Bağlan

View Full Version : Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım)

Sayfalar : 1 2 3 [4] 5 6 7 8 9 10 11 12 13

ataser
03-12-2007, 22:34
Mehtap hanım, resimde gözüken 1 tek çıplak ampul donmalarına mani oluyor aslında onun ısısı bile biraz işi çözüyor, ama havalar soğursa her kata 1 tane düşünüyorum sadece akşamları yakmak gerekeceği için çok da sorun olmayacak maliyet anlamında. Aslında daylight türü tasaruflulardan kullanmak lazım bitkiler faydalansın diye ama onların da ısısı yeterli olmuyor.
Bu arada bu resimdeki kaktüslerin en fazla yarısı benim satın aldığım kaktüslerdir. Kalanı kaktüs delisi dostlardan geldi, inanın insanlar bir amaç uğruna bir araya gelince yapılamayacak hiçbirşey yok.

menekşemehtap
03-12-2007, 23:03
Atıl bey sizin yeriniz de o seraya sahip olmak için neler vermezdim.Ama azimliyim 1 seneye kalmaz bende 5,10 katlı bir raf bulurum o zaman kaktüslerimizi yarıştırırız :D tek kelimeyle muhteşem valla.

menekşemehtap
03-12-2007, 23:07
Sevgili Esra hanımın gönlünden kopup bana gelen o eşşiz güzellikler isimlerini bilmiyorum ama bulurum inşallah.Kendisine burdan tekrar teşekkür ediyorum.Acele ile hepsini plastik bardaklara diktim biraz düzelsinler ilk bahara kadar ellemeyeceğim daha sonra saksıya geçerler.

ekin97
04-12-2007, 08:03
Merhaba Mehtap hanım,
özellikle telefonla haber vermelerini rica etmiştim ama aksilik işte, neyseki sağ kalmışlar.
Tutmayan olursa haber verin tekrar göndereyim:)
Sevgiler..

ataser
04-12-2007, 08:05
Amanında amanın neler gelmiş:)
güle güle büyütün:D :D

Bu arada ben de o bir sene boyunca eylemlerime devam edeceğim doğal olarak:cool: değil mi Menekşe hanım:cool:

fevziye
04-12-2007, 10:57
Ataser harika bir sera, harika kaktüsler, güle güle büyütün.

mehtap051
04-12-2007, 16:21
Menekşemehtap kaktüslerin pek şirin.Esra Hanımın eline sağlık.Çok güzel kaktüsler göndermiş.Güle güle büyüt.

menekşemehtap
04-12-2007, 21:36
Mehtapcığım teşekkür ederim evet hepsi birbirinden güzel valla birde isimlerini bulabilsem tam iyi olacak.

mehtap051
04-12-2007, 23:45
Arkadaşım kaktüslerin en kötü tarafı latince adları.Hem söylemesi hemde araması zor.Gerçi ben kaktüslere kendimce isimler koyuyorum.Örneğin mammillaria prolifera kaktüsüne üstündeki kırmızı çiçekleri bibere benzettiğim için kırmızı biber kaktüsü,sana gelen pamuk gibi olan kaktüse pamuk şeker kaktüsü diyorum.

Koyu yeşil
05-12-2007, 21:57
Caretta, çok geçmiş olsun. Benzeri başıma gelmişti acısını biliyorum. 6 ay topallattı beni o zamanlar. Mutlaka doktor söylemiştir ama uzunca bir süre basmamaya çalışırsanız üstüne daha iyi olur.

caretta
06-12-2007, 01:22
Caretta, çok geçmiş olsun. Benzeri başıma gelmişti acısını biliyorum. 6 ay topallattı beni o zamanlar. Mutlaka doktor söylemiştir ama uzunca bir süre basmamaya çalışırsanız üstüne daha iyi olur.
Teşekkür ederim.Üç gündür basmamaya çalışıyorum..Biraz geçmeye başladı :)

mehtap051
06-12-2007, 13:26
Arkadaşlar nihayet benim kaktüsümde açıyor. Mammillaria prolifera kaktüsüm çiçek açıyor. Tam açsın hemen sizlerle paylaşcağım. İlk gördüğümde üstündeki kırmızı bibere benzer çiçeği zannettim ama bu sabah baktığımda çiçek olduğunu farkettim. Sanırım sarı çiçek açıyor. Darısı kaktüsünün çiçek açmasını bekleyen arkadaşlara. Çok mutlu oldum ve hemen sizlerle paylaşmak istedim.

İlkin
06-12-2007, 13:40
Haydi gözünüz aydın, çok sevindim. :p

mehtap051
06-12-2007, 13:44
İlkin bende çok sevindim. Kaktüsün çiçek açması ne güzel duyguymuş. İnşallah diğer kaktüsleriminde açtığını görürüm.

menekşemehtap
06-12-2007, 14:00
Mehtapcığım gözün aydın aynı kaktüsten benimde var.İsminide senden öğrenmiştim zaten Atıl bey göndermişti.Umarım bende o güzel çiçeklerini görürüm.Bu arada 472 numaralı mesajındaki resminde o küçük minicik kırmızı tomurcuğu gözüküyordu.Demek açması bugüne kısmetmiş.

mehtap051
06-12-2007, 14:51
Menekşemehtap bu kaktüsün çiçeği o kırmızı tomurcuklar değil. Onlar duruyor. Bu çiçeğin tomurcuğuda kırmızı tomurcuk gibi ama bunlar yeşil oluyor. Yanlış anlamadıysam kırmızı tomurcukları sen çiçek zannetmişsin.

menekşemehtap
06-12-2007, 15:35
Evet o tomurcukları çiçek zannetmiştim.Peki onlar ne tomurcuğu o zaman?

celalsungur
06-12-2007, 15:38
Mucip Bey'in kaktüs cennetinden.;)

İlkin
06-12-2007, 16:01
Amanınnn inanamıyorum, harikalar. Masallah masallah. Gurbuz ailesinin neden fotograf makinesi yok ve bunlari cekip bize yollamiyorlar? Aşkolsun yani.

Bu arada Celal Bey siz ne zaman gittiniz çektiniz bu resimleri?

ekin97
06-12-2007, 16:05
Mucip Bey'in kaktüs cennetinden.;)

Mucip beyin serasımı var! ismi ne ve nerede???

celalsungur
06-12-2007, 16:05
İlkin, bugün çektim, dipladenia çeliği yollamamı istersen özelden adresini gönder. İnanmayacaksın ama Mucip Bey şu anda yanımda. Çelik ürettik. Mucip Bey'in serası Yalova'da.;) Galeriye de koyacağım diğer fotoğrafları. Kaktüs sayfası vardır herhalde.

mehtap051
06-12-2007, 16:07
Menekşemehtap kırmızıların ne olduğunu bende bilmiyorum. Belkide bu kaktüsün iki çiçeği var. Çünkü o kırmızı biber gibi çiçekler duruyor. Şimdi sarı açacağını düşündüğüm çiçek geliyor. Bir an evvel fotoğrafını çekip sizlerle paylaşmak istiyorum.

İlkin
06-12-2007, 16:20
İlkin, bugün çektim, dipladenia çeliği yollamamı istersen özelden adresini gönder. İnanmayacaksın ama Mucip Bey şu anda yanımda. Çelik ürettik. Mucip Bey'in serası Yalova'da.;) Galeriye de koyacağım diğer fotoğrafları. Kaktüs sayfası vardır herhalde.

Size inanmıyorum işte şimdi kıskançlıktan çatlayabilirim :( Şaka bir yana bol muhabbetler, güzel kaktüslere bakmalar valla yerinizde olmayı nasıl isterdim. Ah ah kader utansın. Dipladenia'yı inceledim şimdi forumdan. O bölüme geliyorum.

menekşemehtap
06-12-2007, 16:20
Anladım Mehtap en kısa zamanda görmek isterim çiçeği.Bu arada arkadaşlar Mucip bey sipariş alıyormu? :p Ne güzel kaktüsler diğer resimleride görmek isteriz.Birde serada kaç tür bitki var?

İlkin
06-12-2007, 16:22
Mucip Bey sipariş alıyor bana gelenlerden de görebilirsiniz Mehtap Hanım, kaktüslerin büyükleri de var ve çok güzeller ;) Büyük kaktüs bulabilmek çok önemli...

menekşemehtap
06-12-2007, 16:38
İlkin buna çok sevindim zira günlerdir Taner beye ulaşamıyordum.Yeni türler var almak istediğim umarım kendisinde vardır.Bu arada İlkin size gelenlerin msj numarasını yazabilir misiniz?

İlkin
06-12-2007, 16:49
Kaktüs çeşitlerinde 107. mesajdan itibaren görebilirsiniz mehtap hanım, adlarını sorduğum tüm kaktüs ve sukulentler oradan geldi. Bu sukulentin adı ne forum bölümünde en sonda da var resimler. ;)

menekşemehtap
06-12-2007, 16:55
Teşekkür ederim İlkin hemen bakıyorum onlara :D

mehtap051
06-12-2007, 17:40
Menekşemehtap bu kaktüs benim değil ama sana fikir vermesi açısından yolluyorum. Fotoğraf makinesindeki problemi giderir gidermez kendi kaktüsümüde yollarım.

caretta
06-12-2007, 18:36
Menekşemehtap bu kaktüs benim değil ama sana fikir vermesi açısından yolluyorum. Fotoğraf makinesindeki problemi giderir gidermez kendi kaktüsümüde yollarım.
Bu bende de var.Kırmızı süsü olanlar sarı çiçek açıyor :)
Menekşemehtap ben sana yollayacağım bundan..

İklimsiz
06-12-2007, 20:07
İlkin buna çok sevindim zira günlerdir Taner beye ulaşamıyordum.Yeni türler var almak istediğim umarım kendisinde vardır.Bu arada İlkin size gelenlerin msj numarasını yazabilir misiniz?

Sevgili menekşemehtap, Taner beye ulaşamıyorum demişsin. Taner beyin hepimizi ilgilendiren konuya mesajı şöyle:

"Kargo gönderisini Şubat sonuna kadar yapmak istemiyoruz, çünkü hem kışın bitkiler sulanmadığı için görünüşleri iyi olmuyor, hem günler kısa işe yetişemiyoruz (yalnız eşim ve ben), hem de kışın kargoda don ihtimali yüzünden. Bir de soğuk ve yağışlı havalarda serada çalışılamıyor"

Paylaşmak istedim.

mehtap051
06-12-2007, 21:32
Caretta benim kaktüsümde kırmızı süsler dururken başka yerden çiçek açıyor sanırım. Sana göre kırmızı süsler çiçek açıyor diyorsun değil mi? Banada kırmızı süsler duruyor ayrıca sarı bir çiçek açıyor gibi geldi.
Taner Bey'den siparişlerim olacaktı. Üzüldüm şimdi.Acaba 15 tatilinde siparişe başlarlar mı? Arkadaşlar Antalya'ya gidecekler . inşallah o zamana kadar siparişe başlarlar da kaktüslerime biran evvel kavuşurum.

caretta
06-12-2007, 21:48
Caretta benim kaktüsümde kırmızı süsler dururken başka yerden çiçek açıyor sanırım. Sana göre kırmızı süsler çiçek açıyor diyorsun değil mi? Banada kırmızı süsler duruyor ayrıca sarı bir çiçek açıyor gibi geldi.
Taner Bey'den siparişlerim olacaktı. Üzüldüm şimdi.Acaba 15 tatilinde siparişe başlarlar mı? Arkadaşlar Antalya'ya gidecekler . inşallah o zamana kadar siparişe başlarlar da kaktüslerime biran evvel kavuşurum.
Mehtap51, aynı şeyi söylüyoruz .Kırmızılar duruyor :) sarı çiçek açıyor :) Aynı kaktüste ..
Tarzı öyle demek istemiştim.

mehtap051
06-12-2007, 22:08
Caretta bilgin için teşekkürler. Eşim kaktüsten pek anlamaz ama ona da sordum. O da sanki kırmızılar sarı çiçek açıyor dedi. Biraz kafam karıştı. Senin yazını da öyle algıladım. Kusura bakma. Eşim bu kaktüsü bana hediye etti ve ilk gördüğümde pek hoşuma bile gitmemişti. Zamanla onu sevmeye başladım. Hiç sorun olmadan büyümesi hoşuma gitti. Tam acemi işi bence. Şimdi çiçek açmaya başlayınca da en gözde kaktüsüm haline geldi. Bu kaktüsümde yeni farkettim 3 tane daha tomurcuk var. Çiçek açmak için bekliyorlar.İkisi daha küçük ama diğeride yakın zamanda çiçek açacak gibi. bu kaktüsümü sulasam mı acaba? Dün diğer kaktüslerimi suladım ama bunu sulamadım . Çiçek açıyor diye sulamaktan kaçındım. Kaktüslerimi evim kaloriferli olduğu için ayda 1 kere suluyorum.Kaloriferli evlerde kaktüsler tam uykuya geçemedikleri için sulamam gerekiyormuş.

