View Full Version : Kaktüs Kardeşliği (fazla kaktüslerimizi paylaşalım)
Sayfalar :
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
[
11]
12
13
İlkbahar
19-09-2013, 17:32
Benim hiç kaktüsüm yok :( elinde fazla olan arkadaşlardan istesem gönderebilir misiniz?Sizden ricam çeşitleri fazla olan biri benimle de paylaşabilir mi?
masallale
01-10-2013, 16:04
selam. ben çiçek delisiyim. ama hiç kaktüs yetiştirmeyi düşünmemiştim. ta ki kaktüs sayfalarındaki kaktüs fotoğraflarını görene kadar. elinde fazla kaktüsü olan arkadaşlar bana da gönderebilir misiniz. bende yetiştirmek istiyorum :(
İlkbahar
01-10-2013, 21:56
Sukulent ve kaktüslere kaşı büyük ilgim var paylaşmak isteyen olursa çok sevinirim.Özellikle Sukulent çeşitleri olan varsa lütfen benimle paylaşabilir mi?Gönlü zengin olan bitki sever dostlar şimdiden teşekkürler.
altintasna
02-10-2013, 21:14
Bir gün paylaşabilecek kadar kaktüse sahip olabilmeyi ümid ediyorum. =)
salihakif
03-10-2013, 19:30
Özellikle izmir, adana, mersin ,aydın çevrelerinde sokaklarda balkonlardaki saksılarda kaktüs görmek çık sık karşılaşılan bir durum. Bu şehirlerdeki arkadaşlarımız gözünü dört açsın:)
Peki benim gibi Kars'ta olanlar ne yapsın:)
Bende Adana İzmir ve Muğla da, tatillerdeyken doğada gördüğüm kaktüslerden topluyorum ve eve getiriyorum. Neyse ki seyahate dayanıklılar.
Adana dan kopardığım bir kaktüsü, bir hafta orada, 15 günde Trabzonda beklettikten sonra diktim ve hiçbirşey olmadı.
Narinkhn
13-10-2013, 10:45
Birinde çiçek görünce çok şaşırdım
Narinkhn
13-10-2013, 10:46
:(çok güzel ve hala solmadı.
Narinkhn
13-10-2013, 10:48
;)hepsi çok güzel ama ben gidip gelip bakmaktan öldürmesem iyidir:dilli:
Narinkhn
13-10-2013, 10:50
:rolleyes:
Narinkhn
13-10-2013, 10:53
:)Tekrar çok teşekkür ederim.Bende Sevgili Coyote'Den gelen kutuyu sakladımki isteyen birilerine gönderebileyim:p
elinde kaktüs türleri olanlar varsa paylaşımda bulunurlarsa çok sevinirim
Zerrin Torun
14-10-2013, 09:41
Bende var Sn.Hurci.Sizdede sukulent çelikleri varsa 4 büyük kök kaktüs hemen gönderebilirim.Paylaşım sayfamda resimleri var.Bakabilirsiniz.İlgileniyorsanız yazın.
kntlmelek
14-10-2013, 19:33
sayın eylem ben alabilirmiyim
kntlmelek
14-10-2013, 19:34
eger sizde istersenniz elimde olanlardan gönderebilirim
Bende var Sn.Hurci.Sizdede sukulent çelikleri varsa 4 büyük kök kaktüs hemen gönderebilirim.Paylaşım sayfamda resimleri var.Bakabilirsiniz.İlgileniyorsanız yazın.
Çok teşekkürler ancak bu türlere merak edip yeni başlayan biriyim elimde o yüzden malesef yok :( ama ileride inşallah sizler gibi dağıtabilen bir mertebeye ulaşırım :)
Zerrin Torun
15-10-2013, 17:13
Sn Kntlmelek tabi alabilirsiniz.Özelden adres bilgilerinizi bırakın.Bende size bildiririm.Siz sukulent çeşitleri bana gönderin.Bende kaktüsleri size gönderirim hemen.
Narinkhn
17-10-2013, 20:13
Ne yapmam gerekli?Buruştu ve rengi sarıya dönüyor:(Sevgili Coyote yorumunuzu bekliyorum.
Dikerken kökleri canlı mıydı kurumuş muydu? Canlı idiyse birşey olmaz diye düşünüyorum. Bu tarz yapraktan yetiştirdiğim bitkileri ben dikmiyorum da topratğa yatırıp kök verince hafif üzerine tof serpiyor kök kısmına gelecek şekilde su fıslıyorum diğerleri gibi soldaki ikisi yani yavrulayınca yerini biraz daha sağlamlaştırıyorum. Umarım en sağdaki toplar kendini kurutmamaya çalışın çok toprağını ara ara su fıslayın yani gün aşırı gibi ;)
Narinkhn
18-10-2013, 10:36
Biri köklü diğerinin yolculuktan olsa gerek kökü yoktu.Kötü durumda olanı köklenene kadar sulamasam daha doğru olacak sanırım.Büzüşmüş durumda ve içi jel gibi görünüyor:(Toprakta duruş şekillerinde yanlışlık yok sanırım.Umarım düzelirler...
Hımm jel gibiyse çürüyebilir sanırım olmazsa da üzülmeyin yetiştirmeye çalıştığım var olunca ondan yollarım;):D
Narinkhn
18-10-2013, 19:40
Sevgili Coyote ne kadar büyük bir kalbiniz olduğunu bir kez daha anladım.Bu türleri bir yetiştirip tekrar fotoğraflarsam sizin kargonuzu tekrar haketmiş olayım olur mu?Çok çok çok teşekkür ederim.Mutlulukla kalın...
tranquila
25-10-2013, 12:34
Merhaba Arkadaşlar,
Ben de yeni başlayanlardanım. İstanbul'dayım. Benimle paylaşımda bulunabilecek olan varsa çok sevinirim. Henüz tüm bitkilerim çok minik ama oldukça ilginç bitkiler seçtim. Büyütünce ben de sizlerle paylaşmaktan keyif alacağım.
Merhaba herkese bir abimizin eoinde kaktüsleri varmıs artık bakamadıgını söyledi ve bana verdi bende biraz sekil vermek adına düzgünce budadım resimde görülen 5 adet kaktüsü 4 kisiyle paylasabilirim sagdqn 1ve2 yi küçük olduklarından 1 kisiye vericem o yüzden 4 kisiye vericem. 4 kisidende elindeki degisik türler ile değişebiliriz
birgaripyolcu
27-10-2013, 22:46
arkadaşım bence o ölüd.Kaktüsleri dikerken hemen değil,3-4 gün bekletilip süt dediğimiz sıvının kuruduktan sonra ekilmesi daha uygundur.Öbür tülü çürümelere sebep oluyor
zaten 2 gün sonra topraga koydum azmı tuttum acaba?
ağaçperver
01-11-2013, 09:55
hangi tür olduğunu bilmediğim bir kaktüsüm var, dal budak salıp badem büyüklüğünde dökmeye başladı. İlgilenen varsa bir kaç küçük dal gönderebilirim.
Kırmızı küçücük bir meyve veriyor(çam fıstığı şekil ve büyüklüğünde). Yenir mi bilmiyorum. Ama ben yedim :D
İlgilenen olursa lütfen özel mesaj atsın...
kaktüslerim gayet sağlıklı sahiplerini bekliyorlar.
coskun8553
14-11-2013, 12:02
Bu günlerde kaktüslerinin saksısını değiştiren,ayırma yapan, yapıpta paylaşmak isteyen var mı acaba ;)
birgaripyolcu
14-11-2013, 12:51
bence şu az saksı değiştirme zamanı değil...
Sihirlikaktus
15-11-2013, 12:45
arkadaşlar bende kaktüs seven biri olarak fazla kaktüs dallarınızdan tohumlarınızdan seve seve kabul edebilirim :D
Fazla olur saksınıza sığmaz başımın üstünde :D :D :D
bana adresini mesaj olarak atan ilk 4 kişiye kaktüs gönderebilirm. Sizinde elinizde varsa sizde bana gönderirseniz sevinirim yoksada canınız sağolsun ;) önemli olan paylaşım bugün bende olur yarın sizde. ;)
masallale
16-11-2013, 09:04
selam
ben kaktüs yetiştirmeye yeni yeni başladım. Çok sevdim dikenli melekleri ben. Elimde 5 çeşit minik fidan var arkadaşlarımdan edindiğim. Sıkıntılı bir hamilelik dönemi geçirdiğim için dışarıya çıkıp araştırma gibi bi imkanım maalesef olamıyor. Eğer aranızda minti minik çiçek açan kaktüsleri olup paylaşmak isteyen olursa yavrulara talip olabilirim.
Şimdiden gönderenede göndermeyenede çok ama çok teşekkür ederim :)
derin bir ilim sadece kaktüs yetiştiriciliği dahi, görünen o ki..
tranquila
08-12-2013, 13:00
Bunlar da benim bebeklerim. Büyüdüklerinde paylaşmaktan keyif duyacağım.
nurcan çelik
12-12-2013, 14:16
bende kaktüs ve sukullentleri çok seviyorum yeni başladım farklı tür kaktüsler edinmeye benimle paylaşan olursa çok mutlu olurum teşekkürler şimdiden
mmanager
13-12-2013, 17:06
Şimdi havalar çok soğuk Bolu dağlarında donup kalabilir.En iyisi siz marttan sonra isteyin size yardımcı olalım.İyi günler dilerim.
