PDA

View Full Version : Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım)

Sayfalar : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 [13]

kader_bpkp
25-06-2018, 15:10
Paylaşmaktan mutlu oluyorum, benim alma bulma şansım vardı :) Bence sukulent yetiştirmenin en eğlenceli yanı onları çoğaltmak zaten..

Paketlemeler yapıldı ancak bugün kargoya yetiştiremedim.. Yarın inşallah..
2 ay erken doğan ikiz yeğenlerim yoğun bakımdaki 60 günlerinin ardından dün ve bugün evlerine geldiler.. Sağlıkları için dua etmeniz benim için en büyük teşekkür olacak :)

esemeral
25-06-2018, 15:15
Ailenize yeni katılmış olan erkenci yeğenlerinizle sizlere Sağlıklı Mutlu Huzurlu bir yaşam diliyorum. Ne hoş sizde bir nevi yeni yaşamlar ekleyerek pek çok arkadaşımızı mutlu edeceksiniz. Allah mutluluğunuzu daim etsin. Yeni ikizlere uzun Sağlıklı ömür nasip etsin İnşallah..Gelmiş geçmiş olsun; erkenci yeğenleriniz mübarek olsun.:)

kader_bpkp
25-06-2018, 15:31
Birkaç önerim olacak, yeri bu sayfa değil biliyorum ama maalesef okuyup araştırmak yerine deneme yanılma yoluyla öğrenmeyi daha çok seviyoruz..

Bitkilerinizin ölmemesi için geldikleri zaman onları hafif nemli toprağın üzerine koyun. Zaten kökleri küçükler, toprağa gömmenize gerek yok. Doğrudan güneşe koymayın. Aydınlık havadar bir yerde dursunlar.. Tavsiyem saksıya değil 2 cm toprak koyduğunuz bir saksı altlığına dikmeniz. Derin toprak geç kuruduğu için çürümeye neden olur. Sukulentler sulamadığınız sürece çok dayanıklı bitkilerdir. Susuz 2 ay kalabilir ama 1 hafta aşırı nem ve havasızlık çürümesine yol açar.. Paketlemeyi yolda hasar görmeyecekleri şekilde yaptım ama yine de kopan yapraklar olursa üzülmeyin, çünkü kendini çok çabuk toparlayacaktır.. Bitkilerin İsimlerini, ne kadar büyüdüklerini internetten bakabilmeniz için yazmıştım zaten. Tavsiyem, şimdilik 5er cm aralıklarla dikmeniz.. Sulama için mutlaka toprağın tamamen kupkuru olmasını bekleyin. Az az sık sık sulama ve sürekli nemli toprak çürümeye neden olur..

Önümüzdeki 3 yıl iş yoğunluğum nedeniyle ağaçlar.nete giremeyeceğim. Bana çok şey öğreten bu güzel topluluğa minnettarım. Bu paylaşımlar ağaçlar.nete ve bildiklerini bizlerle paylaşanlar ve bahçelerini bizlere açanlara, karşılıksız paylaşmanın güzelliğini gösterenlere teşekkür etmek içindi..

Güzel günlerde büyütmeniz ve çoğaltıp paylaşmanız dileğiyle..

Sevgi07
25-06-2018, 15:33
Ailenize erken bir mutluluk yaşatan güzel yeğenlerinize sağlık ve mutluluk dolu bir ömür dilerim..Allah analı babalı büyütsün..

kader_bpkp
25-06-2018, 15:36
Az toprak, aydınlık havadar ortam, az ve düzenli sulama..
1 yıl sonra gelecekleri durum bu ;)

Musa Gündoğan
25-06-2018, 16:49
İkizlere Allahtan ömür boyu sağlık sıhhat dilerim. Anne baba için bugünler en zor günlerdir. ancak hastaneden sonra evde her şey unutuluyor ve yeni yaşam oluyor.(Tecrübeyle Sabit) umarım anne baba hiç bir zaman üzülmez çocukları da her zaman sağlıklı mutlu olurlar.

hberbul
25-06-2018, 20:56
Allah ikizlere acil ve tam bir şifa versin.Dört göz ile büyütsün.Bu kadar emek verdiğiniz için ayrıca yazdığınız ufak ayrıntılar için çok teşekkür ederim. Kısa zamanda ağaçlar nete dönmeniz dileğiyle...

ParlakYıldızlar
25-06-2018, 21:09
Minik aile bireylerine tüm ailesiyle birlikte sağlıklı uzun ömürler dilerim.

YeşimM
25-06-2018, 22:21
Minikler günlük hayata adım atmışlar sağlıkla büyüyüp , ailenize, toplumumuza, vatana , millete hayırlı bireyler olsunlar inşallah.Dualarımız onlarla ve tüm evlatlarımızla.

elifaydin
26-06-2018, 09:08
Minikler hayata öyle bir tutunacaklar ki bundan birkaç yıl sonra bu günleri gülümseyerek hatırlayacaksınız. Allah ikisine de sağlık sıhhat versin, anne babaya da kolaylıklar dilerim kolay değildir ikizlerle uğraşmak...

h_dogan
26-06-2018, 09:46
Önümüzdeki 3 yıl iş yoğunluğum nedeniyle ağaçlar.nete giremeyeceğim. Bana çok şey öğreten bu güzel topluluğa minnettarım. Bu paylaşımlar ağaçlar.nete ve bildiklerini bizlerle paylaşanlar ve bahçelerini bizlere açanlara, karşılıksız paylaşmanın güzelliğini gösterenlere teşekkür etmek içindi..

