View Full Version : Lisianthus
Sayfalar :
1
2
3
4
[
5]
6
7
İnşallah diyelim. Kısmetse evet!!
Doğayla Barış
03-12-2011, 00:19
Sayın kgursan merhaba, Lisiler çok güzel hevesle Nisan ayını bekliyoruz sipariş için.
Yıllar önce Bursa'da çok güzel bir çiçek görmüştüm, adını sordum şeker lale dediler. Çiçeklerin çoğu katmerli gül gibi, aralarda bazıları yalınkat lale gibi. Sizin gül begonyalarınızla yakınlıkları olabilir mi? Saygılar.
Muhtemeldir. Bahsettiğiniz çiçek şakayık (paeonia) da olabilir. Belki de lisianthus bilemiyorum.
Kamil bey
Lisilerim balkonda azar azar suluyorum ama sanki kuruyor yumuşuyorlar neden?
sn mirbe., Bu zamandan sonra su istemiyecektir. yumuşama?? anlayamadım. Kuruyorsa çürüme vardır iflah olmayabilir. Üzgünüm şu an en durgun zamanları kendi haline bırakıp baharı beklemekten başka bir şey öneremiyorum. Mart ayına kadar ölen ölür, kalan sağlar sizin olur. Kolay gelsin.
Selamlar,yazıları okudum ama farkedemedim belki atlamışımdır.Ben çiçek açıp geçen lisileri seneye muhafaza edebilmek için neler yapmalıyız öğrenmek istiyordum.
Budayacak mıyız? budayacaksan ne zaman?
Kışın Dışarda mı içerde mi tutacağız ?
Baharda toprağını değiştirmelimiyiz veya gübre vs ...
Kıymetli arkadaşlar Bu konuda yardımcı olabilirseniz sevnirim.
Saygılar sevgiler...
Su vermeyeceksiniz veya çok az sulayacaksınız, Budamayı Mart ayında yapacaksınız, İçeride durursa iyi olur. Toprak değiştirme kökleri dağıtmadan belki olur ama değişmeden de kalabilir. Marttan sonra sürgün vermeye başlayınca çoook hafif gübre veriniz.
tekomusti
08-01-2012, 07:42
Tohumundan zor yetişir ama kısmet olursa Nisan ayında fidelerini yapar göndeririz tabi isterseniz. Parola NİSAN ayı.
sn kamil hocam ben istiyorum mümkünse,istemek ne demek can atarım bu şaheser çiçekler için parola nisan inşaallah saygılar
ilksenozturk
10-01-2012, 08:02
akşam karanlığında eve geliyor ve sabah daha hava aydınlanmadan evden çıkıyoruz. dolayısı ile bahçedeki göknarın altına saksıyla bıraktığım lisiantusumum hala çiçekte olduğunu, yeni tomurcuklar büyüttüğünü yeni görüyorum. 2 yaşını dolduran ve hiç budanmayan bir kök bana sürpriz yapıp duruyor :)
budayıp içeriye aldığım 3 saksının 2si gürleşerek gelişmeye devam ediyor, malesef aynı şartlarda olan diğerini kaybettim.
Bu yıl erkencisiniz ilksen hanım., Maşallah diyelim.
ilksenozturk
11-01-2012, 07:54
hakikaten çok kafasına göre takılan bir çiçek bu:) toprağı, bakımı-sulaması, saksı büyüklüğü bile aynı olan 3 saksının birini kaybettim, nedenini bilmiyorum.
bu ufaklık da soğuklara 'bana mısın?' demiyor maşallah. ****** yaz günlerindeki gibi heybetli değil ama yine de tomurcuklu ve çiçekli.
sadece söyle bir mantık yürütüyorum; ilk yılı ve ilk kışı sağsağlim atlatırlarsa sonra tutabilene aşkolsun.
Sayın Kgursan,
Her sene sonu çiçekleri bittikten sonra söküp attığım lisianthuslardan iki saksıda olanı söküp atmadım. Deneme amaçlı saksılarında tutup işyerine getirdim. Bir tanesinin bir iki dalı kurudu yaprakları sarardı, sonra toprağın altından yeni filizler oluşmaya başladı. Diğeri ise hiç yaprakları ve dalları bozulmadan kaldı o da yeni filizler vermeye başladı.
Bu durum normalmidir gelişimi hakkında bir şeyler söylemek istermisiniz.
264446
264447
ilksenozturk
16-01-2012, 15:30
bana sormamışsınız ama iç mekanda olan bendekiler de aynı durumda sevgili tturt. mevsimlik bitki değiller, yeniden çoğalarak ve kuvvetlenerek sürüyorlar
Sayın Kgursan,
Her sene sonu çiçekleri bittikten sonra söküp attığım lisianthuslardan iki saksıda olanı söküp atmadım. Deneme amaçlı saksılarında tutup işyerine getirdim. Bir tanesinin bir iki dalı kurudu yaprakları sarardı, sonra toprağın altından yeni filizler oluşmaya başladı. Diğeri ise hiç yaprakları ve dalları bozulmadan kaldı o da yeni filizler vermeye başladı.
Bu durum normalmidir gelişimi hakkında bir şeyler söylemek istermisiniz.
264446
264447
Sn tturt., İlksen hanım dediği gibi, bu bitki eğer hastalanmaz ve iyi kök oluşturursa 2-3 yıl çiçek verir. ikinci yıl (sizinkiler gibi) çiçeklerini mayıs-Haziran gibi erken verir. Toplandıktan sonra 1,5-2 ay sonra tekrar çiçeklerini verirler.
Çok üzerine dümeyin. Havadar ve bol ışıklı ortamda kalsınlar. Don olayından korunsunlar yeter. Sürgünler gelişmeden fazla su vermeyin derim. Bir parça (1Lt suya 5 gr civarında) suni gübre koklatırsanız bitki biraz daha iyi olur.
Not. ikinci yıl saplar daha uzun olur (Kök geliştiği için)
Sayın İlksenozturk, Sayun Kgursan,
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim.
nadi çevikkol
28-01-2012, 14:17
lale gül fidesini nasıl bulurum hangi ayda çıkar
Benol Hazaroğlu
29-01-2012, 11:13
Adres sadece Kgursan.
Şiddetli fırtına ve tipide ilk Melisalarım dondu, sonra begonvilim dondu ama lisianthuslar çok iyi durumdalar. Sandığım kadar narin değillermiş.
Benol Hazaroğlu
29-01-2012, 13:17
Bu gün kar serpiştiriyor. Ben üstlerine havalı naylon serdim korkudan.
İnşallah koruyabilirim.
lale gül fidesini nasıl bulurum hangi ayda çıkar
Önümüzdeki haftalarda sipariş başlığı açılır. Fideler NİSAN ayında satılır. Satış başlığını takip ederseniz bulursunuz.
Kar altında donmaz ama kuru soğukta ne olur bilmiyorum. Bu arada test etmiş oluyoruz. Sn Benol hanımın önlemi de iyi ama, Naylonun gündüz(Güneşte) açılıp, gece kapatılması gerek.
KAPTANzst
04-02-2012, 09:54
Selam.
İlk defa tanıdığım bu çiçeğin, gerçekten güzel görüntüsü var.
Bir şekilde sahip olmak lazım.:=))
Çok yıllık olması ayrı bır avantaj.
canannuman
15-02-2012, 12:53
Ben bu çiçeğe bayıldıydı fırsat buldukça vazo çiçeği olarak alırdım.
Yetiştirenlerin olması çok mutluluk verici hemen bu konuları araştırıp edinmeliyim Nefis açmışlar ellerinize sağlık.
aburcuburs
24-02-2012, 11:52
henüz satış başlamadı değil mi? yoksa ben mi bulamadım linki?
KAPTANzst
24-02-2012, 12:04
Bende başlamadığını sanıyorum
Sayın Kgursan, geçen sene sizden aldığım lisilerin tohumlarını, nasıl olsa çimlendiremem diyerek, atmaya kıyamadığımdan, öylesine toplamıştım. Topladığım zamanlar tohumların biraz yapışkan halleri vardı, onlarda ziyan olmasın diye ellerimi toprağa silkeledim. Şimdi ki halleri.
Bunları da Ocağın 11' inde torfla buluşturdum. Çok sık olduklarını biliyorum.
Bundan sonra sağlıklı bir şekilde büyümeleri için ne yapmam gerekiyor sayın Kgursan.
Benol Hazaroğlu
24-02-2012, 14:16
Helal olsun size. kgursandan önce ben tebrik edeyim dedim.
Bence büyük başarı.
Teşekkür ederim sayın Benol Hazaroğlu, inanın özel hiç bir şey yapmadım kendiliğinden oldular.
Benol Hazaroğlu
24-02-2012, 14:34
Sizden esinlenerek hemen kalktım elimdeki tohumları ektim.
Ben de sıkı ektim yarın daha geniş bir kutuya ekeceğim.
Eski sayfalarda var bende yetiştirebilmiştim ama çoğunu yaşatamadım elimde 10 kadar fide kaldı gözüm gibi bakıyorum.
Sayın kgursan sana tavsiyede bulunur. Diğer sayfaları okursan da bulabilirsin.
Bundan sonra sağlıklı bir şekilde büyümeleri için ne yapmam gerekiyor sayın Kgursan.
Sn alanur., Tebrik ederim. Çimlenme mükemmel olmuş. Gördüğünüz gibi çok da atla deve bir olay değil Lisianthus. Sadece biraz sabır gerektiriyor.
Bundan sonra yapmanız gerekenler:
1. Fidelerin kökleri tahminimce 5-6 cm uzamıştır. Bu fidecikleri tek tek ayırıp 180-200 gözü olan viyollere şaşırtın. Kulllanacağınız torf 70 litrelik ince tohum torfu olsun.
