View Full Version : Bu kaktüsün adı nedir? (2006-2014)
mehtap gürbüz
06-12-2008, 00:07
Adenium hızla yaprak döktü mehtap hanım .2 defa birkaç gün arayla fungusit verdim .saksı değişimi yaparken kökler zedelendi belki ondandır.
Şimdi kendisini toparlamasını bekliyorum.Umarım iyileşir.
Geçen kış sonu Adenium bakımını, yetiştirmesini araştırırken, yabancı bir forum sitesinde, bir şahsın kendi adenium macerasını eşime tercüme etmiştim. Amerikada bonsai şeklinde satın almış, bakımınıda bilmiyormuş, öğrenip uyguladığı şuymuş: Son baharda suyunu azaltıyor, sonrada içeri alıyormuş. Kışın hiç yapraksız haliyle susuz bırakıp (****** toprağı çok hafif nemli) , bahara girerken azar azar sulamaya başlıyor ve bakımını yapıp dışarı çıkarıyormuş.Üç senedir harika olduğunu belirtmiş ve meraklı olanlara tavsiye etmiş.Kısaca çok kolay ve basit diyordu.
Herkese kolay gelsin.
Not: seradakilerde yapraklarını dökmeye başladı, sanırım bu cinsin yapısı böyle.
hakan_73
08-12-2008, 03:39
İyi bayramlar mehtap hanım , ilginize teşekkür ederim, adenium şu anda üzerinde 3 tane yeşil yaprakla kendini toparladı galiba . Diğer yapraklarını sararttı ve döktü. Belki onlarıda döker , dediğiniz gibi mevsim dolayısıyla. tavsiylerinize uyup çok az su verip bahara kadar bekleteceğim. adeniuma ve diğer kaktüslerime her baktığımda sevgili , merhum mucip beyi anıyorum. tanıışmamış olsakta forumu defalarca hatim etmiş biri olarak , Kendisini kaktüs babası olarak yakınen tanıdım. Amacım acınızı tazelemek değildi ama bahsi geçince anmadan geçemedim.
member şip
07-01-2009, 22:37
Bu kaktüs hediye geldi isimlerini bilmiyorum cevap yazanlar için şimdiden teşekkür ederim.
mehtap gürbüz
07-01-2009, 23:15
Biri HAWORTİA diğeri MAMMILLARIA ailesinden. Tam isimlerine google'dan bakıp karar verebilirsiniz.
Arzu Kasapoğlu
12-01-2009, 19:43
Merhaba arkadaşlar,
Aşağıdaki kaktüslerin latince isimleri konusunda yardımcı olursanız sevinirim.
Büyüdükleri zaman nasıl bir şekil alıyorlar ve çiçek açıyorlar mı merak ediyorum.
Latince isimleri doğrultusunda google'dan araştırma yapacağım :)
Arzu Kasapoğlu
12-01-2009, 19:51
Bir kaç tane daha...:)
halilaras
12-01-2009, 21:42
ben resim koymadan sorabilir miyim? çünkü o kaktüsü almak istiyorum resmini bir daha göremedim.
şöyle anlatayım:
parmak kalınlığında uzun uzun, saksıdan aşağı sarkan, parmak kaktüsü müdür kuyruk kaktüsü mü yani şeklini çok güzel anlatan bir de ismi vardı. yılan kaktüsü de olabilir ismi.
nasıl bazı bitkilerin saksısı yükseğe asılıp, çiçeklerin dalları aşağı sarkarsa, bu kaktüs de böyle saksıının kenarlarından aşağı sarkıyordu yaklaşık 30cm uzunluğunda..
sizce anlattığım özelliğe uyan kaktüsün adı nedir?
Arzu Kasapoğlu
13-01-2009, 00:33
Anlattığınız özellikler yılan kaktüsünü andırıyor.
ben resim koymadan sorabilir miyim? çünkü o kaktüsü almak istiyorum resmini bir daha göremedim.
şöyle anlatayım:
parmak kalınlığında uzun uzun, saksıdan aşağı sarkan, parmak kaktüsü müdür kuyruk kaktüsü mü yani şeklini çok güzel anlatan bir de ismi vardı. yılan kaktüsü de olabilir ismi.
nasıl bazı bitkilerin saksısı yükseğe asılıp, çiçeklerin dalları aşağı sarkarsa, bu kaktüs de böyle saksıının kenarlarından aşağı sarkıyordu yaklaşık 30cm uzunluğunda..
sizce anlattığım özelliğe uyan kaktüsün adı nedir?
Aparocactus flagelliformis latince ismi.
johnny guitar
13-01-2009, 18:23
elinde bulunan katüslerin isimlerini öğrenmek istiyen arkadaşlar 157 nolu sayfada ki resim linkleri yardımcı olabilir saygılar
http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=1685&page=6
halilaras
14-01-2009, 23:04
Anlattığınız özellikler yılan kaktüsünü andırıyor.
teşekkür ederim.
ben de bugün doğru cevabı buldum.
dediğiniz gibi yılan kaktüsü imiş.
"aporocactus"..
Arkadaşlar buda bizim emektar kaktüs. Ben kendimi bildim bileli bu kaktüsü bilirim. Çok yaşlıdır. Ama hep ihmal edilmiş kıyıda köşede kendine zor yer bulmuştur. İsmini tam bilemediğim bu kaktüsün ismini öğrene bilirmiyim.
59963
Echinopsis ana adı ama alt adı için çiçek rengini bilmek gerekir.
selentul
24-01-2009, 11:06
Bu çiçek uzun zamandır bizde, ama bir türlü kendine gelemedi. Bakımını ve adını merak ediyorum.Küçük kırmızı çiçekler açıyor. Teşekkür ederim
hippocrat
02-02-2009, 21:24
Arkadaşlar herkese selamlar. Aranızda olmak ve böyle bir forumda yer almak çok güzel. Aşağıdaki kaktüslerin latince isimleri konusunda bana yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.
C:\Picture 1\Slide1.JPG
C:\Picture 1\Slide2.JPG
C:\Picture 1\Slide3.JPG
C:\Picture 1\Slide4.JPG
C:\Picture 1\Slide5.JPG
C:\Picture 1\Slide6.JPG
hippocrat
02-02-2009, 21:27
Arkadaşlar fotolar ekte, Teşekkürler
hippocrat
02-02-2009, 21:41
Teşekkürler
Bu çiçek uzun zamandır bizde, ama bir türlü kendine gelemedi. Bakımını ve adını merak ediyorum.Küçük kırmızı çiçekler açıyor. Teşekkür ederim
Selen hanım bitkinizin latince ismi Euphorbia milii .
Merhabalar bendede 3 yıldan beri kaktüs var ama aldığımdan beri hiç çiçek açmadı acaba çiçeksiz bir tür olabilrimi? Resminide bir sonraki mesajımda koyacağım.resmini çekip hemen koyuyorum.
Fatih Bey merhaba bu kaktüsün çok daha büyük bir formunu fetiyede görmüştüm ama çiçek açmadığını söylediler.
Selen Hanım merhaba bitkiniz Euphorbia milii. Bu arada nicklerimizin benzerliği mesajlarımızın karışmasına sebep olabilir. Yaşanan şehir ismi de aynı olunca bu kaçınılmaz gibi gözüküyor.Bilginize.
huzunperest
08-02-2009, 18:29
Arkadaşlar bu minik kaktüsü bir arkadaşımdan çelik alıp diktim. Ancak adını bilmiyorum. Alırken inşallah stapelia türlerindendir diye ümit ederek almıştım. Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim.
Teşekkürler.
Stapelia değil. Atlas çiçeğine benzettim.
Arkadaşlar alış-veriş merkezlerinde satılan kaktüslerin çiçeklerinin yapay olup olmadığını nasıl anlarız:confused:
berduray
09-02-2009, 10:05
Dokununca kuru çiçek olduğu belli oluyor zaten, çiçeğin yapıştırıldığı yerde silikon, yapıştırıcı veya toplu iğne izi belli oluyor.
Gerçek çiçeğe dokununca elinize hafif nem, canlıllık dokusunu hissedersiniz. Yapay çiçekler krepon kağıdı hissi veriryor.
Bir de gerçek çiçekler oluşurken bir çıkıntı, bitki yüzeyinde hafif bir tümseklik olur, yapay çiçeklendirilmiş kaktüsler dümdüzdür, üzerine boyanmış,kırmızı, pembe tonlarında kuru çiçek yapıştırılmıştır.
Ben bu şekilde ayırt ediyorum, zaten bir kaç kez görünce otomatik olarak görür görmez ayırt edebiliyorsunuz.
Avm' lerdeki kaktüslerin çiçekleri % 98'i yapaydır zaten.
Mesela bu çiçekler yapay, doğal olanlar galerimizde var.
pembegül
09-02-2009, 10:12
Yapay çiçekler kaktüs çiçeğinin dikenine takılı oluyor gerçek çiçek kaktüsün etli gövdesinde açıyor.
Birkaç kaktüsün adını sormak istiyorum sizlere. İlk resimdeki uzun kaktüsün ve ikinci resimdeki plastik gibi sert kaktüsün adını bilen var mı?
Altta yer alan bir sukulent türü; bir Aloe ama ikinci adı konusunda emin olamadım. Google görsellerden bakarsanız ben Aloe nobilis olduğunu düşünüyorum.
İlk resimdeki de bir tür Cereus olabilir ama tereddütte kaldım.
Selamlar.
Bu arada ilk fotoğraftaki diğer kaktüsün adını biliyor musunuz?
İlk fotoğraftaki diğer kaktüsün(ikili olan) bir tür Mammillaria olduğunu sanıyorum.
İkinci fotoğraftaki bitki (Aloe dediğiniz) sert dikenlere sahip, Aloe nobilise pek benzetemedim. Yakından bakınca parlak ve sert dokunaçları çıkmış bir yaratığa benziyor benimki ;)
Evet Aloe olduğu kesin ama ben de ikinci adı konusunda pek net birşey diyemiyorum. Malum fotoğraflar yanıltabiliyor. Güle güle büyütün.
