PDA

View Full Version : Galip Kuzucu / Balkon

Sayfalar : 1 2 [3] 4 5

Galip Kuzucu
27-12-2015, 04:36
Kendi adıma söylüyeyim "etağfirullah" pek bir şey bildiğim yoktur benim...

2-3 sene sonra ben sizi takip ediyor olurum merak etmeyin. Yeter ki yetiştirdiğiniz bitkilerin isimlerini bilin. O kadar çok bitkiniz oldu ki onları isimlerini bilerek yetiştirmeniz sizi 2 senede uzman yapar:)

Hangisi nedir, ne ister ne istemez tüm mesele budur...

Yavaş yavaş öğrenmeye başladım sayın:mücevher çalısı ama yinede biz sizin asistanınız gibi oluruz :D Ama ben onları iki yıla zor öğrenirim :D

Galip Kuzucu
27-12-2015, 04:39
İçim açıldı Galip,çok iyi geldi.O taze soğan yapraklarına benzeyen üzüm sümbülleri keşke yenecek bir şey olsaymış,bu arada Fittonyalar da harika.

Beğendiğinize çok sevindim sayın:sevgihica :D Gerçekten soğan gibi olmuşlar :D Koparıp koparıp hemen yemelik gibi :D
Fittonyaları iş arkadaşlarımda beğendi hepsi istiyor ne yapacağım bilemiyorum :D

Galip Kuzucu
27-12-2015, 04:41
:) Sevgili Galip, kesin teraslı bir ev...

Eylülde kesinlikle sayın:yenigine :D Hem iş yerine daha yakın hemde kocaman teraslı bir ev :D O zamanda artık terasın çiçekli halini düşünemiyorum :D

Galip Kuzucu
27-12-2015, 04:42
Sedumlarınızın arasında pembe bir salkım gördüm- tam yemelik bir sempati güzeli! Malum bu sedumlar 'jelly beans' olarak bilinen (ve bayıldığım) şekerlemelere benzedikleri için jelly bean plant diye de anılıyorlar.

https://www.google.com.tr/search?q=jelly+beans&biw=1366&bih=599&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOvLn0x_rJAhUKCCwKHY4zC-UQ_AUIBigB

Sedumları bende çok beğeniyorum zaten sayın:flaneuse :D Benzetmenizde çok harika gerçektende baya benziyor :D

Galip Kuzucu
27-12-2015, 04:47
Nasıl güzel büyümüş telgraf, sukulentler.Annelerini geçecekler Galip maşallah.

Bende soğanlıların kokusunu istiyorum:D.Baharda açıyorlar ya ;bahar kokusu,havanın ısınma kokusu, her yerin çiçeklere bezenme kokusu:).Yaz gelsin artık:)

Telgraf çiçeklerinin maşallahı var zaten sayın:aleydi. Büyümeleri çok iyi. Biraz daha farklı telgraf çiçeği bulursam daha iyi olacak gibi :D
Bende baharı merakla bekliyorum. Rengarenk laleler, mor mor üzüm sümbülleri, sarı sarı nergisleri, kokulu sümbülleri, ilkbahar yağmuru sonrası oluşan toprak kokusunu özledim. Son olarakta soğanlı çiçeklerimin fotoğraflarını paylaşmak için dört gözle bekliyorum :D

sevgihoca
27-12-2015, 10:27
Teraslı bir ev sana yakışır,Galipçiğim.Bizim de gözlerimiz bayram eder.

duy-gu
27-12-2015, 11:29
Son gelenlerle beraber kaktüs-sukulent çeşidin kaç oldu sevgili Galip :) Yalnız çoğaltacağım diye küstürme çiçeklerini :) Fittonyalarına ben de bayıldım. Daha önce bakmayı denemiştim ama beceremedim neden bilmiyorum. Umarım seninkiler böyle güzel büyümeye devam ederler...

Galip Kuzucu
28-12-2015, 01:00
Teraslı bir ev sana yakışır,Galipçiğim.Bizim de gözlerimiz bayram eder.