O kadar dayanabilecek misiniz agaçlardan uzak durmaya. Arada bir uğrarsınız diye düşünüyorum. İnsan bazen huzur bulduğu yerlere sık olmasa da uğramak ister. ;)

kader_bpkp
26-06-2018, 20:48
Kargo takip numaraları şu şekilde ;

Hilal D. Adana. Kp02115480241
Demet M. Kocaeli kp02115484461
Yeşim M. Çanakkale kp02115489176
Berna B. Kırıkkale Kp02115480241
Mustafa D. Afyonkarahisar kp02115498949
Hüsnü T. Malatya kp02115501946
Sevgi S. Balıkesir kp02115506200
Batuhan D. İstanbul kp02115509775
Musa G. Ankara kp02115513000
Gülcan S. İstanbul kp02115516216
Nesrin A. İstanbul kp02115519569
Esin P. Denizli kp02115522743
Mesude E. Kayseri kp02115525645
Nuh F. Yozgat kp02115529230
Kadriye K. Bursa kp02115532544
Özge O. Antalya kp02115535132
Esra D. Samsun kp02115537488
İlknur A. İstanbul kp02115540792
Gözde Y. Bingöl kp02115544394
Hüseyin O. Erzurum kp02115547784
Derya Ö. Balıkesir kp02115556526
Uğur U. İstanbul kp02115560615
Ferhat G. Çanakkale kp02115564521
Büşra E. Konya ko02115571390

Ptt kargo ile bugün gönderimler yapıldı. Ödemesi 12.00 tl. Ptt kargodan kendi teslim alacaklar için 8.80 tl.

Umarım sorunsuz şekilde elinize ulaşır

esradal_55
26-06-2018, 20:51
Kader hanım, emeğiniz ve paylaşımlarınız için çok teşekkürler. Yeğenlerinize Allah sağlıklı uzun ömürler versin

Gozde26
27-06-2018, 20:21
Kargonuzu bugün teslim aldım hepsi çok minnaklar umarım tutarlar buyuduklerini de görürüm teşekkür ederim sagolun

hberbul
28-06-2018, 10:44
Kargom geldi ve hemen dikildi. Minnak olmalarına ragmen çok sağlıklılar tekrar çok teşekkür ederim...https://uploads.tapatalk-cdn.com/20180628/67bd1d1831fce8e3e1375dc1890163c0.jpg

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

elifaydin
28-06-2018, 11:02
Kargom ulaştı, minnaklar yerlerine yerleşti, umarım günün birinde biz de bunların büyümüşlerini paylaşırız. Dierğ yandan fide de çok sağlıklı görünüyor, onu henüz dikmedim cumartesi köydeki evime dikeceğim o zamana kadar geçici olarak karton bardakta konaklatacağım.

kader_bpkp
28-06-2018, 11:19
Sanırım kargoda yaprak hasarı - dökülme çok olmuş..

Muberra
28-06-2018, 15:49
kader hnm kargomu bugun aldim.ellerinize saglik.hepsi cok saglikli.en kisa zamnada yeni yerlerine ekicem ins.cok zahmet verdik size hakkinizi helal edin..

busra_
28-06-2018, 16:11
Benim de kargom geldi çok teşekkür ederim Kader Hanım. Elimde hazır satılan normal saksı toprağı vardı ona diktim ama içimi bir korku kapladı çürürler mi diye. Sizce kaktüs toprağı alıp ona dikmeli miyim?

elifaydin
28-06-2018, 16:12
Evet kargoda yaprak hasarı olmuş Kader Hanım ama o yaprakları da hemen serpiştiriverdim ben.

kader_bpkp
28-06-2018, 17:46
Sn. Busra_ eğer toprak derinliğiniz az olursa yani çabuk kuruyabilirse, ve kuruduktan sonra çok sertleşmeyen bir topraksa sorun olmaz. Çiçek toprağı olarak satılan paket torflar çok su tuttuğu için çürümeye neden olabilir. Sizin ki nasıl bir toprak bilmiyorum ama imkanınız varsa içine perlit karıştırabilirsiniz, fazla suyu böylelikle dengelemiş olursunuz.

busra_
28-06-2018, 18:28
Tekrar teşekkürler Kader Hanım. Söylediklerinizi dikkate alarak bakacam yavrulara inşallah büyürler :)

h_dogan
28-06-2018, 18:47
PTT kargo benim kargoyu getirmedi daha. Siteden takip ettiğine göre kargo Adana'da ama sabahtan beri getirmediler yarına kaldı.

Melisa16
28-06-2018, 22:20
Kargomu teslim aldım, güzelce yerlerine dikildi minikler. Her şey için çok teşekkür ederim.

Muda
28-06-2018, 23:29
Paylaşmaktan mutlu oluyorum, benim alma bulma şansım vardı :) Bence sukulent yetiştirmenin en eğlenceli yanı onları çoğaltmak zaten..

2 ay erken doğan ikiz yeğenlerim yoğun bakımdaki 60 günlerinin ardından dün ve bugün evlerine geldiler.. Sağlıkları için dua etmeniz benim için en büyük teşekkür olacak :)

Sn. kader_bpkp;

Yeğenlerinizin sağlıklı bir şekilde eve gelmesine sevindik. İnşallah ömür boyu sağlıklı bir şekilde hep birlikte yaşarsınız. Erken dünyaya gelenler çok kısa zamanda yaşıtlarına yetişiyorlar.

3 yıl boyunca sitemize giremeyeceğinize ise çok üzüldük. Biraz daha yakına gelecektiniz oysa. Umarım iş yoğunluğunu çalışmanız ile azaltıp siteye girmeye devam edersiniz.

Benim de kargom bugün olmadığım zamanda geldi. Ptt binası ile karşı tarafta olmama rağmen kargonun gelmesini bekledim. Gelen kargoların çoğunluğu ben olmadığım zaman geldiği, birkaç defada gidip kargoları aldığım için sanırım bundan sonra yerinden alsam daha çabuk alacağım.

Paylaşımlarınız için teşekkür ederim.

Füreya
29-06-2018, 16:42
Benim kargom da bugün geldi. Çok teşekkür ederim, hakkınızı helal edin.
Rabbim size, yeğenlerinize ve tüm sevdiklerinize hayırlı ömürler versin.

Sevgi07
29-06-2018, 17:57
Sn Kader _bpkp kargomu dün teslim aldım.İş dönüşü hemen yerlerine yerleştirdim ..Güzel paylaşımınız ve emeğiniz için tekrar teşekkür ederim..Çalışınca kendimize ve sevdiğimiz şeylere zaman ayırmak zor oluyor özellikle de yoğun bir işiniz varsa..Hayatınızdaki herşeyin kolay ve güzel bir şekilde ilerlemesini , verdiğiniz tüm emeklerin karşılığını en iyi şekilde almanızı dilerim..

de79met
29-06-2018, 19:06

İkizler için gözünüz aydın Kader Hanım.İnşallah aradaki farkı kısa sürede kapatırlar.Mümkünse bana da gönderebilir misiniz:)

archangel
29-06-2018, 19:15
Birkaç önerim olacak, yeri bu sayfa değil biliyorum ama maalesef okuyup araştırmak yerine deneme yanılma yoluyla öğrenmeyi daha çok seviyoruz..

