Bağlan

View Full Version : Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım)

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13

Koyu yeşil
05-11-2007, 15:23
Evet çok güzel, çok beğendim, sağlıkla büyütün. Eminim bonsai bölümünden bakımıyla ilgili bilgiler edinip, uzun yıllar yaşatırsınız.

Ben de pazar günü Urla'dan (kendimi kaybedip) bir sürü kaktüs aldım. Yarın resimlerini paylaşırım sizlerle. Echevria'da buldum:)

mehtap051
05-11-2007, 23:36
Sanırım yeni kaktüs alan kimse yok.Kaktüs resimleri göremez oldum.Oysa ne hoşuma gidiyordu çeşit çeşit kaktüsleri görmek.Gerçi ben sizlere kaktüs resimleri yollayacağım.Çünkü esen bana çiçekler gönderiyormuş.Gelir gelmez sizlerle paylaşacağım.Esen çiçekler için tekrar teşekkür ederim.

Koyu yeşil
06-11-2007, 09:02
Merhabalar,

Ben de yeniler var;) Aslına bakarsanız Urla'da kendimi kaybettim. Benim diken ailesi de epey genişledi. Şimdilik bu iki resmi ileteyim. Sonra tek tek resmi geçit yaparlar.

Küçük bir itiraf: Ekteki minişi kocaman bir saksınan aşırdım:o, bir benzin istasyonundan. (çalınan çiçek daha iyi tutar derler:p )

Koyu yeşil
06-11-2007, 09:04
Bir de eklemeyi unutmasam...

mehtap051
06-11-2007, 09:54
İnanın bende kaktüs seraları bulsam kendimi kaybederim.İnsanın gördüğü her kaktüsten ve sukulentten alası geliyor.Buralarda kaktüs pek bulunmadığından alamıyorum.Kaktüsleriniz çok güzeller.Kendinizi kaybettiğiniz kadar var.O minişinizde büyük ihtimalle tutar.

ataser
06-11-2007, 11:16
Esen hanım, harikasınız. Gene bu yağmurlu havada içim açıldı sayenizde.

esen
06-11-2007, 12:14
Güle güle büyüt ataser. Mehtap Hanım, sizinkiler de aynı anda yola çıktı, umarım bugün elinize geçer.

İlkin
06-11-2007, 12:51
Ataser ben de yarın yollayacağım senin paketi. Fırsat olmadı bir türlü kargoya gidemedim.

Güle güle büyüt yeni gelen cicilerini bu arada;)

ataser
06-11-2007, 15:27
İlkin hanım teşekkürler:)

Bu arada istanbul yolunda metin tan tesislerinde sanırım kaktüs serası kurulmuş çok uygun fiyata güzel kaktüsler varmış. Bu sıralar oralardan geçen olursa bakarsa ve haber verirse iyi olur. bana çok yakın değil ama gerçekten bir seraysa memnuniyetle gider ve hersein adına oradan ne bulursam toplayabilirim.
Görüşmek üzere.

mehtap051
07-11-2007, 12:16
Bunlarda esenin bana gönderdiği çiçekler.esen sana minnettarım.Beni nasıl mutlu ettiğini bilemezsin.Sana binlerce kere teşekkür ederim.
YAŞASIN KAKTÜS KARDEŞLİĞİ
http://img213.imageshack.us/img213/7687/pic0001fr8.jpg
http://img150.imageshack.us/img150/2943/pic0002fa0.jpg
http://img257.imageshack.us/img257/7605/pic0003su7.jpg

mehtap051
07-11-2007, 12:25
Daire içine aldıklarımın adını ve onların çiçeklerden kopan parça mı olduğunu öğrenebilirmiyim?Cahilliğimi hoş görün ama anlamadım.Yoksa onlarda bir çiçek çeşidi mi? Bilgilendirirseniz sevinirim.Şimdiden teşekkür ederim.Çiçeklerim uzun yoldan geldikleri için biraz yıpranmışlar ve kopan parçalar olmuş.O yüzden de karıştırdım.
http://img217.imageshack.us/img217/3231/pic0003su7us1.jpg

esen
07-11-2007, 12:27
Gözün aydın Mehtap. Sağ sağlim gelmişler, güle güle büyüt:p

İlkin
07-11-2007, 12:50
Hayırlı olsun mehtap hanım, güle güle büyütün hepsini.

Ataser azönce senin paketi aldılar. Seninkiler yolcu... Umarım gönderdiklerim sende yoktur ve beğenirsin. ;)

mehtap051
07-11-2007, 13:52
Arkadaşlar teşekkür ederim.İnşallah hepside tutar.Kaktüsleri diktikten sonra sulamaya gerek var mı?Sukkulentlere biraz can suyu vermem gerektiğini biliyorum.Kaktüsler kış uykusunda oldukları için emin olamadım.
Birde kaktüsleri şimdilik dışarı alsam.Havalar soğuyunca içeri alsam olur mu?Hava yağmurlu.evim kaloriferli olduğu için sorun oluyor.şimdi dışarı, kar yağınca içeri alsam etkilenir mi?Şimdilik bu kadar soru yeter galiba.Teşekkürler

mehtap051
07-11-2007, 15:44
Arkadaşlar sorularım çok mu yoksa zor mu geldide cevaplamıyorsunuz.Akşama dikeceğim hemen cevap bekliyorum.

COYOTE
07-11-2007, 16:03
Mehtap Hanım bazı sukkulentleriniz yaprak şeklinde sanırım. Taner Bey'e sorduğumda(adromiscus coperii için ki sizde de var sanki benekli olan) diktikten sonra sıcak bir ortamda 1 ay sulamayın yazmıştı. Aynen uyguladım. Benimkiler köklendide yaprak bile verdiler. Sizin oralar nasıldır bilemiyorum hava açısından ama ben olsam çok soğukta bırakmazdım,daha yeni köklenecekler çünkü.

Koyu yeşil
07-11-2007, 16:13
Gözünüz aydın Mehtap. Ne güzel kalabalık bir aileniz olmuş. Sağlıkla büyüsünler. Bence de aydınlık bir yerde içerde tutun. Çok az fısfısla su verebilirsiniz belki.

mehtap051
07-11-2007, 18:40
Arkadaşlar çiçeklerimi diktim.Sukkulentlere birazcık can suyu verdim.Kaktüslere vermedim..Coyote senin dediğini yapıp 1 ay sulamayacağım.(yapraklı olanları)İnşallah hepside tutar da esene mahçup olmam.Diğer sukkulentleride toprak kurutukça sulamayı düşünüyorum.Sizce doğru mu yapıyorum.Yeni gelen çiçeklerimi zaten dışarı koymayı düşünmüyorum.Diğer çiçeklerimi koyacaktım ama vazgeçtim.belki çiçekler bir sıcak, bir soğuk olunca etkilenirler.Kaktüsleri evimin soğuk odasına koydum.Umarım bir problem olmaz.

COYOTE
07-11-2007, 21:50
Sayın mehtap051 daire içine aldıklarınızın alt sağda iki tanesi adromischus cooperii yukarıda yanlış yazmışım:)). Soldakinin yapraktan tuttuğunu hiç bilemiyorum,üstekini de ben conophytum'a benzettim. Güle güle büyütün.

menekşemehtap
08-11-2007, 14:16
Güle güle büyüt mehtap aileni.

mehtap051
08-11-2007, 18:05
Kaktüs kardeşliği nerelerdesiniz?.Epeydir sesiniz çıkmıyor.Kaktüs resimlerinizi ekleyinde gözüm gönlüm açılsın.İnşallah benim çiçeklerim tutarda sizlerle paylaşırım.İnanın öyle çiçeklerime bakıyorum.Sanki 1 gün içinde tutacak gibi.Menekşe mehtap teşekkürler

menekşemehtap
09-11-2007, 00:24
Mehtapcığım valla bir adaşın olarak ben sürekli burdayım ama maalesef benim sizler gibi zengin bir ailem yok bulamıyorum da zaten.Ama sizlerin sevinçlerine ortak olmak bitkilerinizin resimlerini görmek bana büyük bir keyif veriyor.Neredeyse günlerdir 24 saat bu sitedeyim bağımlılık yaptı.

Vildan Sönmez
09-11-2007, 08:41
Arkadaşlar sizlerle yarışamam tabi. Bunlar da benden size.

Vildan Sönmez
09-11-2007, 08:48
ve bunlar

İlkin
09-11-2007, 08:50
Çok ciciler Vildan Hanım, maşallah. Ben de birazdan benimkileri göstereceğim.Resim boyutları ile uğraşıyorum. :p

İlkin
09-11-2007, 08:52
Bunlar da benim güzellerim. İlk 4 fotoğraftakiler daha minik yavru ;) 5. resimdekileri baharla birlikte saksılara dağıtacağım.

İlkin
09-11-2007, 08:55
6.resimdekini de baharda ayıracağım isteyen olursa seve seve yollarım. 8. resimdeki ortada uzunca bir dalı olan kaktüsüm devamlı yavru veriyor ve neredeyse bu haline 1,5 senede geldi:eek:

Vildan Sönmez
09-11-2007, 08:56
ve bunlar

İlkin
09-11-2007, 08:57
11.resimdeki kaktüsüm boyna minik yavrular veriyor. 12. ve 13. resimde en önde duran kaktüs formu aynı gibi görünse de dikenleri değişik. Birisinin uzun birisinin de kısa dikenleri var adlarını bilmiyorum ama.

İlkin
09-11-2007, 08:59
Bunlar da son parti. ;) Son 3 resimdekiler taitanın verdikleri.

caretta
09-11-2007, 09:03
arkadaşımın ama sizlere göstereyim dedim :)

ataser
09-11-2007, 11:20
İlkin hanım çok sağolun geldi benim minikler:)
harikasınız ...
Paylaşacağınız hangisiyse ben isterim ****** söylememe gerek yoktu ama dimi:)

İlkin
09-11-2007, 11:23
Umarım sizde olmayan türlerdir, sevindiğinize memnun oldum. Merak etmeyin paylaşacağım zaman ilk sizin haberiniz olur. Kaçırmazsınız :D

Güle güle büyütün minikleri. Bazı dallarından koparttıklarımın altları hala ıslak ise kurumasını bekleyin 1-2 gün öyle toprağa dikin olur mu?

mehtap051
09-11-2007, 12:41
Arkadaşlar sağolun çiçekleriniz sayesinde gözüm, gönlüm açıldı.Ne güzel çiçekleriniz var.Vildan Hanım 544 nolu mesajınızdaki en alttaki(yeşil kırmızı çiçekli oolan) çiçeğin adını öğrenebilirmiyim?Esen bana o çiçekten bir çelik göndermişte adıını merak ettim.İlkin Esenin gönderdiği çiçekler ne alemde.Ben sabah kalkar kalkmaz çiçeklerin yanındayım.Çiçeklerim tutmayacak diye çok korkuyorum.

ekin97
09-11-2007, 12:45
Merhaba arkadaşlar,
kardeşliğe bugün üye oldum ve kaktüslerinizi görünce çok kıskandım. Bende çiçekseverim diye geçiniyorum:) Birkaç kaktüsüm var ama isimleirni bile bilmiyorumn maalesef. Forum'u da taş kaktüs ararken keşfettim.
COYOTE'nin kaktüslerine bayıldım, eğer benimle de paylaşırsa çoook çok sevinirim.
Görmediğim birsürü kaktüs varmış meğer..
Şimdiden teşekkürler

Ophrys
09-11-2007, 12:51
Sevgili ekin97 önce seni Yeni Üyeler Kendinizi Tanıtın (http://www.agaclar.net/forum/forumdisplay.php?f=82) başlığında tanımak isteriz.

