
bu kardeşlik çok dikenli :)
tehv3 aramıza hoş geldin,
paylaşımlara katkını bekliyoruz:)
bu aralar kimse birşey paylaşmıyor da ilk sen geldin kaçırmayayım bari seni dedim:)
Esen harikasın çok güzel türler yollamışsın, çok teşekkür ederim.
Güle güle büyütün ataser... Ben şimdi de lithops'lara merak sardım, internetten sipariş verdim, Taner Bey'i henüz bilmiyordum o günlerde, İtalya'dan geldi siparişlerim bugün. Çok güzeller
Nasıl geldi yolda gümrüğe takılmamış mı? Sanırım sertifaka filan derdi oluyormuş??
Esen Hanım, bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok seviniriz. Sayın Ataserin dedigi gibi Türkiye'ye geçiş nasıl oldu, fiyatları neydi? Bir de resimlerini de ekleyebilirseniz çok memnun oluruz. Demek uzun yola da dayanabiliyorlarmış.
Lithopslarınıza güzel günlerde bakmanızı dilerim .
Ben de zirai karantinadan falan korktum ama 7 günde geldi. Kutunun üzerine gift yazmışlar, bitki olduğu belli değildi yani, o sayede geçmiş gümrüğü.
Hepsinin köklerini kağıt peçeteye sarıp türlerini belirten etiketler iliştirilmiş. Kökler kupkuruydu, diktikten sonra dikkatlice suladım. İlkin Hanım doğru mu yaptım? Yani sulamalıydım değil mi?
Ben yaklaşık 10 çeşit istedim, bir iki tanesi çok yumuşak geldi, sanıyorum onları kaybedeceğim. Ama bir tanesi var ki -o lithops mu bilmiyorum-, dantel gibi yaprakları var, çok güzel.
Yarın fotoğraflarını gönderirim.
Fiyatlara gelince, pek tavsiye etmem, biraz pahalıya geliyor (O günlerde Taner Bey'in varlığından habersizdim, o yüzden heyecanla verdim siparişleri. En küçük boylar, 3-4 Euro arasında satılıyor. Üzerine kargo bedeli de eklenince bir hayli pahalı oluyor.
Esen Hanım, lithops konusunda çok uzman değilim henüz. Ama özellikle topraklarının çok önemli olduğunu biliyorum, 1 ölçü kum, 1 ölçü toprak karıştırılmış bir saksıya ekim yapmanız gerek. Hatta içine minik taşlardan da koymalısınız ki, su verdiğiniz zaman köklere deyip hemen akıp gitsin su.
Yumuşamız olanlara bence su vermeyin toprağa ekip birkaç gün bekleyin . Özellikle de serin bir yerde tutun derim şuanda. Kendilerini toplamalarında yardımcı olacaktır.
Umarım hepsi yaşar da mutlu mutlu bakarsınız onlara. Taner Bey'de fiyatlar çok uygun baya da çeşit var. Aslında istenilen tür bulunduktan sonra 3-5 fazla olmuş o da mühim değil. Gönüller mutlu olsun yeter ki. Sevgiler..
Bugüne kadar hiç kaktüs ve sukulentim olmadı ama bugün tam 40 adet çiçeğim oldu. Sevgili Mucip Bey ve Mehtap Hanım beni çok mutlu ettiniz. Cömertliğiniz karşısında dilim tutuldu. Çok teşekkür ederim. Artık bu kardeşlikte ben de varım.:)
Sayın Sempe, nasıl yani 40 tane kaktüs ve sukulentiniz mi oldu?
Anlamadım, yani anladım da acaba doğru mu anladım dedim:)
Şimdi sizde 40 tane kardeşliğe açık kaktüs ve sukulent mi var?
Evet derseniz bundan sonraki mesajımda sadece bundan:D :D :D yollayacağım.
Sayın Semple
Mucip Bey ve Mehtap Hanım, üyelerimizden mi?
Ya da onlara nasıl ulaşırız?
sonreis mesaj kutun dolmuş dostum,
güle güle büyüt diyecektim de:)
Aslında 43 taneymiş yanlış saymışım. Henüz hepsini tanıma ve bilgilenme aşamasındayım. Kardeşliğe yazma amacım Mucip bey ve Mehtap hanımın cömertliğini ve kalplerinin büyüklüğünü herkese duyurmaktı. Ataser size cevabım olumsuz olacak.
Sembe size katılıyorum.Allah işlerini rast getirsin.Benimde hiç yoktu 2 tane oldu.
20694Şu güzelliğe bakarmısınız.
Arthrocereus rondonianus gerçekten de harikaymış. Ben de birkaç resmini ekleyim dedim. Umarım birgün bizim kaktüsler de böyle çiçek açar ;)
Çok güzel bundan bulmak lazım.
:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :(
Sevgili Sempe
Bu kadar kaktüse siz yanlız mı bakıyorsunuz? :oEminim başka çiçekleriniz de vardır. Eşiniz veya çocuklarımız yardım ediyor mu? Ya da nasıl başa çıkıyorsunuz? Yanılmıyorsam aynı zamanda çalışıyorsunuz?:D Özel bir mekanınız varmı ev içerisinde mi bakıyorsunuz?
Bütün çiçeklerime yalnız bakıyorum. Biraz zor oluyor tabi.:cool: Ev bahçeli çiçeklerin çoğu dışarıda. 3 yaşındaki oğlum çoğu zaman "anne sana çiçek getirdim" diyerek ufak zararlar veriyor. Bakalım zaman ne gösterir şimdilik böyle.;)
Çok zor olmalı.
Sizi kutluyorum. Bir yardımcı bulmalısınız. Eşinizin katkıda bulunmamasına şaştım:)
Kapalı bir sera oluşturursanız bahçede daha verimli olabilir.
Benim Antalya' da böyle bir kapalı yerim var. Özellikle kışın bakım çok daha kolaylaşıyor.
Havalar fazla soğumadan böyle bir yer inşa etmeyi düşünüyoruz. Yoksa çiçeklerden evde oturacak yer kalmayacak.:D
Bazı çiçekler serada gerçekten şaşılacak şekilde gelişip güzelleşiyor. Ama ısı ve nem düzeyi devamlı kontrol edilmeli. Bazı komşularım naylon ve benzeri materyallerden kullanarak oluşturdular.Pek verimli olmadı. Biraz masraflı ama cam ve pvc olmalı. Benim daha ziyade eşim ilgilendiği için bu kadar biliyorum:) Ama yine de yardımcı olabilirim. Fakat sizin eşinizi de işin içine sokmanız şart:) Bu kadar çiçekle zorlanırsınız.
Geçen hafta kilometrelerce yolu katedip gelen lithopslarımın fotoğraflarını göndermeye söz vermiştim, başlıyor...
hepsini tek mesajda gönderemiyorum, acemilikten sanırım:))
Üçüncü sıradaki lithops değil ve de Koçtaş'tan alındı. Heyecanla araya karışmış. Düzeltir özür dilerim... Bugün de Taner Bey paketimi kargoya verdi, yarın onlara kavuşacağım. Yine bir sürü saksıya ihtiyacım var, ne güzellll:))
Benimkilerde yola çıktı Taner beyden gene:)
bende elimdekileri yayınlayayım bir ara ama bendekiler çok farklı bir başlık yapayım bari:D :D :D :D :D
Arzu Kasapoğlu
19-09-2007, 20:25
Güle güle büyütün sayın Esen. Onlara kavuşmak kadar, saksılarını almakta büyük bir zevk.