Bitkilerinizin ölmemesi için geldikleri zaman onları hafif nemli toprağın üzerine koyun. Zaten kökleri küçükler, toprağa gömmenize gerek yok. Doğrudan güneşe koymayın. Aydınlık havadar bir yerde dursunlar.. Tavsiyem saksıya değil 2 cm toprak koyduğunuz bir saksı altlığına dikmeniz. Derin toprak geç kuruduğu için çürümeye neden olur. Sukulentler sulamadığınız sürece çok dayanıklı bitkilerdir. Susuz 2 ay kalabilir ama 1 hafta aşırı nem ve havasızlık çürümesine yol açar.. Paketlemeyi yolda hasar görmeyecekleri şekilde yaptım ama yine de kopan yapraklar olursa üzülmeyin, çünkü kendini çok çabuk toparlayacaktır.. Bitkilerin İsimlerini, ne kadar büyüdüklerini internetten bakabilmeniz için yazmıştım zaten. Tavsiyem, şimdilik 5er cm aralıklarla dikmeniz.. Sulama için mutlaka toprağın tamamen kupkuru olmasını bekleyin. Az az sık sık sulama ve sürekli nemli toprak çürümeye neden olur..

Kader hanim merhaba ,
Yegenleriniz icin tebrik ederim .. Allah anali babali saglikli buyutmeyi nasip etsin..
Ornek davranisiniz icin de ayrica tebrik ve tesekkur ederim .. paylasmak cok guzel :) eger elinizde ufak tefek kaldiysa talip oldumu belirtmek isterim :) sevgiler saygilar ..

h_dogan
29-06-2018, 22:28
Kader Hanım çok teşekkür ederim. Kargo sabah gelmiş, akşam üzeri hepsini saksılara diktim. Dökülen yaprakları da saksılara yatırdım. 1-2 tanesi hariç hiçbiri bende yoktu çok teşekkür ederim.
Sağlıcakla kalın.

YeşimM
04-07-2018, 18:16
Kader Hanım bugün ben de güzellerime kavuştum teşekkür ederim.

akilhan
07-07-2018, 19:16
değerli kaktüs severler, hobi amaçlı bu işi yapmaya başladım. elinde kaktüs veya sukulent yavrusu olanlar paylaşabilirmi. inşallah ilerde bende paylaşırım.

dikenlertacı
07-07-2018, 21:01
Merhabalar kader hanım gözünüz aydın tebrik ederim ikiz yeğenleriniz olmuş hala çelikleriniz varsa ben de istiyorum gönderebilirseniz sevinirim

Livaaysima
22-07-2018, 14:18
Merhaba arkadaşlar kaktüs sukulent ve çiçek açan bitkilerim var takas yapmak istiyorum elimdeki çeşitleri artırabilmek için.istanbul avrupayakasi elden takas yapabilecek olan varmı.

fat366
23-07-2018, 12:45
Merhabalar üsdatlarım,

Kaktüs ve sukulent yetiştirmeyi ,çoğaltmayı çok seviyorum.
Elinizde var ise çeşitlerimi arttırmak için yavrusu olanlar **** ufak bir parcadan büyür ise o da olur gönderebilen olursa bende talibim.

tesla273
05-08-2018, 11:49
Merhabalr paylaşım yapabilecek varsa ben de talibim bir kaç çeşidim var yavruladıkça paylaşmak isterim ben de. Elinde yavru da olsa kaktüs ve sukulent i olan varsa **** kaktüs tohumu seve seve alıp yetiştirmek isterim.

sem@
06-08-2018, 21:39
Mersin Tarsus'ta yaşıyorum..kaktüs ve sukulent yetistiriyorum.elimdeki çeşitleri çoğaltmak için takas yapacak arkadaş varsa takas yapabilirim.kargolamada olur.

tesla273
16-08-2018, 11:55
Mersin Tarsus'ta yaşıyorum..kaktüs ve sukulent yetistiriyorum.elimdeki çeşitleri çoğaltmak için takas yapacak arkadaş varsa takas yapabilirim.kargolamada olur.

Elimde çok çeşit yok ama yavrularından benimle paylaşmak isterseniz mutlu olurum

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

scl-ysl
03-09-2018, 22:18
Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım paylaştığınız fotoğrafları göremiyorum sukulent yetiştirmeye yeni meral saldım şu an sadece 3 çeşit var elimde bu merakımı geliştirmeye destek olacak arkadaşlar olursa çok sevinirim bende yeni çeşitler esindikçe paylaşırım siLele şu an elimde olanlardan birtek keş kaktüsünün adını biliyorum

scl-ysl
03-09-2018, 22:19
scl-ysl
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 25-08-2018
Arkadaşlar merhaba ben aranıza yeni katıldım paylaştığınız fotoğrafları göremiyorum sukulent yetiştirmeye yeni meral saldım şu an sadece 3 çeşit var elimde bu merakımı geliştirmeye destek olacak arkadaşlar olursa çok sevinirim bende yeni çeşitler edindikçe paylaşırım siZlerle şu an elimde olanlardan birtek leş kaktüsünün adını biliyorum

ccanann
11-09-2018, 01:31

Merhaba, Antalya merkezde yaşıyorum. Sukulent yetiştiriyorum. Türlerimi çoğaltmak istiyorum, takas yapabiliriz. Kargo ile gönderim ben de yapabilirim

Ykeskin
18-09-2018, 12:32
Merhaba,
Sukulent paylasimina halen devam ediyorsaniz ilk fotograftaki koyu yesil olana talibim☺ olumlu olumsuz yanit verirseniz sevinirim.

Bunlar da benim kaktüslerim...

51759

51761

51762

51763

Sûz-i Dilârâ
29-09-2018, 09:35
Arkadaşlar, siteye yeni üye olup kaktüs, sukulent işlerine yeni başlamış iki arkadaşımıza elimdeki bitkilerden gönderim yapacağım.

