View Full Version : Bu kaktüsün adı nedir? (2006-2014)
_kardelen_
02-12-2009, 15:41
Sevgili cenan, konu kaktüs çiçeklerine kayıyor tenkit yemiyelim :( Bence bunu kaktüs çiçekleri başlığı altında konuşalım. (Tomurcuk değil mi o sarı olanlar :rolleyes:)
Mammillaria prolifera olduğunu düşünüyorum. Doğrumu acaba? Sevgili Berduray yollamıştı bana.
Sevgili Cenan kaktüsün çiçek açmış ve şimdi de tohumluk için meyvesini oluşturmuş.Bu tür kaktüs bende de var.Bende ki mart başı açmaya başlıyor ve temmuza kadar sürüyor.Bu sarı meyveler kırmızıya dönünce onları toplayıp içinde ki tohumları kurutup tohumdan üretimi deneyebilirsin.
Sevgili Fatih biz çiçeğin rengini bile yakıştırmıştık:D Acemilik işte ne diyelim:pyardımın için teşekkür ederim;)
Bu kaktüsümün ismi konusunda yardımcı olurmusunuz?
119194
Kaktüsün adı ve nasıl köklendireceğim konusunda yardımcı olur musunuz?
Sütlü bir kaktüs, 3-4 denememize rağmen başaramadık.
Sütün kurumasını bekleyip diktik, olmadı. Mevsim konusunda da bahar ve yazın denedik olmadı.
Sevgili Lale Hanım, kaktüsünüzün adı Euphorbia Aeruginosa. Küçük sarı sarı çiçekler açan bir kaktüs bu. Aynısından bende de var. Zaman itibari ile kışa girdiğimiz için fazla sulamamanız gerekmektedir. Köklenmesi için de hafif nemli bir toprağa dikin, ortamdaki sıcaklık ve nem yeterli ise kendiliğinden köklenecektir. Şimdilik köksüz olduğu için çok soğuk bir ortamda kalmasın bence. Bol ışık alan bir pencere önüne koyup ara ara çok az nemlendirebilirseniz toprağı bir ihtimal köklenme şansı artacaktır.
Sevgili Fatih senin kaktüsünün ismi de Tephrocactus Articulatus. Ona iyi bakarsan güzel beyaz çiçekler açtığını görürsün...
Teşekkür ederim sevgili İlkin.
Kaktüslerimin daha yeni aldım(sondaki hariç) ve adını merak ediyorum bilgilendirirseniz sevinirim.
Eser İlhan
29-12-2009, 18:03
Birinci resimdeki Ferocactus,üçüncüdeki ise bir Trichocereus diye düşünüyorum.İkinci hakkında bir varsayımım yok(acaba bir echinocereus olabilir mi? )
iel77 saol bilgilendirdiğin için.
2.resimdekinin adı ne olduğunu bilen var mı acaba?
Eser İlhan
30-12-2009, 08:17
Sevgili mfg34, sana ufak bir tavsiyem olacak :Ben olsam üzerine yapma çiçekler yapıştırılmış kaktüslerden almazdım. Çünkü hem doğallıkları bozulıyor, hem de bazen çiçekler tam tepe noktasına yapıştırıldığı için kaktüsler büyümede zorlanabiliyorlar. Selamlar :)
iel77 çok doru söylüyorsun çiçekli yapıştırılmış kaktüsleri kardeşim kendine almış bende sen bakamazsın diye odasından aldım kaktüsleri.Yoksa ben bir kere hata yaparak aldım daha kesinlikle almam.Geçen sene almıştım bir tane hala aynı boyda hiç değişmedi.
İrem Erdinç
08-01-2010, 17:01
İsimleri ve nereden alabileceğime dair fikri olanlardan bilgi istiyorum
oki_1655
08-01-2010, 17:39
Sevgili irem hanım 2. fotoğraftaki bitkiyi bilmiyorum ama ilk fotoğraftaki sukulentin ismi Crassula Barklyi.
Bunu antalyada serası olan Taner Bey den alabilirsiniz.Ben yılbaşından önce sorduğumda sanırım vardı ve haftaya bende siparişini vericem.
İrem Erdinç
09-01-2010, 10:19
Oki_1655 çok teşekkür ederim.
Bu minikleri bu gün aldım.Üzerinde yapışık çiçeklerii koparttım attım.O anda bir bayan alış-veriş sepetini doldurmuş bir çok kaktüsle kendisi söyleniyordu umarım evde çiçekleri dökülmez diye bende yanına gidip çiçekleri sahtee deyince ve birkaç ek bilgi verince bazılarını bıraktı.Gerçektende çiçekleri göz alıcıydı ama malesef büyüme noktalarına yapıştırılmış.
Konu uzamadan sormak istediğim şu;bu yavrularımın ismi nedir?
Bu konu baslıgı altındaki 622 mesajımda 1.resimdeki kaktüsünüz ile aynı kaktüsün adını sormuştum adı Ferocactus.
oki_1655
10-01-2010, 20:46
Sevgili kaktüs severler lütfen yardım edin.Elimdeki bazı kaktüslerin isimlerini bulamıyorum.Özellikle Fatih Bey herkese bu konuda çok yardımınz dokunuyor bunlarada bir el atarsanız çok sevinirim:o
1-121439
2-121440
3-121441
4-121442
5-121443
oki_1655
10-01-2010, 20:50
....
6-121444
7-121445
8-121446
9-121447
Şimdiden yardımcı olan herkese çok teşekkürler..
9 numaralı kaktüsün adı Cylindropuntia fulgida var. mammilata ( sanırım benim gönderdiğim.)
Kaynak:sera liliput
oki_1655
11-01-2010, 06:35
Evet Lale Hanım çok teşekkür ediyorum tekrar.
Ünal Çiçekçilikten alıdığım kaktüsler isimlerini merak ediyorum.Ünal çiçekliği tavsiye ederim sarıyer de ama süper bi yer hemde çok ekonomik.İsimler için Şimdiden teşekkür ederrim.
Eser İlhan
15-01-2010, 18:24
Sevgili Fatih,özellikle sukkulentlerden pek emin olamadım ama bana göre bitkilerin :
1-Aloe broomi (?)
2-Lithops
3-Cleistocactus
4-Astrophytum myriostigma
5- ----
6-Echeveria
7-Haworthia (?)
8-Aloe (?)
Emin olanmadıklarımın yanına (?) koydum.Cevap yazacak diğer arkadaşlar sayesinde hep beraber öğreniriz.
NOT: Ünal çiçekçilik çok profesyonel bir yer.İsimleri oradan öğrenemediniz mi?
günebakan
19-01-2010, 18:17
Bu kaktüsün adı nedir acaba?
122476
Eser İlhan
19-01-2010, 19:21
Bu kaktüsün adı nedir acaba?
Çiçek yapısına bakarak Echinocereus olabileceğini düşünüyorum ama emin değilim.
günebakan
19-01-2010, 19:45
Teşekkür ederim sayın İel77 Echinocereus muş:)
Eser İlhan
19-01-2010, 20:41
Teşekkür ederim sayın İel77 Echinocereus muş:)
Kaktüsün adına hangi kaynaktan ulaştınız? Ben de merak ettim :))
günebakan
19-01-2010, 20:44
Sizin yazdığınız isimle google de arayınca çıkıyor. Yani google sağolsun:)
_kardelen_
27-01-2010, 10:59
Bu kaktüslerimin isimlerini öğrenmek istiyorum.
1-123287
2-123288
3-123289 4-123290
5-123291
_kardelen_
27-01-2010, 11:01
Ve devamı...
1-123292 2-123293
3-123294 4-123295
Sayın oki_1655,
2, 5, 7 ve 8 nolu kaktüsleriniz Euphorbia türü olması gerek. Alt tür olarak bilemeyeceğim. Belki 1 nolu kaktüste aynı tür olabilir.
6 nolu kaktüsünüzde diken yapısı itibariyle benim avatarımdaki kaktüse benziyor. Ancak benim kaktüsümdeki etli çıkıntılar biraz daha uzun. Mammillaria cinsi. Alt türü bende bulamadım. Çıkıntıların kısalığı nedeniyle Mammillaria_compressa_curvispina gibi görünüyor.
Bu linkteki (http://www.kaktusresimleri.biz/) fotoğraflar yardımcı olabilir size.
Sayın kardelen
1 nolu kaktüsünüz Mammillaria_huajuapensis veya Mammillaria_polythele gibi görünüyor. 3 nolu kaktüsünüzde Mammillaria cinsi.
Yukarıda sayın oki_1655'e yazdığım mesajdaki linki sizede öneriyorum.
Ek. 642 nolu mesajınızdaki 4 nolu fotoğrafta bulunan (son) kaktüsünüz dikenlerinin rengi itibariyle bu linkte (http://www.eurocactus.nl/catalogus?action=viewCategory&categoryId=521390)1044 kod no ile yer alan mammillaria cinsine benziyor.
641 nolu mesajınız 5 nolu fotoğrafta yer alan ise lithops (taş kaktüsü), alt tür olarak bilmiyorum.
oki_1655
27-01-2010, 12:15
Sevgili Süleyman Abi.Yardımların için çok teşekkür ederim.Verdiğin bilgilerle aramaya devam edicem...
Sevgili Kardelen;641. mesajındaki 4.resimdeki kaktüsünün yerel adı " Kaynana Dili":D. 642. mesajdaki 1. resimdeki kaktüsünün ise, Kaynana yumruğu" :D
641/2.resmide "kaynana kırbacı" mı yapsak acaba:p
_kardelen_
28-01-2010, 14:06
Desenize kaynanam beni iyi sarmış...Kaynana yumruğu demek! (İsmini bilsem alır mıydım :p )
Yardımlarınız için teşekkür ederim arkadaşlar.