460472
460473
460474
460475
460476
Fotoğraflardaki kaktüsleri almak isteyen birine veya birkaç kişiye hediye etmek istiyorum. Mammillaria gracilis, Austrocylindropuntia, yılbaşı çiçeği ve adından emin olmadığım birkaç tane daha olmak üzere toplam 25 civarı kaktüs mevcut. Tamamı köklenmiş durumdadır ancak topraklı şekilde göndermek sıkıntı olacağı için topraktan söktükten sonra yollayabilirim. Ayrıca elinde farklı tür kaktüs olup paylaşabilecek olanlar varsa alabilirim.
nurcan çelik
14-12-2013, 18:07
teşekkür ederim sn. mmanager haklısınız :)
nurcan çelik
14-12-2013, 18:11
turuncu,yeşil,sarı kaktüsler boya mı sn.mico çok güzeller :)
nurcan çelik
14-12-2013, 18:15
bende farklı bir tür vardı buradakilerden..paylaşılabilecek durumdaydı çiçek açsın diye dışarı koydum soğuktan donmuş... soğuğa dayanıklı değilmiş sanırım anneme emanet ettim ama bakmamış :(
tranquila
14-12-2013, 21:33
"Bu sukkulentin adı nedir?" başlığına resmini koyduğum haworthia sp.min saksısını değiştireceğim. Yavrularını birkaç arkadaşa iletebilirim.
nurcan çelik
14-12-2013, 23:28
bana gönderirseniz çok mutlu olurum teşekkürler ilginiz için :)
turuncu,yeşil,sarı kaktüsler boya mı sn.mico çok güzeller :)
Maalesef boyanmışlar.
ayomisan
26-12-2013, 12:58
460472
460473
460474
460475
460476
Fotoğraflardaki kaktüsleri almak isteyen birine veya birkaç kişiye hediye etmek istiyorum. Mammillaria gracilis, Austrocylindropuntia, yılbaşı çiçeği ve adından emin olmadığım birkaç tane daha olmak üzere toplam 25 civarı kaktüs mevcut. Tamamı köklenmiş durumdadır ancak topraklı şekilde göndermek sıkıntı olacağı için topraktan söktükten sonra yollayabilirim. Ayrıca elinde farklı tür kaktüs olup paylaşabilecek olanlar varsa alabilirim.
merhaba,
kaktüslerinize talibim :)
özellikle yeşil Mammillaria gracilis'den ve aynı sırada soldan ikiniciden ve ilk sıradaki top gibi olandan :)
yılbaşı çiçeği ne renk acaba?
bende bulunan kaktüslerimin çoğu çelik durumdalar. büyüdüklerinde bende paylaşmak isterim ;);)
merhaba,
kaktüslerinize talibim :)
özellikle yeşil Mammillaria gracilis'den ve aynı sırada soldan ikiniciden ve ilk sıradaki top gibi olandan :)
yılbaşı çiçeği ne renk acaba?
bende bulunan kaktüslerimin çoğu çelik durumdalar. büyüdüklerinde bende paylaşmak isterim ;);)
Merhaba sayın ayomisan. Kaktüslerin bir kısmını yolladım elimde sadece 2 tür kaldı. Kırmızı ve sarıya boyanmış Mammillaria gracilis( ikisi de aynı zaten, sadece farklı renklere boyanmışlar, ayrıca çok sayıda köklenmiş küçük yavru da mevcut) ve onların önünde duran adını tam bilmediğim ön sırada sağdan ikinci sırada beyaz bardakta olan kaynana diline benzeyen kaktüs kaldı. İsterseniz bunları yollayabilirim.
Ben alabılırım tabı kaldıysa ben tohumdan ektım onları beklıyorum cıkmasını
Ben alabılırım tabı kaldıysa ben tohumdan ektım onları beklıyorum cıkmasını
Adres bilgilerinizi özel mesajdan yazın göndereyim.
silverain13
20-01-2014, 19:18
Acaba bana da yollar mısınız?
Ş.MURAT TURHAN
21-01-2014, 22:21
Kimsenin 3-4 senelik kaktüsünü vereceğini zannetmıyorum lakin ufak tefek olan kaktüslerin paylaşımı olabilir.
Zaten bazı arkadaşlarımız bunu takıntı haline getirmiş
Kaktüs'ü sevmelerini anlıyorum ama her fırsatta tohum alıp ekmek saçma geliyor ev kaktüsten geçilmez oluyor ve ilgisizlikten mahvoluyorlar.
Kaktüs isteyen var ise 5-7 cm arasındaki kaktüslerimi verebilirim.
Mesaj atmaları yeter
eceyıldız
22-01-2014, 09:27
Sayın Murat Turhan, Kaktüsleriniz nelerdir fotoları varsa yükler misiniz. Yollayacağınız kaktüslerden bizde olabilir bu yüzden kimsenin hakkını gasp etmemek adına olmayan kaktüslerden istemek daha mantıklı değil mi.
ben ala bılırım gonderebılırmısınız banada
İyi günler,
Ben kalan kaktüslerinizden edinmek isterim.Küçük olmaları hiç farketmez.Zaten karışık bir ekim deniyorum.Ben de size adlarını hatırlayamadığım iki çeşit, çiçek açan anaç ve çok iyi durumda kaktüslerimden yollayabilirim.Bol çiçekli günler.
çiçeksever67
30-01-2014, 22:15
Bende isterim eyer tabi kaldıysa tşekkürler
İyi günler,
Ben kalan kaktüslerinizden edinmek isterim.Küçük olmaları hiç farketmez.Zaten karışık bir ekim deniyorum.Ben de size adlarını hatırlayamadığım iki çeşit, çiçek açan anaç ve çok iyi durumda kaktüslerimden yollayabilirim.Bol çiçekli günler.
Bende isterim eyer tabi kaldıysa tşekkürler
Sayın hmdundar ve Sayın çiçeksever67; adres bilgilerinizi özel mesajla yollarsanız diğer arkadaşların kargolarıyla birlikte sizinkileri de birkaç gün içinde yollamaya çalışayım.
bezginkuh
31-01-2014, 13:16
Acaba Lithopsu olan var mı? Eğer lithopslarını paylaşmak isteyen varsa ben talibim.
burcuküpeli
03-02-2014, 15:04
merhaba;
hala varsa Mammillaria gracilis istiyorum bendee :)
benim de gönderebilecek yavrulamış kaktüslerim var ama fotoğraf ekleyemiyorum :(
Merhaba,
Kargo yollayabilme imkanınız oldu mu acaba?
Merhaba,
Kargo yollayabilme imkanınız oldu mu acaba?
Maalesef işlerimin yoğunluğundan dolayı henüz yollama imkanı bulamadım. En kısa zamanda kaktüsleri hazırlayıp yollamaya çalışacağım. Yalnız şunu da belirteyim; büyük kaktüslerden 3 tane kaldı sadece, o nedenle bazı arkadaşlara küçük yavru kaktüslerden yollayabilirim.
Sorun değil küçük de olsalar yetiştiririm.Sizden haber bekleyeceğim.
Tekrar merhaba. Kargoları hazırladım ancak adres bilgilerini göndermeyenler için 2 gün daha bekleteceğim. Ayrıca henüz kargo firmasına sormadım ama teslim alan kişinin gerçek adı soyadı ve telefon numarası da lazım olacak diye tahmin ediyorum o nedenle bu bilgilerin de tamamlanması daha iyi olur, zira bazı arkadaşların sadece burada kullandığı nicki mevcut. Kargoları yollayınca takip numaralarını ve detayı bilgileri ilgili kişilere ileteceğim.
çiçeksever67
14-02-2014, 19:15
sn mico kargoları verdiniz mi?
Kargoları bugün Sürat Kargo'ya teslim ettim. Takip numaralarını ilgili kişilere özel mesajla gönderdim.
Merhaba arkadaslar ...Bu miniklere bende hayranim kolesiyonuma ilk adimlar için desteklerinize talibim şimdiden teşekkurler...
tesekurler mıco bey sabırsızlıkla beklıyecegım bu arada epey bır kaktus edındım insallah tutarlar :)
Sayın Mico,
Özelden mesaj attım size ama bir de burdan teşekkür etmek istedim.Paylaşımınız çok güzeldi.İyi günler dilerim.
Kargoları bugün Sürat Kargo'ya teslim ettim. Takip numaralarını ilgili kişilere özel mesajla gönderdim.
kaktusunuzu aldım mico bey cok tesekurler , Bende aloe vera var ıstersenız gönderebılırım
Nariel ben yazın almıştım, bakın şu anda yavruları ve açmak üzere olan tomurcukları var.
Sizinki de 6 aya kadar bundan büyük olur.Çok hızlı büyüyen bir kaktüs türü bu.
arkadasım arkadakı ınce yapraklı kaktusten bende aldım 1 ay oldu saksısını deyıstıreyımmı dıye dusundum sızce sızınkısı cok buyuk ne yapmalıyım ?
bilge5130
28-02-2014, 13:21
Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba kaktüsseverler. Epyce zamandır siteye malesef giremiyorum.Bazı önemli nedenlerden dolayı. Artık zamanı geldi dedim ve tekrar geldim. Bu arada benim kaktüslerimin çoğu malesef yaz tatilind eçürümüş,bozulmuş. Elimde kalanlar iyi çok şükür ama büyümediler bir türlü. Buradan benimle kaktüs paylaşımı gerçekleştiren herkes tekrar teşekkürler. Eğer yine benimle paylaşımda bulunmak isteyen olursa seve seve kabul ederim.
merhaba arkadaşlar elinde fazla olan veya takas etmeyi düşünen succulent seven arkadaşlar varmı:p
[QUOTE=ÖZGÜRİX;1150625]Merhaba arkadaşlar bu tür kaktüşler arıyorum acaba yardımcı olabilecek var mı?