İnşallah sayın:sevgihoca'm bende merakla bekliyorum eylülün gelmesini :D

Galip Kuzucu
28-12-2015, 01:02
Son gelenlerle beraber kaktüs-sukulent çeşidin kaç oldu sevgili Galip :) Yalnız çoğaltacağım diye küstürme çiçeklerini :) Fittonyalarına ben de bayıldım. Daha önce bakmayı denemiştim ama beceremedim neden bilmiyorum. Umarım seninkiler böyle güzel büyümeye devam ederler...

Son gelenlerle birlikte 4 kaktüs ve 68 tane sukulentim oldu sayın:duy-gu :D İnşallah bana küsmezler ben elimden geldiğince onlara vakit ayırmaya çalışıyorum :D Beğendiğinize çok sevindim :D İnşalah bende kurutmadan bakabilirim :D

cengizildas
30-12-2015, 19:26
Sevgili Galip, gerçekten arkadaşların fikirlerine katılıyorum. 1- Teraslı bir ev, 2- çocuklarını biribirlerinden ayırma (sevgi olarak), hepsine eşit davran. Bu arada fittonya için biraz baktım; 1- 0/0 70 nemli ortam istiyor, bu nedenle ev ortamı uygun değilmiş, 2- Zararlılar için çok çekici bir bitki imiş. Onun için cam fanusta bakmak, arada sırada havalandırmak gerekiyormuş. Kolaylılar diliyorum.

cengizildas
30-12-2015, 19:42
Bu arada, Yeni Yılınız kutlu olsun. Yeni yıl size mutluluk ve huzur getirsin.

Galip Kuzucu
30-12-2015, 23:14
Sevgili Galip, gerçekten arkadaşların fikirlerine katılıyorum. 1- Teraslı bir ev, 2- çocuklarını biribirlerinden ayırma (sevgi olarak), hepsine eşit davran. Bu arada fittonya için biraz baktım; 1- 0/0 70 nemli ortam istiyor, bu nedenle ev ortamı uygun değilmiş, 2- Zararlılar için çok çekici bir bitki imiş. Onun için cam fanusta bakmak, arada sırada havalandırmak gerekiyormuş. Kolaylılar diliyorum.

Artık eylül ayında teraslı ev bakacağım sayın:cengizildas :D Çiçeklerimi ayırmıyorum zaten hepsi benim için birler :D fittonyalar şuan için iyiler ama geçen memlekete gittim biraz susuz kalmışlar onun için solmuşlar ama yarına neşeleri gelir geri verdiğiniz bilgiler içim teşekkürler bu arada çok yardımcı oluyorsunuz :D

Galip Kuzucu
30-12-2015, 23:15
Bu arada, Yeni Yılınız kutlu olsun. Yeni yıl size mutluluk ve huzur getirsin.

Sizinde yeni yılınız kutlu olsun. İnşallah yeni yıl size de sağlık, huzur ve mutluluk getirir...

Galip Kuzucu
30-12-2015, 23:22
Memleketim Gönendeydim salı günü birazda oradan yeşillikler paylaşayım :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 00:46
Kardan nasibini alan nergislerim inşallah güzel açarlar :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 00:49
Bunlarda kar altında duran açelyalarım çok harika oldular neredeyse yaprakları gözükmüyor çiçekten :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 00:51
Üzüm sümbüllerimde dışarda olan son çiçeklerimden. Yeşil soğan gibi duruyorlar dışarıda :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 00:52
Dışarıda kalan sukulentim tamamen kar altında kalmış durumda :(

Galip Kuzucu
01-01-2016, 00:54
Bunlarda içeride yeşil saksıda duran yeşil gül gibi olan sukulentlerim :D

aleydi
01-01-2016, 01:02
Açelyanın soğuğa dayanıklı olmasına sevindim galip:). İyi yıllar, iyi nöbetler

Galip Kuzucu
01-01-2016, 01:53
Açelyanın soğuğa dayanıklı olmasına sevindim galip:). İyi yıllar, iyi nöbetler