Eser İlhan
28-01-2010, 17:23
Merhaba kardelen, 642 no.lu mesajınızdaki 1 ve 2 no.lu kaktüslerin Echinopsis olduğunu düşünüyorum. 3 no.lu kaktüsünüz sanırım bir Notocactus. 4.sü Mamillaria elongata.Türkçede kaynana dili olarak geçen kaktüsün latince ismi de Opuntia :)) Karar vermek zor ama O.phaeacantha olduğunu düşündüm, Selamlar.
Arkadaşlar bunların isimleri koonusunda yardımcı olursanız sevinirim.Etiketsiz olarak bir bunlar kaldı.
Son iki resim.
Şimdiden yardım edenlere teşekkürler.
oki_1655
07-02-2010, 02:05
Sevgili fatih 650. mesajında 2. fotoğraftaki Sedum nussbaumerianum.şuan yaprakları nasıl bilmiyorum ama soğukta kızardığını biliyorum.bendeki sürekli evin içinde ve evde çok sıcak olduğundan hiç kızarmadı.3.fotoğraftaki ise Crassula Perforata.bendeki nerdeyse son nefesini vericek ama artık kurtaramıycam heralde.hatalı sulamadan dolayı tamamen kurudu nerdeyse.sadece bunları biliyorum sağlıkla büyütmeni dilerim.
Sevgili cemo'nun gönderdiği kaktüs tohumlarından bir tanesi böyle bir şey oldu ama ben hala kaktüs olduğundan şüpheliyim. Bilen ya da tanıyan var mı acaba?
Teşekkür ederim.
günebakan
19-02-2010, 11:18
Sayın Malbman sanırım yanılmıyorsam bu yeşeren leş kaktüs:)
Sevgili günebakan teşekkür ederim. Şimdi leş kaktüsü başlığına baktım. Orada da böyle filizler var ve Lale hanım da leş kaktüsü olduğunu söylemiş. 7 tane leş kaktüsüm vardı, 8 oldu öyleyse :p
venus_trap
19-02-2010, 14:38
resim nasıl yayınlaniyor benimde adını bilmediğim kaktüsüm var :S
Bu sayfadan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256) öğrenebilirsiniz sayın venus trap.
ninina84
20-02-2010, 18:19
Sn Kardelen ilk mesajınızdaki 5 nolu bitkinizin adı "Pleiospilos nelii" olmalı.
venus_trap
22-02-2010, 10:34
Bu sayfadan (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=6256) öğrenebilirsiniz sayın venus trap.
çok teşekkür ederim
:rolleyes:Merhaba arkadaşlar bende de 2 kaktüs var.Geçen hafta almıştım.Buradaki vermiş olduğunuz bilgilerden üzerindeki silikonla yapıştırılmış çiçeğin çıkarılması gerektiğini öğrendim ve çıkardım.Ancak hangi cins olduğunu bilmiyorum.Umarım banada yardımcı olursunuz.
Fatih bey 650. mesajdaki ilk resim bendeki Mammillaria heyderi ye benziyor. http://www.kaktusresimleri.biz/ adresinde istemediğiniz kadar kaktüs resim ve adları var.
ninina84
20-03-2010, 10:11
Kaktüs isimleri konusunda bilgili olan arkadaşlar ninina84/kaktüslerim başlığına da bir el atarlarsa sevinirim :) Birçok kişiden yardım istememe rağmen kaktüslerimi etiketleme konusunda bir arpa boyu yol gidebilmiş değilim. Bu başlığın altına 40 tane resim eklemek istemediğim için kendi başlığımı açtım. Herkese şimdiden teşekkürler.
Güngör Salman
21-03-2010, 00:09
Bu kaktüsün ismini bilen varmı? Teşekkürler.
Sevgili Güngör Hanım;
Kaktüsünüz Gymnocalycium Mihanovichii siz bunu ayrıpta mı köklendirdiniz yoksa köklü olarak mı aldınız?Bende bir kaç yavruyu ayırmayı düşünüyorumda sormak istedim?
Güngör Salman
21-03-2010, 11:53
Sevgili Fatih, henüz köklü değil bir arkadaşım kendi kaktüsünün yavrusunu verdi. Yavru dedimse yumruk kadar;) umarım köklenir. İsim için teşekkür ederim.
Merhaba, resimdeki kaktüsün cinsi hakkında sizlerden bilgi alabilir miyim? Elips şeklinde tepesinden basık.Şimdiden teşekkürler
Chlorophytum
05-05-2010, 00:02
Merhaba çiçek açmayan kaktüsün adını söyler misinz?
stapelia, leş kaktüsü
berduray isimli kullanıcıya teşekkürler.
Chlorophytum
08-05-2010, 14:05
Bu kaktüsümün adı nedir?çiçek açar mı yoksa öyle topurcuk gibi hep kalır mı?Sizce bir de saksısı ufak mı?
Ayşe Yıldız
09-06-2010, 10:59
Arkadaşımdan aldığım kaktüsün ilk denemesinde çürüttüm, tutturamadım. Benim için kaktüsünden kopan parçasını suya koymuş bir kaç gün sonra getirdi. Getirdiğinde biraz yumuşaktı halada öyle tutmasını çok istiyorum. Bardağa koyduktan sonra ucundan uzadığını söyledi. Minicikte kök uzantısı var gibiydi. Adını bilmiyorum eğer bilen varsa söylermisiniz. Ayrıca tutması için ne kadar su vermeliyim veya vermemelimiyim toprağı kuruyana kadar? 151195
Sayın ayse_afyonlu,
Kaktüsünüz atlas'a benziyor sanki. İsterseniz bu başlığın altına bir bakın. Bir de keşke suda bekletmeseydiniz. Başka bir çelik alma imkanınız varsa onu 2-3 gün kuru bir yerde bekletip sonra dikin ve çok fazla sulamayın. Umarım tutar :)
Güngör Salman
09-06-2010, 12:27
Atlas Çiçeği (Epiphyllum)
Ayşe Yıldız
09-06-2010, 23:56
Atlas çiçeği demek. Teşekkür ederim.Adını öğrendikten sonra baktım çiçekli olduklarını gördüm çok güzeller umarım çürümez. biraz yumuşak suda beklediği için toprağı çok hafif nemli bir süre su vermeyeceğim doğru mu yaparım acaba?
Ayşe Yıldız
14-06-2010, 07:22
Canım çok sıkıldı ve yazmak istedim sanırım en uygun yerde burası. Öncelikle taşınan kimseler için çok zordur çiçek yetiştirmesi.Ben çocukluğumdan beri çok severim anneminde çiçekleri çoktu. Babamın tayini çıkınca çiçekler uzun yola dayanamadılar. Çiçeklerin bazıları yolda bazılarıda hava değişikliğinden gittiğimiz yerde öldüler. Annem yemin etti birdaha çiçek bakmam diye. Üzüldü tabi.
Bende bu sene iyice hevese geldim, bizde taşınan biriyiz. Ama artık dayanamadım. Çiçeklerime aynı durum olmasını istemiyordum, evimde müsait değildi. Bu sene kaloriferli eve taşınınca 1çiçek, 2 çiçek, 3 çiçek ... derken çoğalıvermiş çiçeklerim. Halbuki bana hala az geliyorlar. Eşim biz giderken bu çiçekleri ne yapacaksın diyene kadaraz geliyordu. Biz yaz tatillerini evimizde geçirmiyoruz malesef. Okul kapanınca eşimin ailesinin yanına kendi ailemin yanına gidiyoruz. Ben az olduklarını düşünerek arabanın arka koltuğunda götürmeyi düşünüyordum. Ama biraz fazla saksım olmuş. Herbiri diğerinden güzel çiçeklerimi ne emanet edeceğim samimi dostlarım var nede anahtarımı teslim edebileceğim komşum var.Çok üzülüyorum. Eşimde bana sert çıkınca ben çiçek falan götürmem ne yapacaksan yap deyince dün sinirle çiçeklerimin bazılarını bir saksıda topladım :( İki tane aşk merdivenim vardı artık bir saksıdalar. Darecona Marginatam yaklaşık 80-90cm arasında boyu saksısı küçük gibiydi saksısını büyülterek yanına benekli begonyamı, kalonşemi (minicik daha),birde ismini bilemediğim bir çiçek daha hepsini bir saksıda topladım. kaktüslerimide öyle yaptım kaynana dilimi, yine adını bilemediğim kaktüsümü ve resmi görünen atlas çiçeğimi bir saksıda topladım. Bu arada atlas çiçeğimin kök uzantıları görünüyordu umarım bu değişimden olumsuz etkilenmez. Difenbahya camilla çiçeğim var sonra ev sarmaşığım, kurdele çiçeğim, yaprak güzelim, peperamia çiçeğim, eichevieram, yine adını bilmediğim bir kaktüsüm, aşılı kaktüsüm, kedi tırnağım, yılbaşı çiçeğim, aşk merdivenim kaktüslerim. Ben şimdi hangisini burda birine emanet edeyim:(((( Keşke diyorum keşke başlamasamıydım, ertelesemiydim bu zevkimi.Bilmiyorum umarım yaptığım saksı birleştirmelerimden çiçeklerim olumsuz etkilenmemişlerdir. umarım yapacakları 3saatlik yolculuk onları yıpratmaz. Sizce çiçekçilerde olduğu gibi poşetleyiptemi götüreyim ne dersiniz. tavsiyelerinizi bekliyorumm.
Sayın ayse afyonlu yazınızı okuyup üzülmemek elde değil. Yaz ayları hakikaten sorun ayları. Evde çiçekleri teslim edecek birisi olmadan tatile çıkmak çok kötü bir durum. Sürekli tatildeyken insanın aklına bitkileri takılıyor. Benim şükürler olsun böyle bir sorunum yok. En azından evde birileri kalıyor. İnşallah sizde sorunsuz bitkilerinizle yolculuğu atlatırsınız...
