View Full Version : Bu kaktüsün adı nedir? (2006-2014)
Sorular ve cevapların daha işlevsel olması için bazı kurallara uyulması iyi olacak diye düşündük. Böylece, sadece bilgilerinizi tazelemek için bakarken ya da bitkinizi bulmaya çalışırken, fotoğraf ile isimleri aynı mesaj içinde göreceksiniz. Hangi mesajda, hangi soruya cevap verilmiş bulmaya uğraşmayacaksınız.
Sorularına cevap alanlar, mesajlarında tekrar bir düzenleme yapmak zorunda kalacaklar ama bunu bir angarya olarak göreceklerini sanmıyoruz.
Teşekkür ederiz.
Soru sorarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sorunuz.
2. Bitki ile ilgili başka hiçbir şeyi, bu konu altında yazışmayınız.
3. Zorunlu haller dışında aynı bitkiye ait birden çok fotoğraf yüklemeyiniz.
4. Fotoğrafları mutlaka foruma yüklemeniz gerektiğini unutmayınız.
Çok önemli:
5. Bitkinizin adını öğrenince, düzelt butonunu kullanarak, kendi mesajınıza ekleyiniz.
Bitki adının kolay bulunması için mesajın en üstüne ve aşağıdaki formatta yazınız. Öğrendiğiniz kişinin adını eklemeyi unutmayınız.
Örnek:
Ribes aureum
Sarı Çiçekli Bektaşi Üzümü
Herbaryum
(Yazıların boyutu 4, kırmızı, kalın
Söyleyenin boyutu 2, siyah, kalın)
(Adın net olmadığı, farklı isimlerin söylendiği durumlarda da, adları ve söyleyenleri kendi mesajınıza ekleyiniz.
Konu netliğe kavuşunca, diğerlerini silebilirsiniz.
6. Teşekkür mesajlarını buraya yazmayınız, istiyorsanız özel mesajla iletebilirsiniz.
Cevaplarken dikkat etmeniz gerekenler:
1. Sadece emin olduğunuz durumlarda cevap yazınız. Yanlış cevaplar verdiğinizi farkettiğiniz zaman, bu bölümü sadece izlemekle yetininiz.
2. Cevap verirken mutlaka alıntı yapınız ama tüm fazlalıkları siliniz. (Alıntıda yer alan oka tıklandığı zaman, hangi mesaja cevap verildiği kolayca anlaşılır)
Örnek:
Bu çiçeğin adını öğrenebilir miyim?
3. Her mesaj alanında, sadece bir bitki adı sormayanlara cevap vermeyiniz, onları uyarınız.
Önemli:
1. Bu kurallara uymayanların yazıları silinir, ısrarla uymayanların üyelikleri engellenebilir.
2. Bitki fotoğrafları, (sonradan eklenmiş isimleriyle birlikte) dışındaki mesajlar, daha sonra silinecek ve arananların takibi kolaylaştırılacaktır.
3. Soru takıları ayrı yazılır. Bu nedenle "Bu bitkinin adını öğrenebilir miyim?" yazarken dikkat edin. Hiç olmazsa burada, öğrendiğiniz bilginin karşılığını böyle ödemiş olursunuz :)
Bunlar bendeki kaktüsler
Adları nelerdir?
3273
1- Kaynana dili?
2- ?
3- Kaynana topuzu ?
4- ?
iki numara için benim önerim kaynana parmağı:p
fakat her sene açan kımızı çiçekleri çok güzel
Ali H. ALI
19-08-2006, 14:23
selamlar 2 numaranin ismi Aporocactus [Rat,s tail] Sican kuyrugu
Sevgi ile kalin.
Ali H. ALI
19-08-2006, 14:33
Iyi gunler,
Bu gun hava guzeldi fotograf makinemi alip disari ciktim. Cektigim kaktus resimlerini sizlerle paylasmak istedim [resimler kaktus satilan bir yerden cekilmistir]
3277
Kaktus satilan bir yerde duzenlenmis kaktus bahcesi
3278
3279
3280
deyisik acilardan kaktus bahcesi
Ali H. ALI
19-08-2006, 14:47
3281
Eupborbia[Hakan, agacin boyunun daha iyi anlasilmasi icin ordadir]
3283
3284
3282
Astrophytum,lar[Bisbobs cap]
3285
Mammillaria
Ali H. ALI
19-08-2006, 14:55
3286
3287
3288
3289
3290
Cleistocactus,lar
Ali H. ALI
19-08-2006, 15:01
3291
3292
3293
Asilanmis kaktusler
Ali H. ALI
19-08-2006, 15:09
3294
3295
Golden barrel cactus [altin varil kaktusleri]
Aloe Vera kaktüs değil mi?
Bunlar bendeki kaktüsler
Adları nelerdir?
3273
1- Kaynana dili?
2- ?
3- Kaynana topuzu ?
4- ?
1. Opuntia microdasys (Kaynanadili).
2. Aporacactus flagelliformis (Sıçankuyruğu Kaktüsü, Farekuyruğu Kaktüsü, Yılan Kaktüsü).
3. Ferocactus türlerinden bir tür olabilir (?).
4. Mammillaria elongata
sıçan kuyruğu olan ikimi dört mü.Ali abi de ikiye demiş..
hazır uzmanı bulmuşken bende sorayım kaktüslerimin ismini..
Ali H. ALI
20-08-2006, 13:54
Selamlar,
Aybalanin kaktuslerindeki 4 numara mammillaria'lardan Brain cactus,[Beyin kaktusu'ne] benziyor yinede resim beni yaniltmis olabilir asagiya bir beyin caktusu resmi koyoyorum. Aybala kaktusune bakip kendi kaktusu ile karsilastirsin.
2. resmin sican kuyrugu oldugunu dusunuyorum.
Hepiniz saglicakla kalin.
3310
Mammillaria [brain cactus] beyin kaktusu
Ali selam. Golden baril dediklerinin ismi ecinocactus grossoni. Altın top, kaynana koltuğu olarak da biliniyor halk arasında. Fotolar süper ve çok şanslısın, süper bir yer. Ben de öyle bir yerde çalışıyorum ama tahminime göre alan olarak daha geniş senin gittiğin satış yeri. Ben de çok yakında fotoğraflarımı paylaşırım. Hoşçakal.
Ali H. ALI
25-08-2006, 17:00
Zuzuu Selamlar aramiza hos geldin,
Altin varillerin latince ismini eklemen iyi oldu tesekurler.
Yalniz Kaganin kaktusler icin verdigi bilgiler gerekliydi , belki senin icin siradan bilgiler olabilir da bu sayfalara bakanlar senin gibi kaktus uzmani deyildirler.
Belki senin de Kaganin kaktusler icin yaptigi alintilara ekleycegin bizlerle paylasacagin bilgiler ve resimler olacaktir dort gozle bekliyoruz.
Tekrar hos geldin.
Merhaba, evet haklısın. Aslında ben böyle düşünmedim. Üzgünüm Ali :( .
Bir de ben de yeni öğreniyorum bazı şeyleri. Umarım uzman olurum bir gün:) ama seni çok kıskandım. Süper fotolar var sende. Crassulalar falan acayip güzel.
Aloe vera succulent ama bu konuda bir araştırma yapmadım. Yapısından dolayı böyle bir cevap veriyorum. Büyük ihtimalle de öyle.
Ali H. ALI
31-08-2006, 00:45
Merhaba zuzuu.
Evet haklisin burada hepimiz birseyler ogretirken ayni zamanda ogreniyoruz da.
Dikkatli olur ve calisirsan uzman[kaktuslerle ilgili] olmaman icin bir neden yok.
Bu arada merak ettim sen yurt disindan gelip Turkiyede yasayan yabanci birimisin?[merakimi bagisla ben de yurt disinda yasiyorum ve Turkceyi en iyi bir sekilde kullaniyorum demiyorum, ama TURKCEyi sen yeni ogrenen biri gibi kullaniyorsun eger yabanci biriysen kaktuslerle birlikte Turkce ogrenirken basarilar dilerim]Kaktusler hakikinda gonderecegin yazi ve resimleri bekliyoruz . hersey diledigin gibi olsun
Plumbago
31-08-2006, 12:28
Zuzuu'nun bahsettiği yer sanırım Ünal Süs Bitkileri. Geçen hafta sonu Hürriyet gazetesinde (Ege veya Pazar ekinde olabilir) röportajı vardı. Yazıyı burada (http://www.hurriyet.com.tr/pazar/4984914.asp?gid=59) bulabilirsiniz..
Dün oradaydım ve resimleme imkanı bulabildim. Detaylı resimlerini bir kaç gün içerisinde buraya yüklerim..
selamlar herkese
Bu siteyi keşfettiğime çok sevindim...
Bütün çiçekleri severim ama kaktüslerin yeri ayrı....
Küçüklüğümden beri hep kaktüslerim olmuştur tabi bütün işlerini anneme yaptırıyodum :)
Artık sıra bana geldi henüz çok fazla değiller ama gittikçe çoğalıyolar...Tabi bakım için gerekli şeyler açısından bu bilgiler benim için gerçekten iyi oldu...
Teşekkürler
nazikhan
20-12-2006, 18:10
İYİ GÜNLER ben bu siteye yeni üye oldum çiçekçiden 2 tane kaktüs aldım ama isimlerini bilmiyorum. Benim kaktüsler , Ali H.Ali beyin çektiği 11 nolu ilk fotoğrafta bulunan kaktüslerle aynı isimlerini biliyorsanız buraya yazabilir misiniz? ayrıca çiçekçi kaktüsleri çok küçük bir saksıya koymuş, içinde de normal kum var bu resimlerde çakıl taşı var benimde mi çakıl taşı koymam lazım .....?
bottistar
03-06-2007, 13:13
Acaba bu kaktüsün adı nedir ?
6 dilimli bir Trichocereus olduğunu düşünüyorum. Şimdiye kadar gelen cevaplara göre:
trichocereus macrogonus
trichocereus peruvianus
trichocereus pachanoi
olabilir diye düşünmekteyim. Yardımlarınızı beklemekteyim.
Merhaba... Ben de siteye yeni üye oldum. Evimde ve iş yerimde baktığım kaktüs ve sukulentler var. Tam bir kaktüs hastasıyım diyebilirim :rolleyes: Baktığım bazı türleri sizinle paylaşmak istedim. 1. ve 2. resimdeki kaktüslerimin isimlerini bilmiyorum. Bilenler paylaşırsa adlarını sevinirim.
ferdi binici
20-07-2007, 18:07
adları
1 mammillaria longimamma
2 mammillaria ?
3 Astrophytum Myriotigma
4 Euphorbia Obesa
5 Ferocactus Emoryi
Bir koşumuzun çiçeklerini ilaçlamaya gitmiştim. Bu yavrucaklar ben farkına bile varmadan, cebime girivermişler:p
İsimleri nedir ve büyüdüklerinde çiçek açarlar mı acaba?