Teşekkürler sayın:aleydi :) Açelyanın soğuğa dayanma konusunu araştırdım açelyanın birçok çeşidi olup -20 ile -35 dereceye kadar dayanıyorlarmış. Ama çömlek saksıda olursa köklerinin soğuktan etkilenmesi azalıyormuş. Son olarakta İstanbul ve Karadeniz bölgelerini çok seviyormuş :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 01:55
Yeşill telgraf çiçeğim çok hızlı bir şekilde yol alarak büyüyor :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 01:57
Kokulu zambağım kurumasına rağmen dibinden patlatıp filizlenmeye başlamış :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 01:59
Sümbüllerim tomurcuklarını göstermeye başladı :D İnşallah en güzel çekilde açarlar :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 02:02
Son ektiğim nergis ve irislerimin keyfi yerinde ikişer üçer filizlenmeye başladılar . Maşallahları var inşallah nazar değmez :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 02:05
Çiğdemlerim aldı başlarını gidiyorlar :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 02:12
Bu sukulentimde hayla çiçek açacak ama açmadı yaa :( Çok sabırsızım galiba :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 02:15
Sukulentlerim çoğalıyor, çelik alıp ektiklerimde yerlerinde aynı duruyor, bu sefer hiç birine köklenmiş mi diye bakmayacağım kesinlikle :rolleyes:

Galip Kuzucu
01-01-2016, 02:18
Bunlarda köklenmeye çalışan sukulentlerimden durumlarına bakılırsa kökleniyorlar :D Bir yıl boyunca hiç yerlerini değiştirmemeye kararlıyım :D

Galip Kuzucu
01-01-2016, 02:29
Hibiskus tohumları toplamıştım. Sizce eksem tutarlarmı veya hangi ayda veya mevsimde ekmliyim :confused::confused:

Muda
01-01-2016, 12:56
Hibiskus tohumları toplamıştım. Sizce eksem tutarlarmı veya hangi ayda veya mevsimde ekmliyim :confused::confused:

http://www.agaclar.net/forum/1404566-post62.htm

Benim yukarıda linkini verdiğim yerde çıkan fideler satılan hibiskus (nar çiçeği ) içinde çıkan tohumlardan. Çok daha fazla ekmeme rağmen ancak iki tane çıktı. Daha önce de aynı şekilde ekmiş ve çok daha büyük olmuştu. Ancak kış nedeni ile her ikisi de öldüler. İlkbaharda ekerseniz çok daha iyi olur. Sayın lonicera ektiği bitkinin şu anda tohumlarını almış durumda.

http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/17334-3.htm

Mücevher Çalısı
01-01-2016, 13:06

Bu Hibiscus tahminen "Japon Gülü (Hibiscus rosa-chinensis), değilse de ben öyle olduğunu farz ederek cevaplayayım. Baharı bekle derim. Mart ayından sonra ekersen yaza kadar fide olur, çiçek de açabilir belki. Yalnız benim Japon Gülüm yok, Ağaç Küpem var ona göre yazıyorum:D

Mücevher Çalısı
01-01-2016, 13:13

İlk 2 fotoğraftaki Sedum palmerin çiçeğini açar da bu sukucuklar çok yavaş çalışıyorlar. Çiçeğe durmasından açmasına kadar aylar geçebiliyor:)

Ben size bir soru soracağım. 3. ve 4. fotoğraftaki sukucuğun adı nedir. Benim yapraktan ürettiklerime benzettim. Adını sizden alayım, google amca biraz dinlensin:)

zehra evin
01-01-2016, 23:40
Sayın meslektaşım benim dün gece hercailerim,siklamenlerim,kalanşolarım ,açelyalarim donmuş seninkiler ne durumdalar?

