View Full Version : Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım)
Sayfalar :
[
1]
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
her forumda kardeşlikler kurulurken neden biz de burada bunu yapmayalım diye düşünen kimse çıkmadığı için malesef iş başa düştü. ben çok başlarında bir koleksiyoner **** meraklı olarak bu işten çok da karlı çıkacağım kanaatindeyim. neden evlerimizde büyük boylara erişmiş kaktüslerimizi paylaşmıyoruz. sanırım bu işe meraklı olan herkes alışıktır orasından burasından dal kırmaya kaktuslerin. bu kırdıklarımızı paylaşsak olmaz mı?
neyse bir düşünün bakalım belki bir fikir olarak başlar sonra pratiğe döner
Dalindan Koparalimda Echina Cactüsün Neresini Koparalim Kardeş:)
Onu paylaşmazsınız, olur biter.
Belki birgün tomurcuk veresi tutar, o zaman paylaşırsınız ;)
İran'da bir söz var; "büyük taşı tutan, atmak istemeyen."
Paylaşılabilecek olanlarla başlarsak, zor olanlara sıra geldiğinde epey yol alınmış olur.
Nasıl başlıyoruz resim ekleyerek mi yoksa isimlerle mi? Bende 10 tane paylaşıma müsait kaktüs ve sukulent var:D
Bence önce resimlerle başlansın. Elinde fazla tür olanlar resimlerini yollasın. O kaktüs ya da sukulent elinde yoksa rica etmelere başlarız artık.
;)
evet kesinlikle katılıyorum benim elimde de 2 tane sukulent var paylaşılabilecek durumda olan. yarın sabah resimleyip koyacağım hemen buraya ancak isimlerini bilemiyorum, bahane ile onlarıda adlandırmış oluruz, fena mı olur:)
S.İnceçayır
22-07-2007, 10:01
Benim elimdede bir adet sukulent var yarın resimini eklerim...
bunlar bendekiler ikisinden de en az 5 çelik çıkar vaziyette, hani zorlanırsa belki 7-8 de olur. ikiside aynı saksıda şu anda yollarken de aklıma sigara kutusuna koymak geldi biraz nemli bir peçete ile kutuyu ıslatıp sonrada üstüne bitkiyi koyabilirim sanırım bu 1 günlük yolu idare eder. Evet madem başlığı ben açtım ilk arzı da ben yapayım.
koş vatandaş koş batan geminin sukulentleri bunlar:)
ilk 7 talep değerlendirilecektir.
bitkilerden biri yuvarlak yapraklı diğeri sanki kuyruk gibi uzun kim hangisinden isterse lütfen belirtsin olur mu?
birde yakın bir bahçede bunlardan bir çim gibi toprağı örtmüş bir grup var isteyen olursa bunlardan da yollayabilirim. bu arada resim alıntıdır yani yeni resim çekinceye ye kadar bu olduğunu tahmin ediyorum.
bu bitkide sınır yok kaç isterseniz o kadar var:)
ismi resmi aldığım yerde (Opuntia ficus-indica (Feigenkaktus)) olarak geçiyordu.
S.İnceçayır
22-07-2007, 13:46
Sayın ataser, ilk resimdekilerden rica edebilirmiyim tabi ikinci resimdekindende ilave edersen hayır demem:) şimdiden teşekkürler
son reis ilk kazanan talihli kaldı 6 çelik:):o :p
bu arada başka resim ekleyecek ya da paylaşacak kaktüs ya da sukulenti olan yok mu benden başka:( :(
evet başka meraklılarıda bekliyoruzzzzzzzzzzzzzzzzzz:D
S.İnceçayır
22-07-2007, 15:19
ilk kazanan olmak çok güzel:)
sonreis66 galiba biz ikimiz yürüteceğiz bu kardeşliği:(
neyse iki kişi de olsak başarı başarıdır değil mi?
bu arada bende bir sukulent var demiş idin bende ona talibim nasıl olsa al gülüm ver gülüm olacak gibi duruyor:)
bu arada bana adresini mesaj atarsan salı gününe kargoya veririm. kolay gelsin.
FERDİ BİNİCİ BEYİN DİKKATİNE!!!!
sizleri de bu kardeşlikte görmemiz şart hem üyenizim hem de buradan forumdaşız kesinlikle sizden de katkı bekliyoruz valla olmazsa olmazsınız:)
S.İnceçayır
23-07-2007, 05:42
Günaydın,******* ikimiz sürdürecek gibi görünüyor kimseden ses yok:( ama yılmadan devam edelim:) ****** gönderirim adresi özele gönderin,elimdeki biricik sukulentimin resmi...
http://www.imagehack.eu/tr/uploads/cfce6e9f14.jpg
sonreis66 tamamdır dostum hatırlı yerlerden dostları devreye soktum:cool: çok kısa sürede burası "benim de kaktüsüm var ne olur alın" :p diyen mesajlarla dolacak:)
az sabret hele:)
bu arada paketin yarın sabah kargoda çarşamba da sende
görüşmek üzere
evet bahsettiğim kaktüsten de bugün 15 çelik aldım:cool: . yarın sonreis66'ya yollayarak başlıyorum. elimde ilk resimde ki sukulentlerden 6şar adet ve bu eklediğim çeliklerden de 14 adet daha var kim isterse yollayacağım:rolleyes: . kolay gelsin.:D
S.İnceçayır
24-07-2007, 06:16
Günaydın ataser,demek hatırlı kişileri devreye soktunuz:) umutla bekliyorum aramıza katılacak yeni arkadaşlarımızı:) bugün sizin kargoyu yollayacagım, köklenmesini beklemeden direk toprga dikerseniz çok kısa zamanda kökleniyor,iyi günler kardeşligmizin gelişmesi dilegiyle...
Merhabalar sevgili Ataser bende ilk resimdeki fazla olan bitkilerinizden istiyorum.
Bende de fazla leş kaktüsü var resmini de hemen ekleyeceğim.
İsteyen olursa hemen gönderirim.
Teşekkürler.
selamlar darla,
eğer özelden bana adresinizi yollarsanız hemen yollarım.
bu arada bende sizden leş kaktüsü isterim mümkünse.
adresinizi bekliyorum.
Kardeşliği duyunca aranızda olmak istedim. Sizleri saygıyla selamlıyorum. Kaktüslere şöyle bir göz attım gerçekten güzeller.
Kardeşiniz.
sevgili darla,
paketinizi bugun kargoya veriyorum. iyi günlerde büyütün;) .
sayın CEMAL S. sizleride aramızda görmek bizede mutluk verdi:):p
coyote nin de çeliklerini ayırdım:D geriye kaldı 5er çelik ve bol miktarda 2. resimdeki kaktüsten kaldı.:cool:
S.İnceçayır
24-07-2007, 15:22
Sayın darla,cemal.s aramıza hoş eldiniz.ataser paketinizi bugün aras kargoya verdim güle güle büyütün..
sonreis66, paketiniz sabaha sanırım sizde sayın darla sanırım sizinkide yarın sizde olur sizinkini de yolladım.
Sayın ataser bende isterim birkaç gündür yoktum yeni geldim elinizde kaldıysa bende isterim.
Teşekkürler.
Sayın Ataser teşekkürler bende yarın kargoya vereceğim.
ephesos memnuniyetle özelden bana adresinizi yazarsanız hemen yollarım:p
evet arkadaşlar hadi ama bendeki sukulentler bitince bu başlık ölmesin ama değil mi:( ? herkes elinden gelen katkıyı sağlamaya gayret ederse daha güzel olmaz mı sizce?:cool:
Biraz geç oldu ama iş güç derken sonunda kaktüs ve sukulentlerimin resimlerini çekmeyi başardım;) .
(1) (http://picasaweb.google.com.tr/ytaskin/Upload/photo#5090841049904750866) İlk resim euphorbia trigona'm. Asıl bitkinin haricinde saksıya saplı duran 3 çeliği isteyenlere gönderebilirim (ilkine ataser talip oldu, kaldı 2).
(2) (http://picasaweb.google.com.tr/ytaskin/Upload/photo#5090841079969521970) İkincisi kalanchoe'mdan geri kalanlar. Geçen hafta kökten yukarı doğru bir bozulma gördüm ve sağlıklı dalları kırıp temiz topraga diktim. Bir haftadır resimdeki gibiler. Bir-iki hafta sonra sağlıkları yerine gelirse saksının tamamını isteyenlere gönderebilirim (bende bir saksı daha var).
(3) (http://picasaweb.google.com.tr/ytaskin/Upload/photo#5090841067084620066) Üçüncü resimdekiler göründüklerinden iyi durumdalar :rolleyes: . Üç hafta önce taşınma sırasında kırılan sukulent parçacıkları.
(4) (http://picasaweb.google.com.tr/ytaskin/Upload/photo#5090841092854423874) Dördüncünün ise ismini cismini bilmememe rağmen isteyen 1-2 kişiye çelik gönderebilirim.
Son olarak, bu da yaklaşık bir ay önce bana hediye edilen kolleksiyon (http://picasaweb.google.com.tr/ytaskin/SucculentsAndCacti/photo#5090841299012854114). Bitkileri daha büyük saksılara ayırmayı düşünmediğimden oluşan yavruları buradan duyurup yeni evlerine göndermeye devam ederim.
