View Full Version : Galip Kuzucu / Balkon
Galip Kuzucu
17-10-2015, 04:15
Bende bakırköy devlet hastanesine hemşire olarak atanıp çiçeklerimi alıp İstanbul'a geldim :cool:
Sn. Galip KUZUCU hoş geldiniz. Yabancı gelmediniz!.. :)
İsmail Kuzucu
17-10-2015, 07:24
Bizim hemşirede gelmiş. ;)
Mücevher Çalısı
17-10-2015, 10:47
Sayfanız hayırlı olsun Sn. Galip KUZUCU. Aramıza hoş geldiniz...
Galip Kuzucu
17-10-2015, 11:31
Sn. Galip KUZUCU hoş geldiniz. Yabancı gelmediniz!.. :)
Hoşbulduk :rolleyes: Abimde burda ondan yabancı gelmemişimdir :D
Galip Kuzucu
17-10-2015, 11:32
Bizim hemşirede gelmiş. ;)
Rakip olarak geldim abi :D
Galip Kuzucu
17-10-2015, 11:34
Sayfanız hayırlı olsun Sn. Galip KUZUCU. Aramıza hoş geldiniz...
Hoşbulduk :rolleyes: Ağaçlar.net ailesini bir kişi daha genişletmiş oldum :p
sevgihoca
17-10-2015, 20:24
Maşallah bütün aile bu konuda uzman.Hoşgeldiniz Sevgili Kuzucu.Hayırlı olsun sayfanız,yeni yeriniz.Resimlerinizi bekliyoruz.Sevgiler.
Galip Kuzucu
18-10-2015, 21:05
Ekilmek için saksıları bekleyen sümbüllerim ve üzüm sümbüllerim :rolleyes:
Pembemi pembe hibiskusumda var :cool:
Galip Kuzucu
18-10-2015, 21:08
Maşallah bütün aile bu konuda uzman.Hoşgeldiniz Sevgili Kuzucu.Hayırlı olsun sayfanız,yeni yeriniz.Resimlerinizi bekliyoruz.Sevgiler.
Hoşbulduk sayın:Sevgihoca :rolleyes:
Bütün aile bitkilerle bahçeyle iç içe ama benim abim kadar ilaç bilgim falan yok yani uzman falan denemez bende sadece yetiştirme merakı var :D
Galip Kuzucu
18-10-2015, 21:15
Skulentlere devam :cool:
Galip Kuzucu
18-10-2015, 21:20
Minik kaktüsüm, kalanşom vede adını bilmediğim bir çiçeğim :cool:
Mücevher Çalısı
18-10-2015, 21:32
Minik kaktüsüm, kalanşom vede adını bilmediğim bir çiçeğim :cool:
Merhabalar.
İsmini bilmediğiniz çiçeğiniz "Sedum rupestre 'angelina'".
Saygılar...
Galip Kuzucu
18-10-2015, 22:49
Merhabalar.
İsmini bilmediğiniz çiçeğiniz "Sedum rupestre 'angelina'".
Saygılar...
Teşekkürler sayın:Mücevher Çalısı :rolleyes:
Çabuk köklenen bir çiçek galiba 2 gün önce dallarından kırıp ekmiştim sabah baktım kökleri oluşmaya başlamış bile :D
YeniGine
18-10-2015, 23:39
Sevgili Galip Kuzucu merhaba hem İstanbul'a, hem ağaçlar.net ailesine hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin. Yeni işin ve sayfan hayrlı olsun inşallah.
Sevgili İsmail'in sayfasını gezdikçe hep derdim 'İsmail İstanbul'a gelse ne iyi olur', eh kendisini değil ama kardeşini getirtmişiz, çok da iyi olmuş. Aslında İsmail'de gelebilir Bakırköy Salı Pazarı'na... :dilli:
Mücevher Çalısı
19-10-2015, 10:22
Teşekkürler sayın:Mücevher Çalısı :rolleyes:
Çabuk köklenen bir çiçek galiba 2 gün önce dallarından kırıp ekmiştim sabah baktım kökleri oluşmaya başlamış bile :D
Havada-karada kök salangillerden, yetiştirmesi kolay bir güzelliktir kendileri:)
İsmail Kuzucu
19-10-2015, 17:45
Sevgili İsmail'in sayfasını gezdikçe hep derdim 'İsmail İstanbul'a gelse ne iyi olur', eh kendisini değil ama kardeşini getirtmişiz, çok da iyi olmuş. Aslında İsmail'de gelebilir Bakırköy Salı Pazarı'na... :dilli:
Salı burda pazarımz var. ;) Yakında ziyarete geleceğim, işçi lazımsa gelebilirim. :p
Galip Kuzucu
19-10-2015, 21:03
Sevgili Galip Kuzucu merhaba hem İstanbul'a, hem ağaçlar.net ailesine hoşgelmişsin, ne iyi etmişsin. Yeni işin ve sayfan hayrlı olsun inşallah.
Merhabalar Sayın: YeniGine :rolleyes:
Çalışmaya geldim baktım boş zamanımda var hemen başladım çiçeklerle uğraşmaya :D
Galip Kuzucu
19-10-2015, 21:09
Havada-karada kök salangillerden, yetiştirmesi kolay bir güzelliktir kendileri:)
Rengi ve görüntüsü çok güzel tabi hızlı gelişmeside mükemmel :p
YeniGine
19-10-2015, 23:09
Salı burda pazarımz var. ;) Yakında ziyarete geleceğim, işçi lazımsa gelebilirim. :p
:) Estağfurullah sevgili İsmail, ama sen gel, görüşelim inşallah...
Yeni işinizde , balkon sayfanızda hayırlı olsun, aramıza hoşgeldiniz:).
Galip Kuzucu
20-10-2015, 18:31
Yeni işinizde , balkon sayfanızda hayırlı olsun, aramıza hoşgeldiniz:).
Teşekkürler sayın:aleydi :rolleyes:
Hoşbulduk en gençiniz olarak geldim aranıza :D
Galip Kuzucu
20-10-2015, 23:19
Tradescantia zebrina'm ve köklenmeye başlayan çiçeklerim :rolleyes:
Galip Kuzucu
20-10-2015, 23:21
Benim güle benzettiğim skulentim :D
YeniGine
20-10-2015, 23:37
Sevgili Galip Kuzucu, güle benzettiğin; sempervivum. Güle güle büyüsün inşallah!..
Galip Kuzucu
20-10-2015, 23:42
Sevgili Galip Kuzucu, güle benzettiğin; sempervivum. Güle güle büyüsün inşallah!..
İnşallah hemen büyüsünler :D
Birşeyde ben sorsam bu sempervivum nasıl çoğaltıyor ve çoğalıyor :rolleyes:
Sağlık sektörü gibi çiçeklerinde isimleri latince heryerde latince yaa:o
sevgihoca
21-10-2015, 00:35
Saksıdakileri tane tane ayırıp başka saksılara dikebilirsiniz.Sonra gene yavrularlar.Çoğalıp giderler.Sevgiler.
Galip Kuzucu
21-10-2015, 01:38
Saksıdakileri tane tane ayırıp başka saksılara dikebilirsiniz.Sonra gene yavrularlar.Çoğalıp giderler.Sevgiler.
Çok teşekkürler sayın:sevgihoca :rolleyes: sabah nöbetten çıkar çıkmaz eve gidip hemen ayırayım onları :D
Galip Kuzucu
21-10-2015, 04:41
Ekilmeyi bekleyen çiçek soğanlarım saksılarım gelsede biran önce eksem ;)
Galip Kuzucu
21-10-2015, 04:45
Bunlarda devamı...
sevgihoca
21-10-2015, 11:37
Anlaşılan epey işiniz var.Kolay gelsin size.Fotoğrafları bekliyoruz..
Galip Kuzucu
21-10-2015, 11:51
Anlaşılan epey işiniz var.Kolay gelsin size.Fotoğrafları bekliyoruz..
İşler hiç bitmiyoki sayın:sevgihoca :p Bu genç yaşımla u guğraşmaya çalışıyorum azda olsa :D
YeniGine
21-10-2015, 23:00
Harika, sevgili Galip Kuzucu çok güzel soğanlar almışsın, inşallah çiçeklerini de görürüz.
Yalnız glayöl soğanları ilkbaharda dikiliyor diye hatırlıyorum...
sevgihoca
21-10-2015, 23:13
Ne mutlu size, bu genç yaşınızda göreve atanmışsınız,İstanbul gibi bir yerde çiçeklerinizle hatta tohumlarınızla:p düzgün bir hayat yaşamaya çalışıyorsunuz.Fırsat buldukça bu işlerle uğraşınca hastane stresinizi de atarsınız.Sevgiler.
Galip Kuzucu
22-10-2015, 10:44
Harika, sevgili Galip Kuzucu çok güzel soğanlar almışsın, inşallah çiçeklerini de görürüz.
Yalnız glayöl soğanları ilkbaharda dikiliyor diye hatırlıyorum...