"Ne çıkarsa bahtıma" diyecek iki arkadaş:D

Musa Gündoğan
29-09-2018, 11:08
Arkadaşlar, siteye yeni üye olup kaktüs, sukulent işlerine yeni başlamış iki arkadaşımıza elimdeki bitkilerden gönderim yapacağım.

sayın süzi dilara
diğer paylaşımınızda mesaj atmıştım beni uygun görürseniz talibim .

Füreya
30-09-2018, 16:07
Sayın Sûz-i Dilârâ, "ne çıkarsa bahtıma" diyerek göndereceğiniz bitkilere talip olduğumu belirtmek isterim. :)

coskun8553
30-09-2018, 17:24

sayın Sûz-i Dilârâ; Belki sitede yeni değilim ama benim de elimde olan çeşitler az. Paylaşabileceğiniz her türlü kaktüs ve sukulente ben de talibim. ;)

Sûz-i Dilârâ
30-09-2018, 17:56
Firdevs hanım ve coşkun bey, özelden ad,soyad, adres ve telefon numaranızı gönderin lütfen.��

Melisa16
01-10-2018, 09:34
Ben yine geç kaldım galiba Sn. Sûz-i Dilârâ :o

Sevgi Durul
01-10-2018, 13:51
Ben yine geç kaldım galiba Sn. Sûz-i Dilârâ :o

Ben göndereyim isterseniz. (Kaktüs ve sukulent çelikleri.) :)

Melisa16
01-10-2018, 19:51
Gerçekten mi? :eek: İsterim tabii ki. Çok mutlu oldum teşekkür ederim. ;)

birol baser
01-10-2018, 20:56
Kaktus ve sukulentleri olacak arkadaşlar sağlıklı geliştirip büyütürsünüz insallah yine gözden kaçtı fırsat

coskun8553
02-10-2018, 13:47
Ben göndereyim isterseniz. (Kaktüs ve sukulent çelikleri.) :)

Sevgi hanım, mümkünse ban da gönderebilmeniz mümkün mü ? Elimde olan kaktüs ve sukulentler, basit herkeste olanlardan. Bulunduğum ilde farklı türler bulmak zor, bulsamda normal fiyatlarının çok üstünde satıyorlar.

Sevgi Durul
02-10-2018, 15:29
Melisa16, birol06busra, coskun8553, gönderim bilgilerini buradan (http://www.agaclar.net/forum/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/37849-6.htm) takip edebilirsiniz.

Paylaşımım sona ermiştir. Başka istekleri şu an için karşılamam mümkün olmayacaktır. :)

Sevgi07
03-10-2018, 22:50
Sn Sûz_i Dilârâ ve Sn Sevgi Durul sayfayı hareketlendirip güzel paylaşımlar yapmışken
Elimde çok özel türler olmadığını da belirterek , iki arkadaşımıza da ben elimdeki çiçek ve çeliklerden gönderebilirim..

Musa Gündoğan
04-10-2018, 08:18
Sn Sûz_i Dilârâ ve Sn Sevgi Durul sayfayı hareketlendirip güzel paylaşımlar yapmışken
Elimde çok özel türler olmadığını da belirterek , iki arkadaşımıza da ben elimdeki çiçek ve çeliklerden gönderebilirim..

sevgi07 paylaşacağınız türlerin fotoğrafı mevcut mu acaba. bende çoğaltma ve çeşitlendirmeye devam ediyorum. seneye bende topluca bir paylaşım yapmayı hedefliyorum.

Sevgi07
04-10-2018, 09:20
Sn Musa Gündoğan fotoğraf yükleyemedim. Klasik Echeveria Bronze, Baldi, Topsy; yakut kolyesi (latince ismini hatırlayamadım ), bir iki sedum türü paylaşacaklarım.

Sûz-i Dilârâ
04-10-2018, 09:58
Arkadaşlar bitkilerinizi bugün kargoya verdim.

BayŞifacı, Firdevs Açar ve coskun8553 PTT Kargo ile Musa Gündoğan isteği üzere Yurtiçi kargo ile gönderilmiştir.

** PTT kargo cumartesi öğleye kadar açık, bitkileriniz gelmezse cumartesi günü şubeye uğramanız önerilir araya pazar günü girerse çürüyebilirler (kök bölgeleri koparınca ıslak olduğu için).

** Bitkilerinizi teslim alınca kâğıt peçete üzerine yayıp bir gün havalandırın ki kapalı kaldığı için toplanan nem ve kök kısımlarındaki ıslaklık kuruyabilsin.

** Daha sonra kuru ve oldukça gevşek hazırladığınız ya da hazır aldığınız kaktüs toprağına dikimi yapın ve ilk bir iki gün sulamayın ve direkt güneşe bırakmayın. Işık alan, aydınlık bir alanda köklenene kadar tutun, büyüme başladığında ve bitki kendini kurtaracak duruma geldiğinde saksıları güneşe çıkarabilirsiniz.

Not: Takip noları telefona mesajla geliyormuş, tek tek yazmayım şimdi üşendim:D Sorun olursa bana özelden bildirin, yazarım. ;)

Güle güle büyütün.

Paylaşımım sona ermiştir lütfen özelden, genelden talepte bulunmayın.

Füreya
04-10-2018, 10:07

BayŞifacı, Firdevs Açar ve coskun8553 PTT Kargo ile Musa Gündoğan isteği üzere Yurtiçi kargo ile gönderilmiştir.

** PTT kargo cumartesi öğleye kadar açık, bitkileriniz gelmezse cumartesi günü şubeye uğramanız önerilir araya pazar günü girerse çürüyebilirler (kök bölgeleri koparınca ıslak olduğu için).

** Bitkilerinizi teslim alınca kâğıt peçete üzerine yayıp bir gün havalandırın ki kapalı kaldığı için toplanan nem ve kök kısımlarındaki ıslaklık kuruyabilsin.

** Daha sonra kuru ve oldukça gevşek hazırladığınız ya da hazır aldığınız kaktüs toprağına dikimi yapın ve ilk bir iki gün sulamayın ve direkt güneşe bırakmayın. Işık alan, aydınlık bir alanda köklenene kadar tutun, büyüme başladığında ve bitki kendini kurtaracak duruma geldiğinde saksıları güneşe çıkarabilirsiniz.

Not: Takip noları telefona mesajla geliyormuş, tek tek yazmayım şimdi üşendim:D Sorun olursa bana özelden bildirin, yazarım. ;)

Güle güle büyütün.