Selamlar.
Kahraman Koray
17-02-2009, 08:10
Migros ve Tansaş'tan aldığım kaktüslerin bir kısmının adlarını buldum. Yardım için gönderiyorum
Sırasıyla;
Aloe erinacea
Aloe Ferox
Aloe Nobelis
Aloe Saparonia
Ferocactus rectispinus
Kahraman Koray
17-02-2009, 08:14
Birkaç kaktüsün adını sormak istiyorum sizlere. İlk resimdeki uzun kaktüsün ve ikinci resimdeki plastik gibi sert kaktüsün adını bilen var mı?
İkinci resimdeki Aloe Erinacea
Crocus Şen
21-02-2009, 15:19
Arkadaşlar;
Eşimin dün akşam bana hediye olarak aldığı bir kaktüs var:D.Adını öğrenebilir miyim?Ayrıca nerede ve nasıl koşullarda bakılması gerekiyor.:o
Crocus Şen
27-02-2009, 13:05
Sanırım kimse bilmiyor:(
DevrimGzde
08-03-2009, 19:27
Kesin aranızda izmrli arkadaşlar vardır. konakta meydanda çok güzel kaktüsler var ve bir parça alıp yetiştirmek istiyorum. Ufak bir parçasını koparıp diksem tutar mı acaba?
Crocus Şen
08-03-2009, 19:34
Arkadaşlar;Bu dev kaktüsün adı nedir acaba?Çok güzel,uzun zamandır arıyorum fakat bulamıyorum,paylaşmak isteyen arkadaşlar varsa çok ama çok sevinirim..
DevrimGzde
08-03-2009, 19:55
http://img22.imageshack.us/img22/9248/img2828g.jpg (http://img22.imageshack.us/my.php?image=img2828g.jpg)
http://img22.imageshack.us/img22/4476/img2830h.jpg (http://img22.imageshack.us/my.php?image=img2830h.jpg)
http://img22.imageshack.us/img22/3151/img2831d.jpg (http://img22.imageshack.us/my.php?image=img2831d.jpg)
http://img22.imageshack.us/img22/2910/img2832f.jpg (http://img22.imageshack.us/my.php?image=img2832f.jpg)
http://img22.imageshack.us/img22/447/img2835.jpg (http://img22.imageshack.us/my.php?image=img2835.jpg)
büyük olanı yeni aldım saksısını değiştirdim küçük olanın kök kısmı sanki çürümüş gibi ne yapmalıyım bilmiyorum :(
Arzu Kasapoğlu
08-03-2009, 21:13
Sayın Crocus Şen, sorduğunuz dev kaktüsün adı, euphorbia trigona (süt ağacı). (http://www.agaclar.net/forum/showthread.php?t=4269)
Crocus Şen
09-03-2009, 06:42
Tesekkürler Arzu Hanım..
Arzu Kasapoğlu
09-03-2009, 09:00
Süt ağacı size mi ait acaba merak ettim. Kaç yılda bu hale geldi?
Crocus Şen
09-03-2009, 09:32
Yok Arzu Hanım keşke benim olsa..:)Bende sahip olmak istiyorum ama önceden adını öğrenmek istedim..Bu resmide internette bir sitede gördüm,inanılmaz çok hoşuma gitti..
Arzu Kasapoğlu
09-03-2009, 11:01
Gerçekten çok güzel bir sukulent. Bende olsa size gönderirdim ama maalesef yok. Sitede arama yaparsanız size çelik gönderebilecek birilerini bulabilirsiniz diye tahmin ediyorum :)
Crocus Şen
09-03-2009, 11:53
Arzu Hanımcığım, aslında paylaşmak isteyenleri bulmak ve küçük bir çelik istemek istiyorum ama çekiniyorum..))
Arzu Kasapoğlu
09-03-2009, 12:25
Belki bu isteğinize cevap verecek biri çıkar :)
Crocus Şen
09-03-2009, 14:09
Umarım..:))
DevrimGzde
09-03-2009, 20:24
benim resimlerime kimse bakmadı mı?? :(
YaSeMiN86
31-03-2009, 15:10
Ve benim kaktüsümün cinsini bilen varmı ?
http://img16.imageshack.us/img16/1240/dsc04354s.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/3992/dsc04355x.jpg
Ve benim kaktüsümün cinsini bilen varmı ?
http://img16.imageshack.us/img16/1240/dsc04354s.jpg
http://img16.imageshack.us/img16/3992/dsc04355x.jpg
İki kaktüsün de cins ve tür adı Echinopsis oxygona...
YaSeMiN86
31-03-2009, 17:59
Teşekkür ederim
Bu gün bir hamaratım ki sormayın gitsin. Günlerdir yarın yaparım, öbür gün yaparım diye ertlediğim her işi bu gün yaptım. O nedenle hemen hemen her başlığa bir mesaj yazdım:p:p Eh kaktüs başlığının da hatırı kalmasın tabii:D
İki hafta önce Mordoğan'da bir bahçeden (ç)aldığım kaktüs çeliklerimi bu gün yerlerine diktim. Ama adlarını bilmiyorum. Resimleri bunlar.
7181471815
7181671817
Bir de bu var. Sanki aynı cins gibi görünüyor ama rengi neden yeşil, anlayamadım. Acaba farklı bir cins mi?
71818
huzunperest
12-04-2009, 19:09
Çiçek tomurcukları vermeye başlayan bu kaktüsümün adını bilen varsa çok memnun olacağım.
berduray
12-04-2009, 20:38
Mammillaria ailesinden olduğu aşikar da detay?
huzunperest
12-04-2009, 20:59
Evet Sevgili Berduray işte ben de tam orada takılıp kaldım :D
berduray
13-04-2009, 11:24
Mammillaria backebergiana olabilir mi?
huzunperest
13-04-2009, 12:43
Evet sevgili berduray sanırım backebergiana. İlgin için teşekkürler. Çiçekleri açınca da böyle olacakmış :)
berduray
13-04-2009, 20:41
:-)
İki hafta önce Mordoğan'da bir bahçeden (ç)aldığım kaktüs çeliklerimi bu gün yerlerine diktim. Ama adlarını bilmiyorum.
Sayın malbman çok şekerler ama naçizane fikrim saksınız çok büyük kaçmış. Türk kahvesi fincanı ideal derim..
gazanfergani
17-04-2009, 21:17
Arkadaşlar benim 17 çeşit kaktüsüm var bunlardan sekizinin adını bilmiyorum bildikleriniz varsa tabi kesin olarak yardım ederseniz sevinirim
73278
73279
73280
73281
73282
gazanfergani
17-04-2009, 21:19
73283
73284
73285
gazanfergani
20-04-2009, 22:56
Anlaşılan kaktüsleri tanıyan bilen çıkmadı.
gazanfergani
22-04-2009, 22:09
3 nolu kaktüsün adını sitede dolaşırken buldum.
Mammillaria prolifera mış.
kemut_kemut
22-04-2009, 22:57
8 nolu kaktüs bende de var adı "chamaecereus_silvestri"
gazanfergani
23-04-2009, 09:58
Teşekkürler kemut kemut.
Kaldı 6 tane.....
7 numara için tahminim Escobaria minima...
2 numara, Cylindropuntia fulgida...
Sayın malbman çok şekerler ama naçizane fikrim saksınız çok büyük kaçmış. Türk kahvesi fincanı ideal derim..
Sevgili Coyote, kusura bakmayın bu başlığa yazdığımı unuttum. Tavsiyeniz için çok teşekkür ederim ama özellikle bu sepete diktim. Zira ileride değişik kaktüslerle bir aranjman yapmak istiyorum. Hatta şimdiden bir kaç tane buldum bile diyebilirim.
Sizin anlayacağınız, bu minikler sözünü ettiğim çalışmanın ilk adımı.
huzunperest
24-04-2009, 16:27
Bu kaktüslerimin ismini bilmiyorum.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.
Her iki kaktüsünüz de Euphorbia Sayın huzunperest.
huzunperest
27-04-2009, 04:27
Teşekkür ederim Sevgili selen.
mehtap gürbüz
28-04-2009, 21:44
Sayın Gazanfergani;
resim1- coryphantha reduncispina
resim2- cylindiropuntia fulgida cristata
resim3ve6- mammillaria prolifera
resim4ve7- mammillaria fragiles
resim8- chamaecereus silvestri
resim5- ?
Carlos_Cortes
02-05-2009, 02:17
Herkese selamlar. Geçen gün Bauhaus'dan küçük bir kaktüs aldım. Çok canlı ve güzel görünüyordu. En önemlisi de üzerine yapıştırılmış herhangi bir çiçek de yoktu. Onu camın önüne lithops'larımın yanına koydum. Ama o bölge saat 14:30'dan gün batımına kadar güneş almakta. Güneş geldiği için perdeyi de kapıyorum ve camla perde arası çok sıcak oluyor. Perdeyi kapadığım için hava sirkülasyonu da yok ama perde de kapanmak zorunda. Lithops'larım bu koşullara alışık ve yaşıyorlar. Fakat bunda önce almış olduğum kaktüsüm bu koşullara dayanamamıştı. O yüzden şimdiki kaktüsümü dik güneş ışığı geldiği saatlerde perdenin arka tarafına koyuyorum. Ve sanırım bundan sonra da bu şekilde bakmaya devam edeceğim. Sizlerin bu konuda tavsiyeleriniz ne olur? Ayrıca sulama ve bakımla ilgili tavsiyelerinizi bekliyorum.
Ayrıca fotografını da ekliyorum kaktüsümün. Cinsi hakkında yardımcı olmanızı bekliyorum.
gazanfergani
04-05-2009, 19:06
Teşekkür ederim Mehtap Hanım
huzunperest
06-05-2009, 22:37
Bu kaktüs fotoğraflarını "Palmiye Merkezi'nin" sitesinde gördüm. Fotoğrafın üzerinde belirtilen isimle aratınca hiç bir sonuç çıkmıyor. İsmini bilen var mı acaba?