Aramıza hoşgeldin

İlkin
09-11-2007, 13:03
Mehtap Hanım, esen hanımın gönderdikleri duruyor saksılarında tutarlar merak etmeyin siz. Sadece suya boğmayın. Sukulentler ve kaktüsler çok bakım istemez. Merak etmeyin. Göreceksiniz ilkbaharla birlikte yeni filizler vereceklerdir. Ben de sizin gibiyim sabah kalkar kalkmaz yanlarında buluyorum kendimi acaba ne kadar geliştiler diye bakıyorum ;)

Koyu yeşil
09-11-2007, 13:24
Sevgili İlkin ve Vildan, kaktüsleriniz harika! Görsel şölen için teşşekkürler :)

mehtap051
09-11-2007, 13:36
İlkin kaktüsleri dikerken bile sulamadım.Sukkulentlere de diktikten sonra can suyu verdim.Sukkulentleride toprak kurudukça sulamayı düşünüyordum ama bir arkadaşım yapraklı olan sukkulentleri 1 ay sonra sula diye yazmış.Ne yapmalıyım bilmiyorum.Bilgi verirseniz sevinirim.

İlkin
09-11-2007, 13:52
Kaktüslere bence hiç su verme, istersen biraz toprak üstüne fısfıs yap ama o kadar. Sukulentlere aşırı olmamakla birlikte ayda 1-2 defa su versen yeter bence o da az ama. Gerçi türüne göre de değişebilir ama izleyerek anlarsın zaten.

zeonka
09-11-2007, 13:53
Sn Vildan Sönmez
1.ve 2. resimdeki çiçekler aynımı.Benimde 1. resimdekine benzer çiçeğim var ama yetiştirme koşuları su ve güneş isteği vs hakkında çok fazla bir bilgim yok.Bilgi verirseniz sevinirim.
Ayrıca 4. resimdeki kaktüsünüzede bayıldım:rolleyes:

COYOTE
09-11-2007, 13:59
Sn mehtap051 yapraklı olanlar derken sadece bir yapraktan tutmaya çalışacak olan sukkulentlerinizi kastetmiştim ben. Taner Beye kopan yaprakları nasıl köklendirebilirim diye sorduğumda öyle yazmıştı bana:))

COYOTE
09-11-2007, 14:00
COYOTE'nin kaktüslerine bayıldım, eğer benimle de paylaşırsa çoook çok sevinirim.
Şimdiden teşekkürler
Paylaşırım tabii ne de olsa kaktüs kardeşliği:)) Teşekkür ederim beğendiğiniz için:))

menekşemehtap
09-11-2007, 14:35
Vildan hanım 544 nolu mesajınızdaki 1,2 ve 4 numaralı çiçeğe bayıldım diyebilirim.Sanırım 3üde aynı cins yanılıyorsam düzeltin ismi nedir bu bitkinin kaktüsmü sukkulent mi?.Birde nasıl çoğaltıyorsunuz çok soru sorup sizi sıkmadım umarım.

Vildan Sönmez
09-11-2007, 15:01
1 nolu çiçek doğadan alınmıştır.Kaya koruğu.Tabi saksıya konunca formatı değişti (kendisinden özür diliyorum). O da beni çiçek açmayarak cezalandıryor.

2 nolu olan Acem halısının bir türü sanırım.Bir saksım daha var sapları çok daha kuru.

Vildan hanım 544 nolu mesajınızdaki 1,2 ve 4 numaralı çiçeğe bayıldım diyebilirim.Sanırım 3üde aynı cins yanılıyorsam düzeltin ismi nedir bu bitkinin kaktüsmü sukluent mi?.Birde nasıl çoğaltıyorsunuz çok soru sorup sizi sıkmadım umarım.

menekşemehtap
09-11-2007, 15:19
Ben o zaman etrafta kaya aramaya gidiyorum.:) Çiçek açmasada yinede güzel görünüyor.Peki 4 numaradaki nedir 3'ü de bir birine benziyor çok dikkatimi çekti.Belki resimden kaynaklanıyordur bilemiyorum.

mehtap051
09-11-2007, 16:15
Sayın coyote bende zaten bir yapraktan tutturmaya çalıştığım sukkulentlerim için onu yazdım.1 ay onları sulamam.Diğerlerini ayda 2-3 kere sulasam yetecek galiba.Bilgiler için teşekkürler

ekin97
09-11-2007, 17:08
Sevgili Caretta ve Esen hanım,
nazarımın değmesini istemiyorsanız sizdende fide istiyorum lütfen. O kadar güzeller ki, hepsine sahip olma isteği doğurdu bende:) Kapalı bir terasım var, kışın donmaz sanırım.
Hepinize sevgiler..
Esra

mehtap051
09-11-2007, 20:15
İstanbulda yaşayan arkadaşlar Merter'de önerebileceğiniz bir çiçekçi var mı?Haftaya eşim istanbula gelecek.1 gün kalacak.Eşime kaktüs ve lithops aldırmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Engin
09-11-2007, 20:49
Mehtap Hanım,
Taner Angay Bey siparişlerinizi lithops olsun,kaktüs olsun gönderiyor.Katalog hazırlıyolarmış ancak 1 ay daha sürebilir dediler.İstediğiniz türleri yazarak kendisinden fiyat alabilirsiniz. Fiyatlar makul ancak kargo ve paket biraz tutuyor yinede çok sayıda alarak toplam maliyete yayabilirsiniz.Ben sipariş verdim kendisi Antalyada değil şu anda Pazartesi kargolayabilirim dedi.Çarşamba gelir sanırım siparişlerim.Sabırsızlıkla bekliyorum.

COYOTE
09-11-2007, 21:31
Mehtap Hanım merhaba
Çiçekçi bilemiyorum ama merter demişsiniz bence bauhaus ve ikea ya kesin uğrasın eşiniz :)) denk gelirse (ki büyük olasılık yeni açıldı çünkü)ikeada epey değişikler oluyor.Bu arada da Taner Beydeki kaktüsler de bence çok uygun fiyata benim aldıklarım 3,5 ytl idi ve sanıyorum lithopslarda çeşit çok.

esen
09-11-2007, 21:47
Arkadaşlar bir gün uğramadım, kardeşlik almış başını yürümüş. Ne de güzel olmuş. İlkincim delilikte benden aşağı kalır yanın yok, resimlerden anlaşılıyor. Benden çelik isteyen arkadaşlardan biraz sabır rica edeceğim. Benim minikler biraz toparlasın kendini, ki bu da ilkbaharı bulur, derhal paylaşmaya başlayacağım sizlerle.
Kaktüs dostları bu arada forumun "bir saksıda birden fazla çiçek" bölümünde sukkulentlerimle yaptığım aranjmanlar var.
Bence bakmalısınız:))

menekşemehtap
10-11-2007, 00:06
Çok sevindiğim bir haber aldım az önce eşimden.Bugün bir köye gitmiş ve bir kaynana dili görmüş saksıda çiçeğin sahibide alın sizin olsun demiş bir çırpıda çocuklara dikeni batıyor zaten demiş.Ben onun dikenini yerim.:) Eşimde almış ****** mutlu haberi telefonda aldım eşim nöbetçi olduğu için yarın getirecek çiçeğimi telefonda çok büyük olduğunu söyledi nedenini bilmeden sevindim.Yarın ilk işim resmini sizinle paylaşmak olacak.

esen
10-11-2007, 07:11
Gözün aydın Mehtap, dikenleri de yemek istediğine göre aramıza yeniden hoşgeldin:))

caretta
10-11-2007, 09:52
Sevgili Caretta ve Esen hanım,
nazarımın değmesini istemiyorsanız sizdende fide istiyorum lütfen. O kadar güzeller ki, hepsine sahip olma isteği doğurdu bende:) Kapalı bir terasım var, kışın donmaz sanırım.
Hepinize sevgiler..
Esra
EKİN97 , son resimdekiler ne yazık ki benim değil daha önceki sayfalarda benim kaktüslerimi göreceksiniz..Sanırım pazar günü ayırabilecek vaktim olur..Gelecek hafta paylaşıma açacağım.Daha önceki resimlerimden listenizi yapın bence :)

menekşemehtap
11-11-2007, 12:16
İşte sizlere bahsettiğim kaynana dilim.Sizlere biraz durumundan bahsedeyim bir bidona saksılanmış saksının içindeki toprak karışımını bilemiyorum içinde bir paslı çivi vardı almadım sanırım bütün çiçekler pası seviyor.Gövedesinde çamurlar var silmedim ne yapmam gerektiğini bilmiyorum soğuk bir odaya koyduım ışıkta alıyor.Şimdilik bu kadar.

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=24308&stc=1&d=1194779583

http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=24309&stc=1&d=1194779583

Engin
11-11-2007, 15:18
Mehtap Hanım Tokatta opuntianın bu kadar gelişebilmesi şaşırtıcı.. . Ben Mersinden getirmiştim balkonumda çok güzel güneş almasına rağmen yeni sürgünler açık yeşil ve cılız geliyordu.. Buduyordum sürekli ana gövdeyi bırakıyordum..sizinkinde uç bölümler gayet sağlıklı gözüküyor.

İklimsiz
11-11-2007, 15:20
Aile çok kalabalık ama üzgünüm bir kardeşiniz daha oldu:)

menekşemehtap
11-11-2007, 16:04
Mehtap Hanım Tokatta opuntianın bu kadar gelişebilmesi şaşırtıcı.. . Ben Mersinden getirmiştim balkonumda çok güzel güneş almasına rağmen yeni sürgünler açık yeşil ve cılız geliyordu.. Buduyordum sürekli ana gövdeyi bırakıyordum..sizinkinde uç bölümler gayet sağlıklı gözüküyor.

Evet bende ilk gördüğümde çok şaşırmıştım.Ama benim şaşkınlığım yaz kış dışarda bırakılmasına rağmen,çok iyi bir bakım görmemesine rağmen bu şekilde gelişmiş olması ile ilgili idi.Hatta resimde çıkmamış çiçeğin sahibi teyze içine soğan ve sarımsak ta eklemiş onlarda bir güzel köklenmiş hatta flizler vermiş yeşil soğan çıkmıştı hala dokunmadım öylece duruyorlar biraz bilgisizim nerelerinden budayıp tekrar dikeceğimi bilmiyorum ve bu bidondan normal bir saksıya geçirirken nasıl yapacağımıda bilmiyorum.Anlayacağınız korkuyorum zarar veririm diye.

menekşemehtap
11-11-2007, 16:05
Birde arkadaşlar kardeşlik adına eğer budamayı bana iyice anlatabilirseniz bu resimler üzerinde bende yapabilirsem isteyenlerle paylaşmak istiyorum.

Engin
11-11-2007, 16:22
budama derken cılız çıkan hacimsiz parçaları **** gövdenin dengesini bozan parçaları keskin bir bıçakla (falçata gibi) gövdeden ayırabilirsiniz.. sizinkinin pek ihtiyacı var gibi durmuyor.. bidonu da falçatayla açabilir daha güzel bir saksıya transfer edebilirsiniz. tek kök mü opuntianız belli olmuyor ayırmanız gerekebilir.kökleri zedelenecek diye korkmayın kısa sürede yine kök salıyor.saksınız dışardan geldiği için içinden çıkacak solucan böcek vs hazır olun baştan söyliyeyim :rolleyes:

menekşemehtap
11-11-2007, 17:01
Teşekkür ederim hazırlıklıyım haşeratlara karşı dün ilk geldiğinde üzerinde örümcek ağları vardı temizledim kimbilir toprağının içinde neler neler vardır.Bu arada budama tabirim yanlış oldu sanırım bilemiyorum anlatamadım şimdi resimle beraber anlatamaya çalışacağım.Daire içine aldığım ekleri kesip bir müddet kuru bıraktıktan sonra başka bir toprağa dikersem bu sekilde çoğaltabilirmiyim ve sizlerle paylaşabilirmiyim?

Arzu Kasapoğlu
11-11-2007, 18:40
Merhaba menekşemehtap, kaktüsün çok güzel görünüyor. Çiçeğinin saksısını değiştirirken plastik bidonu makas veya bıçakla kesip toprağını dağıtmadan büyütmek istediğin saksıya aktar. Bence hiç budama yapma kaktüsün çok güzel görünüyor. İsteyenlere kenardaki parçalardan koparıp verebilirsin.