Sayın Sûz-i Dilârâ hem paylaşımınız hem de bilgilendirmeniz için çok teşekürler. :)

Musa Gündoğan
04-10-2018, 10:12

Güle güle büyütün.

çok teşekkür ederim çok sağolun. kaktüs toprağımı filan yeni almıştım. bugün saksını yerini ayarlıcam.

busra_
04-10-2018, 11:19
Merhabalar foruma katılalı yaklaşık 4 ay oldu ama çok güzel paylaşımlar gördüm. İnşallah ben de bitkilerimi büyütüp çoğaltıp paylaşım yapmak istiyorum. Böyle güzel işler yapıldığı için genel bir teşekkür etmek istedim. Burayı tanıdığım için mutluyum :)

sahul2185
05-10-2018, 16:09
merhabalar sukulentlere bu aralar acayip ilgim var 5 ayrı yerden tohum aldım yaklaşık 150 tohum ektim henüz 2 tane filiz var Eğer uygun görürseniz çeliklerinizin koruyucu annesi olmak isterim :) mümkünse fotoğraflarını paylaşır mısınız ?
iyi günler dilerim

sahul2185
05-10-2018, 16:10

merhabalar sukulentlere bu aralar acayip ilgim var 5 ayrı yerden tohum aldım yaklaşık 150 tohum ektim henüz 2 tane filiz var Eğer uygun görürseniz çeliklerinizin koruyucu annesi olmak isterim mümkünse fotoğraflarını paylaşır mısınız ?
iyi günler dilerim

Musa Gündoğan
05-10-2018, 18:25
Az önce sevgili Suzi Dilara san gelen kargoma kavuştum h bu kadar mutlu olacağımı tahmin etmezdim çok teşekkür ederim çok mutlu ettiniz 681479

Füreya
06-10-2018, 10:40
Sayın Sûz-i Dilârâ, benim kargom da az önce geldi. Hem kaktüs ve sukulent sayfanız hem de bu güzel paylaşımınız sayesinde yepyeni türlerle tanışma fırsatım oldu. Çok teşekkür ederim. :)

david72
06-10-2018, 10:48
Ben de isteyenlere afra çeliği verebilirim. Ancak Ankara dan alinmasi gerekli. Kargo için cok ufaklar.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

birol baser
06-10-2018, 11:40
Ben talibim uygun görürseniz

david72
06-10-2018, 11:44
Tabi ki nezaman isterseniz.

SM-G930F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

birol baser
06-10-2018, 12:47
adresinizi özele gönderebilirsiniz uygun gün zamanı yazarsaniz alirım sincan fatih deyim misafir etmek isterim gelmek isterseniz istediginiz zaman ikiside uygun suan bahcede semaver keyfi basliyor bilginize :) :)

scl-ysl
07-10-2018, 20:56
Ben yine geç kaldım galiba:( sukulent ve kaktüs paylaşmayı düşünen varsa beni de listeye eklermisiniz lütfen ��

zardanadam35
19-10-2018, 10:01
ben bu işe yeni merak saldım. elimde çek fazla yok. kaktüs ve sukulent göndermek isteyen varsa talibim.

zardanadam35
19-10-2018, 10:05
tam da beni tarif etmişsiniz.

"Ne çıkarsa bahtıma" teşekkürler

Sevgi07
19-10-2018, 22:33
Sn scl_ysl adresinizi yazar mısınız.Birde sn Büşra adreş bilgileriniz ulaştı kusura bakmayın dönüş yapmakta geç kaldım biraz.Diğer adreste ulaşırsa pazartesi kargolarınızı gönderebilirim. .

busra_
20-10-2018, 19:09
Sn Sevgi07 benim elimde şu an epey sukulent oldu inşallah onlar tutarsa bana yeterler. Size adresimi yazmıştım ama hiç kaktüs veya sukulenti olmayan arkadaşlar var sizin için sıkıntı olmazsa benimkini o arkadaşlardan birine gönderebilir misiniz?

Yavrukuş
21-10-2018, 16:29
Merhabalar. Gerçekten çok güzel bir forum olmuş. Bende bunu bekliyordum😊gerçekten kaktüs ve sukulent bakımını çok severek yapıyorum. Bir kaç tür benimde elimde var. Benimle paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim.😇

Yavrukuş
21-10-2018, 16:31
Bu arada bu konuyu nasıl takibe alabilirim. Bana yardımcı olabilirmisiniz.

egem2005
26-10-2018, 11:16
nereye yazacağımı bilemiyorum. bende yeni üyeyim yeni hobimde kaktüs ve sukulentler. :) yaklaşık 3 haftadır buralarda gezdim çok güzel bilgi edindim. kendince küçük bahçemi büyütmek istiyorum.

canmart80
28-11-2018, 08:44
ben bu işe yeni merak saldım. elimde hiç yok.Site ve forum sayesinde çiçeklere ilgim arttı yetiştirmeye çok isterim, kaktüs ve sukulent göndermek isteyen varsa talibim.

Livaaysima
03-12-2018, 23:08
Istanbul içi elden teslim kaktüs sukulent takas paylaşım yapmak yapmak istiyorum. Benimde bikac çeşit var. Fotoğrafı yüklemeyi beceremedim

asiyan201062
07-12-2018, 11:22
Merhaba bende disacactus flagelliformis arıyorum.. takas yapmak isteyen var mi ya da gönderebilecek olan...

İlker13
24-12-2018, 15:53
Ben de bir sukulent sevdalısı olarak özellikle Ankara içinde elden takas veya çelik paylaşımı yapmak isteyenlerle iletişim kurabiliriz. Elimde bolca Kalanchoe yavrusu var.

Esengül14
29-12-2018, 11:07
Banada gönderir misiniz lütfennn

cigdem83
29-12-2018, 11:10
Herkese selam yeni üyeyim kaktüs ve sukulent paylaşımını görünce çok mutlu oldum paylaşmak isteyen olursa şayet bende kaktüs ve sukulent yapraklarına talibim.

Esengül14
30-12-2018, 13:31
20 kişiye 15 er çeşit..