Arzu Kasapoğlu
20-08-2007, 18:23
Nevsune hanım,sol taraftaki atlas kaktüsüne benziyor.Diğerinden bende de var ama ismini bilmiyorum.Bendeki henüz çiçek açmadı.
Arzu Hanım sanırım atlas değil. Bildiğim atlas daha esnek ve sarkıyor. Bu ise dik duruyor.
Yanılmıyorsam, annesi bunun gibiydi. Ama çok az da olsa yaprağı vardı üzerinde.
19224
Bu kaktüsün adını bilen var mı?
Sevgili aybala,
Foto kucuk olmakla beraber, cinsi Cylindropuntia, eger cicekleri kirmizi ise buyuk bir olasilikla imbricata
saygilar,
Bir koşumuzun çiçeklerini ilaçlamaya gitmiştim. Bu yavrucaklar ben farkına bile varmadan, cebime girivermişler:p
İsimleri nedir ve büyüdüklerinde çiçek açarlar mı acaba?
Sevgili nefsune,
Sanirim bitkilerinizden ilki kaktus degil bir Euphorbia trigona, ikincisi ise Cylinderopuntia subulata.
Saygilar,
mehtap051
23-08-2007, 22:11
Bende yeni üyeyim.Kaktüsleri çok seviyorum.Kaktüsü ne diye yetiştiriyorsun **** niye alıyorsun diyenler bile var.Sizlere diyen oluyor mu bilmiyorum ama bana bu çiçekler huzur veriyor.Gerçi sizler kadar çok kaktüsüm yok ama kaktüsleriniz süper görünüyor.
Ben üstüne çiçek yapıştırılmış bir kaktüs aldım.Birkaç kişide bu kaktüsler hemen ölür filan dedi.Çok üzüldüm.Çok şirin göründükleri için almıştım.acaba ölür mü?Cevaplarsanız sevinirim.tTeşekkürler
Kaygılanmayın... İyi bakarsanız ölmezler...
Üzerine yapıştırılmış/iliştirilmiş çiçekleri en az zararı vererek almaya çalışın. Sitenin kaktüslerle ilgili sayfalarını inceleyerek, bakımla ilgili verilmiş bilgileri uygulayın....
Kaynana diline benziyor fakat çok sıska değil mi?
Sebahattin Sargın
26-08-2007, 10:05
Bu kaktüsü dedeciğim bana almıştı ;). Fakat ismi ve özellikleri nedir bilemiyorum yardımcı olurmusunuz? Ayrıca üstündeki kırmızı cisimler nedir acaba? Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ediyorum.....
19420
Sebocum onlar tohumları dikkatli bakarsan üzerinde daha kuru tohumlar vardır. Bu kaktüsten bende de var adını bilmiyorum eğer bu kadar güzel resimleyebilseydim ben de soracaktım bu vesileyle ben de öğrenmiş olacağım.
Resimdeki kaktüsün (Aslında kaktüs mü sukulent mi onu da bilmiyorum ama) ismi ve cinsi hakkında yardımcı olabilirmisiniz? :rolleyes:
25 Ağustos 2007'de satın aldım ve satıcı isminin Ahtapot kaktüsü olduğunu söylemişti ama internette böyle bir bitki bulamadım.
Sevgili rover200,
Bitkinizin adi Euphorbia flanaganii cristata.
Daha fazla bilgi icin bu isim altinda arama yapabilirsiniz.
Saygilar,
Sayın uyar11 ilginize çok tesekkur ederim. Hemen arama yapmaya başlayacağım.
Saygılarımla.
Bu kaktüsü dedeciğim bana almıştı ;). Fakat ismi ve özellikleri nedir bilemiyorum yardımcı olurmusunuz? Ayrıca üstündeki kırmızı cisimler nedir acaba? Bilgisi olan arkadaşların yardımcı olmalarını rica ediyorum.....
19420
Sevgili Sabahattin Sargin,
Kaktusunuzun cinsi Mammillaria prolifera.
Bu isim altinda arastirabilirsiniz.
Saygilar,
Sebahattin Sargın
27-08-2007, 10:32
Sevgili uyar11 yardımın için çok teşekkür ederim ;)
61 numaradaki resim kaynana dili mi acaba?
zeynep kübra
27-08-2007, 13:27
Kısa süre önce arkadaşımdan bir kaktüs aldım. Ancak kaktüsün türü beslediğim ve gördüğüm hiçbir kaktüs çeşidine benzemiyordu. Kaktüsün adını ve büyütme koşullarını bilen arkadaşlarımız varsa çok mutlu olurum. Kaktüsümün resmini gönderiyorum bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Penelophe
27-08-2007, 13:50
Sevgili Zeynep Kübra, aramıza hoşgeldiniz.:)
Sorunuzun cevabını, Bu kaktüsün adı nedir ? (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=146926#post146926) başlığında bulabilirsiniz.:)
Ayrıca kendinizi, Yeni gelen arkadaşlar, kendinizi tanıtın.. (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=2595) başlığında tanıtın lütfen.;)
canerbull
27-08-2007, 16:29
bu kaktüsün türünü bilen varmı?? ben o kadar aradım ama bulamadım:o :mad:
19543
Arzu Kasapoğlu
27-08-2007, 16:39
Sayın Zeynep Kübra, kaktüsünüz adı parmak kaktüs,bebek parmağıda deniyor.Fazla suladığınız için ince ve uzun büyümüş.Bakımı diğer kaktüsler gibi.
Daha ayrıntılı bilgiyi sitede kaktüs bakımı başlığı altında bulabilirsiniz.
bu kaktüsün türünü bilen varmı?? ben o kadar aradım ama bulamadım:o :mad:
19543
Sevgili canerbull,
Bitkiniz kaktus degil malesef bir hoya turu, Hoya kerrii
Buradan (http://images.google.com/images?q=Hoya+kerrii&btnG=Resimlerde+Ara&svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial)bilgi edinebilirsiniz.
Saygilar,
Kısa süre önce arkadaşımdan bir kaktüs aldım. Ancak kaktüsün türü beslediğim ve gördüğüm hiçbir kaktüs çeşidine benzemiyordu. Kaktüsün adını ve büyütme koşullarını bilen arkadaşlarımız varsa çok mutlu olurum. Kaktüsümün resmini gönderiyorum bilgisi olan arkadaşların yardımlarını bekliyorum.
Sevgili zeynep kubra,
Kaktusunuz malesef cok sagliklsiz bir sekilde buyume yapmis, sanirim yeterince isik almiyor ve sicak bir ortamda duruyor. Ama yinede Aporocactus flagelliformis olacagini dusunuyorum. Buradan (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Aporocactus+flagelliformis&btnG=Resimlerde+Ara) saglikli olan turlerine bakip, arkadasinizdan aldiginiz kaktusun aynisi olup olmadigini gorebilirsiniz.
Saygilar,
Sayın canerbull nereden buldunuz o Hoya'yı, allah aşkın? ;) Biz Hoya severler olarak ara ara değişik türleri bulamiyoruz Türkiye'de, çok şanslısınız doğrusu. O yaprak dallanıp budaklanacak, çünküsü kendisi bir sarmaşık. Yazın haftada 1 sulayın, direk güneş altında tutmadan aydınlık bir yerde tutun. Kışın da 20 derece civarındaki ılık bir ortamda bulundurun. 10 günde bir su verin. Tabağında su birikmesin. ;)
canerbull
28-08-2007, 22:15
Sevgili canerbull,
Bitkiniz kaktus degil malesef bir hoya turu, Hoya kerrii
Buradan (http://images.google.com/images?q=Hoya+kerrii&btnG=Resimlerde+Ara&svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial)bilgi edinebilirsiniz.
Saygilar,
Sayın uyar11, yalnız ben bu sevimli arkadaşı kipa'da gördüğümde .... kaktüsü olarak geçiyordu dediğiniz doğru olabilir daha çiçek açmamış bi tür kaktüs olduğunu düşünmüştüm :o eminim bi "hoya kerii" olduğunu duyunca çok mutlu olucak arkadaş ;)
saygılar teşekkürler..
Mahmut Leventoğlu
06-09-2007, 12:19
Bu kaktüsüm çiçek açtı fakat ben hala adını öğrenemedim . Çiçeği sabah gündoğarken açtı ve akşam günbatarken soldu.
Resmini eklemeyi unuttunuz sanırım Mahmut Bey.
Bu kaktüsüm çiçek açtı fakat ben hala adını öğrenemedim . Çiçeği sabah gündoğarken açtı ve akşam günbatarken soldu.
Kaktüslerin çiçekleri genellikle kısa ömürlüdür. Kimilerininki 1-2 gün, kimlerininki 1 gece açık kalır. Daha uzun ömürlü çiçekleri olanlar da varmış.
Bu yıl benim 2 kaktüsüm çiçek verdi. İkisinin de çiçeklerinin ömrü 2 gün idi. Bir tanesinin çiçekleri 2 gün 2 gece sürekli açık kalırken, öbürünün çiçekleri öğleye doğru açılıyor, ikindi zamanı kapanmaya başlıyor, akşamleyin ise tümüyle kapalı duruma geliyordu.
Fotoğraf eklese idiniz bilgili arkadaşlar cins ve tür adı konusunda yardımcı olabilirlerdi.
Bu kaktüsü alalı 3 ay kadar oldu. 3 ay içinde de bu kadar büyüdü, acaba normal mi bu şekilde büyümesi. Pencerenin yanında ışık alan bir yerde büyüyor. 2. resim çok net değil ama uzayan kısmın tepesinde dikenleri çıkmaya başladı. Bir de bu Lobivia'nın hangi türü? :rolleyes:
Penelophe
13-09-2007, 15:50
Bu kaktüslerin adları nelerdir?
mehtap gürbüz
13-09-2007, 18:22
Merhaba hemen camın önüne koy ,kaktüsü cinsini değiştirmişsin tebrikler.Güneş yetersiz olunca ip kadar bile incelebilir. İşığa doğru koşuyor, güneş istiyor.Sevgi ve selamlar.
Tamam Mehtap Hanım, artık cam'a yapıştıracağım onu :p Halbuki sabah güneşini alıyordu ve camın yanındaki sehbada duruyordu ama yetmemiş anlaşılan, teşekkürler ;)
Merhaba sayın Penelope 3 nolu kaktüsünüz bu resimdekine benziyor.
Sizce bir tesadüf müdür?
Sevgili Gürbüz'lerin hazine sandığından çıkan kaktüslerimin adlarını ve bakımlarını rica ediyorum. (Bugün fena halde şımarığım, artık kusuruma bakmayın lütfen)
Bu arada kaktüslerden üçüne fena halde aşık oldum.
Coyote'ciğim ölmüş olan kaktüslerinin yerine sana artık yenilerini yetiştirebilkirim, üzülme olur mu.
Amanın Nevsuneciğim o ne güzel sandıkmış öyle,çok teşekkürler düşünmen yeterli:D Güle güle büyüsünler inşallah.