DELTA 1
06-12-2007, 22:58
merhaba
bu siteye bende üyeyim çok sık girmesemde arasıra giriyorum bende kaktüs ve her tür çiçek hastasıyım kaktüslerimden sizede göstermek isterim ama nasıl yollanır bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim birde çok değişik kaktüsler var onlasrdanda edinmek istiyorum lütfen cevap verirseniz sevinirim.
delta

menekşemehtap
06-12-2007, 23:33
Sevgili Mehtap teşekkür ederim artık çok iyi anladım kırmızılar ayrı çiçekler ayrı.:D
Sevgili caretta çok teşekkür ederim Atıl bey bana bu kaktüsten göndermişti sorunsuz büyüyor o yüzden benim o kaktüs hakkımı başka bir tür olarak eklersin çok mutlu olurum.
Sevgili DELTA sitemize resim eklemek için bir kaç yerde konular mevcuttu,yalnız nerede olduklarını hatırlayamadığım için kısaca anlatmak istedim size; gelişmiş modda fotoğraf ekle linkini göreceksiniz orayı tıklayıp gözat ve bilgisayarınızdan yüklemek istediğiniz resmi bulup seçiniz daha sonra yükle butonuna basınız.Resim yüklenince linkini altta gösterecektir ön izlemeden kontrol ederek değişiklikleri kaydedin butonuna tıklayarak siteye resim ekleyebilirsiniz.

menekşemehtap
07-12-2007, 00:32
İklimsiz Taner bey konusunda bilgilendirdiğin için çok teşekkür ederim.Açıkcası şubat sonuna kadar bekleme fikri beni biraz üzdü ama daha sonra düşününce kendilerine hak verdim Taner ben bence işini çok büyük bir titizlikle yapıyor.

Ophrys
07-12-2007, 00:41
Konu dışı yazışmalarınızı lütfen özel mesajlarla halledin :)

Ophrys
07-12-2007, 00:53
DELTA burayı (http://http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=15) tıklarsanız fotoğraf işleme programlarına ulaşabilirsiniz.
Fotoğraf boyutunu doğru ayarladıktan sonra ekleyememeniz için hiç bir sebep yok.

Hakan KINACI
07-12-2007, 08:20
Sn.Celal Bey;
Böyle güzel fotografları koyuyorsunuz :) bu güzelliklere aşık olmamak elde değil... :)
Tabii Sn.Mucip Beyi de tebrik etmeden olmaz, :) neye elini değse çoşuyor maşşallah... :)

mehtap051
08-12-2007, 12:52
Arkadaşalar bugüm kalktığımda kelimenin tam anlamıyla şok oldum. Oğlum kaktüslerimi sulamış. Oysa ben kaktüsleri perşembe günü sulamıştım. Ne yapabilirim. Arkadaşın biri saksının altına gazete koy, fazla suyu alır yazmıştı sanırım. Aynı işlemi uygulasam olur mu?
Oğluma onlar sulanmaz dediğimde verdiği cevap çok susamışlar oldu. Çok sinir oldum. Bir daha su dökmemesi için uyardım. Kaktüslerin içi su dolu havalar ısınıncaya kadar su verilmez dedim ama buna pişman oldum. çünkü içi su dolu deyince daha çok merak etti. Sanırım yakında kaktüsümün içine bakılmış olacak. İnşalah uyarılarımı dikkate alırda zarar vermez. Su içinde nasıl duruyor niye sallayınca su sesi gelmiyor dedi.

menekşemehtap
08-12-2007, 13:19
Mehtap üzüldüm şimdi ama çok su vermediyse sorun olmaz her halde çünkü ben su veriyorum kaktüslerime sıcak yerde duruyorlar.Bu arada bir şey daha kaynana dili kaktüsüm bir gece yağmurun altında kalmış bende çok korkmuştum o zaman ölür dedim kesin ama ölmedi belki türünden dolayı dayanaklıdır bilemiyorum ama peçetede emer suyu diye biliyorum.Bu arada oğlunun verdiği cevaplar çok güldürdü beni yerim onu ya ama sakın ona kızarak anlatma ertesi gün kalktığında kaktüslerini paramparça görmek istemiyorsan.

İklimsiz
08-12-2007, 18:53
Sevgili Mehtap, öncelikle geçmiş olsun ama o kadar endişe etme bence kaktüsler dayanıklıdır. Oğlunun davranışı bana bir kitapta okuduğum başka bir hikayeyi anımsattı.

Evin televizyonu bozulur ve tamirci çağırırlar. Tamirci televizyonun arka kapağını açtığında içersinde kurumuş ekmek kırıntıları görür. Evde 5 yaşında biz çocuğu vardır, annesi onu azarlamaya başlar. Çocuk şöyle cevap verir: Televizyonda Afrika'daki aç çocukları görünce dayanamadım.

mehtap051
08-12-2007, 20:31
İnşalah kaktüslerime bir şey olmaz. Çok sinir olmama rağmen ****** kızmadım. İlerleyen günlerde belli olacak kaktüslerimin hali. Normalde kaktüsleri çok sevmiyor dikenleri batıyor diye. Bana da hep kızıyor. Evin içi kaktüs doldu hala kaktüs alıyorsun diye.

Menderes
08-12-2007, 20:57
Merhaba Mehtap hanım
Öncelikle geçmiş olsun ufaklık yapmış yapacağını,Lakin çocuktur asla kızma kaktüslere gelince sıcak bir ortamda suyu çabuk emerler sağlıklı olarak büyümeye devam ederler canınızı sıkmayın.
saygılarımla

ataser
08-12-2007, 23:04
Aslında derdimiz hep onların bu kültür içinde yoğrulmaları değil mi?
Bugun yanlışlıkla sulamış olabilir ama içine su dökmemiş, bir bitkiye su verilmesi gerektiğinin bilinciyle sulamış, bence yaptığı kesinlikle doğru sadece amatör daha.. Bu foruma gelmeden önce bizde evdeki kaktüslerimizin dibine tabak koyup her gün sulamadık mı sanki...:)
Valla ben her türlü işi hasarları göze alarak oğlumla yapıyorum. En fazla kırar döker ama böyle öğrenecekler. Akvaryumu bile 3 yaşındaki oğlumla temizliyorum, seraya onunla gidiyorum örnek biziz ve böyle öğrenecekler...İyiki varlar...Hayatımızın anlamı onlar.

İklimsiz
09-12-2007, 12:01
Evimde 5 gündür konuk olan bu güzelliği görmenizi istedim;) Bundan sonra gitmek istese de göndermem, misafirlik bitti artık evin bir üyesi oldu:D

Mucip abi, hiç yabancı geliyor mu:D

mehtap051
09-12-2007, 12:06
Kaktüsün çok güzel görünüyor. Pamuk şeker gibi.Bu kaktüsün adı ne? Ataser oğluma kızmadım ama içten içten sinir oldum. Eşiminde balık tutkusu var .2 tane akvaryumumuz var ,yetmiyor diye 3.yü almayı düşünüyor. Eşimde oğlumla yapar akvaryumun temizliğini. Oğlumunda çok hoşuna gider.

guler64
09-12-2007, 15:04
Bu bitkiyi ilk defa görüyorum.Hayranlıkla seyrediyorum aman solmasın

İklimsiz
09-12-2007, 15:26
Mehtapcığım, bu kaktüs mammillaria plumosa. Mucip abinin kaktüsland serasında sıkılmış, bira karadeniz havası alayım demiş:) Geldiğinde minik bir çiçek tomurcuğu vardı üzerinde. Tomurcuk serpildiğine göre karadeniz havasını sevmiş olmalı:)

Mucip Gürbüz
09-12-2007, 17:24
Gözüm bir yerden ısırıyor ama, imajı değişmiş karadenizde.

malina
09-12-2007, 19:31
Kaktüslerin içi su dolu havalar ısınıncaya kadar su verilmez dedim ama buna pişman oldum. çünkü içi su dolu deyince daha çok merak etti. Sanırım yakında kaktüsümün içine bakılmış olacak. İnşalah uyarılarımı dikkate alırda zarar vermez. Su içinde nasıl duruyor niye sallayınca su sesi gelmiyor dedi.

Bence küçük bir parçayı gözden çıkarmalı ve içinin neye benzediğini birlikte incelemelisiniz :)

İlkin
10-12-2007, 09:23
Güle güle büyüt kaktüsünü sevgili iklimsiz, bana da kaktüsland'ten gelmişti o kaktüsten pamuk şekeri gibi aynı, kaktüs çeşitlerinden 107 no'lu mesajımda var çok güzel gerçekten. Ben gerçi beyaz taşları kaldırdım koyu renk taşlar koydum kaktüs ortaya çıksın diye daha güzel oldu.

mehtap051 üzülme sen de bence, kızıp üzülmek yerine en güzel çözüm sayın malina'nın dediği gibi öğretici olmak, bir daha bence hiç dokunmaz kaktüslerine ;)

İklimsiz
10-12-2007, 17:14
İlkinciğim çok teşekkür ederim, taşların rengini değiştirme fikri bana da uydu:) Birde az önce dikkatimi çekti, o minicik sarı çiçek akşam kapanıyor.

mehtap051
10-12-2007, 21:19
Sayın Malina tekrar sorarsa bende sizin dediğinizi yapmayı düşünüyorum.İ klimsiz bendeki mammillaria kaktüsümde çiçek açtı ve dediğin gibi akşam çiçek kapanıyor.Sanırım bu tüm mammillaria türleri için geçerli.

Koyu yeşil
11-12-2007, 10:41
Merhaba, küçük saksılarda duran kaktüslerimi haftasonu biraraya getirip bakkaldan bulduğum bir ekmek kasasına ektim. Önce içini kalın bir naylonla kapladım ve zeminde delikler açtım. Belki çok estetik değil ama işlevsel oldu bence ;). Balkona yerleştiler! Yer sıkıntısı için birebir ;)

Vildan Sönmez
11-12-2007, 10:55
Arkadaşlar kaktüsüm bir ay aradan sonra yeniden açtı.

Vildan Sönmez
11-12-2007, 10:56
Dikenin dibinden tomurcuk geldiğini düşünüyorum.

mehtap051
11-12-2007, 11:34
Koyu yeşil kendince güzel bir çözüm bulmuşsun. Bende çiçeklerim için çiçeklik almak zorunda kaldım. Bu siteye üye olan tam bir çiçek hastası oluyor. Siteyi evdeki tek çiçeğim olan bambularımın bakımı için bilgi ararken buldum. Şimdi ise çiçeklerim siz sevgili arkadaşlarımın ve benim kaktüs çılgınlığımla her gün artıyor. Vildan benim kaktüsümde sarı çiçek açtı. Fotoğraf makinesinin yapılmasını bekliyorum. Bir an evvel açan kaktüsümü sizlerle paylaşmak istiyorum. Herkese bol kaktüslü günler.

caretta
11-12-2007, 12:28
Sonunda her iki Mehtap arkadaşıma bugün kaktüsleri gönderiyorum :)

Yalnız kaktüsler bahçemde olduğu için ve günlerdir yağmurlar yağdığı için kötü gözüküyorlar.Olabildiğince içeride ve kuru tutarsanız iyi olur..Ne de olsa Fethiye havasına alışıklar soğukta ve ıslak yerlerde bırakmayın lütfen.Benim kaktüslerimden bir tanesi eksik-kahverengili küçük seramik kap- çünkü paylaşılacak yeri kalmadı..Diğerlerinin hepsinden koydum pakete..

Darla ve Vildan Sönmez, sırada sizinkiler var.En yakın zamanda göndermeye çalışacağım.

mehtap051
11-12-2007, 16:30
Caretta çok teşekkür ederim.Kaktüsler gelince kalorifere yakın bir yere koyayım mı? Hem soğuk değil hemde fazla su buharlaşmış olur.Kaktüsleri gelir gelmez dikmeli miyim? Yoksa birkaç saat bekleyeyim mi?

caretta
11-12-2007, 19:57
Caretta çok teşekkür ederim.Kaktüsler gelince kalorifere yakın bir yere koyayım mı? Hem soğuk değil hemde fazla su buharlaşmış olur.Kaktüsleri gelir gelmez dikmeli miyim? Yoksa birkaç saat bekleyeyim mi?