Mümkünse banada gönderebilir misiniz sukulent türlerinizden lütfennn

tranquila
03-01-2019, 11:42
Ben şu sıralar Yeşim arıyorum. Latince ismi crassula ovata sanırım. Feng shui etkisi için sıkça tavsiye ediliyor malum :) Bauhaus'ta bulmayı umuyordum ama bulamayınca buraya başvurayım dedim. Çelikten paylaşım yapabilecek olan varsa heyecanla beklerim.

kekimiyomu
07-01-2019, 21:49
merhaba.
ben de yıllardır sadece afrika menekşesi yetiştirmeyi başarabilmiş biri olarak kaktüs sukulent nasıl bakılır büyütülür hiç bilmiyorum. ama elimde birkaç tane var. buradan çok faydalı seyler ögrendim. çoğaltmayı da oğrenebilirsem isteyenlere gönderebilirim seve seve:)

kekimiyomu
07-01-2019, 23:17
Ben şu sıralar Yeşim arıyorum. Latince ismi crassula ovata sanırım. Feng shui etkisi için sıkça tavsiye ediliyor malum :) Bauhaus'ta bulmayı umuyordum ama bulamayınca buraya başvurayım dedim. Çelikten paylaşım yapabilecek olan varsa heyecanla beklerim.

bugün şok markette gördüm, 10 dan fazla sukulent çeşidi vardı. yeşim de vardı. çevrenizdeki şubelerde de olabilir belki.

mutama
14-01-2019, 16:23
Arkadaslar les kaktusu arıyorum.Rozet seklınde cıcek acanlardan, acaba elinde olupta paylasmak ısteyen var mı ?

Emlshn
21-01-2019, 18:04
Benim elimde var les kaktusu ancak istediginiz tam olarak bendeki mi acaba leopar desenli yildiz gibi aciyor

sagenit
06-02-2019, 13:40
Astrophytum myriostigma ve gymnocalycium mihanovichii türü kaktüsler ve echeveria rainbow arıyorum. paylaşmak isteyen olursa memnum olurum. karşılığında echeveria taurus, yavrulayınca beneksiz, gri renk aloe vera ya da (kaktüs ya da sukulent değil ama) murraya paniculata (turunçgil yasemini) tohumu verebilirim. sevgiler...

typist
06-04-2019, 17:15
Echinopsis subdenuta kaktüs arıyorum, 5 adet almıştım ancak hiç birini yaşatamadım. elinde olan varsa gönderebilirse sevinirim. yakında bu aloa verayı ayıracağım gönderebilirim bende

Pinarözsoy22
07-04-2019, 19:13
Kaktüs yetiştirmeye yeni başladım çevremden **** marketlerden toplamaya çalışıyorum. Ama çok hevesliyim çoğaltmak istiyorum Elinizde kaktüs olupta bana kaktüs çeliklerinizden paylaşabilirmisiniz?

beyourselftul
01-06-2019, 22:36
Merhaba, kaktüs veya sukulent paylaşmak isteyen varsa ben de takas yapabilirim. (Kaktüsüm henüz bir kaç tane, biri dışında hiçbirinde yavru yok o yüzden sadece sukulent gönderebilirim)

coskun8553
18-06-2019, 23:40
Arkadaşlar değişik türde kaktüs ve sukulent paylaşmak isteyen olursa talibim. Şimdiden teşekkür ederim.

muhammetk
06-07-2019, 23:02
Merhaba arkadaşlar yıllardır forumu takip ediyorum ancak yeni üye oldum elinde kaynana topuzu beyaz acan Echinopsis Eyriesii olan ve paylaşmak isteyen olursa bana mesaj atabilir mi kaynana topuzu kaktüsü yetiştirmek istiyorum

scl-ysl
12-07-2019, 23:19
Merhaba arkadaşlar bende birkaç tür sukulent edindim ama henüz kaktüsüm yok paylaşmak isteyen olursa elimdeki türlerden bende gönderebilirim

Füreya
26-10-2019, 16:43
Sayın Suz-i Dilara, bu güzelliği görmeme vesile olduğunuz için çok teşekkür ediyorum. :)

Miya
05-11-2019, 14:54
Ben de çok seviyorum bu küçük güzellikleri. Koleksiyon yapmaya karar verdim artık. Aeonium arboreum, Aeonium Kiwi, Echeveria Black Prince, Euphorbia milii, Cotyledon ladismithiensis, Haworthia cooperi türlerinden elinde fazla olan ya da çoğaltabilecek olan varsa seve seve kabul edebilirim.

hakansalihoglu
05-11-2019, 22:25
3 ofisimde
3 evimde

olmak kaydıyla 6 tane sukulent beslemek istiyorum ve elimde şuan sadece 1 sukulent var.

çiçekten anlamayan birisi bile masamda gördüğünde ilgi duysun istiyorum bu yüzden ilgi odağı olabilecek bakmaya doyamayacağım 5 tane sukulent arıyorum. Öğrenciyim ve gelir düzeyim düşük uygun rakamlı olursa sorunsuz bir şekilde kargo dahil alabilirim. Maalesef ki ankara da nereye sorduysam istediğim sukulentlere 40 50 hatta 150 200 lira dendiğine şahit oldum. modeli hatırlamıyorum ama arabistandan ithal diye bir yer sarı sarı sukulentlere 300 500 lira diyordu son paramı verip o an 40 50 lira dese alırdım ama sonra denk gelemedim bir daha. belki cinsini öğrenip ucuza bulurum diye ummuştum ve denk gelemedim bir daha. arkadaşlar 5 sukulent arayışındayım.

ilknur-
11-12-2019, 07:48
Merhaba Hakansalihoglu,

Aradığınız sukulentleri bulamadıysanız ben gönderebilirim size. çzellikle aradığınız türler varsa ismlerinizi yazarsanızı daha iyi olur. Adresinizle birlikte mesaj gönderir misiniz?

eticin
19-12-2019, 07:19
meraktan soruyorum: neden 3+3 şeklinde 6 tane

sinemkara
29-01-2020, 20:04
guncelliyirum:))

Selma_321
30-01-2020, 22:34
3 ofisimde
3 evimde

olmak kaydıyla 6 tane sukulent beslemek istiyorum ve elimde şuan sadece 1 sukulent var.