2. Çökerten, phythium vb. hastalıklar için 10-15 gün aralıklarla ilaçlayın. çok az da yaprak gübresi katarsanız iyi olur.
3. Viyolleri kurutmadan, çok da fazla sulamadan NEMLİ tutun.
4. İnşallah torf sineği larvaları olmaz. Kökleri yiyor bu meretin larvaları. Eğer torf sineği larvaları zarar yaparsa Vaydat diye bir nematod ilacı kullanılıyor. Ancak ayarını (Dozajını) kaçırmayın.
5. Renkleriniz karılık çıkabilir ama çok sorun olmaz sanırım.
6. Sıcaklığı 15-18 oC civarında tutmaya çalışın aşırı sıcak iyi değil.
7. Bu koşullarda sanırım Nisan ortası gibi fideler dikilecek duruma gelir ve yerlerine dikip bakımına devam ediniz.
Çok teşekkür ederim sayın kgursan, söylediklerinizi uygulayacağım, inşallah hepsi büyürde o güzel çiçeklerini görürüz.
Tebrikler ellerinize emeğinize sağlık..
İnşallah büyüdüklerinide görürüz..
Adalet Yağcı
05-03-2012, 13:39
Süpersiniz, tebrik ediyorum.
Bu kadar lisi ile harika bir bahçe yaratabilirsiniz.
Demek ki, İstanbul için Ocak ayı lisianthus ekimi için uygun oluyor.
Dış mekanda sanırım, öyle mi?
Çok teşekkür ederim sayın Adalet Yağcı, inşallah büyürlerde dediğiniz gibi olur.
İlgili sayfada ocak ayında ekilmesi uygun olur diyordu, bende öyle yaptım. Yanlız dış mekanda değil, içeridelerdi. Nisan ayının ortalarında çıkarmayı düşünüyorum.( Bebekler henüz üşümesinler.)
Tebrikler ellerinize emeğinize sağlık..
İnşallah büyüdüklerinide görürüz..
Kusura bakmayın görmemişim.
Çok teşekkür ederim sayın Mirbe, İnşallah büyürlerde hep beraber görürüz.
Geriye baktığımda bırakın lisinin tohumunu ekmeyi, bu muhteşem, zarif çiçeğin
adını öğrenmek için ne çok araştırmıştım. Çiçekçilere soruyorum ya bilmiyorlar, bilenlerde söylüyor, eve gelene kadar ben unutuyorum.:D Adını yazın verin demekte ayıp olur diye söyleyemiyorum.:o Nette bulamıyorum. Çok şükür ağaçlar.net vasıtasıyla sayın kgursan sayesinde bu güzelliğe kavuştum.:cool:
Arkadaşlar, Lisianthus fidesi isteyenler için başlık açıldı. (Not: Yanlışlıkla soğanlı rizomlu satış başlığında açmışım, umarım Güler hanım düzeltir.)
sayın kgursan başlık açıldı demişsiniz ama bulamadım inanın..sabırsızlıkla bakınıyorum ama nafile..!
ilksenozturk
13-03-2012, 07:47
Şiddetli fırtına ve tipide ilk Melisalarım dondu, sonra begonvilim dondu ama lisianthuslar çok iyi durumdalar. Sandığım kadar narin değillermiş.
sevgili limon, ben de bu sene bahçede denemek istediğim için soruyorum. şuan durumları nasıl?
fotoğraflarını koyabilir misiniz?
KAPTANzst
13-03-2012, 11:41
Arkadaşlar satış burada
http://www.agaclar.net/forum/fide-fidan-celik-saksili-bitki-kesme-cicek-kaktus-sukulent-satis/26589.htm
Benol Hazaroğlu
30-03-2012, 20:21
Sayın kgursan,
Bu sene gelecek olan lisilerim için geçen sene diktiğim yeri hayvan gübesi karıtırıp kabarttım.
Ayni yere dikmeyin demişsiniz forumun sayfalarında,en güzel seyredeceğim bahçenin o bölümü.
Ne dersiniz?
bahçehobi
14-04-2012, 20:29
Kamil bey ben iki yıldır bir seradan çiçeklenmiş halde 15 cm boyunda aldığım lisianthusları büyütemedim. Bahçeye diktiğim fidelerin bir kısmı uçtan kuruyor, bazılarının yaprakları beyazlıyor, bir kısmıda yaz boyunca çiçekleniyor ancak bir santim bile büyüme gözlemlemedim. Bir kaçını uçtan budadım, ancak onlarda gelişme göstermedi. Bu yıl sizin göndereceğiniz fidelere umut bağladım. Ben seradan aldığım fidelerin bodur türlere ait olduğunu düşünüyordum, ancak asidik toprak (düşük pH) uyarınızı görünce sormak istedim. pH değeri düşük toprakta ne tür sorunlar oluyor?
Saygılar,
Sn bahçehobi., Düşük PH da kök gelişmesi olmuyor, dolayısıyla büyüme olmuyor. Sebebi de Düşük ph da Lisianthus için zararlı, gelişmesini önleyen diğer bazı maddeler de bitki tarafından kolayca alınıyor ve bunlar gelişmeyi engelliyor diye okumuştum bir kaynakda. Bu nedenle ph 6,5 en uygun oluyor.
Sanırım bu açıklamayı "LİSİANTHUS" başlığında yapmıştım. Orada tartışırsak diğer arkadaşlar da görür daha iyi olur. Kolay gelsin.
Haklı uyarınız nedeniyle sorumu bu başlığa taşıdım.
Ben lisianthusları kışın yoğun yağış alan bir bahçede yetiştirmeye çalışıyorum. Yanlış okumadıysam bu tür alanlarda toprak pH değeri genellikle düşük oluyormuş. Yanıtınız sonrasında bende web üzerinde konuyu araştırdım. Lisianthus için pH 6.5 değerinin altındaysa çinko zehirlenmesi ve klorosis nedeniyle lisianthus gelişimi engelleniyormuş. Bu sorun için bir çözüm öneriniz varmı. Dikiliecek alanda toprağa ne tür katkılar ekleyebilirim.
Saygılar,
Gürkan
Haklı uyarınız nedeniyle sorumu bu başlığa taşıdım.
Ben lisianthusları kışın yoğun yağış alan bir bahçede yetiştirmeye çalışıyorum. Yanlış okumadıysam bu tür alanlarda toprak pH değeri genellikle düşük oluyormuş. Yanıtınız sonrasında bende web üzerinde konuyu araştırdım. Lisianthus için pH 6.5 değerinin altındaysa çinko zehirlenmesi ve klorosis nedeniyle lisianthus gelişimi engelleniyormuş. Bu sorun için bir çözüm öneriniz varmı. Dikiliecek alanda toprağa ne tür katkılar ekleyebilirim.
Saygılar,
Gürkan
Önerim. PH yı ölçtürüp, çok düşük ise Phyı yükseltecek önlemler almaktır. Ph yı yükselten maddelerin başında Kireç uygulaması gelir.
bahçehobi
16-04-2012, 23:24
En kısa sürede pH ölçümü yapacağım. Anladığım kadarıyla lisianthuslar ph konusunda diğer bitkilerden biraz daha daha hassas. Siz fideleri gönderinceye kadar uygun bir toprak ve kireçle destekleyip uygun hale getirmeye çalışacağım. Bilgi için teşekkürler.
Lisianthus başlığı uzun zamandır beklemede. sevgili arkadaşlar, Özel veya Satış başlığında sorduğunuz Lisianthus ile ilgili sorularınızı burada sorarsanız daha iyi olur, herkes faydalanır. teşekkür ederim. Bu arada sn revnak., Lisianthus güneş seven bir bitkidir Bu nedenle İzmir de rahat gelişeceğini düşünüyorum. Fidelerini İzmirde, kuşadasında (davutlar) diken arkadaşlardan Oyaman sanıyorum bu sene 3. yıl aynı fideye bakıyor, açacakmı diye!!!
Kısacası İzmir uygun bir iklim.
KAPTANzst
29-04-2012, 20:47
Toprak hazır bekliyoruz.
Az kireç takviyesı yaptım .Ama ölçü tahmini. Bakalım iyi ayarlayabilmişimmi ?
Toprak hazır bekliyoruz.
Az kireç takviyesı yaptım .Ama ölçü tahmini. Bakalım iyi ayarlayabilmişimmi ?
Karadeniz bölgesi topraklarının ph sı düşüktür. Dikkat ediniz. Kaptan zst iyi yapmış.
tekomusti
04-05-2012, 06:17
Sn kgursan ph nedir ve nasıl ölçülür bilgi vermeniz mümkünmu
Saygılar
Sn kgursan ph nedir ve nasıl ölçülür bilgi vermeniz mümkünmu
Saygılar
Ph , Toprağın kimyasal olarak yapısını açıklayan bir deyim, toprak asit veya baz karekterinde olabilir. bunu ph ile ölçerler. ph sı 7 olunca nötr dür, 7 den küçük ise asit yapıda, 7 den büyük ise bazik (yani alkali) karekterdedir.
kolay gelsin
KAPTANzst
07-05-2012, 08:46
Uç Alma
Uç alma özellikle bir kökten birden fazla lisianthus elde etmek istendiğinde ve dikim sonrası zayıf gelişen bitkinin kuvvetlenmesini sağlamak amacıyla yapılan bir işlemdir.
Uç alma aynı zamanda yazlık dikimlerde çiçeklendirmeyi geciktirmek veya çiçeklenme zamanını
programlamak amacıyla yapılır. Uç alma hasadı geciktirdiği için her zaman yapılmaz. Bitkide uç alma yapıldığında 1 adet ekstra kaliteli sap yerine 2 veya daha çok orta kalitede sap hasat edilir. Uç alma dikimden sonra bitki 3–4 yaprak çiftine sahip iken 2. yaprak çiftinin üzerinden yapılır. Uç alma işleminden sonra bitkilerin hastalıklara karşı ilaçlanmasında fayda vardır.