İnşallah hastane işlerinden bakmaya zaman bulabilirsem :D
Aynen bende internetten baktım mart, nisan, mayıs aylarında ekiliyormuş bilginiz için çok teşekkür ederim :rolleyes:
Galip Kuzucu
22-10-2015, 10:46
Ne mutlu size, bu genç yaşınızda göreve atanmışsınız,İstanbul gibi bir yerde çiçeklerinizle hatta tohumlarınızla:p düzgün bir hayat yaşamaya çalışıyorsunuz.Fırsat buldukça bu işlerle uğraşınca hastane stresinizi de atarsınız.Sevgiler.
Aynen herkes erken yaşta atandığıma şaşırıyor :D
Stres atmaya birebir zaten mümkün olduğunca bütün evi çiçek doldurmaya çalışıyorum :D
Galip Kuzucu
23-10-2015, 23:14
Saksılar geldi sabah uyanır uyanmaz hemen soğanları dikmem lazım :D
Şike var bu işte:). Hiç bu kadar çeşit yoktu soğanlardan ,ben alırken.Hem saksılar hiç güzel değil, rengarenk cıvıl cıvıl:).
Galip Kuzucu
24-10-2015, 10:05
Şike var bu işte:). Hiç bu kadar çeşit yoktu soğanlardan ,ben alırken.Hem saksılar hiç güzel değil, rengarenk cıvıl cıvıl:).
Sayın:aleydi ben soğanları geçen sene almıştım ama, hayatım gibi saksılarda rengarenk olsun dedim :p
Sayın:aleydi ben soğanları geçen sene almıştım ama, hayatım gibi saksılarda rengarenk olsun dedim :p
Bende geçen yıl aynılarından almıştım. Öyle çok yağmur yağdı ki maşallah. Galiba çürüdüler.%30 ancak kurtarabildim.
Şaka bir yana ben bile sabırsızlıkla bekleyeceğim çiçek açmalarını:p
Galip Kuzucu
24-10-2015, 18:06
1 Ekimde köklensin diye koyduğum skulent yaprakları 15 ekimde köklenmeye başladı 23 ekimde de filizlenmeye başladı :D
Galip Kuzucu
24-10-2015, 18:09
Sayın:sevgihoca'nın bilgisi üzerine skulentimin çoğalması için hemen hepsini ayrı saksılara ektim :rolleyes:
akçabardak
24-10-2015, 18:57
Sayın Galip Kuzucu, sayfanız hayırlı bereketi bol olsun. Kuzucu soyadıyla bir de çok değerli bir kardeşimiz daha var :) İsmail Kuzucu, merak ettim acaba soy isim benzerliği midir... yoksa aranızda bir akrabalık var mı?
Sukulentleriniz çok güzel görünüyorlar, renkli saksılarınız da pek şirinler, o saksıların çiçekleri çok şanslı olacaklar, eminim çiçekler de onlara eşlik ederek sayfanızı daha da renklendireceklerdir. Şimdiden kolay gelsin dileklerimle
Galip Kuzucu
25-10-2015, 00:20
Sayın Galip Kuzucu, sayfanız hayırlı bereketi bol olsun. Kuzucu soyadıyla bir de çok değerli bir kardeşimiz daha var :) İsmail Kuzucu, merak ettim acaba soy isim benzerliği midir... yoksa aranızda bir akrabalık var mı?
Sukulentleriniz çok güzel görünüyorlar, renkli saksılarınız da pek şirinler, o saksıların çiçekleri çok şanslı olacaklar, eminim çiçekler de onlara eşlik ederek sayfanızı daha da renklendireceklerdir. Şimdiden kolay gelsin dileklerimle
Kendisi abim olur :D Bende hemşire olan kardeşiyim :p
Galip Kuzucu
25-10-2015, 00:24
Bende geçen yıl aynılarından almıştım. Öyle çok yağmur yağdı ki maşallah. Galiba çürüdüler.%30 ancak kurtarabildim.
Şaka bir yana ben bile sabırsızlıkla bekleyeceğim çiçek açmalarını:p
Bende sabırsızlanıyorum sayın:aleydi hemen açsalar da fotoğraflarını çekip koysam :D Bende geçen sene atanıp istanbula gelmeden toprağa ekmiştim böcekler birazını yemişti soğanların bu sene özellikle saksılara ektim bakalım ne olacaklar :D
Galip Kuzucu
25-10-2015, 00:33
Sabah soğanların hepsini ektim sümbül, üzüm sümbülü, nergis, lale, çiğdem ve irislerimi :D İnşallah güzelce gelişip hemen çiçek açarlar...
sevgihoca
25-10-2015, 12:40
İyi bakalım,soğanların hayırlı olsun.Takipteyim.
Galip Kuzucu
25-10-2015, 15:57
Az önce koştura koştura A-101'E gidip yine bi dünya çiçek soğanı aldım akşama hemen ekip de fotolarını atcam :D
İsmail Kuzucu
25-10-2015, 16:12
Az önce koştura koştura A-101'E gidip yine bi dünya çiçek soğanı aldım akşama hemen ekip de fotolarını atcam :D
Gelen kargo ile faturadakiler aynı mı? Ben 120 saksı söylemiştim.
(Noktalama işaretleri nerede doktor. :p Atcam denmez atacağım yükleyeceğim denir. :rolleyes: Yazarken düzgün yazmak gerekli.)
Galip Kuzucu
25-10-2015, 18:39
Hemşire çalışırken yazdığı için onlara o kadar dikkat edemiyor olabilir mi abi :) Aynı abi tek tek saydım :D ama daha aldıracaklarım var :D
YeniGine
25-10-2015, 22:24
:eek: Mümkün değil; hemşire mesai saatleri içersinde sade ve sadece işi ile ilgilenecek. Zira mesleğin bunu gerektiriyor sevgili Galip Kuzucu; aman diyeyim, lütfen...
Saksıların çok güzel olmuşlar, kaçar tane soğan aldılar, emeklerine sağlık... :)
İsmail Kuzucu
25-10-2015, 22:32
Hemşire çalışırken yazdığı için onlara o kadar dikkat edemiyor olabilir mi abi :) Aynı abi tek tek saydım :D ama daha aldıracaklarım var :D
Nöbet mi vardı? Dün, 17:57 mesaj yazma saati. :) Hastaneyi basarız ona göre çalış..
YeniGine
25-10-2015, 22:35
:D Bu gidişle korkudan bir daha bir şey yazmayacak... :)
Galip Kuzucu
26-10-2015, 10:19
:eek: Mümkün değil; hemşire mesai saatleri içersinde sade ve sadece işi ile ilgilenecek. Zira mesleğin bunu gerektiriyor sevgili Galip Kuzucu; aman diyeyim, lütfen...
Saksıların çok güzel olmuşlar, kaçar tane soğan aldılar, emeklerine sağlık... :)
sayın:yenigine ben zaten bütün işlerimi bitirince çay saatinde çay içmek yerine hemen foruma bakmaya oturuyorum bilgisayara :D
Galip Kuzucu
26-10-2015, 10:20
Nöbet mi vardı? Dün, 17:57 mesaj yazma saati. :) Hastaneyi basarız ona göre çalış..
İstanbul'a gelmeni bekliyorum dört gözle zaten abi :D
blnturkek
26-10-2015, 15:11
çiçeklerin resimlerini bekliyoruz. kolay gelsin.
Galip Kuzucu
27-10-2015, 01:10
çiçeklerin resimlerini bekliyoruz. kolay gelsin.
sağolun sayın sayın:blnturkek :) Allah herkese kolaylık versin :) Çiçeklerin açmasını dört gözle bekliyorum :P
Galip Kuzucu
27-10-2015, 22:45
Son aldığım çiçekleri de az önce ektim :D
Sayfanız hayirli olsun. Glayor soğanlarını nereden aldınız?
Galip Kuzucu
28-10-2015, 07:59
Teşekkürler sayın:abk :) Geçen sene ilkbahar mevsiminde BİM'den almıştım glayör soğanlarını :)
İsmail Kuzucu
28-10-2015, 18:22
Dallar tanıdık geldi mi? :D
582967
582968
582969
Galip Kuzucu
28-10-2015, 20:31
Dallar tanıdık geldi mi? :D
582967
582968
582969
Hafta sonu geleceğim dönerken hepsini İstanbul'a getireceğim :D
Ekilmeyi bekleyen çiçek soğanlarım saksılarım gelsede biran önce eksem ;)
Sayın @Galip Kuzucu;
Yeni işiniz ve balkon sayfanız hayırlı olsun.
Glayorleri ben saksıda yapamadım gerçi yeterli güneş alamadılar, saksılar çok büyük olmalarına rağmen 10 kadar glayor soğanım telef oldu inşallah siz başarırsınız.
Kolay gelsin.
İsmail Kuzucu
28-10-2015, 20:44
Hafta sonu geleceğim dönerken hepsini İstanbul'a getireceğim :D
Gelirken çiçek getirirsen alırsın. :)
Galip Kuzucu
28-10-2015, 20:52
Sayın @Galip Kuzucu;
Yeni işiniz ve balkon sayfanız hayırlı olsun.