Sayın huzunperest bu bitki bana Huernia'yı anımsattı ama değil. Ne olduğunu ben de merak ettim. İsmini ben de elimdeki kitaplardan araştırdım ama bulamadım.
Crocus Şen
07-05-2009, 17:29
Arkadaşlar bu süt ağacımıdır?
saydemir
07-05-2009, 17:32
"Tavaresia Barkleyi"
huzunperest
07-05-2009, 18:50
Teşekkürler sayın saydemir.
merhaba ben hyeni üye oldum ama merhaba diyebileceğim bir yer bulamadım **** gözümden kaçtı (öyle bir bölüm varsa linkini verin tanıtayım kendimi) herneyse ben dün koçtaştan kaktüs ve fesleğen aldım arkadaşımda sadece kaktüs yapıştırmalı çiçekler olduğunu bilmiyorduk ama yardımcı olan biri çıktı sonunda yağma çiçek bulunmaya birşey almaya karar verdik ben sade aldım arkadaşımda çiçekli aldı ama onlarda çubuk batırmalıymış :dilli:değiştirdik peki ben bu kendi kaktüsüme nasıl bakabilirim özel bi türü varmı ? (resimler pek net değil ama inşallah bir yardım alabilirim )
NOT: kaktüsü oradan aldığım saksıya ektim arkadaşımın kaktüsüne bakarken elimde kalan batırma süsüde yanına koydum güzel durdu
kullanıcı adım özel nedenlerden dolayı böyle eğer bir problem oluşturuyorsa başka bir üyelik açarım forumda çok güzel uzun zamandır bakıyorum üye olmaya çelıştım ama şimdi olabildim
gazanfergani
18-05-2009, 16:42
Merhaba kaktüs severler,
dün 4 tane kaktüs aldım.Fakat kaktüslerin adlarını satanlar bilmiyor.Ben birini internetten buldum.Benzerlerini buluyorum fakat emin değilim.Çiçekleri olsa bulmam kolay olacak.Yardımlarınızı bekliyorum.
79365
Notocactüs mü echinocactüsmü **** başka bir türmü bulamadım.79366
79367
Buda opuntia ama tam adını bir türlü bulamadım
Sayın gazanfergani en alttaki kaktüsünüz 'Monstruosa' (Opuntia monacantha) olduğunu düşünüyorum. Bol ışık alan bir yerde bayağı gelişip boylanabilen bir tür. Koleksiyonunuza yeni katılan kaktüslerinizi güle güle büyütün.
merhabalar. tesadüfen bir arkadaşta gördüğüm kaktüs ve sukulent ler o kadar ilgimi çektiki bende buna ilgisiz kalamadım.gördüğüm ilginç çiçeleri aldım ama bazılarının adın bulamadım.isimlerinin neler olduğunu bilen varsa sevinirim.
gazanfergani
19-05-2009, 13:23
Teşekkürler sayın selenn dediğiniz gibi Opuntia monacantha mış kaktüsüm
gazanfergani
19-05-2009, 13:30
Sayın acemi20 ilk resimdeki kaktüs Mammillaria grasilis diye biliyorum bendede var.
Kaktüslerim çiçek açıyor ama adlarını bilmiyorum. Bilen var mı? Bu kötü fotoğraflardan anlaşılır mı bilmiyorum. Teşekkürler.
Carlos_Cortes
31-05-2009, 01:32
Kaktüslerimin cinsleri hakkında yardımcı olabilir misiniz lütfen?
elimde 130 farklı çeşitte kaktüs var ve hemen hemen yarısının ismini bilmiyorum.nasıl isimlendirebilirm? yabancı bir kaç siteden bilgi alıyorum. ama bazıları birbirine çok benziyorlar ve işin içinden çıkamıyorum...
Bu başlıktaki kaktüsleri incelemekle başlayın derim ben. Çok fazla kaktüs tür bilgilerine ulaşacaksınız. Bulamadıklarınızı da fotoğraflama imkanınız varsa isimlendirme konusunda buradan destek alabilirsiniz.
Bu gün komşumdan aldığım kaktüsüm.Daha doğrusu ben ve komşum arasındaki takastan bana düşen bir kaktüs.Devasa bir formda.Acaba ismi nedir?Birde hiç çiçek açmadığını söyledi çiçek açıyormu?
Fatihciğim bu kaktüse halk arasında kaynana dili derler. Çok güzel çiçekleri olur. Açınca insanın ağzı açık kalıyor. Çok gösterişli ve büyük çiçekleri oluyor. Açınca bana hak vereceksin. Ama kaktüsünü bol güneş alan açık bir alana koyarsan daha iyi olur. Güle güle büyüt Fatihciğim...
Fatihciğim bu kaktüse halk arasında kaynana dili derler. Çok güzel çiçekleri olur. Açınca insanın ağzı açık kalıyor. Çok gösterişli ve büyük çiçekleri oluyor. Açınca bana hak vereceksin. Ama kaktüsünü bol güneş alan açık bir alana koyarsan daha iyi olur. Güle güle büyüt Fatihciğim...
Abiciğim cevabın için çok teşekkür ederim.
Bu da bizim kaynana dili (opuntia vulgaris). Evde nasıl bakılır bilemiyorum.
Herkese merhaba kaktüsüm mor çiçekler açıyor acaba türü hakkında bilgi verebilirmisiniz ,şu an 1 metre boyunda daha hızlı büyümesi için ne yapmam gerekir ? yardımcı olursanız sevinirim,iyi günler.
Opuntia spinosior ya da walkingstick cactus (baston kaktüsü) deniyormuş.
teşekkür ederim,internette biraz araştırma yapabilirim şimdi.
Bütün kaktüsseverlere merhaba:) Neredeyse on senedir sessiz sedasız balkonumda duran kaktüslerimi eklemek istedim ben de. Adlarını bilmiyorum. Bu sayfada aynılarını gördüm ya da linkler verilmiş kaktüslerle ilgili araştırma için tek tek sayfaları incelemem lazım. Şimdiye kadar benim için onlar "benim kaktüslerim" di. Bu sayfadan sonra araştırmazsam çok ayıp olur:o
89063
89064
89066
89067
89068
89069
89070
Tabi bunlar heryerde kolaylıkla bulunabilecek çiçekler. Çok değişik ve çok güzel kaktüsler var. Zaman içinde ben de değişik kaktüslere sahip olmak istiyorum:)
Sayın sevim.K, ilk resim Sempervivum, ikinci resim ise Aloe yanılmıyorsam. Diğer kaktüslerinizin isimlerini önceki sayfalardan rahatlıkla bulabilirsiniz.
Teşekkürler Selenn; benim zahmetsizlerim onlar:)
Rica ederim zahmetsizlerinizi güle güle büyütün:)
Sn.Engin aşağıdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=448468&postcount=554) mesajınızda bulunan resimde, en sol altta duran kaktüsünüzün ismi nedir acaba? Aynısı bende de var ama ismini bilmiyorum. Tabi eğer gerçekten oysa...
89759
Bu kaktüsümü yeni aldım. ismini araştırdım; iki cins kaktüse benzettim. Biri (daha kuvvetle) notocactus, diğeri echinopsis. Bir de üçüncü şık var tabi:Hiçbiri :D Peki ya sizce?
89761
Sn.Engin aşağıdaki (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=448468&postcount=554) mesajınızda bulunan resimde, en sol altta duran kaktüsünüzün ismi nedir acaba? Aynısı bende de var ama ismini bilmiyorum. Tabi eğer gerçekten oysa...
89759
Mammillaria Elongata.Diken renklerine göre değişik versiyonları var sarı,kırmızı gibi.
Diğer fotoğraftaki notocactus yani parodia değil.Echinopsis olsa gerek.
Arkadaşımın hediye olarak gönderdiği kaktüsün türü konusunda bilgim yok. Bilgi verecek arkadaşa şimdiden teşekkürü borç bilirim :)
http://www.agaclar.net/galeri/files/29915-07-07-09_1255.jpg
[QUOTE=Dudi;457525]Arkadaşımın hediye olarak gönderdiği kaktüsün türü konusunda bilgim yok. Bilgi verecek arkadaşa şimdiden teşekkürü borç bilirim :)
Pincushion Cactus
sanırım.
Sayın Dudi,
Kaktüsünüzün Mammillaria spinosissima cv. 'Un pico' olduğunu düşünüyorum.
Buradan (http://www.cactaceae.be/fotos/Mammillaria_spinosissima_unpico.jpg) fotoğrafını inceleyebilirsiniz.
Sayın Dudi,
Kaktüsünüzün Mammillaria spinosissima cv. 'Un pico' olduğunu düşünüyorum.
Buradan (http://www.cactaceae.be/fotos/Mammillaria_spinosissima_unpico.jpg) fotoğrafını inceleyebilirsiniz.
Evet aynen bundan sayın selenn :) Teşekkür ederim...
_kardelen_
10-07-2009, 13:34
Bu kaktüsün adını bilen var mı. Bu kaktüsten benim de olmalı, umarım bulurum..