Destek Sağlama
Lisianthus’ta gövdesinin dik durması için mutlaka destekleme sisteminin kurulması gerekir. Aksi halde boy yapan bitkiler yere yatarak çiçeklerde kalitenin düşmesine neden olur.
Geniş bilgi için
http://masterpi.tr.gg/LALEG-Ue-L-%C7%26%23304%3B%C7E%26%23286%3B%26%23304%3BN%26%23 304%3BN-EK%26%23304%3BL%26%23304%3B%26%23350%3B%26%23304%3 B,NASIL-BAKIMI-YAPILIR.htm
Teşekkür ederim captanzst, Geçen yıl lisianthus bilgilerini sn Trida da toparlamıştı ama nerede bilmiyorum.Geçen yılki mesajlarda olmalı.
Sayın kgursan,
İlk mesajda 'Lisianthus (lalegül)/Genel Bilgiler' bağlantısı verilmiş. :)
Lisianthus alan arkadaşlar., Bu yıl fideler boylu, "İkinci çift yaprağın üstünden kırın-kesin" tepeyi atın ki alttan yaprakların koltuklarından daha sağlam sürgünler, dolayısıyla çiçekler versin. Yani çok çiçek sapı olsun.
Ayrıca., Çok su vermeyin. Önce bol can suyu, 2 gün sonra hafif bir su daha, daha sonraları duruma göre 2-3 günde bir sularsanız yeterli olur. çok sulayıp kökleri devamlı çamur içinde bırakmayın.
Ankaraya gönderdiğiniz fideleri uç alma işlemini yaparak bugün büyük yuvarlak saksılara 3'lü 4 'lü olark ektik. Umarım bol bol çiçekleri olur:p
Saksıları içerde mi, yoksa balkonda mı tutalım?
Balkonda tutun, bir kaç gün yarı gölgede tutup daha sonra tam güneşe çıkarabilirsiniz. Lisianthus güneş sever bir bitki.
nılgun_dogan
14-05-2012, 11:39
Sayın kgursan lisianthus toprak ph etkilendiğinizi söylemiştiniz benim ph ölçme imkanım olmadı fideleri diktim eğer toprak ph uygun değilse fideler hemen kendilerini belli edermi hemen hemen 1 hafta oldu dikeli şimdilik keyifleri güzel ama genede tedirginim.
KAPTANzst
14-05-2012, 19:08
Benim diktiklerim kardeşlemeye başladılar bile.
Aldığım tepeleride yan taraflarına diktim. Bakalım tutacaklarmı:p
Ankaraya gönderdiğiniz fideleri uç alma işlemini yaparak bugün büyük yuvarlak saksılara 3'lü 4 'lü olark ektik. Umarım bol bol çiçekleri olur:p
Saksıları içerde mi, yoksa balkonda mı tutalım?
Güneş sever.Bol Işık sever.
Sayın kgursan lisianthus toprak ph etkilendiğinizi söylemiştiniz benim ph ölçme imkanım olmadı fideleri diktim eğer toprak ph uygun değilse fideler hemen kendilerini belli edermi hemen hemen 1 hafta oldu dikeli şimdilik keyifleri güzel ama genede tedirginim.
Nilgün hanım., tedirgin olmaya gerek yok. Sanırım sakarya da ph çok düşük değildir. benim dediğim; doğu karadeniz bölgesinde veya Cocos gibi malzemeler içine dikmeyin dir.
Benim diktiklerim kardeşlemeye başladılar bile.
Aldığım tepeleride yan taraflarına diktim. Bakalım tutacaklarmı:p
Aldığınız tepeler, tutmayacak. Hiç ümitlenmeyin.
Bende aynı işlemi uyguladım; evet tutmaycak:D
KAPTANzst
16-05-2012, 08:24
Ya tutarsa:D:D:D
KAPTANzst
16-05-2012, 08:26
Bende aynı işlemi uyguladım; evet tutmaycak:D
Geçen senemi uyguladınız bu senemi.
Hem burası Karadeniz unutmayın:p Biraz daha avantajımız var yeşillik konusunda;)
Hem burası Karadeniz unutmayın:p Biraz daha avantajımız var yeşillik konusunda;)
Ama bir de dezavantajınız var: Topraklarınızın Ph sı düşük!!??. Ph 6,5 altında lisianthus da Çinko zehirlenmesi oluyor. Bilginize....
KAPTANzst
16-05-2012, 22:01
Kireç vurarak ph ı biraz artırdık gibi. Tahmini bir işlemdi ama kardeşlenme başladı.Dikilen tepeler hala canlı.
Şu an iyi gidiyor.
Önceki sene denediğim tepe çeliklerinden biri köklenmişti, yerini değiştirince kuruttum.
KAPTANzst
17-05-2012, 17:25
Önceki sene denediğim tepe çeliklerinden biri köklenmişti, yerini değiştirince kuruttum.
Bu da bir tecrube.
Tutabiliyormuş, ama hassas oluyor demek.
Yok bu sene uyguladım 2 günde soldular zaten, 1 tanesi sadece canlı ama ümidim yok:D
Bu da bir tecrube.
Tutabiliyormuş, ama hassas oluyor demek.
Çelik ile köklendirme olabiliyor, ancak çeliklerin sisleme serasında köklendirilmesi gerekiyor, sisleme sırasında da Ca (kalsiyum ) yıkandığı ve Ca noksanlığında uç kısım gelişemediği, çelik zayıf aldığı söyleniyor. Bu nedenle tohumdan üretim yapılıyor.
Lisianthus fidelerini aşırı (çok) sulamaktan kaçının. Suyu çok sevmeyen bir bitki.
bahçehobi
23-05-2012, 20:27
Kamil bey sanırım tüm renk çeşitleri aynı dirence sahip değil, bendeki salmonlar diğer renklere göre biraz daha yavaş gelişiyorlar. Mor, pembe ve beyazlar somona kıyasla neredeyse iki kat büyüdü. Diğer arkadaşlarda bu konudaki gözlemlerini yazabilirlerse sevinirim.
Bu arada Ankarada hava henüz ısınmadı. Güneş arasıra göz kırpıyor ona rağmen güzel gelişiyorlar.
KAPTANzst
23-05-2012, 21:26
Lisianthus fidelerini aşırı (çok) sulamaktan kaçının. Suyu çok sevmeyen bir bitki.
İşte bu haber beni üzdü..
Karadenizde bizim sulamamıza gerek olmadan sürekli yağar.
Yağmur çize duman....
Üstlerinimi örtmeliyiz.
Halbuki benimkiler bu şartlarda bile İKİBUÇUK santim kardeşleme yaptılar bile.
Bütün renklerde aynı durum var. Belki bazıları BİRBUÇUK santimetre büyümüş olabilir. Buda normaldır sanırım.
Bu başlıkta ses gelince sevindim. bu gün samsun dan arkadaş aradı, ve lisianthusların yavaş büyüdüğünü söyledi.
Evet , yavaş büyüyen bir bitki. tepeleri kırmayanlar var ise benim tavsiyem kırsınlar. nereden kırsınlar? sorusu nun cevabı: Bitki üzerinde 2 çift yaprak kalacak şekilde tepenin atılması, ve kalan yaprak çiftlerinin koltuklarından sürgün ve Çiçek vermesi sağlanabilir. Ama kırmak istemezseniz kırmayın tek çiçek alın. İkisi de olabilir. keyfinize göre hareket ediniz. kolay gelsin.
Kamil Hocam, şiddetli don yağışından 3-4 gün önce fideleri diktiğim için lisianthuslarımdan çok umutlu değildim. Ekim öncesi çok iyi toprak hazıırlığı yaptım. Önceki tecrubelerime dayanarak gömme seviyesini aşmadım. Tüm fideleri önerdiğiniz gibi budadım. Hepsi çok güzel kardeşlendiler. Sanırım şimdi hızlı büyümeye geçecekler. Bu hafta sıvı gübre vermeyi düşünüyorum. Rütübet yüksek olduğu için önleme amaçlı mantar ilacı kullandım. Hepsi çok keyifli, tekrar teşekkürler. Hediye begonyalarım için ayrıca teşekkür ederim.
Adalet Yağcı
01-06-2012, 21:48
Benim tohumdan yetiştirdiklerim daha 1 cm. çok geç kalmıştım ekmekte.
Yine de gözlerinin içine bakıyorum, bir kaç kök de olsa bir yerlerde lisianthusum olsun, ben onları çoğaltırım ne olsa.
Kamil Hocam, şiddetli don yağışından 3-4 gün önce fideleri diktiğim için lisianthuslarımdan çok umutlu değildim. Ekim öncesi çok iyi toprak hazıırlığı yaptım. Önceki tecrubelerime dayanarak gömme seviyesini aşmadım. Tüm fideleri önerdiğiniz gibi budadım. Hepsi çok güzel kardeşlendiler. Sanırım şimdi hızlı büyümeye geçecekler. Bu hafta sıvı gübre vermeyi düşünüyorum. Rütübet yüksek olduğu için önleme amaçlı mantar ilacı kullandım. Hepsi çok keyifli, tekrar teşekkürler. Hediye begonyalarım için ayrıca teşekkür ederim.
Hafifçe gübre koklatmak iyi fikir.!!! Hafif gübreleme gelişmeyi hızlandırıyor.
KAPTANzst
03-06-2012, 09:19
Lisianthus fideleri, Bu kadar yağmurdan sonra güneşle tanışıp büyümeye devam ediyorlar.
Fazla yağmurdan ve sudan etkilenmediler.
Ohooo., sn jineoop., siz beni aştınız. Benimkiler o kadar ilgiye mazhar olamadılar. garip garip kaldılar. Uygulamalarınız gayet iyi. Durmak yok yola devam!!.