P.S.: Resim özürlüyüm bu akşam, mesajın içine ekleyemedim bir türlü. Bir ara daha düzgün resimler çekip galeriye eklerim hepsini.
SEVGİLİ KİENNE,
katılımın için çok teşekkür ederim.
evet ilk çelik benim oldu üzülerek diğer taliplere bildiririm:)
ben ayrıca adı sanı bilinmeyenden ve yoğun bakımda olandan da alabilirmiyim?
ve hatta abartı olacak ama bana eğer yavru verirse ya da saksısına büyük gelirse bunlardan da yollarmısın(sanırım 3 ü de aynı cins ama emin de olamadım):o
üstlerini işaretledim çok ilkel bir şekilde artık idare ediverin olmaz mı?:p
bu arada bendekilerden istediklerin varsa hemen rezervasyonunu yapayım. mutlu günler dilerim:):p ;)
İşaretlediklerinizin üçü de farklı cinsler ve hatta biri sizin yuvarlak yapraklının kuzeni.
Şansınıza 3 nolu resimde bunlardan ikisi zaten var ;) İlk etapta bunlardan ve trigonayı göndereyim, yoğun bakımdakiler 1 hafta daha dinlensin..
Bu arada ben de sizin opuntia'dan ve mümkünse Darla'nın leş kaktüsünden istiyorum (stapelia'dan bahsediyorsunuz değil mi? benim de eskiden vardı ama çiçekleri kokmuyordu diye hatırlıyorum aslında).
Merhabalar,
Sayın Kienne Trigona dan ben de rica etsem.
Siz bana özelden adresinizi yollayın bende yollayayım.Leş kaktüsünüzü bir aksilik olmazsa yarın yolayabilirim..
Bu arada Sayın ataser sizin leş kaktüsünüz kargoya verildi hemde üzerinde minik tomurcukları var..Yani bir aksilik olmazda sağlıklı ulaşırsa elinize en kısa zamanda çiçeğini de görebileceksiniz işallah..Sevgiler...
artık benimde bir leş kaktüsüm var içim açıldı bak kokusunu duyunca:):D
sayın darla çok teşekkür ederim.:p görüşmek üzere selamlar
Sayın ataser rica ederim.
Leş kaktüsünün kokusu kötüdür ama içiniz açılır mı kötü kokularda da?:)
Bu arada benim ataser tarafından yollanana bitkilerim geldi.Teşekkürler.
Bu da benim leş kaktüsümün bir siteden bulduğum resmi...
Merhaba Kienne, sukulentlerin ve kaktüslerin çok güzel.
1. resimdeki euphorbia trigona'dan bende de var. Geçenlerde bir tanığım yolladı. Baya büyüyormuş ama çiçek açmıyorlar hiç.
Eğer mümkünse ben sendekilerden iki tanesine talibim. 2. resimdeki kalanchoelerden uygun olanı ve koleksiyonundan ayırdıklarının içinde bir tane top kaktüs gördüm. Başka bir kaktüskardeşine ayırmadıysan çok sevinirim gerçekten.
Bende de kaktüs ve sukulentlerden var. Ara ara tomurcuk veriyorlar. İsteyenlerle paylaşıyorum.
Ben de buraya yakın zamanda resimler koyacağım. İsteyenlere seve seve yollarım. ;)
Sevgiler
ilkin
Sayın ataser rica ederim.
Leş kaktüsünün kokusu kötüdür ama içiniz açılır mı kötü kokularda da?:)
Benim stapeliam hiç kötü kokmuyor. Bordo renk tüylü bir çiçek açıyor. Baya bir dağıttım şimdi kuş gibi kaldı ama yeni filizler veriyor. Çoğalınca ondan isteyenlere yollayabilirim .
Selamlar...
Benimki ağır olmasada çöp gibi kokuyor.
En azından görüntüsü güzel o bana yeter..
Benimki ağır olmasada çöp gibi kokuyor.
En azından görüntüsü güzel o bana yeter..
Bence de görüntüsü yeter ;) Ama dışarıda tuttuğum zaman sinek geliyor, larva bırakıyorlar. O yüzden artık içeri alıyorum. Sineklere yedirir miyim çiçeğimi hiç :p
Çok teşekkürler İlkin,
Fakat maalesef bir yanlış anlaşma olmuş, top kaktüsü koleksiyondan ayırmadım. Ataserin işaretlediği resimdekiler bizzat koleksiyonun kendisi ;) ve talip olduğunuz da şimdilik yegane top kaktüsüm.
Ama olur da yavru yaparsa söz ilk size yollarım.
Bu arada trigona çelikleri de tükendi, bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sahiplerine ulaşacaklar.
Çok teşekkürler İlkin,
Fakat maalesef bir yanlış anlaşma olmuş, top kaktüsü koleksiyondan ayırmadım. Ataserin işaretlediği resimdekiler bizzat koleksiyonun kendisi ;) ve talip olduğunuz da şimdilik yegane top kaktüsüm.
Ama olur da yavru yaparsa söz ilk size yollarım.
Bu arada trigona çelikleri de tükendi, bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta sahiplerine ulaşacaklar.
:p Tamam o zaman yavru yaparsa ilk ben istiyorum.
Selamlar...
Sayın ataser, ben de ikinci resimdeki devasa sukulentten isteyebilir miyim? Tabii elinizde kaldıysa.
S.İnceçayır
25-07-2007, 11:53
Sayın darla, leş kaktüsünden bende rica edebilirmiyim,adresimi özelden gönderiyorum.
Darla yeteri kadar kökü var mı leş kaktüsünün.. Bir de kokusu belki işe yarıyordur haşerelere karşı..
Sayın ataser, ben de ikinci resimdeki devasa sukulentten isteyebilir miyim? Tabii elinizde kaldıysa.
kaktüsden diyorsunuz galiba değil mi yani bahçede olan saksıda olan dan değil hoş ikisinden de var zaten hala elimde hangisini istediğinizi belitmeniz yeterli olur:)
selamlar
Merhabalar,
Arkadaşlar leş kaktüsüm çok büyük ama yeni sürgünlerinin olmadığını gördüm ben en kısa zamanda zaten yollayacağım size ilk sırada Kienne ikinci sırada sonreis66 üçüncü sırada da sayın filiz yer almakta.
Ben kaktüsümü çoğaltayım zaten çok kısa zamanda ürüyor söz yollanacak herkese.
Teşekkürler...
Sayın ataser, devasa olandan istemiştim. Meyveleri de var hani.. Teşekkürler..
Darla çok teşekkürler.
Bende küçük bir kaynana dili yaklaşık 20 cm boy 15 cm eninde. İsmini bulup daha sonra sizlere ilan edeceğim ama şimdi adını bilemediğim şu anda tek dal şeklinde(büyüdüğünde 2m boyu olan) bir kaktüs var dallanınca paylaşacağım ve yeni aldığım aloe vera.. Aloe vera şu an benimle yaşamaya adapte aşamasında sonra da onu paylaşıma açabilirim. Ne kadar fakirim kaktüsler konusunda :( yaşasın kaktüs kardeşliği :D
of ya hemde ne offffffffff:( :( :( :( :(
paketleri karıştırdım bugun iyi mi:o
çok kızdım kendime ama kafam çok dalgındı sıcaklar da vurdu galiba:(
bitki yoladığım arkadaşlar ellerine ulaşan bitkilerin doğruluğunu bildirilerse hatalarımı düzelteyim.:rolleyes:
yanlışlık yaptığım arkadaşlardan tekrar özür dilerim
kendimi affettireceğim söz:):cool:
Sayin Filiz Kaktüsünüzü Bugün Kargoya Veriyorum. Sanirim Yarin Elinizde Olur. Selamlar. Sağlicakla Kalin.
sonreis66 paketim geldi çok teşekkürler
darla paketim geldi çok teşekkür ederim, hem de köklü valla çok teşekkürler. misler gibi kokmaya başladı bile:p
Sayın ataser işallah sağlıklı ulaşmıştır elinize ben minik saksıdakileri yeni ekip size yolladım.
evet çok da iyi durumdalar saksı dağılmış poşet içinde toprak bitki ve saksı ayrı ayrı geldi ama bitkiler harika durumdalar
ço teşekkür ederim. selamlar
Sayın Ataser o zaman sorun yok teşekkürler.
Arkadaşlar bu arada kargoya hemen teslim leş kaktüsü isteyen varsa az sonra vereceğim.Çok acil yanıt almam gerek.Kim ister Leş kaktüsünde.
Ayrıca sonreis66 sizinkide aras kargoya az sonra verilecek bilginize..
Arkadaşlar ben de elimdeki kaktüs ve sukulentlerden isteyenlere yollamak isterim fakat paketleme konusunda tereddütteyim. Mümkünse ne şekilde zarar vermeden yolladığınızı anlatabilir misiniz? Bir de kargo firmaları bitkileri almak istemiyorlar bildiğim kadarı ile. Yardımcı olursanız bende gönderebileceğim türlerin resimlerini paylaşmak istiyorum. Sevgiler.