91945
1. Kaktüsün adı : Notocactus leninghausii ( Mehtap Abla'da ya da Taner Bey'de vardır büyük ihtimalle. )
2. Kaktüsün adı: Mammillaria luethi ( Bildiğim kadarı ile maalesef şuanda kimse satmıyor bu türü. )
_kardelen_
10-07-2009, 15:25
Aaaa nesli tükenmesin sakın... Çünkü çok güzel bir kaktüs. Hiç çiçeği olmasa bile kendisi başlı başına bir güzellik.
papatya367
21-07-2009, 23:19
Bütün kaktüsseverlere merhaba:) Neredeyse on senedir sessiz sedasız balkonumda duran kaktüslerimi eklemek istedim ben de. Adlarını bilmiyorum. Bu sayfada aynılarını gördüm ya da linkler verilmiş kaktüslerle ilgili araştırma için tek tek sayfaları incelemem lazım. Şimdiye kadar benim için onlar "benim kaktüslerim" di. Bu sayfadan sonra araştırmazsam çok ayıp olur:o
89063
89064
89066
89067
89068
Sayın Sevim.K ilk baştaki sukulentiniz ne kadar güzel yerine sığamıyo maşallah. Benim de kaktüslerim hep menekşe saksılarında duruyrlar. Aldığımda daha küçük saksılarda idiler. Sizin kaktüsleriniz ne kadar zamanda çoğaldılar bu kadar? Acaba büyük saksılara mı dikmem lazım benim de. Bilgilendirirseniz bu konuda sevinirim.
papatya367
21-07-2009, 23:20
Yakında ben de bütün kaktüs ve sukulentlerimin resimlerini koyucam buraya inşallah.
ozlemmenderes
22-07-2009, 00:02
Merhabalar,
Ekteki fotoğraflarda kaktüslerimin fotoğrafları yer almaktadır. Türleri ve isimleri hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
4.resimde ki Stapelia(leş kaktüsü).
_kardelen_
22-07-2009, 08:28
89063
89064
89066
89067
89068
Beşinci sıradaki (http://www.agaclar.net/forum/attachment.php?attachmentid=89068)kaktüsünüzün ismini biliyormusunuz acaba, nedir? Aynısından bende de var. İsmi konusunda net bir sonuca varamadım. Çiçek açıyor mu, ne renk açıyor?
http://img505.imageshack.us/img505/9145/fotoraf0020.jpg
Arkadaşlar bu kaktüsün adını bilmiyorum zaten yeni merak saldım kaktüslere üzerindeki çiçek sahte heralda ama evdekiler gerçek sanıyor koparttırmıyor hatta biri düştü ona bile üzüldüler
sorularım var cevap yazarsanız sevinirim
1-bu kaktüs çiçek açan cinstenmi
2-Yanındaki yavrulardan birini söküp başka saksiye alsam büyürmü bu işi nasıl yapacağım selamlar teşekkürler
papatya367
22-07-2009, 19:27
Sitemize hoş geldiniz sayın tedris. Öncelikle verdiğiniz adrese tıklıyorum, hiçbirşey açılmıyor. Zannedersem yanlış bir adres. Dikkatlice kaktüsünüzün resmini koyarsanız yardım edebilirim. Sevgiler.
Arkadaşlar bunları bu gün kendime hediye ettim.Şimdi bütün menekşelerimi elimden çıkarıp mum çiçeği ve kaktüs yetiştirmeyi planlıyorum.Bu dostlarımın isimleri nedir acaba yardımcı olurmusunuz?
Üzerindeki silikonları çıkartırken biraz zedeledim umarım bir şey olmaz.
Özellikle bu kaktüslerin isimlerini öğrenmek istiyorum.
pandora.u
22-07-2009, 21:35
Arkadaşlar bendeki kaktüsün adını bilen varmıdır.Çok ilginç bir çiçek. Çiçeğin içinden tekrar çiçek dalı veriyor.Resimlerini ekliyeyim.Lütfen yorumlarınızı bekliyorum..
Anenemde resimde yer aldı.bilse bana sitem ederdi.:o
Sn. pandora.u bitkiniz Euphorbia milli.
Merhabalar,
Ekteki fotoğraflarda kaktüslerimin fotoğrafları yer almaktadır. Türleri ve isimleri hakkında yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.
Sn. ozlemmenderes,
İlk fotoğraftaki Hylocereus undatus, ikinci fotoğraftaki kaktüsünüz ise Opuntia diye düşünüyorum.
Sn. fatihbrk, fotoğraf pek net olmadığından emin olamadım ama soldaki kaktüsünüz Espostoopsis olabilir.
Selen hanım eklentileri yeniledim.
papatya367
23-07-2009, 11:12
Sayın fevziye yılan kaktüsünüz çok güzel büyüyor, güle güle büyütün. Bulursam ben de alıcam inşallah.
pandora.u
23-07-2009, 16:46
Sayın Selenn çok teşekkür ederim.
Üniversitede kat hizmetlilerin yetiştirdiği kaktüsden bir filiz aldım ve getirdim toprağa ektim. Türü ne acaba onu bilmiyorum ama her yerde görüyorum. İnsan böle bişeylere dikkat edince onları direk görüyorsun. Çok hoş büyüyor ama çiçek açmıyor galiba.Resim aşağıda türünü bilen var mı acaba.resimdeki benim filizim değil internetten bulduğm bir fotoğraf.
94731
ozlemmenderes
26-07-2009, 16:34
Sayın selenn ve fatihbrk çok teşekkür ederim.
Dün gece köpişimle gezerken, sokak çiçekçisinden aldığım miniş kaktüsümün türü ne acaba? Satıcı üzerindeki yapma çiçeğin düşmesine rağmen satın almama çok şaşırdı. Şaşkın ısrarla çiçeklerden bir tanesini yapıştırmak istedi :)
99989
Arzu Kırlangıç
28-08-2009, 13:19
Sevgili İsolet; bitkinin adı '' Euphorbia trigona (süt ağacı) ''
füsunANK
29-08-2009, 14:01
Bunlarda benim kaktüslerim. İsimlerini bilmiyorum ama. Şimdi sayfayı araştırıp öğreneceğim. (Bir araştırma yaptım ama adları hakkında bilgi sahibi olamadım. Yardımcı olursanız sevinirim )
100237
dua-çiçeği
06-09-2009, 00:28
Palmiye merkezinden aldığım bu kaktüsün adını bilen var mı? acaba.Yaprağını kopardğımda beyaz bir sıvı akıyor. süt ağacı olabilir mi?
zeynepdincer.k
06-09-2009, 13:51
Palmiye merkezinden aldığım bu kaktüsün adını bilen var mı? acaba.Yaprağını kopardğımda beyaz bir sıvı akıyor. süt ağacı olabilir mi?
Sayın dua-çiçeği, bitkiniz kesinlikle bir euphorbia ancak ikincil ismini bilemedim. Çok hoşmuş gerçekten. Güle güle bakın.
Benim kaktüsün (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=487781&postcount=492) türünü bilen yok mu?
tolgaelitez
18-09-2009, 16:23
kaktuslerimin isimlerini ogrenmek istiyorum bulamadim :rolleyes:
Merhabalar, uzun zamandır forumu takip ediyorum, kendi çabamla birkaç tanesinin türünü tahmin edebildim ancak yine de emin olamıyorum... Kaktüslerimin türleri hakkında yardımcı olursanız müteşekkir olurum...
Benim tahminlerim;
2: Echinocactus Grusonii
4: Eriosyce Aurata
10: Mammillaria Carmanae
Diğerlerini bulamadım, bunlardan da emin değilim zaten. Yardımcı olur musunuz?
Sayın köknar kaktüslerinizin türlerini aşağıdaki şekilde tahmin ediyorum;
1. Mammillaria
2.Echinocactus grusonii (var. albispinus olabilir)
3.Mammillaria
6.Euphorbia
9.Cereus peruvianus
13. Aloe (aculeata olabilir)
13, Aloe Aculeata. 9, 1, 2, 3 de tahminleriniz doğrultusunda belirttiğiniz türler sanırım. 6. kaktüsüm de dediğiniz gibi; Euphorbia Horrida imiş ve baktığım bir sitede sukkulent olduğu söyleniyor. 1. ve 3. kaktüslerimin alt türlerini de sorsam çok mu olmuş olurum?
Merhaba bu kaktüsün adı nedir?
Bu çöl kaktüsleri hangi tür acaba? Hep eski western filmlerinde ve çizgi filmlerde gördüğümüz kollu insan gibi duran kocaman büyük kaktüsler. Bunlardan üreten arkadaşlarımız yok galiba. Olsa ne ilginç olurdu. Evin ortasın çöl hissi verirdi. Biraz da kum oldu mu :D
104882
104883
Bir yerde okudum ama doğru mu pek anlayamadım. Türleri galiba Saguaro imiş. En büyük kaktüs türü imiş. !2-15 mt. Boya ulaşabiliyormuş. Hacmi kadar nerde ise su barındırıyormuş içinde. Çöllerin su deposu gibi.
isolet bunun benzerini koçtaşta gördüm. Hatta fiyatının fazla olduğunu görünce, "vahşi batıdan" deyip gülüştük:)
_kardelen_
29-09-2009, 09:11
Merhaba bu kaktüsün adı nedir?
chamacereus silvestri olması lazım.
Üzerindeki çiçeklerin yapay olduğunu biliyorsunuz sanırım.
chamacereus silvestri olması lazım.
Üzerindeki çiçeklerin yapay olduğunu biliyorsunuz sanırım.
Teşekkürler sn.kardelen evet çiçeklerin yapay olduğunu duymuştum ama gerçek gibi duruyorlar :)
Arzu Kırlangıç
29-09-2009, 12:20
Bu kaktüsün adı nedir?
Arzu Hanim, sorduğunuz kaktüsün adı Melocactus'tür.
Arzu Kırlangıç
29-09-2009, 13:55
Teşekkür ederim İlkin hanım. Parkta daire şeklinde yanyana dikilmişlerdi.
Rica ederim. Uygun olduğunuz zaman bir fotoğraflarsanız çok sevinirim.
Biz de görmüş oluruz böylelikle. ;)
Arzu Kırlangıç
29-09-2009, 14:34
Maalesef mesajımda görüldüğü gibi tek olarak çekmiştim.
Olsun böyle de güzelmiş, teşekkürler.
Merhaba ,
bu çiçeğin / bitkinin adı nedir başlığında sormuştum . Cevap alamadım .
Bir de size sormak istedim . Bu sukulentin adı nedir ? (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=497662&postcount=71)
Arzu Kırlangıç
29-09-2009, 18:03
Haworthia türüne benzettim.
zeynepdincer.k
29-09-2009, 18:50
Merhaba ,
bu çiçeğin / bitkinin adı nedir başlığında sormuştum . Cevap alamadım .