Bilebildiğim kadarı ile(hepsi birbirine benziyor yahu)
en sağdaki:mammilaria elangata
en soldaki:cereus peruvianus
top top olana kaynana topuzu deniyor sanırım.
Arka sırada ortadakini ben haworthia glauca ya benzettim.
Benim kaktüsleri tanıyan yok mu?
Sevgili Penelophe,
Sanirim senin kaktusleri atladilar. Ben tahminlerimi kesin olmamakla birlikte yaziyorum. Bazi cinsler birbirine cok benzedikleri icin sadece cicek **** tohum yapisindan birbirlerinden ayirt edilebiliniyorlar. Ben sana kolaylik olsun diye tahminlerimin hepsine link de ekledim ki birazda kendin arastirabilesin.
Kolay gelsin.
1:Euphorbia resinifera (http://images.google.com/images?q=Euphorbia%20resinifera&ie=UTF-8&oe=UTF-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi)
2:Chamaecereus silvestrii (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&hs=soK&q=chamaecereus+silvestrii&btnG=Resimlerde+Ara) Bu bir melez
3:Crassula lycopodioides (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Crassula+lycopodioides&btnG=Resimlerde+Ara)
4:Mammillaria elongata (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=mammillaria+elongata&btnG=Resimlerde+Ara)
5:Mammillaria prolifera (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Mammillaria+prolifera&btnG=Resimlerde+Ara)
6:Echinopsis (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=+Echinopsis+&btnG=Resimlerde+Ara)
7:Cylindropuntia imbricata (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Cylindropuntia+imbricata&btnG=Resimlerde+Ara)
8:Mammillaria bocasana (http://images.google.com/images?q=Mammillaria+bocasana&btnG=Resimlerde+Ara&svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial) Aynen buna benzeyen baska Mammillaria larda oldugu icin ciceklenmesini beklemek lazim.
9:Bir cinsin cristata formu ama hangisi bilemiyorum
Merhaba sayın Penelope 3 nolu kaktüsünüz bu resimdekine benziyor.
Sizce bir tesadüf müdür?
Sevgili darla,
Benzerlik sadece ikisinin de Crassula olmasi. Sizin gonderdiginiz foto Crassula pyramidalis (http://images.google.com/images?q=Crassula+pyramidalis&btnG=Resimlerde+Ara&svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial)
Oysa sayın Penelope nin 3 nolu resmindeki Crassula lycopodioides (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Crassula+lycopodioides&btnG=Resimlerde+Ara)
Saygilarimla,
Benim de türlerini öğrenmek istediğim kaktüslerim var. Aslında çoğunun cinsini biliyorum ama bazılarının türlerini bilmiyorum. Hazır Uyar11 beyi yakalamışken bir sorayım dedim... ;)
Aşağıdaki kaktüslerinin hepsinin Mammillaria cinsinden olduğunu sanıyorum; fakat türleri konusunda bilgim yok...
Nevsune Hanım kaktüsleriniz çok güzelmiş maşallah ;) Şu en alt sağdakinden sevgili Gürbüz ailesi bana da yollamışlardı. Adı sanırım sevgili uyar'ın dediği şu Mammillaria elongata sanırım değil mi? Yakıdan bakmak o kadar güzel ki, dantel gibi işlenmiş dikenleri :rolleyes:
Bu arada Kagan Beyin kaktüslerinin güzelliğine ve sergilemesine de hayran kaldım. Maşallah maşallah, nazar değmez inşallah :p
Benim de türlerini öğrenmek istediğim kaktüslerim var. Aslında çoğunun cinsini biliyorum ama bazılarının türlerini bilmiyorum. Hazır Uyar11 beyi yakalamışken bir sorayım dedim... ;)
Aşağıdaki kaktüslerinin hepsinin Mammillaria cinsinden olduğunu sanıyorum; fakat türleri konusunda bilgim yok...
Sevgili Kagan,
Kaktuslerinin biri haric digerleri tahmin ettigin gibi Mammillaria cinsleri. Sadece 2 nolu kaktus Echinocactus grusonii. Dilersen diger mammillarialarinin cinslerini ben yazmayayim. Arastirmaci bir kisilige sahip oldugun icin bu zevki sana birakiyor, sadece ufak bir yardimda bulunmak icin bu (http://www.eurocactus.nl/catalogus?action=viewCategory&categoryId=521390) linki veriyorum.
Kolay gelsin.
Saygilar.
Teşekkürler Uyar11...
2 numaralı kaktüsün adı hakkında ben de kuşkuluydum. Aslında o kaktüse benzeyen iki üç kaktüsün fotoğrafını internette bulmuştum ama bir karara varamamıştım.
Kaktüslerin adlandırılmasındaki en büyük sıkıntı hemen hemen her kaktüsün birden çok adının bulunması ki buna da "sinonim" deniyor.
Sanırım kaktüslerin cinsi yanında türü (ve alttürü, varyetesi) hakkında bir fikire varabilmek için çiçeklenmelerini bekleyip çiçek yapısını incelemek gerekiyor. Daha da kesin bir bilgimizin olması için ise, benim gibi pazardan ya da sıradan çiçekçilerden alış veriş yapmak yerine, kaktüs konusunda uzmanlaşmış seralardan satın almak gerekiyor...
Sevgili Kagan, Ben yine dayanamadim, sizin kaktuslerin isimlerini sirasiyla yaziyorum. Bakalim sizin arastirmalarinizla buldugunuz isimlerle tutacaklarmi.
Bir ara size kaktuslerde sinonim isimli bir dosya gondermeye calisacagim.
Saygilar.
1: Mammillaria pringlei (http://images.google.com/images?q=Mammillaria+pringlei&ndsp=20&svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&start=0&sa=N)
2: Echinocactus grusonii (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Echinocactus+grusonii&btnG=Resimlerde+Ara)
3: Mammillaria spinosissima (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Mammillaria+spinosissima&btnG=Resimlerde+Ara)
4: Mammillaria bombycina (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Mammillaria+bombycina&btnG=Resimlerde+Ara)
Sevgili Uyar11, çok teşekkür ederim...
Sadece, 4 numaralı kaktüsün Mamillaria bombycina olduğunu öğrenebilmiştim. 2 numaranın Echinocactus grusonii olduğunu zaten daha önce belirtmiştiniz.
Kaktüslerin cins ve tür adlarını belirleyebilmek oldukça güç bir iş. Aynı türden olanlarda bile biçim farklılıkları olabiliyor. Örneğin şu sayfada (http://www.cactus-art.biz/schede/ECHINOCACTUS/Echinocactus_grusonii/Echinocactus_grusonii/Echinocactus_grusonii.htm) yer alan Echinocactus grusonii'lerdeki farklıllık insanı şaşırtıyor...
Dosya için şimdiden çok teşekkürler...
zeynep kübra
18-09-2007, 16:58
Resimlerdeki kaktüsleri arkadaşımdan aldım. Uzun olanın cinsini ve akibetini henüz bilmiyorum nasıl büyütüleceğini de. Küçük olan ise canlı mı ondan da emin değilim. Bana isimleri ve nasıl beslenecekler hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Eğer resimler net değilse yenilerini de gönderebilirim.
Resimlerdeki kaktüsleri arkadaşımdan aldım. Uzun olanın cinsini ve akibetini henüz bilmiyorum nasıl büyütüleceğini de. Küçük olan ise canlı mı ondan da emin değilim. Bana isimleri ve nasıl beslenecekler hakkında bilgi verirseniz çok sevinirim. Eğer resimler net değilse yenilerini de gönderebilirim.
Sevgili zeynep kubra,
Aslinda daha once de sormus oldugunuz sorunuza burada (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4577&page=3 -) 75 nolu mesajda cevap almistiniz. Herhalde goremediniz. Ayni saksiya simdi bir de Echinopsis (http://images.google.com/images?q=echinopsis&ie=UTF-8&oe=UTF-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi) eklemissiniz. Size tavsiyem, kaktusleriniz icin daha kucuk saksilar kullanin.
Saygilar.
Sebahattin Sargın
20-09-2007, 13:07
Arkadaşlar benim bu şekilde bir kaktüsüm var. Daha önce Uyar bey tanımlamıştı sağolsun. Fakat üzerinde sürekli bu kırmızı şeylerden çıkıyor. Bunlar nedir acaba? Resim bana ait değil ama benimkiler aynı türden. Bunların içini açınca siyah minicik tohum şeklinde şeyler çıkıyor. Yoksa tohum mu bunlar?
21066
Sebahattin Bey sanırım bu dedenizin size hediyesi değil mi? ;) Forum içinde böyle bir dip not düştüğünüzü hatırlıyorum. Ben de hep merak etmişimdir, bu tür kırmızı şeyleri. Büyük ihtimal siyah küçük şeyler tohumdur. Bu kaktüs türü acaba çiçek açmıyor mu? Bir bilen bizi bilgilendirirse harika olur gerçekten.
Arkadaşlar benim bu şekilde bir kaktüsüm var. Daha önce Uyar bey tanımlamıştı sağolsun. Fakat üzerinde sürekli bu kırmızı şeylerden çıkıyor. Bunlar nedir acaba? Resim bana ait değil ama benimkiler aynı türden. Bunların içini açınca siyah minicik tohum şeklinde şeyler çıkıyor. Yoksa tohum mu bunlar?
21066
Sebahattin Bey,
Onlar kaktusunuzun meyveleri, icleri tohum dolu, ama tohumdan pek yetistirilmez zira celikle uretimi cok daha kolay ve kisa yol.
Ayrica o kirmizi meyveciklerin tadina da bakabilirsiniz, hafif mayhos ve tatlidir.
Saygilar,
Sebahattin Sargın
20-09-2007, 18:03
İlkin Hanım ailem bitkilere ilgi duyduğumu biliyor, dedemde bu kaktüsü alıp bana hediye etmişti. İçlerindeki tohumları çıkartıp ben ginede yetiştirmeye çalışacağım. Eğer yetiştirebilirsem sizlerede yolluyacağım ;). Uyar Bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yenildiğini bilmiyorum ilk fırsatta deniyeceğim.
Uyar Bey bi sorum daha olacak ;). İnternette araştırma yaptım fakat hep yabancı lisanda siteler var bu kaktüs hakkında bilgi veren. Lisanım olmadığı için anlıyamıyorum. Acaba bu kaktüsün yetiştirilme koşulları hakkında yardımcı olabilirmisiniz? Bir de bu kaktüs hangi aylarda çiçek açıyor acaba?
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için ;)
Merhabalar.
Öncelikle yaklaşık 3 gece önce keşfettim bu siteyi her gece zevkle tek tek konulara bakmaya çalışıyorum.harika bir yer burası.paylaşımlar çok güzel.
bende kendi kaktüslerimi tanıştırmak istiyorum.Aşağıda ki kaktüslerden ikili olan aslında üçlüydü.ama eve geldikten bir süre sonra öldü.Çok üzüldüm diğerleride hala aynı yerde duruyor acaba yerle alakalımı .durdukları yer tüm dün aydınlık alıyor ama direk güneş almıyor.eve geldikleri saksılardan çıkarmadım .toprak kurudukça suluyorum.alt kısımları biraz kahverengileşti acaba çürüme olabilirmi.Şimdiden teşekürler...