Chamaecereus silvestrii
merhaba elimde mevcut ne kadar lazım :D
istiyen izmirli arkadaşlar vardı sanırım
çiçeksever67
02-03-2014, 22:10
Eğer paylaşıcak olan varsa seve seve kabul ederim =)
elinizde varsa bende isterim
istiyen izmirli arkadaşlar vardı sanırım
evet evet İzmirliyiz ve istiyoruz zamahmet olmaz ise eğer :)
merhabalar elinde alttaki resimde olandan ve paylaşmak isteyen var mıııı
http://farm8.static.flickr.com/7328/11834121643_b5d35d04d7.jpg
Arkadaşlar merhaba. Bu yılan gibi olan kaktüsten köklü olarak birinden almıştım havalar iyi güneş görsünler diye dışarı koymuştum gece soğuk olmuş kaktüs yumuşamış ve kahverengileşmiş ama toprağın üst kısmından bir iki santim kadar yeşil kısım duruyo ordan kesmeli miyim ya da ne yapmam gerek yardımcı olursanız mutlu olurum.
Bence kuru topraga dik toplamaya çalışır toplamazsa ana gövde sanıp yanlardan yavru verir ama yumuşaklık gidene kadar sulama bende yaşadım hadi bakalım inşallah ayaklanır
Kuru zaten toprak şimdi de kalsın o zaman öyle .. tesekkür ederim..
işte benim yavrularım..
ılk bastakı resımdekı kapdusten fazlaysa alabılırım ben
beyaz-papatya
01-04-2014, 22:53
Arkadaşlar kaktüs ve sulukentlere ilgim yeni başladı komşumun bana bir tane küçücük kaktüs yavrusu hediye etmesi ile diğer çiçeklerimin yanına çok yakışacaklarına inanıyorum. Denizlide yaşıyorum özellikle bana yakın olan ve elinde fazladan kaktüs çeliği olan ve paylaşmak isteyenlerden yardım kabul ederim. şimdiden teşekkür ederim :)
serifekulu
08-04-2014, 14:47
umarım bunu istemek için geç kalmamışımdırr :( saksı değiştirme, bi havalandırma, bölme, ayırma işlemi yaparken gözünüze fazla görünen kaktüsünüz-sukulentiniz olursa ben bakarım seve seve ;)
elimde şuan
arkadasım o cınsın tam olarak anlamadım ama bır ıkı yaprak ala bılırım ıstersen alovera verebılırım yerıne
confuest
22-04-2014, 19:52
yaklaşık 2-3 senedir kaktüs almıyorum , kaktüs ve sukkulentlerimi genişletmeye karar verdim. Çelik gönderebilecek arkadaşlar varsa eğer özel mesaj atabilirlerse çok sevinirim.
Arkadaşlar ben Ankaradayım ve yılan kaktüsü istiyorum hemde çokkk istiyorum :( Çok yere baktım ama bulamadım. Bana çelik olarak gönderecek var mı? Kargo ilede kabulümdür :D
o zaman İzmir iller ortak bir noktaya bırakayım veya siz belirleyin zaten yağmuru yedi coştu ve çiçeklendi açsın da fotosunu paylaşayım sizlerle :) kargoya zam gelmiş yahu 12 tl alıcı bir daha istemiyor :)
o zaman İzmir iller ortak bir noktaya bırakayım veya siz belirleyin zaten yağmuru yedi coştu ve çiçeklendi açsın da fotosunu paylaşayım sizlerle :) kargoya zam gelmiş yahu 12 tl alıcı bir daha istemiyor :)
12 tl bence çok değil. Siz bana çillendirdikten sonra bir kaç tane çelik gönderir misiniz? :)
heartmaker
29-04-2014, 14:08
Paylaşım bu hobinin olmazsa olmazıdır. Paylaştıkça elimizdekiler de çoğalıyor zaten. Bir iki derken bi bakmışsınız onlarca türünüz var.
tomurcuk-toprak
30-04-2014, 14:11
bu vesileyle tanıyan herkese ve tanımayanlara da tekrardan selamlar ... uzunca bir aradan sonra.... elimde 20 - 25 çeşit kaktüs ve sukullent var.... yılan kaktüsünden de iki çeşidi var adres yazarsanız alıcı ödemeli ptt kargoyla yollayabilirim....
bu vesileyle tanıyan herkese ve tanımayanlara da tekrardan selamlar ... uzunca bir aradan sonra.... elimde 20 - 25 çeşit kaktüs ve sukullent var.... yılan kaktüsünden de iki çeşidi var adres yazarsanız alıcı ödemeli ptt kargoyla yollayabilirim....
Ben bu cumartesi konyada olacağım :D ama tur ile geliyorum. Mevlana camii Ziyaretine. Oraya yakın mı oturuyorsunuz?
tomurcuk-toprak
30-04-2014, 15:18
Trafik eğitim parkının ordaki necmettin erbakan üniversitesi uzay bilimleri okulunun önüne öğlen 12.00-13.00 arasında gelirseniz size kaktüslerimden veririm.diğer saatlerde işim var.en geç cuma gününe kadar lütfen cevabınızı yazınız... internet erişimim sınırlı....cuma günü cevabınıza göre çelik hazırlayacağım....
Bende alabilir miyim acaba:)
Rica etsem bende alabilirmiyim.
Merhaba kaktüsseverler, ben kaktüslerimi budadım fazla yavruları ayırdım..yeni başlayan birisine bunları yollamak isterim..kaktüsler çok klasik türler olduğu için yeni başlayan birisine yollamak istiyorum..bazı türlerden fazla sayıda yavru var..gönderdiğim kişi fazlaları etrafındaki kişilerle paylaşırsa daha çok kişiyi mutlu etmiş oluruz..ilk mesaj atan kişiye yollayacağım
Trafik eğitim parkının ordaki necmettin erbakan üniversitesi uzay bilimleri okulunun önüne öğlen 12.00-13.00 arasında gelirseniz size kaktüslerimden veririm.diğer saatlerde işim var.en geç cuma gününe kadar lütfen cevabınızı yazınız... internet erişimim sınırlı....cuma günü cevabınıza göre çelik hazırlayacağım....
Eğer bir aksilik çıkmazsa 1e kadar orada olacağım inşallah. özelden iletişim bilgilerimide gönderiyorum. Bende özel bir okulda muhasebeyle uğraşıyorum. Olası bir aksilikte istediğiniz bir kargo ile bana karşı ödemeli gönderebilirsiniz. ptt kargo da yurtiçide bizim okula sürekli kargo getirir :)
Merhaba kaktüsseverler, ben kaktüslerimi budadım fazla yavruları ayırdım..yeni başlayan birisine bunları yollamak isterim..kaktüsler çok klasik türler olduğu için yeni başlayan birisine yollamak istiyorum..bazı türlerden fazla sayıda yavru var..gönderdiğim kişi fazlaları etrafındaki kişilerle paylaşırsa daha çok kişiyi mutlu etmiş oluruz..ilk mesaj atan kişiye yollayacağım
Ben talip olabilir miyim acaba?
Bilgilerimi mesajla gönderdim. Teşekkürler.
Ne cömert bir paylaşım:D
tomurcuk-toprak
02-05-2014, 08:05
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.... kimseyi de üzmek istemem ... şimdi ben çok üzüldüm.... çünkü çeşit sayımı paylaşmakta hata ettim sanırım.... yanlış anlaşıldım....ben sayın glmcs için yılan kaktüs çeliği verebileceğimi yazmıştım.... yanlış ifadem için hepinizden tekrar özür dilerim.... ayrıca keşke çelik sayım fazla olsaydıda verebilseydim.... ama isteyen olursa sadece yılan kaktüsten ve adını bilmediğim bir kaç çeşit kaktüsten yollayabilirim.... diğerlerinde paylaşım yapılabilecek kadar fazla bir çelik yok ..... ama şöyle de yapabiliriz ; isteyenlere verebileceğim (sanırım kontrol etmem lazım eve gidince) yılan kaktüs ve yanında adını bilmediğim iki çeşit klasik türlerden.... mesaj atan 7 arkadaşımıza alıcı ödemeli ptt kargoyla yollayabilirim haftaya....inşaallah kimseyi kırmamışımdır... daha önce kimseye kargoyla canlı çiçek, köklenmemiş çelik yollamadım..... bir de kargoda beklemediğiniz bir sonuçla karşılaşmanızı da , paranızın boşa gitmesini de istemem.... mesaj atan 7 kişiden isteyenler tekrar burdan yazabilirse ve nasıl kargo yapmam gerektiği konusunda öneride yazarsa yollayacağım.saygılarımla...
tomurcuk-toprak
02-05-2014, 08:17
son mesajınızı aldım sayın glmscs.....
sayfayı kaybettim mesaj geldiğini görünce ... :) mesajı okudum... bu sayfaya dönüş yapayım dedim :) foruma girdim ordan buraya tekrar dönüş yaptım.... bu konularda fazla iyi değilim .... ;) tamamdır ... inşaallah ....eve gidince hazırlarım sizin için çelik.yarın görüşmek üzere....
son mesajınızı aldım sayın glmscs.....
sayfayı kaybettim mesaj geldiğini görünce ... :) mesajı okudum... bu sayfaya dönüş yapayım dedim :) foruma girdim ordan buraya tekrar dönüş yaptım.... bu konularda fazla iyi değilim .... ;) tamamdır ... inşaallah ....eve gidince hazırlarım sizin için çelik.yarın görüşmek üzere....
En güzel çeliklerinize talibim inşallah :D Bende seneye çelik verenleri burada paylaşacağım inşallah :) Gerçekten teşekkür ederim ben öz teyze kızımdan bir çiçek fidesini alamadım aylardır :D ama söz burada ilk olan çeliklerimi paylaşacağım...
tomurcuk-toprak
02-05-2014, 09:54
başka istediğiniz bir şey varsa söyleyin lütfen ...temin etmeye çalışırım..... maalesef akraba da olsa allah öyle cimrilerle allah kimseyi karşılaştırmasın.... ;) bu gün çiçek pazarına uğrayacaktım ...eğer siparişiniz varsa çekinmeden isteyiniz lütfen.... sizin için alırım.... yarın görüşmek üzere...
başka istediğiniz bir şey varsa söyleyin lütfen ...temin etmeye çalışırım..... maalesef akraba da olsa allah öyle cimrilerle allah kimseyi karşılaştırmasın.... ;) bu gün çiçek pazarına uğrayacaktım ...eğer siparişiniz varsa çekinmeden isteyiniz lütfen.... sizin için alırım.... yarın görüşmek üzere...