Bir de size sormak istedim . Bu sukulentin adı nedir ? (http://www.agaclar.net/forum/showpost.php?p=497662&postcount=71)
Sayın Volare şu haliyle bir tahminde bulunmak biraz güç gibi. Biraz daha serpilip gelişince isim netleşecektir diye düşünüyorum. Açıkçası bende merak ettim adı neymiş. Ait olduğu aile Crassula veya mesemb diye tahminde bulunabiliyorum ancak.
Selamlar
Sayın Volare ismini öğrenirseniz buraya yazmayı unutmayın lütfen, ben de merak ettim. :)
Sayın Volare ismini öğrenirseniz buraya yazmayı unutmayın lütfen, ben de merak ettim. :)
Mutlaka yazarım ,
aramadığım yer kalmadı , palmiye benzeri sukulentlerin hepsini tarıyorum .:rolleyes:
Ne seviyor , bilmezsem nasıl büyüteceğim :confused:
Neyi sevip sevmediğini gelişiminden anlarsınız mutlaka. Çok sulamayın, çok susuz da bırakmayın şimdilik bence. Bakımını yaparken ara ara bazı şeyleri çok abartmadan fazlalaştırır tepkisini ölçersiniz. Dayanıklı bir tür gibi duruyor ve çok şirin birşeye benziyor, umarım en kısa zamanda adını öğrenirsiniz. :)
Benim kaktüslerim hakkında fikir sahibi olanınız yok mu?
Merhaba,
Annemin "kaybolmakta olan" çiçeklerden olduğunu söylediği bir çiçeğimiz var. Kaktüsgillerden sanıyorum. Dikenleri var. Üst kısımlarında küçük kırmızı çiçekleri açıyor. İsmini biliyor musunuz ?
Arkadaşlar bu kaktüsün cinsi ne? Bir de nasıl çelikleyebilirim? Şimdiden saolun!!!:confused::confused::confused::confused:
Sayın orklar fotoğraftan pek emin olamasam da kaktüsünüz Notocactus leninghausii olabilir diye düşünüyorum.
Peyzaj_Mimarı
05-10-2009, 04:03
syn. orklar Notocactus leninghausii gibi görünüyor kaktüsünüz, (küçük bir öneri: fotoğraf makinenizin makro modunu kullanarak çekim yaparsanız, yakın çekimlerde daha net bir görüntü elde edebilirsiniz bu sayede daha çok detayı gözlemleyerek daha kesin sonuçlara ulaşabileceğimizi düşünüyorum)
zeynepdincer.k
05-10-2009, 10:18
Merhaba,
Annemin "kaybolmakta olan" çiçeklerden olduğunu söylediği bir çiçeğimiz var. Kaktüsgillerden sanıyorum. Dikenleri var. Üst kısımlarında küçük kırmızı çiçekleri açıyor. İsmini biliyor musunuz ?
Bu bir Euphorbia Milli. Ne kadar da güzel çiçeklenmiş. Sağlıklı ve neşeli duruşundan annenizin ve sizin gözünüz gibi baktığınız belli.
çooooooooooooooooook saolun.
lale lale
09-10-2009, 13:46
monitörlerin yaydığı radyasyonu çektiği duymuştum. günümün çoğunu bilgisayar başında geçiren biri olarak alayım diye düşündüğüm sırada bir arkadaşım hediye etti. küçükcük, sahte çiçekleri olan bişeydi. yapma çiçek gibi geliyordu bana. büyüyeceğini hiç düşünmemiştim. 1 yıl oldu. şimdi kocaman. ama hiç çiçek açmadı. belki açar ....
Sevgili lale, bu zavallı kız (sanırım opuntia) güneş ışığını bulayım diye biraz şekilsiz bir şekilde uzamış gibi geldi bana. Radyasyon çekip çekmediğini bilmiyorum ama güneşi bulmak için eziyet çektirmeyin. Koyuverin camın kenarına.
Peyzaj_Mimarı
09-10-2009, 19:46
syn lale_lale, evet kaktüs türevleri radyasyonu emmektedir, bu sebeple nükleer santral yakınlarında tonlarca kaktüs bulunur, ayrıca güneş alabileceği bir yere koyup, yaz aylarında bolca sularsan, yaz mevsiminde tekrar çiçeklenecektir..
zeynepdincer.k
13-10-2009, 20:34
Son zamanlarda ortaya atıldığı gibi kaktüslerin radyasyon emme özelliği yoktur. Ortaya atılan bu hikaye satışı arttırmak maksatlı kaktüsleri ve kaktüs sevgisini yayma amaçlıdır. Kaktüsü kaktüs olma özelliği ile kabul etmek doğasını anlamak severek bakmak daha akıllıca.
Bir de kaktüsler ve sukulentler bol ışık, uygun güneş severler. İç mekanda bile olsa gün ışığının bol olduğu yerde coşup çiçeklenirler.
kartalpin
13-10-2009, 22:02
Sayın Lale lale, kaktüsler radyasyon çekmezler. Radyasyon hikayesi bir kent efsanesi halini aldı ama bundan hoşnut olmak gerek, bu yalanla insanlar kaktüs le tanışıyorlar. Kimileri bilgisayarlarının yanına hatta ekranların arkasına koyarak olası kanser tehlikesinden korunduklarını düşünüyorlar, inanıyorlar. ****** bunun etkisi elbet olacak aynı nazar boncuğu etkisi gibi. Siz neye içten inanırsanız onu yaşarsınız. Ama ****** bu konuda bilimin gösterdiği yoldan ayrılmamak gerek. Bazı insanlar ise ciddi ciddi Kaktüslerin radyasyon ile hızlı büyüdüklerini iddia etmektedir ki bunun da bilimsel geçerliliği yok. Eğer mümkün olsaydı Kaktüs seralarına Röntgen cihazı koyar, kaktüsleri radyasyona boğarak bir yılda dev kaktüsler üretebilirdik:))
Minik tavsiyem elinize bir büyülteç alıp bilgisayarınızın yanında duran ve biraz da kötü ışık koşulları ile depresif büyümüş olan kaktüsü incelemeniz. Ona bir radyasyon emen cihaz gözüyle bakmadan muhteşem mimarisini incelemeniz, onun bu olumsuz koşullarda bile canlı kalmayı başarmasına duyacağınız saygıyı yansıtmanız. Ve beki de bunun sonucunda onunla bir iletişim kurduğunuzu hayal etmeniz... VE AŞK.. onu sarmanız, işte bu şekilde bu muhteşem canlı ile bütünleşmeniz ne güzel olurdu.. Niye olmasın ?. Benimkisi minik tavsiye.. Nice kaktslerinizi daha tanımak umuduyla saygı ve sevgiyle...
Gerçek olan şu ki radiyasyona dayanıklı bir bitkidir kendisi ,
nükleer savaş olursa bir tek kaktüsler ve akreplerin hayatta kalacağı öğretilmişti bize :)
lale lale
14-10-2009, 13:48
merhaba arkadaşlar;
Kaktüsüm sürekli büyüdüğü için ben keyfinin yerinde olduğunu düşünüyordum. Masamda bir bitki oluşuda ayrıca hoşuma gidiyordu. Güneşsizlik yüzünden eziyet verdiğimi hiç düşünememiştim. Çok seviyorum onu, herhalde o yüzden yaşamaya devam etti. Günüm arkadaşımın mesajını okuduktan sonra cam kenarına aldım. Bol bol güneş görüyor şimdi. Belki rengarenk çiçekler açtığını bu yıl olmasa bile, baharda görürüm inşallah. Fotoğraflarınıda sizinle paylaşırım.
hepinize sevgiler, selamlar...
Bu kaktüsün adı nedir?
Arzu Hanım merhaba,
Ne tesadüf geçen hafta Yalova dan aynısını aldım. Adını sordum bilemediler. Sayenizde adını da öğrenmiş oldum. :) Teşekkürler.
Melocactus.
Fotoğrafını çekip sizlerle paylaşırım.
4.tekilkişi
14-10-2009, 15:30
bu sebeple nükleer santral yakınlarında tonlarca kaktüs bulunur.
Öyle midir hakkaten?
Emre Kuzu
17-10-2009, 19:29
Arkadaşlar bu kaktüsün adı nedir? aşılı gibi geldi bana ne dersiniz?
108485 108486
108487
serdarulusoy
17-10-2009, 19:57
Arkadaşlar bu kaktüsün adı nedir? aşılı gibi geldi bana ne dersiniz?
108485 108486
108487
merhaba :
bendede var aynısından ama adını bılmıyorum lakın 3 gun once sayın barçman ın bana gönderdiği kaktuslerı saksıya alırken senın fotoğrafında olan kaktus un altındakınden ayrı bır kaktus var ve uzerındekı kırmızıdanda onları birleştirerek dıktım şimdılık bır kuruma yok ınşallah tutar diye umud ediyorum
Emre Kuzu
17-10-2009, 20:01
Peki bilen biri yokmu
Peki bilen biri yokmu
Evet aşı ,
Hylocereus Triangularis üzerine Gymnocalycium Mihanovichii aşısı yapılmış .
Gymnocalycium Mihanovichii fotosentez yapamadığı için yaşaması için
başka bir bitkiye ihtiyaç duymakta .
serdarulusoy
18-10-2009, 08:08
Evet aşı ,
Gymnocalycium Mihanovichii kırmızı olan kaktüsmüdür? acaba ..
Emre Kuzu
18-10-2009, 13:10
Teşekkürler volare bir şey daha sormak istiyorum Gymnocalycium Mihanovichii türü neden fotosentez yapamıyor? Bizmi oynadık yoksa bu kaktüsün genleriyle bu hale geldi
Emre Kuzu
18-10-2009, 13:56
Tabi ki sayın Volare araştıracağım
ben belki biliyorsunuzdur diye sordum üzüldüm kaktüsün durumuna.
Saygılar.