çiçekten anlamayan birisi bile masamda gördüğünde ilgi duysun istiyorum bu yüzden ilgi odağı olabilecek bakmaya doyamayacağım 5 tane sukulent arıyorum. Öğrenciyim ve gelir düzeyim düşük uygun rakamlı olursa sorunsuz bir şekilde kargo dahil alabilirim. Maalesef ki ankara da nereye sorduysam istediğim sukulentlere 40 50 hatta 150 200 lira dendiğine şahit oldum. modeli hatırlamıyorum ama arabistandan ithal diye bir yer sarı sarı sukulentlere 300 500 lira diyordu son paramı verip o an 40 50 lira dese alırdım ama sonra denk gelemedim bir daha. belki cinsini öğrenip ucuza bulurum diye ummuştum ve denk gelemedim bir daha. arkadaşlar 5 sukulent arayışındayım.

Ankarada, bauhauslara sukulent ve kaktüsler geliyor, öyle 300-500 hatta 100 TL bile değil. Siz nereye baktınız öyle :confused:

Esengül14
28-02-2020, 14:50
Merhaba Hakansalihoglu,

Aradığınız sukulentleri bulamadıysanız ben gönderebilirim size. çzellikle aradığınız türler varsa ismlerinizi yazarsanızı daha iyi olur. Adresinizle birlikte mesaj gönderir misiniz?
Mümkünse banada gönderebilirmisiniz sukulent

oyku05
08-04-2020, 18:36
Merhaba,
Ben de kaktüslerimi paylaşabilirim.

Mahmut Tebir
08-04-2020, 19:30
Merhaba,
Ben de kaktüslerimi paylaşabilirim.

Hangi kaktüsleriniz var?

oyku05
10-04-2020, 21:55
Hangi kaktüsleriniz var?

isimlerini yanlış söylemek istemem. ancak yakın zamanda resimlerini ekleyebilirim. :)

birmucizeolsun
15-04-2020, 01:16
Merhaba, elinde sukulent veya kaktus çeşitleri olupta paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim. Ben yeni başladığım için elimde olanlar yavrular o yüzden şimdilik paylaşamıyorum. Büyüdüklerinde seve seve paylaşabilirim. =)

Pumpking
15-04-2020, 18:55
Merhaba ben de skulent ve kaktüs meraklısıyım ama elimde şuan yok. Paylaşabilecek arkadaşların bitkilerine talibim. Ama şu anki durumlardan gönderemeyebilirsiniz tabi . Saygılar...

martin_mystere
21-04-2020, 17:19
Merhaba, balkonumda bulunan ve çoğalan grassula ovatayı elden teslim alabilecek arkadaşlarla paylaşabilirim, sanırım 3-4 çelik çıkacaktır. Ayrıca varsa ellerindeki bende olmayan çeşitlerle takas edebilirim ama olmaz ise de sorun değil. Evim İstanbul, Kadıköy, Feneryolu'nda. Selamlar.

gulsehri
24-04-2020, 15:25
[QUOTE=kader_bpkp;1543837]Kargo takip numaraları şu şekilde ;

osmanlı çileği fidesi ben de istiyorum yardımcı olabilir misiniz acaba?

tesla273
30-04-2020, 07:48
Merhabalar uzun zaman kaktüs ve sukulent yetiştiriyorum. Elimde olmayan sebeplerden dolayı tüm bitkilerimi kaybettim. Elinde çelik ve yaprak olan arkadaşlarım paylaşabilir mi?

Tkeskin
08-05-2020, 22:24
Merhaba arkadaşlar. Bir arkadaşım sayesinde kaktüslere ilgim arttı. Lâkin Kirikkalede yaşıyorum burada çeşit bulmak sıkıntılı. Özellikle süt ağacı ve kaktus yavrularından paylaşmak isteyen olurda çok sevinirim. EmTesekkur ederim şimdiden

canmart80
17-05-2020, 11:57
Merhabalar 10 yaşındaki oğlum bu ara kaktüs ve sukulentleri internetten görüp heveslendi ve bende bunlrdan istiyorum diye tutturdu.onun sayesinde ben de merak sardım birkaç markete geldiğinde almak için gittim ama kalmamış bulamadım göndermek isteyen olursa kaktüs ve sukulentlere ben ve oğlum da talibiz.Teşekkürler

ipeker
21-05-2020, 16:47
Merhaba elinde kaktüs veya sukulent çeşitleri olup paylaşmak isteyen varsa ben talibim.

Senâ-
25-05-2020, 20:59
Herkese merhaba, forumu bir süredir takip ediyordum, yeni üye oldum. Elimde mor çiçek açan Echinopsis cinsi kaktüsler var. Çiçekleri senede 1 kez açıyor ve 1 gün civarı canlı kalıyor ancak o kadar güzeller ki bir sene beklemeye değer. 5 kişiye karşı ödemeli kargoyla gönderim yapabilirim, bilgilerinize

birmucizeolsun
25-05-2020, 23:06
Herkese merhaba, forumu bir süredir takip ediyordum, yeni üye oldum. Elimde mor çiçek açan Echinopsis cinsi kaktüsler var. Çiçekleri senede 1 kez açıyor ve 1 gün civarı canlı kalıyor ancak o kadar güzeller ki bir sene beklemeye değer. 5 kişiye karşı ödemeli kargoyla gönderim yapabilirim, bilgilerinize

Merhaba, kaktusunuze talip olmak isterim. Talep olmazsa sizin içinde uygunsa iki tane isteyebilirim =) Tesekkurler

Pinarözsoy22
27-05-2020, 10:54
Merhaba ben talibim kaktuslerinize. Paylaşırsanız çok memnun kalirim

Musa Gündoğan
06-06-2020, 20:34
arkadaşlar merhaba
elimde isimlerini bilmediğim ama severek büyüttüğüm bir kaç kişiye ancak verebileceğim kaktüslerim mevcut.

kaktüsü paylaşabileceğim kişiler
sitede aktifliği olanlar bir kaç mesajı olup çekip gidenlere paylaşım yapmıyorum maalesef.
mümkünse kargo yapmak istemiyorum ankarada bulunan varsa elden vermek benim için daha kolay
fotoğrafları maalesef yok ama 5-6 çeşit bulunmaktadır.

birmucizeolsun
07-06-2020, 00:04
arkadaşlar merhaba
elimde isimlerini bilmediğim ama severek büyüttüğüm bir kaç kişiye ancak verebileceğim kaktüslerim mevcut.

kaktüsü paylaşabileceğim kişiler
sitede aktifliği olanlar bir kaç mesajı olup çekip gidenlere paylaşım yapmıyorum maalesef.
mümkünse kargo yapmak istemiyorum ankarada bulunan varsa elden vermek benim için daha kolay
fotoğrafları maalesef yok ama 5-6 çeşit bulunmaktadır.