Glayorleri ben saksıda yapamadım gerçi yeterli güneş alamadılar, saksılar çok büyük olmalarına rağmen 10 kadar glayor soğanım telef oldu inşallah siz başarırsınız.
Kolay gelsin.
Teşekkürler sayın:sinbas :) Bende geçen sene Balıkesir'deyken toprağa ekmiştim ama şimdi İstanbul'da olunca bende ilk kez deneyeceğim inşallah güzelce büyüyüp çiçek açarlar :cool:
Galip Kuzucu
28-10-2015, 20:53
Gelirken çiçek getirirsen alırsın. :)
O biraz zor abi işten çıkıp direk otobüse bineceğim :D
Galip Kuzucu
28-10-2015, 21:10
Skulentlerim büyümeye devam ediyor :cool:
Galip Kuzucu
28-10-2015, 21:12
Yeni aldığım skulentim ve hemen çoğaltma işlemlerim :D
14 Ekimde köklensinler diye koymuştum 25 Ekimde köklenip filizlenmeye başlamışlar :rolleyes:
Galip Kuzucu
28-10-2015, 21:16
24 Ekimde ektiğim üzüm sümbüllerim 27 Ekimde hemen filizlenmeye başladılar :D Çiçek açmalarını dört gözle bekliyorum ;)
Galip Kuzucu
28-10-2015, 21:17
İlk sakarlığım az kaldı güzel çiçeğim gidiyordu :(
Galip Kuzucu
28-10-2015, 21:21
Yeni aldığım skulentlerimin tekinin yanında bir bitki daha yeşermeye başladı, bir skulent türü olabilirmi acaba ;)
Galip Kuzucu
28-10-2015, 21:25
Bu skulentimin alt tarafında yeni filizler oluşmaya başladı bunları koparıp ayrı saksıya eksem köklenirlermi acaba :rolleyes:
Galip Kuzucu
28-10-2015, 21:26
Evimin penceresinden bir görüntü...
...bir skulent türü olabilirmi acaba ;)
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/15937.htm yavrusu olduklarını düşünüyorum ve evet sukulenttir :)
Evimin penceresinden bir görüntü...
Aralarda boş yerler var hala, tez doldurmak lazım :D
Kasımpatları inanılmaz kolay kökleniyor. Ben direk toprağa ektim, bir haftada köklenmişler:). Kolay çoğaltılan çiçekler benim favorim:). Sukulentleriniz çok güzeller.
Sn Galip geçen yıl aldığınız soğanları nasıl bir ortamda sakladınız. Ben markette soğan bulamayınca, orada görevli satış elemanı,(ben fazla almıştım ekecek yerim yok) diye, bana vermişti çiçek soğanlarını.Yaklaşık 10 gün sıcak ev ortamında durmuşlar. Pek çoğu açmadı. Verim alamadım. O yüzden merak ettim.
Not:) : Saksılara ekim yaparken aynı renkler olarak mı, tezat renk olarak mı ektiniz:)
Galip Kuzucu
29-10-2015, 01:18
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/15937.htm yavrusu olduklarını düşünüyorum ve evet sukulenttir :)
Aralarda boş yerler var hala, tez doldurmak lazım :D
İnşallah dediğiniz sukulenttir sayın:A_NOMAD :rolleyes: Görüntüsü çok güzel bir sukulentmiş çok sevdim :D Aradaki boş yerleri hemen doldurup güncel fotoğrafı paylaşırım :cool:
Galip Kuzucu
29-10-2015, 01:25
Kasımpatları inanılmaz kolay kökleniyor. Ben direk toprağa ektim, bir haftada köklenmişler:). Kolay çoğaltılan çiçekler benim favorim:). Sukulentleriniz çok güzeller.
Sn Galip geçen yıl aldığınız soğanları nasıl bir ortamda sakladınız. Ben markette soğan bulamayınca, orada görevli satış elemanı,(ben fazla almıştım ekecek yerim yok) diye, bana vermişti çiçek soğanlarını.Yaklaşık 10 gün sıcak ev ortamında durmuşlar. Pek çoğu açmadı. Verim alamadım. O yüzden merak ettim.
Not:) : Saksılara ekim yaparken aynı renkler olarak mı, tezat renk olarak mı ektiniz:)
sayın:aleydi ben soğanları topraktan çıkarınca havadar gölge yerde sakladım Allaha şükür soğanların çoğunu sağlam saklamayı başardım sadece %10 kadarını kaybettim, onlarda topraktayken bazı böceklerin soğanları yemeleri sonucu çörüyenlerdi :rolleyes:
Saksılara ekim yaparken de genelde her soğan için tüm renkleri kullandım (sadece irisleri ekerken renkleri sarı, mor, larcivert gibi açtığı için sarı larcivert saksılara ekmeyi tercih ettim, birde FENERBAHÇE'liyim aslında :cool: )
Galip Kuzucu
29-10-2015, 14:27
Bunlarda çiçekler harici yaptığım origamiden şekiller:rolleyes:
sevgihoca
29-10-2015, 18:50
Galip'ciğim,benim yetenekli oğlum,daha ne diyeyim bilmem ki.Kocaman maşallah.Gerçekten özel bir gençsin.Allah gönlüne göre versin.Canım,ben şimdi A101'den aldığım lale ve sümbül soğanlarını dikeceğim de nasıl dikeceğimi hemen yazarsan sevinirim..Soğanların üzerine ne kadar toprak koyayım.Bir de yoğurt kovalarına kaç tane dikeyim.Teşekkür ederim.
sevgihoca
29-10-2015, 19:47
Allahım,nerde bu çocuk?Nöbette mi acaba?
Sayın @aleydi Olaya bende el atayım dedim; :) Lale ve sümbül benzeri soğanlı veya patatesli bitkileri kağıt havluya iyice sarıp buz dolabının sebzeliğinde muhafaza ediyorum.
Galip'ciğim,benim yetenekli oğlum,daha ne diyeyim bilmem ki.Kocaman maşallah.Gerçekten özel bir gençsin.Allah gönlüne göre versin.Canım,ben şimdi A101'den aldığım lale ve sümbül soğanlarını dikeceğim de nasıl dikeceğimi hemen yazarsan sevinirim..Soğanların üzerine ne kadar toprak koyayım.Bir de yoğurt kovalarına kaç tane dikeyim.Teşekkür ederim.
Sayın @sevgihoca Yettiğim yere yetiyorum yetmediğim yere börkümü atıyorum diye bir söz vardı eskilerde benim ki de tam uydu. :)
Lale ve sümbül soğanlarının üzerini 1-2 cm toprakla örtünüz ve dikimden sonra bolca sulayınız, daha sonraları toprağı sadece nemli tutacak şekilde sulamanız yeterli olacaktır.
Bende 24 adet mor sümbül soğan aldım, bu akşam 25 litrelik uzun saksıya bol gübreli toprak hazırlayarak eşit aralıklarla 8 adet diktim ve üzerine yaklaşık 1-2 cm toprak attım ve her yıl aynı yöntemi kullanıyorum.
Yoğurt kovası 2-2,5 kg lık ise en fazla 3 adet dikebilirsiniz tabii tek dikerseniz daha iyi olacaktır, zira 3 adet diktiğiniz taktirde kenarlara çok yakın olacağı için sıcaktan ve soğuktan olumsuz etkilenebilir.
2014 yılının baharında yetiştirdiklerim.
Sayın @Galip Kuzucunun affına sığınarak;
Tamda yeri gelmişken dikim aralığı hakkında görenlere bir fikir verebilir düşüncesi ile ekliyorum.
Bende denemiştim peçeteden.Zevklerimiz bir bir konu dışında en büyük BJK :). Kuğuya bayıldım, nasıl yapabiliriz?Fotoğrafı sonra silebilirim.
583144
583145
Galip Kuzucu
30-10-2015, 10:17
Allahım,nerde bu çocuk?Nöbette mi acaba?
Kusura bakmayın sayın:sevgihoca nöbetten çıkmıştım çok uykum vardı anca bakabildim foruma :(
Galip Kuzucu
30-10-2015, 10:19
Bende denemiştim peçeteden.Zevklerimiz bir bir konu dışında en büyük BJK :). Kuğuya bayıldım, nasıl yapabiliriz?Fotoğrafı sonra silebilirim.
583144
583145
sayın:aleydi ben youtube'ye origamiden kuğu yapımı yazıp oradaki videoları izleyerek yapmıştım :rolleyes:
Galip Kuzucu
30-10-2015, 10:34
Bilgileriniz için çok teşekkür ederim sayın:sinbas :rolleyes: Herkes bilgisini birbiriyle paylaşarak herkes bilgisini arttırıyor :D Son olarak A-101'den aldığımız çiçek soğanlarının paketlerinin sağ üst tarafında dikim aralığı, dekim derinliği gibi bilgilerin hepsi yazıyor ;)
örnek resim ekleyeyim :D
sevgihoca
30-10-2015, 10:48
Teşekkür ederim Sinbas,balkonunuzda harika bir görünüm olmuş.Darısı bize.Sana da teşekkür ederim Galip.Orayı hiç görmemişim.Birazdan bakarım.Sevgiler.