Ayşe Yıldız
14-06-2010, 12:41
İnşallah; çocuk taşır gibi çiçeklerimi taşırımdaa sorun eşimin tepkisi. Keşke oda benim kadar sevseydi.
Ayşe Hanım,
Şehirlere göre üyeler kısmından kütahya şehrine bir yazın isterseniz. Belki çiçeklerinize yazın ev sahipliği yapabilecek gönüllüler çıkabilir.
Ayşe Yıldız
14-06-2010, 13:15
Kütahya merkezde değilim. Burda var bir arkadaş fakat onun evi zaten dolu çiçeklerle. Birde benim çiçeklerim.Zaten onlarda gidiyor memleketlerine. Kimsenin başına dert etmek istemiyorumda. bu yüzden götüreceğim yanımda olsunlar. :( üç ay özlerim ben onları.
Ayşe Yıldız
14-06-2010, 13:40
Bu iki kaktüsün adını öğrenebilir miyim acaba bilenlerden.
152764
152765
KaktüsSever1
14-06-2010, 16:31
benim bu kaktüslerimin adı nedir acaba?bilen var mı?
Arkadaşlar bitkilerin isimlerini bulabilmek için önce çektiğiniz resimlerin net olarak yayınlanması gerekir. Zira bir kaktüsün ismini bulabilmek için gerekirse dikenlerinin sayısını ve diken uçlarının rengine ve orta dikenlerinin dik veya aşağıya eğik veya yukarıya eğik, uzun mu, kısa mı, kalın mı ince mi gibi belki tahmin bile edemiyeceğiniz kadar detaylarına bakmak gerekiyor. Çiçeklerinin renklerini ve durumlarını yazmıyorum bile.
Onun için detay incelenmesi için resimlerinizin, çiçekleride dahil; çok net olması lazım.
ufuksinel
14-06-2010, 17:38
bu türün ismini söyleyebilir misiniz? teşekkürler.
Ayşe Yıldız
15-06-2010, 08:44
Bu kadar detay olduğunu bilmiyordum. Görüntüler için özür dilerim ancak bu kadar net olabiliyor. Telefonumla çekiyorum. Bir daha deneyeyim güzel çekebilecek miyim .
bu türün ismini söyleyebilir misiniz? teşekkürler.
Sayın ufuksinel,
euphorbia trigona (süt ağacı)
Ayşe hanım,
Sanırım ön taraftaki bol sürgünlü olan ve arka sağ taraftaki kaktüslerin isimlerini soruyorsunuz. Sol taraftaki daha önce sorduğunuz ve Atlas olarak yanıtlanan kaktüse benziyor.
Arka sağ taraftaki Opuntia microdaisy, ancak alt türler için sayın mrmusti'nin belirttiği özelliklere göre tespit için bu linkteki (http://www.cactusinfo.net/gallery/O/index.htm)fotoğrafları inceleyebilirsiniz.
Ön taraftaki ise opuntia subulata veya opuntia tuna. Yukarıda belirttiğim linkten de aynı nedenle inceleme yapabilirsiniz.
Ayşe Yıldız
15-06-2010, 09:47
Sayın skaraca, çok teşekkür ederim;önde görünen, bulanık görünen kaktüsü sormuştum çok yardımcı oldunuz sanırım benim kaktüsüm opuntia tuna monstruasus. Biraz bakımı hakkında bu isim altında bilgi araştırayım. Tekrar teşekkür ederim :)
KaktüsSever1
15-06-2010, 11:06
Arkadaşlar bitkilerin isimlerini bulabilmek için önce çektiğiniz resimlerin net olarak yayınlanması gerekir. Zira bir kaktüsün ismini bulabilmek için gerekirse dikenlerinin sayısını ve diken uçlarının rengine ve orta dikenlerinin dik veya aşağıya eğik veya yukarıya eğik, uzun mu, kısa mı, kalın mı ince mi gibi belki tahmin bile edemiyeceğiniz kadar detaylarına bakmak gerekiyor. Çiçeklerinin renklerini ve durumlarını yazmıyorum bile.
Onun için detay incelenmesi için resimlerinizin, çiçekleride dahil; çok net olması lazım.
ben de bazılarını telefonumla bazılarını bizim dijital foto makinemizle çekip aktardım flash ayarı da yapmama rağmen ancak ince detayları da bu kadar çıktı yeniden detaylı çekebilirsem denerim başka sefere inşallah...
Merhaba arkadaşlar bu kaktüsün adını bilen var mı? ( resim yükleme denemesi yapıyorum aynı zamanda.)
Mammillaria nejapensis olabilir mi?
158259
Asya_lotus
07-07-2010, 05:14
Merhaba arkadaşlar bu kaktüsün adını bilen var mı? ( resim yükleme denemesi yapıyorum aynı zamanda.)
158259
Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis
zeynepdincer.k
07-07-2010, 09:52
Merhaba. Kaktüsünüzün adı nedir bilemedim ama kesin biliyorum ki Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis değil. Diken ve gövde formu M. karwinskianadan çok farklı.
Sayın Swetlana ve Zeynepdinçer arkadaşlarım çok teşekkür ediyorum. Google da "Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis" yazdığımda çok farklı türler gördüm. O yüzden galiba o değil.. Yine de ilginize teşekkürler.
cemetery
10-07-2010, 18:20
merhaba ben az önce bi kaktüs aldım ve adını öğrenmek istiyorum
çiçekçi bu kaktüsün çiçek açtığını söyledi. açar mı gerçekten??
http://img248.imageshack.us/img248/7231/img1662h.jpg
http://img337.imageshack.us/img337/8618/img1663s.jpg
ismini öğrenip nasıl bakmam gerektiğini araştıracağım.
günebakan
10-07-2010, 18:44
Sayın Cemetery bütün kaktüsler çiçek açıyor sabretmesini bilene:) Güle güle büyütün
cemetery
10-07-2010, 19:45
cevabınız için teşekkürler sn. günebakan :)
peki bu kaktüsün adı nedir biliyor musunuz?
:rolleyes:
cemetery
11-07-2010, 18:22
mammillaria spinosissima mı benim kaktüsümün adı? 689 nolu mesajımdan fotoğrafına bakabilir misiniz? araştırdım ve en çok buna benziyor galiba..
biri blog'unda paylaşmış ve kendi kaktüsünün fotoğrafını paylaşmış ben de ona benzettim..
blogtaki kaktüsün fotoğrafı şu:
http://3.bp.blogspot.com/_eaKbvlcIK10/SxyMpyzp7YI/AAAAAAAAG2s/rHc239MVDRY/s400/mammillaria+spinosissima+(own).jpg
sizce de benimki bu kaktüsle aynı mı?? :confused:
165839
Selam arkadaşlar bu kaktüsü internette gördüm. Gerçekten böyle bi kaktüs var mı? Türü ne olabilir?
Mammillaria karwinskiana ssp. nejapensis
Teşekkür ederim sayın Swetlana... Galiba doğru..
pembegül
25-09-2010, 12:57
Merhaba arkadaşlar bu kaktüsün adı ne acaba biliyorsanız yazarmısınız.
Sevgi Durul
25-09-2010, 13:01
Stapelia (Leş Kaktüsü)
Hydrosuccess
25-09-2010, 13:03
Orbea variegata
pembegül
25-09-2010, 13:07
Stapelia (Leş Kaktüsü)
Teşekkürler
pembegül
25-09-2010, 13:07
Orbea variegata
Teşekkürler
pembegül
25-09-2010, 13:09
Bence çiçeği çok güzel ancak isim hiç yakışmamış arkadaşlar neden bu isim verilmiş ki.:confused:
Güngör Salman
25-09-2010, 13:13
Sevgili Pembegül, aradığınız bilgileri burdan bulubilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1679&highlight=STAPEL%DDA
pembegül
25-09-2010, 16:42
Sevgili Pembegül, aradığınız bilgileri burdan bulubilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1679&highlight=STAPEL%DDA
Teşekkür ederim sevgili güngör salman.;)
rain_man
02-10-2010, 12:49
Bu kaktüsün adı nedir acaba. yardımcı olursanız çok memnun olurum...173510
edis2209
09-10-2010, 03:13
http://img843.imageshack.us/img843/7272/kenanzdere14.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/7026/kenanzdere13.jpg
http://img832.imageshack.us/img832/9855/kenanzdere18.jpg
25 Eylül 2010 tarihinde Özdere-İZMİR'de görüntüledim.. Yaşlıca Hanımefendiler ellerinde eldiven ile üzerindeki meyve kısımlarını topluyorlardı.. Faydalı olduğunu ve yenildiğini vurguladılar.. Bende 2-3 tane kopardım fakat çok küçük dikenlerin yoğun biçimde cilte batarak rahatsız ettiğini fark ettim.. Bu kaktüs türü sanırım.. Meyveleri gerçekten yeniliyor mu ?
Sevgiyle kalın.
Evet tabi ki yeniyor sn. edis2209, çok da lezzetli..
Kıbrıs'ta, Yunan adalarında, ve Akdeniz ikliminin görüldüğü yerlerde bol miktarda yetişir.. C vitamini yönünden zengin ve tamamen hormonsuz yetişen bir meyve..Mide- bağırsak problemleri için de tavsiye edilir...
edis2209
09-10-2010, 10:37
Sn. Rodoslu verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.. Değişik bir adı varmı acaba ? Yoksa Kaktüs diye mi anılıyor..
Saygılarımla, sevgiyle kalın.
edis2209
09-10-2010, 15:19
Sayın Cellin çok teşekkür ederim.