Ayrıca bu kaktüs ev içinde yetişmez. Kışın balkonunun iç tarafına, yazın da güneş gören bir tarafına koyabilirsin.

Kolay gelsin.

mehtap051
11-11-2007, 20:53
Coyote eşime yazdığın yerlere mutlaka uğramasını söyledim.Hatta bana kaktüs almadan gelme bile dedim.Kaktüsler hakkında bilgisi olmadığı için ne alacağım dedi.Bende gözüne güzel görünen ne kadar kaktüs varsa hepsini al dedim.Taşıması problem olmasa ve düğün için gitmese çok alırdı ama ne getirirse ona razı olacağım.Lithops da çok istiyorum ama Taner Bey'in kataloğunu beklemeyi düşünüyorum.Çünkü lithopsların çoğunun adını bilmiyorum.Görerek almam daha iyi olur sanırım.
Baharı dört gözle bekliyorum.Çünkü kaktüslerimiz uykusundan uyanacak ve eminim sizlerinde bizlerle paylaşacağı çok kaktüs olacak.

esen
11-11-2007, 21:17
Arkadaşlar bugün İkea'da daha önce hiçbir serada görmediğim bir sukkulent buldum. Yeni bir tür görmek ne kadar heyecan vericidir en iyi siz bilirsiniz. Fotoğrafını gönderiyorum, her bir yaprağı taze fasulyeye benzeyen bu sukkulentin adı Peperomia dolabriformis. Hemen yapraktan üretmeyi deneyeceğim. Sonrası malum, gelsin kardeşlikler:))

melnils
11-11-2007, 21:38
İstanbulda yaşayan arkadaşlar Merter'de önerebileceğiniz bir çiçekçi var mı?Haftaya eşim istanbula gelecek.1 gün kalacak.Eşime kaktüs ve lithops aldırmak istiyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.

Mehtap Hn. Büyük market istiyorsanız Merter'e yakın Yenibosna'da koçtaş var. Bayrampaşa'da da ikea açıldı yeni. Merterden metroyla ulaşımı kolay. Ben yakında gitmeyi planlıyorum. Bulamazsa eşiniz ben yardımcı olmaya çalışırım.

ataser
11-11-2007, 22:14
Aile çok kalabalık ama üzgünüm bir kardeşiniz daha oldu:)

Aramıza hoşgeldiniz:)

Bu arada kardeşlik çığ gibi büyüyor facebook'a bile girdik valla:)

ekin97
12-11-2007, 10:57
merhaba Caretta,
yüzsüzlük olmaz ise ayırabileceğiniz bütün çeşitlerden istiyorum. 458, 462,464. mesajlar ile 467. mesajdaki bordo açan kaktüs, 479. mesajdaki sol alt köşedeki kaktüs nefis.
Ayrıca saksılarınıza da bayıldım, eşiniz çok zevkli..
Yalnız adres bilgimi nasıl ulaştırabileceğimi bilmiyorum, yardımcı olurmusunuz.
Teşekkürler...

ataser
12-11-2007, 11:06
Handanhanım, çok teşekkür ederim paketim geldi:)
Mahçup ettiniz beni ama keşke ödemeli yollasaydınız. Çok teşekkür ederim tekrar.

ataser
12-11-2007, 11:07
Teşekkürler...

Adres bilgisi ve özel mesaj yollamak için mesaj yollamak istediğiniz kişinin isminin üstüne tıklarsanız orada özel mesaj gönder seçeneği çıkacak, oradan yollayabilirsiniz.

memet
12-11-2007, 11:10
Menekşemehtap, daire içine aldığınız sürgünler yeni sürgünler, onların köklenmesi sorunlu olabilir. daha yaşlı olanlardan denemek, daha uygun.

ekin97
12-11-2007, 11:20
Merhaba Ataser,
bilgi için çok teşekkürler.
taze üye olarak sizden de fide isteyebilirmiyim:)
Bende de birkaç tür var ama henüz çok küçükler. Baharda paylaşıma açmayı umuyorum.

caretta
12-11-2007, 11:25
merhaba Caretta,
yüzsüzlük olmaz ise ayırabileceğiniz bütün çeşitlerden istiyorum. 458, 462,464. mesajlar ile 467. mesajdaki bordo açan kaktüs, 479. mesajdaki sol alt köşedeki kaktüs nefis.
Ayrıca saksılarınıza da bayıldım, eşiniz çok zevkli..
Teşekkürler...
Merhaba herkese..Cumartesi kötü bir fırtına ile beraber soğuk bir haftasonu geçirdik sayılır ..

Ekin 97 ilk mesajı Ataser yazdı ve adresini gönderdi..İlk önce izin verirsen kendisine yollayayım.Daha sonra tek tek istekleri toplayacağım.Ben birde bu işlere fazla zaman ayıramadığım için ve nasılsa zamanımız bol olduğundan sırası gelenlerle ilgileneceğim.
1- Ataser (adresin bende var , sen -diyorum artık- sanırım hepsinden istiyorsun :))

Adresleri özel mesajıma gönderirseniz iyi olur...

Elimden geldiğince hepsini paylaşıma açacağım...Herkese göndereceğim için oldukça küçük parçalar olabilir bazıları, tutmazsa haberim olsun yine gönderirim..Ya da yazın gelip geçerken tatile uğrayıp kendiniz alın, hem Fethiye' de de tatil yaparsınız :))

Benim gönderdiğim pakette iş adresim olacak,sizde artık gönlünüzden hangi kaktüs koparsa gönderirsiniz.Benim kaktüslerime bakıp olmayan bir tane gönderirseniz memnun olurum tabii.(Gönderenleri burada yayınlayacağım :)) Göndermeyenlerin canı sağolsun...

Sırası gelen herkes paketi gelince buradan elime geçti diye mail atsın beni kargo ile kapıştırmayın lütfen.

Ekin97 , Ben genelde seramik kaplar ve saksılar sevdiğimden kaktüsleri onlara koyuyorum.Çoğu evde zarar gören kupalar ile değişik objelerdir.Bazılarını da özel olarak aldım.Sandık fikri eşime aittir.Kaktüsler ve çiçekler benim .Yine de kendisine ileteceğim düşüncenizi :)

Adresleri özelime istekleri de buraya yazın hadi bekliyorum :)

ekin97
12-11-2007, 11:45
İşlerden fırsat bulamıyorum diye yazmıştınız biyerlerde, bende eşinizin ilgilendiğini düşündüm dekor işleriyle.. O zaman siz çok zevklisiniz tabii ki:)

caretta
12-11-2007, 11:50
İşlerden fırsat bulamıyorum diye yazmıştınız biyerlerde, bende eşinizin ilgilendiğini düşündüm dekor işleriyle.. O zaman siz çok zevklisiniz tabii ki:)
Farketmez her iki halde de teşekkür ederim ,çok hoşuma gitti :)

Gönderim listesinde iki numara Ekin97 -adresini aldım, Ataser' in siparişlerinden sonra sıra sizde :)

Engin
14-11-2007, 11:39
Taner Bey siparişlerimi göndermiş az önce elime geçtiler..öğle paydosundayım eve gelip kutudan çıkardım hepsini.. Taner Bey tek tek titizlikle sarmış kaktüsleri destekler yapmış..Kendisine tekrar teşekkür ediyorum.Akşam hepsinin fotoğraflarını ekleyip sizlerle paylaşmak istiyorum..Böyle bir güzellik olamaz :)

Engin
14-11-2007, 14:27
Taner Beyin titiz paketlemesi üzerlerinde de top yapılmış gazeteler vardı destek olarak..Tek tek isimleri de eklenmiş saksılara..

Engin
14-11-2007, 14:29
kaktüslerim yeni evlerinde :rolleyes:

(saksıların yüksekliği 5cm...minyatür olduklarından çok yer kaplamadılar eşim en çok buna sevindi.. her taraf doldu diyordu :D)

menekşemehtap
14-11-2007, 15:00
Aman tanrım yok böyle bir güzellik.Taner bey ne kadar ince ve zarif bir beyfendiymiş bitkilerinden belli paketleme ise süper.Güle güle büyütün gerçekten çok şanslısınız.

menekşemehtap
14-11-2007, 15:05
Bu güzelliklerin üstüne benim miniciğim içi dolu tomurcuğum yakışırmı bilemem ama eklemektende geçemedim.

İlkin
14-11-2007, 15:11
Güle güle büyütün çok ciciler. Ah şu eşler bir karışmasa ne güzel olacak, tek zevkimiz de bu yani :p

Ben de Mucip Abi'den sipariş verdim 4 kutu geldi azönce. Yarın aldıklarımın resimlerini çekip göstereceğim. Harikalar hepsi. Çok mutluyum. ;)

İklimsiz
14-11-2007, 15:15
Resimleri merakla bekliyoruz İlkin, mutluluğunu yürekten paylaşıyorum.

İlkin
14-11-2007, 15:27
Çok teşekkür ederim sevgili iklimsiz. Valla o kadar çok varki mutluluktan sarhoş oldum. :p Yarın resimlerim hepsini gösteririm. Sevgiler...

mehtap051
14-11-2007, 15:44
İlkin evde çiçeklerden sizlere yer kaldı mı diye merak ediyorum.Ya çiçek alıyorsun **** sipariş veriyorsun.Ama bu özelliğin benim çok hoşuma gidiyor.Bende Taner Bey'in kataloğunu bekliyorum.Çiçeklerin hepsinin adını bilmiyorum.Görüp sipariş vereceğim.Benimde her gördüğüm kaktüs ve sukkulentten alasım var.İnşallah Taner Bey bir an evvel kataloğu hazırlar.Menekşemehtap senin kaktüsünde çok sevimli görünüyor.Bende de kırmızısından var.Bu çiçekleride ben çok sevdim.Farklı renklerinide görürsem alacağım.

mehtap051
14-11-2007, 15:53
The engine çiçeklerin çok güzel.Çiçeklerini sonradan gördüm ve bayıldım.İnşallah bende Taner Bey'den çiçek alacağım.

İlkin
14-11-2007, 15:54
Teşekkürler Mehtapcığım, valla bizim evde yer falan kalmadı. Şöyle bir yeteneğim olsa eşimin sinirden ve ne yapacağını bilemediğinden gözlerinden ve kulaklarından kırmızı alevler çıktığını görebilirim ama neyseki öyle bir yeteneğim yok ve eşim de beni kırmak istemediği için, tek mutlu uğraşım da vitraydan sonra bunlar olduğu için çok mutlu mesut balkonum, evim, iş yerim güzel kaktüs sukulentlerle dolu. Tavsiye ederim. Hele benimkileri de bir görün yarın bayılacaksınız.

Bu arada menekşemehtap hanım sizin kaktüs de çok şirincik, maşallah ;)

mehtap051
14-11-2007, 16:13
İlkin bende senin gibi sukkulent ve kaktüs delisi olacağım sonunda.the engineden Taner Beyle ilgili bilgi aldım.Bolca sipariş vereceğim.Böyle gidersem yaza kadar ev sukkulent ve kaktüsle dolacak.Çünkü her ay kaktüs ve sukkulent siparişi vermeyi düşünüyorum.Eşlerimizde buna mecburen katlanacak.Gülü seven kaktüslerine katlanır.

ekin97
14-11-2007, 16:18
Hepsi süper görünüyor, güle güle büyütün:)
Bende istiyorum ama isimlerini bilmediğim için katalog çok iyi olacak, Taner bey katolog'u ne zaman tamamlayacak bilgisi olan varmı?
Birde Taner bey'den sipariş verince kargo ne kadar tutuyor acaba?

İklimsiz
14-11-2007, 16:24
Başlangıç için Taner bey 6 adet önerdi, ben de kabul ettim. Önümüzdeki günlerde paketi yollar sanırım. Taner beyden paket alan arkadaşlar kargo ücreti konusunda bilgi verebilirler, çok tutacağını sanmıyorum.

menekşemehtap
14-11-2007, 16:37
Evet bu bilgiyi bende istiyorum zira bende sadece bu kaktüsle kalmayı düşünmüyorum almalıyım çoğaltmalıyım.Bu arada teşekkür ederim arkadaşlar.

ataser
14-11-2007, 16:45
Taner bey katolog yapmazsa, bir grup insan ölecez burda:)

Bu resimler gene beni deli etti valla nazarım değecek...