Sevgili Mehtap, bu konuda danışabileceğin en son kişi benim herhalde :)Sanırım daha bilgili arkadaşlar yardımcı olsa iyi olur..
Niğde karasal iklim içeren bir yer değil mi..? İçeride olması kesin de kalorifer yanı uygun olur mu bilemedim.

Geldiğinde direk toprağa dik bence.Zaten 3 gün dışarıda olmuş olacaklar.Bazıları daha hassas yapıda , dayanamayabilirler.Tabii bu benim fikrim.
Umarım işine yararlar...

mehtap051
11-12-2007, 20:49
Caretta Niğde karasal iklim olduğu için çok soğuk oluyor. Ben kaktüslerimi evimin en soğuk yerine koydum. Sen soğukta bulundurmayın yazınca kalorifere yakın yere koyayım mı diye sordum. En iyisi kaktüsleri gelir gelmez dikip, evimin en serin yerine koymak. Teşekkürler

günsu
12-12-2007, 22:30
Bunlarda benim kaktüslerim 26430

günsu
12-12-2007, 22:40
Sarı olanın adını bilmiyorum:confused:Temmuzda tomurcuklandı eylül gibi çiçek açtı,normalmi bilmem.İlk busene açtılar.Mamillaria'msa şu anda çiçekli,yalnız çiçekleri açık pembe.Doğrusu burda okuduğum bakım kurallarına pek uyduğum söylenemez acaba o yüzdenmi rengi açık diyorum.Sadece fazla sulamıyorum,altında kalorifer var başka koyacak soğuk yer yok.:(

menekşemehtap
12-12-2007, 23:16
günsu kaktüslerin harika ve en güzeli paylaşmak istersen bir sürü yavru var üzerinde istersen bu arada talibim :rolleyes: Ne güzel çiçekleri var öyle valla seyrine doyum olmuyordur. Birde biz görebilsek ah ahh.

menekşemehtap
12-12-2007, 23:34
Arkadaşlar sizlerle bir şey paylaşmak istiyorum. 775 numaralı mesajımdaki üstten ikinci sıradaki beyaz tüylü kaktüsümü bugün saksıya geçirmek için bardaktan çıkardım. İyiki de çıkarmış gözlerime inanamadım 1 hafta önce biraz su vermiştim. Kök kısmı tamamen erimiş ve tabiri caizse cımcılık olmuş.Çok üzüldüm suyu gramla vermeme rağmen özünde ne kadar da su varmış hemen o telaşla eriyen bütün kısımlarını kesip kuru bir toprağa tekrar diktim. Doğrumu yaptım bilemiyorum, sizlerin de fikrini almak isterim bu gibi durumla karşılaşan arkadaşlarımızın yardımına ihtiyacım var.

sinaninci1
13-12-2007, 00:36
Kaktüsü ektigin yerden çikar, iki hafta kadar dişarda tut kestigin yer kurusun. Saksının altında tabak koyma, topragın süzek olmasına dikkat et, verdigin fazla su alttan akıp girsin. Eger tabak koymak mecburiyetin varsa, yarım saat sonra tabaktaki suyu dök.
Topraktaki kum oranını arttır.
Saygılar.

menekşemehtap
13-12-2007, 00:46
Sevgili sinaninci şimdi onu tekrar çıkarsam ve dediğiniz gibi 2 hafta dışarıda bekletsem var olan kendi öz suyunuda kaybedip kuruyup ölmezmi? Çok dedirgin oldum şimdi. Zaten 4 gün sonra 10 günlüğüne şehir dışına çıkacağım nasıl yapsam şaşırdım. Hiç dokunmasam bu şekilde yaşamaz mı sizce?

günsu
13-12-2007, 00:47
****** seve seve veririm,sarıdan şimdilik bir tane verebilirim çünkü diğerlerinin sahibi var yavrulayınca dahada verebilirim,uçuk pembe olan o kadar çok yavruluyoki.Yola dayanır herhalde ama sarı olan dayanırmı bilmiyorum.uçuk pembeye kaynanatopuzu diyorlar mis gibi kokusu var bir gün dayanıyor çiçeği, dikenleri çok sert,allah kimseyi üzerine düşürmesin:D ama sarı olanı aksine yumuşak diğerine nazaran birikigün dayanıyor.;)
Islak peçeteye sarsak olurmu acaba,yoksa arada kalıp ezilirmi:confused:Yakın yerde olsanız toprağa dikerdim ama .

menekşemehtap
13-12-2007, 01:00
günsu olumlu cevabın için çok teşekkür ederim.Pazartesi günü Ankaraya gideceğim 10 günlüğüne döndüğümde alsam olurmu? Hemen araştırmaya başlıyorum o sarı çiçeklinin ismini bir tane olsun siz paylaşmak istemişsiniz ya biride bir binide bir teşekkür ederim. Şöyle paketleyebilirsin günsu; küçük bir kutuya aldığın yavurları koyup üzerine bir pamuk koyup kamuğun üzerinede bantla kutuya yapıştırabilirsin ama kaktüse değmeyecek bant zaten pamuğuda bundan dolayı koy diyorum. Hem bir birlerine karışıp yapışmazlar hemde zarar görmemiş olurlar ıslak peçeteye gerek yok canım kuru gelsinler daha iyi bu geceki su dolu kaktüsümden sonra suya neme düşman oldum :D

sinaninci1
13-12-2007, 03:02
Alttaki linke bak. Kaktüslerin ne kadar güçlü, kararını sen ver.
Sayın uyar11'nin yazılarını oku gerekli bilgiye sahip olursun.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=155396#post155396

ataser
13-12-2007, 10:12
Evet kesinlikle bir süre toprak dışında tutup kaktüsün dibinin kurumasını beklemelisiniz. Toprakta kesinlikle çürüme devam edecektir.

ataser
13-12-2007, 10:16
Sayın Menekşemehtap, sonradan gördüm son sorunuzu:)
2 hafta bekletmeyin bence de çok uzun bir süre, ev şartlarında 2 hafta da bozulur. Ama daha önce tesadüfen farkettiğim bir yol var, onu deneyebilirsiniz. Saklama kaplarının kapağı kapalı ve karanlık bir yerde durursa çok kısa sürede kaktüsler yeniden kılcal kökler vermeye başlıyor. Biraz formları bozluyor, kurumaya benzer büzüşmeler oluyor sonra köklenince toprağa taşıdığınızda kendine geliyor.

günsu
13-12-2007, 10:53
günsu olumlu cevabın için çok teşekkür ederim.Pazartesi günü Ankaraya gideceğim 10 günlüğüne döndüğümde alsam olurmu? Hemen araştırmaya başlıyorum o sarı çiçeklinin ismini bir tane olsun siz paylaşmak istemişsiniz ya biride bir binide bir teşekkür ederim. Şöyle paketleyebilirsin günsu; küçük bir kutuya aldığın yavurları koyup üzerine bir pamuk koyup kamuğun üzerinede bantla kutuya yapıştırabilirsin ama kaktüse değmeyecek bant zaten pamuğuda bundan dolayı koy diyorum. Hem bir birlerine karışıp yapışmazlar hemde zarar görmemiş olurlar ıslak peçeteye gerek yok canım kuru gelsinler daha iyi bu geceki su dolu kaktüsümden sonra suya neme düşman oldum :D

Tamam canım sen döndüğünde bana adresini yazarsın;)diğer beyaz tüylü olan mamillariayı kastediyosun galiba ondanda gönderirim istersen fotoğrafta çıkmamış ama birde kaynanadili var ondanda koyabilirim eğer sende yoksa,benim mamillariam açık pembe beyaza yakın bu sitede gördüklerim sıklamen eminim daha güzellerdir.Ayrıca arkadaşlar hiç kaynanadilinin çiçeğini göreniniz varmı:confused:

menekşemehtap
13-12-2007, 13:24
Ataser hemen topraktan çıkarıp dediğiniz gibi saklama kabına koydum en fazla bu şekilde 4 gün bekletebilirim.Umarım bu süre zarfında köklenir.Günsu tekrar teşekkür ederim kaynana dili var bende bayada büyük ağaç olmaya doğru ilerliyor teşekkür ederim.Bu arada kaynana dilinin çiçeğini bırak meyvasını bile gördüm :D ama benimkinden değil.

mehtap051
13-12-2007, 19:25
Ekin97 ve carettaya çok teşekkür ederim. Kaktüslerim bugün elime geçti.

günsu
13-12-2007, 22:59
Kaynanadili26467
Mamillaria26468

günsu
13-12-2007, 23:04
Resimlerim afiş gibi çıkmış nasıl küçülteceğimi bilemedim :o

menekşemehtap
13-12-2007, 23:49
günsu senin kaynana dili benimkinden farklıymış siteye eklemiştim ilgili bölümüne merak edersen ordan bakabilirsin. Seninki daha bir güzel cinsmiş bir değişiklik var yani.Benimki çok bakımsızdı geldiğinde şimdi biraz biraz düzelme gözlemliyorum. mehtap051 ne güzel sen kavuşmuşsun benimkiler gelmemişti yarın elimde olacaklarmış heyecanla bekliyorum.Keşke resimleri paylaşabilseydin.

mehtap051
14-12-2007, 00:41
Bende resimlerini paylaşmayı çok istiyorum ama fotoğraf makinesindeki problem devam ediyor. Menekşemehtap çok güzel kaktüsler geçecek eline. Ben görünce çok sevindim doğrusu. Salonum kaktüs bahçesine döndü. ****** yeni başlayan biri için. Onları büyütüp arkadaşlarımla paylaşmak için sabırsızlanıyorum. Artık eşim ve oğlum yeter demeye başladılar. Bende birde seradan getirttireceğim başka istemem dedim. Koskoca bir yalandı . Kaktüs görünce dayanamıyorum. Tüm kaktüslere sahip olmak istiyorum. Geçen gün yemeğe gittik. Restorantta güzel 2 tane kaktüs gördüm. Satın almak istedim. Restorantın sahibi hediye olduğu için satamayacağını söyledi. Ankara'dan arkadaşı göndermiş. Kaktüs çılgınlığımın boyutunu düşünün artık.
Günsu kaktüslerin ne güzelmiş. Güle güle büyüt.

günsu
14-12-2007, 08:52
Teşekkür ederim canım;)Al bendende o kadar burdaki kaktüsleri çiçekleri gördükçe daha bi bitki sevdalısı oldum,orkideydi afrikamenekşesiydi derken şimdide pulmeriaya taktım,tabi bu arada mumçiçeğini ve bir gecelik gelinçiçeğini söylemeyi unuttum:D

menekşemehtap
14-12-2007, 17:00
caretta bitkilerim bugün elime geçti.Çıldırmamak elde değil ne güzel şeyler onlar öyle ya mini mini pıtırcıklarım benim, hemen saksıladım resimlerini çekip bu gece eklerim carettanın gönlünden kopanları. Tekrar teşekkür ederim.

menekşemehtap
14-12-2007, 17:03
Bu arada sanırım çoğu sukulent cinsi isimlerini bilmiyorum tabi araştırmaya başlayacağım en kısa zamanda. Bu arada hiç birine su vermedim dediğin gibi kuru ve sıcak bir ortamda dinlenmeye alındılar. Bir kaç bitki hakkında sorularım olacak ama resimle beraber soracağım anlatması zor olur bu türlü. Bu arada kargo ücretini de ödeyerek beni çok mahçup ettiniz zaten bir sürü yavrunuzu paylaştınız keşke benimde bir katkım olsaydı. Tekrar teşekkür ederim caretta.
Sevgiyle kalın.

menekşemehtap
15-12-2007, 00:41
Sevgili caretta'nın gönlünden kopanlar yeni evlerindeler. Gelen kaktüslerin hepsini bir araya topladım yerden tasarruf için. Bu arada isim olarak sadece leş kaktüsünü biliyorum diğer kaktüsler çok minik olduğu için çıkaramadım. Diğerleri benim umduğuma göre sukulent türü, sanırım ilgili başlıkta aramalarımı yapıp isim tesbitinde bulunmalıyım. Bu arada hiç birine su vermedim.Umarım sorun olmaz kaktüsler değilde diğerleri için endişeliyim.Versem mi acaba? :o

caretta
15-12-2007, 08:35
Sevgili caretta'nın gönlünden kopanlar yeni evlerindeler. Gelen kaktüslerin hepsini bir araya topladım yerden tasarruf için. Bu arada isim olarak sadece leş kaktüsünü biliyorum diğer kaktüsler çok minik olduğu için çıkaramadım. Diğerleri benim umduğuma göre sukulent türü, sanırım ilgili başlıkta aramalarımı yapıp isim tesbitinde bulunmalıyım. Bu arada hiç birine su vermedim.Umarım sorun olmaz kaktüsler değilde diğerleri için endişeliyim.Versem mi acaba? :o