Lisianthus fideleri, Bu kadar yağmurdan sonra güneşle tanışıp büyümeye devam ediyorlar.
Fazla yağmurdan ve sudan etkilenmediler.
yağmur hiçbir bitkiye zarar vermez, yeter ki drenaj olsun ve fazla sular kök bölgesinde birikmeden aksın gitsin.
ilksenozturk
14-06-2012, 20:37
bu sene bu sayfa daha mı sakin ne?
e hani lalegüllerinizden bol bol fotoğraflar
kıskandırmak gibi olmasın ama tomurcuğum mu var benim acaba :D
yoksa yoksa iki tane mi hem de ;)
http://www.agaclar.net/forum/985003-post215.htm
Sevgili ilksenöztürk, gıpta etmemek elde değil. Nazar değmesin çok güzeller. Benimkiler de aşağı yukarı aynı boylarda ama çiçek o kadar belirgin değil. Çabuk çiçek açsın diye ikinci sürgünleri almadım. Yine de geç kaldılar.
Ama hediyesi begonyam bütün güzelliğini sergiledi...Teşekkürler sevgili kgursan. (ikinci begonya paketten kırık çıktı)
ilksenozturk
18-06-2012, 07:30
sevgili gultar, benim 3 yaşındaki fidelerim açtı açacak. yani onlar erkenci
saksıya diktiğim ve uç almadıklarım tomurcukta, sizinkiler ile aynı. açmaları temmuzu bulur diye düşünüyorum
ama bu yıl bahçeye diktiklerim ise sizinkiler yanında daha çok küçük kalır. maşallah sizin lalegüllerinize.
(yeri değil ama begonyanız da çok çok güzel olmuş, umarım bende de beyaz çıkar)
Daha dikkatli bakınca......
mavi eylul
27-06-2012, 14:35
benim fidelerimide göstermek isterdim ama malesef benim küçük canavar ve arkadaşı yok ettiler balkonda koparıp koparıp atmıslar çok üzüldüm ama yapacak bir seyim yok begonyam ise kırmızı açtı çok güzel görünüyor...lalegüllerimin yerine küçük canavarım
Kamil Beyden gelen (2 kat fazlası ile) lisilerin son durumları.
Dipleri semizotu dolu.Semizotu çok köklü bir bitki olmadığı için koparmadım.İnşallah büyümesine engel olmuyordur.
KAPTANzst
01-07-2012, 07:28
Çiçek uçları iyice belirgenleşen lisianhuslar gelişimlerini devam ettiriyor.
En büyük iki tanesinin tepeden 7-8 cm den kırıldıklarını gördüm. Sanırım kuş konmak istedi ve kırıldılar:(
Sayın hberbul, saksı içindeki semizotlarını kopartın bence, toprağın gücü, besini lisilere gitsin, daha iyi olur.
tekomusti
02-07-2012, 07:48
314590
acizane benim lisilerde tomurcuk veriyor
nasıl açacaklar çok merak ediyorum
saygılar
TaşevliBahçe
02-07-2012, 09:30
benim fidelerimide göstermek isterdim ama malesef benim küçük canavar ve arkadaşı yok ettiler balkonda koparıp koparıp atmıslar çok üzüldüm ama yapacak bir seyim yok begonyam ise kırmızı açtı çok güzel görünüyor...lalegüllerimin yerine küçük canavarım
börtü böcekte olacak canavarda :D , maşallah efendim gözlerinden belli , Allah sıhhatlı ,birlikte uzun ömürler..
Bu yılki lisilerimi kayıp ettim.:(
Sayın sevim4,
geçmiş olsun önemli olan sağlık ve neşenizi kaybetmeyiniz. Seneye inşallah daha iyilerine sahip olursunuz.
ilksenozturk
03-07-2012, 07:15
seneye en güzelleri sizin olsun inşallah.
hava şartlarından mı etkilendiler?
tekomusti
03-07-2012, 07:24
sn sevim4 geçmiş olsun seneye düzelirler inşallah
KAPTANzst
03-07-2012, 07:43
Lisianthusları yakında çiçekli göreceğim
http://resimler.bizimbahce.net/resimler/1341293110_Lisianthus_lar_goncada.JPG
Çok teşekkür ederim arkadaşlar önemli olan sağlık.
Sayın kaptanzst,çok güzel benimde geçen yıldan dört kök var onlarda tomurçukta.
Veeee açtı. Lisiantusum açtı tam ismini hatırlayamadım ama beyaz, uçları mor dantelli çok zarif , teşekkürler sn. kgürsan
ilksenozturk
04-07-2012, 15:05
Şimdilik açanlar:o
bu renk erkenci :)
KAPTANzst
04-07-2012, 16:52
Süper..
Darısı bizimki,lerin başına
Süper..
Darısı bizimki,lerin başına
Teşekkürler... Kısa zamanda biz de sizinkilerin gösterisini izleriz:)
Sevgili sevim4, yakın olsaydık benim lisileri paylaşırdık.......Seneye engüzelleri
sizin olur, üzülmeyin.
Benim güzel yürekli arkadaşım çok teşekkür ederim vermiş kadar oldun.
Hakkı Şen
06-07-2012, 07:59
Geçen yıldan sadece bir tane kaldı. Geçen yıla göre çok daha uzun boylu oldu..
ilksenozturk
06-07-2012, 09:29
her geçen yıl daha da güçlü oluyorlar sanki...
bu renk erkenci :)
Bilmiyordum:o
tekomusti
06-07-2012, 18:36
316102
316103
316104
diğerlerinden farklı bir renk gibi tomurcukları
tekomusti
07-07-2012, 13:21
her gün yeni tomurcuklar çıkıyor
saygılar
KAPTANzst
07-07-2012, 14:00
Çok tez kırılıyor dalları.
Bugün 2 tane daha kırık gördüm:=((
Kuşlarmı kedilermi anlamadım
Çok tez kırılıyor dalları.
Bugün 2 tane daha kırık gördüm:=((
Kuşlarmı kedilermi anlamadım
Fazla gübreden!!! Kalsiyum noksanlığından da olabilir.
KAPTANzst
07-07-2012, 19:59
Biraz daha kireç mi versem
tekomusti
08-07-2012, 05:53
316502
benim lisi açıyor
tekomusti
15-07-2012, 17:20
318441
318442
318443
318444
saygılar
Teras iyice şenlendi.
318447
318448
tekomusti
15-07-2012, 20:04
Sn tura çok guzeller maşallah
Saygılar
Benol Hazaroğlu
17-07-2012, 14:38
Bu çoook kibar.
nılgun_dogan
17-07-2012, 15:14
Çok güzel bir çiçek bu benimkileri bu kışı atlatabilirsem balkonumu bunlarla süsleyeceğim sabah güneşini çok fazla alan balkonuma çok güzel dayandı bir sorun yok şimdilik.
Kamil Bey'in lisileri açmaya başladı mor ve tonları erkenci galiba...
Merakla beklediğim kırmızı da açtı. Biraz daha parlak bir kırmızı bekliyordum.
Güzel bir rubi...
Seneye daha çok yapmalı. Tüm renklerinden hem de.
İpek gibi hepside.
320376
320377
Bunlarda benimkiler seyrek dikmişim, seneye sık yaparım inşallah!
Benol Hazaroğlu
23-07-2012, 16:23
Son gözağrım.
Benol Hazaroğlu
23-07-2012, 16:25
Geçen seneden kalan.
nılgun_dogan
23-07-2012, 16:32
Geçen seneden yerdemiydi saksıdamı?
Geçen seneden kalan.
Çok bakımlı görünüyolar, tebrikler..
Bunlarda benden olsun...:o
Benol Hazaroğlu
24-07-2012, 10:16
Geçen seneden yerdemiydi saksıdamı?
Bahçede dikiliydi. Hiç çıkarmadım yerinden kışı atlattık. 30 taneden 10 tanesi bu seneye kaldı.
nılgun_dogan
24-07-2012, 12:35
Bu kışı atlattıklarına göre çokta narin değiller bende denemek amaçlı 1 saksı sararak dışarıda bırakıcam.
Bunlarda kardeşimin lisileri gayet güzel çiçek açtılar.
KAPTANzst
25-07-2012, 14:40
benim lisiler
Benol Hazaroğlu
27-07-2012, 13:04
Bu da güzelmiş.
Geçen seneki iki saksımın biri sağlam kaldı, diğerindekilerin kökü çürüdü. Her ikisi korunaklı yerdeydi ama sağlam kalan daha az kar ve yağmur almıştı.Bu sene de lisileri saksıya diktim. Henüz fotoğrafını çekemedim ama koyu pembe olanlar hem bol çiçekli hem de tomurcuları iri, sapları kalın.
321746
321747
Geçen seneden kalan.
321748
tekomusti
29-07-2012, 00:18
benim lisiler
321925
321926
321927
321928
tekomusti
29-07-2012, 00:21
lisilere devam
321929
321930
321931
bunlarda balkonda büyüyenler
321932
maşallah ne güzel açıyorlar hasta oluyorum hepsine
iyi geceler
saygılar
Hasta olunmayacak gibi değiller hani... :) Benimkiler hiç bir zaman böyle bol tomurcuklu olmadılar, gübre takviyesi var mı? Varsa nedir? :)
tekomusti
29-07-2012, 15:08
Sn limon fideleri ekmeden önce toprak kum karışımına elenmiş koyun gübresi eklemiştim baskada birsey koymadım 2 günde bir dinamo ile suluyorum
Saygılar
tekomusti
30-07-2012, 21:40
322414
322415
322416
322417
322413
açanları yine paylaşırım inşallah
saygılar
Benol Hazaroğlu
31-07-2012, 12:17
Bu yaz bahçemin yüzakı lisiler.