Size kolay gelsin.
Ben de Taner Beyden sipariş bekliyorum bakalım ne zaman gelecek? Gelince fotoğraflarını ekleyeceğim:D
Kaktüsleri sulamama ayları başladı mı acaba? Özellikle de yarın gelecek lithops'larla ilgili merak ediyorum. Dinlendirme dönemine ne zaman girmeliyim?
Teşekkür ederim Arzu Hanım. Birkaç tanesini yan yana dikeceğim, 13 tane geliyor çünkü:o
Ataser siz de mi lithops istediniz? Yoksa sukkulent mi? Gelince bir görsek resimleri. Bu arada forum kullanma konusunda acemiyim, yeni başlık mı açmalıyım?:confused:
Sn esen lithops başlığı var forumda :)
Benimkilerde hep lithops,
paylaşabileceğimiz türlerden bir sonraki siparişlerimde isteyeceğim.
aslında hep bir olup Taner beye yardım ederek elindeki envanteri ortaya çıkarsak da herkes faydalansa en güzeli olacak galiba. Hala çok acemiyiz, ve malesef elimizdeki türleri bile tanımakta zorlanıyoruz. Bence yeni bir başlık açarak elimizde olan türlerin isimlerini ve mümkünse hem bizdeki hemde orjinal veritabanındaki resimlerini koyarak bundan sonraki araştırmalar ve satın almalar için bir katalog hazırlamalıyız. Dar bir grup olsa da bir kaçımız birbirinde neler var biliyor ama bence bu yeterli değil, önce elimizdekileri tanıtıp daha sonra da çok hoşumuza giden türleri ortaya koyarsak sanırım gene zevkli ve biraz daha öğretici olacaktır.
p.s: bende 9 tane istedim:cool: :cool:
nereye koyacaz biz bunları yaaaaaaaaaa alırken iyi de muhafazası :p :p :p :p
Ben sukkulentleri de çok merak ediyorum, Taner Bey yakında fotoğraflı servis verebileceğini müjdeledi. Bence o da bu kadar meraklı ve hevesli karşısında daha organize çalışacak. Bu seralar niçin hep Ege ve Akdeniz'de sanki? Ben geze geze seçmeyi çok isterdim:(
Ben de gezerek almayı çok isterdim doğrusu.
Senecio rowleyanus, senecio herreianus ve adromischus cooperii ısmarladım. bakmanızı öneririm çok şekerler özellikle de rowleyanus olanı.:)
Seneciolar bezelye tarlası gibi;) çok şekerler.
Sonuncusu birkaç çeşit galiba. Eğer senin ısmarladığın ilk baştaki ise çok güzel.
Gelince güle güle büyüt.
Coyote çok iyi oldu bu. Özellikle Senecio rowleyanus benim çok beğenip de adını bilmediğim bir türdü. Adromischus cooperii'ye de bayıldım. Dediğim gibi ben sukkulentleri daha bir tutkuyla seviyorum, büyüdüklerine daha kolay tanık olduğumdan ve etli yapraklarından herhalde. Taner Bey'de başka hangi türler var yazdı mı size? Bunlardan ben de hemen sipariş vereceğim (deliriyorum sanırım):(
zeynep kübra
20-09-2007, 08:47
Beni de kardeşliğinize kabul edebilir misiniz acaba. :rolleyes:
Bende elimde olan tüm çiçeklerden çelikleyip paylaşmaya çalışırım. Ve benimle kaktüslerini paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa çok sevinirim. Benim kaktüsüm henüz küçücük bulunduğum çevrede sadece bir tane kaktüs edinebildim. Çeşitliliği arttırmayı çok istiyorum.
Merhaba arkadaşlar
Arthrocereus rondonianus Bu tür var mı ?
Taner Bey'de başka hangi türler var yazdı mı size?
Benim sorduklarımın arasından sadece bu üçü varmış elinde. Crassula buddha temple sormuştum o yok :(
Buradan hangilerinin Taner beyin elinde olduğunu öğrenenler sıralarsa tekrar tekrar sormamış oluruz kendisine.
Merhaba arkadaşlar
Arthrocereus rondonianus Bu tür var mı ?
Elfogi ben de maalesef yok ama Taner Beyde olabilir ona da bir sorun isterseniz:)
Sevgili COYOTE inanılmaz güzel türlerin siparişini vermişsiniz. Özellikle Senecio rowleyanuslar inanılmaz güzel. Ben de sipariş verdim ama hep kaktüs üzerine. Bilsem bu türü de verirdim sipariş :( üzüldüm valla. Adromischus Cooperii de çok güzel oof of bitmez tükenmez derya bunlar ;)
İlkin Hanım Crassula arborescens mi istiyorsunuz? Bende paylaşabileceğim bir çelik var (çelik de demeyeyim, köklendi). Daha önce fotoğrafını göndermiştim (bknz 295 no'lu mesaj)
Size gönderebilirim seve seve...
Taner bey'in elinde olan lithopsların listesi merkalısına:) fiyatları da yanında ama fiyatlar değişebilir aklınızda olsun.
Lithops aucampiae v.euniceae C-48 3 YTL
" Kuruman form C-12 4
bromfeldii v.bromfeldii 3
" v.glaudinae 3
" v.mennellii 4
dinteri v. dinteri 3
" v.brevis 3
" v.frederici 3
" v.multipunctata 3
dorothea 3
fulviceps aurea 5
hallii 3
" White form 5
" v.ochracea 3
helmutii 4
julii ssp. fulleri 3
" " v.rouxii 4
lesliei ssp.lesliei 3
" " "albiflora" 4
" " "albinica" 5
" " v.minor 4
" " v.venteri 4
meyeri 4
otzeniana 3
olivacea 4
pseudotruncatella 4
salicola 3
schwantesii 3
villetii 4
doboeri 3
werneri 6 (biraz problemlidir)
Dinteranthus wilmotianus v.impunctatus 5 ( " " )
Pleiospilos nelii 3
Lapidaria margarethae 4
bromfeldii v.bromfeldii
dorothea
hallii
julii ssp. fulleri
otzeniana
salicola
schwantesii
Pleiospilos nelii
Lapidaria margarethae
bunlar da benim aldıklarım bugün elime geçti akşama resimelrini koyarım:)
keyfim yerine geldi valla
Sevgili Ataser,
Liste için çok teşekkürler çok makbule geçti. Tam da acaba hangileri vardır Taner Bey'in elinde diye düşünüp, nasıl ulaşırım kendisine diye merak ederken mesajınız imdadıma yetişti. Çok teşekkürler bu arada sizin almış olduğunuz türlerin resimlerini de merakla bekliyorum.
Zahmetiniz için tekrar teşekkürler.
Sevgili esen çok teşekkür ederim. Sanırım COYOTE'nin sukulentini yanlış yazdım; adromischus cooperii yazacakken gitmiş Crassula arborescens yazmışım. İsimler birbirine girdi mesajlara bakıp resimlerini bulmaya çalışmaktan. :o Onu da düzelteyim şimdi...