Bir bakayım
Emre Kuzu
18-10-2009, 14:10
Buldum: Kırmızı renkli kaktüs ise Gymnocalycium Mihanovichii mutant formudur yanlızca aşı olarak yaşayabilir bunun nedeni kloroplast yapısını içermemesidir.
Nazlı bir kaktüs türüdür...
Aşılanmadan bizim iklimimizde yaşaması çok zordur;
Kendi kendine köklenip büyüyemez...
Kışı uykuda geçirerek, yazın büyür;
Yaz aylarında çok keyifliyse, bir sürü çiçek açar...
Gymnocalycium mihanovichii kaktüsünün çiçeği;
Narin, nazlı ama, bir o kadar da güzeldir
Emre Kuzu
18-10-2009, 19:38
Vaktim olsa sormazdım kusura bakmayın artık
zaten türünü öğrenip çekip gidecektim o kaktüsün fotosentez yapamdığını sizden duyunca baya üzüldüm hemen sorayım dedim neden diye
ben hazırcı bir kişilikte değilim beni yanlış anladın zaten tanımadan yorum yaptığınız açık.
Bir kaktüsün adını sorduk diyede hazırcı oluyarsak hiç bir soru sormayım ben iyisi.
Saygılar
Eser İlhan
22-10-2009, 09:02
Evet aşı ,
Merhaba,
Gymnocalycium mihanovichii kaktüsünün birçok varyetesi bulunmaktadır ve bunların da çoğu (var.friedrichii "Rubra" dışında) fotosentez yapabilmektedir.
Kırmızı mutasyon "rubra" 1941 yılında japon yetiştirici E.Watanabe nin ektiği 10000 tohumun içinde çimlenen 2 örnek sayesinde elde edilmiştir.Tecrübeli yetiştirici bu örneklerinin önemini hemen anlamış ve bunları henüz çok küçükken klorofil üretebilen altlıklar üzerine aşılamış böylece de bu çok sevdiğimiz kırmızı G.mihanovichii var.friedrichii "rubra"lar pazara -ve evlerimize- girmişler.Daha sonra kırmızı dışında sarı varyeteler de elde edilip yine altlıklar üzerinde pazara sunulmuş (onların da tesadüfi elde edilip edilmediklerini bilmiyorum ne yazık ki).
G.mihanovichii var.friedrichii "rubra"ların kısmi kırmızı olup klorofil üretebilen türleri de bulunmaktadır (Bunlara sanırım HIBOTAN deniyor.Yetiştiricisin adı olabilir belki.Ama bu sadece benim yorumum ).
Klorofil üretebilen bir G.mihanovichii ve kısmi kırmızı olup da kendi kökü üzerinde yaşamını sürdürebilen bir G.mihanovichii var.friedrichii "rubra" ya ait resimleri de ekliyorum.
Herkese selamlar :))
Emre Kuzu
22-10-2009, 12:42
Sevgili kalyon ,
ben sadece öğrenme sürecinden bahsettim .
Tekrar mesajımı okursanız ,
sizin kişiliğinizizi kasteden bir kelime dahi olmadını göreceksiniz .
Size hitap bile yok , bunu neden hemen kendinize yordunuz bilmiyorum .
Tamam unutun gitsin.
Bu arada bir kaktüs daha aldım türü; Ferocactus emoryi
Araştırdım ancak bu kaktüsün soğuğa ne kadar dayanabileceğini bulamadım balkona koymayı düşünyorumda
Bilen varsa bilgilendirirse güzel olur
Eser İlhan
22-10-2009, 13:16
Bu arada bir kaktüs daha aldım türü; Ferocactus emoryi
Araştırdım ancak bu kaktüsün soğuğa ne kadar dayanabileceğini bulamadım balkona koymayı düşünyorumda
Bilen varsa bilgilendirirse güzel olur
Ferocactus'ler Mexico kökenli bitkiler. F.emoryi'ye özel değil ama,elimdeki kaktüs kitabına göre (Mexico iklimine uygun olarak) bütün Ferocactuslerin kışın kuru tutulmaları ve 8 derecenin altında soğuklara maruz bırakılmamaları gerekmektedir.
Emre Kuzu
22-10-2009, 13:39
Tamam o zaman vazgeçiyorum balkona koymaya çünkü burada yazın bile 8 derecenin altına indiği günleri bilirim.
Teşekkürler bilgiler için
Emre Kuzu
22-10-2009, 13:45
Şu an eline bir limonata verdim pencere güneşinin keyfini sürüyor kereta :D
Eser İlhan
22-10-2009, 15:10
Sevgili Kalyon, yine de kaktüslerin kışı nisbeten serin ve kuru geçirmeleri gerektiği noktasını göz önünde bulundurup kış boyunca ısıtılmış bir ortamda tutmayın bence kaktüsünüzü.
Açık havada balkonda değil ama kışın serince bir yerde durmasında gelişimi ve çiçek açabilmesi açısından çok fayda var bence :)
Emre Kuzu
22-10-2009, 15:22
Kiler var ısıtılmayan odamız olarak orayaya koyayım o zaman
bu durumda da gözden çok uzak olacak :(
neyse sabrediriz hayatımız beklemekle geçiyor :D
Eser İlhan
22-10-2009, 15:31
Kiler var ısıtılmayan odamız olarak orayaya koyayım o zaman
bu durumda da gözden çok uzak olacak :(
neyse sabrediriz hayatımız beklemekle geçiyor :D
Kiler ışık alıyorsa uygundur. Camekanlı balkonunuz varsa,çok soğuk günler dışında orada da durabilir.Benim kaktüslerim tüm yılı güneye bakan yatak odamızın önündeki balkonu camla kapatarak oluşturduğumuz "seramsı" mekanda geçiriyorlar.
Emre Kuzu
22-10-2009, 15:41
Kiler ışık alıyor. kapalı balkonumuz yok. artık kilerle idare edeceğiz.
Bu fotoğraftaki ferocactus emoryi (f.gracilis'e de benziyor) kolay kolay çiçek açacak bir kaktüs değil,çiçek açacak olgunluğa erişmesi yıllar sürer.Belki 20,belki 30 yıl bilemiyorum.Soğukta mı kalsın, sıcakta mı kalsın demek için henüz çok erken.
Sadece dikkat etmeniz gereken kaktüsünüz daha çok genç olduğu için öğle saatlerinde direkt güneş ışığından koruyun.Yoksa üzerinde yanıklar oluşabilir.
Emre Kuzu
22-10-2009, 17:04
Çiçek açıp açmamasının pek önemi yok benim için kaktüslerin çiçeksiz halleride gayet şirin ve hoş dolgun bitkilere bayılırım zaten.
(Soğuktamı kalsın sıcaktamı kalsın) cumlenız acacagı cıcekler ıcınmıydı? yoksa kaktusun genel bakımı ıtıbarıylemı ılgılı?
Eger genel bakımıyla ılgılıyse kısın kılere koymayacagım da gozumun onunde olmasını ıstıyorum :)
Emre Kuzu
22-10-2009, 23:09
Engın bey bılgısız cıcekcı bunun topragını cok sulamıs bende aldıgımda cıkardım topragını falan temızledım kuruttum koklerını zaten sırf torfa dıkmıs neredeyse hafıften curumeye baslıyormus. kontrol ederek aldım en saglıklısı buydu bu kaktusude zor buldum zaten nereye gıtsem kaktus soruyorum ama yok dıyorlar. neyse ınce cakıl yogunlukta bır karısıma dıktım. saksısı aynı saksı, şu an için ne sıklıkta ve ne kadar sulamalıyım forumda okudugum kadarıyla toprak tamamen kuruyunca ıyıce suluyoruz tabı eger toprak suzekse. benım durumumda ıse kaktus yeterınce ıslakta durmus bu durumda ne yapmayalım sureyı 2 ayamı cıkarsak
Merhabalar ben Tolga Derin
Şirketimizin bahçesindeki çiçeklerin isimlerini öğrenmek için internette araştırma yaparken sizleri tanıdım.
Eğer kabul ederseniz sizlerle 7 senedir bakmaya gayret ettiğim kaktüsümün resimlerini paylaşmak istiyorum. Uzun zamandır kaktüslerim olmasına rağmen bir türlü çiçek açtırtmayı başaramamıştım. Evlendiğimde Anneaanem kendi çiçek açan kaktüsününden bana bir kaç tane ufak kaktüs ayırıp vermişti. 7 sene sonunda ilk defa geçen haziran sonununda kaktüsümde siyah tüylü topaklar gördüğümde cidden çok üzülmüştüm. Kaktüsüme bir hastalık bulaştığını düşündüm. Fakat bunların bir süre sonra çiçek olarak karşımda görünce çok şaşırdım ve bir o kadar da sevindim. 25-30 tane kadar çiçek sırayla açıp soldu. Halen üstünde çiçek açacakmış gibi siyah tüylü kozalar ( ismi nedir bilmiyorum ) duruyor ama artık açmaz herhalde.
Echinopsis oxygona olduğunu internette resimlere bakarak çıkardım. Eğer yanılıyorsam lütfen düzeltin. Resimlerini sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Umarım başarırırm.
sağlıkla ve mutlulukla kalın
saygılarımla
Eser İlhan
24-10-2009, 15:09
Sevgili kalyon,
Engin beyden özür dileyerek sorularınızı (ondan once gördüğüm icin ve cevap beklediğinizi düşünerek) kendimce yanıtlıyorum.Farklı düşündüğümüz noktalarda Engin beyden ricam; beni düzeltsin lütfen. Böylece hep birlikte, paylaşarak öğreniriz :)
Ferocactusler bakımı en kolay kaktüsler arasında değil. Ben uzun yıllardır kaktüs bakıyorum,bir dönem Ferocactuslerim de oldu fakat çok yavaş büyüdüklerinden bana pek keyf vermediler,yeterli iletişimi kuramadım bu cins kaktüslerle ve bıraktım. Bana sorarsanız kolay büyüyen,kolay çiçek açan kaktüslerle (örn.Mammilaria, Parodia, Rebutia'larla) başlamak hem insanın en baştan hevesini kırmıyor,hem de daha istekle olaya sarılmasına yardımcı oluyor.
