View Full Version : Haseki küpesi
392187
Lila Haseki Küpesi.. Çok zarif.. Tohumdan yetişti, henüz bugün açtı..;)
Katmerli bekliyordum ama bu da çok güzel..
maysan80
10-05-2013, 22:12
harika çiçekleri var
Tohumcu Nılgun
21-05-2013, 12:29
Arkadaslar, Bruksel'de bir Parkta gorup, fotograflarini cektigim Haseki kupeleri. :)
Tohumcu Nılgun
21-05-2013, 12:32
Devami...
Tohumcu Nılgun
21-05-2013, 12:35
Devami..
http://www.agaclar.net/forum/attachments/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/407420d1369075225-2013-05-20-15.33.40.jpg
tohumdan ürettiğim hasekilerim. bahar başında öylesine atmıştım saksılara. havalar ısınınca kendiliğinden çimlendiler. şimdi daha da büyüdüler. bir kısmını şaşırttım, bir kısmını saksıda bıraktım. bakalım nasıl gelişim göserecekler...saksının biri mahmuzlu, diğeri katmerli, mahmuzsuz türde.
Adalet Yağcı
27-05-2013, 17:58
Sevgili Tohumcu Nilgün hanım, bu hasekiler fotoğrafta çok büyük görünüyorlar, gerçekten öyle mi yoksa fotoğrafta mı büyük görünüyorlar?
Tohum yapmaya başlamıştır bunlar, sizin yerinizde olsam kaçırmazdım bu tohumları :)
kelebek çalısı
29-05-2013, 18:26
Haseki küpesi tohumları...
Bir de iki sene beklemek olmasa, çok hasretlik çektiriyor bu güzellik insana :D.
411764
limon_sever
20-02-2014, 17:17
Yalancı bahara aldanan haseki küpeleri erkenden yapraklanmaya başladılar. Olası bir dondan inşallah etkilenmezler.
470728
474165
478197
479338
Haseki küpesi yer değişikliğinden hoşlanmasa da tek başına kaldığı büyük saksıdan, biraz toprağını dağıtmamaya dikkat ederek küçük saksıya aldım.Bir iki gün baygın baygın dursada toparladı kendini . Büyük saksıda çok fazla sayıda bebek fide çıkmıştı ama toprağı boşaltmak zorunda kaldım.
Çok çabuk kırmızı örümceğe teslim olmaları nedeniyle yenilerini yetiştirmeyeceğim.
473958
limon_sever
10-04-2014, 16:53
Haseki küpesi tomurcuk aşamasında...
482339
Yarım metre boyunda çiçek sapı...
482340
21.04.2014
485069
herkese merhaba,
güzel çiçekli günler.....:p
ben haseki küpesi fidesi arıyorum. Ama fidesini bulamadım . Alabileceğim yerler ile ilgili bilgi alabilirsem çok sevinirim. Tohum aldım fakat tohumlar 2.yıl çiçek veriyormuş. ilginize şimdiden teşekkür ederim.
Bu yıl ki süpriz rengimiz mor çıktı. Hem de katmerli. ;) Tohumlar Güler Abla'dandı sanırım.
483842
eceyıldız
18-04-2014, 10:27
Maşallah Sayın Sakdğ, gerçekten çok güzel açmış. Hasekinin ilk yıl açmadığını okudum iki mesaj yukarda doğrumu acaba bende bu yıl haseki tohumu ektim çiçeğini görebilecek miyim bu yıl.
Maalesef ilk yıl açmıyor Sevgili Eceyıldız. Uzak bir ihtimalle sonbaharda ekilip kıştan önce çıkan tohumlar belki baharda çiçeklenebiliyorlar ama dediğim gibi 10 fideden bir ikisi.
Sizi bekletecek belki ama çok yıllık olduğu için yıllar boyu güzel çiçeklerini sunacaktır.
kelebek çalısı
18-04-2014, 10:48
Sahip olduğum üç adet haseki küpesi bu sene topraktan yine, yeniden yeşermedi. Onun yerine 2013 yaz başında tohum kapsüllerinden etrafa saçılarak aylarca toprakta sessize sedasız bekleyen minik tohumları çimlendi ve önümüzdeki bahar ayları için çalışmaya başladılar.