Merhabalar.
Öncelikle yaklaşık 3 gece önce keşfettim bu siteyi her gece zevkle tek tek konulara bakmaya çalışıyorum.harika bir yer burası.paylaşımlar çok güzel.
bende kendi kaktüslerimi tanıştırmak istiyorum.Aşağıda ki kaktüslerden ikili olan aslında üçlüydü.ama eve geldikten bir süre sonra öldü.Çok üzüldüm diğerleride hala aynı yerde duruyor acaba yerle alakalımı .durdukları yer tüm dün aydınlık alıyor ama direk güneş almıyor.eve geldikleri saksılardan çıkarmadım .toprak kurudukça suluyorum.alt kısımları biraz kahverengileşti acaba çürüme olabilirmi.Şimdiden teşekürler...
Sevgili ozz,
Kaktuslerinizin bulundugu ortam cok sagliksiz. Onlari neden dibi delik olmayan sirli saksilar icine koydunuz? Kaktuslerinizi acilen o saksilarin icinden cikartin ve havadar ve bol isik alan bir yerde kurumaya birakin.
Aslinda size asil tavsiyem su olacak; kaktuslerinizi kendi sakslarindan cikarip nemli olan topragini silkeleyin,bir bakin kokler ne alemde? sanirim kokler curumustur bile. Butun curumus kokleri canli kisimlarina kadar yok edin, bu curume kaktusunuzun dibine kadar islemis olsa bile. Daha sonra temizlediginiz kaktusleri bir gazete kagidi **** bir kutu icerisine alip kuru ve aydinlik bir ortamda en az iki hafta bekletin. (ben, boyle bir durumda, taki yeni kokler gorunene kadar bekletiyorum, bu sure bir sene olsa bile ) Kaktusleriniz iyice kuruduktan sonra tekrar saksilayin ama bir daha ayni sekilde baska bir saksi icine koymayin ve kaktuslerinizin topragi sadece ustu degil taki saksi altina kadar iyice kurumadan sulamayin. Unutmayin, kaktusler susuz bir sekilde cok uzun bir sure yasarlar ama cok az da olsa fazla nemden olebilirler. Zira birini kaybetmissiniz bile, bari digerlerini kurtarin.
Saygilar.
İlkin Hanım ailem bitkilere ilgi duyduğumu biliyor, dedemde bu kaktüsü alıp bana hediye etmişti. İçlerindeki tohumları çıkartıp ben ginede yetiştirmeye çalışacağım. Eğer yetiştirebilirsem sizlerede yolluyacağım ;). Uyar Bey bilgilendirmeniz için teşekkür ederim. Yenildiğini bilmiyorum ilk fırsatta deniyeceğim.
Uyar Bey bi sorum daha olacak ;). İnternette araştırma yaptım fakat hep yabancı lisanda siteler var bu kaktüs hakkında bilgi veren. Lisanım olmadığı için anlıyamıyorum. Acaba bu kaktüsün yetiştirilme koşulları hakkında yardımcı olabilirmisiniz? Bir de bu kaktüs hangi aylarda çiçek açıyor acaba?
Çok teşekkür ederim yardımlarınız için ;)
Sevgili Sebahattin Bey,
Kaktusunuzun istekleri diger normal kaktuslerden farkli degil. Ciceklenmesi normalde Ocak ayi ile Temmuz ayi arasi, ama bu durum bulundugu ortama ve bir sezon onceki aldigi besine, ayrica dinlenme devresine gore degisiklik gosterebiliyor. Tohumlar ise bir onceki sezondaki ciceklerden, kendi kendini dolleyebilme ozelliginden dolayi ciceklerinden sonra boyle cok guzel bir goruntu olusturuyor. Sizinkinde az ciceklenme oluyorsa yaz sonu fosfatca zengin gubreleme yapin.
Saygilar,
Sebahattin Sargın
21-09-2007, 08:47
Bana geleli nerdeyse 3 ay oldu, sürekli tohum veriyor. Ben almadan önce çiçek açmış, sonra ise çiçekleri geçmiş. Saksısı küçük geliyordu değiştirdim(tabi bunu yaparken baya bir canım yandı ;)).
Gün boyu direkt güneş ışığı alan bir yerde, acaba demir desteği versem bir yararı olurmu? Yaz sonuda fosfat gübresi atarım. Sanırım benimki dinlenme döneminde önceki sezon açmış çükü.
Biliyorum çok oldum ama, lütfen kusura bakmayın ;). Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Uyar Bey....
Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim.İyiki katılmışım aranıza .Okur okumaz saksılardan çıkardım kaktüslerimi son durumları aşağıdaki gibi.şimdi onları mutfak camıma yakın yerde gazete üstünde tutacağım acaba kökler kurumazmı böyle yaparsam ?
Lekeli yere kadar kırmalımıyım yoksa ?:(
Öncelikle yanıtladığınız için teşekkür ederim.İyiki katılmışım aranıza .Okur okumaz saksılardan çıkardım kaktüslerimi son durumları aşağıdaki gibi.şimdi onları mutfak camıma yakın yerde gazete üstünde tutacağım acaba kökler kurumazmı böyle yaparsam ?
Sevgili ozz,
Tam zamaninda mudahale etmissiniz. Endiselenmenize gerek yok, kaktusleriniz bu sekilde, bulunduklari saksilardan cok daha emniyetteler. Korkmayin kokler kurumaz sadece curuk olan, ise yaramaz kokler kurur, zira amac da bu. Kaktusunuz, simdi koklerden degil, bunyesindeki sivi ve besinlerle beslenecek, bunu yaparkende en tasarruflu sekliyle yapacak. Bu yuzden kendini biraz buzecek belki ama bu sizi endiselendirmesin bu sadece kendini korumasi icin.
Sayın Uyar11
ilginize ve bilgilerinize teşekkürler.bir sorum daha olacak bu konu ile ilgiili toprağa girme zamanlarını nasıl belirleyeceğim.çürümeye çalışan lekeli kısımlar hala duruyor ellemedim.Birde ilk fotodaki asıl saksılar yeterlimidir.onlar aldığım saksılardı değiştirmemiştim hiç.toprak da kendi topraklarıydı hiç ilave yapmadım ama bolca çakıllı bir toprak.Önerilerinizi sabırsızlıkla bekliyorum.
Lekeli kisimlar eger sert ise, birakin oyle kalsin. Eger parmaginizla hafif bastirdiginizda curukluk hissediyorsaniz, saglam yere kadar yok etmeniz gerekiyor ama sizin kaktuslerde gorebildigim kadariyla boyle bir durum yok.
Ayni saksilari kullanabilirsiniz ama mumkunse topragi ve saksilari da degistirmeniz daha saglikli olur.
Kurumalarini beklerken acele etmeyin. TEKRAR SOYLUYORUM. KAKTUSLERINIZ BU HALDE, ONCEKI HALLERINDEN COK DAHA EMNIYETTELER.
Iki hafta sonunda, ilk resimdeki kaktusunuzu kendi saksisina topraksiz bir sekilde yerlestirin. diger kaktuslerinizi de daha kucuk saksilara yine topraksiz yerlestirin. Kaktuslerin bu sekilde durmalari yeni kok olusumunu hizlandiracaktir. Arasira kontrol ederek gelismeleri gozleyebilirsiniz. Yeni kokler belirmeye basladiginda artik toprakla bulusup, saglikli bir ortamda gelismelerine devam edebilirler. Siz de boyle gelismeleri fotolayarak bizlere yansitirsaniz, ayni sorunu yasayan diger arkadaslarda bilgilenmis olur.
Saygilar,
Tamam söylediklerinizi harfiyen uygulayacağım teşekkür ederim.alt gövdeler sert olduğu için bu şekilde gazete üstünde bırakıyorum.iki hafta sonra saksıya alırım.
Sevgili ozz,
Buraya (www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=155396#post155396) bakarsan eger kaktuslerin ne kadar guclu oldugunu goreceksin.
Saygilar.
Bakmazmıyım baktım bile zaten hayran kalmıştım renklerine çeşitlerine çiçeklerine güçlerinide gördüm tam oldu.Benimkiler dinlenmede .Umarım çabuk toparlanırlar.
Bu son yolladığım foto Lemaireocereus chende olabilir mi?
Sayın Uyar11,
Kaktüslerim saksı dışında kalmalarının ilk haftasındalar ama özellikle 1 numaralı kaktüsümün dibinde yumuşama var 2.cisinde daha az ama yumuşama var. Sizce durumda değişiklik yapılmalı mı önemli bir durummu.
Birde bir arkadaşım dan kaktüs almak istiyorum aldığım kaktüs parcalarını direk çakıllı topağa eksem yeterli mi. birde alacağım küçük parça olacağı için parça toprağın altında mı kalmalı **** dışarıda köklenmesini mi beklemeliyim .Kısacası ne yapmalıyım teşekkür ederim.....
21357
Sevgili Elfogi,
Foto cok net degil ama yinede sanirim kaktusun bir Parodia leninghausii (http://images.google.com/images?q=Parodia%20leninghausii&ie=UTF-8&oe=UTF-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi)
Saygilar.
21387
21389
Sevgili Selen,
Kaktuslerin, yukaridan asagiya;
Rebutia (http://images.google.com/images?q=rebutia&ndsp=20&svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&start=40&sa=N) turu
Lemaireocereus dumortieri (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Lemaireocereus+dumortieri&btnG=Resimlerde+Ara)
Polaskia chichipe (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Polaskia+chichipe&btnG=Resimlerde+Ara)
Parodia rutilans (http://images.google.com/images?q=Parodia+rutilans&btnG=Resimlerde+Ara&svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial)
Saygilar.
Sayın Uyar11,
Kaktüslerim saksı dışında kalmalarının ilk haftasındalar ama özellikle 1 numaralı kaktüsümün dibinde yumuşama var 2.cisinde daha az ama yumuşama var. Sizce durumda değişiklik yapılmalı mı önemli bir durummu.
Birde bir arkadaşım dan kaktüs almak istiyorum aldığım kaktüs parcalarını direk çakıllı topağa eksem yeterli mi. birde alacağım küçük parça olacağı için parça toprağın altında mı kalmalı **** dışarıda köklenmesini mi beklemeliyim .Kısacası ne yapmalıyım teşekkür ederim.....
Sevgili ozz,
Bu yumusama, kararma seklinde ve hafif bastirildiginda, ici civik bir sekilde ise, curume devam etmekte anlaminda. boyle bir durumda saglam ve saglikli bolgeye ulasana kadar temizlik yapilmali.
Eger yumusama, kaktusun kendisini buzmesinden dolayi olusmussa, bu cok normal.