Kaynaklara baktığımızda Ferocactuslerin toprak bileşiminde kil sevdikleri söyleniyor.Fakat tecrübelerime gore kaktuslerin özel toprak gereksinimlerini karşılamak her zaman kolay olmadığından yapı marketlerde satılan kaktüs toprakları (bazen biraz yıkanmış dere kumu veya perlit ilavesiyle) birçoğu için ortalama bir ortam olarak kullanılabiliyor. Ferocactuslerin büyüme dönemlerinde bile az sulanması gerektiğini göz önüne alırsak seyrek sulanması -kışa doğru gittiğimizi de düşünürsek-daha doğru gibi görünür bana.
Sıcak oda-serin oda olayına gelince ben olsam sağlıklı gelişim için yine de doğala yakın bir ortam oluşturmaya ve kışın kaktüsümü dinlendirmeye çalışırdım. Ama bu size kalmış birşey fakat eğer sıcak odada bakacaksanız ara sıra az da olsa sulamanız gerekir diye düşünüyorum.Serin ortamda ise şubat sonu mart başı gibi başlayın sulamaya.
Kaktüslerden fazla sukulentleri , benim de benimseme sebebim ,
kaktüsler yavaş gelişiyorlar ve çocuklarım dikenlerden çok şikayetciydi :)
Çocuklar söz konusu olunca kaktüslerin dikenlilerine yol göründü .
Emre Kuzu
24-10-2009, 18:26
Sevgili kalyon,
Engin beyden özür dileyerek sorularınızı (ondan once gördüğüm icin ve cevap beklediğinizi düşünerek) kendimce yanıtlıyorum.Farklı düşündüğümüz noktalarda Engin beyden ricam; beni düzeltsin lütfen. Böylece hep birlikte, paylaşarak öğreniriz :)
Ferocactusler bakımı en kolay kaktüsler arasında değil. Ben uzun yıllardır kaktüs bakıyorum,bir dönem Ferocactuslerim de oldu fakat çok yavaş büyüdüklerinden bana pek keyf vermediler,yeterli iletişimi kuramadım bu cins kaktüslerle ve bıraktım. Bana sorarsanız kolay büyüyen,kolay çiçek açan kaktüslerle (örn.Mammilaria, Parodia, Rebutia'larla) başlamak hem insanın en baştan hevesini kırmıyor,hem de daha istekle olaya sarılmasına yardımcı oluyor.
Kaynaklara baktığımızda Ferocactuslerin toprak bileşiminde kil sevdikleri söyleniyor.Fakat tecrübelerime gore kaktuslerin özel toprak gereksinimlerini karşılamak her zaman kolay olmadığından yapı marketlerde satılan kaktüs toprakları (bazen biraz yıkanmış dere kumu veya perlit ilavesiyle) birçoğu için ortalama bir ortam olarak kullanılabiliyor. Ferocactuslerin büyüme dönemlerinde bile az sulanması gerektiğini göz önüne alırsak seyrek sulanması -kışa doğru gittiğimizi de düşünürsek-daha doğru gibi görünür bana.
Sıcak oda-serin oda olayına gelince ben olsam sağlıklı gelişim için yine de doğala yakın bir ortam oluşturmaya ve kışın kaktüsümü dinlendirmeye çalışırdım. Ama bu size kalmış birşey fakat eğer sıcak odada bakacaksanız ara sıra az da olsa sulamanız gerekir diye düşünüyorum.Serin ortamda ise şubat sonu mart başı gibi başlayın sulamaya.
Bakımı niye en kolay kaktüsler arasında değil? yavaş büyümesinden mi? yoksa başka bir neden mi var bunuda belirtirseniz sevinirim. Zaten ben bu kaktüsü zor buldum seçeneğim yoktu ve aldım. önerdiğiniz kaktüs türlerine baktım bulabilirsem onlara ağırlık veririm. Ben toprak karışımında ise yoğunlukta çakıl ve biraz torf kullandım. bu karışımda uygun olsa gerek?
Sulama konusuna gelince dediklerinizi anladım en korktuğum nokta zaten doğal olarak bu kaktüsleri sulamak. Eminim bunuda sağ salim öğrenip düzene sokacağım.
Bu gün ders dönüşü hiç rastlamadığım kaktüslere rastladım ancak otobüse yetişmek için aacelem olduğundan ücret soramadım.Gözüm 553 nolu msjın ikinci resmindeki kaktüste kalmıştı ve onların içinde buda vardı.Eğer satılmaz ise yarın alacağım.Ancak satılırsa sipariş edeceğim.
Kaktüsünüzü gereğinden fazla sulamanız her zaman çürümesine neden olmaz,ama genellikle çok sulanan ve yeterli ışık görmeyen kaktüsler şekilsiz,sağlıksız ve estetikten uzak olur ki ,ben bu durumda çürüyen bir kaktüsü,özürlü bir kaktüse yeğlerim.Böyle bir durumda geri dönüş maalesef mümkün değildir.Yuvarlak şekilli bir kaktüs çok sulanığında hızlı uzar ve daha dikensiz,açık yeşil renkli bir hiç hoş olmayan bir hal alır.Ben kaktüslerimi yazın üstü açık bir balkonda, kışın ise sadece güneye bakan pencereler içinde tutuyorum.Sizlere de masa,sehpa üstünde,monitör yanında kaktüsler önermiyorum.Daha çok kaktüsüm olsun isterdim ama pencere kapasitem orta boy 40 kaktüsten fazlasını -pencere içlerini genişletmeme rağmen-almıyor.Kaktüsler için hayati olan su ya da toprak değil güneştir.
Az sulama,çok sulamaya göre kaktüsler için ölümcül risk oluşturmaz.Hiç sulanmayan,hatta toprakta bile olmayan kaktüsler çok uzun süreler yaşamlarını sürdürür hatta çiçek bile açabilir.Kaktüslere ölmeyecekleri kadar su vermek kafidir.Açık balkonda rüzgarlı ve bol güneşli ortamda duran kaktüslerimi yazın haftada bir bolca,kışın pencere içerisinde duran kaktüslerimi de eğer ciddi bir büzüşme,bozulma olmazsa ayda bir kere az miktarda suluyorum ki 3 ay da sulanmasalar kolay kolay büzülmezler.
Kaktüs tercihlerine gelince sizlere katılıyorum.Yeni başlayanlar için rebutialar ve mammillarialar hızlı büyümeleri,çabuk yavrulamaları ve kolay çiçeklenmeleri dolayısıyla daha uygun.Ama şunu da söyleyeyim bir süre sonra o kadar çok yavrunuz oluyorki dağatsanız da başedemiyorsunuz.Yıllardır çeşitli kaktüslerle tecrübelerimden sonra ben çok yavaş büyüyen,minyatür ve globular şekilli kaktüsleri tercih ediyorum.
Toprak konusuna gelince sadece bildiğimiz poşetlerde satılan çiçek toprağına,ponza veya lava karıştırın.Ben göz kararı karıştırıyorum ama 2 ölçü toprağa 1 ölçü ponza yeterli olacaktır.Önemli olan toprağımızın çok geçirgen ve havadar olmasıdır.Üstten suyu döker dökmez alttan çıktığını görmeliyiz ve toprağımız çabuk kurumalı.Bunu farklı karışımlarla da sağlamamız mümkün.Kiremit kırığı,minareller içermeyecek çakıllar kullanabilirsiniz.Kumu kesinlikle kullanmayın.Kurumak bilmez ve havadar değildir.Ponzayla karıştırılan perlitte nem tutucudur ve kaktüslerden ziyade menekşeler için daha uygun bir malzemedir.
Eser İlhan
24-10-2009, 21:09
Bakımı niye en kolay kaktüsler arasında değil? yavaş büyümesinden mi? yoksa başka bir neden mi var bunuda belirtirseniz sevinirim.
Bakımı kolay kaktüs olarak Engin beyin de söylediği gibi kolay ve hızlı büyüyen,bol çiçek açan,tercihan yavrulayan bir de özel toprak ve ısı (örn. çok düşük gece sıcaklıkları gibi) istekleri olmayan kaktüsleri anlıyorum. Yavrulamalarını seviyorum,çünkü çok sevdiğim bitkilerde her zaman yedeklerim oluyor.
Kaktüsler eşimle birlikte ortak merakımız.Bir balkonu camla kapatıp tamamen kaktüslere ayırdık,dolayısıyla pek yer sorunumuz olduğu söylenemez.Bu nedenle bana cevap veren,yani hızla büyüyen ve çiçek açanları daha çok seviyorum.
Toprak olarak söylediğim gibi kaktüs toprağına çeşitli ilaveler yaparak kullanıyorum.Karışımda zaman zaman kum kullanıyorum ama daha irice taneli olmasına özen gösteriyorum.Ince kum hem denildiği gibi kolay kurumuyor hem de toprakta sıkışmaya yol açıyor. Bundan epeyce zaman önce bir gezide taa Eğridir gölünden Istanbula torba torba kum taşımıştım. Bu kumu yıkayarak kullandığım kaktüslerden aldığım sonuçları ilerki yıllarda birdaha hiçbir karışımla alamadım. Bu kumda farklı ne vardı bilmiyorum.Özellikle sütunlu kaktüslerime çok iyi gelmişti.
Bu başlık sadece kaktüsünün adını sormak için sanırım .
Bilgi paylaşımı diğer başlıklarda yapılırmış .
Saygılar .
Eser İlhan
25-10-2009, 09:47
Hatırlattığınız için teşekkürler.Öyle yapmaya gayret ederiz.
Iyi hafta sonları.....
Kumpinarı
25-10-2009, 19:35
arkadaşlar siz biliyorsanız türlerini yazarsanız çok sevinirim
Birincisi yılbaşı çiçeyi diyeride kaynana dili diye biliyorum.
çilli begonya
25-10-2009, 20:09
evet baştaki yılbaşı çiçeği....çok güzel çiçekler açar......