Beğendiğine sevindim MenekşeMehtap.. Yalnız ben isimleri konusunda çok cahilim ve hepsinin kaktüs olmadığını buradaki foruma üye olunca öğrendim.Yine de gönderirken her saksıdan alıp büyüklü küçüklü koparıyorum..Tutmayabilecekleri için bazı küçüklerden bir kaç yaprak vardır.Ya da dalı olabilir.O şekilde hesaplayarak koydum :)

Benim kaktüslerimin bazıları çok küçük ayırmak çok zor oldu.Onları çoğaltmam lazım.Böylece biri giderse elimde yine de örnek kalsın.Ben de bugün Ekin97 nin gönderdiklerini çekip koymak istiyorum :)

Küçük olanlarını da toprağa dikersen tutacaklardır.O kaptan çıkan hiçbir parçayı atma bence :)

mehtap051
15-12-2007, 11:39
Caretta gönlünden çok güzel çiçekler kopuyor. Bende kutuyu açıpta o güzellikleri görünce neredeyse delirecektim. Hemen eşime saksı aldırdım ve saksıladım. İnan o kutudan çıkan en küçük parçayı bile özenle diktim. Menekşemehtap ta eminim hepsini dikmiştir. Tekrar teşekkürler.Gönlüne ve eline sağlık.

menekşemehtap
15-12-2007, 12:03
Hiç atarmıyım eğer tutarsa onlarda bir hayat benim için hepsini diktim hiç şüpheniz olmasın. Çoğununda isimlerini buldum böylece bakımları hakkında araştırmaları kolaylıkla yapabileceğim.

fevziye
15-12-2007, 13:56
Menekşemehtap kaktüslerini ve sukulentlerini güle güle büyüt. Bence hemen hemen hepsi tutacaklardır.

caretta
15-12-2007, 15:54
O gün kaktüsler geldi ve ben gece gece çıkıp onları saksılarına diktim.Sonra ertesi gün düşüp ayağım burkulunca bahçede masada kaldılar.Ardından yağmur yemişler sadece birini, benim hatamdan dolayı - çünkü yağmur yağacağını düşünemedim, ıslanmışlar- kaybettim.Diğerleri sizinde göreceğiniz şekilde gayet iyi :) Evde ne kadar çatlak,sapı kırık kupa varsa hepsini doldurdum..Şimdi balkondalar,artık ıslanmalarına izin vermiyorum :)

günsu
15-12-2007, 15:57
Sn.ekin 97 kaktüsçükleri kargoya verdim, umarım sağ salim eline ulaşırlar,kaktüs deyince ordaki kız güldü;)ay bişey olmaz dimi :odedim üzerine kırılacak yazalım dedi.Güle güle büyüt inşallah,pazartesiye elinde olacaklarmış. :cool:buraya yazarsın dimi merak ediyorum çünkü iyi paketlediğimi düşünüyorum ama bilemiyorum yinede:(

mehtap051
15-12-2007, 16:48
Bunlarda benim kaktüslerim.Eşim saksılarken bana yardım etmişti.Yanlışlıkla leş kaktüsü ile yılbaşı çiçeğini aynı saksıya dikmiş. yapayım.Hemen saksısını değiştireyim mi, yoksa dursun mu?

mehtap051
15-12-2007, 16:50
birde bu kaktüsüm var.

menekşemehtap
15-12-2007, 17:02
Mehtap051 kaktüsler harika gözüküyor.Bu arada 3.resimdeki beyaz tüylü kaktüsüne bir gramda olsa su verirken çok dikkat et. Aynısından bende de vardı gramla su verdiğim halde kısa bir sürede kökü eridi su içinde kaldı.

günsu
15-12-2007, 17:31
Çok şekerler ;)en son gösterdiğin hiç açtımı ne renk:confused:

mehtap051
15-12-2007, 19:15
Çiçek var şu anki resimde.Ama ben iyi çekemedim galiba.O yüzden işaretledim.Çiçeği sarı.Ama çiçeği 3-5 gün açıktı sonra kapandı.Yanlız 3 tane daha tohum var.Yakında açar herhalde

mehtap051
15-12-2007, 19:18
Birde bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?

sinaninci1
15-12-2007, 22:02
Birde bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?

Sordugunuz sorunun cevabı, bu konun baş sayfalarında var, yörelere göre ismi degişiyor, katırtırnagı ve kaz ayagı gibi degisik isimlerde adlandırılıyor.
Altaki linkten 138 nolu mesaja bakabilirsin.

http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5219&page=25

Saygılar

menekşemehtap
15-12-2007, 23:39
Evet Mehtap halk dilindeki isimlerini ataser ve sinaninci söylemişler.Latince ismini araştırıyorum bende.

günsu
16-12-2007, 00:31
Evet, onun çiçeğini bodrumda metroya gitmiştik orda görmüştüm aynı keditırnağı dediğimiz çiçeğin büyük versiyonu gibi, rengide sıklamen çok hoştu:cool:

mehtap051
17-12-2007, 22:41
Menekşemehtap çiçeğin adını öğrenince bilgi bulmak istedim.Yine bizim sitede buldun.Aşağıdaki linkte latince adı ve çiçeğin resmi var.Sanırım yanılmıyorum.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=105

minka
18-12-2007, 00:26
Bunlarda benim minikler...

İlkin
18-12-2007, 11:32
Ne kadar güzeller ;) Güle güle büyütün..

mehtap051
18-12-2007, 19:55
Minka kaktüslerin çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Caretta sana da iyi yolculuklar. Ataser caretta kaktüs çeliği alırken biz kaktüs delisi arkadaşlarını düşünüp epeyce alır bence. Bende herkesin bayramını kutlarım.

TURKPRINC3SS
19-12-2007, 13:07
Bunlar da benimkiler :o ASlında çok vardı ama taşınma nedeniyle öbür evde kaldı ve öldüler :mad: Şimdi ÖSS yılım olduğu için pek ilgilenemiyorum ama şimdilik bunlar var.Tabi kaktüs olarak sadece bunlar :rolleyes:

http://img206.imageshack.us/img206/6325/kaktsssae0.jpg
Bunun yavruları var,ama daha kendi de çok küçük,yavruları da.Ayrılınca küseceğini düşünüyorum.

http://img505.imageshack.us/img505/6153/tsssam9.jpg
Bu da bir diğeri,hiç yavrulamaz ama her yıl onlarca minik pembe çiçekler açar :rolleyes:

http://img257.imageshack.us/img257/4678/img1449rg0.jpg
BU da en sevdiğim,ama ne yaparsam yapayım üretemediğim,nazar değmesin hızlı büyüyor :) 1.30 metre var :rolleyes:

caretta
24-12-2007, 14:55
Minka kaktüslerin çok güzel ve sağlıklı görünüyor. Caretta sana da iyi yolculuklar. Ataser caretta kaktüs çeliği alırken biz kaktüs delisi arkadaşlarını düşünüp epeyce alır bence. Ben de herkesin bayramını kutlarım.

Geldim :))
Ne yazık ki bizim kadar kaktüs sevenlere ait bir balkon ya da bahçe görmedim.Ya da oraları çok soğuk olduğundan herkes içeri almıştı.

Burada bulduğum ve paylaşmayı düşünür mü diye soracağım ( aşağıdaki resimlerde göreceksiniz ) balkonu bayram öncesi keşfettim.İlk fırsatta soracağım ve gördüğünüz ütülerden değişik bir uygulamayı ben de yapacağım:)

İki kargom var ve onları da gönderdikten sonra bahara kadar başka paylaşımda bulunmayacağım.Çünkü kaktüsler dışarıda olduğundan -hepsini balkona almam mümkün değil- görüntüleri çok kötü..

Darla ve Vildan Sönmez kargonuzu en yakın zamanda gönderiyorum.

Kızkardeşime de küçük bir paket kaktüs çeliği götürdüm :) Artık o da kaktüs kardeşimiz :))

İlkin
24-12-2007, 15:16
Güzel bir yer keşfetmişsin caretta ;) Bende eşimin halasında bir sürü tür gördüm, bize pek uzak oldukları için gidemiyorduk ama bayram vesilesi ile gittiğimde balkonunda 1 metreyi geçen neredeyse ağaçlaşmış Aeonium arboreum atropurpureum, baya bir büyüyüp yayılmış cotyledon ladysmiths ve değişik sukulent türleri gördüm. Bende varlar gerçi ama büyümüş hallerini görmek güzel oldu.

esen
24-12-2007, 18:52
Ben de bir yer keşfettim bu bayramda. Bugüne kadar niçin gitmemişim anlamadım. Bursa'ya 40 kilometre, Mudanya'ya 10 kilometre uzakliktaki Trilye, doğal sit alanı. daracık sokaklarında gezerken, bir film setinde hissediyorsunuz kendinizi. Bugune kadar pek cok uygarligin bu topraklarda yasadigi söyleniyor. Eski Yunanlilar, Frigyalilar, Lidyalilar, Persler, Makedonyalilar, Romalilar, Bizanslilar ve Osmanlilar. Neyse dostlar, bunlar bir yana, en çok dikkatimi çeken tüm evlerin balkon ve avlularından çiçeklerin taşıyor olması. Üstelik de sukkulent ve kaktüse çok meraklılar. Pek çok köy, kasaba gezdim, gerçekten bu özelliği hiçbirinde görmedim. İşte birkaç fotoğraf

Vildan Sönmez
25-12-2007, 12:17
Bu bahçeyi tarif ederseniz Trilye'ye yolumuz düştüğünde uğrarız ;)

Ben de bir yer keşfettim bu bayramda. Bugüne kadar niçin gitmemişim anlamadım. Bursa'ya 40 kilometre, Mudanya'ya 10 kilometre uzakliktaki Trilye, doğal sit alanı. daracık sokaklarında gezerken, bir film setinde hissediyorsunuz kendinizi. Bugune kadar pek cok uygarligin bu topraklarda yasadigi söyleniyor. Eski Yunanlilar, Frigyalilar, Lidyalilar, Persler, Makedonyalilar, Romalilar, Bizanslilar ve Osmanlilar. Neyse dostlar, bunlar bir yana, en çok dikkatimi çeken tüm evlerin balkon ve avlularından çiçeklerin taşıyor olması. Üstelik de sukkulent ve kaktüse çok meraklılar. Pek çok köy, kasaba gezdim, gerçekten bu özelliği hiçbirinde görmedim. İşte birkaç fotoğraf

Vildan Sönmez
25-12-2007, 12:23
Bayramda üyelerimizden Norex'in evinde kaktüs ve sukulenler görmek sürpriz oldu Kendisi bambu ve etobur takıntılıdır.Şimdi o da kaktüslere bulaştı.;)Bir arkadaşından 7-8 minik saksı hediye gelmiş,benim payıma da saksı kenarında dökülmüş iki yaprakla,kopmuş bir boğum düştü.

günsu
25-12-2007, 13:22
Size nasıl ulaşacağımı bilmiyorum 15.12 07 itibariyle gönderdiğim kaktüslerin eline geçmedi, dün özeline mesaj yazdım ama galiba gözünden kaçmış, ve bugünde artık mng şubesinden alınmazsa geri gelicek:(

İlkin
25-12-2007, 13:34
Vildan Hanım sukulentleriniz çok güzel, maşallah. 1 no'lu sukulentten bende de vardı. Az sulamaktan öldü aman dikkat edin. Çürütmemek şartı ile fısfıslama ve sulamaya özen göstermeniz gerekiyor. Yoksa yaprakları hemen kuruyup, ölüyorlar. Selamlar...

caretta
25-12-2007, 17:08

Sevgili Esen, Trilye çok güzel bir yerdir ve anlattığın gibi bahçelerle balkonlar çiçek doludur.Orda bir de balık restaurantları vardır..(savarona mesela)Eski rum evlerinin pencerelerinden sarkan sardunyaları da unutmam mümkün değil.Dikkatimi senin yazın çekti, gerçekten kaktüs severler :))

esen
25-12-2007, 23:01
Carette ne ilginç değil mi kaktüs sevgileri? Dikkat çekmeyecek gibi değil. Çünkü bizim insanımız yeni yeni sevmeye başladı kaktüsü ve sukulenti. Bu köyde rum etkisi var acaba ondan mı diye düşündüm. Bir de o soğukta sardunyaların keyfi ve renkleri yok mu, deli oldum gerçekten. Benimkiler evde hiç öyle olmuyor...

caretta
25-12-2007, 23:46
Carette ne ilginç değil mi kaktüs sevgileri? Dikkat çekmeyecek gibi değil. Çünkü bizim insanımız yeni yeni sevmeye başladı kaktüsü ve sukulenti. Bu köyde rum etkisi var acaba ondan mı diye düşündüm. Bir de o soğukta sardunyaların keyfi ve renkleri yok mu, deli oldum gerçekten. Benimkiler evde hiç öyle olmuyor...