Ayrica bir onceki mesajda size bir link gondermistim, herhalde gormediniz. Buraya tiklarsaniz (www.agaclar.net/forum/showthread.php?p=155396#post155396), kaktuslerin ne kadar guclu olduklarini goreceksiniz, yeterki curuk ve hastalikli bolgeler uzaklastirilmis olsun, yine hayata doneceklerdir.
Diger sorunuza gelince; kaktus celikleri bekletilmeden yani koparilmis kisimlar kurumadan nemli bir ortama dikilirlerse, curume olasiligi cok artar.
KAKTUS CELIKLERINI KORKMADAN VE ENDISELENMEDEN UZUN SURE BEKLETEBILIRSINIZ.
Saygilar
Uyar Bey çok teşekkür ederim. Sevgiler.
İlk kez kaktüs baktığım için kaktüslerin durumunu tarif etmekte zorlanıyorum.Ama sanırsam içleri cıvık değil.Sabah güneşi alan mutfağımın cam kenarında peçete üstünde duruyorlar.İnşallah kaybetmem onları .
Tekrar teşekkür ederim.
Merhaba aşağıda resmini gönderdiğim kaktüslerimin türleri nedir? Öndekinin Stenocactus multicostatus, sağ arkadakinin Coryphantha olduğunu düşünüyorum ama sol arkadakini bilemiyorum.
Sevgiler.
21848
Sevgili Selen 3 kaktüs aynı saksıda yaşarken bence çok mutlu olmayacaktır. Büyükçe bir saksı olsa neyse ama bence ilkbahar'da onları ayırmalısın. Tabii yine sen bilirsin ;)
En öndekini ben Echinofossulocactus diye biliyorum ama adı mı değişti stenocactus de deniyor. O sol arkadaki de Mammillaria türlerinden birisine benziyor ama uzman kişi gelince son noktayı koyacaktır ;)
İlkinciğim,
Bunları yeni aldığım için şuanda aynı saksıdalar. Saksı değişimi yapmak gerek bence de ama baharı bekliyorum. ben de birçok yerde Echinofossulocacrus'e Stenocactus dendiğini gördüm. Herhalde isim değişikliği oldu. Tabi uzman kişi ne der bilmem:)
Bildiğim kadarıyla Stenocactus, Echinofossulacatus'un yeni adı. Öndeki kaktüs bir Stenocactus (sinonim: Echinofossulacactus). Sağdaki bir Coryphantha. Soldakini ise çözemedim; acaba bir Escobaria olabilir mi?
Tabi bunların hepsi birer tahmin. Kaktüs uzmanı değilim... :)
Teşekkürler Kağan Bey. Ben de soldakinden emin olamadım.
mehtap gürbüz
02-10-2007, 14:08
Sayın selen, hiç korkmayın bölün ayrı saksılara alın sakıncası yok. Selamlar.
Mehtap Hanım teşekkür ederim. Şuanda yavaş yavaş dinlenme dönemleri başlıyor diye tereddüt ediyordum. Sevgiler.
Ben de hep tereddüt ediyorum ama sonra dayanamayıp pat diye saksı değiştirip yeni yerlerine koyuyorum ama başkalarına söylerken ne olur ne olmaz diye baharı bekleyin diyorum :p Benimkilere birşey olmadı çok şükür.
Hakan KINACI
03-10-2007, 10:25
21946
Sanırım keşfedilemeyen yukarıdaki resimdeki, bende yeni aldım ama çok küçük ve şirin bir saksıda.
Galeriye fotoğraflarını yüklemek için bu kaktüslerin isimlerine ihtiyacım var.
Bazıları tekrar olacağı için özür dilerim.
Penelophe
06-10-2007, 11:29
Sevgili Nevsune, mesaj 145 bir Mammillaria Elongata (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=mammillaria+elongata&btnG=Resimlerde+Ara).
Mesaj 144;
Fotoğraf 3: Mammillaria Bocasana (http://images.google.com/images?q=Mammillaria+bocasana&btnG=Resimlerde+Ara&svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial) olabilir.
Fotoğraf 4: Echinopsis Species (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Echinopsis+Species&btnG=Resimlerde+Ara) olabilir.
Diğerlerini bilmiyorum.
Teşekkür ederim Penelophe
Yalnız 3. fotoğraftaki uzundu, bu onun yavrusu. Bocasanalara baktım da hepsi yuvarlak sanki.
Penelophe
06-10-2007, 11:39
Sevgili Uyar11'in gelmesini beklemek lazım sanırım.;)
bu kaktüslerin isimlerini çok merak ettim
Çiçek açan kaktüsüm bu sene iyice coştu üzerinde sayısız çiçek torbası var ve 2 aydır sürekli açıyor.
Penelophe
06-10-2007, 20:31
Zerrin hanım,1. fotoğrafta solda çiçek açmış olan 2. fotoğraftaki çiçek açmış olan Stapelia. (Leş Kaktüsü)
mehtap gürbüz
06-10-2007, 20:40
Çiçek açan kaktüsüm bu sene iyice coştu üzerinde sayısız çiçek torbası var ve 2 aydır sürekli açıyor.
Zerrin hanım merhaba, kaktüsünüzün isminin latincesi yazılmış ama bu "leş kaktüsü" ismi bu çiçeğe yakışmadığından genel olarak " BOHÇA" adı ile anılır.( çiçeğini bohça gibi açtığı için ) Hoşçakalın.
Penelophe
06-10-2007, 21:10
Damat Bohçası da deniliyor sanırım, neden acaba.:D
Galeriye fotoğraflarını yüklemek için bu kaktüslerin isimlerine ihtiyacım var.
Bazıları tekrar olacağı için özür dilerim.
Sevgili nevsune,
Asagidaki numaralara tiklarsan 144. mesajindaki kaktuslerinin cinslerini ogrenebilirsin.
1 (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Cereus+Peruvianus+Monstrosus&btnG=Resimlerde+Ara)
2 (http://images.google.com/images?q=opuntia%20microdasys&ie=UTF-8&oe=UTF-8&rls=org.mozilla:nl:official&client=firefox-a&um=1&sa=N&tab=wi)
3 (http://images.google.com/images?hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&hs=RzH&resnum=0&q=cephalocereus&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)
4 (http://images.google.com/images?hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla:nl:official&hs=v1H&resnum=0&q=trichocereus&oe=UTF-8&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)
5 (http://images.google.com/images?svnum=10&um=1&hl=tr&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Anl%3Aofficial&q=Opuntia+subulata+&btnG=Resimlerde+Ara)
Saygilar,
Aşağıda fotoğrafları bulunan kaktüslerimin adlarını araştırdım. Bazı tahminlerd bulundum. Acaba bu tahminlerim doğru mu? Doğru değilse kaktüslerimin esas cins ve tür adını bilen arkadaşlar var mı?
Açıklayıcı olması için her kaktüsün yandan ve üstten olmak üzere iki fotoğrafını
veriyorum. Cins ve türleri hakkındaki taminlerim ise şöyle:
1A - 1B: Pachycereus pringlei olduğunu tahmin ediyorum.
2A - 2B: Cinsinin Ferocactus olduğunu tahmin ediyorum. Türü konusunda bir sonuca ulaşamadım.
3A - 3B: Ferocactus emoryi olduğunu tahmin ediyorum. (En sevdiğim kaktüsüm.)
NOT: 3. Kaktüsün (3A - 3B) fotoğrafları bir sonraki mesajda...
3. Kaktüsün fotoğrafları.
Aşağıda fotoğrafları bulunan kaktüslerimin adlarını araştırdım. Bazı tahminlerd bulundum. Acaba bu tahminlerim doğru mu? Doğru değilse kaktüslerimin esas cins ve tür adını bilen arkadaşlar var mı?
Açıklayıcı olması için her kaktüsün yandan ve üstten olmak üzere iki fotoğrafını
veriyorum. Cins ve türleri hakkındaki taminlerim ise şöyle:
1A - 1B: Pachycereus pringlei olduğunu tahmin ediyorum.
2A - 2B: Cinsinin Ferocactus olduğunu tahmin ediyorum. Türü konusunda bir sonuca ulaşamadım.
3A - 3B: Ferocactus emoryi olduğunu tahmin ediyorum. (En sevdiğim kaktüsüm.)
NOT: 3. Kaktüsün (3A - 3B) fotoğrafları bir sonraki mesajda...
Sevgili kagan,
2A-2B icin buraya (http://images.google.com/images?q=Ferocactus+glaucescens+&ndsp=20&svnum=10&um=1&hl=en&rls=com.microsoft:en-us:IE-SearchBox&rlz=1I7GGLR&start=40&sa=N) bakabilirsin.
Saygilar.
Resimlerini gönderdiğim kaktüslerden 2 numaralı olanının bilimsel adının Ferocactus glaucescens olduğunu sevgili Uyar11'in yardımıyla öğrendim.
Bu arada rastlantı sonucu, 3 numaralı kaktüsün Ferocactus emoryi değil de Ferocactus latispinus (sinonim: Ferocactus recurvus v. greenwoodii) olduğunu da keşfettim.
Onlara elimden geldiğince iyi bakmaya çalışıyorum. Aslında kaktüsler öyle pek fazla bakım da istemiyor. Düzenli ve periyodik olarak yaptığım "fungusit", "oksijenli su" ve "aspirin + B vitamini" uygulamasının çok yararlı olduğunu düşünüyorum.
Kaktüs yetiştiriciliği ciddi derecede tiryakilik yapıyor. Şu andaki kaktüs ve sukkulentlerimin toplam sayısı 42. Yerim olsa idi sayıyı daha artırırdım.
Bu arada senin kaktüs ve sukkulentlerin de çok güzeller ve çok iyi durumdalar. Gönderdiğin fotoğraflardan takip ediyorum...
Bildiğim kadarıyla Ferocactus cinsinde yer alan kaktüs türleri (bazı örnekler dışında) genellikle tohumdan üretiliyor.
kaktüsçü
09-10-2007, 20:48
Herkese merhaba,
Dün yeni bir kaktüs aldım. Rebutia arıyordum ama bulamayınca bu tür hoşma gitti. Birisi bana adını yazabilir mi acaba???
kaktüsçü
09-10-2007, 20:51
Bu da benim diğer kaktüsüm...;););)
Herkese merhaba,
Dün yeni bir kaktüs aldım. Rebutia arıyordum ama bulamayınca bu tür hoşma gitti. Birisi bana adını yazabilir mi acaba???
Sevgili kaktuscu,
kaktusunun cinsi, Mammillaria ernestii (http://images.google.nl/images?svnum=10&um=1&hl=nl&rls=GGGL%2CGGGL%3A2006-36%2CGGGL%3Anl&q=Mammillaria++ernestii&btnG=Afbeeldingen+zoeken). Top seklinde olusuna aldanma, aslinda uzayan bir mammillariya cinsi. Herhalde ya tohumdan yetistirme **** tepesinden kesilmis yan surgunler vermis.