İlkin
14-11-2007, 16:51
Kargo ücreti verilen siparişle orantılı, ne kadar çok kaktüs alırsanız kargo paketi o kadar büyür. Ona göre de kargocuların alacağı para artar. En az 5-6 minik kaktüs aldığınız zaman 7-8 ytl'yi gözden çıkartacaksınız kargo ücreti için. Bir de Taner Bey paketleme ücreti alıyor 5 ytl. Bir de kargodan kargoya da fiyat değişiyor...

Engin
14-11-2007, 16:52
arkadaşlar katalogu beklemeye gerek yok zira taner beyin size gönderemeyeği bir tür yok..
http://www.kaktusrehberi.com/gallery/kaktus.asp burdan mesela tespit edip türleri kendisine sorabilirsiniz.. ayrıntı soranlara özel mesajdan cevap verebilirim..

menekşemehtap
14-11-2007, 17:37
The engine sizden bir ricam var Taner beyin size gönderdiği bitkilere bayıldım bende sizdekilerin bazılarından istiyorum onları daire içine aldım.İsimlerini zahmet olmazsa yazarmısınız bu şekilde taner beye sorup istiyeceğimde.

Engin
14-11-2007, 17:57
astrophythum myriostigma (http://www.kaktusrehberi.com/gallery/images/KAKTUS/Kaktus/a%20kakt%C3%BCs/Astrophytum_myriostigma_cv_onzuka.jpg)
astrophythum asterias (http://www.kaktusrehberi.com/gallery/images/KAKTUS/Kaktus/a%20kakt%C3%BCs/Astrophytum_asterias_4.jpg)
ferrocactus gracilis (http://www.kaktusrehberi.com/gallery/images/KAKTUS/Kaktus/f%20kakt%C3%BCs/Ferocactus_gracilis.jpg)

mammillaria guelzoviana (http://www.kaktusrehberi.com/gallery/images/KAKTUS/Kaktus/m%20kakt%C3%BCs/Mammillaria_guelzowiana_1.JPG),

linkler oldumu bilmiyorum..seçtikleriniz bunlar sanırım.. evet olmuş ;)

(isimleri fotolardan tekrar alabilirsiniz zira g ler q gibi çıkmış)

menekşemehtap
14-11-2007, 18:00
Çok teşekkür ederim evet hepsi doğru olmuş :D hemen istekte bulunsam iyi olucak.

Engin
14-11-2007, 18:04
Çok teşekkür ederim evet hepsi doğru olmuş :D hemen istekte bulunsam iyi olucak.

mehtap hanım ben burdan beğendiklerimi kopyelemiştim soldaki küçük klasörde alfabetik olarak 100 lerce tür var.. aceleye getirmeyin uzun süre etüt edin derim.. burdan çok daha güzellerini belirleyebilirsiniz..

http://www.kaktusrehberi.com/gallery/kaktus.asp

menekşemehtap
14-11-2007, 18:08
Evet teşekkür ederim kısaca bir bakmıştım dediğiniz gibi 100 lerce tür var insanın kafası karışıyor.Birde şöyle bir durum var taner beyde bu türlerin hepsinden bulunurmu ki? Ben birde orda beğendiklerimi taner beyde bulamazsam :( ama iyice bir inceleyim eminim çok şey çıkacak.

Engin
14-11-2007, 18:23
Evet teşekkür ederim kısaca bir bakmıştım dediğiniz gibi 100 lerce tür var insanın kafası karışıyor.Birde şöyle bir durum var taner beyde bu türlerin hepsinden bulunurmu ki? Ben birde orda beğendiklerimi taner beyde bulamazsam :( ama iyice bir inceleyim eminim çok şey çıkacak.

mehtap hanım taner beyde ordakindende çok kaktüs çeşidi vardır.. toplam succulentlerle 3000 in üzerindeydi sanırım.. lithopslarıda düşünebilirsiniz..

ataser
15-11-2007, 09:25
TAner beyin elindeki kaktüsler sanırım Türkiye'deki en büyük koleksiyon. Ynai yok yok..
ama hala katolog da yok bilemiyoruz ki hangisinden alalım:)

Vildan Sönmez
15-11-2007, 09:54
Haberde fotoğraflar vardı ama yükleyemedim

Ünal Çiçekçilik Kağan Vural

Kaktüs tutkusu yayıldı eve özel seralar moda!

Rumelikavağı'nda kaktüs cenneti

Bir banka, radyasyon etkisini azaltıyor diye 400 kaktüs aldı

Pek çok özelliği ve marifeti var

Dikenlilerin formuna hayran kaldı, heykeltraşlığa merak saldı
Kaktüs tutkusu yayıldı eve özel seralar moda!
ESEN EVRAN
Sizin için hâlâ 'kaynana dili' olabilir, ama artık kaktüsün Türkiye'de de pek çok meraklısı var. Evde kaktüs köşeleri yaygınlaşıyor, koleksiyonerler dünyanın dört bir yanına kaktüs turları düzenliyor..
Siz hiç birini, sözgelimi yeni işinden dolayı kutlamak için kaktüs gönderildiğini gördünüz mü? Ya da akşam davetli olduğunuz bir yemeğe, elinizde bir kaktüs saksısıyla gitseniz, nasıl bir tepkiyle karşılaşırsınız? Galiba kaktüs, 'Kaynana dili' diye adlandırılmasıyla Türkiye'deki şansını en baştan kaybetti. Sadece Almanya'da 40 binden fazla kaktüs derneği üyesi, 300 binden fazla da koleksiyoncu varken, Türkiye'de bu bitkinin uzun yıllar hiç üretilmemiş olması, bir derneğinin bile olmamasını çok normal kılıyor. Ama şimdi durum değişiyor. Yavaş yavaş kaktüs meraklıları, koleksiyonerleri doğuyor. Onlar birbirini buluyor, tohum, çelik alışverişinde bulunuyor. Seralara kaktüs gezileri düzenleniyor. Evet bir kutlama için kaktüs alınmıyor, belki daha yıllarca alınmayacak ama bunun tek nedeni, kaktüsün geniş kitlelerce değil, sadece meraklıları tarafından, ama tüm çiçeklerden daha çok tutkuyla sevilmesi.
Dünyada 9 bin çeşit var
Antalya'daki Türkiye'nin en büyük kaktüs çiftliği Taner Angay'a ait. Burada dünyadaki 9 bin çeşit kaktüsün 3 bin 500'ü yetiştiriliyor. Taner Angay, kaktüs ithalatına 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal zamanında izin verildiğini söylüyor. Angay, "Kaktüsün Türkiye'deki geçmişi 15 yıl gibi kısa bir zamandır. Avrupa'da kaktüs 500 yıldır yetiştiriliyor" diyor. Taner Angay, yılda 50 bin adet kaktüs yetiştirip başta İstanbul olmak üzere çeşitli illere gönderdiğini anlatırken yeni seralar yaptığını ve bu geniş alanda çok daha fazla çeşit kaktüs üreteceğini söylüyor. Taner Angay, Türkiye'de hala bir kaktüs derneğinin kurulmadığından yakınarak, şöyle konuştu: "Avrupa 500 yıldır kaktüsü tanıyor. Sadece Almanya'da 40 bin kaktüs derneği üyesi var.

ataser
15-11-2007, 11:42
Sayın caretta öncelikle çoooooooooooook teşekkür ederim:D :D :D
harika çeşitler yollamışsınız, pakettinizde çok güzel ve sağlam olmuş hiç zarar gören yok hepsini tek tek biraz önce inceledim. Eklediğiniz kitap ayıraçları da çok hoş onlar içinde teşekkür ederim size.
Yolladıklarınız kesinlikle çok uygun boyda ve tür olarak çok çeşitli ilginize ve zarifliğinize takrar teşekkür ederim.:p :p :p :p :p

ataser
15-11-2007, 11:45
Menekşemehtap ve ekin97, bu akşam kaktüslerinizi ayırıp yarın da yollamaya çalışacağım. Bu arada başka istekli olan varsa bana adreslerini yollarlarsa onlara da bir kaç çelik çıkacak sanırım. :D :D :D

İlkin
15-11-2007, 11:45
Şu gelenlerin resimlerini biz de görsek keşke ataser ;) Güle güle büyüt.

ataser
15-11-2007, 11:49
Akşama çekip yollarım gelenleri:)
Ama görünce ağlamak yok söz mü:p :p :p :p

İklimsiz
15-11-2007, 11:52
Arkadaşlar merakıma gülmeyin ama kaktüs ve sukkulent saksılarında neden beyaz taşlar oluyor, bu taşlar ve işlevi nedir? Aynı soruyu sayın M.Gürbüz beye özelden mesaj yazarak sordum, hem ondan henüz yanıt gelmedi, hem de benim gibi merak eden arkadaşlar vardır; bir bilen olursa paylaşmış oluruz diye düşündüm. Teşekkürler şimdiden.

İlkin
15-11-2007, 11:59
Taşları kaktüsün rengi ortaya çıksın diye ve göze hoş gelsin diye koyuyorum ben, hem de su çabuk süzülsün diye. Toprakta da var ama bu kadar çok değil ;)

Sen hele bir resimleri yolla ataser ben kimseler duymadan sessizce ağlarım diyeceğim ama o kadar çok tür oldu ki elimde artık sen ağla bence :D:D:D

ataser
15-11-2007, 12:01
Bu hafta sonu Koçtaş, carefour, migros ve 3 tanede sera gezeceğim.....Bilmem anlatabildim mi, eeeeee malum maaşıda bugun aldık, parada var yani.

ekin97
15-11-2007, 12:06
Menekşemehtap ve ekin97, bu akşam kaktüslerinizi ayırıp yarın da yollamaya çalışacağım. Bu arada başka istekli olan varsa bana adreslerini yollarlarsa onlara da bir kaç çelik çıkacak sanırım. :D :D :D

Yaşasıııııın

menekşemehtap
15-11-2007, 12:12
Evet yaşasın yaşasın :D çok mutlu oldum.Ne garip geliyor bana ve kendime kızıyorum kaktüs konusunda çok geç kalmış olmama.

İlkin
15-11-2007, 12:16
Ben anlamam siz benimkileri bir görseniz çıkıp gezinmezsiniz bile. ;) Hele Mucip Abiden aldıklarım beni uzun uzun yıllar götürür gibi ;) Bir gelse de isimlerini verse keşke :) Daha çok var resim ekleyeceğim. :p

Şaka bir yana hayırlı işler, bol gezinmeler size ataser ;)

fevziye
15-11-2007, 13:17
Esen hanım delilerden biri benim. Lütfen banada çelik.....

Vildan Sönmez
15-11-2007, 14:07
Bauhause varsa tavsiye ederim.İstanbul Beylikdüzü Bauhause'da çılgın kaktüsler var.

Bu hafta sonu Koçtaş, carefour, migros ve 3 tanede sera gezeceğim.....Bilmem anlatabildim mi, eeeeee malum maaşıda bugun aldık, parada var yani.

fevziye
15-11-2007, 14:28
Arkadaşlar merhaba. Bu site bende alışkanlık yaptı. Sabah akşam buradayım. Her ders çıkışında bilgisayar başındayım. Ben de atlasım için sormak istiyorum. Güzel bakamadım sanırım. Bütün yeni sürgünler yılan gibi uzuyor, en azından 7 - 8 yıldır çiçek açmıyor. Ne yapabilirim. Bana yardım edermisiniz?