Olabilir yani Rum 'lar konusunda haklı olabilirsin..Çatalca' da ve Trakya'da rum evlerinde de hep sardunyalar doludur..Kayaköy'de de kaktüsler ve konumuz dışı olabilir ama İncir ağacı her bahçede vardır bu söylediğim yerlerde..
Bir de sardunyaları teneke kutulara dikiyorlar ya coşuyorlar doğal olarak.
Aşağıda Mimarsinan-Büyükçekmece Rum evinden bir resim...

zenfree
25-12-2007, 23:58
Bu fotografı yurtdışında çekmiştim. Sukulentlerle süslenmiş harika balkonlar vardı.

caretta
25-12-2007, 23:59
Bugün bir arkadaşımın daha kaktüslerini sizler için resimledim :))

caretta
26-12-2007, 00:12
bölüm 2, aynı ev ve bahçe..

İlkin
26-12-2007, 10:43
Ne güzeller, hep bahçeli bir evim olsun isterim ve bahçeme de kaktüslerimi gönlümce ekmek... Arkadaşınız şanslıymış. Bu arada o bahçeye dadanmak mı lazım ne :p

caretta
26-12-2007, 15:13
Arkadaşımın dediğimde kendimde alıyorum sanmayın diye de yazma gereği duydum.Ben de de yok o türler..Birde bahçedekiler arkadaşımın kayınvalidesinin..Evdekiler onun.

Son kaktüslerimi de yolladım bugün.Yalnız Vildan Sönmez ve Darla öyle şanslı ki bugün değişik bir kaktüs gördüm ve izin alarak kopardım 3 dal ..Yani onlara tanımadığım bir kaktüs cinsi de gidiyor..Bende eve gidince saksıda çekerim artık resmini..

Bu arada Vildan Sönmez, bana öyle güzel şeyler göndermiş ki benim paketim onunkilerin yanında cılız kaldı.Hepsi de bende olmayan türler :)
Teşekkür ederim tekrar..

esen
26-12-2007, 23:06
Bu fotografı yurtdışında çekmiştim. Sukulentlerle süslenmiş harika balkonlar vardı.

Atina mı orası zenfree? Oradaki balkonların hepsi bahçe gibiydi

zenfree
26-12-2007, 23:56
Monaco.
Evet malesef biz balkonlara genellikle çamaşır asıyoruz.

Vildan Sönmez
27-12-2007, 11:13
Sevgili Caretta, paketim geldi. Çok teşekkürler. Cılız da ne demek, o küçücük paketin içinden ne kadar çok dal, budak, yaprak çıktı. Çoğu da bende olmayan türden. Hatta bazıları eskiden olup da şimdi olmayanlar, özellikle onlara çok sevindim.Tekrar teşekkürler.:):):)

[.QUOTE=caretta;187785]
Bu arada Vildan Sönmez, bana öyle güzel şeyler göndermiş ki benim paketim onunkilerin yanında cılız kaldı.Hepsi de bende olmayan türler :)
Teşekkür ederim tekrar..[/QUOTE]

Engin
27-12-2007, 12:52
Az önce eve gelirken yaya geçidinde durduğumda bir çiçekçinin önünde gördüm bunları.Yine üstlerinde silikonla yapıştırılmış renkli çiçekler vardı.3 adet aldım.Cımbızla çiçekleri dikkatlice sökmeye çalıştım ama bir tanesinin dikenlerine zarar verdim.

Özellikle Mehtap Hanıma sesleniyorum zira aynı şehirde oturuyoruz.Hollandadan geliyormuş bunlar iki koli sattım bilgisayarın yanına koymak için alıyorlar diyor çiçekçi.Kıyaslyabileseniz diye Taner Beyden gelen bir astrophytumun yanında fotoğrafını çektim.Bunlar adeta hormonlu bu mevsimde bu derece tombul kaktüs görmek çok ilginç.İlgilenirseniz adresini vereceğim:rolleyes:

İlkin
27-12-2007, 12:59
Tombulluklarının mevsimle bir ilgisi olduğunu sanmıyorum, iyi bakılan bir kaktüs her zaman tombul olur bence ;) Kaktüsleriniz çok güzel bu arada, maşallah hepsine. İyi bakarsanız sizin elinizdeki türler de büyüyecek saksısına sığamayacak hale gelecektir.

Sahte çiçek olayına da gıcık oluyorum, yeter ama artık. Yazık!

Engin
27-12-2007, 13:18
ilkin,
kışın sulanmadıkları için kaktüsler görece daha büzüşük ve renkleri solgun oluyor.Hatta Taner Angay Bey satışı kestiğini kaktüslerin iyi görünmediğini söylemişti.Hollandadan gelenlerinde ilaçlı olduğunu yerli kaktüsler kadar dayanıklı olmadıklarını okumuştum.Mevsimsel olarak tohumdan yetiştiğini düşünürsek Antalyadan gelenlerle aynı boyda olmaları lazım.

menekşemehtap
27-12-2007, 13:29
Arkadaşlar 10 gündür yoktum ama hep aklım buradaydı.Ankaradan bir sürü kaktüs aldım.Koçtaşta çok güzel türler vardı hala aklım orda kaldı. Yalnız bütün kaktüslerin üstüne kurumuş çiçek yapıştırmışlardı.Görevli arkadaşa sordum kendilerine öyle geldiğini söyledi.Birkaçını çıkardım ama bir tanesinde hala duruyor büyüyünce çıkarırım.Aldığım kaktüslerin resimlerini en kısa zamanda eklerim.the engine ****** adresi isterim sanırım benim yalvarmalarıma dayanamayan bir çiçekçi kaktüs getirmeye karar vermiş :D Bu arada çok sevindim Tokatta da bu sevginin çoğalmış olmasına görüşmek dileğiyle.

darla
27-12-2007, 14:22
Sayın Caretta kaktüslerim geldi.
Ve gözlerime inanamıyorum 10 larca kaktüs çeşidi..Ne yapacağımı kara kara düşünüyorum.Hatta mutluluktan delirdim şuan.
Çok teşekkürler.Ayrıca türlerin hiç biri bende yoktu şahane oldu.Ellerinize sağlık..

İlkin
27-12-2007, 14:37
Kaktüsler kışın da sulanıyormuş ama yaz kadar çok değil, yoksa saksıdaki fazla nemden çürüme olur. Bendekiler gayet iyi the engin büzüşme yok, az su veriyorum havanın açık olduğu günler. Mutlu mesut yaşıyorlar.

Yeni kaktüslerinizi güle güle büyütün arkadaşlar...

caretta
27-12-2007, 14:54
Sayın Caretta kaktüslerim geldi.
Ve gözlerime inanamıyorum 10 larca kaktüs çeşidi..Ne yapacağımı kara kara düşünüyorum.Hatta mutluluktan delirdim şuan.
Çok teşekkürler.Ayrıca türlerin hiç biri bende yoktu şahane oldu.Ellerinize sağlık..

Sevgili Darla,
Beğenmeniz ne güzel..Biraz geç oldu ama ancak hazırladım.

Bu arada benim de İstanbul da Yenibosna Koçtaşta gördüğüm tüm kaktüslerin çiçekleri yapıştırmaydı.Bilen birisine sormak lazım aslında bu şekilde satış yapmaları engellenemez mi..? Yani bir şekilde koskoca markette tüm satılan kaktüsler böyle olmaz ki..O yaparsa sokaktaki satıcı ya da küçük dükkanlar daha beterini yapar.En azından o marka bu şekilde satmasın.

caretta
27-12-2007, 16:55
İşte bana gelenler.. akşam toprakla buluştu.Paketten kaktüs harici sardunya ve adını bilmediğim bir kaç çeşit çıktı.Sadece vazodaki sarı yapraklılar kurumuş çünkü paket bir kaç gün bekledi.Onun harici hepsi sağlamdı.Bu akşam vazodakiler de dikilecek.Dün büroda unutmuşum.Bu arada vazodaki güller bahçemden, büroma hep bahçeden çiçek götürüyorum ..

Kapadokya duvar saksısını kasım gezisinde almıştım.Adını bilmediğim ve bir bahçeden sorup aldığım kaktüs o.Hani Darla ve Adını bilen varsa söyleyebilir mi..Yani türkçesi yeter, latincelerini aklımda tutamıyorum zaten.

Vildan Sönmez
27-12-2007, 22:01
Caretta bardaktaki yapraklar Japon şemsiyesi **** papirus,onları hemen suyun içine başaşağı koy,sarardığına bakma diplerinden yeni yapraklar çıkacak köklenince altı deliksiz bir saksıya ek.Sürekli sulu kalacak.Ben yeşereceğini düşünüyorum.Ayrıca sardunya da katmerli top top açan ve çok canlı bir renk (fuşya).

sinaninci1
28-12-2007, 00:21
Aşagıdaki yılan kakyüsene bir bakın bu güzellik, hasta oldum.

İlkin
28-12-2007, 10:49
Muhteşem görüntüler, teşekkürler Sinan Bey, bende bu kaktüsten 3-4 çelik var gözüm gibi bakıyorum. Umarim birgün böyle olurlar. ;)

günsu
28-12-2007, 13:08
Bu ne güzellik böyle yaa:eek:Benimde yılan kaktüsü güya ama bunun dalları tek tek ama benimkisinin bir dalından birkaç yerinden başka dallar çıkıyor başka cinsimi acaba:confused:sizinkidemi öyle sn ilkin:confused:

İlkin
28-12-2007, 13:28
Benimkiler zaten 3-4 çelik ama zamanla yanlarindan yavru verecektir doğal olarak. Fazla fazla oldu mu ana gövdeden ayırıp toprağa ekersiniz zamanla ordan da köklenip büyür, tek tek olurlar. Dert etmeyin ;)

günsu
28-12-2007, 13:48
Benimkisi yılan kaktüsü değil gibi bu başlık altında 836´ıncı mesajda minik açık yeşil renkli saksıda olan kaktüsüm. Yılan kaktüsü diyerek vermişlerdi

ekin97
28-12-2007, 14:18
Benimkisi yılan kaktüsü değil gibi bu başlık altında 836´ıncı mesajda minik açık yeşil renkli saksıda olan kaktüsüm. Yılan kaktüsü diyerek vermişlerdi

Günsu'cum sendeki Chamaecereus cinsi kaktüs, resimdeki ise Aporocactus_flagelliformis cinsi

İlkin
28-12-2007, 14:51
Evet sizinki yılan kaktüsü değil Günsu Hanım ama inanın çiçek açtırmayı başarırsanız harika çiçekler açan bir kaktüse sahipsiniz. Ben o türü de çok seviyorum.

günsu
28-12-2007, 18:17
Ayy bayıldım bayıldım :eek:ama bu çiçek açtırma işni nasıl becericez çok güzeller ama yaa.

günsu
28-12-2007, 18:26
Kesinlikle bu kaktüsümü daha büyük bir yere alıp bakım yapıcam bundan sonra. ;)
Ekin 97´cim bu kaktüstende göndericektim sana buruş buruş pek bi çirkin geldi gözüme açtığınıda hiç görmedim aman dedim boşver,epeydir var bende bu kaktüs.
Leş kaktüsünün çiçeğini görünce onuda özel bir yere almıştım

Sergül
28-12-2007, 18:48
Merhaba arkadaşlar. Sinaninci1 ve İlkin; #905, #911'deki kaktüsler gerçekten mükemmel. Bu iki kaktüs arasındaki tek fark çiçeklerimidir?

minka
30-12-2007, 17:49
Mehtap Hanım kaktüsleriniz çok güzel,sağlıklı bir şekilde büyürler ve torunları da görürsünüz umarım.

Yılan kaktüsüne ben de bayılıyorum.Elimde bir tane çelik var ve yaşatmaya çalışacağım.Çok hassas,kesilen yer kurumuyor ve eriyor gibi oldu.Bendeki de Aporocactus flagelliformis türüne benziyor oldukça.Büyüyünce anlayacağım galiba.

Eskiden balkonlarda en çok gördüğümüz kaktüs türüydü.Balkonlardan aşağıya doğru sarkardı.Genelde pembe açanı görmüştüm.Şimdi hiç görmüyorum.