Allah razı olsun :D Ben sadece fazla çeliklerinizden istiyorum :D onları ekmek büyüdüklerini görmek gerçekten mükemmel ötesi bir duygu :D İnşallah sizde kendiniz gibi iyi kalpli insanlarla karşılaşırsınız hep ;)
arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim.... kimseyi de üzmek istemem ... şimdi ben çok üzüldüm.... çünkü çeşit sayımı paylaşmakta hata ettim sanırım.... yanlış anlaşıldım....ben sayın glmcs için yılan kaktüs çeliği verebileceğimi yazmıştım.... yanlış ifadem için hepinizden tekrar özür dilerim.... ayrıca keşke çelik sayım fazla olsaydıda verebilseydim.... ama isteyen olursa sadece yılan kaktüsten ve adını bilmediğim bir kaç çeşit kaktüsten yollayabilirim.... diğerlerinde paylaşım yapılabilecek kadar fazla bir çelik yok ..... ama şöyle de yapabiliriz ; isteyenlere verebileceğim (sanırım kontrol etmem lazım eve gidince) yılan kaktüs ve yanında adını bilmediğim iki çeşit klasik türlerden.... mesaj atan 7 arkadaşımıza alıcı ödemeli ptt kargoyla yollayabilirim haftaya....inşaallah kimseyi kırmamışımdır... daha önce kimseye kargoyla canlı çiçek, köklenmemiş çelik yollamadım..... bir de kargoda beklemediğiniz bir sonuçla karşılaşmanızı da , paranızın boşa gitmesini de istemem.... mesaj atan 7 kişiden isteyenler tekrar burdan yazabilirse ve nasıl kargo yapmam gerektiği konusunda öneride yazarsa yollayacağım.saygılarımla...
Sayın tomurcuk-toprak ben paylaşımınız da öncelikle sukkulentler için talip olmuştum. Onları çelik değil de yetişmiş olarak düşünmüştüm. Elimde köklenmesini beklediğim bir kaç sukkulent yaprağı var zaten.
O yüzden beni taliplilerden çıkarabilirsiniz. Çeliklerinizi diğer kaktüs sever arkadaşlarla paylaşabilirsiniz.
Paylaşımı düşünmeniz bile güzel. Teşekkürler. Bol çiçekli günler dilerim.
tomurcuk-toprak
02-05-2014, 11:37
yukardaki mesajımı dikkatlice incelerseniz ''20-25 çeşit kaktüs ve sukullent var'' yazmıştım....galiba çiçek sevgisi bu olsa gerek kimse dikkat etmeden talip olmuş.... ;) maalesef bende de sukullent çeşidim çok yok...tek yumru kök echeveriadan ve birkaç tane de değişik sukullent yaprağım var , büyümesi için sürekli gözlerinin içine baktığım.....kaktüs çeşidim fazla yani demek istemiştim...
ben teşekkür ederim......herkesin gönlüne göre olsun istedikleri...
tomurcuk-toprak
02-05-2014, 12:19
http://www.agaclar.net/forum/attachments/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/445907d1380795883-sam_1840.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/445898d1380795689-sam_1814.jpg
http://img.tapatalk.com/d/14/04/23/thumbnail/narepyze.jpg
ayrıca sarı çiçek açan ''sedum palmeri '' diye biliyorum bunlardan bulmak istiyorum bir de ''taşkıran'' diye bir çiçek var nerde olursa almak isterim..... özellikle sarı çiçek açan çiçekleri çok seviyorum... ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/248648d1317285324-dscn0966.jpg
bulursam bundan ve diğer sukullent, sedum, sempervivum, echeveria, hoya .... çeşitlerindende edinmek istiyorum.....
forma döndümya artık..... baktıkça insanın hepsinden alası geliyor..... yeni evim daha geniş olsaydı beni kimse tutamazdı D) herhalde.... ;) ........
herkese sevgi ve saygılar....
Ekteki çiçekler çokkkk güzeller maşallah. Vallahi görsem birinde yarın gelirkem hemen getireceğim :) İnşallah bu çiçekleri seninle paylaşan kendin gibi iyi kalpli üyeler bulursun ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/445907d1380795883-sam_1840.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/ucretsiz-tohum-celik-fidan-vs-paylasimi-ve-takas/445898d1380795689-sam_1814.jpg
ayrıca sarı çiçek açan ''sedum palmeri '' diye biliyorum bunlardan bulmak istiyorum bir de ''taşkıran'' diye bir çiçek var nerde olursa almak isterim..... özellikle sarı çiçek açan çiçekleri çok seviyorum... ;)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-balkon-ve-teraslari/248648d1317285324-dscn0966.jpg
bulursam bundan ve diğer sukullent, sedum, sempervivum, echeveria, hoya .... çeşitlerindende edinmek istiyorum.....
forma döndümya artık..... baktıkça insanın hepsinden alası geliyor..... yeni evim daha geniş olsaydı beni kimse tutamazdı D) herhalde.... ;) ........
Sedum Palmeri, Sempervivum, Echeveria konusunda yardımcı olabilirm;)
birgaripyolcu
03-05-2014, 14:23
Sayın cenan eklediğiniz resim linklerinden ilki benim bahçenin.sempervivum isterseniz (ilk resimdeki) size gönderebilirim.
Sayın cenan eklediğiniz resim linklerinden ilki benim bahçenin.sempervivum isterseniz (ilk resimdeki) size gönderebilirim.
Kibar teklifiniz için teşekkür ederim Sn.birgaripyolcu.
Ben bu çiçekleri isteyen, Tomurcuk-Toprak arkadaşıma yazmıştım, isterse göndere bilirim diye... Elimde sizinki kadar coşkulu olmasa da var. Tekrar tekrar teşekkür ederim;)
Sana karşı çok mahcubum :/ Arkadaşım turla geldim konyaya ama saat 1 i geçiyordu daha selçuklu belediyesinin önündeydik :( eğer bana kızmadıysan kargo ile gönderebilir misin?
:pSedum Palmeri, Sempervivum, Echeveria konusunda yardımcı olabilirm;)
Çeşitlerinizin fotoğraflarını paylaşabilirmisiniz?
tomurcuk-toprak
05-05-2014, 06:56
Sana karşı çok mahcubum :/ Arkadaşım turla geldim konyaya ama saat 1 i geçiyordu daha selçuklu belediyesinin önündeydik :( eğer bana kızmadıysan kargo ile gönderebilir misin?
saat 12.00-13.00 arası verdiğim yerdeki adreste 1 saat volta attıktan sonra :D bende heralde gelemeyecek dedim.... ama kaçırdığın çok şey olduğunu söylemeden de edemeyeceğim.... eve gidince de tekrardan hepsini ayrı ayrı dikmek zorunda kaldım....iki çeşit yılan kaktüsünün yanında geldiğine değsin diye bayabir çeşitte çelikler hazırlamıştım ... :( şu bir iki ay yoğunluğum var işlerde..... daha sonra boş vaktim olursa ve izin alabilirsem kargoyla göndermek için ; senin için tekrar hazırlamaya çalışırım.... haftanın yedi günü 08.00 - 17.00 çalışmam var..... bir de izin alırsam.... vs. sağlık olsun.... belki tekrar yolun düşer.... :D sağlıcakla kal....
tomurcuk-toprak
05-05-2014, 07:06
sayın cenan ;
çok teşekkür ederim..... çok mutlu olurum.... gönderebileceklerinizi çelik olarak değilde tutturamama ihtimali nedeniyle köklendirilmiş olarak gönderme vaktiniz olursa ve tabi çok zahmet vermeyeceksem neden olmasın.... birde fotoğraf ekleyebilirseniz sizdekileri de görmek isterim... sevgiyle kalın.... kısa bir süre forma giremeyeceğim... tekrar görüşmek üzere...
Tekrar kusura bakma tomurcuk-toprak. Canın sağolsun ben çeliklere çok üzüldüm :( ama ondan ziyade seni bekletmeme çok üzüldüm. NAsip diyelim kısmet değilmiş demek ki. dediğin gibi bir daha yolum düşerse seninle iletişime geçerim mutlaka. görüşmek dileğiyle.
masallale
05-05-2014, 10:05
bende kaktüs istiyorum desem benimlede kaktüs paylaşabilirmisiniz :( biliyorum ben geç kaldım ama fund@ hanım mesaj gönderemiyorum. mesaj kutunuzun dolu olduğu iletisi geliyo bana. benim için de birkaç kaktüs kaldıysa inanın çok mutlu olurum
arkadaşlar elimde kaktüs kalmadı..mesaj atan 2 kişiye yakında gönderim yapacağım..bir sonraki paylaşımda görüşmek üzere..hoşçakalın
eceyıldız
06-05-2014, 07:45
Sevgili Masallale şimdi farkettim ki gerçekten çok şansızsın her seferinde paylaşımı kaçırıyorsun...