Sanırım forumu kullanmayı yavaş yavaş öğreniyorum.. Konu ile ilgili bilgi aşağıdaki link'te mevcutmuş. :)))
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1698
edis2209
09-10-2010, 15:41
Rica ederim. Hoşgeldiniz bu arada. :)
Teşekkür ederim.
İyi ve sağlık dolu günler dileklerimle,
Hatice Tarhan
09-10-2010, 16:49
Sayın edis2209 bahsettiğiniz kaktüs latince adı opuntia yöresel isimleride mart yemişi Alanya da(mantiriş) kaynana dili frenk inciri gibi isimler kullanılıyor.
edis2209
09-10-2010, 22:04
Sayın edis2209 bahsettiğiniz kaktüs latince adı opuntia yöresel isimleride mart yemişi Alanya da(mantiriş) kaynana dili frenk inciri gibi isimler kullanılıyor.
Hatice Hanımefendi bilgiler çok teşekkür ederim.
benim kaktüslerim ama adlarını bilmiyorum,topuz olan çok çiçek açıyor ama diğerleri açarmı bilmiyorum.
anlayanlardan isimlerini ve çiçek açıp açmadıklarını öğrensem güzel olurdu:)
2199 mesaj da
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=5219&page=74
Ayşe Yıldız
14-10-2010, 21:46
2199. mesajdaki ikinci resimdeki kaktüslerinizin isimleri
1. Cereus Peruvianus (çiçek açmıyor)
2. Opuntia microdasis
2199. mesajdaki ikinci resimdeki kaktüslerinizin isimleri
1. Cereus Peruvianus (çiçek açmıyor)
2. Opuntia microdasis
Sayın Ayşe hanım ilginize teşekkür ederim 2.Opuntia microdasis dediğiniz farklı bir tür gibi yaprak kısımları yassı benim kaktüs'üm yuvarlak yaprak yapılı resmini yakın çekim gönderiyorum.
Saygılar
175197
175198
Adını bilen var mı ?
20 yıldır arıyordum , nihayet buldum ,ama adını bilmiyorum .
176228
:p
176229
resimler pek net değil ...
:( kaktüsümün adını bilmiyorum lütfen yardımcı olun....şimdiden çok teşekkürler..resmini yükledim.
ziraatteknikeri
26-10-2010, 13:49
İsmini bilemiyorum. Fakat aşılı bir kaktüs, iki tane kaktüsten oluşuyor hangisini soruyorsunuz acaba?
İsmini bilemiyorum. Fakat aşılı bir kaktüs, iki tane kaktüsten oluşuyor hangisini soruyorsunuz acaba?
bilemiyorum ki siz ismini söyleseniz iki bitkininde
ziraatteknikeri
26-10-2010, 14:14
gymnocalycium hibotan
Ayşe Yıldız
26-10-2010, 14:33
Gymnocalycium Mihanovichii Red Head ismiyle bir bakın bakalım.
doğaadamı
31-10-2010, 22:54
Selamlar resimde ki kaktüsümün adını bilmiyorum, 24 sayfanın tamamını göz gezdirmeme rağmen tam karar veremedim. "mammillaria", "trichocereus spachianus", "Echinopsis" gibi olanlar benzemesine rağmen muallakta kaldım. İlginize şimdiden teşekkürler.
Güngör Salman
03-11-2010, 23:23
Adını bilen var mı ?
20 yıldır arıyordum , nihayet buldum ,ama adını bilmiyorum .
176228
:p
176229
resimler pek net değil ...
Delosperma echinatum
Cevaplarını alan arkadaşlar sordukları kaktüse geri dönüp isimleri yazarlarsa çok faydalı olur diye düşünüyorum .
Sayın Ayşe hanım ilginize teşekkür ederim 2.Opuntia microdasis dediğiniz farklı bir tür gibi yaprak kısımları yassı benim kaktüs'üm yuvarlak yaprak yapılı resmini yakın çekim gönderiyorum.
Saygılar
175197
175198
Sayın ykolko, sanırım ikinci fotoğraftaki sizin kaktüsünüz. Eğer o ise cins olarak opuntia, tür olarak subulata ya benzettim. Cristat olup olmadığını da farklı açılardan fotoğraflara göre belirleyebilirim.
Selemlarımla...
Sayın Skaraca
Kaktüs'ümün ismini sayenizde sanırım buldum (Opuntia cylindrica) teşekkür ederim.
178691
Opuntia cylindrica
175198
Bu da benim Opuntia cylindrica
Sayın ykolko, sanırım ikinci fotoğraftaki sizin kaktüsünüz. Eğer o ise cins olarak opuntia, tür olarak subulata ya benzettim. Cristat olup olmadığını da farklı açılardan fotoğraflara göre belirleyebilirim.
Selemlarımla...
daisy-16
07-11-2010, 00:07
şimdiden tesekkürler... Saygılar...
Sevgi Durul
11-11-2010, 21:38
Mammillaria Gracilis
Fatih
http://www.agaclar.net/galeri/displayimage.php?imageid=35297
Kaktüsümün adını öğrenmek istiyorum. Teşekkürler.
Sevgili Sdurul kaktüsünüz mammillaria gracilis.
bettyycim
12-11-2010, 11:18
Merhaba arkadaşlar bende bunları pazarda buldum, bunların adı nedir çiçek açarlarmı yardımcı olurmusunuz
Sayın bettyycim, kaktüsleriniz muhteşem bayıldım doğrusu siyah olanı piyasada görüyorum bazen ama diğer ikisini cidden çok beğendim çok güzel görünüyorlar maşallah;) Siyah olandan bende besliyorum en eski kaktüsüm o çok seviyorum uçuk pembe renkli çiçek açıyor ismi yanılmıyorsam Gymnocalycium stenopleurum http://cactiguide.com/cactus/?genus=Gymnocalycium&species=stenopleurum
bu linkten bir bakın çok benzettim benim kaktüsü buradaki resime.Ya da Gymnocalycium mihanovichii de olabilir bunun içinde şu link e bakabilirsiniz
http://forums.gardenweb.com/forums/load/cactigal/msg0621364119273.html
Buda benimki dibindekilerde çiçeklerinin kurusu yaz boyunca açıyor nazlı bir kaktüs değil sürekli camın önünde yaz kış içeride.
179716
bettyycim
13-11-2010, 18:46
Bunlarda yeni edindiğim kaktüsler ama satanlarda ne sattılarını bilmiyor bende :confused: birisi galatasaray taraftarı idi kaktüsümüm :rolleyes: yardım lütfen sevgili arkadaşlar :o
günebakan
14-11-2010, 12:18
Bu kaktüsümün adını bilen varmı acaba?
179878
günebakan
14-11-2010, 23:12
Çok teşekkür ederim sn. Cellin ne olduğunu çıkaramadım dediğiniz gibi çiçek açarsa çiçeğinden anlarız artık:)
Sevgi Durul
21-11-2010, 13:59
Opuntia Monocantha Monstruos
ayse_afyonlu
180873
Ay Kozalağı
12-01-2011, 18:23
Teşekkürler.
bettyycim
12-01-2011, 20:23
Teşekkürler.
Aporocactus ve site de bir çok kişinin peşinde olduğu kaktüstür.:p
Ayşe Yıldız
12-01-2011, 21:41
180873
Sevgili Sdurul, Opuntia Monocantha Monstruos kaktüsünüzün adı.
165839
Selam arkadaşlar bu kaktüsü internette gördüm. Gerçekten böyle bi kaktüs var mı? Türü ne olabilir?
Evet öyle bir kaktüs var sayın Pera. Adı Turbinicarpus Subterraneus.
188530
mrbeebee
15-01-2011, 00:09
Herkese merhabalar. Arkadasim artik bakamayacagini soyledi ve bu kaktüsü bana verdi. Yıllardır ondaymış ve sadece su döküyormuş :) İsmini cismini bilmiyor. Ben sizlerden bu kaktüsün adını ve nasıl çoğaltabileceğimi öğrenmek istiyorum. Şimdiden teşekkür ediyorum.
Sayın mrbeebee foruma hoşgeldiniz. Kaktüsünüz Chamaecereus Silvestrii. Formu biraz sorunlu gözüküyor. Vitaminsiz kalmış gibi. Kaktüsler için özel kaktüs vitamini alıp kullanım özelliklerine dikkat ederek kullanabilirsiniz.
Bitkinizi çelikleme yoluyla çoğaltabilirsiniz. Dipten alacağınız köklü çelikleri hemen ekerek, diğer çelikleri kuru bir yerde 1-2 hafta bekletip sulu bölgelerin kabuk bağlamasını sağlayıp daha sonra ekerek çoğaltabilirsiniz. İkinci seçenekte ilk 10-15 gün sulamayınız. Kök oluşumu henüz gerçekleşmediği için su bitkinize zarar verebilir. Ekeceğiniz toprağında su tutmayan geçirken bir toprak olması önemlidir.
Saygılar...
mrbeebee
15-01-2011, 13:32
Sariefe cevabin için teşekkür ederim. Birazdan gidip o dediğin kaktüs vitamininden alacağım. Lakin dürüst olunması gerekirse hala nasıl çoğaltacağımı anlayamadım:( Kökünden bir tel koparıp sulamadan toprağa mı gömeceğiz? Bu arada avatar resmine bayıldım. Atam izindeyiz. Nerden ve nasıl yaptın? Bende istiyorum:) Mutlu kalın.