Okuduğum bir habere göre Türkiye'de kaktüs alımı artıyormuş.Radyasyonu önlediğine dair çıkan haberlerin insanları etkilediği yazıyordu.

ataser
30-12-2007, 18:51
O haberi yazanı tanıyoruz ki biz:)

minka
30-12-2007, 20:36
Ne güzel ataser,bu tür haberleri daha çok okumak güzel olurdu.Sanırım yazarımız bu siteye üye?Bu tür yazılar,özellikle ilginç olanlarına daha çok yer verilebilir.Sinema sanatçımız Ediz Hun'un kaktüs kolleksiyonu (2000 ve üzeri çeşit olmalı) ile ilgili bir röportajı dergide okumuştum.İnsan daha çok özeniyor doğrusu.Özellikle yüzlerindeki o mutlu ve gururlu ifade çok güzel.

esen
30-12-2007, 23:46
Seviyorum hepinizi. Ve de çıldırtıcı fotoğraflara hazırlanın... Yeni yılda:)))

fevziye
31-12-2007, 08:42
Sevgili Esen, fotoğrafları bekliyoruz.

malina
31-12-2007, 12:25
Fotoğrafları galeride ilgili bölüme eklemeniz gerekiyor...

Kaktüsler (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/browseimages.php?c=585&userid=)

Bunu çok kez dile getirmemize rağmen hala buraya ekleyen arkadaşlar olduğunu görüyoruz. Ne yapalım buradaki yazılarızı mı silelim? :)

Aslında iyi fikir, yeni yılda öyle yapmayı planlıyorum :)

Engin
01-01-2008, 08:55
Malina galeri bölümünde 22 yorum varken, bu bölümde 919 yorum 19.607 gösterim var şu an itibariyle.Orda bu yoğun trafik kolay kolay oluşmaz.Daha çok uyarı yazarsın gibime geliyor.

esen
01-01-2008, 11:41
Haklısınız sevgili Malina, bunu defalarca yazdınız. Sanırım işin kolayına kaçıyoruz. Dikkate alacağım.

menekşemehtap
01-01-2008, 16:33
Yeni yıla girmeden size zahmet olmasın diye bu sayfadaki resimlerimi sildim. Galeriye eklemede resim boyutu yüzünden sorunlar yaşıyorum o yüzden üzgünüm kaktüslerimi yayınlayamayacağım.

fevziye
03-01-2008, 14:22
Kaktüs kardeşleri nerelerdesiniz? Ne güzel burada yazıyorduk, kimse kalmadı. Yeni kaktüs alanlar, kaktüsleri yavrulayanlar yok mu?

caretta
03-01-2008, 14:25
Kaktüs kardeşleri nerelerdesiniz? Ne güzel burada yazıyorduk, kimse kalmadı. Yeni kaktüs alanlar, kaktüsleri yavrulayanlar yok mu?
Biz şimdi sadece yazıları buraya yazıp hiç resim koymayacakmıyız..?
Benim gibi anlamayanlar olmuş olabilir diye hiç yazı gelmiyor olabilir mi..?
Sadece merak ettim :)

Vildan Sönmez
03-01-2008, 14:28
Forumlar fotoğrafla desteklenmeli, bence. Daha önce forumlara küçültülmüş fotoğraf gönderilmesi, büyük fotoğrafların galerilere yüklenmesi şeklinde uyarılar görmüştüm.Yoksa bizler galeriye de yüklemeyi mi atlıyoruz.

Yeni kaktüs almadım ama, sevgili Caretta'nın gönderdiği kaktüsleri ektim. Fotoğraflarını hafta sonu yükleyeceğim.

malina
03-01-2008, 14:39
Yeni yıla girmeden size zahmet olmasın diye bu sayfadaki resimlerimi sildim. Galeriye eklemede resim boyutu yüzünden sorunlar yaşıyorum o yüzden üzgünüm kaktüslerimi yayınlayamayacağım.

Foruma ancak dosya boyu 70 kb olan fotoğraflar yükleyebilirsiniz, bunun da ölçüsü 500-600 piksel genişlik demektir.

Galeriye ise 200 kb dosya büyüklüğüne kadar fotoğraf yüklemeniz mümkün.
800 piksel genişlik kullanıyoruz. Bu da fotoğrafları çok daha fazla sıkıştırmadan gönderebilme olanağı sağlıyor.

Sonuçta foruma yükleyebildiğinize, yanı dosya boyutu küçültmeyi bildiğinize göre, nasıl oluyor da galeriye yükleyemediğinizi anlayamadım.

malina
03-01-2008, 14:46
Forumlar fotoğraflarla desteklenmeli tabii ama forumdaki yazılar desteklenmeli... Sadece sergilemek amacıyla koyduğunuz fotoğraflar için galeri daha uygun. Her defasında söylemeye çalıştığım şey bu...

Menekşemehtap,
Vildan Sönmez 617 fotoğraf yükleyebildiğine göre siz de yükleyebilirsiniz. Henüz bir tane bile eklememişsiniz.

http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=83595&postcount=3

Bunu okumuş olduğunuzu varsayıyorum. Yeterli değilse, sorularınız doğrultusunda tekrar anlatabiliriz...

fevziye
03-01-2008, 15:20
Sevgili Malina, foruma da resim eklenebileceğini belirtmeniz bence azalan yazışmaları tekrar başlatacaktır. Çünkü caretta'nın dediği gibi pek çok kişi yazışmalara resim eklenmeyeceğini sandığı için yazılar kesilmişti. Açıklamaların için teşekkürler. :p :p :p

Vildan Sönmez
03-01-2008, 15:23
Evet düşündüğüm gibi forumdaki sohbet ve bilgi alışverişi küçük fotolarla desteklenecek.Gerçekten de hala forumda özellikle kaktüslerde galeriye atmadığım fotoğraflar var. En kısa zamanda onlarda yerine gidecek.:o:)

malina
03-01-2008, 15:28
Sevgili Malina, foruma da resim eklenebileceğini belirtmeniz bence azalan yazışmaları tekrar başlatacaktır. Çünkü caretta'nın dediği gibi pek çok kişi yazışmalara resim eklenmeyeceğini sandığı için yazılar kesilmişti. Açıklamaların için teşekkürler.

Forumun diğer taraflarına bakmıyor musunuz? :)

Her tarafta yazılar fotoğraflarla destekleniyor.
Ne yani sadece kaktüsçülere mi garezim var :)

Tekrar ediyorum, sergileme amaçlı fotoğraf ekliyorsanız galeriyi kullanın. Yazınızda sorduğunuz ya da anlattığınız bilgileri desteklemek için tabii foruma fotoğraf yükleyebilirsiniz hatta yüklemek zorundasınız:)

fevziye
03-01-2008, 16:56
Sevgili Malina, elbette forumun diğer taraflarına bakıyorum. Benim belirtmek istediğim 919 nolu yazınızdaki söylencenizin burada yazışan pek çok arkadaş tarafından yanlış algılandığıydı. Yoksa kimse sizin kaktüsçülere veya bir başka bölüme gareziniz olduğunu düşünmüyor. Yanlış anlaşıldıysam kusura bakmayın.

günsu
03-01-2008, 18:06
Bugün akşama kadar yoktum,bu başlık ne kadar hızlıymış bugün.Doğrusu bende artık resim ekliyemicez sanmıştım.Bence galeriye en güzel fotoğraflar eklenmeli yani bitkilerin **** diğer şeylerin en güzel haliyle çekilmiş fotolar olmalı bizim cep telefonlarıyla çektiğimiz fotolar okadar güzel çıkmıyor :rolleyes:

günsu
03-01-2008, 18:23
Buarada sn menekşemehtap sn fevziye yarın kaktüslerinizi kargoya vermeyi düşünüyorum:rolleyes:Beklettiysem özürdilerim:rolleyes:

malina
03-01-2008, 18:28
http://www.agaclar.net/forum/../galeri/files/600-N_herteri_1_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/showimage.php?i=11570&c=585) http://www.agaclar.net/forum/../galeri/files/600-E_subdenudata_1_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/showimage.php?i=11513&c=585) http://www.agaclar.net/forum/../galeri/files/600-C_echinoidea_1_thumb.jpg (http://www.agaclar.net/forum/../galeri/showimage.php?i=11604&c=585)

Galeriye yüklediğiniz fotoğrafların küçük boyutlu olanlarını, fare ile seçip, kopyalayıp, buraya yapıştırabilirsiniz. Böylece galeriye bakma alışkanlığı olmayan arkadaşları bilgilendirmiş olursunuz.

Yukarıdaki örnekler kagan'ın eklediği kaktüsler...

ataser
03-01-2008, 19:51
Kızdırmayın sayın Malinayı:)
şaka bir yana bu hafta çok soğuk olacağı söylenen hava sanırım hepimizi ürküttü, ben kendi adıma ne yazık ki en ufak paket işine girmeye cesaret edemiyorum. Hele havalar bir ısınsın siz o zaman görün beni:)

günsu
03-01-2008, 20:09
Ayy:(Ben bunu hiç düşünmemiştim üstelik kaktüsçükleri kesip paketlemiştim bile :oüff ya:mad:

caretta
04-01-2008, 02:51
Kızdırmayın sayın Malinayı:)
şaka bir yana bu hafta çok soğuk olacağı söylenen hava sanırım hepimizi ürküttü, ben kendi adıma ne yazık ki en ufak paket işine girmeye cesaret edemiyorum. Hele havalar bir ısınsın siz o zaman görün beni:)

Ataser,
ben mesela havaların ısınmasını bekliyorum sizden gelecek kargo için :))

fevziye
04-01-2008, 05:34
Ben mesela! Kargo için havaların ısınmasını düşünemediğimden ayın 29'unda MNG Kargo ile bir paket gönderdim ve hala arkadaşın eline geçmemiş :mad: Acaba zavallı kaktüs ve sukulentler ne durumda? Tabii bu arada ben de bir daha MNG kargo ile çalışmayacağımı öğrenmiş oldum.:(

fevziye
04-01-2008, 05:35
Sevgili Günsu, heyecanla pakedimi bekliyorum. Sevgiler.

günsu
04-01-2008, 08:54
MNG Kargo değilmi:mad:evet bende sn ekin97 ye göndermiştim bizde problem yaşamıştık.Cumartesi gönderdiğim paket pazartesi elinde olucaktı güya:mad:onikigün sonra ancak ulaştı.
Aman sn fevziye elinizdeki fişi kaybetmeyin, daha adrese teslim etmeden geri göndermeye kalktılar bizim paketimizi.Sistemlerini henüz oturtamadılarmı naptılar bizemi öyle denk geldi anlıyamadık.Gerekçede gösteremediler zannedersem.

fevziye
04-01-2008, 09:56
Evet sevgili Günsu. Fişi kaybetmedim. Zaten iki gündür buradaki kargo elemanlarıyla telefonda konuşmaktan akraba gibi olduk. Eğer bugünde gitmezse hiç iyi bir akraba olmayacağım. Benim paketimde gönderileli 7 gün oldu.

ataser
04-01-2008, 12:46
sayın caretta harikasınız:)
sözüm söz, paketinizi kesin yollayacağım ama valla bizim burası çok soğuk dün güzelim limon servisi bonsai dondu soğuktan o yüzden biraz daha sabır:)

TURKPRINC3SS
04-01-2008, 12:59
Cuma günleri yurtiçi'nden verirseniz,Cumartesi eline geçer karşıdakinin :rolleyes: Sürekli bu kargoyu kullanıyorum,hiç sorun yaşamadım.

ekin97
04-01-2008, 15:22
Evet arkadaşlar, MNG bu ay burnumdan getirdi resmen. Verdiğimiz telefon ücreti kargo ücretinden fazladır, birde ilgilenseler bari.
Sertleşmeden kargom gelmedi maalesef.
Lütfen bu şirketi kullanmayalım, belki biraz düşünürler..

caretta
04-01-2008, 16:01
sayın caretta harikasınız:)
sözüm söz, paketinizi kesin yollayacağım ama valla bizim burası çok soğuk dün güzelim limon servisi bonsai dondu soğuktan o yüzden biraz daha sabır:)

Ataser, havaların düzelmesini dua ederek bekliyorum.Teşekkür ederim :)

ataser
06-01-2008, 02:11
Kargo işini daha öncede konuşmuştuk, malesef MNG ile sanırım kalan son şirkette sizlere ömür oldu:(
Ben sürat kargoyu kullanıyorum, paketlerde aksama olmuyor, ama her şehirde sanırım yoklar ya da çok yaygın değil dağıtımları, şube teslimi olursa daha kolay ele geçiyor.

caretta
06-01-2008, 02:35
Kargo işini daha öncede konuşmuştuk, malesef MNG ile sanırım kalan son şirkette sizlere ömür oldu:(
Ben sürat kargoyu kullanıyorum, paketlerde aksama olmuyor, ama her şehirde sanırım yoklar ya da çok yaygın değil dağıtımları, şube teslimi olursa daha kolay ele geçiyor.