Resmini yolladığım sukulent sanırım sendeki değil mi? Eğer o ise ondan bende kocaman bir bonsai olmuş hali var. Eğer başka isteyen olursa hakkını yemiyeyim. Çok teşekkür ederim ama düşündüğün için. ;)
Evet İlkin, benimki de böyle oldu. Güle güle büyüsün ikisi de:))
Benim ki bu yolladığım resim değil ama yanlış olmasın şimdi. Evimin balkonunda duruyor benimkisi. Birara resmini çekip yollayacağım ;) Teşekkür ederim ama, siz de güle güle bakın kendinizinkilere.
Taner Bey'den sipariş verdiklerim geldi azönce. Sizlerle de paylaşmak istedim. Ne güzeller değil mi? ;)
Çok güzeller sevgili İlkin güle güle büyütün.:D
İlkin çok güzeller.Güle güle büyütün.:)
Çok değişikler ..
Teşekkür ederim, çok güzeller gerçekten. Hepsinin büyümesini seyretmek çok güzel olacak. Adlarını öğrenmek isterseniz bakıp söyleyebilirim ;)
Taner Bey bugün bütün kaktüs delilerini mutlu etmiş anlaşılan. Benim de lithops'larım geldi, 13 tane. Hepsi de dipdiri. Birkaçını aynı yere dikeyim diyorum. Şimdi yeni sukkulentlerin peşindeyim, ateser'in sukkulentleri çok güzel. Özellikle bezelye tanesi gibi olanlar.
Kaktüs dostlarına öneririm, -çoğunuzun yolu düşmüştür eminim ama bilmeyenler için-aşağıdaki linke tıklayın ve kaktüsün nasıl güzel sergilendiğini görün. Bizde değil tabii ki, bunu da Japonlar yapmış.
www.solxsol.com/store_shopinterior/sh_3.html
Oynatmaya az kaldı valla, bendeki kaktüs ve sukulentleri görenler benim artık iflah olmayacağıma kanaat getirdiler kimse umursamıyor artık benim heyecanımı:)
Bu arada 3 4 gün hava yağışlı olacak deniyor, sanırım artık sulamayı kesmenin zamanı geldi, aman dikkat edelim de seneye paylaşacak yeni yavrular , yeni çelikler olsun:)
Ataser bugün İkea'dan bugüne kadar gördüğüm en güzel kaktüs saksıları aldım. Şimdiye kadar üretilenler hep dekoratif amaçları ve altı delik olmayanlardı, hem sırsız toprak, hem şahane bir form. Tıpkı güveç gibi duruyorlar, altlarında tabakları var ve de üç kuruşa. Kaç tane aldığımı söylemeyeceğim, deliliğim ortaya çıkmasın. Ama yaşadığı şehirde ikea olmayanlar için yarın fotoğraflayıp yayınlayacağım.
Kaktüs kardeşliği, saksı kardeşliğine de dönüşür kimbilir:p
Moralinizi bozmak istemem esen ama ben de almıştım o saksılardan. Şöyle birşey oluyor zamanla sudan dolayı dalga dalga beyaz lekeler oluşuyor. Bilemiyorum belki bir formülü vardır :o
Merhabalar.
3 adet kaktüsüm vardı.bilgisizliğimden dolayı hasta oldular maalesef .şimdi istirahatteler.Onlar dinlenirken bende hazır azar azar bilgilenmeye başlamışken eğer elinizde paylaşabileceğiniz kaktüsleriniz varsa seve seve bakmak isterim.çeşit hiç farketmez elimdekiler az ve herbirine aşık oldum zaten...
Coyote kaktüsü fazla sulamadığımız halde mi oluyor dalgalar? Bekleyip görelim bakalım:(
Büyük ihtimal fırında yeterli ısıya çıkartmadan fırınlamışlar o saksıları sevgili COYOTE. Eğer dışında lekenlenme oluyorsa belki bir zaman sonra pul pul dökülmeye de başlayabilir. :(
Tüh üzüldüm şimdi:(Gerçekten pek sevimlilerdi. Allahtan daha dökülme başlamadı. Ben de acaba verdiğim su çok mu kireçli diye düşünmüştüm.
Konuda çok uzman değilim sevgili COYOTE, bir zamanlar üniversitede seramik eğitimi almıştım, ordan tahmin yürütüyorum sadece.
Bence çok dert etmeyin ben de lithopslarımı 2 sırsız seramik saksıya aldım. Öylesi daha sağlıklıymış, pul pul dökülme olsa bile o da güzel durur bence. Herşeye iyi tarafından bakmak lazım ;)
Ya nerede konuşmuştuk hatırlayamadım şimdi ama benim dediğim cips standından sera olayının resimlerini nihayet çektim, ekteki gibidir:)
Üzerlerinde de kalın naylon var sardım sarmaladım, soğuğa karşıda her kat için bir ampul düşünüyorum ama daha onu halledemedim, sanırım hafta sonuda ona halledeceğim.
Stand'ınız çok güzel. Cips'ler sağlıga zararlı ama standları başka yaşamları destekliyor demekki.
Ataser, rafı çok beğendim. Oldukça iyi bir çözüm bulmuşsunuz. Ben sebzeliği düşündüm ama bunun boyu çok uygun. Güle güle kullanın.
Bilecik'te soğuklar başladı herhalde, önlemi almışsınız bile.
Biz de kışa biraz renkli girelim dedik. Tam bunları çekerken makinenin netlik ayarını bozdum galiba. Aşı yaptığım kaktüslerden tutanlar da burada.
Çok güzel olmuş Ataser, hem derli toplu, hem de kışı rahat atlatacaklar kaktüs ve sukulentler.
Nevsune Hanım resim pek net değil ama anlaşılan aşılar tutmuş, ellerinize sağlık. Aşı sonrası ne kadar sürede bu duruma geldiler?
Ataser dar ev koşullarında harika bir çözüm bulmuşsun. Bir de saksıların altına karton parçalar koymuşsun. Kaktüsleri suladığın zaman saksıların altından mutlaka su akacaktır ve kartonları ıslatıp bozacaktır. Bence ona daha sağlıklı bir yöntem bulmalısın. O zaman çok daha sağlıklı ve göze de hoş gelir. Böyle bir raf nereden bulunur bir de acaba?
Nevsune'ciğim çok şeker olmuşlar hem saksılar hem aşılı kaktüsler:D. Ellerine sağlık. Kıskandım şimdi ama:p
Selenciğim
Yaklaşık 10-15 günde tutup tutmadığı belli oldu. Ne kadar zamandır böyle olduklarını soruyorsan, aşı başlığında tam tarihi var.Sevgili Uyar'ın dediği gibi alttaki kaktüsü biraz büyük tutmak gerekiyor. Gelişmelerinden bu böyle anlaşılıyor. Turuncu olanın altındaki kaktüs en büyüğü idi, en hızlı o gelişti. Mor ve kırmızı olanların ise altındakiler de yavru olduğu için gelişimleri çok yavaş.
Sevindirici olan şu ki, 3/5 iyi bir orandı, ilk denemeye göre.