Galip Kuzucu
30-10-2015, 11:58
Teşekkür ederim Sinbas,balkonunuzda harika bir görünüm olmuş.Darısı bize.Sana da teşekkür ederim Galip.Orayı hiç görmemişim.Birazdan bakarım.Sevgiler.
Sayın:sevgihoca inşallah çiçeklerimiz güzelce büyür ve rengarenk çiçek açarlar :p
Galip Kuzucu
30-10-2015, 20:30
Üzüm sümbüllerim büyümeye devam ediyor :rolleyes:
Galip Kuzucu
30-10-2015, 20:31
Telgraf çiçeğim de süper bir büyüme hızıyla hayatına devam ediyor...
Galip Kuzucu
01-11-2015, 15:52
Nergislerimde çıkmaya başladı...
Galip Kuzucu
01-11-2015, 16:24
Hibiskuslar tohum yapıyormu acaba:confused::D
sevgihoca
01-11-2015, 18:59
Soğanların evin içinde mi Galip?Ben dışarı balkona koydum.
Galip Kuzucu
01-11-2015, 20:25
Soğanların evin içinde mi Galip?Ben dışarı balkona koydum.
Malesef koyamadım sayın:sevgihoca :( Benim oturduğum dairede ortak balkon var ondan koymak istemedim :(
eneskrky
01-11-2015, 20:32
Galip kuzucu sayfan hayırlı olsun biraz geç oldu ama iyi işler başaracağına inanıyorum arkanda kapı gibi ismail abi var gerekli desteği alıp bu işi başarırsın :) başarılar
-Sevgi ablacım aldığınız soğanlılar sanıyorum a-101 dekiler .bunlar soğuğu sever çiçek kalitesini artırır.Yani dışarıda kalsınlar kar yağsın üzerlerine sıkıntı olmaz korkmayın :)
Galip Kuzucu
01-11-2015, 20:38
Galip kuzucu sayfan hayırlı olsun biraz geç oldu ama iyi işler başaracağına inanıyorum arkanda kapı gibi ismail abi var gerekli desteği alıp bu işi başarırsın :) başarılar
-Sevgi ablacım aldığınız soğanlılar sanıyorum a-101 dekiler .bunlar soğuğu sever çiçek kalitesini artırır.Yani dışarıda kalsınlar kar yağsın üzerlerine sıkıntı olmaz korkmayın :)
Teşekkür ederim sayın:eneskrky :) Abim zaten on numara sayesinde bişeyler başarcam ama birde yakın olsa keşke :(
eneskrky
01-11-2015, 20:43
Senin sevgin ve merakın mesafeyi ortadan kaldırır ;) sen yeterki devam et
Galip Kuzucu
01-11-2015, 20:49
****** merakım sevgim hiç bitmez çiçekleri seviyorum iş stresinide atıyorum sayelerinde :D
Galip Kuzucu
02-11-2015, 10:50
Üzüm sümbülleri 5 er 10 ar çıkmaya başladı :p
ibocandan
02-11-2015, 12:31
sn galip kuzucu; üzüm sümbülleriniz güzel maşaallah malum önümüz kış etkilenmiyeceklermi soğuktan.
Galip Kuzucu
02-11-2015, 12:40
Teşekkür ederim sayın:ibocandan :) Geçen sene üzerlerine kar bile yağmıştı :D Birşey olmadı hatta ne kadar soğuk olursa o kadar güzel çiçek açıyorlar ;)
Galip Kuzucu
02-11-2015, 16:40
Bu sukulent çiçek açıyormu acaba bilgisi olan varmı:confused:
Galip Kuzucu
03-11-2015, 13:56
Az önce bakırköy pazarına gidip evime yeni bir sukulent aldım hemen paylaşayım dedim :rolleyes: Baktım kardeşleride var hemen ayırayım onları :D
akçabardak
03-11-2015, 14:49
Bu sukulent çiçek açıyormu acaba bilgisi olan varmı:confused:
Minik minik çiçekler açıyor :)
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/24507.htm
Galip Kuzucu
03-11-2015, 17:19
Teşekkür ederim sayın:akçabardak :D
Hibiskuslar tohum yapıyormu acaba:confused::D
Sevgili Galip, sn. sakdag yetiştirmiş..
Tohumdan yetiştirdiğim bitkimin son hali, bu yaz inşallah çiçek görürüm. Tozlaşmayı da kendim sarı ve pembe japonlardan yaptığım için ortaya çıkacak rengi merak ediyorum.
557812
Galip Kuzucu
03-11-2015, 18:26
Bilginiz ve araştırmanız için çok teşekkür ederim sayın:Jakin :D
Bilgim yoktu, sadece aradım biraz. :)
Galip Kuzucu
04-11-2015, 00:14
Bugün aldığım sukulentin yavrusunu hemen ayırıp başka saksıya ektim inşallah hemen büyüyüp annesi gibi olur ;)
Galip Kuzucu
04-11-2015, 08:30
Kalanşolarımı çoğaltmaya devam ediyorum geçen sefer 1 haftada köklenmişlerdi bakalım bu sefer ne olacaklar ;)
Kalanşolar hızlı büyüyüp toprağı azaltıyorlar. Yanılmıyorsam her birini tek saksıya dikmek daha iyi gelişmelerini sağlayabilir.
Galip Kuzucu
04-11-2015, 09:38
Kalanşolar hızlı büyüyüp toprağı azaltıyorlar. Yanılmıyorsam her birini tek saksıya dikmek daha iyi gelişmelerini sağlayabilir.
Elimd3 saksı kalmadığı için mecburen köklenene kadar tek saksıya dikmek zorunda kaldım sayın:jakin :(
Galip Kuzucu
04-11-2015, 10:54
Çiçeklerime yeni bir üye daha eklendi :p "Açelya" :D Geçen sene kurutmuştum bu sefer daha iyi bakıp kurutmamaya kararlıyım :rolleyes:
ibocandan
04-11-2015, 12:47
Benimde Açelyam var her gün bir çay bardağı su veriyorum suyu çok seviyor
583900
583901
Galip Kuzucu
05-11-2015, 01:34
Bilginiz için çok teşekkürler sayın:ibocandan:p Sayenizde artık açelyamı kurutmadan yaşatacağım ;)
İsmail Kuzucu
05-11-2015, 16:20
Elimd3 saksı kalmadığı için mecburen köklenene kadar tek saksıya dikmek zorunda kaldım sayın:jakin :(
O kadar saksıyı yedin mi yoksa. :p
Galip Kuzucu
05-11-2015, 18:04
Melesef yedim saksı lazım abi :D
Galip Kuzucu
05-11-2015, 20:35
Sukulentlerime yenileride ekleniyor :D Baktım her dalda kökler var hemen hepsini ayırayımda birsürü sukulentim olsun :D Bir tanesinin dibindede yapraktan çoğalan bir sukulent var :p
YeniGine
05-11-2015, 22:23
:) Çok güzeller sevgili Galip, köklü dalları ayırırken fotoğraflamayı da unutma lütfen, foto isteriz. Emeklerine, gönlüne sağlık...
Galip Kuzucu
06-11-2015, 05:03
Teşekkürler sayın:yenigine tabi ki unutmam :D En yakın zamanda fotoları atarım :D
Galip Kuzucu
07-11-2015, 21:49
Nöbetlerden sukulentlerimi ekmeye vakit bulamazken saksının dibine dökülen yapraklar köklenmeye baslamış bile :p
Galip Kuzucu
08-11-2015, 22:08
Bu aralar nöbetlerim çok fazla ama sabah nöbetten çıkar çıkmaz hemen çiçeklerime koşturup bol bol fotoğraflarını çekip paylaşmam lazım :)
Bu aralar nöbetlerim çok fazla ama sabah nöbetten çıkar çıkmaz hemen çiçeklerime koşturup bol bol fotoğraflarını çekip paylaşmam lazım :)
Bu sevgi ve bu tutkuyla ve de bu hızla sizin yerinizde olsam hemen açık öğretim Tarım bölümüne girerim. Kitapları severek ve anlayarak okuyacağınıza emin olabilirsiniz, çünkü bende öyle oldu.:D
Galip Kuzucu
09-11-2015, 23:34
Keşke kolay olsa sayın:sinbas :D İkiside birbirinden ayrı meslekler biri sağlık biri tarım :( Öyle yaparsam lise yıllarım boşuna gidecek en iyisi hobi olarak devam etmek :D
Galip Kuzucu
09-11-2015, 23:52
Üzüm sümbüllerim büyümeye devam ediyor, kökleri saksının dışına çıkmaya başlamış :rolleyes:
Keşke kolay olsa sayın:sinbas :D İkiside birbirinden ayrı meslekler biri sağlık biri tarım :( Öyle yaparsam lise yıllarım boşuna gidecek en iyisi hobi olarak devam etmek :D
Böyle düşünmeyin ikisi de sağlık, biri insan sağlığı, diğeri bitki, bitkilerin sağlığını korumaya çalışırken aynı zamanda insanların ve böceklerin sağlığını da düşünmek zorunda kalıyorsunuz.