Şimdi yüzlerce minik fidem var. Haseki küpesi yer değişikliği, yani şaşırtmadan hoşlanmıyor ama ben de toprak henüz yaşken ve fidelerin ebadı bu işe uygunken şaşırtma riskini bir kaç tanesi için alacağım.
eceyıldız
18-04-2014, 10:55
Maalesef ilk yıl açmıyor Sevgili Eceyıldız. Uzak bir ihtimalle sonbaharda ekilip kıştan önce çıkan tohumlar belki baharda çiçeklenebiliyorlar ama dediğim gibi 10 fideden bir ikisi.
Sizi bekletecek belki ama çok yıllık olduğu için yıllar boyu güzel çiçeklerini sunacaktır.
Çok teşekkür ederim Sayın Sakdağ, bende sabırsızlıkla seneye açmalarını beklerim artık ne yapalım çünkü ben baharın başında ektim tohumları dediğinize göre bu sene açmaları mümkün olmayacak... Peki kışın nasıl koruyacağız onları bu konuda da bilgi verirseniz minnettar kalırım.
Soğuğa dayanıklı bir bitki hasekiküpesi. Hele de Hatay'da hiç bir şey olmaz kanımca. Kışın fazla sulamadan dolayı çürütme riski var sadece.
Annemde(Edirne) saksıda ekili bir kök haseki yıllardır yaşıyor.Kışın bahçede kalıyor bir ağaç dibinde. Baharda balkona taşınıyor.
Bir de bir kitapta(ismini hatırlayamadım- eski adıyla tarım ve köyişleri bakanlığının yayınıydı) haseki küpesinin Kafkaslar- Doğu Anadolu Bölgesine has yerel çiçeklerinden biri olduğu yazıyordu. Belli bir rakımdan sonra dağda bayırda kendiliğinden yetişiyormuş.
Sayın haseki küpesi severler. Herhalde yeni olduğum için cevap alamadım.Haseki küpesi fidesi satan bir yer biliyormusunuz diye sormuştum.Ama anlaşılan kimse evet var **** yok diye bile cevap vermedi.Gene de teşekkür ederim.
Sayın canang, İstanbul'u bilmem ama Ankara seralarında Haseki Küpesi fidesi bulunmuyor. Saksılar içinde açmış halde satılıyor, fiyatı da 5-10 Tl arasında.
Sayın sudenur cevabınız için çok teşekkür ederim. Saksılar içinde açanlarda benim için geçerli ancak istanbulda satan bir yer bulamadım.
Çınar_Kunduz
28-04-2014, 18:43
Sayın canang, İstanbul'u bilmem ama Ankara seralarında Haseki Küpesi fidesi bulunmuyor. Saksılar içinde açmış halde satılıyor, fiyatı da 5-10 Tl arasında.
Selamlar;
İlk mesajım size nasip oldu. Ankaralıyım ama işim gereği Kırıkkalede oturuyorum. Genelde kuş,balık ve tavşan gibi evcil hayvanlar beslerdim ama artık onları elden çıkartıp çiçeklere başladım. Elimde buz çiçeği, mine, kalanşo (herkes başka türlü yazıyor adını nedense), afrika menekşesi ve ne cins çıkacak bilmediğim 8-10 cm lik küpeliler var.
Acemi sayıldığımdan tohumdan haseki küpesi yetiştirmeye cesaret edemedim. Siz saksılı olarak var demişsiniz. bu saksılılara nasıl ulaşırım veya siz benim için tedarik edip ücreti karşılığı kargolayabilirmisiniz?