Sayın mrbeebee aynen dediğiniz gibi üretebilirsiniz. Bitkinin bir parçasına çelik diyoruz. Çelikle üretim deyince bir parça koparıp ekmek anlaşılır. Koparacağınız parçayı taaa dipten koparırsanız yani köklü bir parça çıkarırsanız ayrı bir yere direk dikebilirsiniz. O tek dal yeni yavrular verecektir. Bir benzeri benim sukulentlerimin olduğu başlıkta mevcuttur, bakabilirsiniz. Yalnız kaktüslerde dikkat etmeniz gereken bir husus var. Dipten değilde daha yukarıdaki bir noktadan dal koparırsanız kopardığınız yer bitki kaktüs olacağı için sulu olacaktır. Kaktüsler bu haldeyken dikilmezler. En az 10 gün dışarıda kuru bir yerde bu parçayı bekletip kabuk bağladıktan sonra dikim yapmalısınız. Dikimden sonra 10-15 gün boyunca da sulama yapmamalısınız. Şahsen ben 10 gün değil 1 ay kadar kaktüs çeliklerini toprak dışı kuru bir yerde bekletiyorum. Zamanla önce kabuklanıyor sonra kökleniyor. O zaman dikim işlemini gerçekleştiriyorum.
Avatarımı beğenmenize sevindim. Aynen dediğiniz gibi. Atatürk' ün izinde... Hatta hemen arkasında ;) Katmanlarla (Layer) çalışılabilen herhangi bir resim işleme programını kullanabiliyorsanız yapmak zor değil. Farklı katmanlardaki iki resmi tek katman olarak düzenleyip birazda rötuş yapınca tamamdır ;)
Saygılarımla...
mrbeebee
21-01-2011, 18:47
Tesekkür ederim sariefe yardimlarin için. Verdiğin bilgilerin çok işime yarayacağını düşünüyorum. Hoşçakalın
Bu iki kaktüsümün türü konusunda yardımcı olursanız sevinirim.Şimdiden teşekkürler.
kitapkurduşaire
10-02-2011, 14:10
sevgili aybala ben yeni üyeyim.2 numaralı kaktüsün aynısı ben dede var.eski kaktüs türlerindendir.latince ismi Chamaecereus sylvestrii olmalı.yazın kırmızıya yakın turuncu renk çiçeği açarsa sözünü ettiğim kaktüstür
sevgili aybala ben yeni üyeyim.2 numaralı kaktüsün aynısı bende de var.eski kaktüs türlerindendir.latince ismi Chamaecereus sylvestrii olmalı.yazın kırmızıya yakın turuncu renk çiçeği açarsa sözünü ettiğim kaktüstür
19-08-2006 tarihinde sorulmuş soruya cevap vermeniz, yeni üye olduğunuzu gösteriyor :)
Paylaşılan resimlere baktım ama hiç birini tam olarak benzetip emin olamadım.
(232 nolu mesajdakine biraz benziyor gibi ama:confused:)
Bu kaktüsün türünü bilen var mıdır? :)
Notocactus magnificus
nesli6
Sevgili nesli6 çok teşekkür ederim. :)
Bu succulentin adı ne ?
Senecio stapeliiformis
teşekkürler sn.Fatih;)
193101
ışık az galiba...
Sevgili Jezebel bende olan türe çok benzettim."Senecio stapeliiformis".
DilSe;Paylaşılan resimlere baktım ama hiç birini tam olarak benzetip emin olamadım.
(232 nolu mesajdakine biraz benziyor gibi ama:confused:)
Bu kaktüsün türünü bilen var mıdır? :)
Sayın Dilse, kaktüsünüzü Notocactus magnificus e benzettim.
kitapkurduşaire
27-02-2011, 15:55
sevgili malina cevabınızı ancak bugün gördüm.bu siteyi keşfettiğim için mutluyum.henüz 12 yaşındayım ama latinceye, tıpa,bitkilere ve kaktüslere olan merakım çok fazla ve bu konuda oldukça iyiyim.bu aralar familyaları latincelerini,türkçelerini ve belli başlı türlerini kapsayan bir ansiklopedi yazmakla meşgulüm.
Bu kaktüsün adını bilen varmı?
194983
Sevgi Durul
03-03-2011, 23:11
Bu kaktüslerimin adları nedir? Teşekkürler.
Pilosocereus pachyladus
nesli6
195231
Espostoa lanata
nesli6
195232
Selamlar resimde ki kaktüsümün adını bilmiyorum, 24 sayfanın tamamını göz gezdirmeme rağmen tam karar veremedim. "mammillaria", "trichocereus spachianus", "Echinopsis" gibi olanlar benzemesine rağmen muallakta kaldım. İlginize şimdiden teşekkürler.
Sayın doğaadamı, kaktüsünüzü Mammillaria matudae ye benzettim ama emin değilim.
Sayın SDurul, ilk fotoğraftaki kaktüsünüz Pilosocereus pachycladus ya da Pilocereus pachycladus diğeri ise Espostoa lanata olabilir.
Orkun Kırcı
06-03-2011, 11:04
Linkteki tüylüyü tanıyan var mı?
http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=764255&postcount=255
Austrocylindropuntia vestita forma cristata.
sariefe
Austrocylindropuntia vestita forma cristata.
*** kaktusler harika ilk defa bu kadar büyük kaktus gördüm cok hoşuma gitti paylaşım icin teşekkürler...
Merhaba bu kaktusun türü nedir ve nasıl dikilmeli.Yaklasık 1 haftadır suda bekledı ve 5 gündürde susuz bekliyor.
Tesekkurler
205009
205010
Merhaba bu kaktusun türü nedir ve nasıl dikilmeli.Yaklasık 1 haftadır suda bekledı ve 5 gündürde susuz bekliyor.
Tesekkurler
Sayın sevgice 1981 kaktüsünüz Opuntia humifusa. Diğer soruların yeri bu başlık olmadığı için cevaplarını özelinize yazacağım. Sadece okuyan birisi yanlış bilgi almasın diye belirtmem gerekirse; kaktüs çelikleri suya konmaz!
Sayın sevgice 1981 kaktüsünüz Opuntia humifusa. Diğer soruların yeri bu başlık olmadığı için cevaplarını özelinize yazacağım. Sadece okuyan birisi yanlış bilgi almasın diye belirtmem gerekirse; kaktüs çelikleri suya konmaz!
Cok teşekkur ederim
bitkici_volkan
28-04-2011, 00:58
Türkçe isimlerini biliyorum fakat latincelerinde sıkıntı çekmekteyim. şimdiden teşekkür ediyorum ve genel durumları fotoğraftan anlaşıldığı kadarıyla nasıl acaba.
bitkici_volkan
28-04-2011, 01:04
bunlarda devamı
bitkici_volkan
28-04-2011, 01:07
çeşitlerimin bir kısmının genel görüntüsü:)
hepsi çok güzel ama euphorbia milli niz ayrı bir güzel maşallah,kendinize ait bir sayfa açıp tek tek sergileyin bence bizde mahrum olmayız bu güzelliklerden
bitkici_volkan
28-04-2011, 21:50
çok teşekkür ediyorum. çeşitlerimi biraz daha çoğaltıp sergilemeyi ondan sonra düşünüyorum. şuanda bu fotoğraftakiler bir kısmı hepsinin ayrı ayrı fotoğraflayıp aynı çeşitleride ayarlamam gerekiyor tabi aradan kaybolan olmazsa:) mesala euphorbia dan 2 adetti geçenlerde baya aramama rağmen 1 tanesinin olmadığını farkettim:)
odyseey1
12-05-2011, 23:21
Yeni agavemin yanındaki davetsiz misafiri tanıyan var mı acaba?
Sayın odyseey1, davetsiz misafiriniz sanırım bir Euphorbia trigona.
odyseey1
14-05-2011, 15:02
Ben de öyle tahmin etmiştim ama daha önceki sayfalardakilere fazla benzemiyor gibi...
Ölmek üzere olduğunu sanıyordum.. Birden bire yaşamaya karar verdi.. ;)
İsmini öğrenebilir miyim?
Sayın selis kaktüsünüzün isminin Tunilla chilensis olduğunu düşünüyorum formundan dolayı pek emin olamadım.
Nesli çok mutlu oldum.. Teşekkür ederim.. En azından Tunilla cinsi olduğunu biliyorum artık.. ;)
Daha önce de sormuştum.. Cinsini çiçekli hali belli edecekmiş ama çiçek görmek için uzun yıllar geçmesi gerekir :(
Yaklaşık 10 yıldır çiçek açmayarak kaktüslerin çiçek açmadığını sanmama neden olan kaktüsümün adını artık öğrenme vakti geldi.
Altından yeni sürgün de çıkıyor 3 sütun olunca çok güzel duracaklar. ama daha nasıl çiçekleri olduğunu görmedim hiç.
Sevgi Durul
10-06-2011, 21:59
Bu kaktüsün adı nedir? Teşekkürler...
222729
Songül Ateş
11-06-2011, 22:44
Bu leş kaktüsünün latincesi nedir acaba?
bettyycim
11-06-2011, 22:49
Bu leş kaktüsünün latincesi nedir acaba?
Huernia Zebrina :o
Songül Ateş
11-06-2011, 22:54
teşekkür ederim :)
Songül Ateş
17-06-2011, 13:39
Bu kaktüsün adı nedir?