Önümüzdeki günlerde yeni deneme yapacağım.
Nevsune Hanım maşallah ilk deneme için çok güzel bir başarı. ben de aşı yapmak istiyorum ama bir türlü cesaret edemedim bu güne kadar. Uyar Bey'in yazılarını ben de okudum. Bir sonraki aşınızda alttaki parçayı daha büyük tercih ettikten sonra eminim daha güzel sonuç elde edeceksiniz. Merakla yeni aşıları paylaşmanızı bekliyorum. Sevgiler.
Beğenildi ise iyi bir şey yapmışım demek ki:)
Özellikle karton koydum altlarına fazla suyu emsin diye zaten akan su karton tarafından hemen emiliyor ve kuruduğu zamanda çok sorun kalmıyor, ayrıca zaten kolay bulnabilecek bir malzeme yani bozulması da çok sorun değil.
Bizim burada son bir haftadır ciddi soğuk var, ama daha hiç bir saksımı içeri almadım:), gardenia bile hala dışarıda duruyor. Rafı sarıp sarmaladım ama asıl amacım uygun bir formül bulmak için deneme yapmaktı ve sanırım bu şekilde işi halledebileceğim.
Rafı nereden bulacağınıza gelince, devamlı alışveriş yaptığınız bir bakkala söylerseniz kesi bulacaktır. Firmalar bunları o kadar bol keseden dağıtıyorlar ki, herkesin deposunda atılmış boşa çıkmış bir iki stand illa oluyor. Cips olması da şart değil her türlü bakkal standı bu iş için uygun aslında. Tek sorun çok sağlam durumda olmamaları, biraz tamirat istiyorlar. Ama genede bence çok da kullanışlı oluyor.
Sayın bbuurrccuu,
size yoladığım kaktüs çelikleri sanırım halen kargodaymış. ilgilenirseniz çok sevinirim:(
Bu arada bundan sonra 2-3 mesajı olan arkadaşlara kendi adıma çelik yollamayacağımı belirtirim, malesef sadece sanırım hevesten dolayı istiyorlar ama sonra ne kargodan alan var, ne haber veren var yazık oluyor bitkilerimize:(
Bu benim Cylindropuntia fulgida v. mammilata cins ve türünden kaktüsüm.
Anayurdu ABD (Arizona) ve Meksika (Baja California, Sinaloa, Sonora) olan bu kaktüs çeşidi, bir ağaçsı çalı görünümünde olup doğal ortamında 2,5-3 m boya ulaşabiliyor. Tür adı Pterocactus olarak da bilinen bu kaktüsler, Kaktüsgiller (Cactaceae) familyasının Opuntioideae altfamilyasına bağlılar.
Baharda bu kaktüsümü dallarından çelikleyerek yenileyeceğim. Çünkü ana gövdenin üst bölümü biraz çukur ve bu çukurda toz toprak birikiyor. İsteyenlere, üretim yapmaları için, öteki dallarından gönderebilirim. ****** bahara...
Bahara daha çok var ama dayanamadım, yazayım dedim...
Bu arada, dalların bir tanesi "cristata" formu kazanıyor. Zaten Cylindropuntia ve Opuntia türlerinde "cristata" formu sık görülmekte...
Gerçekten de çok güzel, çeliklerinden birine talibim, beklerim bahara kadar tabii. Bu arada alt tarafta toprak var değil mi?
Sn. Kagan
Yukarda yazdığınızı okuyunca, en sevdiğim kaktüslerden biri olan fotoğraftakinin cristata formu aldığını fark ettim. Aslında üstünde uzun bir dalı daha varmış ama yolda devrilip kırılmış. Ben de onu köklendirmeye çalışıyorum.
Sanki melez gibi. Sevgili M.Gürbüz daha iyi bilir elbette(gönderen olduğuna göre).
Alta yakın kısımları sanki kök çıkartıyor gibiler. Ne yapmam gerek acaba?[
mehtap gürbüz
02-10-2007, 18:14
Evet Nevsune hanım, aynısı ve o cristata olacak. Kökleri kesebilir veya kaktüsü biraz daha gömebilirsin, yavru çıkarırsa kopar başka yere dik o da cristata olur. Bunun dik büyüyenlerinin kafası kobra yılanının kafasına benzer onun için biz buna kobra diyoruz. Isırmasıda kobra gibidir. Selamlar.
Gerçekten de çok güzel, çeliklerinden birine talibim, beklerim bahara kadar tabii. Bu arada alt tarafta toprak var değil mi?
Elbette... Baharda gönderirim.
Altında toprak var. Toprağın üstünü çakıllarla biraz süsledim...
Sn. Kagan
Yukarda yazdığınızı okuyunca, en sevdiğim kaktüslerden biri olan fotoğraftakinin cristata formu aldığını fark ettim. Aslında üstünde uzun bir dalı daha varmış ama yolda devrilip kırılmış. Ben de onu köklendirmeye çalışıyorum. Sanki melez gibi. Sevgili M.Gürbüz daha iyi bilir elbette(gönderen olduğuna göre).
Alta yakın kısımları sanki kök çıkartıyor gibiler. Ne yapmam gerek acaba?[
Bendeki bir Crassula ve bir Kalanchoe de böyle kök çıkarmışlardı. Kaktüslerin de bu tür hava kökleri (?) çıkardığına ilk kez tanık oldum...
sayın Kagan,
bende isterem:)
sabırsızlıkla baharı bekleyeceğim:)
Çok teşekkürler Kağan bey:)
Bu arada sanırım bir mesaj yazılmış ve silinmiş. Çok hoş bir mesajmış da aslında:)
çok yaşayın valla:)
Evet evet ataser, ben yazıp silmiştim ayıp ettim belki, yanlış anlaşılır dedim sildim sonra :p
Kagan Bey'den isterdim ben de ama bende o kaktüsten var, o yüzden olmayan birisinin hakkını yemeyeyim dedim. ;)
İlkin hanım, size benle uğraşmak serbest:p
Kesinlikle ayıp da olmaz ayrıca, aynı merakı taşıyan ve ortak zevkleri olan birbirini hiç görmemiş insanların bu şekilde muhabbet etmesi bence çok ama çok hoş bir durum.;)
Hergün zevkle maillerimi kontrol eder etmez girdiğim :cool:forum inanın benim için çok ama çok keyif verici, tekrar herkese bu paylaşımlarda bulundukları için çok teşekkür ederim :rolleyes:
menevşem
04-10-2007, 11:15
:pGülücüklerinizin bol olacağı bir gün diliyorum hepinize:p
Kağan Bey Kaktüsünüz muhteşem benim bulunduğum ilçe küçük olduğu için
sizinki gibi güzelleri bulmak çok zor.Benim de dört tane küçük kaktüslerim var.