Merhaba sayın selenn ben bir bardağın içine su doldurup çok az üzerine de peçete koyuyorum.Islanan peçetenin arasına sukulent **** kaktüsü koyuyorum.Daha sonra ağzını iyice kapatıyorum öylece yolluyorum.Ayrıca bir kez de toprağıyla küçük bir saksıya ekip yollamayı denedim haşat oldu anladığım kadarıyla...
Sayın selenn sizde nasıl kaktüsler var.Bende leş kaktüsü var isterseniz yollayabilirim...Hatta şuan elimde hazır..
Sevgili Darla,
Önerinizi deneyeceğim. Şuanda elimde Aloe Vera var. teyzemden almıştım. Yavrular verdi ama biraz daha gelişmelerini beklemek daha iyi olur yollamak için. Bir ara düzenleyip resimleri paylaşacağım. İstediklerinizden seve seve yollarım. Elinizde olan leş kaktüsünden bana da yollama zahmetine katlanırsanız beni çok memnun edersiniz. Adresimi özelden yolluyorum.
Sevgiler.
Tabii ki sevgili selenn yolluyorum..Aloe vera çok hızlı büyümüyor bende de var ortalama 10 yıllık ve 4 yılda bir fix aksatmadan açıyor.Bu yıl çiçeklerini gördüm.İşallah 4 yıl sonra tekrar göreceğim.
Sevgiler..
Tüh Aloe var sizde demek.
Evet bayağı da yaşlı kendisi.Ama çok istikrarlı maaşallah.En son yavruları vardı büyümeye çalışıyorlardı..
sayın selen
ben aloeveranızdan isterim bir tane eğer mümkün ise bendeki sukulent ve kaktüslerden istediğiniz var ise haber verirseniz pazartesi günü yollarım. hafta sonu çok fazla nete bakamam sanırım o yüzden pazartesiye kadar hoşçakalın diyorum
bu arada paket konusunda fikirler vereyim size
eğer ufak bir filiz **** çelik ise ıslak kağıt üstüne naylon poşet sarıp onuda kaba bir kağıtla destekler iseniz ve kagoya da bunda bitki var demezseniz gayet rahat gidiyor. çok ufak boy ise ve kesinlikle baskıya dayanıksız ise sonreis66 nın taktiği güzel ıslak kağıt sigara paketi içinde onun içinde bitki çok da sağlam geliyor.
herkese iyi hafta sonları
Leş kaktüsünden bana da gönderecektin darla yetişemedim kargo saatine :(
Sevgili Ataser,
Öncelikle öneriler için çok teşekkürler. Aloe elbette yollarım fakat biraz bekletmek zorundayım. Biraz gelişirlerse daha dayanıklı olurlar. Ama özelden mesajını yazarsan bir yere şimdiden not edeyim.
Sevgiler.
http://www.cactus-art.biz/
Bu linkte çok güzel kaktüsler gördüm. Toplu olarak kaktüs siparişi verebilsek ne güzel olur. Ben bu işi üstlenmeyi isterdim ama bu konularda ne tecrübem var ne de ingilizcem :(
Günaydınlar,
Sayın Filiz bugün leş kaktüsünüzü yollayabilirim ama bana özelden adresinizi iletirseniz yola hemen çıkaralım..
Sayın Kienne sizin leş kaktüsünüzde bugün yola çıkıyor.Kendimi zorladım çelik çıkarabildim arkadaşlar hadi gözünüz aydın...
Sevgiler.
Ataser paketiniz sağ salim elime ulaştı. Tesadüf, yolladığınız şirketin bürosu evime çok yakınmış :)
Sayın Kienne kaktüsünüz yola koyuldu bile.
S.İnceçayır
27-07-2007, 12:42
Sayın darla, göndermiş oldugun paket az önce elime ulaştı,çok teşekkürler, topragamı dikeyim yoksa köklenmesi için sudamı bekleteyim.
Sayın sonreis66 direkt toprağa dikiyorum ben hiç bir özen göstermiyorum
o kadar da arsız hemen tutuyor.Çiçeğini güzel günlerde büyütmen dileğimle.
Sevgiler...
Sevgili Ataser bana yanlış kaktüs geldi ben şu hint inciri dediklerinden istemiştim ama ne ytapalım kısmette bu varmış ama genede diğerinden elinizde varsa ondanda isterim teşekkürler çok sağol.
S.İnceçayır
27-07-2007, 15:18
Sayın darla temennilerin için teşekkürler,direk topraga dikecegim..Sevgiler
Ataser bugün gelmedi.. Yolda ölür mü? Haftasonu geçene kadar :(
Sevgili Darla
Leş kaktüsünden kaldı mı hiç? Kokusu kötü olsa da çiçeğinin görüntüsü çok güzel.
http://www.cactus-art.biz/
Bu linkte çok güzel kaktüsler gördüm. Toplu olarak kaktüs siparişi verebilsek ne güzel olur. Ben bu işi üstlenmeyi isterdim ama bu konularda ne tecrübem var ne de ingilizcem :(
filiz malesef türkiye ye bu tarz bitkilerin girmesi imkansıza yakın derecede olanaksız. zaten satıcılarda bu işe yanaşmıyorlar. o yüzden gene en makulu kendi imkanlarımızla bu işle uğraşmak.
Ataser bugün gelmedi.. Yolda ölür mü? Haftasonu geçene kadar :(
sorun olacağını sanmıyorum zaten birden fazla yollamıştım çelikleri ama bir sorun olacak olursa da gene yollarım endişen olmasın saygılar
Sevgili Ataser bana yanlış kaktüs geldi ben şu hint inciri dediklerinden istemiştim ama ne ytapalım kısmette bu varmış ama genede diğerinden elinizde varsa ondanda isterim teşekkürler çok sağol.
karıştırdım demiştim zaten:)
size sukulentlerden mi yollamışım yoksa. hafta sonu için şehir dışındayım şu anda bir cafeden yazıyorum zaten. pzartesi döner dönmez tekrar yolarım
selamlar.
Ataser paketiniz sağ salim elime ulaştı. Tesadüf, yolladığınız şirketin bürosu evime çok yakınmış :)
çok memnun oldum sağlıklı bir şekilde büyütmeniz umduyla
Umarım olmaz. Gelişmeleri bildiririm. Bu arada bir kaktüsüm daha oldu onu canlandırınca paylaşıma açacağım. Alabileceğim bir sürü dalı var. Bu konuda (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5285) konuşmuştuk :D
Evet bayağı da yaşlı kendisi.Ama çok istikrarlı maaşallah.En son yavruları vardı büyümeye çalışıyorlardı..
Darla, avatarındaki sukulentin adı nedir? Bir yerde daha görmüştüm, sanırım çiçek de açıyor. Adını söyleyebilirsen çok sevinirim.
Selamlar ;)
Sukkulent değil de, kardelen gibi
Evet ataser bana sukulent geldi .ben sana ne göndereyim ?
Sukkulent değil de, kardelen gibi
Bu sukulent'e benziyor gibi geldi bana ama adını bilmiyorum.
:confused:
Bu sukkulent ama , Darla'nın avatarındakinden farklı
S.İnceçayır
28-07-2007, 18:13
Evet ataser bana sukulent geldi .ben sana ne göndereyim ?
Sayın ephesos sende olanların resmini ekleye bilirmisin?
Sayın Ataser böyle bir başlık açmanız beni çok memnun etti. Paylaşım çok güzel bir duygu. Umarım herkes memnun kalır. Bende yeni yeni çoğaltmaya başladım. İleride benim de katkım olacaktır.
S.İnceçayır
28-07-2007, 18:45
Sayın doğan aramıza hoş geldin,hergeçen gün kardesligimiz büyüyor:),elindeki çeşitlerin resimlerini ekleye bilirmisin?
Resimler jpg mi, boyutlarına dikkat ettin mi?
Bunlar yetmiyorsa, foruma fotoğraf eklemekle ilgili bir başlık va ona bir göz at.
Sevgili darla ve ataser'in yolladıı kaktüsler sağ salim elime geçti ve saksılarına yerleşti. Çok teşekkürker. Ben de trigonaları sanırım salı günü kargo'ya verebileceğim. Gecikmenin kusuruna bakmayın lütfen ama gerçekten bu aralar hayat çok yoğun :o
ya kusura bakmayın lütfen adresinizi silmişim tekrar yollar iseniz yarın hemen yollayacağım. kaktüslerinizi hazırladım ama adres lazım malumaliniz:cool:
hafta sonu eskişehir de idim:D . 3 4 sera gezme fırsatım oldu bu arada 80 tane hatta belki daha fazla saksı aldım hem ufak saksılar:cool: . eğer tohumdan ya da çelikle kaktüs ya da sukulent yetiştirmeyi düşünürseniz tavsiye ederim. kenara atmışlar bu bahsettiğim saksıları çuha çiçeği geliyormuş bunlarla. neyse uzatmayayım ellerinde ne varsa aldım:D . tanesi 100 kuruş:):D hemde. ne yapacaksın bu kadara çok saksıyı demeyin sakın:p bol miktarda da tohum buldum onlar için az bile gelecek sanırım. bu arada 1 kaktüs , 2 de sukulent buldum. kaktüsü kayınvalidem den arakladım. sukulentin birini seradan diğerini ise mezarlıktan aldım. 3 üde çelik biraz çoğalsınlar onları da tanıtırım size.
neyse hafta sonu geçti eve döndük artık buradayım görüşmek üzere;)
Sevgili Darla
Leş kaktüsünden kaldı mı hiç? Kokusu kötü olsa da çiçeğinin görüntüsü çok güzel.