Dionysos
04-07-2011, 11:37
herkese merhaba bu siteyi bulduğuma çok sevindim.sizlerden alacağım engin bilgiler için şimdiden çok teşekkürler.sizem kaktüslerimin birkaç resimlerini gösteriyorum.isimlerini ve bilgi alabileceğim linkleri söylerseniz çok mutlu olurum:)230908
Dionysos
04-07-2011, 11:46
devamıı ;)
Dionysos
04-07-2011, 11:56
daha bitmediii :Dama en alttaki kaktüsümde bir sorun var güneye bakan pencerede duruyordu sonradan sonraya böyle kurumaya başladı ilk yavruda biraz kuru duruyor ama ikinci yavruda bir sorun yok gibi.acaba bunun nedeni çok güneş görmesi mi?yardımcı olursanız sevinirim :)
ahmetihsan
04-07-2011, 19:57
Merhabalar evimde dört tane kaktüs çeşidi vardı. Kaktüsler pek ilgimi çekmezdi. Fakat bu forumdaki harika kaktüsleri ve çiçeklerini görünce ilgim arttı. Ne isimlerini biliyorum bunların ne de yıllardır çiçeklerini gördüm. Yaklaşık iki yıldır bakıyorum onlara.. Bu türler çiçek açmaz mı? Cinsleri nedir? Bu kaktüslere nasıl daha iyi bakabilirim? Nelere dikkat etmeliyim. Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler. Siteye resimlerini ekliyorum.
ahmetihsan
04-07-2011, 20:08
Kaktüslerim hakkında yorumlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.
nurcanaybay
18-07-2011, 18:58
Kaktüs 5 cm kadar ,çiçek sapı 11 cm ,çiçeği sadece 3-4 saat açık kaldı ( türünün bir özelliği olabilir diye belirttim ).Adını öğrenebilirmiyim ?
ECHİNOPSİS SUBDENUDATA
Sn.Selis teşekkür ederim.
Nurcanaybay Kaktüsünüz Echinopsis türünden.. Alt türü subdenudata gibi geldi bana.. Siz bakarsınız artık..
Nurcanaybay belirtmeniz dogrudur cok kısa ömürlü fakat muhteşem kokusu var acınca koklamayı unutmayın :p
Bu 1 cm boy ve çapındaki kaktüsümün adı nedir acaba? Bir de o minik çıkıntının ne olduğu konusunda bir fikriniz var mı?
Herkese merhabalar,
öncelikle herkesin bayramını kutlarım.
Eskiden TRT'de yanılmıyorsam KDV ile ilgili Levent Kırca'nın bir skeçi vardı, Kırca eve gelir salonun ortasında bir kamyon tekerleği. Sebebini sorar eşi de indirim olduğunu ve aldığını vs. söyler :). Benzer bir durumdayım, eşim indirimde olduğunu söylerek Bauhaus'dan 6 tane bıdık saksılar içerisinde kaktüs almış ama ne aldığını bile bilmeden.
Konunun tüm sayfalarını okudum, benzettiklerim oldu ama en ufak kaktüs bilgisine sahip değilim o yüzden türlerin isimleri konusunda yardımınızı rica ediyorum -ki ihtiyaçlarını araştırıp öğrenebileyim.
http://img15.imageshack.us/img15/6404/img2053db.jpg
Forumdan öğrendiğim temel bilgiler, yazın 10 gün civarı, kışın daha uzun sürelerde, toprağı kurumaya yakın çok az sulamak, bolca güneş görmelerini sağlamak, özel kaktüs vitaminlerini, gerektiği durumlarda kullanmak, saksısı küçük gelene kadar değiştirmemek.
Hiç mutlu değilim bu kaktüslerin varlığından çünkü eşim ilgilenmeyecek ve bakımları bana kalacak biliyorum ve garibanların acı çekmemesi için sabahtan beri ihtiyaçlarını öğrenmeye çalışıyorum ama türe özel bir durum olabileceğini tahmin ettiğimden dolayı isimlerini de bulmaya çalıştım maalesef yardımsız bulamayacağım kadar geniş bir konu.
Önceki sayfalardan edindiğim bilgilere dayanarak:
3 numaranın ise gymnocalycium triacanthum ya da ferocactus olabileceğini sanıyorum.
4 numaranın cephalocereus ya da espostoa lanata olabileceğini düşünüyorum.
6 numara da google'ın görsellerinde bazıları ferocactuse benziyor ama beyaz beneklerinden dolayı büyük ihtimal değil.
Şimdiden herkese teşekkür eder, iyi akşamlar dilerim.
Saygılar.
Ek: Bir de konuyla alâkasız bir soru daha sormak istiyorum özür dileyerek, hepsini tek bir saksıda toplamam uygun olur mu yoksa topraktan tüketimleri hep birlikte daha hızlı ve fazla olacağı için yanlış bir hareket mi olur?
http://i56.tinypic.com/30k7j41.jpg
Kaktüslerinizin ikiside Gymnocalycium mihanovichii
nurcanaybay
07-10-2011, 17:47
Bu kaktüs'ün adı nedir ?
ECHİNOCEREUS PECTİNATUS
nurcanaybay
07-10-2011, 17:51
Bu kaktüs'ün adı nedir ?
Teşekkür ederim.
nurcanaybay
07-10-2011, 17:52
Son olarak bu kaktüs'ün adını da öğrenmek istiyorum .Teşekkür ederim.
http://www.resimyukleyin.com/di-MTZT.jpg
http://www.resimyukleyin.com/di-RIJV.jpg
http://www.resimyukleyin.com/di-0RQS.jpg 2gün önce ümraniye ikeadan aldığım kaktüs,ince uzun çubuk gibi olan sanırım kimsede yok,her dalın uç kısımları iğne gibi dikenleri var.almak isteyenler kaçırmasın,adı sadece castus yazıyordu fiyatı 3,95tl.
resim küçültmeyi yapamadım kusura bakmayın,
araştırdım linki buldum ama benimki koyu yeşil ve daha uzun sizce aynısı degilmi?Agave Striata V.Minima - Kakts Ticaret-+90 (242) 4173128, 0532-7153130-+90 (242) 4173128---kakts, kaktus, taner angay, lithops, yaayan ta, sukkulent, aloe, ariocarpus, echeveria, hoodia, lophophora, turbinicarpus, crassula, radyasyon, mammillaria, ka (http://www.kaktus.web.tr/default.asp?islem=urunler&id=1127&catid=659&kaktus=Agave+Striata+V%2EMinima)
PlantFiles: Picture #6 of Espadin, Espadillo, Guapilla, Soyate, Sotolito (Agave striata) (http://davesgarden.com/guides/pf/showimage/162923/)
benim kaktüsüm böyle olacak sanırım ,hemen ortaboy saksıya geçirmelişyim ,şu kahve fincanı kadar saksıda dışına kök çıkmış.
Ben de yüklüyorum bir kaktüs...Komşudan aldığımız kaktüs 4-5 cm uzadı,hatta uzadığı yerleri siz de görebilirsiniz:)Bu kaktüsün adı nedir?:confused:
Ben de yüklüyorum bir kaktüs...Komşudan aldığımız kaktüs 4-5 cm uzadı,hatta uzadığı yerleri siz de görebilirsiniz:)Bu kaktüsün adı nedir?:confused:
euphorbia trigona (süt ağacı) (http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=s%C3%BCt%20a%C4%9Fac%C4%B1&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.agaclar.net%2Fforum%2Fkaktus-ve-sukulent%2F4269.htm&ei=Vf-qTrr_D4So8QP1h_iyCw&usg=AFQjCNGkhn6InwXEhZXnK-ySltpiH1HpFQ&sig2=BLU1cKQsDzDs1tGvM5b6Vw)
maysan80
29-10-2011, 22:58
ya ben baya dolaştım interneti ve sayfalarınızı ama kaktüsümün türünü bulamadım. resimlerini yüklüyorum lütfen yardım.
euphorbia trigona (süt ağacı) (http://www.google.com.tr/url?sa=t&rct=j&q=s%C3%BCt%20a%C4%9Fac%C4%B1&source=web&cd=1&ved=0CCAQFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.agaclar.net%2Fforum%2Fkaktus-ve-sukulent%2F4269.htm&ei=Vf-qTrr_D4So8QP1h_iyCw&usg=AFQjCNGkhn6InwXEhZXnK-ySltpiH1HpFQ&sig2=BLU1cKQsDzDs1tGvM5b6Vw)
teşekkür ederim:D
Arkadaşlar bu kaktüsün ismi nedir acaba Opontia olduğunu düşünüyorum ama alt türü nedir,bilen arkadaşlardan rica ederim.
Güngör Salman
31-10-2011, 18:55
Arkadaşlar bu kaktüsün ismi nedir acaba Opontia olduğunu düşünüyorum ama alt türü nedir,bilen arkadaşlardan rica ederim.
Tunilla chilensis.
maysan80
31-10-2011, 19:12
bana yardım yok mu?
Sayın maysan80 sizin türünüzü belirlemek oldukça zor.:) Bende de benzer bir tür var hala adını arıyorum. Çiçeklenirse belki tespit etmesi daha kolay olur. Ancak bitkinizi yeni mi aldınız bilmiyorum ama ışığı yetersiz kalmış gibi görünüyor.
maysan80
31-10-2011, 19:20
yok ışık harikada flaşdan dolayı öyle gözüküyor. çiçeklenen bir tür mü onu da bilmiyorum. sağolsun zafer inandıklı bey yollamıştı. ben sadece bir gecelik gelin istemiştim ondan. çiçekleri gib güzel kalbi varmış.
ya ben baya dolaştım interneti ve sayfalarınızı ama kaktüsümün türünü bulamadım. resimlerini yüklüyorum lütfen yardım.
bendede var iş için gittiğim bir evde hayran kalınca yavrularındna bır tane verdıler banada kaynana topuzu dıye bılıyorum ama yanlısım galıba **** alt türünü bilmiyorum bana veren çiçek açmayan bir kaktüs oldugunu soylemıstı
maysan80
09-11-2011, 22:44
anladım beklemeye devam öyleyse...
bilen varsa arada bir girdi yapıversin lütfen...
kaktüsümün adını ve çiçek açıp açmayacağını merak ediyorum.
Güngör Salman
11-11-2011, 13:31
kaktüsümün adını ve çiçek açıp açmayacağını merak ediyorum.