Bir tanesi içinden çürüdü acaba neden olabilir fazla su vermiştim ondan olurmu:confused:Çok fazla kaktüsler hakkında bilgim yok ama sizlerin sayesinde inşallah diğerlerini çürütmem.Hepinize kucak dolusu sevgiler
İlkinciğim ben mesajını görmemiştim ama Sevgili Ataser'in de dediği gibi ortak hobilerimizi paylaştığımız üstelik çok da güzel dostluklar kurduğumuz bu ortamda birbirimize takılmalar ayıp olmaz tam tersine neşe katar. hakikaten acaba ne güzellikler var bugün forumda diye büyük bir istekle hergün pc başına geçiyorum ben de. hatta o gün mesaj yollamayan arkadaşlar varsa acaba iyi mi herkes diye endişe eder oldum:) Aile ortamı gibi durum sözkonusu yani benim açımdan:)
Sevgili Menevşem,
Fazla su vermek kaktüslerin çürümesine yol açıyor. Benim de ilk zamanlar yapmış olduğum hataların başında geliyordu bu. Fakat burada birbirinden değerli arkadaşların yorumlarını , paylaşımlarını okudukça "şunu yanlış yapmışım oysa böyle yapmam gerekiyormuş" deme şansımız oluyor. Sevgiler, sağlıklı günler hem size hem de kaktüslerinize...
Çok su vermekten kastınızın ne olduğu da önemli :confused:
hele hele etraf kirlenmesin diye altına bir tabak koyup suyun orda oyalanmasınıda beklerseniz zaten ölüm kaçınılmaz oluyor.
Bu arada dkkat etmemiz gereken bir döneme girdik, havalar soğuk mu sıcak mı belli değil, bence su vermeye ara vermek lazım, ben kaktüslerimi sudan kestim, sadece sukulentlerime su veriyorum onlarada azar azar. ;);)
Bu kış nasıl geçecek bakalım umarım hepimiz için soğuk ama don olmayan hafifde güneşi görebildiğimiz bir kış olur. :p:p
Tekrar aramıza hoşgeldiniz, bu arada bu başlıkta aklınızda olsun bende kaktüs var demeyin, hele hele çelik verebilirim asla demeyin:D :D :D
menevşem
04-10-2007, 20:33
Sevgili Selenn, Ataser ve Kağan Bey verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim
Demek ki ben baştan beri yanlış yapmışım çok su verdim, hazır toprak kullandım ve altlarına tabak koydum. İyiki bu siteye uğramışım yoksa diğerlerinin de ruhuna fatiha diyecekmişim.Tek doğrum güneş ışığını denk alabilecekleri yere koymuşum.
İşte benim acemi olarak baktığım kaktüslerim
menevşem
04-10-2007, 20:36
Benim bu kaktüslerde çelik olsa da keşke hepinize göndersem.
Baksanıza şunların haline sizinkilerin yanında pek de hoş olmadılar
sayın menevşem,
bence ilk önce kaktüslerinizi topraktan çıkarıp köklerindeki toprağı silkeleyerek çürüme yapan yerleri temizleyin.Resimden anladığım kadarıyla çok iyi durumda değiller şu an özellikle son resimdekiler.
Biraz kurusun kaktüslerinizin kökleri, daha sonra kumlu toprağa dikin tekrar. Önümüz zaten kış bence toparlanacaklardır.
Bu konuların tamamı için bilgi forumda mevcut, ama kağan bey ve uyar11 size kesinlikle yardımcı da olacaklardır.
kolay gelsin.
menevşem
04-10-2007, 23:06
Teşekkür ederim Ataser, kaktüslerimi hangi boyutlarda saksıya dikmem gerekir.
Ataser, sulamayalım da acaba su da fısfıslamayalım mı?
Arkadaşlar kaktüsleri çiçek açmalarını sağlamak için sulamama zamanı geldimi..sizin kadar tecrübem yokta haber verirsiniz değilmi?::)))))
Bursa için ufaktan suyu kesmek lazım bence. Havanın durumuna bakın bence, sıcaklıklar devam ediyorsa belki son bir kez bile verebilirsiniz ama su vermeme zamanı başlıyor ;)
Teşekkür ederim ilkin hanım ben tam kesmedim havalar sıcak diye bütün günde güneşin altında olduğu için sadece azaltmıstım.
Sevgili Glcn,
Ben su vermiyorum artık.En son 1 hafta evvel çok az verdim. Artık vermeyeceğim. Sevgiler
Ben sulamayı kestim valla, fısfıs işide sanki leke yapıyor gibi geliyor bana o yüzden raflarda duran saksılarımın altında su dolu kova var o sanırım yeterli nemi veriyordur ortama..
Sayın Menevşem mümkün olduğunca ufak saksılar tercih edilmeli diye öğreniyoruz. Ama sanki sizin saksılarınızın boyu bana uygun gibi geldi. Bence yeni saksıya gerek yok.
Bu arada sukulentlerin su işine dikkat etmek gerekecek, kışın bile olsa sanırım sukulentleri hafif fısfısla nemlendirmek **** ayda bir az sulama ile hatırlamak gerekecek. Özellikle tırnak grubu çok çabuk kurumaya gidiyor çünkü.
*** herkese. ben yeni üyelerdenim, bi de galiba yaş ortalamam biraz düşük. 17 yaşındayım. benim de bi kaktüsüm var. kaktus kardeşliğini görünce üye olmak istedim:) bi de sorum olcak size. gecen yıl almıştım kaktusumu üzerinde de 2 sevimli çiçeği vardı. bana aşılama demişlerdi çiçekler için ama kaktus biraz büyüyünce çiçeklerin yapıştırma olduğu anlaşıldı:( acaba kaktusumun çiçek açma özelliği olabilir mi? belki de saçma bi sorudur ama bilmiorum:)
Kagan Bey sizden gelen Kalanchoe çok sağlıklı maşallahı var, içinden yeni yapraklar bile veriyor hala. Ben de sulamaya haftada bir olmak suretiyle devam ediyorum. Kışın ne yapayım sulamayı keseyim mi? Yoksa az su mu vereyim? Kış geliyor sonuçta iş yerimde klima çalışacak etkiler mi onu? Yoksa diğer kaktüs ve sukulentlerimle birlikte onu da serin bir yere mi alayım? Almazsam çiçek açmaz mı? Çok soru sordum gerçekten, kusura bakmayın. ;)
Teşekkürler Kagan, Kalanchoemi çok seviyorum. B.sayardan başımı kaldırdığım zaman pırıl pırıl yeşilliği ile bana bakıyor. Söylediklerinize çok sevindim, gözümün önünden gitmeyecek demek ki. Klimanın havasını ona vurdurmam merak etmeyin. Kalanchoem çok ışık alan bir yerde değil ama aydınlık yine de. Bakalım ben de çiçek açacak mı? Teşekkürler hem desteğiniz için hem de bilgiler için ;)
Siz de sağlıcakla kalın.
verdiğiniz bilgi için teşekkürler kagan bey. sorum oldukça yazacagım. çok iyi düşünülmüş bi site bence bu. tekrar teşekkürler herkese
Kaktüs kardeşliğinin sesi mi kesildi? Oysa ne güzel değiş tokuş yapıyorduk. Ben de bir güzel sukkulentler aldım ki sormayın:))
Fotograflarını bekliyoruz Sevgili Esen. :)
sanırım kışa girince kardeşlik de kaktüslerimizle uykuya daldı.
Ama hani şu sukulentleri görsek fena da olmaz bence:)
Ataser bana adresini verir misin uygun olduğunda. Bu bendeki tohumlarla sana söz verdiğim sukulenti yollayacağım.