Merhaba,
Leş kaktüsümden artık şuanda elimde sürgün kalmadı sevgili filiz ile size daha sonra yollayacağım bilginiz olsun .
Teşekkürler...
Darla, avatarındaki sukulentin adı nedir? Bir yerde daha görmüştüm, sanırım çiçek de açıyor. Adını söyleyebilirsen çok sevinirim.
Selamlar ;)
Merhaba,
Avatarımdaki bitki bir kardelen...
Benim geçen sene fotoğrafını koyduğum sukkulent çiçek açmak üzere.
Tüylü ve bordo renkli olanı.
Merhaba,
Avatarımdaki bitki bir kardelen...
Hımm, tamam teşekkür ederim. :rolleyes:
bugün ebayden bir miktar kaktüs ve sukulent tohumu satın aldım:(
daha önce başka satın aldığım şeylerde sıkıntı yaşamama rağmen tekrar deneyeceğim, nasip artık her an gümrükte kalabilir.aldıklarımdan başarılı olabilirde bitki alabilirsem şimdiden söz buradan paylaşacağım,:D 3 4 sene sonra tabi ancak büyürler:):D :D
amma velakin bana çok değişik gelen 2 tür tohumu aldım ki resmini paylaşmak isterim.
ilk resim bir sukulent şişman bitki adı da:)
ikincisi ise malum aloe vera cinsi
bakın bakın da ağlayın millet neler yetiştirmiş. biz hala 3 kaktüsü paylaşamıyoruz:)
bugün ebayden bir miktar kaktüs ve sukulent tohumu satın aldım:(
daha önce başka satın aldığım şeylerde sıkıntı yaşamama rağmen tekrar deneyeceğim, nasip artık her an gümrükte kalabilir.aldıklarımdan başarılı olabilirde bitki alabilirsem şimdiden söz buradan paylaşacağım,:D 3 4 sene sonra tabi ancak büyürler:):D :D
amma velakin bana çok değişik gelen 2 tür tohumu aldım ki resmini paylaşmak isterim.
ilk resim bir sukulent şişman bitki adı da:)
ikincisi ise malum aloe vera cinsi
bakın bakın da ağlayın millet neler yetiştirmiş. biz hala 3 kaktüsü paylaşamıyoruz:)
Vay canına ikisi de çok güzel. Biz bu kısıtlı halimizle bulabildiğimiz türlere bakıp, paylaşmaya çalışıyoruz. Vay halimize :p
Bugün bir kaktüs hediye aldım:) Üzerinde kuşburnu şeklinde dört tohum kapsülü var içinde de haşhaş tohumu kadar tohumlar var ama kaktüsün türünü bilmiyorum dediğim gibi, kuşburnu şeklinde tohumları var dikenleri sarı ve içe dönük. İsteyenlere tohumlarını göndereceğim.
Merhaba sayın filiz ne güzel bende bugün bir tane hediye aldım ama benimki çiçek gibi yaprakları ard arda iç içe geçmiş ve çiçeği andırıyor.
Ben sizin tohumlarınızdan isterim.Eğer isteyen olursa bende de aleo vera yavrusu var fazla...
Bugün bir kaktüs hediye aldım:) Üzerinde kuşburnu şeklinde dört tohum kapsülü var içinde de haşhaş tohumu kadar tohumlar var ama kaktüsün türünü bilmiyorum dediğim gibi, kuşburnu şeklinde tohumları var dikenleri sarı ve içe dönük. İsteyenlere tohumlarını göndereceğim.
ben ****** ben:p . evet evet ben;) . o aradığınız kişi benim valla ciddiyim benim:D
Merhaba sayın filiz ne güzel bende bugün bir tane hediye aldım ama benimki çiçek gibi yaprakları ard arda iç içe geçmiş ve çiçeği andırıyor.
Ben sizin tohumlarınızdan isterim.Eğer isteyen olursa bende de aleo vera yavrusu var fazla...
ama :o bana yollamamıştınız ondan yaaaaaaaaaaaaaa:(hüngürt
"Pelargonium" mış ismi sanırım bu da sukulent cinsi çok hızlı yayılıyormuş:eek: . sanırım bende çabuk çoğaltırım bunu deneyeceğiz göreceğiz:)
asıl bomba bunlar denizyıldızı bitkisi
çiçeği çok hoş bitkisi de çok tanıdık sanki bizim o güzel kokulu leş kaktüsümüze benziyor değil mi?:D
bu arada şişko bitki tohumundan elime fazla gelecek geldiğinde haber vereceğim:)
GYMNOCALCIUM cinsiymiş bu da çiçeklerinin güzeliğine bakarmısınız?
Sayın doğan pembe çiçeği olana bayıldım.
bu arada şişko bitki tohumundan elime fazla gelecek geldiğinde haber vereceğim:)
Aman o şişko tohumlarından ilk isteyen ben olayım. Leşle birlikte kardeş kardeş otururlar.
Şu sıcaklar bir geçse Koçtaş'a bakmaya gideceğim. Bir şeyler bulursam haber veririm.
Arkdaşlar, her mesajınızı alntı yaparak yazmayın bu gereğinden fazla yer kaplamasına neden oluyor. Okuma zorluğu da yaratıyor.
Merhaba,
Sayın ataser in bana yollamış olduğu kaktüsleri ektim ama hala bir hareketlilik yok işallah canlı kalırlar.
darla, ataser (henüz kargo gelmedi :( ölmediklerini düşünmeye çalışıyorum) adresinizi gönderirseniz tohumları postaya vereyim.
Sayın filiz ben size gönderemedim ki gönderecektim elimde kalmadı.
Ben size en kısa zamanda yollayacağım söz verdi.Çiçeğimin sürgünleri büyüsün biraz.Merak etmeyin aklımdasınız.
Sayın filiz size mesaj yollayamıyorum mail kutunuzu kapatmışssınız bilginize.
Darla biliyorum leş kaktüsünü bekleyeceğim :D ataserin gönderdiği kaktüs henüz ulaşmadı. Mail kutusunu nasıl kapattığımı bilmiyorum ;) açtım bir daha denerseniz sevinirim.
istediğiniz an yenisini yollarım, ama malum bir süre daha beklemekte fayda var bence sonuçta adapte olması ve köklenmesi zaman alan bir cins bu. ben kendime ektiklerimden sanırım 15 gün sonra filan gelişme görmüştüm.
Teşekkürler. Söz açılmışken sorayım en iyi adapta olabilecekleri ortam nasıldır? Pek bilmiyorum da ;) Kaktüslerde yeniyim ama şimdiden 5 oldu. Üç tanesini besiye(dallanıp budaklanmaları için) almaya çalışıyorum ama tık yok..
ben kumlu ve torflu toprak hazırladım
hazırlarkende karışımın içine biraz suda eriyen gübre atmıştım.
harmanladım hepsini
saksıladım kaktüslerimi ektim
baştan torfu ıslatmıştım bir dahada sulamadım
şimdi arasıra çıkartıp güneşlendiriyorum
çok sıcaklarda su kaybı oluyor dıye daha çok akşam üstü çıkarıyorum dışarı.
hepside hayatından memnun gibi bakalım şu anda
18 saksı oldu tabi bir çoğu sukulent ama kaktüslerimide çoğaltacağım tohumlar gelecek umarım becerebilirim
bebek parmağı ne hale gelmiş kıyamam yaaaa:( :(
umarım kısa sürede toparlanır. alakanıza çok teşekkür ederim
filiz hanıma geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum kendisi rahatsızlanmış:( . en kısa sürede aramızda olması dileğiyle
Teşekkürler ataser, kargo az önce elime geldi. Kaktüsler pek bir buruşuk duruyor nerdeyse hiç suları kalmamış. Bakalım yaşatabilecek miyim? Kargo da pek hızlıymış :D alınmayın lafım size değil.
ismide hız çağrıştırıyor değil mi?
bakın bakalım eğer olmaz ise yeniden yollarım
Ataser elinde varsa o dışarıdan topladığın kaktüsten istiyorum , varsa lütfen ha bu arada bendede 4 çeşit yılbaşı var istersen göndereyim kırmızı pembe mor ve katmerli kırmızı.
sevgili ephesos paketinizi hazırladım yarın vermeye çalışacağım sanırım bir sorun olmaz ise cmt sizde olacaktır.
bu arada enteresan bir durumu sizlerle paylaşmak istedim
ephesos için kaktüs almaya giderken kutu kalmış ve daha önce kopardığım ki sanırım 15 gün filan oluyor bir ufak kaktüs parçası buldum.