The engine verdiğin kaktüs rehberi adresi için teşekkürler. Aman allahım ne güzel şeyler onlar.

esen
15-11-2007, 15:13
Vildan Hanım, o yazıyı kaleme alan, bizzat bu forumun üyesidir. Ben yaniiii:))

Vildan Sönmez
15-11-2007, 15:19
Ne hoş.Yazının Esen Evran olduğunu görmüştüm.Ama sizin soyadınızın Evran olduğunu bilmiyordum.Sizin yerinize foruma taşımış oldum.
e-dergiye bekleriz.;););)

Vildan Hanım, o yazıyı kaleme alan, bizzat bu forumun üyesidir. Ben yaniiii:))

mehtap051
15-11-2007, 16:23
Arkadaşlar Taner Bey'in sitesine uğradım.Çok güzel çiçekler var.Bir liste yaptım o kadar çok alacağım çıktıki anlatamam.****** hepsini birada alamayacağım için her ay 5-10 kaktüs ,sukkulent ve lithops almaya karar verdim.Aslında içimden geçen seradaki her çeşit çiçekten almak ama şimdilik o kadar çok param yok.
Resim ekleyecek arkadaşlar lütfen geç kalmayın.Dört gözle kaktüslerinizi bekliyorum.

menekşemehtap
15-11-2007, 16:38
Mehtapcığım aynı yolda ilerliyoruz desene.Gönül isterki seram olsun ama eşim istiyor ki abartma biz sürekli taşınıyoruz eşim asker 2 yılda bir tayin gereğinden fazla eşyamız var zaten ne olur bitkilerde abartma sonra ölür yerini sevmez üzülürsün diyor.Ama ben bu zevkimi emekli olana kadar erteleyemem ki bu konu beni çok üzüyor. :(

esen
15-11-2007, 16:40
Vildan Hanım, önümüzdeki hafta Anlatya'ya Taner Bey'in serasına gitme ihtimalim var. Gidersem bol bol fotoğraf çekip gönderirim dergiye

menekşemehtap
15-11-2007, 16:48
Esen bence siteyede ekle o muhteşem görüntüleri.

Mucip Gürbüz
15-11-2007, 16:49
Arkadaşlar merakıma gülmeyin ama kaktüs ve sukkulent saksılarında neden beyaz taşlar oluyor, bu taşlar ve işlevi nedir? Aynı soruyu sayın M.Gürbüz beye özelden mesaj yazarak sordum, hem ondan henüz yanıt gelmedi, hem de benim gibi merak eden arkadaşlar vardır; bir bilen olursa paylaşmış oluruz diye düşündüm. Teşekkürler şimdiden.

Sayın İklimsiz, sorduğunuz taşlar, estetik göruntü ve sulamada kaktüse toprak bulaşmaması içindir. büyük marketlerde satılan taşlarla da olur bildiğimiz mozaik yapımında kullanılan taşlarlada ve ucuza gelir. Selamlar.

Vildan Sönmez
15-11-2007, 17:31
Bazı kaktüs fotoları forumda daha az kişiye ulaşıyor.İnternetten alınanlar değil de kendi çektiklerimiz galerilere de eklenmeli bence.

Esen bence siteyede ekle o muhteşem görüntüleri.

esen
15-11-2007, 18:42
Arkadaşlar gidersem bir sürü yakın plan fotoğraf çekip galeriye yükleyeceğim, söz

caretta
15-11-2007, 21:17
Sayın caretta öncelikle çoooooooooooook teşekkür ederim:D :D :D
harika çeşitler yollamışsınız, pakettinizde çok güzel ve sağlam olmuş hiç zarar gören yok hepsini tek tek biraz önce inceledim. Eklediğiniz kitap ayıraçları da çok hoş onlar içinde teşekkür ederim size.
Yolladıklarınız kesinlikle çok uygun boyda ve tür olarak çok çeşitli ilginize ve zarifliğinize takrar teşekkür ederim.:p :p :p :p :p

Önce özel mesajlara baktım cevap yok.Gitmedi mi acaba dedim..Sonra sayfalara bakarken gördüm.Dünden beri giremedim de siteye.
Beğendiğinize sevindim Ataser :))

Yine de nelere diktiğinizi görmek isterim bende.

ataser
15-11-2007, 23:35
Kıskananlar çatla...masın ****** neden çatlasın dimi ama:rolleyes:
bunlar sevgili caretta dan gelenler...

Bu arada söz verdiğim paketleri yarına yetiştiremeyeceğim sanırım, burda hava çok kötü ve ben balkondaki gecekondu seramın naylonunu malesef fırtınadan açamıyorum. Ama cumartesi günü kesin yollayacağım. Sabah hava düzelirse sabah da yollarım, 6-7 çeşit olacak sanırım.

Taner beyin sitesi faaliyete geçtimi bu arada??????

menekşemehtap
15-11-2007, 23:52
Sevgili ataser hiç sorun değil.Geç olsunda güç olmasın sağ salim elimize ulaşsın da bitkilerimiz biz birgün daha bekleriz ne olacak ki.

fevziye
16-11-2007, 05:59
Günaydın arkadaşlar. Gördüğünüz gibi gözümü açar açmaz buradayım. Aslında daha erken oturdum ama sitede dolaşmaktan yazamadım. Herkese bol çiçekli günler.

ekin97
16-11-2007, 12:57
Ataser selam,
bauhouse'a inanılmaz çeşitlilikte kaktüsler gelmiş, migros'la filan hiç uğraşma. Bauhouse ve koçtaş süper....
Ceratta'nın gönderdiklerinede bayıldım, sıramı bekliyorum:)

ataser
16-11-2007, 15:25
Bizim burda sadece BİM var
eskişehire gideceğim hafta sonuda ordan bakacağım

ataser
17-11-2007, 12:08
Paketler yola çıktı ancak pazartesi sizlerde olur, umarım beğenirsiniz:)
Çam sakızı ataser armağanı:)

menekşemehtap
17-11-2007, 13:29
Çok teşekkür ederiz.Pazartesi'yi iple çekiyorum.O güzellikler gelir gelmez sizlerle paylaşırım arkadaşlar.

ekin97
19-11-2007, 10:49
Paketler yola çıktı ancak pazartesi sizlerde olur, umarım beğenirsiniz:)
Çam sakızı ataser armağanı:)

Paketim geldii, sevgili Ataser çok teşekkürler.....

celalsungur
19-11-2007, 11:23
Bauhaus ve Koçtaş'taki kaktüslerin üzerindeki rengarenk çiçeklerin silikon ile yapıştırılmış olduğunu farkettim. Bunu biliyormuydunuz, bu bir görsel pazarlama taktiğimidir acaba?

denizakvaryumu
19-11-2007, 11:31
Bauhaus ve Koçtaş'taki kaktüslerin üzerindeki rengarenk çiçeklerin silikon ile yapıştırılmış olduğunu farkettim. Bunu biliyormuydunuz, bu bir görsel pazarlama taktiğimidir acaba?

Evet silikonla kurumuş çiçek yapıştırılır...bazıları böyle seviyor :)

Özellikle Bauhausda 2 tip kaktüs var...1.tip akktüs; üzerine kurumuş çiçek olanlar.

2.tip ise üzerinde çiçek yapışmamış olanlar...

Ben 2.tip olanlarından alıyorum, çok fazla çeşidi var.

celalsungur
19-11-2007, 11:39
Evet silikonla kurumuş çiçek yapıştırılır...bazıları böyle seviyor :)

Özellikle Bauhausda 2 tip kaktüs var...1.tip akktüs; üzerine kurumuş çiçek olanlar.

2.tip ise üzerinde çiçek yapışmamış olanlar...

Ben 2.tip olanlarından alıyorum, çok fazla çeşidi var.Onlar da daha sonra çiçek açıyorlardır herhalde değil mi?

denizakvaryumu
19-11-2007, 11:49
Ben üzerinde tomurcuk olan kaktüslerden seçiyorum.

mehtap051
19-11-2007, 15:55
Bunlarda eşimin bana getirdiği kaktüsler.Eşimin kaktüsler hakkında bilgisi yok.Gözüne değişik gelen kaktüsü almış.Getiriken problem olur diye fazla alamamış.Taner Bey den de sipariş verince bayağı bir kaktüsüm olacağa benziyor.
http://img46.imageshack.us/img46/1144/pic0001fx7.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/346/pic0002gg0.jpg
http://img517.imageshack.us/img517/2638/pic0003ox1.jpg
http://img152.imageshack.us/img152/9328/pic0004qd4.jpg

mehtap051
19-11-2007, 19:03
Kaktüslerin adlarını yazabilirmisiniz?Bu kaktüsler çiçek açar mı?

menekşemehtap
19-11-2007, 23:04
Sevgili Mehtap,güle güle büyüt kaktüslerini benim bildiğim kadarıyla yanlış olma ihtimalinide göz önünde bulundurursak hemen hemen bütün kaktüsler çiçek açarmış.Bu arada eğer bugün sıra olmasaydı ödemeyi yapıp en kısa zamanda Taner Beyden kaktüslerimi temin edebilecektim ama işim yarına kaldı.Ve artık çok sabırsızlanıyorum biran önce elimde olmasını istiyorum kaktüscüklerimin. :D

mehtap051
20-11-2007, 11:08
Antalyalı arkadaşım var.Okullar tatil olunca Antalyaya gidecekler.Bende onlara aldıracağım.Arkadaşıma istediğim kaktüs ve sukkulentlerin adını yazarsam oradakiler verir değil mi?Adaşım en kısa zamanda kaktüscüklerine kavuşman dileğiyle

zenfree
20-11-2007, 15:53
Ünal Çiçekçiliğe gitmiştim. 2 kare de ben yüklüyorum.
Gerçekten muhteşem türler var. Ancak ilgilenen kişiden yeterli bilgi alamadığımı söylemek zorundayım. Malesef etiketlerde sadece fiyatlar yazıyordu. :(

zenfree
20-11-2007, 15:55
Hepsi birbirinden güzeldi. :)

Engin
20-11-2007, 16:09
zenfree, ünal çiçekçilikten kaktüs resimleri yok mu?

zenfree
20-11-2007, 16:13
Malesef yok.:(

esen
20-11-2007, 16:56
Zenfree ben de aldıklarımı kaktusrehberi.com'daki fotoğraflara baka baka teşhis ettim. Kağan Bey mi vardı serada?

menekşemehtap
20-11-2007, 17:20
Sevgili Ataser bugün kargom elime ulaştı biraz durumları kötü gözüküyordu bende hemen saksıladım daha doğrusu küçük pet şişelerinikesip onlara ektim.Çünkü elimde onların boyutlarına uygun saksım yoktu birde normal funda roprağına ektim hepsini,çiçekçiden alırken bütün saksı çiçeklerine uygundur demişti.Doğrumu yaptım bilemiyorum gece resimlerini çekip gönderirim sizin yorumlarınız önemli.Daha önceki koşullarına uygun olsun istiyorum.

zenfree
20-11-2007, 19:28
Zenfree ben de aldıklarımı kaktusrehberi.com'daki fotoğraflara baka baka teşhis ettim. Kağan Bey mi vardı serada?

Hayır, adını yanlış hatırlamıyorsam Haydar Bey vardı. İsim hafızam malesef çok kötü.

menekşemehtap
20-11-2007, 23:10
Sevgili Ataser ben sizden bir bitki isterken sizin gönlünüzden nelerde kopmuş öyle çok mutlu oldum.Bir değil bir kaç çeşit diğerlerinin ve hatta bu kaktüsün ismini bilmiyorum echeveria dışındakilerin isimlerini yazabilirmisiniz acaba?Bu arada kaktüsüm nasıl görünüyor?

ataser
21-11-2007, 10:34
İsimlerini blmiyorum valla, özellikle o resmini gördüğünüz çok ama çok arsızkuru toprağa değsin yeter. Diğerlerinide direk kuru toprağa dikin ve bir süre sulamayın, kalonchoe yaprağından ben hiç daha çelikle üretim yapamadım ama birde siz deneyin diye yolladım. Umarım başarılı olursunuz:)

Vildan Sönmez
21-11-2007, 10:48
Kalonchoe yaprakları aynı menekşe gibi suda kökleniyor ben denedim.