Benol Hazaroğlu
31-07-2012, 12:18
Hepsi birbirinden güzel.
Benol Hazaroğlu
31-07-2012, 12:20
Buket buket.
Benol Hazaroğlu
31-07-2012, 12:22
Kamil bey hiç görmüyor çocuklarını.
Bu sene onu çok yorduk galiba.
Benol Hazaroğlu
31-07-2012, 12:23
Pembiş.
Benol Hazaroğlu
31-07-2012, 12:24
Bu son olsun.
Kamil bey'in lisiler yurdumuzun dört bir yanını süsledi.Ellerinize sağlık.Kazancınız bereketlensin.
Kamil bey hiç görmüyor çocuklarını.
Bu sene onu çok yorduk galiba.
Ben biraz eski adamım., uzaktan sevip geçiyorum kerataları. Sizleri böyle sevinçli görünce büyük keyif alıyorum. Kolay gelsin.
tekomusti
03-08-2012, 17:53
Sn Kamil bey çok teşekkürler sagolun
Saygılar
KAPTANzst
03-08-2012, 18:28
Tek tek güzeller
http://resimler.bizimbahce.net/resimler/1344011283_IMG_8147.JPG
http://resimler.bizimbahce.net/resimler/1344011283_IMG_8153.JPG
http://resimler.bizimbahce.net/resimler/1344011284_IMG_8150.JPG
http://resimler.bizimbahce.net/resimler/1344011367_IMG_8152.JPG
http://resimler.bizimbahce.net/resimler/1344011453_IMG_8145.JPG
http://resimler.bizimbahce.net/resimler/1344011367_IMG_8146.JPG
http://resimler.bizimbahce.net/resimler/1344011367_IMG_8151.JPG
KAPTANzst
03-08-2012, 18:30
Ve toplu geçit:p
Buket gibi ve uzun ömürlü..
tekomusti
05-08-2012, 01:09
323408
323409
323410
323411
323412
tekomusti
05-08-2012, 01:11
323413
323414
323415
323416
tekomusti
05-08-2012, 01:15
323418
323419
323420
acizane benim göz bebeklerim maşallah
323421
ve toplu halde verdikleri pozları :)
saygılar
sererdem
05-08-2012, 22:40
İyiakşamlar sitede lisilerin tohumunu satan var mı nasıl edinebilirim acaba teşekkürler.
Muhteşemler ellerinize sağlık.
tekomusti
06-08-2012, 18:57
Teşekkür ederim sagolun
Saygılar
tekomusti
06-08-2012, 19:00
Sn sererdem
kgursan Bey'den bulabilirsiniz irtibata geçerseniz size yardımcı olabilir
Saygılar
Bir kaç fotoğrafta ben ekleyeyim.
323807
323808
323809
323810
323811
Lisiantus açmaya devam ediyor:o
tekomusti
12-08-2012, 00:40
324883
yeni bir pembe tonu açtı
324884
324885
her geçen gün renk tonu değişiyor
324888
324886
ilk açanlar kurumaya başladı ve ben çok üzülüyorum imkan olsada 12 ay açsalar
:(
saygılar
KAPTANzst
12-08-2012, 07:40
Bu ne güzellik tekoooooo
tekomusti
12-08-2012, 11:57
Eyvallah kaptan sagol
Terasta çümbüş var.
Açma sırası beyazlarda. Bunlar da benin beyez lisiler.
324967
Çok uzun süre çiçekli kalmasına sevindim...
Bu yıl lisiler yılı.
Önümüzdeki yıl daha çok talep olacak Kamil bey... tedbirinizi alın.
mavi eylul
14-08-2012, 15:45
lisileri gördükçe bayılıyorum hepsi muhteşemler...gelecek yıl için ilk sıradayım...
KAPTANzst
14-08-2012, 16:55
Bakıyorumda benim lisilerin boyları çok daha uzun.
1 M cıvarı.
KAPTANzst
14-08-2012, 16:56
Bir demet lisianthus:=))
Bunlar da benim lisilerim, fotoları yüklemekte biraz geç kaldım ama...
Ben bu lisileri çok sevdim, çok güzeller:).
326427
Koyu pembelerim
326428
Açık pembeler
326429
Morlarım pek olmadı nedense, bir tanesi çürüdü, saksıda sadece iki kök var.
326430
Buda Kamil beyin hediyesi, çok güzel bir rengi var.
326432
Bir de toplu çekim.
326434
Ne güzel, bu sene de lisi cümbüşü herkesi mutlu etmiş. Renk renk lisianthuslar balkonları, bahçeleri coşturmuş.
Sevgili kgursan'a ne kadar teşekkür etsek azdır. Bir yandan lilyumlar bir yandan lisiler ile dünyamıza renk katıyorlar.
hepsi ne kadar güzel rengarenk açmış maşallah.
Adalet Yağcı
22-08-2012, 11:26
Tüm lisiseverlere harika fotoğrafları için teşekkürler.
Sayın tekomusti, siz bu lisileri Konya'da mı yetiştiriyorsunuz?
Gördüğüm kadar yere dikmişsiniz, kışın nasıl muhafaza edeceksiniz?
Bir kaç yıl önce ben de 950 rakım yayla bahçeme dikmiştim, önlem almadığım için hepsini kaybettim.
Bu konudaki tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.
k_donmez
23-08-2012, 21:25
Bugün Sayın KGürsan'ı ziyaret ettim. Lisianthuslar iyi görünüyordu. Gerçi kendisi durumdan pek memnun değil.:rolleyes: Gittiğimde kesme gülleri ilaçlıyordu. Bir kaç fotoğraf çektim. Lisi meraklıları bu çiçeği bir de Sayın KGürsan'ın serasında görmeliler.
Adalet Yağcı
24-08-2012, 20:11
Çok güzel, sevgili k donmez, ellerinize sağlık.
Bu mekanı yakından görmeyi çok isterdim.
tekomusti
24-08-2012, 20:40
Sn adalet hanım evet Konya'da ve yerde yetiştiriyorum,herhangi bir tecrübem yok ilk defa bu sene lisilerim oldu bilmiyorum kışın nasıl korumam gerekir internetten araştırıyorum galiba güzün kök üstünden kesip koyun gübresi ile doldurup en üstünede naylon örtüp ölmesinler diye dua edeceğim inşallah
Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım ve fikir bekliyorum
Saygılar
tekomusti
02-09-2012, 06:30
328977
328978
328979
328980
son açan lisiler
Adalet Yağcı
02-09-2012, 11:41
Sn adalet hanım evet Konya'da ve yerde yetiştiriyorum,herhangi bir tecrübem yok ilk defa bu sene lisilerim oldu bilmiyorum kışın nasıl korumam gerekir internetten araştırıyorum galiba güzün kök üstünden kesip koyun gübresi ile doldurup en üstünede naylon örtüp ölmesinler diye dua edeceğim inşallah
Tecrübesi olan arkadaşlardan yardım ve fikir bekliyorum
Saygılar
Üzerine naylon değil de, çuval örtmenizi öneririm, genelde tavsiyeler bu yönde.
İnşallah yaşatmayı başarırsınız, Konya'da kış çetin geçer.
Lisianthusların kışın donmasını önlemek için:,
1. sulanmayacak,
2. Üzerine sap-saman, çuval ve biraz koyun gübresi ile Donma sıcaklığı engellenecek.
3. üst aksamı dallari yapraklar vs. temizlenecek. sıfır budanacak.
4. Bu işlemleri Captan vb. bir ilaç (fungusit) ile ilaçladıktan sonra yaparsanız daha iyi olacağını ZANNEDİYORUM!!, çünkü bilmiyorum!!.
Bildiğim: Lisianthus bitkisi kış aylarında hastalıktan çürüyüp yok oluyor, soğuktan pek etkilenmiyor. Hastalık olarak da Botrytis veya Mildiyö etkili oluyor.Soğuk havada bitkinin çalışması duruyor ve , çalışması durunca da hastalık etmenleri tepesine biniyor...
Ayrıca; Kıştan sonra yeni sürgünler üstten değil, Kökten, toprak içinden gelir.
Kolay gelsin.
Benim geçen yıldan 4 kök lisim dayandı onca donlara çok şaşırdım hala bana gülümsüyorlar.
Arkadaşlar lisianthuslar çiçeklendi.şu an üzerleri çiçekli.Yaklaşık boyları 50 cm. Geçen çiçekleri neresinden koparacağız.Birde dipten ( toprak seviyesinden ) tekrar yeni sürgünler vermeye başladı.boyları 5 cm. kadar oldu. Diktiğimiz ana bitkide ilk çiçeği göreli yaklaşık 1,5 ay oldu. bu yeni sürgünlerin çiçek açma ihtimali varmı? Birde bu yeni sürgünleri kışın keselim mi?ulunduğumuz bölge sahil ve oldukça sıcak.Teşekkürler.
Arkadaşlar lisianthuslar çiçeklendi.şu an üzerleri çiçekli.Yaklaşık boyları 50 cm. Geçen çiçekleri neresinden koparacağız.Birde dipten ( toprak seviyesinden ) tekrar yeni sürgünler vermeye başladı.boyları 5 cm. kadar oldu. Diktiğimiz ana bitkide ilk çiçeği göreli yaklaşık 1,5 ay oldu. bu yeni sürgünlerin çiçek açma ihtimali varmı? Birde bu yeni sürgünleri kışın keselim mi?ulunduğumuz bölge sahil ve oldukça sıcak.Teşekkürler.
Sn erken48., Geçmiş çiçeklerin dalını toprağa yakın kırabilirsiniz veya tomurcukları varsa onların da açmasını bekleyebilirsiniz.
Dipten gelen yeni sürgünler de çiçek verecek. geçmiş eskiyi budayın ki genç yeni sürgünler gelişebilsin.. Hasta olmazlarsa sizinm oralarda kışı rahat atlatır ve Mayıs-Haziranda daha güçlü yeni sürgünler ve çiçekler verir.