Akşam fotoğraflayıp, yarın gönderiyorum size. Bence uykuya dalanlar zıplayacak yerinden:))
Bendeki saat 00:08 şu an, yani yarın oldu......
Çok aceleciyim çok:)
Bazıları gecikiyor, boyutlarını ayarlıyorum
Ama ama esen hanım bunlar çok güzel :p
Ataser nasıl hissediyorsun? Devamını da göndereyim mi?
Valla esen hanım, eminim ataser olmak üzere hepimiz çatlayacağız bu resimler karşısında. 1-3-4.'ü resmin 1.sukulenti 7-9-10. resimler harika acaba ne kadar fiyattan aldın? Ben de istiyorum ama :p
İlkin mesaj numarasına göre tarif eder misin? Bir-iki tanesi hariç hepsini Çengelköy'deki Sera Erguvan'dan 3.5 YTL'ye aldım. Alır sana da gönderirim, yeter ki net olarak anlayabileyim hangisini istediğini
Arada tekrar gönderdiğim varsa kusura bakmayın. O kadar çoklar ki:))
Esen bunlar çoook şeker:)))
Serayı toptan aldınız herhalde.
Ayıp denen birşey var:D:D
Ya valla eğer alabilirseniz bende isterim, kafayı yedim valla burda.
Ben bırakacam bu işi yoksa ömrüm tükenecek:D:D
harikalar, tebrik ederim;)
Merhaba, benim aslında çok ilgilenemediğim ama sevdiğim ve yaz-kış bahçede duran kaktüslerim.
İsimlerini bilmiyorum yani latincelerini ama halk dilinde birkaçının adını biliyorum.Şimdilik küçükler çünkü bazılarını eski bahçemden kopartıp getirdim ama paylaşılacak kadar olduğunda paylaşabilirim sizlerle.
Birde okudum yazdıklarınızı , ben bunların bazılarını günlerce toprağın dışında bıraktım hiçbirşey olmadı.Eski bahçemde daha büyük kaktüslerim vardı ama onları bıraktım çünkü yanından geçerken dar alanlarda yaralayıcı oluyorlar.Yine de resimlerini bulursam koyacağım foruma, gidip isteyebilirim beğendiklerinizi sizin için eski komşumdan :)
Büyük saksıda olanları bu eve taşındığımda görüp, küçük bir parça koparabilirmiyim diye istediğim çok sevdiğimiz bir ablamız bize meraklıyız diye hepsini hediye etti :)
Hemen şu ara ilgilenemeyeceğimden gönderme işine şimdilik söz vermiyorum ama yeni düzenleme yapacak ilk fırsatı bulup fazla olanlarını ve ayrılabilecekleri belirleyip sizlere sunacağım söz.
Siz olmayanların listesini çıkarın ve bekleyin.Bizde daha havalar bozmadığından işten zaman ayıramıyorum bu işlere...
Bu arada gerçekten çok güzel duruyorlar Esen sizin kaktüsleriniz...
İlkin ortadaki ikisini Taner Bey'den sipariş etmiştim (Her ikisi de çelikten çok kolay tutuyor, solda üzerinde etiketi olanı çoğalttım bile. Yanındaki de Senecio rowleyanus, ondan da çelikten üretirim beklersen.
En alttaki Bauhaus'tan aylar önce alındı. Ondan bir yumru ayırırım. Diğer ikisini Çengelköy'deki seraya gitme fırsatı bulur bulmaz alacağım. Bu arada senin için çelik de alırım, mutlaka büyümüş olsun diye ısrar etmezsen.
Peki esen hanım ;) Haberlerinizi bekleyeceğim o zaman. Siz müsait olunca haberleşiriz yine, beni unutmayın ama :p Büyük küçük farketmez hatta küçük olsalar daha bile iyi. Ben onları küçükten yetiştirmeyi daha çok seviyorum. Sağolun...
Resimleri sileceğim birazdan.
Bir türlü yükleyemedim ama görmeniz gerek zorluyorum :)
Bu da benim bahçe sandığım :)
Caretta sendekiler de az değilmiş hani:p İlk resimde kahverengi desenli porselende olan sukulentten ilkbaharda çelik alır mısın benim için? Bunlar Egeli olmaktan sanırım pek keyfliler.
Benim miniklere tezahurat yapan tüm dostlara teşekkürler. Kaktüs deliliği paylaşılınca çok daha güzel oluyormuş. İlkin bana özelden adresini ver, bir paket hazırlayayım.
Ataser sen hangilerinden istiyorsun?
Son kaktüsler...
İlk resimdeki kaktüs yan komşunun.Meyvesi yeniyor ve buralarda "misir inciri " diyorlar.
Bordo çiçekli kaktüse ise Geyik Boynuzu dendiğini biliyorum :) Yılda bir-iki gün açıyor.
Caretta sendekiler de az değilmiş hani:p İlk resimde kahverengi desenli porselende olan sukulentten ilkbaharda çelik alır mısın benim için? Bunlar Egeli olmaktan sanırım pek keyfliler.
Benim miniklere tezahurat yapan tüm dostlara teşekkürler. Kaktüs deliliği paylaşılınca çok daha güzel oluyormuş. İlkin bana özelden adresini ver, bir paket hazırlayayım.
Ataser sen hangilerinden istiyorsun?
Benimkiler üvey evlat olmuş sizinkilerin yanında :) Ben toprağı kuru gördükçe ve bazen aklıma geldikçe suluyorum.
İlk fırsatta düzenleyip buraya yazacağım listeyi bu arada almak istediklerinizi yazın bu mesajın altına.Bir ay içinde düzenlerim bende.
Son parti balkondakileri çekmemişim... Onlar Bahause' tan aldığım hasır saksılardaydı sizde de var sanırım sarı renkli..Boy boy saksılar.Bir de büromda var bir kaç tane.
Koyu yeşil
31-10-2007, 16:29
Merhaba Kaktüs kardeşleri,
Benimde 6 adet kaktüsüm var. Kolleksiyonumu genişletmek ve paylaşılabilecek durumda olanları da sizlerle paylaşmaktan mutluluk duyarım. Yarın resimlerini ekleyeceğim. Kaktüslerin isimlerini bilemiyorum. Ama özellikle enginara benzeyen bir çeşit var_ benimle paylaşabilecek olan varsa çok sevinirim. Ve tabii sekuletta olabilir.