Saygilar.
kaktüsçü
13-10-2007, 16:38
Herkese merhaba;
Kaktüs yetiştirmek gerçekten bağımlılık yapıyor. Üçüncü kaktüsümü aldım. Epey büyük bir şey. Hangi tür olduğunu çok merak ediyorum. Birisi bana yazabilir mi??? Ayrıca başka bir sorum daha olacak. Kaktüsümün kenarlarındaki küçük sürgünleri (kırmızı renkle gösterdim) yeni bir saksıya eksem olumlu sonuç verir mi? Gerçi bazılarının toprakla bağlantısı yok ama birkaç tanesi iyi görünüyor. Ne yapmalıyım?
Kaktüsünüzün cins ve tür adı Echinopsis oxygona. Aynı cins ve türden bende de var. Yanından bolca piç (bu sürgünlere piç diyorlar :p) verir. Bunları kaktüsten ayırıp kolayca köklendirebilirsiniz.
Ana kaktüsten ayırdıktan sonra birkaç gün ılık ve kuru bir yerde bekletin. Ana kaktüsten ayrılan alt kısmının rengi koyulaşınca içinde kaktüs toprağı bulunan bir saksıya dikin. Kolayca köklenecektir.
Hemen güneş altına çıkarmayın. Kökleninceye değin bekleyin. Köklenip köklenmediğini anlamak için kaktüsü çok hafifçe yerinden oynatmaya çalışın. Kaktüs direnç gösterirse köklenmiş demektir. Elbette bu köklenme kontrolünü ikide bir yapmayın ki kök tutması sekteye uğramasın. Ayrıca tam güneş altına hemen çıkarmayın, bunu alıştıra alıştıra yapın.
Bütün bu saydıklarımı şimdi değil, baharda havalar ısınmaya başlayınca yapın.
Echinopsis oxygona, uyum yeteneği yüksek olan, yetiştirmesi ve bakımı çok kolay bir türdür.
Bu da benim Echinopsis oxygona ve piç denilen yavruları...
mehtap051
17-10-2007, 21:34
bu kaktüslerin adını biliyormusunuz?
mehtap051
17-10-2007, 21:36
http://img156.imageshack.us/img156/1180/pic0001af8.jpg
Birde bu kaktüsün adını öğrenebilirmiyim
Taner Angay
18-10-2007, 19:25
Merhaba
No.1: Opuntia microdays
No.2: Chamaecereus silvestrii
Diğerlerinin tek tek ve daha net resmini çekerseniz tanıyabilirim sanıyorum.
Taner Angay
Mucip Gürbüz
18-10-2007, 19:30
Merhaba
No.1: Opuntia microdays
No.2: Chamaecereus silvestrii
Diğerlerinin tek tek ve daha net resmini çekerseniz tanıyabilirim sanıyorum.
Taner Angay
Taner bey, siteye hoş geldiniz
Kaktüsland/ Yalova
Bunlar da benim kaktüslerim. Hepsi kaktüs mü bilmiyorum. Adları konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
1. resim: Mayıs ayında açıyor. Adı Atlas sanırım.
2. resim: Ocak ayında açıyor. Adını bilmiyorum.
3. resim: 12 senelik kaktüsüm. Adını bilmiyorum. Şimdiye kadar hiç çiçek açmadı.
4. resim: Adını bilmiyorum. Şimdiye kadar hiç çiçek açmadı.
5. resim: Adını bilmiyorum. Şimdiye kadar hiç çiçek açmadı.
Sebahattin Sargın
18-10-2007, 21:25
1. Resim: Atlas Kaktüsü
2. Resim: Yılbaşı Çiçeği dedikleri tür
5. Resim: Sarısabır sanırım, çiçek açmaz diye biliyorum.
Bir amatör olarak tanımladım, ustalarımız doğrularını ileticeklerdir size efendim...
Sevgiler ;)
sinaninci1
18-10-2007, 21:35
Ben hala kesin emin degilim 1 nolu atlasmi yoksa yilbasimi.
Burda 1 nolu cicege yilbasi cicegi diyorlar 2 noluyada atlas
Sarı Sabır'ı google'da araştırdım. Zambakgiller familyasındanmış. Öteki adı Aloe vera imiş. Çiçek de açıyormuş.
Sebahattin Sargın
18-10-2007, 21:49
Sinan Bey 1. resimdeki atlas buna eminim, yıllardır yetiştiriyorum. Tabi bu sene hastalıklardan çoğu gitti o ayrı :(. 2. resimdeki ise yılbaşı sanırım, kaktüs başlığında bu konuda gerekli bilgiler var. Bakalım ustalarımız ne diyecek....
Polaskia isimli yeni kaktüsüm acaba çiçek açar mı? Bilen var mı? :rolleyes:
yeni aldığım 3 kaktüsün isimlerini bulamıyorum..
en sağdaki escobaria zilzinia mıdır acaba (mamilarialarada benziyo) yoksa escobaria cubensis midir? onu benzettim en azından bir şeye ama ortadaki tüylü olanı hiç bir türe benzetemedim..:confused:
soldakide gymnocalcium mu,discocatus mu türler mi çok benziyor yoksa ben mi ayıramıyorum:(
Bu kaktüsün adını biliyo musunuz acaba? Selanik'te Atatürk 'ün doğduğu evin bahçesinden bir fotograftır. Sizlerle paylaşmak istedim :)
Mucip Gürbüz
02-11-2007, 22:39
Agave americana
Sebahattin Sargın
04-11-2007, 14:50
Bunlar adını bilmediğim kaktüslerim, bilen arkadaşlarımızın yardımlarını bekliyorum...
23767
23768
23769
Sevgiler ;)
En alttaki Echinopsis oxygona.
linke de baktım kaktüsrehberinde de aradım ben bu kaktüsün türünü bulamadım.. bunun dikenlerinin yanından çıkardığı tüyleri var resmen.. bilen gören varsa ismini verebilir mi acaba?
mehtap051
06-11-2007, 19:00
the engine rica ederim.kaktüsleri çok seviyorum.bu siteyede sık sık girerek kaktüs çeşitlerine bakıyorum.bende en çok oreocereusa benzettim ama iki kaktüsüde görmeni istedim.kaktüsünü güle güle büyüt.eminim büyüdükçe tüylenecek.
arkadaşlar ben bauhause dan bir kaktus aldım 2.25 ye çok şirin tatlı küçük ve 2 tanede çiçeği var acaba türü nedir?
http://img232.imageshack.us/img232/7815/s5000371bf4.jpg
http://img209.imageshack.us/img209/2622/s5000372sr3.jpg
Resimler çok bulanık.Muhtemelen mammillaria ikisi de ancak mammillaria ailesi o kadar geniş ki işin zor.Linkten bir başla istersen.Bakalım bulabilecek misin? :(
http://www.mammillarias.net/gallery/mammillaria_list.php?lg=uk
Bu kaktüs Hildewintera aureispina (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=154991&postcount=24)mı acaba? Teşekkürler.
menekşemehtap
21-11-2007, 14:22
Ataserin gönderdiği bitki sanırım bir kaktüs ama ismini bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz?
mehtap051
21-11-2007, 15:46
Bu kaktüslerin adı nedir?Çiçek açar mı?
Merhaba,
Sn. Mehtap051 çok emin değilim ama 3. resimdeki kaktüsünüz bu resimdeki ile aynı gibi geldi bana ve aynısı diyorsanız iyi haber çok hoş minik beyaz ya da pembe renklerde çiçek açabilir demek oluyor.Diğer ikisi de yine mammillaria olabilir.
Vildan Sönmez
22-11-2007, 12:31
202 nolu mesajdaki fotoğraf bu kaktüslerimi hatırlattı. Beyaz ve pembe dikenleri dikkatimi çekince almıştım.
mehtap051
26-11-2007, 20:05
İlkin bu işaretlediğim yerlerden keseyim mi?Birde bıçakla kesiliyor değil mi?Bu kaktüsü aldığımda kaktüsün kendi şekli zannetmiştim.Hiç güneşsiz kaldığı aklıma gelmemişti.Kaktüs aydınlık fakat güneş görmeyen bir yerdeydi.
Mammillaria Guelzowiana.Antalyalı kendisi :rolleyes: Taner Angay Beyden gelmişti.
rocky_balik
04-12-2007, 21:38
herkese merhaba.ben aranıza bugün katıldım. kaktüsler hakkında ayrıntılı bilgiye sahip olmasamda evimde 4 çeşit kaktüsüm var.çeşitlerini hala öğrenemedim. size bir tanesinin resmini gönderiyorum ve bu konuda da yardımılarınızı bekliyorum. kaktüsüm yaprak dökmeye başladı.mevsim itibariyle döktüğünü düşünmek istiyorum ama annem benden habersiz su vermiş bolca .sebeb bu da olabilir.
tanermurat
14-12-2007, 21:39
Selam hepinize,bendede kaktüs merakı başladı,ama beğenerek aldığım bu iki kaktüsümün adlarını ve türlerini bana söyleyebilirseniz sevinirim.Uzun zamandır forumları dikkatle okumaya çalışıyorum,site yöneticileride herhalde farkettiler ve mail yollamışlar yazışmalara katılmam için .Onlarada ayrıca ilgileri için teşekkür ederim.İyi akşamlar.
Sayın tanermurat,
Alttaki kaktüsünüz opuntia erinacea,üstteki ise notocactus cinsi.
kaktüsçü
23-12-2007, 16:32
Sevgili kaktuscu,
kaktusunun cinsi, Mammillaria ernestii (http://images.google.nl/images?svnum=10&um=1&hl=nl&rls=GGGL%2CGGGL%3A2006-36%2CGGGL%3Anl&q=Mammillaria++ernestii&btnG=Afbeeldingen+zoeken). Top seklinde olusuna aldanma, aslinda uzayan bir mammillariya cinsi. Herhalde ya tohumdan yetistirme **** tepesinden kesilmis yan surgunler vermis.
Saygilar.
Sayın Uyar11, bu cinsle ilgili size bir sorum olacak. Acaba ilkbahara doğru havalar ısındığında bu 6 kardeşi birbirinden ayırsam onlara kötülük mü yapmış olurum? Bir tanesinin hasta olduğundan şüpheleniyorum. Dikenleri çok güçsüz ve hemen kopuyor. Diğerlerine de bulaşmasından korkuyorum.
sinaninci1
31-12-2007, 16:11
Bu kaktüsü tanıyan varmı? Üzüm salkımı gibi.
http://www.agaclar.net/galeri/showimage.php?i=13568&c=585
Sinan Bey o kaktüs Chamaecereus türü olsa gerek... ;)
Sinan Bey o kaktüs Chamaecereus türü olsa gerek... ;)
Aynen öyle,
Sevgili İlkin nin de yazdıgı gibi, bu bir Chamaecereus sılvestrii (http://http://images.google.nl/images?hl=tr&q=Chamaecereus+s%C4%B1lvestrii&um=1&ie=UTF-8&sa=N&tab=wi)
Saygılar.
arkadaşlar bu kaktsün adı nedir ve bir çiçek amçmış fotosunuı koyarmısınız ayrıca bu kaktüs hızlı büyüyen bir türmüdür. ve 1 sorum daha var ben bu kakttüse aşılama yapacağım ama bunun üstüne yapacağım parça dahabüyük bir sorun olabilirmi
menekşemehtap
08-01-2008, 17:48
Sevgili eyup007 kaktüsünün ismi Pilosocereus azureus **** sanırım Pilosocereus pachycladus bu isimler altında karşılaştırma yap, resim çok iyi olmadığı için net bir şey diyemiyorum.Aşılama hakkında da pek bir bilgim yok.