İsmail Kuzucu
01-01-2016, 23:53
Evde bir tek beyaz zambak eksik, göndereyim mi? Otları kesince hepsi meydana çıktı. :p

Galip Kuzucu
02-01-2016, 01:40
http://www.agaclar.net/forum/1404566-post62.htm

Benim yukarıda linkini verdiğim yerde çıkan fideler satılan hibiskus (nar çiçeği ) içinde çıkan tohumlardan. Çok daha fazla ekmeme rağmen ancak iki tane çıktı. Daha önce de aynı şekilde ekmiş ve çok daha büyük olmuştu. Ancak kış nedeni ile her ikisi de öldüler. İlkbaharda ekerseniz çok daha iyi olur. Sayın lonicera ektiği bitkinin şu anda tohumlarını almış durumda.

http://www.agaclar.net/forum/tibbi-itri-boyar-aromatik-bitkiler/17334-3.htm

Bilginiz için teşekkürler sayın:Muda :D o zaman ben 2-3 daha bekleyeyim. İnşallar tohumlarım filizlenir o zaman :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 01:42
Bu Hibiscus tahminen "Japon Gülü (Hibiscus rosa-chinensis), değilse de ben öyle olduğunu farz ederek cevaplayayım. Baharı bekle derim. Mart ayından sonra ekersen yaza kadar fide olur, çiçek de açabilir belki. Yalnız benim Japon Gülüm yok, Ağaç Küpem var ona göre yazıyorum:D

İnşallah dediğiniz gibi tohumlarım fide olurlarda yazın hemen çiçek açarlar sayın:mücevher çalısı :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 01:47
İlk 2 fotoğraftaki Sedum palmerin çiçeğini açar da bu sukucuklar çok yavaş çalışıyorlar. Çiçeğe durmasından açmasına kadar aylar geçebiliyor:)

Ben size bir soru soracağım. 3. ve 4. fotoğraftaki sukucuğun adı nedir. Benim yapraktan ürettiklerime benzettim. Adını sizden alayım, google amca biraz dinlensin:)

Dediğiniz gibi sedum palmerimin tomurcuklanmaya başlaması ayı geçti kaplumbağa gibi yavaş galiba :D
3-4. Fotoğraflardaki sukulent bu olabilirmi inşallah doğru araştırmışımdır sayın:mücevher çalısı :D
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/24507.htm

Galip Kuzucu
02-01-2016, 01:52
Sayın meslektaşım benim dün gece hercailerim,siklamenlerim,kalanşolarım ,açelyalarim donmuş seninkiler ne durumdalar?

Kalanşolarım çiçek odamdaydı onlara birşey olmamış. Siklamenlerim camın iç tarafındaydı sadece birkaç yaprağı donmuş. Açelyalarım balkonda birşey olmamış. Sadece üzüm sümbüllerim biraz etkilenmiş sizin mesajınızı görünce hemen hepsini içeri aldım sayın:zehraevin :) Sizin çiçekleriniz donmasına çok üzüldüm ama :(

Galip Kuzucu
02-01-2016, 01:54
Evde bir tek beyaz zambak eksik, göndereyim mi? Otları kesince hepsi meydana çıktı. :p

Onlar benim uzun zaman harcayarak "ismail kuzucu" yazdığım zambaklar olabilirmi :D Hemen istiyorum ama kargoyla göndermene gerek yok ben gezmeye gelince eksik bütün çiçekleri alırım bahçenden abi :D

Mücevher Çalısı
02-01-2016, 08:52
Dediğiniz gibi sedum palmerimin tomurcuklanmaya başlaması ayı geçti kaplumbağa gibi yavaş galiba :D
3-4. Fotoğraflardaki sukulent bu olabilirmi inşallah doğru araştırmışımdır sayın:mücevher çalısı :D
http://www.agaclar.net/forum/sukulent/24507.htm

Teşekkür ederim, doğrudur çok büyük ihtimalle;) Yaprak şekli ve rengine, gövde boyu ve duruşuna bir de yapraktan kolayca üretilmesine çok çok çok benziyor:p

Bu kadar benzemeyle yanlışsa da yanlış oluversin Graptocuk :D

akçabardak
02-01-2016, 09:09

Sn. Galip Kuzucu, 3. ve 4. fotoğrafta ki sukulentiniz Graptopetalum Paraguayense.

sevgihoca
02-01-2016, 12:05
Galip,benim kapalı balkonumdaki açelyanın çiçekleri donmuş,yumuşamış,yapraklarda sorun yok.Seninkilerin son durumu ne?İçeri aldın mı?Sevgiler.