Merhaba,
Kaktüs sayfamda bulunan pembe çiçekli yılan kaktüsümden elimde fazlaca mevcut. mersine gittiğimde birkaç arkadaş için getirmiştim. İsteyen ilk 5 kişiye bugün kargo ile karşı ödemeli olarak yollamak isterim. Kargo ücretine değer derseniz hemen yollarım.
aaa kaçırmadığıma çok sevindim sevgili fatitoo..
kaktüs sayfanizin mudavimlerinden biri olarak ilk talip olmaktan sevinç duyarım. ;)
tomurcuk-toprak
06-05-2014, 10:26
Merhaba,
Kaktüs sayfamda bulunan pembe çiçekli yılan kaktüsümden elimde fazlaca mevcut. mersine gittiğimde birkaç arkadaş için getirmiştim. İsteyen ilk 5 kişiye bugün kargo ile karşı ödemeli olarak yollamak isterim. Kargo ücretine değer derseniz hemen yollarım.
kaçırmadığıma ben de çok sevindim yanında sedum palmeri dende rica edebilir miyim?
2- tomurcuk-toprak
tomurcuk-toprak
06-05-2014, 10:31
bendeki açanlar da kırmızı ve turuncu...
kesinleştirdiğinizde adresimi yollarım....
bundan bende de yok....
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/489713d1399311134-20140505_181545.jpg
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-kaktus-ve-sukulentleri/489715d1399311134-20140505_181631.jpg
birde pembe açan yılbaşınızıda çok beğendim... bende kırmızı açanı var ...
bağlantıya geçerseniz sizde olmayan bendeki olanlarla ; sizdeki bende olmayanları takasta yapabiriz eğer isterseniz....
masallale
06-05-2014, 10:52
talip olabilirim tabi yine kaçırmadıysam
Sevgili mesallale, ngr33 , Adres bilginizi özelime atın lütfen.
talip olabilirim tabi yine kaçırmadıysam
Sevgili mesallale,
Size Mersine gittiğimde elden versem daha iyi olur sanki. ne dersiniz?
Sevgili tomurcuk-toprak adres bilginizi yollayın lütfen
tomurcuk-toprak
06-05-2014, 13:23
Sevgili fatitoo adres bilginizi yollayın lütfen
SEVGİLİ TOMURCUK-TOPRAK
Çok teşekkür ederim. Şimdilik bir şey istemiyorum ben...Aras kargo ile yolluyorum yılan kaktüsünüzü...
masallale
06-05-2014, 14:52
çok ama çok mutlu olurum fatitoo. çok teşekkür ederim
Mersine gideceğim zaman sizinle iletişime geçeceğim. 16-19 Mayıs ta inşallah orada olacağım...
confuest
06-05-2014, 15:38
elimde fazla miktarda cansamil wp mantar ilacı var, kaktüslerine sukkulentlerine koruma veya tedavi amacli uygulamak isteyenlere gonderebilirim. Yalniz hemen uygulayacak arkadaslar istesinler cunku son kullanma tarihi gelecek ay bitiyor.
tomurcuk-toprak
07-05-2014, 06:44
sayın fatitoo aras kargoyu tercih etmiyorum.onunla gönderecekseniz istemiyorum.aras kargoyla iş yapanlarla da iş yapmıyorum.özellikle sordum size hangi kargo diye... mesajım geç geldi size sanırım... düzgün iş yapmadıklarını tecrübe ettim....ptt kargo tercihimdir eğer göndermediyseniz.ya da diğer özel kargolar.teşekkür ederim.
Maalesef dün yolladım. Bunu keşke başında söyleseydiniz. Ben sizin anlaşamadığınız kargoyu bilemem ki, madem böyle bir durumunuz var keşke uyarsaydınız. Dün saat 15.47 deki mesajımda aras ile yollayacağımı belirtmişim.
Sayın mutama, sakdag, minenine, mmanager, ngr33 kargolarınız dün aras kargo ile belirttiğiniz adreslere yollandı. Alınca heber veriniz lütfen...
masallale
07-05-2014, 09:10
mersine geleceğiniz günü bekliyorum artık ben :)
Arkadaşlar forumdan kaktüs çeliği var istersen diye mesajlar geliyor :) çok teşekkür ederim arkadaşlar. Buradan meksefe arkadaşım istediğim kaktüsü çillendirip gönderecek. Gerçekten hayat paylaştıkça güzel herkes buradaki arkadaşlarımız gibi iyi niyetli olsa ne güzel olurdu :)
kargomu aldim sevgili fatitoo teşekkürler..
Bol çiçekli günlerini görün:)
tomurcuk-toprak
09-05-2014, 06:44
sayın fatito teşekkürler.... gönderdiğiniz kaktüs çeliğinin fotoğrafını çektim....kendi sayfamda resim eklemeye başladığımda paylaşacağım....
tomurcuk-toprak
09-05-2014, 06:52
kaçırmadığıma ben de çok sevindim yanında sedum palmeri dende rica edebilir miyim?
2- tomurcuk-toprak
bu yazıma cevabınızı ****** neden olmasın diye verdiğinizi okumuştum... ben onu da şimdi gönderdiğinizde eklediniz sanıyordum.... çeliklerinizin resimlerini gördüğümde yazmıştım... ben yanlış anlamışım.... neyse sağlık olsun...... adresinizi aldım . eğer istediğiniz çelik olursa bildiriniz lütfen.sizden başka gönderim yapmamanızı da unutmadan yazayım. tekrar teşekkür ederim.
tomurcuk-toprak
09-05-2014, 07:08
sayın fatito teşekkürler.... gönderdiğiniz kaktüs çeliğinin fotoğrafını çektim....kendi sayfamda resim eklemeye başladığımda paylaşacağım....
sayın malina konumu görünmeyen alana taşımış....silmesini rica ettim....nedenininde malum kargocular ve yanındakiler olduğunu düşünüyorum..... maalesef konu açana kadar resim eklemeyeceğim.....
bu yazıma cevabınızı ****** neden olmasın diye verdiğinizi okumuştum... ben onu da şimdi gönderdiğinizde eklediniz sanıyordum.... çeliklerinizin resimlerini gördüğümde yazmıştım... ben yanlış anlamışım.... neyse sağlık olsun...... adresinizi aldım . eğer istediğiniz çelik olursa bildiriniz lütfen.sizden başka gönderim yapmamanızı da unutmadan yazayım. tekrar teşekkür ederim.
Sayın tomurcuk-toprak,
Çoklu paylaşım yapmak zor bir işmiş. Ben 7 kişiye yolladığım halde bir çok sorun yaşadım. Buradan çoklu dağıtım yapan arkadaşları çok iyi anladığımı belirteyim, büyük cesaret! Tebrik ediyorum, muhakkak pek çok sorun yaşamışlardır. Kargoların alınmaması, geri dönmesi, adres sorunu v.s.
Palmeri dağıtımı yapmadım ancak ricanız üzerine yollamak istedim ancak o telaşe ile sizin palmeri yi koymayı unutmuşum kusura bakmayın. Zaten sadece yılan kaktüs dağıttım, dolayısı ile başkaca da bir gönderim yapmayacağım.Ben teşekkür ederim, bir isteğim yok...
tomurcuk-toprak
13-05-2014, 13:00
Sayın tomurcuk-toprak,
Çoklu paylaşım yapmak zor bir işmiş. Ben 7 kişiye yolladığım halde bir çok sorun yaşadım. Buradan çoklu dağıtım yapan arkadaşları çok iyi anladığımı belirteyim, büyük cesaret! Tebrik ediyorum, muhakkak pek çok sorun yaşamışlardır. Kargoların alınmaması, geri dönmesi, adres sorunu v.s.
Palmeri dağıtımı yapmadım ancak ricanız üzerine yollamak istedim ancak o telaşe ile sizin palmeri yi koymayı unutmuşum kusura bakmayın. Zaten sadece yılan kaktüs dağıttım, dolayısı ile başkaca da bir gönderim yapmayacağım.Ben teşekkür ederim, bir isteğim yok...
ben teşekkür ederim ....ben de bundan sonra kimseye gönderim yapmamaya karar verdim (söz verdiklerim dışında talep gelirse hariç ; bundan sonra)... gönderdiğiniz çelik için ödenen kargo parasına da değmesi lazım sonuçta .... kimsenin beklentilerini kırmamak adına....saygılarımla.
gönderim yapanların bu şekilde bezdirilmesine çok üzüldüm, bazı sorumsuzlar yüzünden bu güzel hediyeleşme geleneğimizde yok olmak üzere anlaşılan !..
Bende birşeyler paylaşılıyor mu diye bakmak istemiştim.menmuniyetsizlikler olmuş.
Arkadaşlar merhaba,sukulent yapraklarından **** kaktüs çeliklerinizden paylaşmak isterseniz çok sevinirim.bu sayfada uzun süredir hiçbir şey paylaşılmamış biraz canlandıralım .paylaşım ruhumuzu kaybetmeyelim.