Koyu yeşil
31-10-2007, 16:45
Sukulent çeşitleri demek istemişim...:)
mehtap051
31-10-2007, 18:16
Kağan Bey kaktüsünüzden bahara bende istiyorum.****** varsa.
mehtap051
31-10-2007, 18:56
Bunlarda benim kaktüslerim.Sizinkiler kadar güzel olmasada yeni başlayan biri için fena sayılmazlar.İnşallah Taner Bey den ve çiçekçilerden alarak kaktüs sayımı ve çeşidimi artacak.
http://img170.imageshack.us/img170/508/pic0001vj6.jpg
http://img137.imageshack.us/img137/6736/pic0002ke0.jpg
http://img137.imageshack.us/img137/2962/pic0013xy1.jpg
http://img112.imageshack.us/img112/4859/pic0010ah7.jpg
Mehtap Hanım el birliğiyle arttırırız inşallah, hele siz isteyin. Bu kardeşlikten çok yavru, çok çelik çıkar:))
mehtap051
31-10-2007, 22:41
Esen inan çok isterim.Çünkü Niğde de istediğim kaktüsleri bulamıyorum.3 çeşit kaktüs var.Satan kişiler bunların bile özelliklerini bilmiyorlar.Hatta bana o kadar çiçek içinden diken mi seviyorsun diyen bile oldu.Bense kaktüsleri çok seviyorum.Beni etkiliyorlar.Benim aldığım ilk çiçek kaktüs oldu.Birde eşimin hediye ettiği bambularım var.Sizlerden çelik ve yavrular bekliyorum.Kaktüs kardeşliğine ihtiyacım var yani.Teşekkürler
menekşemehtap
31-10-2007, 23:26
merhaba arkadaşlar bende bugün yeni bir kaktüs aldım sayfaları okudum baştan aşağıya.Ben kaktüsümün tamda adını merak ediyorken mehtap051 arkadaşımızın kaktüsünü gördüm 472 nolu mesajındaki kırmızı çiçekli olanın tamda aynısı benimki sadece pembesi iyice baktım alırken yapıştırma değildi ama üzülerek söyleyeceğim ki çiçekçi yapışkanlılarıda var abla diyebildi utanmadan sıkılmadan çiçekçide bunu söyleyebiliyorsa arkadaşlar bizim daha çok çalışmamız lazım bitkilerinde canlı olduklarını ispatlayabilmek için.Eğer biliyorsanız ismini öğrenebilir miyim? Birde aldığımda toprağı çok kuruydu öyleki toprak kalıp olmuş saksıdan rahatlıkla top halinde çıkıyor kaşıkla 1,2 damla su versem birşey olurmu?Birde kaktüsüm sıcak bir yerde sıcakla arası nasıl bilgilendirebilir misiniz? Şimdiden tüm sorularımı verilecek ceveplar için teşekkür ederim.
menekşemehtap
01-11-2007, 01:34
İyi bir araştırma sonucu gecenin bu saati itibariyle kaktüsümün adını buldum adı gymnocalycium mihanovichii.Ama hala bakım şartlarını bilmiyorum.
Öyle deme Kagan, Yüzüklerin Efendisinde, Yüzük Kardeşliği sonunda tekrar birleşiyor ;) Ayrılık yok anlayacağın. ;) Reklamlara ben de gıcık oldum. Her yanımız reklam oldu :(
Son kaktüs ve resimlemediğim büyük bir saksı keşfettim..Yani paylaşılacak kocaman bir saksı..(diğer kaktüs 462' de ki orta resimdeki kaktüse benziyor)
Kagan, izninizle gerçek hayat filmlere benzemez ...
Film öyle bitmiş olabilir :)
:D Olsun giden gitse de kalan sağlar bizimdir felsefesi ile iki kişi kalsa da kardeşlik devam edecektir Kagan ;) Gimli de yaşıyordu merak etme.
Bu arada yakında ben de kendi kaktüslerimin resimlerini ekleyeceğim buraya, biraz daha gözümüz şenlensin, değil mi?
Caretta aynı saksıları tercih etmişiz haklısın. Sen çiçeği doğrudan dikmişsin ben saksılı olarak yerleştirdim içine. Ama çok sulanmadığı için doğrudan da dikebilirmişim aslında.
Evden çıkmadan bir bakayım ne var ne yok dedim şimdi bu güzellikleri görünce kalkamıyorum bilgisayar başından. Harika resimler yüklenmiş. Gözlerim bayram etti. Akşam ilk işim açıp mesajlarınızı tekrar gözden geçirmek olacak. Harikalar hepsi... Yaşasın kardeşlik. Valla neşem yerine geldi bu şirinleri görünce.
Caretta aynı saksıları tercih etmişiz haklısın. Sen çiçeği doğrudan dikmişsin ben saksılı olarak yerleştirdim içine. Ama çok sulanmadığı için doğrudan da dikebilirmişim aslında.
:) Seninkiler yine de çok güzel...
caretta sizin kaktüs ve sukkulentlerin de maşallahı var yani:))
Ben bahçe sandığı fikrinizi çok beğendim bu arada;)
Koyu yeşil
01-11-2007, 12:42
Benim dikenlilerim de bunlar işte...Umarım resimleri ekleyebilmişimdir. İlk denemem;)
Oooooooooooooo çeşitler çoğaldı, desenize....
Eeee neyapıyoruz o zaman herkes çeliklerinden bana yolluyor:)
Bu arada resim eklememesini rica edeceğim kahrımdan ölüyorum:cool::cool:
menekşemehtap
01-11-2007, 14:20
kardeşlik namına birileri soruma cevap versin :D
caretta sizin kaktüs ve sukkulentlerin de maşallahı var yani:))
Ben bahçe sandığı fikrinizi çok beğendim bu arada;)
Beğendiğinize sevindim.Eşimin fikri ve hediyesidir :)
Sandığın sol tarafında da kaktüsler var,onları da yakından görüntülememişim :)
Hani olmayan çeşit varsa diye söyledim.
O sandığın üstünde kocaman bir çam ağacı var.Zaten altında sadece kaktüs ve sardunya oluyor.
menekşemehtap
01-11-2007, 15:12
kagan bey çok teşekkür ederim cevaplarınız için ingilizce hep kabusumdu yine çıktı önüme neyse artık aynı cinsi yetiştiren arkadaşlarlada paylaşım yaparız ama size tekrar teşekkür ederim.
Arkadaşlar, Çengelköy'deki seradan aldıklarım yetmedi, bugün öğleden sonra Rumelikavağı'ndaki Ünal Çiçekçilik'e gittim. Türleri görünce kalp atışlarım hızlandı (metafor yapmıyorum, gerçekten öyle oldu)
Yaklaşık bin çeşit var ve sadece Türkiye değil, Balkanlar'ın da en büyük kaktüs bahçesi. 25 yıllık birkaç tane var ki görmeye değer (fotoğraf da çektim, kalbine güvenen varsa eklerim)
Bu arada seranın sahibi Kağan Bey gördüğüm en ilgili, en nazik insanlardan. Bana seçtiğim saksıları taşıtmadı, üstelik kamyonetiyle en yakın taksi durağına kadar götürdü. İstanbul'a yolu düşenler mutlaka uğramalı. Zaten hafta sonları meraklılarla dolup taşıyormuş. Merak edenlere bilgi: Çok güzel toprak kaplarda satılan minikler 5 YTL.
kaktüsleri üniversite yıllarımda toplamaya başlamıştım..10 yıl kadar önce 30 un üzerinde kaktüsten oluşan bir koleksiyonum vardı.ancak çeşitli nedenlerden hepsini kaybettim (emanet ettiğim kişilierin aşırı sulayarak çürütmesi ve gölgede deforme etmesi,güneş görmeyen evler,5 kez taşınmam vs.)
son günlerde kaktüs tutkusu tekrar sardı.bulunduğum şehir itibariyle şu anda pek imkanım yok.3 kaktüsüm birde aloe veram var henüz. yazın adana,mersin ve antalyaya gideceğim orda koleksiyonuma yeni türler eklemeyi planlıyor, sabırsızlanıyorum.:)
önceki sayfalarda ismi geçen taner beyden kasıt taner angay mıdır? mail adresini banada atabilriseniz sevinirim aslında bir maili var kendisinin ttnetli o mudur adres?