Muhtemel cevabınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba sayın Çınar_Kunduz agaçlar.net ailesine hoşgeldiniz. Ben iki saksı hasekiyi Karşıyaka mezarlığının orada ki seralardan almıştım geçen yıl. Tam da bu mevsimlerdi, çiçeğini açmış satıyorlardı. Eve getirince bahçeme diktim, bir kaç güne çiçeklerini döktü sadece yaprakları kaldı, tohum yapmadan soldu gitti, baharda yeniden sürdü. Özel arabam yok, Eryaman'dan oraya gidebilmem için üç vasıta değiştirmem gerekiyor, inanın bu sezon gitmek nasip olmadı henüz. Gitsem de iki torbayı ancak taşıyabiliyorum. Getirmekte zorlandığım için semt pazarlarımızdan veya internetten alıyorum çiçeklerimi. Zaten her iki yolla da hemen hemen aynı yol parasını ödüyorum. Beklerim derseniz tohum toplar göndermeye çalışırım veya ücretsiz tohum paylaşma etkinliği düzenleniyor sitemizde, orayı takip ederseniz ücretsiz tohum talebinde bulunabilirsiniz. Saygılarımla..
kelebek çalısı
29-04-2014, 09:08
Çimlenen tohumlardan meydana gelen minik fideler.
487478
487479
Tohumcu Nılgun
05-05-2014, 23:39
Bu rengi de cok gùzelmis.
kelebek çalısı
06-05-2014, 00:01
Aquilegia vulgaris var.stellata 'Black Barlow'
Güzel bir çeşitmiş.
ahmet498
04-06-2014, 01:06
Arkadaşlar ben nisan ayinda haseki kulesi tohumlerindan ekmistim fakat şimdiye kadar 5 yaprak ancak oldu ve çok kisalar neyi yanlis yapiyorum acaba ben ?
kelebek çalısı
04-06-2014, 01:11
Arkadaşlar ben nisan ayinda haseki kulesi tohumlerindan ekmistim fakat şimdiye kadar 5 yaprak ancak oldu ve çok kisalar neyi yanlis yapiyorum acaba ben ?
Merak etmeyin bitki kendi yolunda ilerliyor. İkinci senesinde çiçeklenecekler. Benim çimlenen haseki küpelerim de kısa. Yani olağan bir durum.
ahmet498
04-06-2014, 01:16
Tesekkur ederim :) bir umutla bekliyorum :)
Tohumdan yetiştlrince hep aynı şey oluyor sanırım. Bendekilerde nazlı nazlı hareket ediyorlar.
Ilk sene oyle oluyor. Seneye ciceklenecekler.
Sayın sudenur cevabınız
için çok teşekkür ederim. Saksılar içinde açanlarda benim için geçerli
ancak istanbulda satan bir yer bulamadım.
Haseki küpesi buldunuzmu bilmiyorum ama yine de söyleyeyim, Arnavutköy pazarında gördüm. Bakın isterseniz. Pazarın kuruldugu qünler perşembe- pazar
sayın haseki küpesi severler..Büyük Çamlıca fidanlığında buldum 1 saksıda 3 kök var ve 35 tl saksının bir tanesi ...tohumdan yetiştirmeye de çalışıyorum ancak 1.5 ayda ancak 1 cm olabildiler. Bu kadar zor mu çimlendirmek ve buyutmek
sayın hira çok teşekkür ederim cevabınıza ..bakacağım..
kelebek çalısı
18-06-2014, 16:34
sayın haseki küpesi severler..Büyük Çamlıca fidanlığında buldum 1 saksıda 3 kök var ve 35 tl saksının bir tanesi ...tohumdan yetiştirmeye de çalışıyorum ancak 1.5 ayda ancak 1 cm olabildiler. Bu kadar zor mu çimlendirmek ve buyutmek
Çimlenme ve büyüme süreci biraz sabır istiyor. Sevdiği ortama bir kez tutunursa gerisini kendi başarıyor zaten. İki yıl içinde de güzel çiçekleri ile salınarak bu bekleyişi haklı çıkarıyor.
Haseki küpem baharda çiçeklenip çiçekleri geçtikten sonra çiçek sapını kestim. Bu aralar dipten yeniden bir kaç çiçek sapı birden vererek tekrar çiçeklendi.
Merhaba arkadaşlar..
Bu yıl de Hasekisiz kalmadık şükür..
Ekte bahçemizin hasekileri..
çiçeksever
20-06-2014, 16:24
Fiyat çok pahalı.Burada 1 ay kadar önce katmerliye 3 Tl dediler.Daha önce de dediğim gibi çiçeğin etrafına döktüğü tohumlar çok kolay çıkıyor.Ben arka bahçeme ön bahçemden 2 kök diktim.Tuttu.