İsimlerini blmiyorum valla, özellikle o resmini gördüğünüz çok ama çok arsızkuru toprağa değsin yeter. Diğerlerinide direk kuru toprağa dikin ve bir süre sulamayın, kalonchoe yaprağından ben hiç daha çelikle üretim yapamadım ama birde siz deneyin diye yolladım. Umarım başarılı olursunuz:)

menekşemehtap
21-11-2007, 14:16
Eğer bu kalonchoe yaprağı ise geldiğinde böyleydi üst kısmının suyu falan gitmiş eriyor gibiydi yinede hemen ektim umutluydum ama sabah baktığımda tamamen erimişti bende başarılı olamadım yani.Sanırım suda köklendirmek lazımdı.

ekin97
21-11-2007, 14:35

Herkese merhaba,
benimkilerde kutulanması çok iyi olmasına rağmen biraz hırpalanmıştı,
hemen ektim ama pek keyifli değiller:( Hatta bahsettiğin kaktüs bile kararmıştı, canlanırmı acaba? kalonchoe yaprakları ise erimiş, hava şartlarından sanırım. Emeklerin için çok teşekkürler...

mehtap051
21-11-2007, 15:21
Arkadaşlar sakın endişelenmeyin.Bana da Esen çiçek göndermişti ve bayağı yıpranmışlardı.Ölecekler diye çok üzüldüm.Şimdi şimdi tutmaya başladılar.İçlerinden 2 tanesi kurudu ama diğerleri çok iyi.O yüzden hemen üzülmeyin.Zamanla kendilerine geliyorlar.

İklimsiz
21-11-2007, 17:32
Arkadaşlar merhaba, bugün Taner beyden sipariş verdiğim 6 adet kaktüs yeni evlerine buyur ettiler:p Paketi açtığımda gerçekten çok duygulandım, öyle özenli yerleştirmiş ki Taner bey ellerine, emeğine sağlık. Resimlerde de göreceğiniz gibi mini minnacık saksılar, kaktüslerle toprak arasına ıslak kağıt peçete sarmış itinayla. Anneler çocuklarını bu mevsimde dışarı çıkarırken nasıl sıkı sıkı giydirirler, üşütmesin diye üzerlerine titrerler ya aynı ona benzettim. Çok çok teşekkürler Taner bey. Yeni konuklarımı sizlerle tanıştırayım:p

menekşemehtap
21-11-2007, 17:47
İklimsiz senin adına çok sevindim benimkilerde bugün yola çıkmışlar yarın **** cuma elimde olur kesin.Zira bende dayanamıyorum artık.

İklimsiz
21-11-2007, 17:50
Çok şirinler çokkkkkk:) Görünce, seninkiler de gelince ne demek istediğimi anlayacaksın. Antalya'ya Taner beye yakın taşınsak mı ne:)

ataser
21-11-2007, 18:07
Hava şartları sanırım biraz işi bozmuş, ama çürüyen yaprak dışındakiler kendisine gelecektir korkmayın. Kaloncheler suda köklenmiyor **** ben köklendiremedim. Aama tekrar deneyeceğim. Bu arada tüm hiper marketlerde bol çiçeklileri çok da uygun fiyata mevcut haberiniz olsun. Elime geçen yeni türler oldu ama hepsi çelik, en kısa sürede envanterimi ortaya koyacağım ve geliştikçe de sizlere paylaşacağım.

menekşemehtap
22-11-2007, 01:30
Kaktüs severler bir tür ararken rastladım bu siteye sizede aradığınız kaktüsün ismini bulmanızda yardımcı olabilir diye ekliyorum.

http://www.gargamel-cactus.com/

esen
22-11-2007, 07:36
Meneksemehtap, harika bir site bu. Aklımı oynatıyordum az kalsın

İlkin
22-11-2007, 08:59
Kaktüslerinizi güle güle büyütün sevgili iklimsiz, insan nasıl da mutlu oluyor onlar gelince değil mi? ;)

Menekşemehtap hanım verdiğiniz site çok güzel, teşekkürler. Sayfa açılınca çıkan kaktüsün dikenleri ne kadar değişik.

menekşemehtap
22-11-2007, 10:39
Evet bende bayıldım siteye daha doğrusu kaktüslere :D görmediğim o kadar tür varmış ki.

Engin
22-11-2007, 11:22
Kaktüs severler bir tür ararken rastladım bu siteye sizede aradığınız kaktüsün ismini bulmanızda yardımcı olabilir diye ekliyorum.

Harika fotoğraflar var sitede özellikle çiçekler muhteşem.sık kullanılanlara ekledim teşekkürler.

menekşemehtap
22-11-2007, 15:03
Hemen hemen hepimizin küçüklüğünden aşikardır bu söz bebelere balon diye balon satarlardı.Bir yabancı sitede buna rastladım eklemeden de edemedim. :o
http://www.atelier-v.ch/umdenken/sites/30.html

menekşemehtap
23-11-2007, 16:12
Sevgili Taner Beyden aldığım kaktüslerime bugün kavuştum.İşte mini mini kuzucuklarım.Resimi normal ekleyemedim bür türlü sürekli hata verdi.

mehtap051
23-11-2007, 17:39
Arkadaşım tekrar dene.Kaktüslerini çok merak ettim.Resimlerini bekliyorum.

ataser
23-11-2007, 19:51
evet ya link açılmıyor, kontrol ederseniz bizde görelim:)

ataser
23-11-2007, 19:53
Bu arada Taner beyin sitesi geçti mi faaliyete?
Ben de sipariş düşünüyorum ama kayboldum türler içinde, nasıl hangisi derken kafam karışıyor:)

menekşemehtap
23-11-2007, 23:32
Arkadaşlar kusura bakmayın mesajımı eklediğim saatlerde sanırım sitede bir problem vardı sürekli hata veriyordu.Şimdi ise yeniden denedim ve işte minik kuzular 4tanecik ama yeni kardeşleri dahil olacak yakında onların arasına.

mehtap051
24-11-2007, 23:54
Arkadaşım güle güle büyüt kuzucuklarını.Çok güzel görünüyorlar.Darısı başıma ne diyeyim.Ben arkadaşımın Antalyaya gitmesini bekliyorum.Ona aldıracağım.Arkadaşıma istediğim kaktüslerin adını yazsam oradakiler verir mi?Yani serada Taner Bey olmazsa.

ataser
25-11-2007, 12:10
Kesinlikle verirler:)
Bir kişiyi daha normal dünya'dan yanımıza çektik
Mehtap051 de artık kaktüs deli oldu:)

menekşemehtap
25-11-2007, 17:15
Teşekkür ederim Mehtap.****** verirler bence hiç endişelenme.Bu arada kaktüs severler pek fazla sesiniz soluğunuz çıkmıyor bu aralar kaktüsleriniz ne durumdalar?

mehtap051
25-11-2007, 21:11
Ataser gerçekten kaktüs delisi oldum.Arkadaşım Antalya ya gitse diye gün sayıyorum.O kadar çok aldırmak istediğim kaktüs ve sukkulent varki anlatamam.Taner Bey'in sitesindeki kaktüsleri görünce bendekiler çok basit kalıyor.İnanın Antalyada olsam orada çalışmayı çok isterdim.

esen
25-11-2007, 21:35
Taner Bey'in sitesinin adresi nedir?

İklimsiz
25-11-2007, 21:41
Taner bey bana kendi web siteleri olmadığını yazmıştı. Fakat google dan arama yapınca,

http://www.kaktusrehberi.com/default.asp?id=55&mnu=55

çıkıyor. Her ne kadar Taner beyin sitesi olmasa da oldukça kapsamlı.

esen
25-11-2007, 22:08
Teşekkür ederim, o siteyi biliyorum. Ama ben Taner Bey de bir web sitesi hazırlıyor diye duymuştum. Demek ki henüz hazırlanmadı o site.

İklimsiz
25-11-2007, 22:10
Evet esen, hazırlanmış olsa mutlaka bilgimiz olurdu. Sabırsızlıkla bekliyoruz.

mehtap051
26-11-2007, 15:10
Arkadaşlar Taner Bey'den kaktüs almak istiyorum.Bizim siteye üye sanırım.Dün kaktüs fiyatları ile ilgili bir mesaj attım.Cevap gelmedi.Merak ettim diğer arkadaşlara hemen cevap yazmışmıydı diye.Çok acele ettiğimin farkındayım ama verdiği fiyata göre birkaç tane daha almak istiyorum.Fiyatın uygunluğuda önemli.Çünkü eşimin gözünü korkutmak istemiyorum.Daha sipariş vereceğim kaktüs ve sukkulentleri düşününce gözünü korkutmamak en doğrusu.Gerçi bu seferlik arkadaşıma aldıracağım.Kargo parası vermeyeceğim için 1-2 tane daha kaktüs eklemek istiyorum.

menekşemehtap
26-11-2007, 15:16
Mehtap ben fiyatlarla ilgili mesaj attığımda Taner bey aynı gün hatta 10,15 dk sonra bana mesaj atıp bilgilendirmişti.Diğer mesajlarımızada çok kısa bir sürede yanıt vermişti.Ama 3 gün önce attığım mesajıma henüz cevap gelmedi başka türlerle ilgiliydi sanırım bu ara yoğun olmalı yoksa kısa bir sürede cevap veriyor kendisi.

mehtap051
26-11-2007, 15:24
Arkadaşım bilgi verdiğin için teşekkürler.Bende Taner Bey'in hemen cevap yazdığını bildiğim için sormuştum.Galiba çok meşgul.Bizim sitede Taner Angay olarak üye değil mi?Ben bu üyeye mesaj attım karışıklık olmasın sonra.

emisilli
26-11-2007, 15:32
Ya Benim Hiç Kaktüsüm Yok
Ve Bende Istiyorum. Nasil Başalayayim

menekşemehtap
26-11-2007, 15:41
Mehtap evet dün bende görmüştüm aynı isimle bir üyemiz var hatta dün online idi.Ama bu gerçek Taner beymi işte onu bilemiyorum.Eğer oysa umarım birgün bu bölüme uğrar o gün de bizim olur :D

fevziye
26-11-2007, 18:12

Arkadaşlar, menekşemehtab'ın vermiş olduğu bu siteye uğrayıp bütün kaktüsleri gördünüz mü? Harikalar....:p

Teşekkürler menekşemehtap. :p:p :p :p :p :p

mehtap051
26-11-2007, 19:54
O siteye hiç uğramaz olur muyuz?Çok süper kaktüsler var.Siz geç kalmışsınız.

ataser
26-11-2007, 22:55
Taner bey sık sık şehir dışına çıkıyor, sanırım gene seyahattedir, telaşlanmayın kesin cevaplayacaktır sizi:)

menekşemehtap
26-11-2007, 23:28
Fevziye rica ederim ne demek herşey kaktüs severler için :D Bu arada Atıl bey siz nerelerdesiniz boş kalıyor bu bölüm çoğu zaman olmuyor böyle engin bilgilerinize biz acemilerin ihtiyacı var bizleri yalnız bırakmayınız lütfen.

fevziye
27-11-2007, 06:27
Haklısınız mehtap051, gerçekten geç kalmışım. Ama birşey söyliyeyim mi bu çiçekler, beni hasta ediyor, hepsi benim olsun istiyorum.

Vildan Sönmez
27-11-2007, 08:45
Arkadaşlar kardeşlik sayfanıza zaman zaman uğrayan bir akrabanız olarak size Datça'dan kaktüs fotoğrafları. Hep evde saksıda olacak değil ya, bu bir bahçede hazırlanmış kaktüs havuzu.

esen
27-11-2007, 12:14
Vildan Hanım, bahçe havuzu harika görünüyor.