Atlas.
http://www.agaclar.net/forum/kaktus-ve-sukulent/3259.htm
Sevgi Durul
16-11-2011, 12:37
Bu kaktüslerin adları nedir? Teşekkürler...
255766
255767
255768
255769
255770
Merhabalar. Kaktüslerimin adlarını tam olarak söyleyebilir misiniz?
256885
256886
Düzenleme: Söyleyecek kimse yok mu? :)
melekmnb
13-12-2011, 14:06
merhaba, kaktüslerimin adı-türü vs bilen var mı, vede çiçek açıp açmadıklarını merak ediyorum..
bana yardımcı olursanız çok sevınırm
Büyük ihtimalle yeterli ışık alamamış ve formu bozulmuş bir notocactus.
maysan80
16-12-2011, 13:12
Büyük ihtimalle yeterli ışık alamamış ve formu bozulmuş bir notocactus.
ışık yeterli esasında ama flaşdan dolayı karanlık bir ortamdaymış izlenimi veriyor. ayrıca bu notocactus un bir sürü çeşidi var.hangisi bizim kaktüs acaba.
Sayın Melekmnb, merhabalar. Bende de aynı kaktüsten var. Çiçeği çok güzel. Link göstermeyi bilmiyorum ama Üyelerin kaktüs ve sukulentleri bölümde Sakdag- kaktus ve sukulentlerim 112.mesajda açmış halini görebilirsiniz.Saygılarımla.
melekmnb
16-12-2011, 22:05
Sayın Melekmnb, merhabalar. Bende de aynı kaktüsten var. Çiçeği çok güzel. Link göstermeyi bilmiyorum ama Üyelerin kaktüs ve sukulentleri bölümde Sakdag- kaktus ve sukulentlerim 112.mesajda açmış halini görebilirsiniz.Saygılarımla.
çok teşekkür ederim sayın sakdag; yeni başlayan bi ilgi benimkisi..
kaktüslerin çoğu birbirine benziyor bana göre :) o yüzden benimkiler hangisinden bi türlü ayırt edememiştim.. sizinde tüm kaktüsleriniz çok güzeller, inşş benimkisi de çiçek açar :)) resimdeki diğer kaktüsüme de benzer bi kaktüs görürseniz beni bilgilendirmenizi çok isterim...
teşekkürlerrr....
Henüz hiç açmadı ama adından bir türlü emin olamadım, türü gymnocalycium olabilir mi? Dikenleri bir değişik , yardım edin lütfen...
260598
Henüz hiç açmadı ama adından bir türlü emin olamadım, türü gymnocalycium olabilir mi? Dikenleri bir değişik , yardım edin lütfen...
260598
Kaktüsünüz burdakiyle aynı gibi gözüküyor. Una de mis joyas, Gymnocalycium multiflorum - Foro de InfoJardín (http://www.infojardin.com/foro/showthread.php?t=252813) gymnocalycium multiflorum olmalı.
Teşekkürler Evet sanırım aynı kaktüs... Ben de G. baldianum veya G. Capilaense mi acaba diyordum...
Gymnocalycium denudatum olması şiddetle muhtemel:)
261229
Gymnocalycium mihanovichii.
sakdag ve ansktel'e teşekkürlerimle:)
261230
Bundan hala emin olamadım.
261231
Sevgili nevsune ilk kaktüsünüz andreae değil,(andreae ben de var ona hiç benzemiyor) ama ne olduğunu bilemiyorum. 2. kaktüsünüz doğru gymnocalycium mihanovichii, 3.kaktüsünüz ise gymnocalycium hossei'dir.
Saygılarımla.
Gymnocalycium'larımın cinsleri konusunda ustaların yardımına ihtiyacım var. Şimdiden teşekkür ederim.
Bunda fena halde tıkandım, dikenleri beni çok şaşırttı. Yardım lütfen:)
261231
Çok sayın nefsune hanım efendi özel mailimde de bahsettiğim gibi bu konuyu daha iyi anlamanız için biraz irdeleyip yanıt vereceğim bu üç türde GYMNOCALYCIUM. benzerlikleri yoğun uygulanan çaprazlama yöntemidir
Şimdi çaprazlamayı izah etmeye çalışayım. aynı aileye ait iki ayrı bitkiyi suni olarak döllemeye denir. Normalde bitkiler bu işi, çeşitlerine göre, bazen kendi kendilerine, bazende yardımcı etkenlerle, mesela; yağmur, rüzgâr, böcekler, arılar, kuşlar hatta yarasalar bile bu is için görevlendirilmiş vasıtalar.
Örneğin; sendeki stapeliya çiçek açtığında balkonda çok sinek çektiğinden şikâyetçi olmuştun, o yüzden içeriye almıştın. O güzelim çiçek de kendini dölleyebilmesi için sineğe ihtiyacı var, sineği kendine çekebilmesi için de leş kokusuna benzer bir koku yayıyor.
İlginç bir örnek de Orkideler. Arılar için özel bir sıvı salgılayan orkideler, arıyı kendisine çeker.
Sıvıya ulaşmak için orkidenin içine giren arının sırtına, orkide tarafından çok hızlı bir şekilde polen keseciği yapıştırılır. Ari kendisine sunulan sıvıyı bitirdikten sonra başka bir orkidenin davetine gider ve oraya uğradığında da sırtında yapışık olan polen kesesi, dişi organ tarafından tutulur ve böylece döllenme gerçekleşirken arı da karşılıksız bırakılmamıştır.
Bitki bilimciler bunun farkına vardığında, bu isi kendileri üstlenmiş ve bu yöntemle erkek ve dişinin özelliklerini ayrı ayrı taşıyabilen yeni melezler elde etmişlerdir. Defalarca yapılabilinen bu yöntemle tohum ıslahı da mümkün hale gelmiş ve F1, F2 diye adlandırılan melezler elde edilmiş.
Bazen çok beğendiğimiz bir çiçeğin tohumunu ektiğimizde, beklediğimiz sonucu göremeyiz. Bu özelliklerinden dolayı F1 melezlerine çok daha fazla ücret ödemek zorunda kalırız.
Yani kısacası; iki ayni aileye ait fakat iki farklı özellik taşıyan bitkilerde, suluboya fırçası cımbız gibi aletler kullanarak erkek hücrelerini taşıyan polenleri, dişi organ üzerine yerleştirmeye ve bu yöntemle gerçekleşen suni döllenmeye, Çaprazlama denir.
Umarım biraz da olsun sade bir dille açıklayabilmişimdir
Merhabalar. Kaktüslerimin adlarını tam olarak söyleyebilir misiniz?
256885
256886
Düzenleme: Söyleyecek kimse yok mu? :)
Kaktüslerimin adlarını söyleyecek kimse yok mu? :)
mmanager
16-01-2012, 11:01
Yaklaşık 10 yıldır çiçek açmayarak kaktüslerin çiçek açmadığını sanmama neden olan kaktüsümün adını artık öğrenme vakti geldi.
Altından yeni sürgün de çıkıyor 3 sütun olunca çok güzel duracaklar. ama daha nasıl çiçekleri olduğunu görmedim hiç.
iyi günler heaven bende de bu cinsten kaktüs vardı yaklaşık 15 yıl önceydi artık 3 metrelik çitalarla yukarı doğru bağlamıştım .bu kaktüsün kenardan filiz vermesini istiyorsanız yan bir şekilde dikmeniz gerekiyor tabi daha büyük bir saksıya çieçek açmasını istiyorsanız ne yapmalısınız biliyormusunuz.Dikenlerini yakmanız gerekiyor.Ben denemiştim o zaman gerçekten açmıştı çiçek çiçekleri de aynı bir gecelik prenses gibi renkteydi ve aynı onun gibi akşam açıp sabaha kadar tekrar soluyordu.Denemekte faydanız var zaten çakmağı bir tarafına tutunca hemen dikenler yanıveriyor ve dikenler bitince gövdesine zarar gelmiyor..Kolay gelsin...
iyi günler heaven bende de bu cinsten kaktüs vardı yaklaşık 15 yıl önceydi artık 3 metrelik çitalarla yukarı doğru bağlamıştım .bu kaktüsün kenardan filiz vermesini istiyorsanız yan bir şekilde dikmeniz gerekiyor tabi daha büyük bir saksıya çieçek açmasını istiyorsanız ne yapmalısınız biliyormusunuz.Dikenlerini yakmanız gerekiyor.Ben denemiştim o zaman gerçekten açmıştı çiçek çiçekleri de aynı bir gecelik prenses gibi renkteydi ve aynı onun gibi akşam açıp sabaha kadar tekrar soluyordu.Denemekte faydanız var zaten çakmağı bir tarafına tutunca hemen dikenler yanıveriyor ve dikenler bitince gövdesine zarar gelmiyor..Kolay gelsin...
Dediğiniz yöntemi belki deneyebilirim.
bir çok katologa baktım ama teşhis edememiştim. Buradaki saksıyı değiştirip dar ve toprağı akvaryum kumu (silis kumu) ile karıştırıp diktim.
Anlamadığım bir konu var. kaktüsleri yan nasıl dikeceğim. saksıyı yan mı yatırayım. Bu çok zor olacak. mantıklı gelmedi. Daha önce asıl bunların ana gövdesi kırılmış ve kırılan yerden 1 tane çelik vermişti. bu çelik zamanla çok büyüyünce yanına gömdüm. eski ana gövdeyi de dibinden kesip toprağa gömmüştüm o tutmadı. ama yerinden yine çelik verdi.
Yakma işlemine gelince internette kaktüs yakarak çiçek açtırılmasıyla ilgili bir yazı bulamadım. Sanırım bir kaç uzmana da danışsam iyi olacak. Bir de hangi mevsimde yaktığınızı hatırlıyor musunuz.