çelik olarak almıştım ve unutmuşum kutuda kalmış.
o günden bugüne ağzı kapalı idi, su - toprak - güneş - hava aklınıza ne geliyor ise yoktu ama hem çeliğin gövdesi dinçleşmiş hemde köklenmişti. kökü daha ufak ama sonuçta kök. hani yata yata büyür derler ya sanırım bu olmalı.
bundan sonra kaktüs grubuna çok sıkıştığımızda uygulanabilecek bir metod olabilir bu.
dinlenmeye alarak köklenmesine destek olunabilir belki de
neyse herkesle paylaşayım dedim
görüşmek üzere
Bana gelen kaktüsler de ıslak peçeteye iplik şeklinde beyaz beyaz kök çıkarmışlardı inşallah canlanırlar..
bence nemli toprağa ekerseniz tutacaktır. köklenmesi oluşmuş nasıl olsa kısa sürede de kaybettiği suyu almayı başaracağını sanıyorum:)
ama sözüm söz olmaz ise yine yollarım.
selamlar
koçtaşda bebek parmağı olduğunu duydum acaba yakınlarda olan varsa bakabilir ve mümkünse bana alabilir mi acaba?
sayın filiz ne durumda kaktüsler
kendilerine gelebildiler mi acaba?
bu arada bazı dostlar forumdaşlar bir ara demişlerdi ki bana.
bende şundan var bundan var adres verirseniz yollayayım
adres verdik ama ne gelen var ne giden unutmayın beni ne olur unutmayın:(
hep heveslendiriyorsunuz hemde unutuyorsunuz olmaz ama yaaaaaaaaaaaaaaaa
kimler mi bunlar???
kendilerini biliyorlardır:)
Ataser n'olur kusura bakmayın, biliyorum ben kendimi. Sevgili Darla ve Sonreis de beklemede maalesef. :(
Ama bu aralar inanın ki çok koşturuyorum.
Eğer hepiniz müsaitseniz önceden verdiğiniz adreslere bu hafta içinde söz ulaştırıyorum kaktüslerinizi. :o
şaka yapıyorum arkadaşlar şaka:)
biri daha var bakalım kendini deşifre etmedi daha:)
onu da bekliyorum:)
herkese kolay gelsin selamlar sevgiler
Ataser, kendimi deşifre ediyorum. Bir kaktüs daha geçti elime onu ayırıp darla ile size sürpriz yapacaktım vaktim olmadı. Sürprizi de bozdunuz. Ayrıca bir euphorbia milii :D sizin gönderdikleriniz şimdilik iyi görünüyor. İyi akşamlar.
inanmayacaksınız ama filiz sizde değildiniz kast ettiğim:)
bu arada ne öğrenmiş olduk, herkes itiraflara başalyınca salgın halini alıyormuş:)
sayın filiz yeni gelen kaktüsü bekleriz içiniz rahat olsun, hatta süpriz olmuş gibi de yaparız değil mi darla:)
siz bekleyin biraz daha 1 fazla olsun o da bizde olsun mantığıyla hayata devam ederiz:)
bu forum çok hoş bu arada ya
gerçek dostluklar kurulacağına eminim valla
herkese selamlar sevgiler
Merhaba,
Evet ben bilmiyorum duymadım hiçbir şey.
Sanki süpriz dedi birileri ama neyse...
Ben beklerim.
Teşekkürler..
:p Selamlar arkadaşlar:p
Eğer ki bir aksilik olmaz ise hafta sonu yine eskişehire gitme ihtimalim var, ve orada gördüğüm ve aslında çoklukla sahil bölgelere karşımıza çıkan bir sukulenti almaya düşünüyorum seradan.:cool:
Eğer arzu eden olursa birer kökte onlara alabilirim.:eek:
Parası çok büyük bir rakam değil, yani isteyen olur ise bendensin denebilecek bir durum var:D :D
Resmini forumdan bir başlık altından aldım. İsmi bizde katırtırnağı, kazayağı filan diye çeşitlilik gösteriyor latincesini de bilmiyorum:o ama bitki bu bitkidir.
İsteyen arkadaşlar bana haber verirlerse memnuniyetle alırım.
Son haberi bana perşembe günü vermeniz lazım ama, eğer gidebilirsem cuma günü gideceğim, yok gidemezsem o zaman da rezervasyon olarak kabul ederim bunları gittiğim zaman alırım,:D :D ama alırım söz.
Memleketime selam söyle ;)
Sn ataser bugün yolladım kaktüslerinizi. Bilecik'e iki günde geliyormuş. Perşembe yeni evlerinde olacaklar yani kolay gelsin:D
Çok teşekkür ederim
4 gözle bekliyorum:)
Ataser, Darla ve Sonreis, kaktüsleriniz kargoya verildi (sonunda).
Sanırım yarın yeni sahiplerine ulaşırlar.
Sayın kienne teşekkürler..
Çok saol kienne çok hora geçti valla:)
Dün buldum bu yavrulu güzeli, pek çok saksının üstünde çiçeği bile var iken ben en yavrulusunu seçtim valla, sonuçta arkadaşların türlerine katkımız olmalı değil mi:):D :D
Bakın bakalım hoşunuza gidecek mi?:confused:
Toplam 7 yavru mevcut ortadaki anne benim, yavruları ise isteyenlerin:cool:
İsteyenler hemen bana haber veriyor ve ben de pazartesi yollamaya başlıyorum:rolleyes:
Herkese bol dikenli saksılar:)
:mad:
Ataser hımmmm bilmem anlatabildim mi?
:p
EPHESOS valla dün buldum bunu, ilkini ayırdım sana tamam mı dostum:)
Teşekkürler ataser ben bu sukulenti bodrumdan bir evin bahçesinden aşırmıştım birkaç kök ama annem sağolsun dayamış suyu gerisi malum , iyi oldu bu saol teşekkürler dostum.
Sayın ataser bende talibim muhakkak isterim.Teşekkürler.
Bu arada türünü de öğrenebilir miyiz acaba?
Ataser, Darla ve Sonreis, kaktüsleriniz kargoya verildi (sonunda).
Sanırım yarın yeni sahiplerine ulaşırlar.
Sayın Kienne kaktüsünüz elime ulaştı çok şirin kendisi.
Teşekkür ederim.
Herkese merhaba tekrar,;)
sanırım bu kargo şirketlerinde sorun var bu sıralar nedense hiçbir şey zamanında gelmiyor:(
Neyse acaba bundan sonra hangi firma ile gönderdiğimizi de eklememiz daha uygun olmaz mı, ya da en azından ne olur bana haber verin ki ben bari gidip takip edebileyim. Yoksa buradaki kargocuları ekeceğim saksıya :mad:
selamlar:p
sevgiler:D
Ataser, el attım, haberiniz olsun.
Özelime adınızı, adresinizi yazın, önümüzdeki hafta şehire ineceğim gönderirim.
Bir tane daha var. Özelime ilk yazanındır.
bknz: http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1685&page=3
85 no'lu mesajdaki kaktüs çeşidi
Kienne harikasın,
bayıldım ve hala ayılamadım.
Kaktüslerim elime geçti ve çok da sağlıklı durumdalar çooooook teşekkür ederim.
Sayın filiz ve sayın ephesos leş kaktüsleriniz kargoya verilmiştir.
Bilginize..
Sevgili Ataser, Sevgili Darla
Önümüzdeki hafta kaktüslerinizi yollayacağım. Haber veririm.
Teşekkürler sevgili Nefsune.
Ataser, gönderdiğin kaktüsler nihayet cana geldi :D Teşekkürler.
Dün iki paket daha geldi, aklım şaştı, çok teşekkür ederim:)
çok sağolun:)
Bari paketlerin kimden geldiğini deşifre etseydiniz de merakta kalmasaydık gitti mi gitmedi mi? Dayanabilirmişlermidir? vs vs:(
Evet ataser, coyote haklı bir de açıklasaydın merak etmeseydik :D.
Ataserin gönderdiği cana gelen kaktüs :D
Susuzluk eski dosta merhaba dedirtti.Kaktüslerimin sayısını biraz arttırdıktan sonra fotoğraflarını ekliyorum.İsimlerini daha sonra araştıracağım
Darla teşekkürler kargo geldi ancak kaktüstürlerini kuru ortamda göndermek daha iyi olur aksi halde bir gün içinde nem ve sıcaktan çürüme yapar.
Benimki sağlam geldi bir gün gecikse ölürdü çürüyerek.
Çok teşekkürler darla.
COYOTE, çok saol harika bitkiler yollamışsın, çok ama çok teşekkürler
FİLİZ, çeşitlerim bir coğaldı bir çoğaldı aman diyim.:)
çok sağolun valla
çoğaldı derken neler var sayarmısınız...
En kısa sürede isimlerini tespit ederek resimlerini ekleyeceğim
Bu arada erzurumdan bana paket yollayan kim acaba ya
onada teşekkür edeceğim ama:(
Kim olduğunu bilemedim ki:)
Rica ederim.