Göndermek isteyen olursa çok sevinirim .
mor-salkım
14-09-2014, 21:31
Arkadaşlar elimde kum zambağı tohumum var. Rhipsalidopsis gaertneri-Easter Cactus (Paskalya Kaktüsü) çeliği karşılığında (pembe ve beyaz özellikle tercihimdir ama kırmızı ve turuncu da olur) tohumlarımdan gönderebilirim. ayrıca bir adet büyük bordo açan leş kaktüsü ve başka kaktüslerimde var. ilgilenen arkadaşlara duyrulur :)
Ben kum zambağı tohumundan edinmek isterim. Bende de epey kaktüs vs. var. İstediğiniz bir şeyler bulabiliriz sanırım.
celalim01
16-09-2014, 00:35
Sayın mor salkım kargonuzu aldım,çok güzel bende olmayan çiçekler için teşekkür ederim.Hemen ekimlerini yaptım.Bakalım kısmetimiz nasıl olacak.
mor-salkım
16-09-2014, 12:28
sn cemal01 güle güle büyütün birşey değil :)
mor-salkım
16-09-2014, 12:35
Ben kum zambağı tohumundan edinmek isterim. Bende de epey kaktüs vs. var. İstediğiniz bir şeyler bulabiliriz sanırım.
sayın milla şu an paskalya kaktüsü istiyorum birde menekşe çok seviyorum onunla ilgili de bir başlık açmıştım: yavru afrika menekşesi karşılığında tohum ve çelikler adı altında haberleşelim birbirimizi bilgilendirelim ve paylaşımda bulunalım.
doagauzmani
16-09-2014, 12:53
Kienne paylaşım için teşekkürler. Ama kaktüslerdeki toprağın pH derecesini iyi ayarlamanda fayda var. Solgun görünüyorlar, vermiş olduğun suyun pHsınıda kontrol etmende fayda var. pH Ölçümünü nasıl yapacağını bilemiyorsan özelden bana yaz veya pH metre (http://www.ph-metre.gen.tr) sitelerini inceleyede bilirsin.
serkan330
18-09-2014, 08:11
Merhaba
Takasa giremiyorum çünkü kaktüsüm yok eğer benle paylaşmak isteyen olursa yazsın isterim
sayın milla şu an paskalya kaktüsü istiyorum birde menekşe çok seviyorum onunla ilgili de bir başlık açmıştım: yavru afrika menekşesi karşılığında tohum ve çelikler adı altında haberleşelim birbirimizi bilgilendirelim ve paylaşımda bulunalım.
Tamam menekşeyi diğer sayfadan takip ederim.
Paskalya kaktüsü dediğiniz; şu yalın kat ve katmerli olan, yeni yıl dönemi açan çiçeği mi kast ediyorsunuz? Keşke bir resim paylaşsanız. Bende var ama emin olmak istiyorum. Bir de çelik mi yoksa köklü mü ve ne boy istiyorsunuz? Yazarsanız çok sevinirim.
Paskalya kaktüsüne örnek vermek istedim yıl başı kaktüsü ile sık sık karıştırılan gerçek adı rhipsalidopsis **** easter (paskalya) kaktüsü, kırmızı, turuncu, pembe ve beyaz gibi değişik renklere sahip olup, bahar aylarında çiçeklenen bir tür.
(resim net.ten alıntıdır).
Erinmore
18-09-2014, 16:30
Herkese merhabalar. Son dönemde kaktüs türlerine karşı aşırı ilgi duymaya başladım. Balkonumda ufak çaplı bir bahçe oluşturuyorum. Şayet paylaşmayı düşünürseniz kaktüs almak isterim. Umarım bu konuda birileri yardımcı olur, teşekkürler.
mor-salkım
27-09-2014, 18:23
Sayın milla size cevap yazmakta çok geç kaldım özür dilerim öncelikle. paskalya kaktüsü baharda hatta yaz aylarında açıyor. diğerine genelde yılbaşı çiçeği diyorlar o kışın açıyor bende var kışın açandan. bu arada size kum zambağı tohumu göndereyim isterseniz. çünkü tohumlar tazeler tesadüfen bulup topladım onları. bu arada kargo öylece boş gelmesin size başka ne gönderebilirim acaba? ben paskalya kaktüsü çok istiyorum ama elinizde yoksa o sorun değil.
Ben de renk renk paskalaya kaktüslerimin olmasını çok isterdim. :(
Sayın mor-salkım,
Çok teşekkür ederim cevap için. Bende olanlar bildiğimiz kışın açan klasik yeni yıl çiçeğinden.
Yollayabilirseniz kum zambaklarına çok sevinirim. Kargo boş gelmesin diyorsanız gönlünüzden ne koparsa kabulümdür :))
Bende de henüz resimlerini yükleyemediğim kaktüs, sukulent ve çeşitli bitkiler var. İlgi alanınızı belirtirseniz ben de istediğiniz var ise yollayabilirim.
celalim01
29-09-2014, 23:43
Merhaba size kolaylıklar dilemek istedim arkadaşlar bir süredir giremedim.Şu sıralar okul hayatı yoğun geçiyor bayrama kadar yoğunluk,evraklar hala bitmedi gitti.farklı tarzda öğrencilerim olunca hepsine ayrı şeyler hazırlamak gerekiyor.neyse bayramı atlatalım hele biraz rahatlarız,her şey rayına oturur.
venus_absolute
02-10-2014, 12:26
Herkese merhabalar. Son dönemde kaktüs türlerine karşı aşırı ilgi duymaya başladım. Balkonumda ufak çaplı bir bahçe oluşturuyorum. Şayet paylaşmayı düşünürseniz kaktüs almak isterim. Umarım bu konuda birileri yardımcı olur, teşekkürler.
Hala kimse size kaktüs yollamadıysa ben yollayabilirim :cool:
Erinmore
07-10-2014, 18:30
Hala kimse size kaktüs yollamadıysa ben yollayabilirim :cool:
:( Maalesef kimse yollamadı. Eğer böyle bir güzellik yaparsanız çok makbule geçer. Adres ve telefon bilgilerimi özelden paylaşıyorum.
Selam arkadaşlar.Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin) çiçeği arıyorum.çeliğine karşılık verebileceğim tür çok fazla.sayfama bakabilirsiniz.saygılar.
Ben çelik yollayabilirim. Sizde deçok güzel çiçekler var.
celalim01
09-10-2014, 01:09
Hayırlı ve güzel bir çiçek alışverişi dileklerimle.Artık buralardayım.
Ben çelik yollayabilirim. Sizde deçok güzel çiçekler var.
Sn.Milla,özelden yazdım gelmedi heralde.Tamam çelik yollayabiliriz birbirimize.
Bu zamana kadar çok fazla karşılıksız çelik verdim çiçek dostu ağaçlar net üyelerine.
Epiphyllum oxpetalum (Night Blooming Cereus)-(Bir Gecelik Gelin) çiçeği son günlerde dikkatimi çok çekti ve takas eğlenceli bir edinim olur diye düşündüm.Birkaç arkadaş mesaj attı tamam dedik iki hafta oldu devamı gelmedi!demekki istemiyolar!ben karşılığını fazlasıyla verecektim.canları sağolsun:)
sumeyra47
16-10-2014, 22:23
Sn.Emmi ben de Epiphyllum oxpetalum (Bir gecelik gelin) var isterseniz göndere bilirim eğer bende olmayan türler sizde var ise seve seve kabul ederim. Karşılıksızda gönderirim hiç sorun değil.
Erinmore
16-10-2014, 23:03
Sayın emmi ve sümeyra47 lütfen bana da balkonumda yetiştireceğim bitkilerden yollar mısınız? Ama karşılığında yollayabileceğim hiç bir şey yok :( Hobiye yeni başladığım için yeni yeni flora oluşturmaya başladım.
Sayın emmi
Ben de size cevap yazdım umarım okumuşsunuzdur. Ben bu gün kargonuzu çıkarıyorum.Güzel günler dilerim.
Aysel Yavuz
17-10-2014, 10:19
Arkadaşlar merhaba,bir gecelik gelin paylaşabilecek olan varsa bende talip olabilirmiyim. Karşılığında çok fazla kaktüs çeşidim yok ama Graptopetalum paraguayense , silvestri çeşidi uzayan kaktüs ve aloavera cinsi bir kaktüs verebilirim..Teşekkürler
Sayın Aysel Yavuz,
Çok küçük demezseniz bende bir tane yapraktan yedeklediğim; tutmuş ve sürgün vermeye başlamış bir minik var. İsterseniz biraz arayın, bulamazsanız ve isterseniz ben size onu yollarım.
Aysel Yavuz
17-10-2014, 12:03
Sayın Aysel Yavuz,
Çok küçük demezseniz bende bir tane yapraktan yedeklediğim; tutmuş ve sürgün vermeye başlamış bir minik var. İsterseniz biraz arayın, bulamazsanız ve isterseniz ben size onu yollarım.
Sevgili Milla tutmuşsa eğer başka aramama ne gerek var..İsterim tabi.. Bende size bendeki çeşitlerden bir karışım yapar yollarım..Adresimi gönderiyorum..Dilediğiniz zaman yollayabilirsiniz. Sizde bana gönderin. Pazartesiden sonra yollarım..Teşekkürler..
Sayın Aysel Yavuz,
Adresinizi aldım,tamamdır sizin minik :))
Aysel Yavuz
17-10-2014, 13:07
Sayın Aysel Yavuz,
Adresinizi aldım,tamamdır sizin minik :))
Peki ya siz istemiyor musunuz? Bende size göndermek isterim..
Arkadaşlar,ben henüz sukulent ve kaktüs koleksiyonu yapmaya yeni başladım.şu anda 15 e yakın tür oluşturdum,fakat hepsi bir kaç gün önce ekildi..Elinizde fazla özellikle sukulenti olanlar gönderebilirlerse çok sevinirim..Bende bebek verdiklerinde sizinle paylaşmak istiyorum...
merhaba arkadaşlar. bende henüz yeni başladım kaktüs yetiştirmeye. Evde 2 kaktüsüm var onların çeliklerin den başka saksılara ektim. kaktüs ve sukulentlerinizden fazla varsa bana gönderebilirmisiniz.
Edithcolea Grandis
Şu sıralar buna takmış durumdayım.Bulsam hemen alacağım parası ne olsa da!
Belki dedim bir ihtimal birinde vardır dedim:)paylaşır bizle dedim:) Ebay'da var ama oradan nasıl alınıyor bilmiyorum.Bakın ne kadar güzel.
[ATTACH]523941
Arkadaşlar çağrıma tek bir cevap bile alamadım,elinde hiç fazla sukulenti olan yok mu?? lütfeeenn...:)
Arkadaşlar çağrıma tek bir cevap bile alamadım,elinde hiç fazla sukulenti olan yok mu?? lütfeeenn...:)
Var. Yaprakları ayırıp, size en az kargo masrafı olsun desem kargo masrafınız en az 20 TL. olur. Bu da bana çok akılcı gelmiyor.