Bitkileri de insanlar gibi düşünürsek üretimde başarılı oluruz, emeklerimiz boşa gitmez. Nasıl insanların doktor ilaç iğne yemek, su, uyku ve dinlenme (ağaçlar) saatleri var bitkilerin dünyasında da aynı şeyler var, bitkilerle insanları bu açıdan inceler ve bu pencereden bakarsak bir birlerine benzetiriz. Üstelik bazı insanları kırk yıl sırtında gezdir bir gün kısa süreliğine de olsa indirdiğinizde sizden kötüsü olmaz, ya toprak ve bitkiler öyle mi siz onlara bir verirsiniz onlar size bin veriyor. :D
Bak gördün mü! yine sağlıklı bir iş, üstelik hobi olarak yapılan bir iş. :D
Şimdi koca Veysel'in dizeleri aklıma geldi;
Dost dost diye nicelerine sarıldım
Benim sadık yârim kara topraktır
Beyhude dolandım boşa yoruldum
Nice güzellere bağlandım kaldım
Ne bir vefa gördüm ne fayda buldum
Her türlü isteğim topraktan aldım
Koyun verdi kuzu verdi süt verdi
Yemek verdi ekmek verdi et verdi
Kazma ile döğmeyince kıt verdi
Ademden bu deme neslim getirdi
Bana türlü türlü meyva yetirdi
Her gün beni tepesinde götürdü
Karnın yardım kazmayınan belinen
Yüzün yırttim tırnağınan elinen
Yine beni karşıladı gülünen
İşkence yaptıkça bana gülerdi
Bunda yalan yoktur herkes de gördü
Bir çekirdek verdim dört bostan verdi
Havaya bakarsam hava alırım
Toprağa bakarsam dua alırım
Topraktan ayrılsam nerde kalırım
Dileğin var ise Allah'tan
Almak için uzak gitme topraktan
Comertlik toprağa verilmiş Hak'tan
Hakikat ararsan açık bir nokta
Allah kula yakın kul Allaha
Hak'kın hazinesi gizli toprakta
Bütün kusurlarım toprak gizliyor
Merhem çalıp yaralarım düzlüyor
Kolun açmış yollarımı gözlüyor
Herkim olursa bu sırra mazhar
Dünyaya bırakır ölmez bir eser
Gün gelir Veysel'i bağrına basar
Benim sadık yârim kara topraktır.
Galip Kuzucu
09-11-2015, 23:55
Nergislerde aynı şekilde büyumeye devam ediyor yavaş yavaş daha çok küçükler ama köklerinin maşallahı var :D
Üzüm sümbüllerim büyümeye devam ediyor, kökleri saksının dışına çıkmaya başlamış :rolleyes:
Bu (Ermeni (üzüm) sümbülü – Muscari armeniacum ) üzüm sümbüllerinden hiç yetiştirmedim, bunlar kokar mı? Marketlerde görüyorum ne hikmetse içimden almak gelmiyor. :)
Bana kırlarda yetişen yabani sümbülü hatırlatıyor onların hiç kokusu yoktu.
Galip Kuzucu
09-11-2015, 23:59
Şuan aklıma giriyorsunuz sayın:sinbas :D üniversite okuyacağım zaten aklımda birsürü meslek varken bir yenisi daha eklendi :D
Galip Kuzucu
10-11-2015, 00:00
Bu üzüm sümbüllerinden hiç yetiştirmedim, bunlar kokar mı? Marketlerde görüyorum ne hikmetse içimden almak gelmiyor. :)
Bana kırlarda yetişen yabani sümbülü hatırlatıyor onların hiç kokusu yoktu.
Birebir aynısı sayın:sinbas :) Hiç farkları yok hatta yabani olanları daha güzel hem daha çok soğanları çoğalıyor :D
YeniGine
10-11-2015, 00:02
:) Aklına yeni ekleneni ve sayın sinbas'ın önerilerini dikkate al derim ben de sevgili Galip...
Galip Kuzucu
10-11-2015, 00:13
Bakalım ne olacak sayın:yenigine :D Aklım hangisine en çok eserse onu okuyacağım :D
Şuan aklıma giriyorsunuz sayın:sinbas :D üniversite okuyacağım zaten aklımda birsürü meslek varken bir yenisi daha eklendi :D
Okursun okursunnn ben 50 yaşında başladım 52 yaşında diploma mı aldım. Bildiğim ve sevdiğim konular olduğu için çok zevkliydi.
Kitaplardaki hataları da buldukça daha da bir aşkla sarıldım derslere açık öğretim olmasına rağmen @posta ile hocaların hatalarını bol bol gönderdim, en sonunda kitapları değiştirmek zorunda kaldılar.
Hatalardan örneklemeler;
Sakız kabağının kök çapı 2,5 metre ("@posta; hocam biz çınar ağacımı yetiştiriyoruz yoksa sakız kabağımı" 2,5 cm yazacaklarına metre yazmışlar)
Susamın optimum sıcaklık isteği 250°dir, 350°nin üzerinde çıkarsa bitki strese girermiş.(25 ve 35' in derece işareti yerine sıfır koymuşlar olmuş 250-350 buna yine bir espri patlattım "@posta; Hocam sanırım biz dünyada değilde cehennem de susam yetiştirme tekniklerini öğreniyoruz" :D 10 yıldır aynı kitapları okutuyorlarmış ne hikmetse benim gibi bir öğrenciye rastlamamışlar. :D
İki yıl göz açıp kapayıncaya kadar İşte böyle geldi geçti. devamı olsa devam edecektim ama yok. Bizden sonra çan eğrisi diye bir şey çıkardılar okul bitirmek (harç ve kitap paralarını saymazsak) bedava oldu.
Galip Kuzucu
10-11-2015, 00:17
...ve soğanlı çiçeklerden en sevdiğim çiçek olan güzel kokulu sümbüllerim filizlenip gün yüzüne çıkmaya başlar:rolleyes:
Galip Kuzucu
10-11-2015, 00:20
Bana tarım bölümü okutmaya kararlısınız sayın:sinbas :D
YeniGine
10-11-2015, 00:24
Sevgili Galip, erken filizlenmeye başlamadılar mı? Güzel çiçeklenebilmeleri için soğanların soğuk yemesi gerekmiyor mu?
Bana tarım bölümü okutmaya kararlısınız sayın:sinbas :D
Neden olmasın, kimbilir belki abinin de bilge bir elamana ihtiyacı vardır.
Sevgili Galip, erken filizlenmeye başlamadılar mı? Güzel çiçeklenebilmeleri için soğanların soğuk yemesi gerekmiyor mu?
Balkonda durursa soğuğu ister istemez yerler.
Bahçede karın altında da olsa yaşamlarını sürdürüyorlar. sadece geçtiğimiz (2015) kış bizim burada geceleri -20° nin üzerine çıkması ve saksılarda olması sümbüllerin donmasına ve çürümesine sebep oldu.
Yine 24 soğan aldım tamamı bol kokulu mor olanlardan.
Bakalım bu sene ne olacak.
Galip Kuzucu
10-11-2015, 00:31
Erken çıkmalarına bende anlam veremedim sayın:yenigine :rolleyes: Mesela üzüm sümbüleri ektiğim sonra 3. günde, nergisler 7. günde, sümbüllerde 13. günde çıkmaya başladı...
Bakalım bekleyip göreceğiz neler olacak :rolleyes:
Galip Kuzucu
10-11-2015, 00:33
Neden olmasın, kimbilir belki abinin de bilge bir elamana ihtiyacı vardır.
Abimin bilgili elemana hatta elemanlara ihtiyaçı kesin olacak sayın:sinbas :D Belki ben belki başkaları :D
YeniGine
10-11-2015, 00:36
Sevgili Galip, bence erken. Ya suluyorsun, ya da oda sıcaklığı.
Galip Kuzucu
10-11-2015, 00:39
Sevgili Galip, bence erken. Ya suluyorsun, ya da oda sıcaklığı.
Daha hiç sulamadım, odanın camları 24 saat hep açık içerisi çok soğuk sayın:yenigine
Galip Kuzucu
10-11-2015, 00:47
Bu konuyu en iyi şekilde asyalale şirketinden öğreniriz bence sayın:yenigine :D En yakın zamanda tüketici hattını arar sorarım :D
YeniGine
10-11-2015, 00:55
Asya Lale'ye ne gerek var sevgili Galip
http://www.agaclar.net/forum/soganli-ve-yumrulu-bitkiler/10833-10.htm
Konu başlığında sorabilirsin...
Galip Kuzucu
10-11-2015, 05:37
Forumda yeni olunca forumu unutuyorum teşekkürler sayın:yenigine :)
Galip Kuzucu
10-11-2015, 05:47
Yavru sukulentlerim büyümeye devam ediyor...