Üzerinde benekleri olan : Haworthia attenuata
Büyük yapraklılar: kalanchoe
Gül gibi olan ufaklık: Sempervivumgillerden ama?:p
Boncuk gibi dizili yaprakları olanlar :Crassula grimsi olanın tam adı crassula nealeana diğerini ben de bilmiyorum:D
Odunsu gövdede uzun yapraklı: crassula column( yeşim ağacı diye geçiyor imiş)
Küçük yapraklı ve yanlarında tüyleri olanı hiç bilmiyorum.
Tabii bu sukullentlerin tam adını bilmem için bir fırın ekmek yemem gerekiyor. Sempervivum ve jovibarba diye bir aramay kalksanız onlarca çıkıyor. Hah bu galiba derken yok yok buymuş diye insan ne olduğunu şaşırıyor.:D
Bunlar son 1 aydır toplanan kaktüsler,
çelik durumunda olanlar çoğunlukta, ama sanırım pek çoğu tutacaktır.
buradan tekrar her türlü desteğini esirgemeyen arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.
Bunlarda devamı
Sanırım çok fazla fire vermeyeceğimdir bu saksılardan:rolleyes: ,
bunun yanında bol miktarda tohum ektiğim kaplarım var :D :D onların içerisinde de kaktüs tohumları mevcut. Bakalım onlardan da yavru elde edebilecekmiyim:confused:
ataser, darla kaktüsleriniz yola çıktı.
Allah daim etsin dileklerimle masaallah diyorum...
Oh maşallah Sn ataser kaktüs çiftliği olmuş sizinki. İnşallah hepsi tutar:D Şunu belirtmeden de geçmeyeyim 1. resim soldan ikinci sağ yanındakine göre daha nazlı gibi ve daha ağır büyüyor, diyorum ki bunu ve 2 resim soldan 1. ve altındakini daha küçük bir saksıya alsanız daha iyi olur sanki
Nazar değmesin yumurta kabuğu takın kaktüslerinize. Ama çok kıskandım.Sizin orada rüzgar esmiyor herhalde ataser :D Bizim burada bir rüzgar esti 10 numara olan saksımın içindeki toprak(yarıya kadar doluydu içinde de çiçek yoktu) balkona dökülmüş saksı da uçmuş aradık yok sonra saksıyı karşı komşunun balkonda!!!! gördük ve istedik :D ama altı yoktu haliyle...
Coyote valla en ufak boy saksı bunlar , hani resimde büyük duruyor ama sadece öyle duruyor valla:)
rüzgar esiyor esmez mi
resmen başlarında nöbet bekliyorum, hem bizim burada tek doğal afet rüzgar değil birde oğlum var ki asıl tehlike o, ya elinde fısfıs gezer buralarda ya da saksılarımı taşımaya kalkar:)
zor valla zor:)
ama şimdiden öğrenmesi lazım başka türlüsü olmaz değil mi:)
2.5 yaşında ve ana isimleri ile pek çok bitkiyi tanıyor, kendisine ait fesleğininde kafasını okşamadan odadan çıkmıyor:)
Unutmadan bu arada,
son bulduğumdan isteyenler bana özelden adreslerini yazarlarsa, hemen başlarım pazartesi günü yollamaya
Benden söylemesi;)
Allah bağışlasın oğlunuz da bitkisever olarak yetişiyor ne güzel. Madem ısrar ettiniz :D o son bulduğunuzdan rica ediciim bir tane.
Ben kardeşliğe kardeşlik demem, bana bundan gönderilmezse;)
Sağol Nevsune'ciğim iyi moral oldu:dilli:
gezgin balıkçı
11-08-2007, 20:53
Paylaşmak kadar güzel birşey var mı?Ben işyerimde daima çiçek çoğaltıp dağıtıyorum.
gezgin balıkçı
11-08-2007, 20:54
Bir karadenizli olarak ağacın değerini,çiçek ve doğayı çok severim.
Hoşgeldiniz aramıza Gezginbalıkçı.
Ataser, Darla adreslerinizi bir daha yazar mısınız? Mesaj kutum dolmuş, silerken yanlışlıkla sizinkiler de gitti.
Bunlar nasıl?
http://www.pcdir.cz/srom/Sukul_01.htm
Arzu Kasapoğlu
11-08-2007, 22:09
Hepsi harika GLCN.Paylaştığın sağol.
Öyle olmazzzzzzzzzzzzz:)
evde ne varsa çıkarıp koyacaksınız ki, aaa banada yollarmısınız diyelim değil mi ama:)
Paylaşımınız için teşekkürler:cool:
Bu arada ilk başta paylaşıma koymuş olduğum hint inciri kaktüsünden hala bulabilirim arzu eden olursa haber versin, ve son eklediğimde yeni sahiplerini bekliyor ona göre:)
darla, ephesos ve coyote sizlerin adresleri silmiş idim ben mesaj kutusu doldu diye tekrar adres yazarsanız pazartesi yollayacağım kaktüslerinizi, sevgiler saygılar:)
Bu sitedeki türleri tamamlamanız açısından gönderdim liste olarak kabul edipbulduklarınızın üstünü çizip eksik tamamlayabilirsiniz.:o :p :D :rolleyes:
Sn ataser GLCN ın gönderdiği listede varmış adını öğrenmiş olduk.
Crassula brevifolia imiş.
Biraz mesai yapmak lazım başında olanları belirleyerek elimizdekilerin bir envanterini çıkarabiliriz :)
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=141121#post141121
Burada da biberler var meraklılar var idi haber vereyim dedim
Merhabalar,
Sayın filiz teşekkürler kargomu bekliyorum.
Bu arada sayın nefsune bende katılıyorum o ne güzellik öyle..
Harikalar..Bunlarıda bulmak lazım ama!!!:rolleyes: :D
Sayın filiz kargom geldi çok teşekkürler.Kaktüsler şahaneymiş ellerinize sağlık.
Bu arada kargom ücretsiz geldi size zahmet mi verdim.Bir yanlışlık olmasın lütfen üzülürüm.
Teşekkürler.
Sizin kargo da az önce ulaştı elime gayet sağlıklı gözüyor teşekkürler . Kargoda bir yanlışlık olmalı çünkü ödemeli göndermiştim. Siz sağa sola sorun birisi ödemiş olmalı. Faturaya baktım ücreti alıcıdan yazıyor. Ayrıca ambalajımı burada övmenizi istiyorum ;) İyi günler.
Ayrıca tohum sözüm vardı size tohumları kaybettim o yüzden kaktüsün kendisini gönderdim şişede en alttakiler onlar olsa gerek gelirken karışmadıysa...
Tamamdır sayın filiz kargo ödemesini yaptım yanlışlık olmuş.
Evet bu arada arkadaşlar sayın filiz in paketi şahane olmuş kutlarım.
Apartman katı gibi dizmişsiniz kaktüsleri pet şişenin içine gayet sağlıklılar.
Ellerinize sağlık.Koleksiyonum baya büyüdü sayenizde.
Sayın filiz gönderdiklerinizin türünü bana söylerseniz çok menun olurum.
Teşekkürler.
Euphorbia milii büyük dikenli olan zaten forumda bir konu vardı bununla ilgili. en alttakilerin türünü ben de bilmiyorum. sukulent ataserin gönderdiklerine benziyor ama yaprak uçları renkli değil o yüzden emin olamadım. Resimlerini çekecektim webcam'de güzel çıkmıyor(başka makinem yok :() belki ataser güzelce çeker resimleri koyar da burada bilen birileri bulunur.
Teşekkür ederim ben bir araştırayım olmazsa burada paylaşırım...
FİLİZ o ne paketti öyle ve o ne güzel kaktüslerdi, çok teşekkürler bu arada en alttan çıkan kaktüs çok güzeldi. çok teşekkür ederim:)
FİLİZ neyin resmini istemiştiniz anamadım valla:( kusura bakmayın daha yeni uyandım da:cool:
Rica ederim kardeşler arasında lafı mı olur :D
Size gönderdiğim kaktüslerin ismini türünü bilmiyorum da onların resmini çekip yayınlasanız sitede belki bilen birileri bulunur diye..
Sn filiz www.cactuspro.com (http://www.cactuspro.com) sitesine bir bakın isterseniz ben oradan çoğu kaktüs ve sukullentimin adını öğrendim. Biraz zaman alıyor ama keyifli,çok fazla tür var.
Aslında benim elimde de (salt kaktüs yetiştirme isteğim ve yer darlığından dolayı) vermek istediğim iki Kalanchoe blossfeldiana (küçüğünü bu yıl büyüğünden çelikledim), bir Crassula, bir Sedum rubrotinctum, bir de Graptopetalum paraguayense var...
Fakat kargoda zarar görmelerini istemediğim için göndermeye kıyamıyorum... Fotoğrafları aşağıda...
Sayın kağan, pet şişeyi ortadan ikiye ayırıyorsunuz. daha sonra çiçeği yerleştirip şişeyi içiçe sokuyorsunuz ;) üzülmeyin kargoda hiç bişey olmuyor.
Sayın kağan, pet şişeyi ortadan ikiye ayırıyorsunuz. daha sonra çiçeği yerleştirip şişeyi içiçe sokuyorsunuz ;) üzülmeyin kargoda hiç bişey olmuyor.