Gönderin derseniz kargo bilgilerinizi özelden gönderin. Size en az üç çeşit sukkulent ve kaktüs çeliği göndereyim.
bu fotograf bana ait değil ama bu türden bende de var.. isteyene yollayabilirim.. özelden msj atabilirsiniz. cinsi sedum anglicum..
Ben istesem göndermeniz mümkün olabilir mi?
serhatefekaya
06-12-2014, 08:55
Rica edersem kaktüs gönderebilir misiniz ?
erdoğan yılmaz
09-12-2014, 23:14
Arkadaşlar her türlü kaktüsü kabul ederim elimde birkac ceşit var ismlerini bilmiyorum isteyene 1 2 cm liklerden göndere bilirim
celibonnn
03-02-2015, 14:17
ben alabilirim şayet elinde fazla kaktüsü olan varsa :)
teşekkür ederim şimdiden
Jack smith
03-02-2015, 14:30
Bana Kaktüs verebilecek olan var mı
Her türlü kaktüs ve sukkulent gönderebilecek varsa çok mutlu olurum.
Teşekkürler.
buttercup
10-02-2015, 21:52
Merhabalar, Ankara içi kaktüs-sukulent takası yapabilecek olan varsa haberleşelim.
Teşekkürler...
Izmir de kaktüs takası yapabilecek arkadaşlar varmı?
arkadaşlar saksıda kaktüs bahçesi yapmak istiyorum her türlü kaktüs olabilir elinizde varsa bana gönderebilir misiniz. Antalya dayım.
Izmir de kaktüs takası yapabilecek arkadaşlar varmı?
var :) İzmir Karsıyakada oturuyorum cok fazla kaktüsüm yok isimlerini bilmiyorum leş kaktüsüm var büyük bordo cicek açan, bir de leopar gibi açan var buradan Funda Hanımdan temin etmiştim.
Sûz-i Dilârâ
14-05-2015, 11:32
Yılbaşını bekleyeyim diyordum ama sanırım o kadar zaman bekleyemeyeceğim.
Arkadaşlar elinde, kırmızı, turuncu, beyaz, sarı renkli yılbaşı çiçekleri olan ve çelik verebilecek durumda olanınız var mı?
Crassula marnierana bir de bu sukulentten varsa ... Takas veya ücret mukabili kabulümdür.
can_gul_
16-05-2015, 14:53
Merhaba:)
Forumda dolaşırken denk geldi "mammillaria texas snow" türü kaktüs çok ilgimi çekti. Elinde olan varsa bana gönderebilir mi?
http://www.cactus-art.biz/schede/MAMMILLARIA/Mammillaria_gracilis/Mammillaria_arizonica_arizona_snowcap/arizona_snowcap_810.jpg
Vicia Ervilia
20-05-2015, 12:39
Cotyledon orbiculata - Echeveria glauca - adlı sukullentleri arıyorum. Lütfen bulalım :(
serkan330
21-05-2015, 12:14
kaktüs paylaşacak var ise talibim :)
Merhaba:)
Forumda dolaşırken denk geldi "mammillaria texas snow" türü kaktüs çok ilgimi çekti. Elinde olan varsa bana gönderebilir mi?
http://www.cactus-art.biz/schede/MAMMILLARIA/Mammillaria_gracilis/Mammillaria_arizonica_arizona_snowcap/arizona_snowcap_810.jpg
Çok güzelllll :eek: :eek: :eek:,
Keşke benim olsaaaaa :cool:
Ben de Yılbaşı Çiçeği (özellikle kırmızı) özlemle arıyorum. Çocukluğumuzun çiçekleri çocukluk arkadaşlarımız gibiler adeta. İsteyenlere Epiphyllum (Atlas Çiçeği) çeliği gönderebilirim.
Ben de Yılbaşı Çiçeği (özellikle kırmızı) özlemle arıyorum. Çocukluğumuzun çiçekleri çocukluk arkadaşlarımız gibiler adeta. İsteyenlere Epiphyllum (Atlas Çiçeği) çeliği gönderebilirim.
Jakin yılbaşım var ama büyük bir ihtimal pembe. İstersen gönderebilirim. Koçtaştan aldım yerine alışıncaya kadar bütün tomurcuklarını döktü sonra da tomurcuklanmadı. Aşkın gözyaşı da var istersen fide halinde. Atlas çeliği alabilirim.
Sevgili uyap, adresinizi yazın göndereyim. Bir de nasıl bir ambalajda göndermeliyim? Yılbaşı'nıza kıyamam. Ben de buradaki Koçtaşa bakabilirim. Teşekkür ederim.
Sayın Jakin,
Elinizde fazladan mevcut ise ben de edinmek isterim.
edazeynepeda
23-05-2015, 17:30
Sayin Jakin
Atlas ciceginize ben de talip olabilir miyim?
Bu arada sansiniza ben de daha yeni kirmizi paskalya cicegi koklendiriyordum. Isterseniz seve seve gonderebilirim.
Sevgiler..
Sevgili uyap, Milla, edazeynepeda adres bilgilerinizi rica ediyorum, hemen göndereyim. Paskalya, Yılbaşı Çiçeği'nin diğer adı değil mi edazeynepeda? Öyleyse isterim, teşekkür ederim..
Çiçek kargosu nasıl olmalı hiç fikrim yok.. Önerilerinizi de rica etsem.. Sevgiler, iyi akşamlar..
edazeynepeda
23-05-2015, 20:38
Yilbasi cicegi ve paskalya kaktusunun yapraklari birbirine benzemekle birlikte ciceklerinin sekli farkli. Bendekinin cicegi fotograftaki gibi.
Sizdeki atlasin cicekleri de kirmizi sanirim degil mi?
Sn. Jakin yılbaşım çok büyük değil ama paylaşabileceğim bir kökü var. Bu mevsimde paskalya var genelde satışta. Küçük bir kutuya koyup gönderebilirsiniz.
Sevgili edazeynepeda atlasımın çiçekleri kırmızı. Çiçeğinize ise bayıldım. Adres bilgilerimi özel mesajla göndereceğim. Sevgiler..
Sevgili uyap çiçeğinizi sarsmayacaksa tabii ki isterim. Adres bilgilerimi özel mesajla göndereceğim. Sevgilerimle..
sheythans
09-06-2015, 09:12
Sevgili Jakin,
Bir akrabamdan yaklaşık 1 ay önce aldığım iki yılbaşı çeliği epey köklenmiş fakat yeni filizleri görünmedi. Dilerseniz çeliklerden birini seve seve gönderirim. (Çiçekleri kıpkırmızı.)
İyi kalın..
burcuvburcu
29-06-2015, 08:04
Merhaba, İzmir'de kaktüs değişmek isteyen varsa irtibata geçelim. Sevgiler
Evdeki bitkileri azaltma kararı aldım , hepsini çok severek , emek harcayarak büyütüp baktım .
Elimde 2 tane orta boy koli var ve içine sığdığı kadar bitkilerden iki istekli bitkisevere karşı ödemeli olarak yollamak istiyorum.Bitkiler onlara sahip çıkabilecek kişilere gitsin istiyorum.
Bitki isimlerini teker teker yazamayacağım ama oldukça tatmin edici ve geniş bir skalada bir paylaşım olabileceğini söyleyebilirim.Bu paylaşımda kaktüslerden , telgraflara,kalp kalbe karşı bitkisinden ,aloe Vera ,atlas bitkisi ,çeşitli sukulentlere ve daha bir sürü iç ve dış mekan bitkisine kadar çeşit çeşit bitki var arkadaşlar
Özel mesajla adres yollayan ilk iki üyeye bu bitkileri göndereceğim.
hobiciakvarist
09-07-2015, 09:43
Evdeki bitkileri azaltma kararı aldım , hepsini çok severek , emek harcayarak büyütüp baktım .
Elimde 2 tane orta boy koli var ve içine sığdığı kadar bitkilerden iki istekli bitkisevere karşı ödemeli olarak yollamak istiyorum.Bitkiler onlara sahip çıkabilecek kişilere gitsin istiyorum.
Bitki isimlerini teker teker yazamayacağım ama oldukça tatmin edici ve geniş bir skalada bir paylaşım olabileceğini söyleyebilirim.Bu paylaşımda kaktüslerden , telgraflara,kalp kalbe karşı bitkisinden ,aloe Vera ,atlas bitkisi ,çeşitli sukulentlere ve daha bir sürü iç ve dış mekan bitkisine kadar çeşit çeşit bitki var arkadaşlar
Özel mesajla adres yollayan ilk iki üyeye bu bitkileri göndereceğim.
Dün görür görmez yazdım size Sayın Tika, ama sanırım yeterince hızlı olmadı... Bu forumda ninja'lar mı var ne?
hobiciakvarist
10-07-2015, 14:38
Hawthornia, Aloe, ve crassula ailesinin sukülentlerinden arıyorum. Özellikle hawthornia'nın yapısı ve şekli çok hoşuma gidiyor.
Karşılığında elimde bulunan bazı sukülentlerin köklenmiş çeliklerinden verebilirim.
Sempervivum 'Aldo Moro'
565171
565172
565173
Sempervivum "reinhart" (tahminen S. calcareum türevi)
565174
565175
hobiciakvarist
10-07-2015, 14:48
devamı...
565180
S. arachnoideum (not: tüy gibi beyaz şeyler benim pasaklılığımdan değil, bitkinin kendi ürettiği bir dokudur; adı da burdan gelir)
565181
565182
565183
hobiciakvarist
10-07-2015, 14:59
"D.S. 2"
565184
565185
565186
S. tectorum
565187
565188
Emineyyüp
10-07-2015, 22:17
"D.S. 2"
565184
565185
565186
S. tectorum
565187
565188Bunun yaprakları var bende geçen gün çiçekçide dökülen yapraklarını toplamıştım.Tutar mı bilmem daha çok zamana ihtiyacı var gibi .
hobiciakvarist
13-07-2015, 08:46
Bunun yaprakları var bende geçen gün çiçekçide dökülen yapraklarını toplamıştım.Tutar mı bilmem daha çok zamana ihtiyacı var gibi .