Şaşırtma yapmanın vakti gelmiş midir?
münevver48
28-09-2014, 22:48
Şaşırtma yapmanın vakti gelmiş midir?
sevgili hira, tam vaktidir.ben bazılarını hiç şaşırtmadım. bakalım sonuç nasıl olacak.
Torfta benimkiler. Mecbur şaşırtacağım:) Teşekkürler ablacım. Bugün ilgileniyorum.
İsmail Kuzucu
18-02-2015, 20:05
Elimde yaklaşık 3 bin kadar fide var. Acaba bunları geniş ve uzun viyollere ekip daha sonra saksılara alsam olur mu?
İsmail bey elinizde hala haseki küpesi fidesi var mı ?
sıdıkaakgül
02-06-2015, 17:09
yaklaşık iki ay önce izmitten bir yakınım bir kök bahçesinden bana verdi ama nasıl bişey olduğunu bilmiyordum,hemen eve gelince saksıya diktim,sonra bir baktım mor katmerli harika çiçekler açtılar,çiçeği çok beğendim ama adını bilmiyordum,veren kişide bilmiyor ,araştırdım sonra haseki küpelisi olduğunu öğrendim,ben bu çiçeklerden tekrar yetiştirmek istiyorum,elinde fidan olan varsa bana verebilir mi acaba,gerçekten bayıldım bu çiçeğe.
fatmadundar
02-06-2015, 18:00
Sayın sıdıkaakgül eğer Haseki Küpeleri ile ilgileniyorsanız bu sayfada satış yapmaktayım. http://www.agaclar.net/forum/sogan-yumru-rizom-satis/37364.htm
sıdıkaakgül
02-06-2015, 18:21
Açan ve açmaya devam eden hasekiler.
maşallah çok güzeller,bende bir tane mor var,eğer fazla fide varsa elinizde birkaç tane verirseniz çok sevinirim,bende seneye inşallah yetiştireceğim,bu sene geç kaldım tohum için,çünkü bu harika çiçekle yeni tanıştım.
happygarden
06-06-2015, 10:03
Haseki küpesi tohumları filizlendi geçmi kaldım acaba ? Bu çiçek bana sürpriz oldu aslında, aldığım sebze tohumlarının yanında hediye geldi bende yeni tanışıyorum ,çiçeklere biraz yabancıyım [emoji4]
http://images.tapatalk-cdn.com/15/06/06/6ae1cec4faf79bcc649fff1960bba20e.jpg
Geç kalmadınız. Haseki küpesi ikinci yıl çiçeklenir. Bu yıl bahçeye biraz daha büyüdükten sonra alıp gelişmesini sağlarsınız. Gelecek yıl ne kadar büyük olursa o kadar çok çiçek açar.
çiçeksever
08-06-2015, 13:41
Sayın Muda;
Haseki küpesi var mı?
Tohumu var. Geçen yıl diktiklerim şaşırtmayınca küçücük kaldılar. Yeni tohumlarını ekeceğim.
Bunlarda benim haseki küpelerim.. 2014 baharında yogurt kabında çimlendirmiştim. Bir türlü şaşırtmak kısmet olmayınca kışı öylece geçirdiler. Bu bahar saksıya aldım. Sizce çokmu sıkış tepiş olmuşlar? 2. Yılında çiçek açıyor diyorsunuz ama bunlar cılız kaldığı için sanırım bu yıl açmayacaklar.. Bu mahallede bir bahçede hasekiler çoktan açıp soldu.. Zamanı geçti sanıyorum..
Haseki küpeleri en sevdigim çiçek diye bilirim ama bir türlü edinememiştim,sagolsun Güler hanım tohum olarak gönderdi,benim için çok degerli olan haseki küpeleri tohumlarını şimdi eksem sorun olurmu?
eceyıldız
15-08-2015, 08:15
İki yıl önce ektiğim haseki küpeleri hala açmadı. açmaları için ne yapabilirim acaba...
Haseki tohumları eylülde ekilir mi...
merhaba,
serada gördüm bu fideyi haseki küpesine
benziyor gibi ama seracı amca bilmiyor adını
bende hiç haseki küpesi yetiştirmedim bilemedim
şimdilik 2 tane aldım ne çıkarsa diye
ama emin olsam daha çok alıcam
bilen biri yazabilirmi, haseki küpesi mi bu acaba?