Ataser,

Fethiye'de sürat kargo var..Hatta aynı cadde üzerindeyiz.Uygun zamanda kargoyu o şirketle yollayabilirsiniz :)

menekşemehtap
06-01-2008, 21:59
Sizlere kaktüsler ile ilgili yine güzel bir site tavsiye etmek istedim.Sayfanın özellikle en alt kısmındaki tohumdan yetişen kaktüslerin sürecini gördükten sonra daha bir büyülendim.Ama sanırım çok zor tohumdan yetiştirmek.İşte site,

http://mispinchos.blogspot.com/

http://ilpotieredilafoglia.blogspot.com/

esen
06-01-2008, 22:08
Muhteşemler!

malina
06-01-2008, 23:59
Siteleri aynı zamanda forumun web siteleri bölümüne de ekler misin lütfen? Burada herkes göremez...

fevziye
07-01-2008, 07:43
Menekşemehtap harikalar, sabah sabah hem içim açıldı.

menekşemehtap
07-01-2008, 10:26
****** eklerim sevgili malina.

günsu
07-01-2008, 11:32
Sarı çiçek açan kaktüsümün adını buldum galiba, parodia´ya çok benziyo:p

fevziye
07-01-2008, 14:05
Sevgili Günsu, kaktüslerim bugün elime geçti. Çok teşekkür ederim. Haftaya havalar düzelirse bende sana göndereceğim. Üçü de sağlam merak etme. Ekip fotoğraflarını çekince foruma eklerim.

günsu
07-01-2008, 18:03
Tamam canım güle güle büyütürsün inşallah;)o unuttuğum kaktüsten artık sana daha sonra gönderirim belki o zamana kadar başka kaktüslerim olur onlardanda gönderirim;)
Menekşemehtapcığım sende güle güle büyütürsün inşallah.
Mümkün olsa afrika menekşesi ve diğerlerindende göndermek isterim doğrusu ama diğerleri yola dayanırmı bilmem:D

fevziye
07-01-2008, 19:21
Afrika menekşelerinin yola, daha doğrusu kargoların bir günde teslim dedikleri paketleri bir haftaya yaymalarına dayanabileceklerini zannetmiyorum.

İklimsiz
07-01-2008, 19:54
Afrika menekşesi olsun, kaktüs olsun ve diğer saksı çiçeklerimiz köklü **** çelik halde kargoyla yollamak istiyorsak; pet bir şişeyi ortadan ikiye keselim, içine çiçeğimizi yerleştirelim. Daha sonra kestiğimiz yeri bantlayalım ve şişeyi içine girecek büyüklükte bir kutuya koyalım. Kargo şirketleri kendi poşetlerine kutulamadan da alıyor.

günsu
07-01-2008, 20:34
Evet dediğiniz gibide olur, **** pamuk ıslatıp fideyi arasına koyup,streçfilme sarsak ağzı sıkı kapanabilen bir kutucuğa koysak ısalaklık geçirmesin diye(kaymak kutusu vs.)o şekildede yollayabiliriz yalnız o tür kutuları bulmak biraz zor, hadi kaktüs kuru olarak giderde öbürü biraz riskli,ya birde tutmazsa bukadar emek...:rolleyes:

Vildan Sönmez
08-01-2008, 09:13
Arkadaşımızın gönderdiği kaktüslerin fotolarını ancak gönderebildim. Pek çoğu bende olmayan türlerdi.Yeşil beyaz çizgili olan o kadar minik ki onu özellikle takip edieceğim.

Tekrar teşekkürler caretta.

İklimsiz
08-01-2008, 11:01
Vildan hanım, minişlerinizi sağlıkla büyütün inşallah. Kardeşlik paylaşımı gerektirdiği için ve bizler de bunun gereklerini elimizden geldiğince yerine getirdiğimiz için çok mutluyum. Bizim aileye hiçbir şey olmaz:p

caretta
08-01-2008, 16:20
Arkadaşımızın gönderdiği kaktüslerin fotolarını ancak gönderebildim. Pek çoğu bende olmayan türlerdi.Yeşil beyaz çizgili olan o kadar minik ki onu özellikle takip edeceğim.

Tekrar teşekkürler caretta.

Sevgili Vildan Hanım, yeşil beyaz olan bende yeni olduğundan daha büyümeden paylaştığım için böyle küçük.Bende de o parçadan 4 tane var :)

fevziye
10-01-2008, 14:17
Sevgili kaktüs kardeşleri, ağaçlar.net çalışmaları başlığına bir göz atarmısınız? Dergi çıkmaması hk. Hepimizin özellikle bitki delilerinin ellerinden geleni yapacaklarından eminim.

fevziye
16-01-2008, 13:31
Kaktüs kardeşliği nerelerdesiniz? Artık kimse buraya uğramaz oldu?
Galeride sevgili esen'in kaktüs aranjmanlarını gördünüz mü?

İklimsiz
16-01-2008, 14:28
Fevziye hanımcığım kaktüslerimiz gibi kardeşlerimiz de dinlenme döneminde sanırım:p Yoksa kaktüsü çiçeklenen veya gelişim gösteren olur da buraya uğramaz mı hiç:D:D

ekin97
16-01-2008, 16:47
Merhaba arkadaşlar,
işlerimin yoğunluğundan siteye uğrayamıyordum, kimse de uğramamış bu arada!!
Benimkilerde gelişme bi tarafa, Ankara'nın soğununa dayanamayan iki kalonşem dondu. Çok üzüldüm, umarım kökünü kurtarabilirim.
Bebek parmağı'da büzüşmüş acaba bahara toparlanırmı?

ataser
16-01-2008, 21:18
Selamlar sevgili arkadaşlar, valla ben hergün uğruyorum ama malesef yazacak birşeyimiz yok bu sıralar, ben soğuklardan korkuma seramı açamıyorum bile ama kenardan gördüğüm kadarıyla şimdilik sorun yok gibi duruyor. Neyse sezon başlasa da önce caretta dan başlayarak paketlemelere başlasam:)

mehtap051
16-01-2008, 21:31
Arkadaşlar bende epeydir giremiyorum. İnanın çiçeklerime bile bakamıyorum. Çünkü dayımın oğlu kaza geçirdi. 15-20 gündür yoğun bakımda yattı. Trafik kazası geçirdi ve beyinden darbe aldığı için geçici hafıza kaybı var. Çok kötü günler yaşadık. Kaktüslerime gelince hepside sağlıklı. Arkadaşlarımın gönderdiği çiçeklerimde çoğu tuttu.Herkese bol kaktüslü günler

esen
16-01-2008, 23:05
Ben de grubun hayatından endişe ediyordum. Neyse ki herkes sağ ve sağlimmiş. Kaktüsler uyuyunca çelik de çıkmıyor haliyle. Paylaşılacak bir şey de olmuyor. Şu ilkbahar gelse de canlandıklarını görsek

günsu
17-01-2008, 01:21
Bende ilkönce kaktüsler ve sukkulentler başlığına bakıyorum, biri bişey yazmışmı diye, kendimde yazacak bişey bulamıyorum.:rolleyes:

Bahar gelsede aşılamayı denesek çok merak ediyorum,bakalım yapabilecekmiyim:rolleyes:

Geçmiş olsun sn mehtap051

günsu
17-01-2008, 01:24
Merhaba arkadaşlar,
işlerimin yoğunluğundan siteye uğrayamıyordum, kimse de uğramamış bu arada!!
Benimkilerde gelişme bi tarafa, Ankara'nın soğununa dayanamayan iki kalonşem dondu. Çok üzüldüm, umarım kökünü kurtarabilirim.
Bebek parmağı'da büzüşmüş acaba bahara toparlanırmı?

Kalonşene çok üzüldüm ekin 97'ciğim:(
inşallah dediğin gibi kökünü toparlar.

fevziye
17-01-2008, 07:25
Mehtap051 geçmiş olsun. Ekin97 kalonşene üzüldüm, bebek parmağı sanırım kendini toparlar. Tüylü ne yapıyor, tuttu mu?

ekin97
17-01-2008, 08:43
Mehtap051 geçmiş olsun. Ekin97 kalonşene üzüldüm, bebek parmağı sanırım kendini toparlar. Tüylü ne yapıyor, tuttu mu?

Maalesef canım tutmadı, baharda yine başını ağrıtacağım gibi:D

fevziye
17-01-2008, 11:47
Seve seve ekin97. Baharda yeniden gönderirim. Yakında resimlerini çekip siteye koyacağım.

günsu
17-01-2008, 14:08
Sn ataser, bende size paket göndericem unutmadım:cool:

Hakan KINACI
17-01-2008, 14:27
İşte bunlarda bu gün elime geçen bebişlerim.:)
Buradan Sn.Mucip Gürbüz'e çok ama çok teşekkür ediyorum. :)

28579

Not: Resimde tarihin altında ki iki tanede tohum da bebişlerimin çıktı, ama ne tohumu olduğunu bulamadım. :)

Koyu yeşil
17-01-2008, 14:38
Güle güle büyütün, çiçeklerini görün inşallah :)

İklimsiz
17-01-2008, 14:48
Sevincinizi buradan görebiliyorum Hakan bey;) Güle güle büyütün kaktüslerinizi. Mucip abi insan güzeli bir insan, sizin mutluluğunuz onu da mutlu eder.

Tohumlar ise, emin değilim ama opuntia tohumlarına benziyor.

İklimsiz
17-01-2008, 14:50
Sevincinizi buradan görebiliyorum Hakan bey;) Güle güle büyütün kaktüslerinizi. Mucip abi insan güzeli bir insan, sizin mutluluğunuz onu da mutlu eder.

Tohumlar ise, emin değilim ama opuntia tohumlarına benziyor

fatmadundar
17-01-2008, 23:02
Fevziye hanım,
Yumruk kaktüsünüz ne güzel çiçek açmış öyle .Bir günlük de olsa çok heyecan verici değil mi? Ben de onun beyazı var.Akşamdan, gece yarısında falan çiçek açmaya başlar ertesi gün öğleden sonra solmaya başlar.Ogün onu herkese göstermek isterim.
Asıl ben sizin avatarınızdaki yılan çiçeği kaktüsünüze bayılıyorum.Umarım sizin kendi çiçeğinizdir.Ve bana ondan bir iki çelik gönderebilirsiniz.Ondan hiç bir yerde görmüyorum artık.Onun çiçeği biraz kalıyordu galiba üzerinde.İsterseniz ben size yumruk kaktüsün beyazından göndereyim.

fevziye
18-01-2008, 07:29
Merhaba fatmadundar hanım,
Haklısınız, bir gün bile olsa o çiçekleri görmek insanı çok mutlu ediyor. Avatarımdaki yılan çiçeği kaktüsü ise ne yazık ki benim çiçeğim değil. Bende çok seviyorum. Yılan çiçeği çeliğinden ise elime yeni gelmiş bir tane var. Onu sizinle paylaşabilirim. Sizdeki beyaz yumruk kaktüsüne ise çok sevinirim.

Hakan KINACI
18-01-2008, 08:45
Sn.Koyu Yeşil ve Sn.İklimsiz,
İyi dilekleriniz için teşekkür ediyorum. :) Gerçektende bu yaşımda çocuk gibi oldum bir insan bu kadarmı mutlu edilir. :) Allah da Sn.Mucip Gürbüz'ü hayaatı boyunca bizleri mutlu ettiği gibi mutlu eylesin, İnşallah. :)

fatmadundar
18-01-2008, 10:11
Çok sevinirim tabi ama elinizdeki çok azsa kendinizi zorlamayın.Benim galeriye yüklediğim kaktüslerimden sizinkinin beyazı dediğime bakar mısınız.acaba ışık farkı olabilir mi? Diğer kırmızı çiçekli yılan değil de parmak kaktüsümden isterseniz ondan da gönderebilirim.Adresinizi özelime atarsanız.

Mucip Gürbüz
18-01-2008, 11:46
Hakancığım,

Düşen tohumlar seramik saksının yanıdaki 4 saksıdan, pencere tarafından ikinci olanın tohumu. iltifatlarınıza teşekkür ederim. Seni bu kadar mutlu ettilerse ne mutlu bana. Selam ve sevgiler.

caretta
24-01-2008, 17:02
Bahçemdeki kaktüsü kaktüs kardeşlerimle paylaşmak istiyorum :))
İsteyen var mı..?