Bu kaktüs marketten alınma ve oldukça büyük. Adını bilen var mı?
menekşemehtap
08-01-2008, 21:44
Sevgili sempe kaktüsünüzün adı Cereus peruvianus Var. Monstruosus.
Karşılaştırma yapmanız içinde link veriyorum.
http://www.arianecactus.be/plantenlijst.php?taal=en
kaktüsçü
23-01-2008, 19:28
Herkese merhaba,
Geçenlerde yeni bir kaktüs aldım; ama türünü bilmiyorum. Yardımcı olabilir misiniz?
NOT: Resim, sevgili İlkin'in bir mesajından alıntıdır...
;)
Kaktüsün adı matucana madisoniorum. Çok güzel büyükçe kırmızı **** beyaz çiçek açıyor.
Vildan Sönmez
24-01-2008, 13:54
Ben de adını öğrenmiş oldum.:)
;)
Kaktüsün adı matucana madisoniorum. Çok güzel büyükçe kırmızı **** beyaz çiçek açıyor.
kaptankartal
28-01-2008, 16:04
Merhaba, ben yeni buldum sizleri tüm sitede bakıp okuyup geziyorum. Ne güzel.Bizim evde belki 10 belki 16 yıllık kaktüsümüz bir kenarda durdu, durdu. Yıllarca çiçek açmadı. Bir yaz günü sabahı birden çığlık atarak ev halkını balkona çağırdık. Güzelim bir çiçek bize bakıyordu yıllardan sonra . Şimdi yılda bir açıyor ve bir gün sonra gidiyor. selamlar sevgiler.
kaktüsçü
29-01-2008, 19:21
Bu bir Echinopsis Oxygona. Aynı türden bende de var. İnşallah benimki de böyle güzel bir çiçek açar...
Buket Aknar
06-02-2008, 17:32
Sevgili arkadaşlar; bir akrabam bana, üzeri hatırı sayılır derecede dikenli, minik kırmızı çiçekleri ve yeşil yaprakları (şu anda yeşil yaprakları hemen hemen yok daha sonra yapraklanacakmış) olan bir bitki çeliği verdi. Dikenli olduğu için doğrudan forumun kaktüs bölümündeki bu başlığı baştan sona taradım ancak buna rağmen ismi hakkında bir bilgi bulamadım. Belki de kaktüs değil ama umarım bir bilen çıkar da bana yardımcı olur. Şimdiden teşekkürler.
Sebahattin Sargın
06-02-2008, 17:45
Buket Hanım ben Euphorbia milii (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5285)'ye benzettim. Bir bakın isterseniz...
Buket Aknar
07-02-2008, 13:58
Sevgili Sebo ;çok teşekkür ediyorum. Verdiğin bilgi doğrultusunda inceledim ve ben de Euphorbia milii olduğundan emin oldum.
Sevgili Zeonka, bugün güzelce diktim ve beklemeye başladım. Umarım tutar da büyütürüm. Bu arada Kıbrıs'ta buna "İspanyol Kaktüsü" deniyormuş onu da öğrendim.
Merhaba bitki dostları, yeni edindiğim kaktüsün tür adının Pachycereus pringlei olduğunu düşünüyorum acaba öyle midir ? Teşekkür ederim şimdiden :)
Merhaba bitki dostları, yeni edindiğim kaktüsün tür adının Pachycereus pringlei olduğunu düşünüyorum acaba öyle midir ? Teşekkür ederim şimdiden :)
Bence değil onun dikenleri daha uzun gibi.. Diken dipleri de benzmiyor.
http://www.enter.net/~mpk2/succulents/P-pringlei.jpg
Bence değil onun dikenleri daha uzun gibi.. Diken dipleri de benzmiyor.
http://www.enter.net/~mpk2/succulents/P-pringlei.jpg
Evet haklısınız araştırmaya devam ediyorum bulamadım bir türlü malesef.
merhabalar,
Bende kendime yeni bir kaktüs aldım. Biraz araştırdım ama türünü öğrenemedim acaba bileniniz varsa yardımcı olabilirmisiniz. Aldığım yer kaktüsün hollandadan ithal edildiğini söylemişti. Resmi aşağıda teşekkürler...
Kaktüsüm (http://img228.imageshack.us/my.php?image=dsc00273yk4.jpg)
Sn bcurgul kaktüsünüz Opuntia subulata monstrose sanki.
İklimsiz
08-03-2008, 20:23
Sevgili iklimsiz bundan bende de var, 10 yıl oldu herhalde alalı. Biri kapının önüne koyuvermiş, arkadaşımda ben seviyorum diye bana getirmişti. Henüz çiçeğini göremedim:(. Yanılmıyorsam halk arasında kaynana topuzu diye biliniyor.
echinopsis ama alt türünü bilemiyorum..
Bu kaktüsün adını biliyormusunuz:confused: Uzun ve geniş yaprakları var, şimdilik küçük bir saksıya diktim daha sonra değiştireceğim.
32058
İklimsiz
17-03-2008, 11:44
Adını bilmediğim bu kaktüsüm, çok ayıp ama bak ben sana ne güzellikler sunuyorum diyor:p
Bu kaktüsün adını bilen var mı arkadaşlar? Tipi çok sıradan ama ismini bir türlü bulamadım..
http://img209.imageshack.us/img209/4316/sany0015pg2.th.jpg (http://img209.imageshack.us/my.php?image=sany0015pg2.jpg)
av.gözde
14-04-2008, 14:38
teşekkürler :) link vermiştim olmamış ama şimdi yüklendi sanırım.. ;)
Merhaba,
Caretta nın gönderdiği kaktüs ve sukkulent karmam:D Adlarını bilmiyorum ama bana yardımcı olursanız sevinirim. Mini mini saksılar buldum hafta sonuna doğru ayrı ayrı saksıları olacak. Hadi hayırlısı :D
En alttakini de koçtaştan aldım ama çiçeğini söktüm. Biraz zarar gördü. Bakalım ne olacak??
Resimleri bir defa yükledim ama karıştı. Sildim mesajı kabul etmedi. Şimdide ayrı ayrı göndermeyi deniyorum. Bakalım nasıl olacak?
Bu da başka açıdan:
Gerçi açıyla derdim yok da belki bu resimler düzgün çıkar diye ekliyorum :D
Sn. Tuba güzel kaktüsleriniz hayırlı olsun güle güle büyütün.Ben kaktüslerin isimlerini bilmiyorum ama dikkatimi çeken (eğer yanlış görmüyorsam) en son resimdeki sağ köşedeki bir yılbaşı çiçeği olması gerekiyor.Yalnız tırtıklı kenarlarının yukarı bakması gerekir. Acaba dikim işlemini ters yapmış olabilirmisiniz?
:eek: ters mi? Eve gidince kontrol edeyim: Çiçek açtı burada bakın: http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=225772&postcount=168
Sayın Zeonka , haklısınız galiba..
Çeliklerin içinde yılbaşı çiçeği de vardı ama ancak siz söyleyince farkettim resimdekini..
Sn. Tuba , bir bakmak lazım tırtıklı taraflar yukarı mı bakıyor..? Resimdeki aşağıya doğru bakıyor da..Bu arada Zeonka'yı da tebrik ederim dikkatinden dolayı..
Bir de 3 zayıf dal olan, pembe açan toprak örtücüyü beraber aynı yönde ve uçları saksıdan sarkacak şekilde dikermisiniz..
bitkici_volkan
26-04-2008, 15:58
merhablar elimde olan kaktüs resimlerini buraya koydum bu kaktüslerin isimlerini bilmiyorum yardımcı olabilirmisiniz? şimdiden teşekkürler
bitkici_volkan
26-04-2008, 16:00
işte resimler
bitkici_volkan
26-04-2008, 16:04
devamı
http://www.agaclar.net/galeri/files/26222-dsc08962.jpg
Merhaba anyno hoşgeldiniz,
Kaktüsünüz Gymnocalycium mihanovichii... Çok şirin bir saksısı varmış. :)
Sn. Bitkici Volkan,
Resimler oldukça bulanık...
288. mesajdakiler:
1- Opuntia microdasys
2- Pilocereus bradei
289. mesajdakiler:
1-Bulanık
2- "
3-Mammillaria elongata( tahmini )
4-Clinderopuntia subulata
Selamlar peki benim kaktüsümün adını bilen var mı? 30 sayfayı aradım sitelere de baktım ama bulamadım. Hatta üzerinde çiçeği de var.
İklimsiz
01-05-2008, 12:52
Bu bir sukulent. Haworthia coarctata olduğunu düşünüyorum.
Doğru tahmin.:)Haworthia coarctata
bitkici_volkan
02-05-2008, 15:07
sayın minka
teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için bulanık olan fotografları tekrar çekip göndereceğimfotoğraf makinam tamirden gelince :)
İklimsiz
10-05-2008, 19:03
Bu kaktüsü az evvel çocukların odasını temizlerken, dolapta buldum. Malum, yarın anneler günü:p
Kendileri şu an, Trabzonspor-Fenerbahçe maçındalar. Aceleyle resimlerini çekip, adını sormak istedim. Dikenleri oldukça yumuşak, resimden başka da ipucu yok. Adı nedir acaba?
izzeterisen
11-05-2008, 20:26
Ben de tüm annelerin gününü kutluyorum
Bu gün bahçemdeki bir kaktüs ilk defa çiçek açtı. Bu kaktüsü galeriye yüklemek istiyordum ama adının ne olduğunu bulamadım.
Yardımlarınızla adını tespit ettikten sonra yüklemek istiyorum.
Teşekkürler.
36844
Sevgili izzeterisen,
Kaktusunuz bir Trichocereus turu, bunlara Echinopsis de denebiliyor. Bu turun bir melezi olmali.
Saygilar,
izzeterisen
12-05-2008, 12:12
Çok teşekkür ederim.
Trichocereus sp. olarak galeriye ekliyorum.
izzeterisen
12-05-2008, 14:26
Sayın İzzeterişen, bu kaktüs Muğlanın hangi ilçesindeki bahçede bir açıklasanız, belki yolumuz düşer :)
Ortaca Sn caretta
beklerim
izzeterisen
12-05-2008, 17:23
muğla Bölümüne girip Ortaca'da olduğumu yazmıştım.
Sanırım sayımız çok az.