Galip Kuzucu
10-11-2015, 08:36
Evdeki camların çoğu çiçeklerimle doldu sayılır :cool:
Galip Kuzucu
10-11-2015, 10:08
Hibiskusum yeniden çiçeklerini açtı :rolleyes: Pembe pembe nede güzel çiçeği var :p
Galip Kuzucu
10-11-2015, 10:31
Bunlarda yeni sukulentlerim saksım kalmadı diye 5 litrelik su şişesini ortadan ikiye kesip saksı gibi kullandım :o
sevgihoca
10-11-2015, 11:43
Bir hız,bir hız maşallah Galipçiğim.Sümbülleri büyütmüşsün.Ben Maraş'a dönene kadar çiçek açacaklar vallahi.Sevgiler.
Bunlarda yeni sukulentlerim saksım kalmadı diye 5 litrelik su şişesini ortadan ikiye kesip saksı gibi kullandım :o
Güzel fikir.. :))
Galip Kuzucu
10-11-2015, 13:49
Bir hız,bir hız maşallah Galipçiğim.Sümbülleri büyütmüşsün.Ben Maraş'a dönene kadar çiçek açacaklar vallahi.Sevgiler.
Ben hızlı değilim sayın:sevgihoca :) Çiçekler benden hızlılar :D Daha çok hızlı olsalar birde, daha çok mart ayına :(
Galip Kuzucu
10-11-2015, 13:53
Güzel fikir.. :))
Elimden gelen en iyi fikir buydu sayın:jakin :D Ama pratik fikir :D
İsmail Kuzucu
10-11-2015, 18:34
Bir aileye bir ziraatçi yeter. Mühendis gelin alırız tamam olur. :p
Çiçekleri ara sıra güneşe koy boya gidecekler yoksa. Hem onlar ne ara büyüdü o kadar. :rolleyes:
Ooo yerin musait herhalde ne kadar çok çiçek soğanı almışsın...Hayırlı olsun..Bu arada ayni memleketten olduğumuza sevindim :)
Galip Kuzucu
10-11-2015, 23:35
Bir aileye bir ziraatçi yeter. Mühendis gelin alırız tamam olur. :p
Çiçekleri ara sıra güneşe koy boya gidecekler yoksa. Hem onlar ne ara büyüdü o kadar. :rolleyes:
Ekerken sevgimi kattım ondan hemen büyüdüler abi :cool:
YeniGine
10-11-2015, 23:43
:) Su şişesinden sukulent saksın çok güzel olmuş sevgili Galip Kuzucu, maşallah maşallah!..
Galip Kuzucu
11-11-2015, 00:01
Ooo yerin musait herhalde ne kadar çok çiçek soğanı almışsın...Hayırlı olsun..Bu arada ayni memleketten olduğumuza sevindim :)
Evde odanın tekini birde camlarin önlerini hep çiçekler için ayırdım sayın:sonkez :) Bende sevindim sizin gibi :D
Galip Kuzucu
11-11-2015, 00:03
:) Su şişesinden sukulent saksın çok güzel olmuş sevgili Galip Kuzucu, maşallah maşallah!..
Teşekkürler sayın:yenigine :) Saksım kalmayınca elimde mecbur kaldım böyle çözüm ürettim :)
Galip Kuzucu
11-11-2015, 00:09
Geçen köklendirdiğim kalanşolar baya köklenip filizlenmeye geçtiler :D Komşuda bir sukulent görmüştüm hemen iki dal koparıp ektim...
YeniGine
11-11-2015, 00:34
:) Sedum palmeri, güle güle büyüt sevgili Galip.
İsmail Kuzucu
11-11-2015, 07:48
Abi saksım bitti mesajıdır o Sn YeniGine. :rolleyes:
Galip Kuzucu
11-11-2015, 12:41
Abi saksım bitti mesajıdır o Sn YeniGine. :rolleyes:
Aynen öyle abi en acelesinden saksılarımı ve cocopeatimi bekliyorum
Galip Kuzucu
11-11-2015, 12:46
Evimdeki son camıda üzüm sümbülleri ve nergislerle doldurmaya başladım :cool:
Evimdeki son camıda üzüm sümbülleri ve nergislerle doldurmaya başladım :cool:
Şu anda bu resimdeki pencere kaloriferli veya sıcak bir ortam ise bu güzelim soğancıklar epten telef olurlar beya.
Pencerenin dışında dursalar daha güzel olurlar.(benden söylemesi karar sizin)
Galip Kuzucu
11-11-2015, 14:01
Kaloriferli değil merak etmeyin sayın:sinbas :) Gayette soğuk hastanede çalıştığım için hep nöbete giderkende camları açık bırakıyorum onun için ortamları çok iyi :) Bende pencerenin önüne koymayı düşündüm ama cocopeatle ekili oldukları için saksılar çok hafif yere düşürler diye çok korkuyorum :(
Galip Kuzucu
11-11-2015, 14:03
:) Sedum palmeri, güle güle büyüt sevgili Galip.
Teşekkürler sayın:yenigine :) Sizinde maşallahınız var her çiçeğin adını biliyorsunuz :D
Galip Kuzucu
11-11-2015, 17:46
"Sedum rupestre 'angelina'" ve yeni köklendirdiğim dalları filizlenmeye başladı...
Galip Kuzucu
11-11-2015, 20:04
Son ektiğim sukulentlerim köklenmeye başladı bile :p
Galip Kuzucu
11-11-2015, 21:29
Yeşil telgraf çiçeğimde hafif köklenmeye başladı :D
Galip Kuzucu
12-11-2015, 01:34
Geçen seneki nergislerim yerdeydi bu sene saksıdalar bakalım nasıl açacaklar :rolleyes:
Galip Kuzucu
12-11-2015, 01:36
Bunlarda geçen seneki çiğdemlerim...
Galip Kuzucu
12-11-2015, 01:38
Bunlarda geçen seneki pembe ve beyaz sümbüllerim...
Galip Kuzucu
12-11-2015, 01:40
Bunlarda geçen seneki lalelerimden bazıları...
Galip Kuzucu
13-11-2015, 11:42
Afrika menekşelerini toprak altından sulamak için serum setinden proje geliştirdim :D
Galip Kuzucu
13-11-2015, 11:49
....
sevgihoca
13-11-2015, 18:33
Daha ne buluşlar göreceğiz kimbilir.:pÇok güzel olmuş.
Galip Kuzucu
13-11-2015, 19:11
Daha ne buluşlar göreceğiz kimbilir.:pÇok güzel olmuş.
Teşekkürler sayın:sevgihoca :) Daha buluşlar var aklımda olan :D
Galip Kuzucu
13-11-2015, 19:17
Sukulentim ve telgraf çiçeğim kökleniyor bende ayrı saksılara aldım :p
YeniGine
14-11-2015, 00:15
:) Bir hemşirenin çiçeklerini sulama şekli... Valla çok güzel olmuş sevgili Galip Kuzucu...
Galip Kuzucu
14-11-2015, 00:26
Teşekkürler sayın:yenigine :) Arada pratik fikirlerşart :D
Galip Kuzucu
14-11-2015, 00:31
Köklenen çiçekleri ekmeye devam :)
Galip Kuzucu
14-11-2015, 03:06
Aslanağzım, karanfilim, minik kaktüsüm vede arkasında duran aleoveram :rolleyes:
Galip Kuzucu
14-11-2015, 07:28
Sukulentlerim çoğalıyor yaşasınnnnn :rolleyes:
Galip Kuzucu
14-11-2015, 08:54
Sukulentleri çoğaltmaya devam...:rolleyes:
Galip Kuzucu
17-11-2015, 18:37
Benimde Açelyam var her gün bir çay bardağı su veriyorum suyu çok seviyor
583900
583901
Şuan bir ikileme girmiş durumdayım arkadaşlar bana yardım edermisiniz açelyamı nasıl sulamalıyım çokmu azmı su vermem lazım ?
Galip Kuzucu
17-11-2015, 18:38
İlk defa bir sukulentim çiçek açmak üzere :rolleyes:
İsmail Kuzucu
17-11-2015, 19:32
Yazın her balkona bir saksı koyarsın artık. :)
Şuan bir ikileme girmiş durumdayım arkadaşlar bana yardım edermisiniz açelyamı nasıl sulamalıyım çokmu azmı su vermem lazım ?
Sorunuzun cevabını eklemiş olduğunuz Sümer'lere ait kitabede zaten bulmuşsunuz, sormanıza ne hacet! :)
Parmağınızla yoklar 1-2 cm aşağıda kuruluk devam ediyorsa sularsınız.
İlk defa bir sukulentim çiçek açmak üzere :rolleyes:
bunların çiçeğini çok merak ediyorum açsınlar da bir görelim yaramaz yamyamlar.
Kolay gelsin.
Galip Kuzucu
17-11-2015, 21:28
Sorunuzun cevabını eklemiş olduğunuz Sümer'lere ait kitabede zaten bulmuşsunuz, sormanıza ne hacet! :)
Parmağınızla yoklar 1-2 cm aşağıda kuruluk devam ediyorsa sularsınız.
bunların çiçeğini çok merak ediyorum açsınlar da bir görelim yaramaz yamyamlar.
Kolay gelsin.