Vildan Sönmez
27-11-2007, 12:17
Kendisi fotoğraftan da güzel.Datça-Aktur'a sezon harici gidebilirsem yıllardır ahdım var birkaç dal alacam,laf aramızda:D:D:D

Vildan Hanım, bahçe havuzu harika görünüyor.

ataser
27-11-2007, 14:23
Of of harika bir manzara:)
tebrik ediyorum valla

mehtap051
27-11-2007, 18:51
Fevziye kaktüsseverler hep aynıyız.Gördüğümüz her kaktüse sahip olmak istiyoruz.
Kaktüs havuzuna da bayıldım.Evim uygun olsa bu havuzdan evin bir köşesine yapardım.Ne hoş olurdu demi arkadaşlar.Evinizin bir köşesinde kaktüs havuzu.

darla
28-11-2007, 09:56
Sayın Emisilli ben size isterseniz leş kaktüsü gönderebilirim.
Başlangıç olarak çok arsız ve çabuk gelişiyor.Sizin için kolaylık olur diye düşünüyorum ne dersiniz?

menekşemehtap
28-11-2007, 16:59
Arkadaşlar araştırmalarıma göre 670 numaralı mesajımdaki kaktüsümün adını buldum.Adı Mammillaria prolifera doğrumudur bilemiyoru.Eğer bilgisi olan birileri varsa ne olur benide bilgilendirsin cehaletimden kurtulayım.:o

mehtap051
28-11-2007, 18:55
Menekşemehtap kaktüsün mammillaria prolifera bence.Aynısından bende devar.Çok arsız bir kaktüs.Çok çabuk büyüyor.Bana bakımı en kolay kaktüs bu geldi.Hiç sorun yaşamıyorum.Kenarındakilerden bile koparıp dik hemen tuttuyor.

fevziye
29-11-2007, 07:35
Günaydın kaktüs kardeşliği. Nerelerdesiniz? Hiç yeni resim ekleyen yok mu?

Ophrys
29-11-2007, 08:47
Fevziye hanım günaydın vs... gibi başlık dışı yazışmalarınızı kahvehanede yaparsınız daha iyi olur:)))

ataser
29-11-2007, 09:48
Havaların soğumasına ilk kez bu denli seviniyorum, cips rafından seram karla tanıştı. Sanırım havalarla alakalı şekilde neredeyse tüm çeliklerimde mutluluk ifadesi olan canlı görüntü halen sürüyor ki bence kritik dönemi atlattılar. Hava sebebiyle kapıyı camı açamadığımdan resimleri çekemiyorum, ama ilk fırsatta elimdeki kaktüslerin resimlerini ve paylaşılabilecek olanları ekleyeceğim. Herkese güzel bol karlı günler:)

fevziye
29-11-2007, 12:16
Adabayrakoğlu uyarınız için teşekkürler. Sabah sitede dolaşırken her bölüm kendi içinde farklıymış gibi düşündüğümden yazmıştım.

Vildan Sönmez
29-11-2007, 17:36
Kaktus sayısı arttıkça onları daha az yer kaplıyacak hale getirmeye çalışıyorum.

fevziye
29-11-2007, 18:09
Vildan hanım çok teşekkürler, hepsi harikalar. O minicik boylarına bakmadan nasılda açmaya çalışıyorlar öyle. Hele ikinci resimdekine bayıldım. Hepsini güle güle büyütün.

fevziye
29-11-2007, 18:12
Evet arkadaşlarım, bunlar da benimkilerden bir demet. Herkese sevgiler..:p

ataser
29-11-2007, 23:12
Vildan hanım, son resimdeki çiçekler yapıştırma ve bence en kısa sürede alınmaları lazım sanırım sadece dikenlerden silikonlular o yüzden çok zor olmayacaktır temizlenmeleri. Büyümelerinde sorun yaratıyor ileride, eğer ete de değdi ise silikon çürüme yapıyor. HAberiniz olsun.

caretta
30-11-2007, 03:04
Kaktus sayısı arttıkça onları daha az yer kaplıyacak hale getirmeye çalışıyorum.
Son resimdeki pembe çiçeklilere bittim :) paylaşmayı düşünürmüsünüz Vildan Sönmez ?
Talibim :) Ben de size benimkilerden yollarım,değişiriz ...

Bu arada başka kaktüs isteyen yok mu..?
Gerçi benim elime daha geçmedi ama ben iki paket gönderdim.Ataser ve Eser 'e..Bana gelenleri de resimlerle göstereceğim sizlere de..
Kargo listeme 3. kişi lütfen adını yazdırsın :)
Mehtap arkadaşlar..Ben karıştırıyorum sizleri..Hani tek kaktüsle başlayan arkadaş..! Sesim geliyor mu..?

menekşemehtap
30-11-2007, 04:15
caretta ben ben acaba o Mehtap benmiyim :) değilsem bile olsun kargo listenize 3.kişi beni eklerseniz bu mutsuz gecede biraz yüzüm güler.

caretta
30-11-2007, 04:49
caretta ben ben acaba o Mehtap benmiyim :) değilsem bile olsun kargo listenize 3.kişi beni eklerseniz bu mutsuz gecede biraz yüzüm güler.
3.talihli kişi sizsiniz Mehtap Hanım :)) adresinizi özel mesaj kısmından bekliyorum :)

esen
30-11-2007, 08:20
caretta acaba Eser kim? Esen mi yoksa?

darla
30-11-2007, 09:23
Sayın caretta bende talibim tabii bana da vakit ayırırsanız.
Teşekkürler..

Hakan KINACI
30-11-2007, 09:44
Arkadaşlar;
Ben bu miniğime bir şeyler yapmalımıyım?
Bir gün pencereden aşağı düşmüş ve o gün işyerine gelen arkadaşlar yerden alıp masama bırakmışlar, kökte ve diğer kısımlarında hiç bir şey yok şükür sadece toprağıyla birlikte saksısından çıkmış tekrar saksısına koymuşlar.
Haftada bir sulama yapıyorum, sabah ve öğleden sonra güneş görüyor.
Bu haliyle çiçek açarmı aceba?
25764

İlkin
30-11-2007, 09:48
Bence hiçbirşey olmaz merak etmeyin, benim eşimin babası birgün benim kaktüslerden birisine yanlışlıkla çarptı baya bir yaralandı ama kaktüs kendisini hemen topladı. Sizinkinde hiçbirşey yok, yola devam. Kışın soğuk bir yerde kalsın 10 derece kadar ve sulama neredeyse hiç yapmayın. Kökler ıslanacak kadar sulama yapmak yasak. Çiçek istemiyorum diyorsanız kaktüsün uyumasını da istemiyorsanız. Ilık biryerde tutar arada da sulayabilirsiniz.

Bir de kaktüsünüz çok güzelmiş, maşallah. ;)

Hakan KINACI
30-11-2007, 09:56
Sn.İlkin Hanım,
Vermiş olduğunuz bilgiler için teşekkür ederim.
Ancak işyerim de soğuk bir yer bulamam için ancak yangın merdivenin olduğu yere bırakmam lazım ki, bu seferde sıfırın altına düştüğü bu günlerde şoka girer diye düşünüyorum.
Bu arada güneş görmesi gerekiyormu? yoksa aydınlık bir yerde uyusa olurmu?

Ayrıca, Teşekkür ederim. :) sizinkilerin yanında hiç kalıyor. :)

İlkin
30-11-2007, 10:09
Bitkilerin güneş görmesi herzaman iyidir. Ben benimkilerin çoğunu balkona koydum. Burası Adana tabii don olmaz, eksilere düşmez. Su da vermiyorum sabah güneşini görüyorlar sadece ama soğuktalar. Sizinkinin ortamı sıcaksa ara ara biraz su verebilirsiniz.

İlkin
30-11-2007, 10:11
Tabii bu konularda uzman değilim Hakan Bey, ben bidiklerimi söylüyorum. Yanlışım varsa ki olabilir, işin uzmanları görürse düzeltsin lütfen ;)

mehtap051
30-11-2007, 16:17
Vildan en alttaki kaktüslerinin yanındaki yeşil çiçeğin adını ve bakımını yazarmısın?Bana Esen göndermişti.Işığı sever mi,ne sıklıkla sulanmalı?

caretta
30-11-2007, 16:18
caretta acaba Eser kim? Esen mi yoksa?
Esen, İstanbul'u görünce gönlüm size kaymış yanlış yazmışım tabii ki..Ekin 97 olacak, düzeltirim :) Belki de o güzel kaktüslerden sonra unutamamışımdır adınızı ;P

esen
30-11-2007, 18:02
:))) Caretta, önemli değil. Ben de işyerimin paket servisinde kaybolma ihtimaliyle telaşlandım. Bir de paketi alıp teşekkür etmemek de olmazdı.
Benim herhalde bir süre yeni bir kaktüse ya da sukulente talip olma şansım yok. Evde nereden geçsek bir saksıya çarpıyoruz, eşim ve oğlum söylenip duruyor.
Durum vahim yani...

esen
30-11-2007, 18:07
Sevgili mehtap51, o kaktüsün adı Crassula pseudolycopodioides. Büyümüş halini de gönderiyorum. Bol ışık seviyor, 20 günde bir sulasan da olur. Az sulanınca daha sık sık çıkıyor yapraklar. Zaten su isterse boynunu büküyor, sen de anlarsın

rosita
30-11-2007, 18:52
Sevgili Emisilli,
Mesajını okuyunca cevap yazmadan duramadım..Sen yeter ki istekli ol buradaki herkes kendisinde olanlardan sana bir tane yollar diye düşünüyorum ve tabii ki bulunduğun şehirdeki seralar:)..Daha olmadı Taner Angay'ın serasını tavsiye ederim..Kargoyla yollanıyor her neredeysen ve paketlemesi gayet intizamlı eline hiçbirşey olmadan ulaşıyor...Fiyatlar da uygun belirteyim..

mehtap051
30-11-2007, 23:32
Esen bilgi verdiğin için teşekkür ederim.Şu anda bol ışıklı bir yerde ve toprak iyice kuruyunca su veriyordum.Artık boynunu büktükçe sularım.Yanlız sık sulamama rağmen çok sağlıklı görünüyor.

caretta
01-12-2007, 09:50
Sayın caretta bende talibim tabii bana da vakit ayırırsanız.
Teşekkürler..

4. sırada siz varsınız Darla.. Özelime adresinizi yazarsanız gelecek hafta size yollayabilirim :)

Vildan Sönmez
01-12-2007, 17:53
Üzgünüm ama pembe çiçekler silikonla sonradan konmuş.
Özele adresinizi yollarsanız size gönderebilirim..
Şimdi sizin listeyi arayacağım.;);)

Son resimdeki pembe çiçeklilere bittim :) paylaşmayı düşünürmüsünüz Vildan Sönmez ?
Talibim :) Ben de size benimkilerden yollarım,değişiriz ...

Bu arada başka kaktüs isteyen yok mu..?
Gerçi benim elime daha geçmedi ama ben iki paket gönderdim.Ataser ve Eser 'e..Bana gelenleri de resimlerle göstereceğim sizlere de..
Kargo listeme 3. kişi lütfen adını yazdırsın :)
Mehtap arkadaşlar..Ben karıştırıyorum sizleri..Hani tek kaktüsle başlayan arkadaş..! Sesim geliyor mu..?

Vildan Sönmez
01-12-2007, 17:57
Tamam çıkarıyorum.Zaten hiç doğal görünmüyorlardı.

Vildan hanım, son resimdeki çiçekler yapıştırma ve bence en kısa sürede alınmaları lazım sanırım sadece dikenlerden silikonlular o yüzden çok zor olmayacaktır temizlenmeleri. Büyümelerinde sorun yaratıyor ileride, eğer ete de değdi ise silikon çürüme yapıyor. HAberiniz olsun.

Vildan Sönmez
01-12-2007, 18:00
Sanırım Esen in cevapladığı kaktüsü sormuştun.
Bu kaktüs eskiden de vardı bende. Oldukça büyüdükten sonra kaybettim. Parçalayıp ektim ama küsmüştü, olmadı. Bunu yeni aldım.