Aramıza hoşgeldiniz, evet ttnet olan adres doğru adrestir. Şu resminizdeki kaktüsün adı ne acaba? Çok değişik bir çiçeği var.
teşekkür ederim.onlar saguaro çiçekleri :) kovboy filimlerindekilerden..
http://www.earlham.edu/~biol/desert/Kevin(saguaro).JPG
Benim kalbim dayanmaz valla, en azından benim görmeyeceğim formatta yükleyin resimleri
Eziyet bu valla eziyet
Teşekkürler the engine bey, harikalar... Ataser kıvran kıvran bir hal oldun bu çiçekler karşında ama hala yaşıyorsun çok şaşırdım doğrusu :D Olsun bak, internet olmasa bütün bu güzellikler bizde olmasa bile nasıl görecektik, yat kalk dua et. Hehe :D
Koyu Yeşil, sizin dikenliler de güzelmiş :)
Koyu yeşil
02-11-2007, 09:36
Teşekkür ederim Caretta. Sayıları biraz az henüz ama:o
Arkadaşlar, bunlar Ünal Çiçekçilik'te çektiğim fotolar
mehtap051
02-11-2007, 11:10
Esen bu çiçekler harika.İstanbuldakileri kıskandım.Biz burada 3-4 kaktüs çeşidi görürken sizler kaktüs cennetindesiniz.Ne güzel.Hepsinden alasım geldi.
Aman allahım harikalar hele en baştaki sukulente bayıldım. :p
Üstten 3.resimdekiler eski bahçede o kadar çoktu ki sıkılıp bıraktım ben :)
Esen Hanııım bugünün en mutlu insanı benim valla. Hala kendime gelemedim :D Onlar nasıl sukulentler öyle allahım mutluluktan uça bilirim. Bir sürü minik çelik yollamışsınız belli ki kıymışsınız güzellerinizin dallarına hep, inşallah hepsini sorunsuzca büyüteceğim. O minik bezelyeden sizde küçük bir dal vardı ondan bile parça yollamışsınız. İnanılmaz mutlu oldum nasıl anlatsam bilemiyorum. Sağolun varolun. Bir de saksıdaki güzeller var allahım ne deyim bilmiyorum. Size borcum varsa lütfen söyleyin çok teşekkür ederim tekrar. Bir de kırmızı halkaya aldıklarımın isimlerini biliyor musunuz? Sevgiler
bir zamanlar benimde kalabalik kaktus koleksiyonum vardi. ama malesef yaramaz kopegim tarcin hepsinin hakkindan geldi:( buarada bende bunlarin ustune yapistirilan sahte ciceklerden nefret ediyorum:mad:
Esen hanım nasılsınız, hürmet ederim, saygılarımı sunarım:)
İlkin hanım'a yapmış olduğunuz zerafetin karşısında sessiz kalamazdım.....
Bilmem anlatabildim mi kendimi:)
Ataser hangisinden istiyorsun, çekinmeden söyle:p Şurda topu topu kaç kaktüs delisiyiz?
Esen Hanııım bugünün en mutlu insanı benim valla. Hala kendime gelemedim :D Onlar nasıl sukulentler öyle allahım mutluluktan uça bilirim. Bir sürü minik çelik yollamışsınız belli ki kıymışsınız güzellerinizin dallarına hep, inşallah hepsini sorunsuzca büyüteceğim. O minik bezelyeden sizde küçük bir dal vardı ondan bile parça yollamışsınız. İnanılmaz mutlu oldum nasıl anlatsam bilemiyorum. Sağolun varolun. Bir de saksıdaki güzeller var allahım ne deyim bilmiyorum. Size borcum varsa lütfen söyleyin çok teşekkür ederim tekrar. Bir de kırmızı halkaya aldıklarımın isimlerini biliyor musunuz? Sevgiler
Sevgili İlkin, üst sırada ortadaki kalanchoe tomentosa, yanındaki titanopsis, altta ürümcek ağı gibi olan da sanırım echeveria ama alt türünü bilmiyorum. Çam ağacı gibi olanı da bilmiyorum ve o tek yaprak da nereden kopup gelmiş, onu da teşhis edemedim.
Tonbul benekli ve saçaklı olanı tanıyorsun herhalde Adromischus cooperii
Teşekkürler bilgiler için esen hanım, hemen not alacağım bunları, sağolun ;) O tek yaprağın ilkin ablasına kaçası gelmiş, belli. Sevgiler...
mehtap051
02-11-2007, 16:32
Esen beni unutma olmaz mı?Ne güzel çelikler onlar
Sevgili mehtap051, ikinci sıradasın, unutmadım. Özelime adres yazar mısın?
Mucip Gürbüz
02-11-2007, 16:54
İlkin piyagodan büyük ikramiye çıktı galiba?
:D :D Hakikaten öyle oldu. Büyük ikramiye çıksa ne yapardım bilmiyorum ama hala sevinçten uçuyorum mucip abi :P
Deliyiz biz deliiiiiiiiiiiiiii:)
paket gelince ben de nasıl seviniyorum okuldakiler bana acayip acayip bakmaya başladı.
normalde kargodan bitki çıkmaz sonuçta dimi ama:)
Koyu yeşil
03-11-2007, 21:15
Taita deniz kabuğundaki kaktüs çok hoş olmuş. Bu arada son resimdeki ortada duran bir bonsai mi?Yoksa ben mi yanılıyorum ? Sevgiler.
Evet, bir Serissa phoetida thunbergii variegata. Is icin Cindeyken bir Seradan aldim. Hatta bir kac kere daha almistim, ama acemilikten curuttum, **** icmekan-dismekan bitkisimi bilmeden bozdum. Citi-piti beyaz cicekleri vardi ustunde. Kokleri disarda kalacak sekilde yetistirmeye calisiyorum, ama su aralar pek keyfi yok. Sanirim artik iceri alma vakti geldi. Begendinizmi?!
arkadaşlar,
kaktüs koleksiyonumu genişletmem için bana mamilarialar gibi çok yavrulu türlerden tarafımdan ödenmek üzere kargolayacak arkadaşlara..başta imax high definition belgeseller 1280x720 olmak üzere belgeseller veya filmler göndereceğim.:rolleyes:
başka kaktüs türleri de olabilir kargolanmaları nispeten kolay ve çok köklü oldukları için mamilaryalar dedim.mesajlarınızı bekliyorum
handanhanım
04-11-2007, 08:13
Bende de bunlar var biri ağaç oldu, diğeri can çekişiyor bakımsızlıktan. İsteyene gönderebilirim.
handanhanım
04-11-2007, 08:46
Bunlar da kaktüslerim. Sadece iki taneler. uzun olanı Saint Pedro arkadaşım Amerikadan getirdi yaklaşık 2m boya sahip. Çok güzel çiçekler açıyor.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.