Sümer yazısı gibi olmasının sebebi benim sayın:sinbas :) O yazıları internetten slayt olarak bulmuştum yazıcıdan çıkartırken çok sayfa olmasın diye bir sayfaya 16 sayfanın slaytını cıkarttım ondan biraz kötü oldu :D
Galip Kuzucu
17-11-2015, 21:30
Yazın her balkona bir saksı koyarsın artık. :)
Bütün heryer dolmak üzere zaten abi :D
Olsun bir şey olmaz önemli olan içeriği bizim ki muhabbet.
Galip Kuzucu
17-11-2015, 22:04
Olsun bir şey olmaz önemli olan içeriği bizim ki muhabbet.
Aynen sayın:sinbas içeriği güzel bir slayt ama uzun biraz :D Ama çok güzel kağıt tasarrufu yaptım slaytı çıkartırken 130 sayfa slayt vardı hepsini 8 sayfaya sığdırdım :D
ibocandan
17-11-2015, 22:58
Sayın Galip Kuzucu,Açelya sık ve yoğun köklü bir bitki olduğundan dolayı suyu çok sever. Dolayısıyla toprağın neminin azaldığı anda sulanmalıdır.Ben üç yıla yakındır her gün açelyalarımı sularım çiçeklerimde herhangi bir anormallik olmadı.
sevgihoca
17-11-2015, 23:42
Çiçekçilere Açelya gelmiş bu durumda.Ben de zamanını bekliyordum.Açelyanın resmini koymamışsın Galip.Ben de Açelya suyu sever diye biliyorum.Sen gene de o Sümer yazısını:p bırak,büyüklerin sözünü dinle.
Galip Kuzucu
18-11-2015, 00:34
Sayın Galip Kuzucu,Açelya sık ve yoğun köklü bir bitki olduğundan dolayı suyu çok sever. Dolayısıyla toprağın neminin azaldığı anda sulanmalıdır.Ben üç yıla yakındır her gün açelyalarımı sularım çiçeklerimde herhangi bir anormallik olmadı.
Üç yıllık denemenize uyarak sizi dinleyeceğim sayın:ibocandan :)
Galip Kuzucu
18-11-2015, 00:37
Çiçekçilere Açelya gelmiş bu durumda.Ben de zamanını bekliyordum.Açelyanın resmini koymamışsın Galip.Ben de Açelya suyu sever diye biliyorum.Sen gene de o Sümer yazısını:p bırak,büyüklerin sözünü dinle.
Bende ilk gördüğüm zaman almıştım sayın:sevgihoca :) Aslında fotoğrafını paylaşmıştım size denk gelmemiş heralde yarın sabah hemen paylaşırım birde ona değişik bir sulama sistemi yapacaktım manayla ikisini birden fotoğraflar paylaşırım :D
sevgihoca
18-11-2015, 20:50
İyi bakalım,gene neler icad edeceksin,bekliyoruz.
Galip Kuzucu
19-11-2015, 18:34
Sayın:sevgihoca'nın dediği enzimi yaptım :) Bitkileri beslemek için yapılıyormuş, içinde biraz ekmek, haslanmış yumurta kabuğu, 2-3 kaşık pekmez, elma kabuğu, portakal kabuğu, muz kabuğu, patates kabuğu ve de son olarak su var...
Galip Kuzucu
19-11-2015, 18:49
Sayın:sevgihoca Açelyam bu inşallah kurutmam :) Yanındada hızla büyümeye devam eden telgraf çiçeğim :D
sevgihoca
19-11-2015, 21:29
Galip portakal kabuğunu nerden çıkardın,oluyor muymuş?Benim tarifimde yok.Bir bilene soralım bari.Enzimde portakal kabuğu olur mu arkadaşlar?
Ben bugün Açelyamı aldım Galip,sayfama koydum.Bol su seviyormuş,inşallah ben de kurutmam.İyi akşamlar.
Galip Kuzucu
19-11-2015, 21:51
Galip portakal kabuğunu nerden çıkardın,oluyor muymuş?Benim tarifimde yok.Bir bilene soralım bari.Enzimde portakal kabuğu olur mu arkadaşlar?
Ben bugün Açelyamı aldım Galip,sayfama koydum.Bol su seviyormuş,inşallah ben de kurutmam.İyi akşamlar.
Kusura bakmayın sayın:sevgihoca portakal kabuğunu ben yanlışlıkla koymuşum :( Fazla nöbet tutmaktan aklım sersemlemiş galiba :(
Galip portakal kabuğunu nerden çıkardın,oluyor muymuş?...
Kusura bakmayın sayın:sevgihoca portakal kabuğunu ben yanlışlıkla koymuşum :( Fazla nöbet tutmaktan aklım sersemlemiş galiba :(...
Enzimde narenciye kullanılabilir, niye böyle panik yaptınız ki? İyi de olur, güzel kokar ama ekmek değil de yoğurt suyu ya da maya kullanmanız daha anlamlı olur, malum canlı bakterilere ihtiyacımız var ya hani :)
http://www.agaclar.net/forum/temel-konular-toprak-gubre-tohum-sulama/18541.htm
Galip Kuzucu
19-11-2015, 22:23
İlk kez yaptığım için böyle bir tepki verdim galiba sayın: A NOMAD :D Peki bu yaptığım enzimin üstüne biraz yoğurt suyunu yarın eklesem bir sorun olurmu veya içindeki suyu boşaltıptamı yapayım yoksa herşeyi yenidenmi yapayım :D
...Peki bu yaptığım enzimin üstüne biraz yoğurt suyunu yarın eklesem...
İsabet olur ;)
sevgihoca
19-11-2015, 22:39
Kaş yapalım derken,göz çıkarmayalım dedim,Sevgili A-NOMAD.portakal kabuğu konuyorsa hiç sorun değil.Neyse rahatladım.İşimin arasında geldim mesajlara baktım,bir sorun olmasın diye.Galipçiğim nöbet tutmaktan değilmiş,iyi ki koymuşsun bak.Güle güle kullan tabii olunca.Bazı çiçeklerimde enzimin faydası gözle görülür şekilde,bazılarının umurunda değil.Sevgiler.
...Bazı çiçeklerimde enzimin faydası gözle görülür şekilde,bazılarının umurunda değil...
Bendekilerden umursamayan yok... Alkolik gibiler, alıştılar iyice, enzimin adını duyunca bile sırıtmaya başlıyorlar :D
sevgihoca
19-11-2015, 23:04
Enzimi daha bir kez verdim Sevgili A-Nomad.Zamanla etkisini daha fazla gösterir belki.İşin uzmanları sizlersiniz,biz de böyle öğrenmeye çalışıyoruz.
Galipçiğim,A-NOMAD'ın dediği enzim sayfasına baktım,ceviz kabuğu,salatalık kabuğu,kabak vs. de koyabilirsiniz diyor.İstersen son sayfaya bakabilirsin.Tam senlik icadlar var.Sevgiler.
...İşin uzmanları sizlersiniz...
Estağfurullah uzmanlık ne haddimize, elimiz alıştı diyelim :rolleyes:
Galip Kuzucu
19-11-2015, 23:15
Enzimi daha bir kez verdim Sevgili A-Nomad.Zamanla etkisini daha fazla gösterir belki.İşin uzmanları sizlersiniz,biz de böyle öğrenmeye çalışıyoruz.
Galipçiğim,A-NOMAD'ın dediği enzim sayfasına baktım,ceviz kabuğu,salatalık kabuğu,kabak vs. de koyabilirsiniz diyor.İstersen son sayfaya bakabilirsin.Tam senlik icadlar var.Sevgiler.
İnşallah sizin gibi işe yarar sayın:sevgihoca :) İşimden vakit bulsam çok işler yapacağımda eleman sayımız az olduğu için çok çalışıyoruz :(
Galip Kuzucu
19-11-2015, 23:16
Bendekilerden umursamayan yok... Alkolik gibiler, alıştılar iyice, enzimin adını duyunca bile sırıtmaya başlıyorlar :D
İnşallah benimkilerde sizinkiler gibi enzimkolik olurlar sayın:A NOMAD :D
Galip Kuzucu
20-11-2015, 01:30
"Sedum rupestre 'angelina'" celikleri kök gelişimini tamamlayıp vüyümek için filizlenmeye başladılar...
Sayın @Galip Kuzucu ; çok güzeller ancak "vüyümek" ne demek anlayamadım.
Galip Kuzucu
20-11-2015, 07:48
Kusura bakmayın sayın:sinbas telefondan yazıyorum büyümek yerine öyle yazmışım :D
Galip Kuzucu
20-11-2015, 18:19
Bir yer örtücü çiçeğim daha adı galiba "aptenia lancifolia"...
Galip Kuzucu
21-11-2015, 21:56
Köklenen sukulentleri çoğaltmaya devam :D
Galip Kuzucu
21-11-2015, 21:58
Bu sukulentimde köklendi :D yakında çiçek açacak galiba :D
Bir şey sormak istiyorum: Garibanları köklendirip köklendirip neden söküyorsunuz? :D
Galip Kuzucu
21-11-2015, 23:06
Bir şey sormak istiyorum: Garibanları köklendirip köklendirip neden söküyorsunuz? :D
Sayın:A NOMAD ben onları köklendirirken 5 litrelik su şişesini dikleme yarıya bölerek saksı gibi köklendirmek için kullanmıştım ondan şimdide tek tek rahat etsinler diye saksıya alıyorum :D
YeniGine
21-11-2015, 23:11
:) Soru güzeldi sevgili A-NOMAD...