Sn erken48., Geçmiş çiçeklerin dalını toprağa yakın kırabilirsiniz veya tomurcukları varsa onların da açmasını bekleyebilirsiniz.
Dipten gelen yeni sürgünler de çiçek verecek. geçmiş eskiyi budayın ki genç yeni sürgünler gelişebilsin.. Hasta olmazlarsa sizinm oralarda kışı rahat atlatır ve Mayıs-Haziranda daha güçlü yeni sürgünler ve çiçekler verir.
Çok Teşekkür ederim.
lisyantus
14-09-2012, 11:22
bende yetiştirmek istiyorum lisyantuslardan :( tohum veya fide nasıl bulabilirim??
bende yetiştirmek istiyorum lisyantuslardan :( tohum veya fide nasıl bulabilirim??
Nisan ayında Fide bulursunuz. Ocak ayında tohum bulabilirsiniz
tekomusti
07-10-2012, 15:14
336820
336821
336822
336823
lisilerin son demleri artık
Çok güzel bir çiçek. İlk defa görüyorum ve hayran kaldım. Bu çiçeği kesin bulmalıyım. Tohumunu satan internet sitesi falan var mı acaba?
tekomusti
07-10-2012, 21:20
Sn resul bey kgursan beyle diyaloga geçerseniz size yardımcı olur
çünkü banada sn kgursan bey yardımcı olmuştu
Saygılar
Artık ömürleri tükendi.
Tek tük açıyorlar.
Seneye daha çok renk, daha çok fide.
337236
337237
KAPTANzst
08-10-2012, 07:38
Bendekiler ömürlerini biterdiler. Sizde iyi uzun sürdü.
Güzel seyirler..
Sayın kgursan, lisileri hep aynı yere dikmeyin diyorsunuz ya, ben onlara ayırdığım yerin toprağını değiştirip yeni toprak hazırlayarak ekmek istiyorum.(Seneye-inşallah)
Elenmiş yanık hayvan gübresi + dere kumu + kompost karışımı yapacağım. Ama biliyorum ki gübreyi pek sevmiyor lisiler.
Bana ne tavsiye edersiniz? Onlara ayırdığım yerden başka ekeceğim yer yok çünkü. Ayırdığım alan 150 adet lisi için.
merhaba arkadaşlar lisyantus çiçeği istiyorum saksıda yetiştireceğim nerde bulabilirim **** bu çiçeğe sahip olan arkadaşlar benimle iletişime geçebilirmi
isyan.kar@hotmail.com teşekkür ederim
tekomusti
14-10-2012, 06:44
338673
338674
havalar iyiden iyiye serinledi bilhassa geceleri ama lisiler hala açıyor maşallah,kök diplerinden yeni filizler ve tomurcuklar veriyor
saygılar
Sayın Kgursan,
Bu sene sizden aldığım fideleri diktiğim saksılarda, lisianthusların mevcut fidelerin dibinden yeni lisianthus fideleri oluşturduğunu gördüm. Mevcutları dibinden kestim. Bu sene verandayı kış bahçesi gibi kapatacağımızdan ve buranın sıcaklığını 10 derece de sabitleyeceğim. Bahsettiğim lisianthusları kış bahçesinde tutmak istiyorum.
1178 Numaralı mesajınızda yazdıklarınıza ilave olarak bir şey yapmalımıyım. Önümüzdeki sene sizden alacağımız lisianthuslara ilave olarak benim için de bir tecrübe olur diye düşünüyorum.
338784
338785
Sayın Kgursan,
Bu sene sizden aldığım fideleri diktiğim saksılarda, lisianthusların mevcut fidelerin dibinden yeni lisianthus fideleri oluşturduğunu gördüm. Mevcutları dibinden kestim. Bu sene verandayı kış bahçesi gibi kapatacağımızdan ve buranın sıcaklığını 10 derece de sabitleyeceğim. Bahsettiğim lisianthusları kış bahçesinde tutmak istiyorum.
1178 Numaralı mesajınızda yazdıklarınıza ilave olarak bir şey yapmalımıyım. Önümüzdeki sene sizden alacağımız lisianthuslara ilave olarak benim için de bir tecrübe olur diye düşünüyorum.
338784
338785
Sn tturt., Uzun zamandır nete giremiyorum. Kapalı mekanda üzerini örtme vs. gerekmeyebilir. Ancak HAVASIZLIK (Hava sirkulasyonu olmayışı) mantar oluşumunu tetikleyebilir.
gülenmelek
25-11-2012, 10:38
Sayın kgursan;
Lisianthuslardaki tohum kapsüllerini bu gün kopardım. Ama daha yeşiller ve hiç kuruyacak gibi de görünmüyorlardı. Bir kaç tanesinin içini açtım ve tohumlar kahverengileşmiş. Emin olamadığım konu ise; kopardığım kapsüllerin kurumasını bekleyip tohumları öylemi alayım, yoksa yeterli olgunluğa bu durumda bile erişmişler midir ?
Sayın kgursan;
Lisianthuslardaki tohum kapsüllerini bu gün kopardım. Ama daha yeşiller ve hiç kuruyacak gibi de görünmüyorlardı. Bir kaç tanesinin içini açtım ve tohumlar kahverengileşmiş. Emin olamadığım konu ise; kopardığım kapsüllerin kurumasını bekleyip tohumları öylemi alayım, yoksa yeterli olgunluğa bu durumda bile erişmişler midir ?
Kapsuller kuruduktan sonra alınması gerekir. Aksi durumda tohumlar olgunlaşmış olmaz ve çıkmaz. Ama bu tarihten sonra kapsulün kuruması da zor olur.
hüzünlimanı
19-01-2013, 14:00
Bu güzellikleri kaybolmadan bir fotoğraf daha eklemek gerek diye düşündüm.
sn.hakkı bey maşallah lisianthuslarınız çok güzel bayıldım ben internetten tohum olarak arıyorum bulamıyorum istanbulda hiç fide olarakta görmedim,nerden bulabilirim bu çiçekten yardımcı olursanız çok sevinirim.
nılgun_dogan
19-01-2013, 17:00
Sayın hüzünlimanı kgursan bey fide satışını yapıyor nisanda inşallah gene yapar.
nılgun_dogan
25-01-2013, 11:22
Sayın kgursan tohumları çimlendirdim bundan sonra nasıl bir yol almalıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim.
http://lh5.googleusercontent.com/-txYrUfJrte0/UQJa2xSzK8I/AAAAAAAAA4o/BlBf3MnJJcs/s640/IMG_4441.JPG
hüzünlimanı
28-01-2013, 15:57
Sayın hüzünlimanı kgursan bey fide satışını yapıyor nisanda inşallah gene yapar.
ilginiz için çok teşekkür ederim,umarım bu sene benimde lisianthusum olur:p
Sayın kgursan tohumları çimlendirdim bundan sonra nasıl bir yol almalıyım beni bilgilendirirseniz sevinirim.
http://lh5.googleusercontent.com/-txYrUfJrte0/UQJa2xSzK8I/AAAAAAAAA4o/BlBf3MnJJcs/s640/IMG_4441.JPG
Nilgün hanım., işiniz bundan sonra başlıyor. 3 ay kadar ilgi göstermelisiniz. Sulama dengesini iyi ayarlayın, ışık önemli çökerten e karşı 10-15 gün aralıklarla fungusitle ilaçlama (bu fungusit, Previcur, Captan veya başka bir fungusit) gerekir.
Yaklaşık 1-1,5 ay sonra Viyol veya minik saksılara
Şaşırtma yapmalısınız. Bu da sivri kalem ucu ile yaklaşık 10 cm uzamış olan kökü toprağı kabartarak çıkarıp tekrar dikilmesidir.
Kolay gelsin.
Sayın kgursan, lisileri hep aynı yere dikmeyin diyorsunuz ya, ben onlara ayırdığım yerin toprağını değiştirip yeni toprak hazırlayarak ekmek istiyorum.(Seneye-inşallah)
Elenmiş yanık hayvan gübresi + dere kumu + kompost karışımı yapacağım. Ama biliyorum ki gübreyi pek sevmiyor lisiler.
Bana ne tavsiye edersiniz? Onlara ayırdığım yerden başka ekeceğim yer yok çünkü. Ayırdığım alan 150 adet lisi için.
Güler hanım, ben atlamışım mesajınızı. Ben gübre koymadan dikin derim. Torf olur ama gübreye pek güvenemiyorum. Bana sanki düz toprakta daha iyi geliyormuş gibi geliyor. Bir de Toprak PH sı çok önemli... Ph mutlaka 6,5 üzerinde olmalı. Torfun ph sı düşük olmasın. (Cocos asla kullanmayın, ph sı çok düşüktür) Kolay gelsin.
ilginiz için çok teşekkür ederim,umarım bu sene benimde lisianthusum olur:p
Biz fidesini kısmet olursa Nisan ortası göndeririz, yeter ki siz çok su ile çürütmeyin, veya az su ile kurutmayın!
gülenyüz
05-02-2013, 19:43
Sn kgursan,merhabalar seranızı gezdim çok güzeller.Ellerinize sağlık.Ankara da lisi bulamadım ben geçen sene.Bu sene yardımcı olup haber verirseniz fide satış zamanı ben de her renginden çok miktarda almak istiyorum uygun olursa .Sevgi ve Saygılar...
gülenmelek
05-02-2013, 22:39
Yazın açan Lisianthuslarım (Sayın kgursan sayesinde ;) ) yeni sürgün vermeye başlayıp çiçekleri geçtikten sonra, uzayan kısımları kestim. Hala sağlam şekilde duranlar var. Bu sene çok soğuk olmamasının etkisi zannedersem. Bahara ümitliyim ;)
ilksenozturk
06-02-2013, 07:19
Yazın açan Lisianthuslarım (Sayın kgursan sayesinde ;) ) yeni sürgün vermeye başlayıp çiçekleri geçtikten sonra, uzayan kısımları kestim. Hala sağlam şekilde duranlar var. Bu sene çok soğuk olmamasının etkisi zannedersem. Bahara ümitliyim ;)
kgursan bir yazısında soğuk değil bir zararlının bu bitkiye hasar verdiğini, kışın da daha savunmasız kalan bitkinin öldüğünü yazmıştı.
bundan cesaretle bu yıl hepsini dışarda bıraktım, sapasağlamlar.
bitki ikinci yılında güzel bir performans sergiliyor, bende 2-3 ve 4. yılında olanlar olacak bu yaz, bakalım:)
Benim Lisianthuslarım dışarda değil ama soğuk bir yerde...yeşillikleri devam ediyor. Kasım ayından beri de sulanmadı.