Vildan en alttaki kaktüslerinin yanındaki yeşil çiçeğin adını ve bakımını yazarmısın?Bana Esen göndermişti.Işığı sever mi,ne sıklıkla sulanmalı?

eyup007
02-12-2007, 20:21
iyi günler ben çok kaktüs severim ya bu resimdeki türden ya bebek parmağı **** herhangi bir kaktüs tohumlarından yollayabilirmisiniz bunlardan banada verilemezsse kaktüs kakrdeşliği demem buna:dilli:benim için farketmez ama hızlı büyüyüp çiçek açan bir kaktüs olsa çok güzel olur :peğer bana verebilecekseniz verebileceklere özelden adresimi yollarım

menekşemehtap
02-12-2007, 23:29
eyup007 bahsettiğiniz kaktüsün ismi Astrophytum myriostigma ve bu resimdeki kaktüste bana ait.Taner beyden sipariş ile almıştım.Tohumuna nasıl ulaşırsınız bilemem ama bu boydaki bir kaktüse Taner Bey vasıtasıyla ulaşabilirsiniz.Bu tür -6 dereceye kadar dayanabilirmiş ortalama ısısı 10 derecedir.Bu arada yazmadan edemeyeceğim bu tür çiçek açmaz kaktüslerin hemen hemen hepside hızlı büyümez doğası gereği sabır bitkisi diye adlandırıyorum ben artık onları.Son olarak sanırım aradığınız Astrophytum myriostigma değil.

ekin97
03-12-2007, 07:42
Paylaşırım tabii ne de olsa kaktüs kardeşliği:)) Teşekkür ederim beğendiğiniz için:))
Böyle bir konuşmamız olmuştu ama, istemezseniz canınız sağolsun tabii ki:)
Sevgiler..

caretta
03-12-2007, 09:26
Benden kaktüs bekleyen arkadaşlar ;

3-Menekşemehtap
4-Darla
5-Vildansönmez

Ben cumartesi ayağımı burktum.Küçük bir çatlak var.Üstüne basamıyorum.Dolayısıyla da biraz iyileşene kadar bekleyebilirseniz memnun olacağım..Çünkü çiçekler bahçede ve dolaşmam gerekiyor toplamak için.Sizde bilirsiniz ki başkasına bu işi yaptıramam.Yolladığımda sizi haberdar ederim.Yalnız darla ve vildan sönmez bana özelden adres yollarsanız iyi olur.

Ekin97, çok güzel ben de olmayan çeşitlerden göndermiş.Niyetim yerlerine dikip resmini çekmekti ama cumartesiden beri yatıyorum.Cuma akşamı karanlıkta bahçede iyi ki onları saksılarına dikmişim.Yoksa tehlikeye gireceklerdi.Teşekkür ederim ekin97 hepsi çok güzeller :)) Resimleri gelecek haftaya çekebileceğim.

İlkin
03-12-2007, 11:10
Caretta çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsin. ekin97 senin paketini de yarın kargo'ya veriyorum. 1-2 güne yollarım dedim ama 1 haftayı buldu sanırım yollamam. Anca işlerden fırsat bulup dün ayırabileceklerime baktım. Umarım sende olmayan türleri yolluyorumdur. Sevgiler.

caretta
03-12-2007, 11:49
Caretta çok geçmiş olsun, umarım en kısa zamanda iyileşirsin. ekin97 senin paketini de yarın kargo'ya veriyorum. 1-2 güne yollarım dedim ama 1 haftayı buldu sanırım yollamam. Anca işlerden fırsat bulup dün ayırabileceklerime baktım. Umarım sende olmayan türleri yolluyorumdur. Sevgiler.
İlkin teşekkür ederim.
Adanaya sevgi ve selamlar Fethiye'den :)

mehtap051
03-12-2007, 12:23
Caretta çok geçmiş olsun.Seni çok iyi anlıyorum.Çünkü bende ayağımı burkmuştum ve canım çok yanmıştı.Birde üstüne basamıyorsun.Doktora gittin mi bilmiyorum ama antibiyotikli merhemler acısını alıyor.
Caretta bende kaktüs isterim.Hangi kaktüsten göndereceksin.Artık kaktüs delisi olalı çok yüzsüz oldum.Her gördüğüm kaktüsten istiyorum.

caretta
03-12-2007, 12:40
Sevgili Mehtap51, teşekkür ederim.Bugün 15 .00 te ortopedistle randevum var.Küçük bir çatlak olabilir dedi acil doktoru.

Benim gönderdiğim resimlere bir bak istersen hengisinden istersen şu kodlu resimden şu kaktüs dersen istediğini yollarım :) eğer hepsinden dersen de öyle gönderebilirim farketmez benim için.

Adresini gönderirsin özele .. 6. sıradasın :))

Caretta çok geçmiş olsun.Seni çok iyi anlıyorum.Çünkü bende ayağımı burkmuştum ve canım çok yanmıştı.Birde üstüne basamıyorsun.Doktora gittin mi bilmiyorum ama antibiyotikli merhemler acısını alıyor.
Caretta bende kaktüs isterim.Hangi kaktüsten göndereceksin.Artık kaktüs delisi olalı çok yüzsüz oldum.Her gördüğüm kaktüsten istiyorum.

ekin97
03-12-2007, 13:17
Sevgili Caretta,
Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşmeni dilerim.
Sevgiler..

ekin97
03-12-2007, 13:23
Merhaba İlkin,
gösterdiğin ilgiye teşekkür ederim. Ne zaman fırsatın olursa o zaman gönder, kendini sıkıntıya sokma lütfen:)
Sevgiler..

caretta
03-12-2007, 15:03
Sevgili Caretta,
Çok geçmiş olsun, bir an önce iyileşmeni dilerim.
Sevgiler..
Ekin97, teşekkür ederim.Çatlak yok.Sadece 3 gün buz kullanmak lazımmış ben birkaç saat kullandım.Bu yüzden kanama yapmış.Büyük bir morluk var bileğimde..Aklınızda olsun.
Sadece dinleneceğim ayağımı uzatıp.Bu da benim için büyük bir değişiklik :))

menekşemehtap
03-12-2007, 16:59
caretta çok çok geçmiş olsun duyduğuma göre burkulma kırıktan daha çok acı verirmiş.Sana acil şifalar diliyorum.Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur bizleride yalnız bırakmazsın şurda topu topu kaç kişiyiz ki zaten.

menekşemehtap
03-12-2007, 17:11
Bu arada Esra hanım (ekin97) bugün büyük bir tesadüf ile göndermiş olduğunuz kaktüs ve diğer bitkilere ulaştım.Biliyorsunuz sizinle kısa bir mailleşme süremiz olmuştu daha sonra siz bana göndereceğim zaman size bildiririm demiştiniz ve iletişimimiz böyle kalmıştı ben sizi sık boğaz etmemek içinde yazmamıştım.25 kasımda bitkilerimi göndermişsiniz ben küçük bir köyde yaşıyorum telefonların arada bir çekmediği :( kargo şirketi günlerdir beni arıyormuşhatta bugün bitkileri geri göndereceklermiş son kez aramalarıymış.Bugün yine beni ararken eşime ulaşmışlar tesadüfte burda numaramızın son rakamı değişik görevli bile hayret etti bitkilerin gücüü dedim bende. :D Hatta görevliye çekinmeden içinde çiçekler var bu kadar gün nasıl dayanırlar diye sordum.Hemen gittim merkeze görevlide büyük heyecanla hadi bakalım nasıllarmış ölmüşler mi falan diye sordu.Hemen açtık paketi şükürler olsun hepsi sağlamdı bir iki tanesinde sorun vardı.Ama size çok teşekkür ederim hemen hemen hepsini köklü bir şekilde göndermişsiniz.Ve bu arada kargo ücretinide siz ödemişsiniz beni çok mahçup ettiniz olmadı ama böyle borcum varsa ne olur söyleyin.Resimlerini çekip en kısa zamanda ekleyeceğim tekrar tekrar teşekkür ederim.

ataser
03-12-2007, 17:11
Caretta acil şifalar diliyorum,.
Tüm kaktüs kardeşleri kendinize dikkat edin valla türümüz zaten az bir de üzerine nazar gelince ne olur ne olmaz:)

Bu arada bir de size sera resimleri ekleyeyim:)

İlkin
03-12-2007, 17:19
Ataser valla bravo baya geniş kapsamlı olaya el atmışsın zekanı kullanarak, tebrik ederim. Burdaki resimlere bakarken o kadar çok çeşit varki dedim artık satış zamanı geldi diye düşündüm. Küçük çaplı bir sera olmuş seninkiler. Eee satış ne zaman? :p :D:D ;)

ataser
03-12-2007, 17:22
Seranın devamı:)
Son resim de içerideki sukulentlerim:)

esen
03-12-2007, 17:23
Caretta çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşirsin umarım

Vildan Sönmez
03-12-2007, 17:30
Caretta geçmiş olsun, sen gençsin çabuk geçer.Benim de bu yaz sol elimde bir çatlak oluşmuştu (söylemesi ayıp Çoruh'ta rafting kazası).uzun sürdü hala da problem var.
Ama dediğim gibi sen gençsin kemiklerde yaş önemli biliyorsun.

fevziye
03-12-2007, 17:55
Caretta geçmiş olsun. İnşallah kısa zamanda ayağa kalkarsın.

mehtap051
03-12-2007, 18:42
Caretta istediğim çiçekler

mehtap051
03-12-2007, 18:45
Birde 481.,458.,461.,ve 462.mesajdaki 2.resimdeki pembe çiçekliden yani sendeki tüm çiçeklerden istiyorum.

Penelophe
03-12-2007, 19:03
Sevgili Ataser, gerçekten muazzam bir sera olmuş.:)

caretta
03-12-2007, 21:19
caretta çok çok geçmiş olsun duyduğuma göre burkulma kırıktan daha çok acı verirmiş.Sana acil şifalar diliyorum.Umarım en kısa zamanda eski sağlığına kavuşur bizleride yalnız bırakmazsın şurda topu topu kaç kişiyiz ki zaten.
Menekşemehtap, kolay vazgeçen biri değilimdir zaten böyle kardeşlik hiç bırakılabilir mi ?
Teşekkür ederim iyi dileklerin için.

caretta
03-12-2007, 21:24
Caretta acil şifalar diliyorum,.
Tüm kaktüs kardeşleri kendinize dikkat edin valla türümüz zaten az bir de üzerine nazar gelince ne olur ne olmaz:)

Bu arada bir de size sera resimleri ekleyeyim:)
Ataser, sanırım yine birilerini çıldırtmak istiyorsun.Evet çıldırdık ne yapacaksın şimdi :))
Ne kadar çok kaktüsün var öyle !
Teşekkür ederim ,iyileşip bir an önce kaktüslerin başına dönsem diyorum.Yoksa gelip senin kaktüslere mi dalsak ne yapsak :) Yerinde İstanbul yolu üstünde..Şeytan diyor ki...

caretta
03-12-2007, 21:26
Caretta çok geçmiş olsun. Bir an önce iyileşirsin umarım
Esen, çok teşekkürler.Umarım böylesini kimse yaşamaz.

caretta
03-12-2007, 21:29
Caretta geçmiş olsun, sen gençsin çabuk geçer.Benim de bu yaz sol elimde bir çatlak oluşmuştu (söylemesi ayıp Çoruh'ta rafting kazası).uzun sürdü hala da problem var.
Ama dediğim gibi sen gençsin kemiklerde yaş önemli biliyorsun.
Vildan Sönmez maşallah size de ..genç sayılırız ama düz yolda böyle oluyoruz işte :)
Teşekkür ederim yine de yazdıklarınız için :)

caretta
03-12-2007, 21:31
Caretta geçmiş olsun. İnşallah kısa zamanda ayağa kalkarsın.
Fevziye ,teşekkür ediyorum..En az iki gün evde dinleniyor olacağım :)
ve
Mehtap051 çiçeklerin hazır olunca mesaj atacağım :))

mehtap051
03-12-2007, 22:18
Ataser arkadaşım sen aşmışsın artık.Ne güzel kaktüsler, sukkulentler onlar.Taner Bey'in serasından değil senin seradan siparişe başlayacağız galiba.Çok güzel bir çözüm bulmuşsun.Acaba ben burada böyle bir sera yapsam kaktüslerim donar mı?Evim kaloriferli olduğu için problem oluyor.Ne kadar çok çeşit var sende öyle.