Olabilir.
Arkadaşlar isimlerini bilmediğim kaktüslerim var acaba bunların isimlerini bilen varmı?:(
gultekin2017
27-06-2008, 19:19
kaktüsümün cinsi nedir bilen arkadaşlardan destek bekliyorum
1. Opuntia cinsi,
5. Adromischus mammillaris,
12. ve 13. ü de Mammillaria'ya
benziyor ama hepsi benim tahminim, bir bilenden öğrenmek daha doğru olur.
paratoner
29-06-2008, 13:28
41917
paratoner
29-06-2008, 13:34
41918
kaktusyus
12-08-2008, 09:28
merhabalar
bi arkadaşımdan hediye olarak kaktüs geldi söylemesi ayıp :) fakat türünü tam çözemedim, cereus ailesinin bi türüne benziyor. yardımcı olursanız sevinirim. isim hanesi boş kaldı uydurma bişeyde yazmak istemedim.
cereus ?? (http://www.ugurlu.co.uk/cactus_01.jpg)
cereus ?? (http://www.ugurlu.co.uk/cactus_02.jpg)
Bu kaktüsüm acaba yılan kaktüsü mü? Küçücüktü gittikçe uzuyor, acaba güneşe mi uzanmaya çalışıyor, yoksa yılan kaktüsü mü?
tolgahann
04-10-2008, 20:45
arkadaşlar bu kaktüsü benim bitki delisi olduğumu bilen bir arkadaş hediye etti. acaba ne türüdür?
48763
arkadaşlar bu bir kaynana topuzuymuş:)
Bu kaktüsüm acaba yılan kaktüsü mü? Küçücüktü gittikçe uzuyor, acaba güneşe mi uzanmaya çalışıyor, yoksa yılan kaktüsü mü?
O bir yılan kaktüsü sevgili fevziye. Gözünüz gibi bakın. Güle güle büyütün.
herkese merhaba ;
Arkadaslar resimleri ekte olan kaktüsümün türünü, toprak, iklim isteklerini vb. ve en önemlisi nasıl coğaltabileceğim konusunda beni bilgilendirebilir misiniz ?
Merhaba,
fotoğrafından tanıdığımız bir kaktüsün o olup olmadığını nasıl kesin olarak anlayabiliriz? mesela aşılamak için çok kullanılan Trichocereus pachanoi türüne çok benzer başka bir kaktüs olabilir mi?
büyük marketlerde kaktüsleri satarken isimleri yazmıyor. bu nedenle tam emin olamıyorum. Trichocereus pachanoi almak istiyorum ama satın almaya da güvenemiyorum.
sizce nasıl bir yol izlemeliyim? yani ,profesyonelce bir kaktüsü nasıl tanıyabilirim?
Sayın emre benim size önerim sadece kaktüs satan kişilerden kaktüs almanız yönünde. Hem böyle yaparsanız istediğiniz kaktüse ulaşırsınız. Profesyonel kişilerden yardım almış olursunuz. Sitede Taner Angay ismini aratırsanız karşınıza çıkan sonuçlara bakarak bir fikir edinebilirsiniz.
teşekkür ederim cybel. bu arada araştırırken de kaktüsleri tam olarak ayırabilmek için çiçeklerine bakmak gerektiğini öğrendim. dikenli gövdesi yanıltıcı olsa da çiçekleri çok farklı oluyormuş. :)
Cgrturka
29-10-2008, 18:45
benim kaktüsümün adı ne?yardımcı olana çok teşekkürler.
51241
hakan_73
30-10-2008, 00:27
Tek bir dilim üzerinden, kaç kol birden atmış. maşallah çok sağlıklı görünüyor.;)Kaktüsün en alt dilimine göre, saksı biraz büyük galiba.çok dikkatli sulayın bence oalttaki dilimi çürütebilirsiniz.:rolleyes:
Sayın Cgrturka, kaktüsünüzü ismi Opuntia jamaicensis.
Cgrturka
31-10-2008, 17:38
ilkin,hakan 73 ve nariel çok teşekkür ederim.kayanana dilini duymuştum ama ona sahip olduğumu bilmiyordum.hakan73 çok haklısınız,sizce kaç günde bir ne kadar sulayayım.(kışın balkonda duruyor ve hiç güneş görmüyor,yazın çatıda,sürekli güneşte)
hakan_73
31-10-2008, 17:57
Kışın balkondaysa ve hiç güneş görmüyorsa ,bence ayda birkere oda toprağı iyice kurumuşsa çok az miktarda verebilirsiniz.benimde var aynısından ama şimdiden içeriye aldım.kışın donabilir diye korkuyorum.bursada kışın bazı geceler don olabiliyor.
Cgrturka
31-10-2008, 18:35
Peki kaktüsümü budamalımıyım sizce?
hakan_73
02-11-2008, 00:29
Siz bilirsiniz. bence böylede güzel ama saksısı biraz büyük gibi, kışın suyuna dikkat edin.birde eğer budarsanız ,bu mevsimde değilde yazın yapın bu işi.
Cgrturka
02-11-2008, 16:43
Tamam.Çok teşekkürler.
şehri-yar
04-11-2008, 21:47
merhaba arkadaşlar. acaba bu kaktüsün adı nedir?bilen var mı?yardımcı olursanız çok sevineceğim.teşekkürler...
Sayın şehri-yar sanırım kaktüsünüzün adı süt ağacı. Bu linke bakarsanız daha detaylı bilgi bulabirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4269
Orkun Kırcı
04-11-2008, 22:42
Bundan burada öğretmenevinde var. Sanırım yaşça benden büyük o kadar kalın ve uzun ki görmeniz gerek. :)) Ben böyle bişey görmedim... Tabii hemen ucundan minicik aşırdım :)))
şehri-yar
05-11-2008, 07:45
cevabınız için çok teşekkür ederim.beni büyük bi meraktan kurtardınız:)
Geçenlerde misafirliğe gittiğim bir ark. işyerinin balkonunda suyun için yüzmeye başlamış bir saksı gördüm artık kaktüsler çürümeye başlamıştı dayanamadım bir parçasını koparıp ofisime getirdim. O an küçük bir kupaya ektim. Öncelikle kupada kaktüsüm tutarmı, büyürmü. İkincisi ismi ve bakımı konusunda bana yardımcı olurmusunuz .
Kaktüsün adı Opuntia microdasys... Şimdi kışa girdiğimiz için sulama yapmayın çok fazla. Pencere kenarında hafif ılık bir ortamda dursun. İlkbahar'ın gelişi ile birlikte köklenmeye de başlar kaktüsünüz. Yaz gelince haftada bir sularsınız havaların sıcaklığına göre. Tabağında da su bırakmayın.
Bu kaktüsüm bir müşterimden geldi bugün adı acaba Aporocactus flagelliformis mi?
54721
54722
tropikana
03-12-2008, 17:52
Kaynana parmağı..
Teşekkür ederim Sayın Tropicana..
hakan_73
03-12-2008, 18:27
Ay aman allahım nekadar güzel, güle güle büyütün sayın minem ,:) :):)
En çok sevdiğim tür ,geçen gün banada sağolsun mehtap hanımdan küçük bir çelik gelmişti.
Umarım bukadar dolgun forumlu bir tane bende bulabilirim. :)
(hatta en büyük hayalim diyebilirim.) oyüzden çok çok şanslısınız, çok güzel bir hediye , sağlıkla büyütün .;)
Çok teşekkür ederim Sayın Hakan73... İnşallah çiçeklerinide görürüm..
mehtap gürbüz
03-12-2008, 22:30
Merhaba Minem.
Maalesef kaktüsünüz chamacereus silvestri, aporocactüsün diken yapısı daha farklıdır. Disocactus olarak araştırırsanız farkı göreceksiniz.
Çok teşekkür ederim Mehtap Hanım. Üzerinde o kadar çok parçası var ki. Dökülenler bile mıknatıs gibi üzerine yapışıp kalmış. İnşallah çiçek de açar. Nedense çiçek açmasını çok istiyorum :)
hakan_73
05-12-2008, 01:47
Çiçek açmasa bile kendi güzellği yeter sayın minem ,bunlarda benimkiler ,Akşam çektiğim için ışığı ayarlayamadım.hepsi mehtap hanımdan gelenler. küçük saksılarda tek tek sevmediğim için şimdilik aranjman şeklinde beraberler .umarım birbirlerinin yaşamasını engellemezler.
hakan_73
05-12-2008, 01:59
Minik yılanımı tek saksıya alırsam daha iyi gelişir galiba.Aşağıdakilerde sukkulentlerim.
hakan_73
05-12-2008, 02:06
Adenium hızla yaprak döktü mehtap hanım .2 defa birkaç gün arayla fungusit verdim .saksı değişimi yaparken kökler zedelendi belki ondandır.
Şimdi kendisini toparlamasını bekliyorum.Umarım iyileşir.
hakan_73
05-12-2008, 02:23
Buda tilki kuyruğum, kendisini bayağı toparlamaya başladı.sağolsun mehtap hanımdan hediye geldi.
Umarım bu resimler için uyarı almam.inşallah yanlış başlık kullanmamışımdır.yılan kaktüsünü yüklerken ,hepsini aynı başlığa yükledim ama hayırlısı:);)
Sn Hakan73, Benim Adeniumların da büyük kısmında yaprak dökülmesi başladı. Üstelik sizin gibi saksı değişimi de yapmadım. Dışarıdan iç ortama alınca oldu.
Bu gün Koçtaştan aldığım bu sevimli kaktüsün adı nedir?.
Sebahattin Sargın
05-12-2008, 15:12
Habibe hanım sanırım bu güzel kaktüsün üzerindeki çiçekler gerçek değil, slikonla yapıştırılmış. Bir inceleyin isterseniz...
Yapıştırma kuru çiçeklerin yanı sıra. Yetersiz ışık şartlarında, gereksiz sulamadan kaynaklanan deformasyonlar da görüyorum.O açık yeşil uçlardaki uzamalar bundan olsa gerek.Acilen Aydınlık bir yere koyun ve kesinlikle sulamayın kendini toparlasın biraz.
Sebahattin Sargın
05-12-2008, 16:07
Engin Bey;
Saksı değişimi yapıp uygun bir toprak karışımına alsa daha iyi olamaz mı acaba, ne dersiniz?
Engin Bey;
Saksı değişimi yapıp uygun bir toprak karışımına alsa daha iyi olamaz mı acaba, ne dersiniz?
Ben olsam hemen değiştirirdim.Marketlerde satılanların tamamı sadece torf içerisinde ve kaktüs gelişimi için iyi bir malzeme değil maalesef.
Ben bol ponzayla karıştırıyorum torfu,geçirgen ve havadar hale getiriyorum. İçerisine az miktarda kırmızı toprakta karıştırılabilir.Bir büyük boy saksıyla değiştiriyorum.
Şu anda sulama, dolayısıyla büyüme sezonu olmadığı için çokta acil gözükmüyor aslında.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.