Yeni aldığım aşılı kaktüslerim.İsimlerini yazabilirmisiniz?birde koyu olanda azcıkta yeşil var onun yavrusunu ayırsam acaba köklenirmi aşısız:confused:
Emre Kuzu
25-10-2009, 23:42
İel77 hanım ve engin bey bilgileri benden esirgemediğiniz için teşekkür ediyorum tavsiyelerinize uyacağım..
Emre Kuzu
25-10-2009, 23:46
Alttakı yesıl kaktus (Hylocereus Triangularis) bu turden olsa gerek. usttekı kırmızı kaktus hakkında fıkrım yok :)
Emre Kuzu
25-10-2009, 23:49
Ve bence asısız koklenmez bunlar kloroflı uretemıyorlarmıs yanı usttekı kırmızı kaktus bu demek oluyorkı tek basına fotosentez yapamıyorlar
ama hocalarımız ne der bılemem onları bekleyelım
Fatih Bey aşı kaktüsünüzün stok kısmı Hylocereus, üstteki renkli olan ise Gymnocalycium mihanovichii. Bunlar fotosentez yapamadıkları için mutlaka başka bir kaktüse ihtiyaç duymaktalar bu sebeple bu türleri aşı haliyle görmekteyiz. Yavruları ayırmak isterseniz muhakkak bir aşı yapmanız gerekir. Tek başına yaşamayacaktır.
Teşekkürler Selenn ve Kalyon.Bende aşı yapacak kaktüs bulana kadar yavrular anneye bağlı kalsınlar.Tekrar cevaplar için teşekkürler.
Eser İlhan
26-10-2009, 11:23
Merhaba Fatih Bey,
Gymnocalyciumların kırmızı olanlarından bazıları 548 inci mesajda da yazdığım ve resmini eklediğim gibi klorofil üretebiliyor ve kendi kökleri üzerinde de yetiştirilebilyorlar.Bunlar dünya kaktüs piyasasında da çok aranan kaktüsler..
Ilk resimdeki tam kırmızı olmaz,ama ben sizin yerinizde olsam o biraz yeşili olan ikinci kaktüsünüzde yavrular az daha büyüdükten sonra , bahara doğru kendi kökü üzerinde yetiştirmeyi denerdim. Anne kaktüs nasılsa aşılı durumda bol bol yavrulayacak. Kaybedecek fazla birşeyiniz olmaz ve heyecan verici bir deneme olurdu :)) Selamlar.
merhaba
bu kaktüsün Türkçe bir adı varmı acaba?
umarım kaynanalı bir isim değildir. Kayın validem bunun adı ne diye sorarsa mahçup olmak istemem :)
Sanırım Türkçe ismi Kaynana Yumruğu;)
Emre Kuzu
26-10-2009, 22:01
keh keh :D
Merhaba Fatih Bey,
Gymnocalyciumların kırmızı olanlarından bazıları 548 inci mesajda da yazdığım ve resmini eklediğim gibi klorofil üretebiliyor ve kendi kökleri üzerinde de yetiştirilebilyorlar.Bunlar dünya kaktüs piyasasında da çok aranan kaktüsler..
Ilk resimdeki tam kırmızı olmaz,ama ben sizin yerinizde olsam o biraz yeşili olan ikinci kaktüsünüzde yavrular az daha büyüdükten sonra , bahara doğru kendi kökü üzerinde yetiştirmeyi denerdim. Anne kaktüs nasılsa aşılı durumda bol bol yavrulayacak. Kaybedecek fazla birşeyiniz olmaz ve heyecan verici bir deneme olurdu :)) Selamlar.
Teşekkür ederim sevgili İe77 mesajınızı güzel bir şekildde okudum ve bir kaç not aldım.Sanırım ilk denememi yapmak için önümde engel yok.Kaybedeceğimi anladığım andada bir kaktüsümü gözden çıkarıp üzerini kesip bunu yerleştirmeliyim.Çıkarttığım kısımıda tekrar köklendiririm.Teşekkürler...
lale lale
26-10-2009, 22:24
kaynana yumruğu mu :)))
Kaktüsünüz Echinopsis ama dilerseniz kayınvalidenize kaynana yumruğu diyebilirsiniz.Ülkemizde çok yaygın ve bu isimle anılıyor.
ben echinopsis derim. daha teknik .
ilginize teşekkürler
Fatih Bey ,Denizli'de kaktüsleri nereden satın alıyorsunuz..
Bu bitkinin adı bildiğim kadarıyla Astrophytum asterias
Fatih bey aşili kaktüslerinizin adı Gymnocalycium mihanovichii dir.
Birinci resminiz Schlumbergera truncata ikinci resminiz Opuntia_microdasys ninvaryasyonlarından biri olabilir. www.kaktusresimleri.biz sitemden bakabilirsiniz diyeceğim ama Opuntiaları bu hafta yükliyeceğim..
ben echinopsis derim. daha teknik .
ilginize teşekkürler
Kaktüsünüzün adı echinopsis hybrid.. daha önceki mesajımda Astrophytum asterias yazmıştım. Fakat değil. www.kaktusresimleri.biz sitemden bakabilirsiniz...
İnternetten www.kaktus.web.tr sitesinden satın alabilirsiniz. Antalyadaki serasından satış yapılmaktadır. Resimlerini göre göre seçebilirsiniz...
Sevgili Hülyam,kaktüsleri dershane dönüşlerinde Çatalçeşme`den aşağıya doğru inerken kuruyemişcilerin arasında bir çiçekçi var aşılı olanları ordan aldım.Diğerlerini de Bayramyerinde ki PAÜ`e giderken bir çiçekçi var ordan almıştım.Bazılarıda arkadaşlarımın hediyesi.
Fatih Bey,mrmusti teşekkür ederim..
sayın mrmusti
çok teşekkürler
querelle
17-11-2009, 14:06
Aldığımda minicik bir adet tomurcuğu vardı şimdi gördüğünüz gibi...
Türü hakkında fikri olan var mıdır ?
http://img693.imageshack.us/img693/1091/kakti.jpg
Sayın querelle kaktüsünüz üzerinde tohum keseleri ile çok güzel görünüyor. Bu rengini ilk defa görüyorum. Ben de kırmızı tohum keseli olanı vardı fakat çürüttüm. Ama sizin de dediğiniz gibi çok çabuk çoğalabilen bir tür.
Emin olmamakla beraber türü "Mammillaria heyderi" olabilir diye düşünüyorum...
querelle
17-11-2009, 18:32
Faruk bey bence çok haklısınız, teşekkür ederim :)
Okuduklarıma göre uzun bir kökü varmış, derin saksılar tavsiye ediliyor. Ayrıca kışa en dayanıklı kaktüslerdenmiş.
(http://www.mammillarias.net/gallery/mammillaria_species.php?searchstring=heyderi%20ssp %20heyderi&lg=uk)
İrem Erdinç
20-11-2009, 11:38
İnternet ortamındaki araştırmalarım ve sera gezilerim sonuç vermedi :( Ne adlarını öğrenebildim ne de nereden alabileceğime dair fikrim oluşamadı... Adlarını ve nereden alabileceğimi bilenlerden yardım talebim var.
Sevgili Kartalpin'in "Kaktüslerim, uzakta olan bir dostumun hasretini çağrıştırır" başlıklı hikayelerini okurken gördüm bu kaktüsleri ve gördüğümden beri aklımdan çıkmıyorlar, hatta rüyama bile girdi. Bu sebeple almam şart oldu ;)
Emre Kuzu
20-11-2009, 12:43
İrem kaktüsünün türü büyük ihtimalle bu: Austrocephalocereus dybowskii.
Linki vereyim birde sen gözat: http://www.eurocactus.com/catalogus?action=viewProduct&productId=542396
http://www.eurocactus.nl/catalogus?action=viewCategory&categoryId=521390 (türleri öğrenmek isteyen diğerleri de bu linke göz atsın yardımcı olacaktır)
İrem Erdinç
20-11-2009, 16:17
Aşağıya bende olan; senin "büyük ihtimalle" dediğin kaktüsün fotoğrafını ekledim (pembe ünlemli ;)) bu bende var, hatta bu kaktüsün aynısına ben 11 yıl bakmıştım ama adını öğrenmek istediğim kaktüs gibi bol saçlı-saçaklı değil :( büyüdükçe de saçlanmıyor-saçaklanmıyor :(
Kadir Başkök
26-11-2009, 21:10
İzmir Konak'taki kaktüs bahçesi.
Kadir Başkök
26-11-2009, 21:14
devamı
_kardelen_
01-12-2009, 13:08
Arkadaşımın ismini bilmediği kaktüslerinden ayırıp bana hediye getirdiği bu kaktüslerin isimleri nedir?
115850
115851
Sevgili Kardelen,
1.Mammillaria gracilis
2.Mammillaria prolifera
resimlerde ki kaktüsler.Umarım çiçeklerini de görürsün.
_kardelen_
02-12-2009, 08:00
Teşekkür ederim sevgili Fatih, inşallah.
Kardelen, sanırım bendeki de Mammillaria prolifera ve üzerinde bir sürü tomurcuklar var.Sanırım yakında çiçeklenecek :D
_kardelen_
02-12-2009, 09:52
Çok iyi, çiçeklendiğinde resimlerini paylaşırsan sevinirim sevgili cenan. Merak ediyorum ;)
Tomurcuklu resmini de çektim. Hatta iki taneler, küçük olan, boyuna posuna bakmadan o da tomurcuklanmış. Çok heyecanlı bir bekleyiş benim için. İlk kez kaktüsüm çiçeklenecek;)
Mammillaria prolifera olduğunu düşünüyorum. Doğrumu acaba? Sevgili Berduray yollamıştı bana.
_kardelen_
02-12-2009, 14:53
Gerçekten benziyor. Eğer öyleyse bu harika; çünkü sarı açan bir kaktüsüm olmasını çok istemiştim.:D
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.