Bilgi için teşekkür ederim. Ben saksıdan çıkarmadan göndermeyi düşündüğüm için pet şişe aklıma gelmemişti. Ayrıca Kalanchoe'lerin büyük olanı minik bir ağaç gibi. Büyük bir pet şişe gerkeli; ama sorun değil, evde pet şişe dolu...
146 numaralı mesajdaki kaktüsümden isteyenler parmak kaldırsın:)
ephesos kusura bakma hala kargoya gidemedim sanırım yarın ancak halledeceğim. bu arada darla ve coyote adresleri yollamadınız hala:( beklemedeyim sizleri de.
ve kagan çok teşekkürler sukulentler kendilerine gelir gelmez onlardan da dostlara yollayacağım söz valla:)
sağlıcakla kalın:)
Kağan Bey merhaba eğer bir mahsuru yoksa Kalanchoe blossfeldiana'ya ben talip olabilir miyim? İlk resimdeki sanırım. Mümkünse eğer tabii ;)
Kağan Bey merhaba eğer bir mahsuru yoksa Kalanchoe blossfeldiana'ya ben talip olabilir miyim? İlk resimdeki sanırım. Mümkünse eğer tabii ;)
İlkin hanım... Ataser bey sizden önce davrandı ve bitkileri kendisine gönderceğimi söyledim...
Sayın kagan, sayın ilkin'i kırmayalım bence:)
İlk resimdekinden bende çelik var köklenmez ise ilkin'den isterim artık:)
İlkin'e sizce de uygun ise ilk resmi yollayalım. Ama kalanlara sulanmayın benim onlar:):):):)
Bu kibar davranışınız için teşekkür ediyorum ataser bey, benimki gelsin söz size de güzelce bir çelik yollarım.
Kağan Bey size de ayrıca teşekkür ederim. Adresi birazdan yolluyorum. Çok sağolun. Bu sukulent türünün çok cici pıtırcık çiçekleri oluyor bildiğim kadarı ile ;)
Ataser, Darla
yarın göndereceğim kaktüsünüzü. Yalnız bu yıl, kargodan benim fena halde canım yandı. Ne şekilde zararsız geliyor, siz habire birbirinize gönderip duruyorsunuz. Aps mi, kargo mu daha hızlı. Küçük pet şişeyi kesip, içinde biraz toprakla göndermeyi düşünüyorum, uygun mu? Bana bilgi verebilirseniz sevineceğim.
Darla tekrar rica ediyorum adresini. Yarın sabaha kadar bu mesajı görürsün umarım.
Ben sürat kargoyu tercih ediyorum, diğer firmalar nedense yaz döneminde fena sapıttılar hem pahalı hemde yavaşlar. Aslında kaktüslerin yollanması gayet kolay oluyor, sonuçta su dertleri yok toprak da şart değil sadece kırılmasalar yeterli. O yüzden bir pet şişe gayet rahat işinizi görecektir:)kolay gelsin sağlıcakla kalın.
Sürat Kargo'yu ilk defa duyuyorum. Fiyatları da uygun anladığım kadarı ile. Yurtiçi Kargo çok pahalı mesela. Geçen 2 karış bir kutu içinde çiçek geldi bana. 12 ytl para ödedim. Ağır desen ağır da değil. İçinden çıkan güzellik için buna kat kat değer ama yine de çok abarttıklarını düşünüyorum :(
Benim asıl sorunum paradan çok, insaniyet ve malesef özellikle aras kargoda bu kalmadı. Kafalarına göre fiyat çıkartıyorlar, eğer adrese teslim yolladı iseniz 1 kere hiç olmayacak saatte uğrayıp daha sonra bulmayınca da şubeye gelmenizi istiyorlar vs.vs.
Ben sürat kargo ile anlaştım yollasam da alsam da 3.75 ytl fiyat gayet makul bir de yeni bir firma oldukları için müşteriyi hor görmüyor.
Neyse bu da işin diğer bir tarafı elbette bunları da konuşmak lazım.
İnsanlığı geçtim zaten Ataser Bey, aynı şey Yurtiçi Kargo'da da var. Geçen bana da bir paket geldi. Kendi kafalarına göre bir saat'te gelmişler ben de dışarıdaydım. Tekrar getirmelerini rica ettim. Hayır getiremeyiz diyorlar. İş yerimin önünden arabanızla devamlı geçiyorsunuz. Çıkıp gelemem şu anda diyorum. Geleceğiniz mesafe 100 metre bile değil diyorum. Yok olmaz kurallar böyle diyor. Ama teslimat parasını almışsınız. Sizin çalışma prensibinizi anlamıyorum. Paketi götürürüz kişi oradaysa veririz, yoksa ne hali varsa görsün mü yani diyorum. Birşey de diyemiyor. Çok can sıkıcı bir durum bu işte. Artık doymuşlar mı işe? Yoksa insanlar mı körelmiş anlamak çok zor :(
Bu arada anlaşmanızı nasıl yaptınız? Bilgilendirirseniz sevinirim.
Valla kesinlikle haklısınız ve bence bunun için yapılması gereken en iyi şey işletmelerin insan kaynaklarına ve genel müdürlüklerine bunları bildirmek. Bireysel şikayetler Türkiye'de hala itibar görnmese de belki çoğaldıkça dikkat çeker hale gelecektir.
bu arada arkadaşlar paketleriniz hazır yola çıkmak üzere, coyote senin fideler biraz yorgun gelebilir belki ama sanırım sen halledersin bakımlarını, görüşmek üzere:)
Merhabalar,
Bana çelik yollayan arkadaşların sayesinde kaktüs koleksiyonum genişledi.
Buyrun resimler...
Kagan Bey çok ama çok teşekkür ederim. Umarım sağsalim gelirler. Şimdiden heyecanlandım gerçekten ;) Küçük kaktüs için de çok teşekkür ederim. Çok düşüncelisiniz. Sağolun. Kargo gelir gelmez hemen haber vereceğim. ;)
Kargocu elinde poşeti sallayıp kulağını dayayıp bana deliymişim gibi baktıntan sonra da içinde ne var? diye aynı soruyu yöneltti. Gülmemek için zor tuttum kendimi. Ben de çiçek tohumu var dedim :D Bıyıktan gülümsedi(tahmin ediyorum o an bu insanlar nelerle uğraşıyor dedi)
Ataser, Darla
ikinizinde dediği kargo yerine kendi bildiğim kargoyla gönderdim:D . yarın mng size ulaştıracak
hem hızlı, hem ekonomik.
NEVSUNE VE KAGAN cok teşekkür ederim(z):)
kagan'ın teşhisi çok doğru, insanların hobisi olması kendine ait zevkleri olması o kadar tuhaf bir olay oldu ki insanlara bazı şeyleri söylemekte zorlanıyor artık bazı tutkuları olanlar. İhtiyaçlar piramidi vardır pekçoğumuz bilir, malesef halkımızın büyük bir çoğunluğu yemek barınak ihtiyaçı arasında kalmış durumdalar, zevk, hobi, keyif malesef kimsenin düşünebildiği bir şey değil artık.
Olay parayla da alakalı değil bence tamamen kültürle alakalı. Kargoya verilen 5 6 ytl yi yadırgayan insanların yapma çiçeğe dünta para ödemesi başaka türlü açıklanamaz sanırım.
Evet Ataser bu, dünya görüşüne bağlı olarak öncelik sıralaması ile ilgili bir şey. Yıllarca, ekonomik durumu katbekat benden daha iyi olan insanların "kitaplar çok pahalı" deyip, misliyle parayı çul, çaputa yatırdıklarını çok gördüm.
Hobilerin illaki çok parayla yapılması gerekmiyor. Hoş bizler sanırım biraz aşırıya kaçıyoruz şimdilik ama bu da zamanla yerine oturacak.
Hayatımdan örnekler vererek anlatıyorum ama bu olay benim ne zor şartlarda! yaşadığımı anlatacak. Üniversite mezunu olan ablam kitaplara para verdiğim için bana kızıyor ve bir gün dedi ki: 'Ya sen uzaylı mısın niye bize çekmedin kitapla çiçekle uğraşıyon ben senin yerinde olsam dantel alır çeyiz örer makyaj malzemesi kıyafet falan alırdım o parayla' :D ailem bana uzaylı diyorsa kargocu ne demesin....
Sevgili nevsune teşekkür ederim.Ellerine sağlık.
Olsun arkadaşlar biz bildiğimizi yapalım birgün gelecek onlar da belki bu doğru yolu bulacaktır. Ön ayak olmakta fayda var. ;) Ben üniversite de okurken, sırf hobi olsun diye yk yayınlarının satışını yapıyordum. Bir kuruluşa gittim kitaplar hakkında konuşuyorum. Çoğu ilgilenmiyor bile. Oturmuşlar kestane pişiriyorlar, b.sayarda oyun oynuyorlar. Kitaba para verecek durumumuz yok diyor biri ama aynı zamanda akşam alacağı rakıdan bahsediyor vs... Biraz kültür meselesi geri kalanı da yetiştirilme derken insalarımız boş ve mutsuz yaşıyor. Aynı şey çiçekler içinde geçerli. Hem mutluluk verici bir hobi hem de doğaya verdiğimiz zararlar için bir özür dileme bence bizimkisi. :)
papatyam
16-08-2007, 09:34
Paketlerinizi kargo ya verirken kesinlikle içinde bitki olduğunu söylemeyin elektronik vs uydurun birşeyler.