Sevgili Galip Kuzucu su şişesi saksında hep bir arada dururlarsa da çok güzel olurlar... Hepsi bir arada arajman, sukulent ormanın olur, harika da olurlar...
Rahat etsinler derken rahatsız edebilirsiniz, bence biraz durdukları yerde köklerini geliştirmelerine müsaade edip daha sonra ayrı saksılara alsanız daha iyi olur.
Sukulentleriniz pek öyle nazlı türler değil ama yine de bu alışkanlığı kazanmanızı öneririm, sevgiler... ;)
Galip Kuzucu
21-11-2015, 23:24
:) Soru güzeldi sevgili A-NOMAD...
Sevgili Galip Kuzucu su şişesi saksında hep bir arada dururlarsa da çok güzel olurlar... Hepsi bir arada arajman, sukulent ormanın olur, harika da olurlar...
Aranjmanı yapmayı bende düşünüyorumda sayın:yenigine ama daha çok acemiyim önce sukulentlerin çeşit sayısını yükselteyim dedim. Her çeşitten bir anaç kendime bırakıp sonra onlardan yenilerini çoğaltıp aranjman yaparım diye düşünmüştüm...
Galip Kuzucu
21-11-2015, 23:29
Rahat etsinler derken rahatsız edebilirsiniz, bence biraz durdukları yerde köklerini geliştirmelerine müsaade edip daha sonra ayrı saksılara alsanız daha iyi olur.
Sukulentleriniz pek öyle nazlı türler değil ama yine de bu alışkanlığı kazanmanızı öneririm, sevgiler... ;)
Bende biliyorum normalde yer değişikliği yapmamda elimde saksım bitince mecbur kaldım su şişesinden geçici saksı yapmıştım bir daha böyle olmaz sayın:A NOMAD :D
Bir daha olmasın :mad: :D
Galip Kuzucu
21-11-2015, 23:53
Bir daha olmasın :mad: :D
Tabi ki bilgili, tecrübeli, deneyimli abilerim ve ablalarımın sözüne uyarım :p
Galip Kuzucu
22-11-2015, 02:17
Çiçekleri ekmeye devam :rolleyes:
Galip Kuzucu
22-11-2015, 02:19
Bunlarda diğer çiçeklerim :cool:
Galip Kuzucu
22-11-2015, 02:22
Çiğdemlerimde filizlenmeye başladı ;)
Ne çabuk büyüdü bu çiçekler yahu:).
Hoşgeldiniz aramıza... Balkon sayfanız hayırlı olsun.
Galip Kuzucu
22-11-2015, 13:59
Ne çabuk büyüdü bu çiçekler yahu:).
Çiceklere olan merakım, hefesim ve yoğun çabalarım ile galiba çok çabuk gelişiyorlar sayın:aleydi:p
Galip Kuzucu
22-11-2015, 14:03
Hoşgeldiniz aramıza... Balkon sayfanız hayırlı olsun.
Hoşbulduk sayın:telato :D Teşekkür ederim, küçük yaşıma rağmen çalışma hayatımdan arta kalan zamanlarda sizin kadar iyi olmasada stres atmak için çiceklerle uğraşmaya çalışıyorum :rolleyes:
Galip Kuzucu
25-11-2015, 03:17
Geçen gün memlekete giderken gün batışını Bursa'da yakalamıştım, görüntü çok harika...
Galip Kuzucu
25-11-2015, 03:24
Herkesin kedisi olurda bizim hastanenin olmazmı :cool:
Galip Kuzucu
26-11-2015, 07:52
Sukulentimin açmasına az kaldı:D
Galip Kuzucu
26-11-2015, 07:55
Üzüm sümbüllerim, nergislerim ve de son olarak menekşelerim :rolleyes:
Üzüm sümbüllerim, nergislerim ve de son olarak menekşelerim :rolleyes:
Böyle güzel manzaralı bir camın önüne beni de koysalar bende çiçek açarım.
Her şey çok güzel..
Ellerine sağlık.
Galip Kuzucu
26-11-2015, 23:48
Teşekkürler sayın:sinbas elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum :)
Galip Kuzucu
27-11-2015, 00:04
Sayın:sinbas bunlarda bahçenin daha güzel fotoğrafları...
Galip Kuzucu
27-11-2015, 01:51
Dün A-101'e gitmiştim çiçek tohumları gördüm hemen aldım:D
Bu hızla gidersen Türkiye'nin her tür çiçek ihtiyacını karşılayacak tesis kurarsın gibi geliyor.
Başarılı olacağından da eminim.
Bulunduğun mekan çok güzel güle güle otur, biraz el atarsan rengarenk çiçeklerle daha da güzelleştirirsin.
Galip Kuzucu
28-11-2015, 15:19
Bu hızla gidersen Türkiye'nin her tür çiçek ihtiyacını karşılayacak tesis kurarsın gibi geliyor.
Başarılı olacağından da eminim.
Bulunduğun mekan çok güzel güle güle otur, biraz el atarsan rengarenk çiçeklerle daha da güzelleştirirsin.
Teşekkürler sayın:sinbas :) Evin bahçesini bende değiştirmek isterimde el atacak fazla zaman bulamıyorum :( Dediğiniz gibi tesis kurmak mantıklı bir fikir şimdilik kıyıda dursunda belki ileride olabilir...
Galip Kuzucu
28-11-2015, 19:52
Buda dikenli olan kaktüslerimden "kaynana dili":rolleyes:
Galip Kuzucu
28-11-2015, 20:14
Rengarenk saksılarım ile torflarım geldi yarın çiçek ekmeye devam edeceğim :D
İsmail Kuzucu
28-11-2015, 20:27
Fotoğraftaki ince ayrıntı. Sağlıkçı saksılarla uğraşır, bitkici sağlık dizisi izler. :D Eski yabancı dizilerden ER..
587014
Dün A-101'e gitmiştim çiçek tohumları gördüm hemen aldım:D
Bizim buraya tohum gelmemiş:(. Sadece çiçek, soğanlılar vardı.Geçen yıl almıştım tohum. Çok kaliteliydi, %100 e Yakın çimlenme oldu. Çiçek kalitesi de çok iyiydi. Belki baharda gelir.
Açelya rengarenk çiçekleriyle inanılmaz güzeldi. Şaşırtmayı sevmiyor. Köklendi mi diye bakarsan kaybedebilirsin:). Şaşırttığım için tohum alamamıştım. Çok az çiçekli kalanlardan bir kısmıda toprağa döküldü. Baharda yeniden çıkar mı diye umut ediyorum:).
YeniGine
28-11-2015, 23:36
Sevgili Galip, ben senin yerinde olsa idim, başlamıştım bu alana ekip-dikmeye. Hele havuzun çevresine hercai, çuha ne güzel olur...
587026
Galip Kuzucu
29-11-2015, 00:35
Bizim buraya tohum gelmemiş:(. Sadece çiçek, soğanlılar vardı.Geçen yıl almıştım tohum. Çok kaliteliydi, %100 e Yakın çimlenme oldu. Çiçek kalitesi de çok iyiydi. Belki baharda gelir.
Açelya rengarenk çiçekleriyle inanılmaz güzeldi. Şaşırtmayı sevmiyor. Köklendi mi diye bakarsan kaybedebilirsin:). Şaşırttığım için tohum alamamıştım. Çok az çiçekli kalanlardan bir kısmıda toprağa döküldü. Baharda yeniden çıkar mı diye umut ediyorum:).
Açelyayı bende çok seviyorum sayın:aleydi :) Merak etmeyin köklendi mi diye bakmam siz dediniz diye :D Çiçekler tutup tohum yaparlarsa yollarım ben size :D
Galip Kuzucu
29-11-2015, 01:02
Sevgili Galip, ben senin yerinde olsa idim, başlamıştım bu alana ekip-dikmeye. Hele havuzun çevresine hercai, çuha ne güzel olur...
587026
Her tarafa çim ekip bazı yerlerine rengarenk güllerle doldurmak, mevsimlik çiçekler ekmek, havuzun icine nilüfer ekmek birde içerisine birazcık balık koysam birde iki ağaç arasına hamak koyup hamakta uzanmak çok harika olurdu sayın:yenigine :D
Galip Kuzucu
29-11-2015, 11:12
İsmini bilmediğim bir çiçegim hızla büyümeye devam ediyor :rolleyes:
Mücevher Çalısı
29-11-2015, 11:50
İsmini bilmediğim bir çiçegim hızla büyümeye devam ediyor :rolleyes:
Çiçeğinin nasıl açtığını gördüysen veya biliyorsan, Şebboy veya Meksika Petunyası olabilir bakarsın google amcadan:)
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.