Merhaba, Ankara'dan talep olmazsa ve kargo ile göndermek isterseniz kaktüslerinize talip olmak isterim sizin içinde uygunsa. Kisa süredir hobi haline getirdim ve elimde çeşit olsun istiyorum. isterseniz bende cereus (peri kalesi) kaktus gonderebilirim. Tesekkurler

Senâ-
08-06-2020, 16:23
İsteyen arkadaşlar özelden adreslerini yollarlarsa kargoyu çıkarayım. Çiçek mevsimi geldi, bilginize.

birmucizeolsun
08-06-2020, 20:28
İsteyen arkadaşlar özelden adreslerini yollarlarsa kargoyu çıkarayım. Çiçek mevsimi geldi, bilginize.

Merhaba, adres bilgimi yolladim. Gelip gelmediğini rica etsem kontrol eder misiniz? Sanırım bazen gitmiyor.

Tekrar teşekkür ederim.

succulentgarden
09-06-2020, 15:05
lithops arıyorum malesef benimkileri kaybettim. elinde fazla olup paylaşmak isteyen olursa sevinirim.

fatitoo
10-07-2020, 15:03
ben de echinocereus scheeri cucumis arıyorum. internette araştırmama rağmen satan bir yer bulamadım. satan kişi, yer bilgisi veya paylaşım yapmak isteyen olursa çok sevinirim.

Duru
10-07-2020, 17:49
Merhaba Chamaecereus silvestrii’m kumrular tarafından hırpalanmış birkaç dalı kopmuş ben de kopan dalları birine göndereyim diyorum. İsteyen var mı?

birmucizeolsun
11-07-2020, 23:46
Merhaba Chamaecereus silvestrii’m kumrular tarafından hırpalanmış birkaç dalı kopmuş ben de kopan dalları birine göndereyim diyorum. İsteyen var mı?

Merhaba, dallariniza talibim. Benimle paylasabilirseniz sevinirim. Tesekkurler

birmucizeolsun
15-07-2020, 00:12

Ciceklerim bugun geldi, yilan kaktus ve gönderdiğiniz diger cicekler icin tekrardan cok tesekkur ederim.

Rabiaaa
29-07-2020, 09:58
Merhaba arkadaslar uzun suredir sut agaci almak istiyorum fakat fiyatlarindan dolayi alamadim bi turlu. Eger celik göndermek isteyen yardımcı olan biri cikarsa cok mutlu olurum

gencaliye
12-08-2020, 16:50
Merhaba lar.kaktus ve sukulent meraklısıyım.degisik çeşitleri olanlar varsa çelik lerine talibim.mersinde oturuyorum

AdaPeri
13-08-2020, 14:31

Merhaba Sena Hanım, eğer hala elinizde varsa rica etsem bana da gönderebilir misiniz? Echinopsis uzun süredir aradığım bir tür gönderebilirseniz çok sevinirim. :)

AdaPeri
13-08-2020, 14:42
Merhaba, rebutia, hoffmaniana ve echinopsis türü kaktüs ve pembe aşkın gözyaşı arıyorum, bu türlerden göndermek isteyen çıkarsa çok mutlu olurum. Karşılığında isterseniz aloe veramın yavrularından gönderebilirim. :) İyi günler.

Lahmacun1500
29-10-2020, 18:19
Merhabalar kaktüs ve sukulent konusunda pek bilgili değilim her türlü kaktüs ve sukulente talibim

edremit zeytin
04-11-2020, 08:41
İsteyen arkadaşlara (beş kişi ile sınırlı olarak) leş kaktüsümün dallarından gönderebilirim. Alıcı ödemeli ve yurtiçi kargo ile gönderim yapabilrim.

Gizem yalçın
24-11-2020, 11:06
İsteyen arkadaşlara (beş kişi ile sınırlı olarak) leş kaktüsümün dallarından gönderebilirim. Alıcı ödemeli ve yurtiçi kargo ile gönderim yapabilrim.
merhaba ben kaktüsünüze talibim. leş kaktüsünün çiçeğine hayran kaldım ve kokusunu çok merak ediyorum. aç gözlü görünmek istemem ancak sormadan edemiycem çiçekli kısımdan gönderme şansınız var mı :)) şimdiden teşekkür ederim.

edremit zeytin
30-11-2020, 15:36
merhaba ben kaktüsünüze talibim. leş kaktüsünün çiçeğine hayran kaldım ve kokusunu çok merak ediyorum. aç gözlü görünmek istemem ancak sormadan edemiycem çiçekli kısımdan gönderme şansınız var mı :)) şimdiden teşekkür ederim.

Merhaba mesajınızı yeni gördüm. Çiçekleri geçti maalesef. Ancak size dallerından gönderebilirim. Çabuk kökleniyor, adresinizi bana ulaştırırsanız yurtiçi kargo ile adınıza gönderim yaparım.

İyi günler.

Pompei
12-12-2020, 17:03
İzmirdeyim, öğrenciyim . Her türlü kaktüsünüzü İzmir içi elden İzmir dışı kargosunu karşılayarak alabilirim .

siham
04-05-2021, 00:23
buralar baya çölleşmiş
buralara hareket katacak kimse yok mu
elimde biraz kaktüs ve sukulent türü var yenilerini eklemek ve olanları paylaşmak istiyorum

Charlaux
06-05-2021, 13:33
Merhaba annem için greenovia dotrantalis greenovia pink mountain rose türlerini arıyorum. Kendisi isimlerini bilmiyor ancak kendisinin 10 12 tane türü var çelik (arboreum türleri varmış) yollayabileceği. Gerekirse ücretle çeliğini alabileceğini söylüyor.Teşekkür ediyorum buradan herkese.

Mlkysm
10-10-2021, 10:20
Merhaba hangi sehirdesiniz istanbul sultangazi elden her turlu bitki alirim,, bir kaç guzel türüm var

Mlkysm
10-10-2021, 12:51
Merhaba hangi sehirdesiniz