Bu arada kargo şirketlerini de kötülemeyin bozuluyorum ama :( her işin zorluğu var ve kargo şirketleri de sadece insan gücüne dayanıyor
Sevgili nevsune kaktüsüm geldi çok teşekkürler.
Bu tombik kaktüsün türü anladığım kadarıyla kaynana yumruğu...
Güle güle büyütün. Umarım, değmiştir. Aslında sonradan pişman oldum. Böyle tek bir bitki için masrafa değer mi diye düşündüm. Keşke yanında başka türlerden bitki ya da tohum ekleseydim.
Neyse sözüm olsun, alacağım tohumlardan ekme zamanında mümkün olduğunca çok kişiye ve çeşitlerle göndermeye çalışacağım.
Teşekkür ederim değmez mi siz yolladınız sonuçta.Çok sağolun.Ben halimden memnunum..
Sayın Ataser kargom geldi çok teşekkür ederim.
Bu kaktüslerin türleri burada var mıydı göremedim.Bana yolladıklarınızı nasıl ekeyim ve ne yapayım beni yönlendirebilir misiniz?
Uğramayalı ortalık ne güzel fıkır fıkır olmuş, kargo şirketleri kaktüsçülere çalışır olmuş :) Uzaktan takip edip kıskanıyorum.
Malumunuz, yoğunluktan üç paketi yollamam bir ayı buldu.
İş ve hayat düzene girer girmez dadanacağım başınıza :)
Arkadaşlar ben de uzun zamandır bakamamıştım. Hakikaten kargo firmaları ile çok sorun yaşanıyor. Eve geldiklerinde bulamazlarsa özellikle paketi temin etmek çok zor oluyor. Bir keresinde gelmişler evde yokmuşum bunlar da not bıraktıkları o kağıdı sitenin girişine fırlatıp atmışlar. Apartmanın içine bıraksalar anlarım ama site kapısına yani bahçe kapısına kağıt mı bırakılır? Bunu söyleyince de hatalı benmişim gibi de azar işittim. Saygısızlık heryerde var artık .İş sorumluluğu denen şey çok eskilerde kaldı anlaşılan. Neyse inatla düzgün kalmak için çabalıyoruz işte. iyi ki sizler gibi dostlar var da hobilerimizi paylaştıkça bu dostluk katmerleniyor.
Arkadaşlar aramızda bir kargocu var.:)
Kagan Bey Kalanchoe blossfeldiana ve küçük kaktüs geldi. :eek: Çok güzeller. Ama ödemeyi de siz yapmışsınız. Ah ah çok üzüldüm buna. Keşke ben verseydim :( Size çok şey borçluyum şimdi. :rolleyes:
İkisi de birbirinden güzel gerçekten. Onlara çok iyi bakacağıma emin olabilirsiniz. Kalanchoe'yi saksıya ekeyim biraz sarhoşluğu gitsin, onun da resmini yollayacağım. O kadar iyi paketlemişsiniz ki bir gram toprak düşmemiş kutuya. ;)
Çok ama çok teşekkür ederim. Beni çok mutlu ettiniz. Yaşasın kaktüs kardeşliği. Benim elimdekiler de yavru versin ben de sizlerle seve seve paylaşacağım.
Selamlar, sevgiler.
Sözüm meclisten dışarı bu arada:)
Darla, diğerlerine ne yapılıyorsa aynısını yapmakta fayda var bence ama bunlar sukulent olduğu için güneşte kurutmak sanırım çok da uygun olmayacaktır. o yüzden bence kuru harca ekip biraz beklemekte yarar var.
Bu arada nevsune valla çok teşekkürler , şahane bir kaktüsüm daha oldu:)
ve paket de çok iyi olmuş yeni bir fikir oldu bana bu:)
Bugün bir seradan kaktüs aldım bir miktar tanesi 1 ytl den:)
Nasıl diye sormayın ama sorun da anlatayım:)
Seracı amca, pek çok renkli aşı kaktüsü doldurmuş viyollere müşteri bekliyor, bende uyanık bir şekilde en irisini ve altındaki anaç gövdeden yavru çıkmış olanı aldım kenara koydum.
Amca daha ilk hamle de bunun aşısını düşürdü üstünden, ya yazık oldu filan dedim, daha yarım saat önce aşıladım ondan düştü ama evde olur bu dedi:)
o sırada kenarda kalmış ve renkli albenili kaktüslerin yanında ezilmiş kaktüsleri sordum sana 1ytlden vereyim dedi, ama biliyor ki almam onları ne öyle dikenli dikenli filan diye. Bir yandan da oğlum gene formunda baba kactüs kactüs deyip duruyor ver amca o zaman onları dedim aldım 5 tane birden(zaten 5 tane vardı).
Neyse aşısı kopana baktım, amca üstteki renkli olanı oymuş kabak gibi diğerinide sivriltmiş sokmuş içine:):eek:
-amca dedim bu tutmaz bence
-ben ormandan emekliyim ömrüm kaktüsün içinde geçti tutar tutar hatta tuttu bile dedi:D
başka lafa ne gerek var değil mi?
amcam sanki meksikanın ormanlarında memurmuş gibi uzman olmuş zaten:D :D
şaka yapıyorum arkadaşlar şaka:)
biri daha var bakalım kendini deşifre etmedi daha:)
onu da bekliyorum:)
herkese kolay gelsin selamlar sevgiler
O biri de bendim galiba sevgili Ataser ama mazeretimi ( dayımız kalp krizi geçirdi) bildirdim size ve aloelar elinize ulaştığı için memnun oldum. Affetmişsinizdir beni inşallah. :o
Arkadaşlar benim elimde 2 adet 4 yılda bir açan aloe vera yavrusu var.
Adresini özelime yazan 2 arkadaşa hafta içi yollayacağım.
Sevgiler...
Sayın selenn sizde değildiniz:) ,kendisi çok hoş bir kırçeiçeği adıyla anılır hehehehe:)
Bu arada sayın kagan çok teşekkür ederim, ama neden ödemeyi kendiniz yaptınız tabi aynı şey sayın selenn içinde geçerli. Mahçup ettiniz beni valla çok sağolun.
Bu arada sayın kagan bir paket yapmış arkadaşlar, hani uzaya yollasanız gider inanın. tekrar teşekkürler tüm dostlara:)
Yeni yerlerine yerleştiler bile tekrar çok teşekkür ederim, sağlıcakla kalın:)
Sn ataser kargo bugün ulaştı. Aslında dün gelmişler ama arkadaş kağıt bırakmamış falan neyse bugün tekrar getirdiler. Üzülerek söylüyorum biberler sizlere ömür:( onların neminden poşetteki bibercikler de nasibini alarak sizlere ömür. (malum burası çok rutubetli küflenmişler)Sadece ufak kırmızı biberleri,bazı tohumları ve kaktüsü kurtarabildim. Kalanchoe yoğun bakımda:confused: Olsun kalan sağlar bizimdir, çok çok teşekkür ediyorum.:D
Siz hiç üzülmeyin, hepsini telafi ederiz:cool:
Sağlam kalanları siz bana yazın özelden, eksik kalan biberlerin tohumlarını kurutup yollarım size:rolleyes:
Kaktüslerden tutmayan olursa onları da telafi ederim, çan biberinden de tohum ayarlamaya çalışırım sanırım bu aralar biberler pazarda gene boy gösterirler.
çözemedik şu kargo işini ama bakalım hayırlısı::o
:DÇok teşekkür ederim. Durumlarından haberdar ederim.
Sormayın açtım kapıyı bugün ne göreyim kargocu arkadaş sıkıştırmıştı paketi koltuğunun altına :( ne bilsin tabi. Neyse eldekileri adam etmeye çalışayım. Ama kaktüs gayet iyi sevindirici.:D
Selamlar kaktüslerimin fotoğraflarını nihayet gönderebiliyorum
Çok güzeller,ikinci karedeki bitkiden eskiden annemde vardı. Çok uzun zamandır arıyorum ama bulamadım. Nereden temin ettiğinizi öğrenebilir miyim?
Evet ya çok hoş bir sepet olmuş tebrikler:)
Gözyaşı çiçeği derlerdi o bitkiyede eskiler hani ağlıyor gibi ya:)
bu arada sayın M.sema bu güzellerden çelik isteme şansımız var mı acaba:)????
Hani der iseniz eğer ****** hangilerinden istersiniz diye bunlardan isterim diyecektim:)
Selamlar
Sevgili M.Sema senin de kaktüslerin çok güzeller. Kaktüslerini nerden aldığını öğrenebilir miyim?
Sayenizde birçok kaktüs türü gördüm :D . Ne büyük bir alemmiş bu kaktüsler alemi :)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.