Bu bitkide (her sükülent'te olduğu gibi) yapraktan çoğaltma mümkün olsa da, verdiği yavrulardan çoğaltmak daha verimli ve etkili olmaktadır. Zira yapraktan çoğaltmak çok uzun sürmektedir (köklendikten sonra yeni bir bitkinin oluşması), yavru oluşumu da yavaş olsada tek seferde birkaç yavru verdiğinden daha etkili olmaktadır.
Umarım en kısa zamanda köklenir yapraklarınız.
Kaktüs gönderebilecek arkadaşlar var mı?
bende kaktüs istiyorum yeni başlıyacağım için bana da gönderir misiniz?
can_gul_
07-02-2016, 00:13
Bana da kaktüs ve sukulent gönderme imkanı olan var mı?
ÇİÇEKLERR
08-03-2016, 13:14
balkon masam için kaktus arıyorum gönderebilecek olan var mı
Melaike21
03-04-2016, 12:14
Merhaba arkadaşlar kaktüslerini benimle paylaşabilecek arkadaşlar varmı?
Kaktüs paylaşmak isteyen varmı?
Erdem 01
03-04-2016, 17:09
Kaktüs isteyen varsa ücretsiz gönderebilirim. Kaktüs bölümünde kaynana topuzu ve creus dev kaktüs bölümünde fotoları var. Kaynana topuzları köklü, beyaz çiçek açanları kaldı.Pembe çiçek açanları anaç üzerinde yavru olarak var. Creusları köklendirmeye çalışıyorum köklenmiş varsa gönderebilirim.
Kaktüs isteyen varsa ücretsiz gönderebilirim. Kaktüs bölümünde kaynana topuzu ve creus dev kaktüs bölümünde fotoları var. Kaynana topuzları köklü, beyaz çiçek açanları kaldı.Pembe çiçek açanları anaç üzerinde yavru olarak var. Creusları köklendirmeye çalışıyorum köklenmiş varsa gönderebilirim.
Merhaba, bana gönderebilirseniz sevinirim.Adresimi özelden gönderiyorum. Şimdiden teşekkür ederim.
Merhabalar Erdem 01 bende istiyorum çok teşekkür ederim😀
Merhaba sn.Erdem 01 bende mümkünse kaynana topuzu pembe açandan rica edebilirmiyim.Selamlar.
Erdem 01
11-04-2016, 15:04
Kaynana topuzu pembe açan Echinopsis Oxygona büyükleri kalmadı. Anaçın üzerinden topladığım 2-3 cm lik olanları var. Elimde büyük olanlar beyaz çiçekli Echinopsis Eyriesii. Orta boy elma kadarlar. Kaktüs kaynana topuzu bölümü son sayfa en altta gönderdiğim fotoları var. Diken yapılarından ayırmaya çalışıyorum beyaz çiçekli olan küçük dikenli, pembeler büyük dikenli. Küçük kaktüsleri bazen karıştırıyorum ayırt edilmesi biraz zorlaşıyor. 1. foto beyaz çiçekli 2. fotonun altında büyük olanların ikisi pembe dikenlerinden fark edersiniz. Çiçek yapısı aynı sadece rengi beyaz. İsterseniz ikisinden gönderirim güneşli yerde iyi büyüyorlar. Pembeleri siz büyüteceksiniz. Beyazlar bu yıl açabilirler. Gönderdiklerimin ikisinde çiçek oluşuyordu.
@Erdem 01 paketimi aldım. Bitkiler için ve özenle yaptığınız paketleme için çok teşekkür ederim.
Erdem 01
12-04-2016, 20:37
Hayırlı olsun. Kaynana topuzlarının büyük olanları sağdaki beyaz çiçeklide soldaki pembe olabilir kesin değil beyaz olabilir. Soldaki çiçek oluşturuyor. Yarım gün de olsa güneşli yere koyarsanız çiçek büyütür. Yanına koyduğum yavru kaynana topuzu kesin pembe çiçekli onu toprağın üstüne koyarsanız kökleri gelişir. Çok sulamayın toprak iyice kurusun korkmayın. asıl sürekli sulanan topraktan zarar geliyor.ben 15 günde bir suluyordum bardak çıkarmazsanız altını delin. Saksıya koyarsanız bu boylarda olsun.
aloe nin türü Aloe nyeriensis mi acaba?
Erdem 01
12-04-2016, 21:15
Aloe türü fakat hangisi bilmiyorum. Anacının etrafındaki yavruları alıp büyüttüm. Anacı kırmızı çiçek açmıştı. Kaynana topzlarının anaçlarını kaktüs-kaynana topuzu bölümüne yükledim bakabilirsiniz.
zeynepolgun
13-04-2016, 12:56
elinizde fazladan varsa banada göndere bilirmisiniz bende de alovera var koyu yeşil renkli ama hangi tür olduğunu bilmiyorum
Erdem bey kaktüslerim geldi çok güzel duruyorlar elinize sağlık
arkadaşlar kaktüscüler bilindikler dışında ne paylaşım ne takas tamam herkes emek veriyor. bende 350 tür olmasına rağmen takasa yanaşan yok sanıyorlarki elindekiler nadide. umarım bir kardeşlik oluşabilir
birde unutmadan kaktüsü ticari yapanlar hariçlere sözüm elimdeki türler büyüsün size inat bedava dağıtacağım allah aşkına bir yaprak paylaşsan ne eksilir acaba...............
Sn asyaa,
Size katılıyorum. Maalesef sukulent tutkunları her ne kadar çoğalsa da fiyatlar bazen oldukça yüksek olabiliyor. Ben eski usül yaprak/yavru paylaşımı taraftarıyım.
Koleksiyonum çok geniş değil. İncir kaktüsü, doğadan topladığım sedumlar ve bolca yavru veren Aleo vera'dan kök/yaprak/yavru paylaşımı yapabilirim.
Benzer şekilde koleksiyonumu genişletmek için hertürlü yaprak/yavru/kök paylaşmak isteyen arkadaşa da kapım açık. En azından bir hayır duamızı alır ;)
Sevgiler saygılar.
Hayır ben kesinlikle parasında değilim ama sınırlar belli mesela olanla olmayan karşılıklı takaslanabilir buna bile yanaşan yok sanırsın şu bine iki bine bile bulunamayanlar alakası yok denk gelme meselesi bana değil sana denk gelir sana denk gelmeyende bana denk gelir ben sırf çeşit bulabilmek için izmire bile gittim benim sinirlendiğim konu burada öyle büyük bir koleksiyoner yok ama herkea kendince kendini öyle görüyor
ÇİÇEKLERR
18-04-2016, 14:37
kaktüs paylaşımınız devam edıyorsa banada gönderebılır mısınız.
ÇİÇEKLERR
18-04-2016, 14:38
kaktüs paylaşımınız devam edıyorsa banada gönderebılır mısınız.
kntlmelek
22-04-2016, 15:21
merhaba asyaa eger isterseniz bende paylaşabilirim
Melaike21
22-04-2016, 20:55
merhaba asyaa eger isterseniz bende paylaşabilirim
Merhaba eğer paylaşa bilirseniz bende istiyorum yeni yeni kaktüs bakmaya başladım cevabınızı bekliyorum
kntlmelek
23-04-2016, 07:23
fotograflarını yüklemeye çalışacagım
Mucize çiğdem
24-04-2016, 12:15
:) Erdem01 ben istiyorum
Mucize çiğdem
24-04-2016, 12:17
:p Erdem01 rica etsem bana da yollarmısınız
Kaynana topuzu pembe açan Echinopsis Oxygona büyükleri kalmadı. Anaçın üzerinden topladığım 2-3 cm lik olanları var. Elimde büyük olanlar beyaz çiçekli Echinopsis Eyriesii. Orta boy elma kadarlar. Kaktüs kaynana topuzu bölümü son sayfa en altta gönderdiğim fotoları var. Diken yapılarından ayırmaya çalışıyorum beyaz çiçekli olan küçük dikenli, pembeler büyük dikenli. Küçük kaktüsleri bazen karıştırıyorum ayırt edilmesi biraz zorlaşıyor. 1. foto beyaz çiçekli 2. fotonun altında büyük olanların ikisi pembe dikenlerinden fark edersiniz. Çiçek yapısı aynı sadece rengi beyaz. İsterseniz ikisinden gönderirim güneşli yerde iyi büyüyorlar. Pembeleri siz büyüteceksiniz. Beyazlar bu yıl açabilirler. Gönderdiklerimin ikisinde çiçek oluşuyordu.
Erdem 01 varsa beyaz açandan göndere bilirmisiniz teşekürler.
Bayrakgil
28-04-2016, 20:09
Ne kadar güzel. Bende yeni başlayacağım öyle hastalık haline geldi ki en sonunda boş kalmayacak başladım kaktus koleksiyonu yapabilirim :)
Kadriyeemir
02-05-2016, 08:54
eder elinizde varsa banada gönderir misiniz kaktüs
Kadriyeemir
02-05-2016, 08:57
eger elinizde varsa bende istiyorum hatta bendede var kaktüsler sanada gonderirim
Kadriyeemir
02-05-2016, 08:58
eger elinizde varsa banada gonderirmisiniz bendede var bende sizinle paylasirim
Kadriyeemir
02-05-2016, 09:02
bende istiyorum eger elinizde hala varsa banada gonderirmisiniz bendede kaktus var bende size gonderirim
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.