Evet haseki küpesi. Farklı renkleri olup olmadığını sorun. Muhtemelen var diyecekler. Siz mor haseki küpesi var mı diye sorarsanız daha kolay olur. Farklı renk olduğunu söylerlerse ona göre alırsınız. Hep mor almaya gerek yok. Şimdi farklı renkleri çıktı. Tohumdan kendiniz de yetiştirebilirsiniz.
teşekkürler :) çok sevindim. satan amca renklerini falan bilmiyor malesef
adını bile bilmiyordu. yaprak renk ve şekillerinde biraz farklılık verdı diğer
fidelerin, ona göre restgele alıcam artık.
haseki küpesi olduğunu öğrendimya renk olarak ne denk gelirse:)
bu sene çiçek açarmı bu fideler?
bahcedenn
22-03-2017, 18:41
teşekkürler :) çok sevindim. satan amca renklerini falan bilmiyor malesef
adını bile bilmiyordu. yaprak renk ve şekillerinde biraz farklılık verdı diğer
fidelerin, ona göre restgele alıcam artık.
haseki küpesi olduğunu öğrendimya renk olarak ne denk gelirse:)
bu sene çiçek açarmı bu fideler?
Çok büyük bir ihtimalle açarlar.
hasekilerin biri açtı diğer ikisi tomucukta:)
Dumlupınar
21-02-2018, 15:11
Bende bu harika çiçeğin tohumlarını geçen ay Edremit Tekzende buldum.25 Ocakta Burhaniyede ektiğim tohumların hepsinin çıktığı haberini aldım.
Tohumların yarısını da İzmir'de gün güzeli saksısının dibine ektim.1 tane çimlenen yok.Bazen çimlenme 2 ayı bulabiliyormuş.Sabırlı olmak gerekir diye okudum.O zaman bekliyoruz.Sabrımız bol olsun.
Selma_321
21-02-2018, 19:59
Sayın Dumlupınar, ben zengardenden getittirdim.Tohumlarla uğraşmak istemeyenler olursa.
Dumlupınar
28-03-2018, 20:15
Sayın Dumlupınar, ben zengardenden getittirdim.Tohumlarla uğraşmak istemeyenler olursa.
Çok teşekkür ederim.Benim tohumdan ektiklerimden şu ana kadar yaklaşık 20 tane kadar çimlenen oldu.Şu an İzmir dışındayım.Eve dönünce mini fidelerin son hallerini sizlerle paylaşırım.
Bu yıl için değilse bile seneye kısmetse Haseki küpesinin sayfaları daha güzel olacak.SELAMLAR...
Atesoktarim
02-04-2018, 08:31
Çok guzel
Dumlupınar
03-04-2018, 22:18
Haseki küpesi tohumlarını gün güzellerinin aralarına ekmiştim.Yüzlerce tohumdan yaklaşık 25 mini fide gelişmeye devam ediyor.Ancak hala çimlenmeye hazırlanan 5-6 fide adayı daha var.Haseki küpelerine sabır küpeside diyebiliriz.Emek isteyen bir bitki.Çimlenmeleri oldukça uzun süre alıyor.Bunun yanında ekimin yapıldığı sezon çiçeklenmeleri mümkün görünmüyor.
Dumlupınar
03-04-2018, 22:21
Haseki küpeleri yarı gölge ortam istiyor.Tam güneşte fideler kavrulabilir.Bu yüzden gün güzelleri onlara gölgeli bir alan sağlıyor.Ümidim kısmetse 1 yıl sonra bugünlerde çiçeklerini görmek...
Sn. Dumlupınar;
Haseki küpesi birinci yıl büyüyüp ikinci yıl çiçek açtığını biliyorsunuz. Fideler küçük iken dayanıksız iken büyüdükçe köklerini derinlere salarak daha dayanıklı oluyorlar. İyi tarafları uzun süre ölmemeleri. Bendeki bir tanesi bu yıl oldukça büyüdü. Üç **** dört yaşında büyüyerek yaşamını devam ettiriyor. Toprakta daha iyi gelişiyor. Dinlenme zamanında büyüyeceğini düşünerek şaşırtırsanız her yıl oradan çiçeklerini görebilirsiniz. Umarım farklı güzel renkleri olur.