Yine de hepsinin yola devam edeceğini düşünmüyorum. Fire verebilirler.
Nisan ayında takviye edeceğim.
Aksaray iklimini sevdiler.
Terasın kraliçesi.
Sn kgursan,merhabalar seranızı gezdim çok güzeller.Ellerinize sağlık.Ankara da lisi bulamadım ben geçen sene.Bu sene yardımcı olup haber verirseniz fide satış zamanı ben de her renginden çok miktarda almak istiyorum uygun olursa .Sevgi ve Saygılar...
Sn.Gülenyüz., Lisianthus fidesi biraz zahmetli bir iş. Bazı arkadaşlar bıkıyorlar. Bu nedenle her yerde fide bulmak zor oluyor. Ben mevsimine uygun zamanı "Dikiminin Mayıs " da yapılmasını gördüm.
Bu nedenle fideleri mayıs başında dikilecek şekilde ayarlamaya çalışıyorum. 3-4 renk tamam, ama diğer renkler için fide gelişimini bekliyorum ondan sonra satış başlığı açacağım. inşallah isteyenlerin "Lisianthus fidesi" ihtiyacını gidereceğim. Kolay gelsin.
Sevgili arkadaşlar: Lisianthuslar eğer Hastalık kapmadıysalar 2-3 yıl, yerinde kalabilir. Yani donmayabilir. Sorun Hastalıkdadır.Soğuk fazla etkin değildir. Kök sistemi iyice yerleştiği ve geliştiği için ikinci yıl çiçek sapları daha sağlam ve uzun çiçekler de daha iri olur.
Batuhan Yılmaz
07-02-2013, 19:55
Merhaba arkadaslar vehbi abicim bana bu bitkinib tohumunu yolladi saholsun acaba bu bitki cok yillikmi birde tohumlari nezaman ekmem uygun olur.
Merhaba arkadaslar vehbi abicim bana bu bitkinib tohumunu yolladi saholsun acaba bu bitki cok yillikmi birde tohumlari nezaman ekmem uygun olur.
Bu başlıkta sorduğunuz konuda çok bilgi var mesajları gözden geçirin derim
tekomusti
24-03-2013, 05:58
381128
asıl kökler bahçede idi saksı da başa çiçek vardı geçen sene asıl köklerin yakınında ki saksıya tohumlar düşmüş ve çimlenmiş bakalım çiçek açacaklarmı merakla bekliyorum :D
saygılar
381128
asıl kökler bahçede idi saksı da başa çiçek vardı geçen sene asıl köklerin yakınında ki saksıya tohumlar düşmüş ve çimlenmiş bakalım çiçek açacaklarmı merakla bekliyorum :D
saygılar
Sn tekomusti., bu bitkiler lisianthusa benziyor ama emin olamadım. Başka bir bitki de olabilir.
Çünkü: Yaprak kenarları sanki tırtıklı gibi, Hızlı büyümüş,bizimkiler sıcak serada olmasına rağmen daha 2-3 yaprakta ve
Tohum dökülmüş ise daha çok ve sık bitki olması gerekir,lisianthusun 1 gr. ,içinde 20 000 tohum vardır yani çoook miniktir ve kapsulünden tek tek düşmesi mümkün değil.
Ayrıca çimlenmeleri çok zor tohumlar.
İnşallah ben yanılıyorum dur. bitkiler biraz daha büyüyünce belli olur.
Kolay gelsin.
nılgun_dogan
26-03-2013, 10:02
Sayın Kgursan geçen yıldan kalan fidelerimin toprağını tazelemek için saksısından çıkarıp tekrar dikebilirmiyim?
Sayın Kgursan geçen yıldan kalan fidelerimin toprağını tazelemek için saksısından çıkarıp tekrar dikebilirmiyim?
Sn Nilgün hanım., saksının toprağını dağıtmadan kalıp gibi çıkarıp daha gemiş bir saksıya dikilebilir ama emin değilim, çünki hiç denemedim. Ama kökleri dağıtıp tekrar dikmek isterseniz sanırım OLMAZ.
Bence, kalıp gibi çıkarıp, yeni saksıda yuvasına oturtup,etrafını sıkıca toprakla çevirmek olabilir, ama bu işi fazla gecikmeden yapınız. Belki şu an bile geç olabilir!!?? Emin değilim.
tekomusti
30-03-2013, 17:28
383640
Kamil hocam merhaba
Bu resim daha iyi bilgi verir herhalde
Saygılar
383640
Kamil hocam merhaba
Bu resim daha iyi bilgi verir herhalde
Saygılar
Ne kadar güzel gelişmişler. Eğer bunlar Lisianthus ise ne ile beslediğinizi soracağım!!. Çok güzeller. Kolay gelsin
tekomusti
01-04-2013, 14:05
Teşekkür ederim Kamil hocam sagolun fakat ben hiç bir besin vermedim toprak su güneş cam kenarında yetiştiler
Saygılar
Geçen yoldan kalma lisilerim. Sn.Kgursan'ın dediği gibi bir kısmını böcekler istila etti ve kurudu.Kök yapısı çok zayıf zaten,kendini bırakıveriyor.
Uç kısımlarını budayıp diksek tutar mı?
İkinci yıla kalan lisilerde sürgünler toprak içinden kök kısmından geliyor, dolayısıyla toprağa sıfır veya sıfıra yakın budamakda fayda var. hberbul biraz yukarıdan budamış.
Uç kısımlar tutmaz. yani çelikle çoğaltma çok zor oluyor veya olmuyor.
tekomusti
02-04-2013, 07:31
Kamil hocam merhaba
1. sulanmayacak,
2. Üzerine sap-saman, çuval ve biraz koyun gübresi ile Donma sıcaklığı engellenecek.*
3. üst aksamı dallari yapraklar vs. temizlenecek. sıfır budanacak.
Ayrıca; Kıştan sonra yeni sürgünler üstten değil, Kökten, toprak içinden gelir.
Bu sekilde bir yazınız vardı Kamil hocam bunları yaptım bahçe topragindaki lisiler için
yeni sürgünler ne zaman kendini gösterir acaba
Şuan herhangi bir takviye vermek gerekirmi
lutfen yardım edin teşekkürler
Saygılar
Fideler güzel gelişmiş/gelişiyor ise daha ne yapmalı ki? Rahat bırakın büyüsünler.
tekomusti
02-04-2013, 19:31
Sn Kamil hocam siz beni yalış anladınız 3 adet fide kendi kendine büyüyorlar onlar tamam
ben geçen sene bahçemde çiçek acmış ve kış önü toprak hizasından kestiğim lisiler bu sene ne zaman topraktan çıkmaya başlarlar onu merak ettim,yukarıdaki yazımda bunu kasdetmiştim
Saygılar
Sn Kamil hocam siz beni yalış anladınız 3 adet fide kendi kendine büyüyorlar onlar tamam
ben geçen sene bahçemde çiçek acmış ve kış önü toprak hizasından kestiğim lisiler bu sene ne zaman topraktan çıkmaya başlarlar onu merak ettim,yukarıdaki yazımda bunu kasdetmiştim
Saygılar
Pardon., Geçen yılki fideleri bilmiyordum ki!! Her neyse. Onları kısa budayın ,toprağa yakın. Dibinden patlatacaktır. Bundan sonra sulama düzenini koruyacaksınız ve Biraz da gübre koklatın.
Güçlü ve sağlam saplar geliştirecektir. Çok sayıda da sap ve çiçek verecektir. Belki biraz Kurtlar (tırtıllar) yiyebilir. Malum şimdi Börtü-böcek canlandılar.
kolay gelsin.
tekomusti
04-04-2013, 07:49
385326
Kamil hocam merhaba
3 hafta önce tohumları ektiğim lisiler şimdi ne yapmalıyım cimlendiler ;)
Yardımcı olursanız sevinirim
Saygılar
385326
Kamil hocam merhaba
3 hafta önce tohumları ektiğim lisiler şimdi ne yapmalıyım cimlendiler ;)
Yardımcı olursanız sevinirim
Saygılar
Bunları bir çöp ucu ile çıkarıp viyol içine dikmeniz gerekir. Önce 280 lik viyol içine, daha sonra oradan tekrar 104 lük viyol içine aktarırsanız iyi olur.
Bu viyollerde büyüme esnasında oluşabilecek hastalıklara karşı mantar ilacı uygulamalı ve biraz da yaprak gübresi uygulamalısınız. Burada en önemli konu "Sulama" dır. Çok su zarar verir, az su kurutur. Viyoldeki torf KURUMAMALIDIR:. Torfu kurutursanız, kökler zarar görür.
Kısacası 2 ay kadar aklınız orada olmalıdır.
Lisi fide satışı bitiyor, ilgilenirseniz Fide,fidan vs. satış başlığında 2 tane lisi satış başlığı var. istiyorsanız birisi size yardımcı olur. kolay gelsin.