Diğer uzman kaktüslerin yorumlarını da bekliyorum. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz.
Saygılarımla...
Sanırım kaktüs yangını tehlike olarak alıgılayıp çiçek vermeye çalışıyor can havliyle bu benim tamamen duygusal yorumum böyle düşünürsem yakamam hiç onu bir gecelik çiçek için.
Emre Kuzu
16-01-2012, 13:09
Ya bir çiçek için kaktüse yapılırmı bu lütfen böyle davranışlar içersine girmeyin bana göre düşünmeniz bile yanlış. Çiçek açmıyorsa istediklerini yapamıyorsunuzdur bu kadar basit.
Diken yakmaya gerek yok, istekleri olan bol güneş, kışın dinlenme sağlandı mı zaten açıyor. Ben kaktüslere saplanan sahte çiçeklere katlanamazken diken yakma olayı bana inanılmaz geldi. Sonuçta bunlar bitki, canlı...
serkan_istanbul
16-01-2012, 14:14
nasıl bir uygulama bu canlıya yapılırmı ne kadar saçma bir düşünce kendi elinizi yaksanız nasıl olur acaba
Emre Kuzu
16-01-2012, 14:44
Kaktüsü çiçeksizde sevemeyecekseniz veya katlanamayacaksanız almayın.
Manolya_
16-01-2012, 16:27
Şu ana acayip bir şekilde şaşırmış bulunmaktayım. Çok mutlu oldum. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Zaten 3 sütun olduğundan birisini yakmakta sakınca görmüyorum. Dediğiniz yöntemi deneyeceğim.
Yakma işlemine gelince internette kaktüs yakarak çiçek açtırılmasıyla ilgili bir yazı bulamadım. Sanırım bir kaç uzmana da danışsam iyi olacak. Bir de hangi mevsimde yaktığınızı hatırlıyor musunuz.
Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz.
Hayretler içinde okudum:eek:
Ne düşünülebilir? Canlılara eziyet
başka tarifi yok benim litaratürümde, bırakın uygulamayı düşünülmesi bile korkunç:(
bettyycim
16-01-2012, 18:30
Şu ana acayip bir şekilde şaşırmış bulunmaktayım. Çok mutlu oldum. Öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim.
Zaten 3 sütun olduğundan birisini yakmakta sakınca görmüyorum. Dediğiniz yöntemi deneyeceğim.
bir çok katologa baktım ama teşhis edememiştim. Buradaki saksıyı değiştirip dar ve toprağı akvaryum kumu (silis kumu) ile karıştırıp diktim.
Anlamadığım bir konu var. kaktüsleri yan nasıl dikeceğim. saksıyı yan mı yatırayım. Bu çok zor olacak. mantıklı gelmedi. Daha önce asıl bunların ana gövdesi kırılmış ve kırılan yerden 1 tane çelik vermişti. bu çelik zamanla çok büyüyünce yanına gömdüm. eski ana gövdeyi de dibinden kesip toprağa gömmüştüm o tutmadı. ama yerinden yine çelik verdi.
Diğer uzman kaktüslerin yorumlarını da bekliyorum. Siz bu konu da ne düşünüyorsunuz.
Saygılarımla...
Pes diyorum, yani sözün bittiği yerdeyim... daha fazla yazmayayım site yasaklar beni :eek:
Bu görüşleri sadece bir fikir olarak yapılabilir mi şeklinde sizin istişarenize sunmuştum. Görüşleriniz için teşekkür ederim. Ben de bir günlük bir çiçek için bunların yapılmaması kanaatine vardım. O kadar da cani değilim. Ben de bir doğa dostuyum ve 2009 dan beri buradayım.
Bu arada hala türünün ne olduğunu öğrenemeyecek miyim. Bari çiçeğinin nasıl olduğunu araştırsaydım.
Sayın Heaven, kaktüsünüz cereus cinslerine benziyor. Kaktüs sitelerinden araştırabilirsiniz.
Bu çiçek hangi kaktüse ait:confused:
265233
Teşekkürler.
Sevgili jezebel sanırım Pilosocereus leucocephalus.
Pilosocereus leucocephalus doğru tahmin, teşekkürler.
alfred11
29-01-2012, 14:56
Merhabalar,
Echeveria kaktüsüm çok kötü durumda. ismi doğrudur inşallah. Bakımı için veya ne yapmam gerektiği hakkında yardımcı olabilicek varmı acaba? şimdiden teşekkürlerr.
http://e1201.hizliresim.com/t/x/26y80.jpg
Birbirlerine çok benzeyen ama farklı olduklarını düşündüğüm kaktüslerin türlerini biliyor musunuz?
(Chamacereus silvestri) olma olasılığı var mı?
266433266434
Echevieria bir sukulenttir Sayın Alfred11, bitkinizde ciddi bir ışıksızlık sorunu var gibi, güneş alan bir yere koymanızı öneririm...
alfred11
29-01-2012, 15:13
sukulent olduğunu öğrenmiş oldum. Çok teşekkürler cevabınız için. Hemen camın önüne koyuyorumm. Sulama konusunda ne tür bir bilgi verebilirsiniz?
Echeveria bende de var, camın önünde duruyor, kışın 3-4 günde bir azar azar (daha doğrusu toprağı kurudukça) suluyorum. Baharda yanmış hayvan gübresi-kum -toprak karışımıyla toprağını yeniliyorum... Bitkim çok sağlıklı şekilde gelişimini sürdürüyor, bol çiçek açıyor...
alfred11
29-01-2012, 15:24
çok teşekkür ederim bilgileriniz için, camın önünde yerini aldı, inşallah toparlar.
Yukardaki kaktüslerin anneleri. Gerçekten farklılarmış. Türlerini öğrenirsem sevineceğim.
Chamaecereus türlerine benziyor. Ne renk açtığını bilsek daha kolay bulabiliriz.
...bu kaktüsün kenardan filiz vermesini istiyorsanız yan bir şekilde dikmeniz gerekiyor tabi daha büyük bir saksıya çieçek açmasını istiyorsanız ne yapmalısınız biliyormusunuz.Dikenlerini yakmanız gerekiyor.Ben denemiştim o zaman gerçekten açmıştı çiçek çiçekleri de aynı bir gecelik prenses gibi renkteydi ve aynı onun gibi akşam açıp sabaha kadar tekrar soluyordu.Denemekte faydanız var zaten çakmağı bir tarafına tutunca hemen dikenler yanıveriyor ve dikenler bitince gövdesine zarar gelmiyor..Kolay gelsin...
Zaten 3 sütun olduğundan birisini yakmakta sakınca görmüyorum. Dediğiniz yöntemi deneyeceğim....
Kaktüs sizin neyinize? Kaktüsü geçtim bir canlı sizin elinize nasıl verilir? Sizin saçlarınızı yaksam altındaki boşlukta azıcık akıl, mantık belirir mi acaba? Allah' ın şaşırmışları sizi.
Chamaecereus türlerine benziyor. Ne renk açtığını bilsek daha kolay bulabiliriz.
Kısa boylu olanın çiçeği uçuk pembe renkli açıyormuş.
Diğerinin çiçeğini arkadaşım da görmemiş çünkü evin içinde tutuyordu. Kapalı balkona çıkarttık ama orada da radyatör var. Açmaya karar verirse, bakalım bekleyeceğiz bu yıl:)
gülenmelek
09-02-2012, 16:15
Merhabalar. Fotoğrafta görünen kaktüsün adını öğrenmeme yardımcı olurmusunuz ?
Çok ilginç, birbirinden farklı görünüyorlar ama 2sinin de ismi aynı çıkıyor ;)
Teşekkürler Sevgili limon_sever
Austrocylindropuntia subulata
268398
Bir de bu var ama kaktüs mi değil mi emin değilim.
limon_sever
09-02-2012, 16:32
Merhabalar. Fotoğrafta görünen kaktüsün adını öğrenmeme yardımcı olurmusunuz ?
268398
Bir de bu var ama kaktüs mi değil mi emin değilim.
2. fotodaki kaktüs Austrocylindropuntia subulata
Merhaba!Resim Suudi Arabistan'da çekildi.Agave türü oluğunu düşünüyoruz ama emin olamadım.internetten de bi sonuç bulamadım.yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
http://i302.photobucket.com/albums/nn101/chatori/fotograf.jpg
kartal124
23-02-2012, 17:57
Arkadaşlar bu kaktüsün adını bilen varmı?
Dikenler baya bir kırmızı.Bana boya gibi geldi ama kaktüs gövdesine bulaştırmadan nasıl boyanır onuda anlamış değilim.
Fotoğraflar net değil ama bu kadar çekebildim.
İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim.
mammillaria gracilis arizona snow cap
Sonerordo
sonerordo
24-02-2012, 17:30
Arkadaşlar bu kaktüsün adını bilen varmı?
Dikenler baya bir kırmızı.Bana boya gibi geldi ama kaktüs gövdesine bulaştırmadan nasıl boyanır onuda anlamış değilim.
Fotoğraflar net değil ama bu kadar çekebildim.
İlgilenecek arkadaşlara teşekkür ederim.
Sayın Kartal124, kaktüsünüz "mammillaria gracilis arizona snow cap" boyanmışlar doğru düşünmüşsünüz. mavi kırmızı sarıları da var. Yeni dikenler kendi renginde çıkıyormuş.
Cizmeli Kedi
24-02-2012, 17:47
Kartal 124 çok hoşmuş kaktüsünüz...
kartal124
24-02-2012, 20:48
Sayın sonerordo teşekkürler.Ama nasıl boyanmış anlamış değilim.Sadece dikenler boyalı,gövde yeşil.
Sayın çizmeli kedi teşekkürler,Büyüyünce demekki böyle olacak.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.