Dumlupınar
04-04-2018, 11:10
Sn. Dumlupınar;
Haseki küpesi birinci yıl büyüyüp ikinci yıl çiçek açtığını biliyorsunuz. Fideler küçük iken dayanıksız iken büyüdükçe köklerini derinlere salarak daha dayanıklı oluyorlar. İyi tarafları uzun süre ölmemeleri. Bendeki bir tanesi bu yıl oldukça büyüdü. Üç **** dört yaşında büyüyerek yaşamını devam ettiriyor. Toprakta daha iyi gelişiyor. Dinlenme zamanında büyüyeceğini düşünerek şaşırtırsanız her yıl oradan çiçeklerini görebilirsiniz. Umarım farklı güzel renkleri olur.
Sn.Muda bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim.Sizin Haseki küpeleri ne zaman dinlenmeye geçiyor ? Dinlenme döneminde bitkinin yeşil kısmı kuruyormu ? Fideleri ne zaman şaşırtmak gerekiyor ? Ne çok soru sordum.SELAMLAR...
Sn. Dumlupınar;
Benim ilk haseki küpelerim Eskişehir'den dayımdan gelmişti. O zaman tohum halinde diktim. Uzun yıllar bahçede fazla bir bakım istemeden otlarını temizleyerek etrafını belleyerek kaldılar. Bahçe kalmayınca bir süre yok iken yeniden aldığım bahçeye diktim. Bitki büyüdükçe kökü de büyüyor. Dinlenme dönemi dediğim zaman bitkinin üst yeşil aksamının soğuklar nedeni ile kuruduğu ancak toprak altı kısmının sağlam olduğu sonbahar kış aylarından yeni uyanmaya başladığı bahar aylarına kadar dönemde sıkıntısız bir şekilde dikilebilir. Ben toprağı ile beraber köklere zarar gelmeyecek bir şekilde de naklettim. Sorun olmadı. Kışı naklettiğiniz yerde geçirirse baharla birlikte büyüyüp çiçek açıyor.
Bir süre sonra haseki küpelerinize saksınız küçük gelecek. Benim aynı şekilde fidelediğim haseki küpelerini kırmızı örümcek gelmesi nedeni ile kalıcı yerlerine nakledemeyince küçük küçük kalıp birkaç tanesi minik çiçek açtılar.
Dumlupınar
04-04-2018, 18:21
Sn.Muda,anlaşıldı.Tecrübelerinizi paylaştığınız için tekrar çok teşekkür ediyorum.SELAMLAR...
Mehmet Eskizara
21-04-2018, 22:08
671437
Selamlar bahçemdeki haseki küpelerinden
birisinin fotoğrafını paylaşıyorum.
değişik renklilerinin tohumlarını
takas etmek isteyenlere duyurulur.
Dumlupınar
14-06-2018, 23:38
Ocak ayında Burhaniye'de tohumdan ektiğim Haseki küpeleri.
İzmir'de gün güzeli saksısının dibine yine tohumdan ektiğim fideler ise saksıyı tam güneşte unutunca kavruldular.
Dumlupınar
28-04-2019, 20:48
Burhaniye'de Denetko sahil sitesi yolundaki seralarda haseki küpeleri...
Dumlupınar
28-04-2019, 20:50
Devamı...
Dumlupınar
28-04-2019, 21:06
Devam
Mehmet Eskizara
25-05-2020, 20:17
709219
Bahçemdeki Haseki küpelerinin fotoğraflarını paylaşıyorum.
Bu çiçeklerin tohumlarından yetiştirmek isteyenler bana özelden
adres ve telefonlarını bildirirlerse çiçekler tohuma yattığında
posta pulu karşılığında ptt ile gönderebilirim.İlk 10 kişi öncelikli
olacaktır.Bol güneşli günler dileği ile.
çiçeksever
03-06-2023, 11:25
Haseki küpelerimden bazıları
çiçeksever
03-06-2023, 11:27
Devam...
Bu yıl daha güzel açtılar. Tohum paylaşım etkinliğinde paylaşmıştım
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.