Mesaj yazan ilk iki kişiye sadece gönderebilirim :)

fevziye
24-01-2008, 17:16
Caretta ben uykuda değilim. :D Asıl sizler neredesiniz? :(

ataser
24-01-2008, 18:29
Hehehehe ****** mesaj benden:)
Çok açgözlüuüm ama dimi:)

İklimsiz
24-01-2008, 18:50
İkinci sırada da ben olayım bari;):p

fevziye
24-01-2008, 19:05
Sevgili ataser ve iklimsiz, boşuna heveslenmeyin, Caretta ortaya çıkalım diye şaka yapmış. :p :p :p

İklimsiz
24-01-2008, 19:12
Biraz dikenli bir şaka oldu :D :D

caretta
24-01-2008, 21:16
Üzgünüm, ama günlerdir kimse yoktu. Kardeşliğimiz unutulmasın dedim :-)

günsu
24-01-2008, 21:47
Unutulmaz unutulmaz merak etmeyin;)

Çiçek açmayan chamacereus silvestrii kaktüsüm vardı, galiba çiçek açıcak :pyavru veriyor desem dikenli kısımlardan minik minik kaktüscükler çıkıyordu ama bu sefer farklı yerden veriyor çıkıntıları, resmini çektim ama okadar küçüklerki gözükmüyorlar fotoğrafta.

fevziye
25-01-2008, 07:11
Hiç unutulur mu Caretta?

ataser
25-01-2008, 10:54
Bende unutmam valla sizleri...
Bu arada saksı geğişimi için hazırlıklara başlasak mı acaba??*
zamanı geliyor çünkü değil mi...zor bir kış geçirdiler ama sanırım çabuk toplanacaklar ufak tefek zayiatlarımda olmadı değil, ama kısa sürede sağlıklı dikenliler ve etlilerle ortaya çıkarım sanırım..

caretta
25-01-2008, 12:26
Saksı değiştirdiğimiz zaman suluyormuyuz kaktüsleri..? Yani bu sulamadığımız iki ay var ya o zaman saksı değişimi yapabiliyormuyuz diye sorsam daha doğru olur sanırım.

selenn
25-01-2008, 13:44
ben biraz erkenciyim galiba ama iki gün önce bazı kaktüslerimin saksılarını değiştirdim. Fırtınada balkonda zarar görmüş olan bazı bitkiler için bu erken saksı değişimi zorunlu hale geldiği için başlamışken diğerlerini de elden geçirdim. Fakat su vermedim. Bazı türleri spreyli uç ile nemlendirip raflarına kaldırdım. Bugün hava serin ama güneşli olduğu için rafların naylonunu açıp güneş almalarını sağladım. Saksı değişimi yapılanlar keyifli gibiler.

Sevgiler.

caretta
25-01-2008, 16:23
Teşekkürler Selenn :)

caretta
31-01-2008, 10:32
Size yeni aldığım kaktüsümü kendi yaptığım saksısında göstereyim dedim :)

Yılan kaktüsten bende vardı ama diğeri de sanırım sukkulent..Bu kaktüsü 2.5 ytl ye aldım.

Kaktüs yapımı "gazete kağıdından dekoratif saksı" bölümünde.

Yarın akşam İstanbul'a gidiyorum kısmetse.Öncelikle annemin balkonunu ve kaktüsleri görüntülediğim her yerde çekeceğim :))

Annemde çok güzel Babaannemden kalma bir yılbaşı çiçeği var,bende de var ama az açıyor.Birde adını bilmediğim çok güzel bir çiçek,kaktüsleri de var tabii ki :))
Artık fidanlıklara ve Beylikdüzü Bahause'ta ki kaktüslere de bakarım sanırım :)

Vildan Sönmez
31-01-2008, 11:50
Caretta saksıdaki sukulenti fotoğraftakilere benzettim.

fevziye
31-01-2008, 13:19
Vildan hn. 998 no'lu mesajınızdaki kaktüs aşkın gözyaşları. Çok arsızdır. Uç kısmında kök vermiş olanlar toprağa düştüğünde hemen tutar ve çoğalırlar.

caretta
31-01-2008, 15:59
Vildan Hanım,evet çok haklısınız bendeki sukulent bundan.Hatta uçlarındakiler olmayınca tanıyamadım bende nerden hatırlıyorum ben bunu diye düşünüyordum :)

Fevziye Hanım , aşkın gözyaşı daha geniş yapraklı bir sukulent değil mi..? Bunun yaprakları dar ve uzun.Ben geniş yapraklı olanına aşkın göz yaşı dendiğini sanıyordum.

Vildan Sönmez
31-01-2008, 16:33
Bende eskiden daha geniş yapraklı, yaprağındaki her girintide bu tomurcuklardan olan bir çiçek vardı. Ona da aşkın gözyaşları derdik.Demek ki aynı aileden...

fevziye
01-02-2008, 08:12
Caretta günaydın, bu resimdeki de aşkın gözyaşları. Vildan hn.' mın dediği gibi sanırım ikisi aynı aileden.

Engin
01-02-2008, 14:22
Arkadaşlar, Migrostan geliyorum 50 değişik türde 100 lerce kaktüs vardı.Kimisinde çiçekler yapışıktı.Bir kaç tane aldım eşim frenlemese sepeti dolduracaktım.Bayağı büyük boylarda ve çok yavrulu türler var.Bir göz atın derim.:D

fevziye
02-02-2008, 13:22
Kaktüs kardeşleri merhaba! Burasıyla alakalı değil ama birşey sorabilir miyim? Bir sayfada ücretsiz çeviri yapan sitelerin adresleri yazılmıştı, şimdi formun neresindeydi bulamıyorum. İçinizde bilen var mı? Yazarsanız çok sevineceğim. Sevgiler.

eyup007
06-02-2008, 12:30
arkadaşlar bana hızlı yetişen kaktüs tohumlarından az bir sayıda yolluyabilirmisiniz (mektup içinde)

İklimsiz
06-02-2008, 17:45
Sayın eyup007, kaktüs tohumlarını çimlendirmek diğer tohumlara göre daha zaman alıcı. Korkunç bir sabır istiyor. Ekim ayında ektiğim tohumlardan altı tanesi çimlendi ve henüz yarım cm. boyda. İlk denemem olduğu için belki bir yerde yanlış yaptım diyeceğim ama genel kanı bu yönde.

Hızlı yetişen bir kaktüs tohumu varmı bilemiyorum, varsa ben de talibim:)

İklimsiz
06-02-2008, 17:49
Ayrıca bildiğim kadarıyla kaktüs tohumları kolay kolay bulunmuyor. Gittigidiyor sitesinden **** yurtdışı kaynaklı satış sitelerinden edinebilirsiniz. İlgileniyorsanız forumlar içersinde" web üzerinden tohum satış siteleri" adlı başlığımız mevcut. O başlıkta önerilen, üyelerimizin alışveriş yapıp memnuniyetlerini bildirdiği sitelerden temin edebilirsiniz.

selenn
07-02-2008, 14:10
Vildan hanım merhaba,

Resmini eklediğiniz sukulentinize bayıldım. Mümkünse o gözyaşlarından bana yollamanızı rica edecektim. Çok cici gözüküyor. özelden adresimi yolluyorum, şimdiden teşekkürler.
Sevgiler.

ataser
07-02-2008, 19:43
Havalar ısınmaya başladı, malum cemre de düştü ama yinede kış hasarlı geçti bende.. saksı değişiminde bazı kaktüslerimi kaybettiğimi farkettim:( en kısa zamanda tekrar normale dönmeliyiz bakalım bir kışı geçiren kaktüslerimiz bu sene bizi çiçekleri ile sımartacaklar mı?

selenn
07-02-2008, 19:55
Umarım düzelir kaktüsleriniz sevgili Ataser ve bol bol çiçek resimleri ile galeriyi şenlendiririz.

BarbarosunAgasi
07-02-2008, 20:51
sonreis66 galiba biz ikimiz yürüteceğiz bu kardeşliği:(
neyse iki kişi de olsak başarı başarıdır değil mi?
bu arada bende bir sukulent var demiş idin bende ona talibim nasıl olsa al gülüm ver gülüm olacak gibi duruyor:)
bu arada bana adresini mesaj atarsan salı gününe kargoya veririm. kolay gelsin.

Sayin ataser,sitenin vede bilgisayarin acemisi oldugum icin siteyi yeni yeni cozmeye basladim.
Bende kaktus severim su an elimde yaklasik 20 cesit kaktus 5-6 cesit sukkulent var mum cicegi dahil.
Benide araniza alirsaniz memnun olurum.
Selamlar.

caretta
11-02-2008, 15:14
Merhaba,
ben döndüm :)

Beylikdüzü Bahause'ta çok güzel kaktüsler vardı minik ve orta boy ama ben sadece iki tane aldım :) Biraz da saksı aldım..

Yalnız Annemlerin apartmanın bahçesinde bir kaktüs buldum ,adını herzaman ki gibi bilmiyorum ama kendime çelik alacak zamanı buldum.Hem de resmini çektim ki adını bulabilelim..

Kaktüsüm yavru verdiğinde sizlerle paylaşacağım.Pembe kısımlar kaktüsün meyvesi mi çiçeğimi bilemedim aslında..Onun için sizlere danışayım dedim.

Bu arada bazı kaktüslerim çok kuruduğu için bozulmaya başladılar ve biraz su vermek zorunda kaldım.Yazın çiçek açmayacaklar anlamına mı geliyor su vermem :(( bunu da sormak istedim.

ataser
12-02-2008, 22:27
BarbarosunAgasi aramıza hoşgeldin, bu kardeşlikte gelen herkese yer var:)
yeter ki sen katılmak iste...
Mum çiçeği sevdalıları oldukça çoktur burada haberin olsun:)
Yani kardeşliğe girmek senin için çok da isabetli olmamış olabilir:)
tekrar hoşgeldin....
Elindeki türlerden birer adeti rezerve edebilirmiyim bu arada....:)

ataser
12-02-2008, 22:31
Caretta o da kaynana dili denen cinsden, hint inciri dene meyvayı veren tür...Çiçeklenmesi konusunda endişelenme 30 cm kar altında kalmaya alışkın bir tür olduğu için kısa sürede sıcağa geldiyse hemen meyvelenmeye çalışmıştır. Çok ama çok arsız e emin ol seni hiç çiçeksiz bırakmaz.. Bu arada buralarda o çiçekleri yiyorlarmış...yapraklarını alınca ortada etli bir kısım çıkıyormuş ve onu yiyorlarmış, ben daha tatmadım ama seveni çok... Birde diğerlerinin tersine yerde yayılıyorlar, daha doğrusu bulundukları yerden aşağı doğru sarkıp gidiyorlar genelde kayalıkları filan örtüyor. Altta kalanları kararıp kuruyor üstten yayılmaya devam ediyorlar, tuhaf ama bir kadar da mücadeleci bir tür...

izzeterisen
12-02-2008, 22:46
Herkese Selamlar
Beni De Kaktüsçüler Araniza Alir Misiniz
:)

menekşemehtap
12-02-2008, 22:59
Caretta ataser cevap vermiş ama benimde aynı tür oldukça gelişmiş bir kaynana dilim var.Bende çelik almıştım o türden henüz bir gelişme yok sağlam duruyor.Ama kendisi aynı resimdeki gibi hatta ondan biraz daha vahim şekilde boynunu büktü büzüştü umarım güneşi görünce düzelecek.

caretta
13-02-2008, 08:56
Ataser ve Menekşe Mehtap, Hint İnciri buralarda dev boyutta olunca küçük halini tanıyamadım demek :) Daha doğrusu hiç ihtimal bile vermedim. Demek ki o pembeler büyüyüp yuvarlak halini alıyor sıcak iklimlerde..
Teşekkürler cevap için.

caretta
13-02-2008, 09:00
Caretta günaydın, bu resimdeki de aşkın gözyaşları. Vildan hn.' mın dediği gibi sanırım ikisi aynı aileden.

Kaç gündür cevap yazamadım bir türlü, teşekkürler :)

ataser
13-02-2008, 20:27
İzzeterisen aramıza hoşgeldiniz:)
Galiba havalar ısınmaya başladı kaktüs sevdalıları yavaş yavaş güneşe döndü yüzlerini:)

Engin
14-02-2008, 13:46
Baharı erken getirdim.:rolleyes:Saksılarına sığmayan kaktüslerimi 0.5lt liklerle diktim.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=30186&d=1202993034

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=30185&d=1202993034

zeonka
14-02-2008, 18:28
the engine saksıların rengi bir harika gerçekten çok güzel olmuşlar.Oldukçada sağlıklı görünüyorlar ellerinize sağlık.