Sanırım lisi fideleri yerlerine dikildi. çok su verip çürütmeyin, susuz bırakıp kurutmayın...
Selamlar Kamil bey, ben fideleri yerlerine diktim , söylediğiniz gibi gübreyi de 5lt su içinde yarısını eriteceğim o suyla ilk sulamalarını yapacağım...Formda farklı yerlere baktım net bilgi bulamadım , tepe kesme işlemi ne zaman yapılmalı, bir kökten 5-6 çiçek açmış olanlar tepe kesme işlemi yapılmış olanlar mı ? yani tepe kesmeden tek kökte yine 5-6 kandil çiçek olur mu ? İşlemin zamanı ve yapılışıyla ilgili bilgi rica ediyorum, daha önceden yazılmışsa lütfen okuyanlar mesaj nosu versinler ...Saygılarımla...
Selamlar Kamil bey, ben fideleri yerlerine diktim , söylediğiniz gibi gübreyi de 5lt su içinde yarısını eriteceğim o suyla ilk sulamalarını yapacağım...Formda farklı yerlere baktım net bilgi bulamadım , tepe kesme işlemi ne zaman yapılmalı, bir kökten 5-6 çiçek açmış olanlar tepe kesme işlemi yapılmış olanlar mı ? yani tepe kesmeden tek kökte yine 5-6 kandil çiçek olur mu ? İşlemin zamanı ve yapılışıyla ilgili bilgi rica ediyorum, daha önceden yazılmışsa lütfen okuyanlar mesaj nosu versinler ...Saygılarımla...
sn kana06, Forumda başka yerde lisianthus bilgisini bulamazsınız. Bu başlıkta baş taraftaki mesajlarda epey bilgiler verilmişti. Tepe kırılırsa yaprakların koltuklarından dallar çıkar ve her dal bir çiçek sapıdır. bu sapın ucunda da 4-5 çiçek yapar. önce alttaki çiçekler açar en son uçtaki çiçek.
Tepe kırma işlemi fide uzamaya başlar ve 8-10 cm olunca bitkide 2-3 ÇİFT yaprak kalacak şekilde üstü koparılır. Kolay gelsin
Ayrıca, Yanlış anlama olmasın 1No lu gübre şimdi eritilip verilecek, 2No lu gübre daha sonra 10 gün aralıklarla ve verilecek ve 2 no lu gübre fazla olduğu için 10 litre suda eritilecek.
Sn kana06, Bu başlıkta 104 No mesajdan sonra (2008 yılı) bi dolu bilgi paylaşılmış, ve 188 no lu mesajımda (2009 yılı) açıklamalar olmuş ve daha sonra da bi dolu bilgiler var ilgilenirseniz okuyunuz. kolay gelsin.
Heeey., Lisianthus seven arkadaşlar!. Bu sene durum-vaziyet nasıldır? Yaklaşık 1 ay oldu, diktiğiniz fideler ne alemde?. Biraz paylaşsak !! Gerekiyorsa yardımlaşsak.. Sanırım zararı olmaz. Geçen yıldan kalan fideleri de merak ediyorum. bu günlerde çiçeklenmeleri lazım. Bu yıl dikilenlerde özellikle gübrelerin etkisini merak ediyorum. Bilgilendirirseniz sevinirim. kolay gelsin.
edelvays58
04-06-2013, 13:26
Merhaba Kamil bey,
tabii ki yavrularınızın gelişimini merak etmekte haklısınız:-)) Ben bir kısmını(30 fide göndermiştiniz) büyük bir saksıya, bir kısmını da bahçeye ektim. Hepsi harika gelişiyor ama saksıdakilerin boyu daha uzun. Çok önemli değil tabii. Aldıkları güneş miktarı farklı olabilir. Şimdi şunu düşünüyorum: acaba 4-6 yaprak bırakıp uçlarını kırsam mı ki? Doğrusunu isterseniz kıyamıyorum. Okuduklarıma göre eğer kırarsam daha geç çiçeklenecekler ama sayıca daha fazla çiçek verecekler. Sanırım uçlarını koparacağım.
gülsümkaya
04-06-2013, 14:19
son durumları bu. gidişat iyi mi bilmiyorum.
Görünüşe göre güzel gelişiyorlar.
Burada kırma (uç alma) tercihi size kalmış.
Uçlarını kırmazsanız tek sap üzerinde çiçekler oluşacak . Çiçekler geçmeye yakın sapı dipten kıracaksınız ve kırdığınız yerin altında kalan yaprakların koltuklarından tekrar sürgün- sap ve dolayısıyla da çiçek verecekler.
Uçlarını şimdi kırarsanız , çiçek açmaları yaklaşık 20-30 gün gecikecek ama 1 kökte 2-3 dal çiçek gelişecek.
Burada tercih sizin. Kolay gelsin.
son durumları bu. gidişat iyi mi bilmiyorum.
Benim uç almadığım lisianthuslarım da bu boyda. Uç aldıklarım biraz daha küçük.
Benim uç almadığım lisianthuslarım da bu boyda. Uç aldıklarım biraz daha küçük.
Uç aldıklarınız yaprak koltuklarından yeni patlayacak-veya patladı. Şu anda doğal olarak daha küçük olacaklar.
Yagmur143
18-06-2013, 06:58
Benim lisianthuslarımda çok güzel gelişiyor.Çiçeğini daha erken görebilmek için dört tanesinden uç almamıştım.Bu sabah çiçek tomurcuklarını gördüm, çok mutlu oldum. Çiçeklerinide görmek için sabırsızlanıyorum.
Tepe kırmadan yetiştirilen lisi ler bu ay sonunda çiçeklenirler. ancak "İkinci defa çiçek" almak isterseniz, açan çiçekleri temmuz ortasına kadar kesmeniz (dipten koparmanızı) öneririm. kopardığınız yerin altından tekrar sürgünler verecek ve Eylül-Ekim gibi çiçekleneceklerdir.
Geçen seneden kalma lisianthuslarım açmaya başladılar, darısı bu sene dikilenlerin başına;)
419906
Selamlar, bendeki lisianthuslarda paylaşılan fotoğraftakilerle hemen hemen aynı boydalar, gübreler uygulamadan yaklaşık iki hafta sonra etkisini gösterdi sanki, ancak yeni yerlerine ve yeni iklime adapte oldular, en geç iki haftaya kadar açacaklarını tahmin ediyorum, 1-2 tanesinde uç alacağım, onu da uygulamış ve görmüş olmak istiyorum...Bu arada Gazi Üniversitesinin mezuniyet töreninde mezunların ellerinde demet demet mor ve beyaz lisianthuslar vardı, aklıma geldi belki de bizimkilerin kardeşleridir , aynı yerden gelmiş olabilirler diye düşündüm, arkadaşıma 'bak abi ben bunlardan da yetiştiriyorum, lisianthus bunlar,of of renge bak yahu dedim , arkadaş şaşkın halde tebessüm etti : ?!! :) gibi ...sonra içimden güldüm tabi, herkesin bizim duyduğumuz heyecanı anlamasını bekliyoruz , ama o buraya mahsus bir durum... Açtıkları zaman fotoğraflarını paylaşacağım...Peter's professional diğer çiçeklerde de gözle görülür coşku yarattı, birçok meraklının benimle aynı duyguları paylaştığını düşünerek öneride bulunmak istiyorum, eğer mümkünse belirleyeceğiniz bir ölçü ile paketcikler oluştursanız da o gübrenin satışını da yapsanız , ya da o işle uğraşmak sizin için yorucu olacaksa ( 'satıcı değilim kullanıcıyım' diyecekseniz yine :) buradan arkadaşlarla anlaşıp toplu şekilde satın alıp aramızda bölüşsek ??? ( Bu öneriyi onaylayanlar lütfen mesajları ile fikir paylaşsınlar :) )
kopshtar
25-06-2013, 16:29
Geçen seneden kalan lisianthus'lar çiçeğe döndü bile.
Yeni gelenler daha 3/1'i kadar :(
Bu yıl Kamil Bey'den aldığım lisiler.
Eflatun renkli olanları çok beğendim.Her rengi ayrı güzel .
1 ay önce Kamil bey den sipariş verip yetiştirmeye çalıştığım lisiler sevindirecek gibiler. Henüz 15-20 cm arası boya ulaştılar. 20 gün önce uç alma işlemini yaptım sonuç aşağıdaki gibi.
423416
423417
Oh, ohh maşallah sayın Hülya sizin lisiler bayağı palazlanmış, ellerinize sağlık.
Benimkiler henüz tomurcuklandılar.
Gübreyle ilgili birşeyler söylemiştim bundan önceki mesajımda , ama kendime umduğum sayıda taraftar bulamadım :) morttum resmen ama tek başıma da olsa gübreye ulaşmaya çalışacağım :) yaşasın peter'S professional ....
gülsümkaya
06-07-2013, 22:26
annemin lisileri(Manisa'dan)
umut2007
09-07-2013, 09:44
sevgili hocam..geçen sene sizden aldığım lisiler yaz boyu tüm görenleri kendine hayran bıraktı..ama kışı sadece saksıda kalan tek bir kök atlatabildi.tohumlarından yetiştiremedimde.bu yıl inşaallah sizden yine isteyeceğim.şimdi elimde tek kalan rengi efletun olan lisimin ilk açan çiçekleri çok güzel ve hala üzerinde ama diğer tomurcuklar sararıp kuruyor neden.tüm yazılarınızı şimdi okumak isterim ama yazlıktayım ve cep telimden bağlanabiliyorum oda sık sık kesilmekte.ne yapmalıyım yzarsanız memnun olurum.ölmesini istemiyorum.sevgiler, saygılar..
Geçen seneden kalan tek bir kök lisim, çiçeklerini göstermeye başladı:)
425913
425914
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.