Galip Kuzucu
02-01-2016, 12:43
Sn. Galip Kuzucu, 3. ve 4. fotoğrafta ki sukulentiniz Graptopetalum Paraguayense.

Bilginiz ve yardımlarınız için çok teşekkürler sayın:akçabardak :D En azından graptopetalum olduğunu bilmişim diyorum.Graptopetalum Paraguayense ve Graptopetalum pentandrum arasında kalmıştım ben ikiside birbirine çok benziyor ama :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 12:45
Teşekkür ederim, doğrudur çok büyük ihtimalle;) Yaprak şekli ve rengine, gövde boyu ve duruşuna bir de yapraktan kolayca üretilmesine çok çok çok benziyor:p

Bu kadar benzemeyle yanlışsa da yanlış oluversin Graptocuk :D

Daha acemi olunca yapıverdim yanlışlığımı ama abilerim ablalarım hemen yetişiyor yardımıma :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 12:47
Galip,benim kapalı balkonumdaki açelyanın çiçekleri donmuş,yumuşamış,yapraklarda sorun yok.Seninkilerin son durumu ne?İçeri aldın mı?Sevgiler.

Sayın:zehra evin'in mesajı üzerine hepsini içeri aldım sevgi hoca'm :) Şu anlık durumları gibi ama birkaç çiçeği yumuşamış sadece. Birazdan fotoğraflarını paylaşırım :)

Galip Kuzucu
02-01-2016, 18:35
Sevgihoca'm açelyalarım bu şekilde içeride sıcacık duruyorlar :) İlk aldığım açelyada çiçeklerini döktü tohum oluşturmak için kese yapmaya başladı :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 18:41
Açelyalarımı soğuktan korumak için içeriye alırken birkaç dalını kırdım :(
Eksem kırılan dalları tutarlarmı acaba ??

Galip Kuzucu
02-01-2016, 18:45
Sayın:zehra evin siklamenlerimi dahada içeriye aldım sararan yapraklarını ve kuruyan çiçeklerinede temizledim. Şimdi harika bir şekilde kış soğuklarının geçmesini bekliyorlar :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 18:53
Kalanşolarım ve yeni köklendirdiklerim büyümeye başladılar :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 19:23
Üzüm sümbüllerim soğuktan solup yere yattılar :(

sinbas
02-01-2016, 19:25
Açelyalarımı soğuktan korumak için içeriye alırken birkaç dalını kırdım :(
Eksem kırılan dalları tutarlarmı acaba ??

Açelyayı köklendirmek için 5-7 cm tepe çeliği alınız.Yalnız kolay köklenmez, köklendirme hormonu uygulayın. Haziran veya Temmuzda yarı odunlaşmış bir sürgünden çelik yapın.

Çelikleri hazırlarken eğer yapraklar çok büyükse onları da yarıdan kesin ki su kaybı azalsın.Kabuk dokusundan fazla yaralamadan tırnağınızla bir mink parça kaldırın.

Sonra köklendirme hormonu uygulayın. Torf pelit karışımına dikin. Şeffa bir örtü kullanarak üzerini kapayın (mini sera gibi) Ancak havalanmayı, nemi sürekli kontrol edin. Harç asla çok ıslak olmasın, nemli olsun. Açelyalar asit toprak(ph 5-5.5) sever unutmayın. Bu yüzden kireçli olan çeşme suyunu kullanmayın.

Bu arada bozulan kararan yapraklar olursa toplayın, üzerinde bırakmayın.Çürümeleri kontrol için Aspirinli su ve oksijenli sulu solüsyon da kullanın.

http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/4813.htm

Kolay gelsin...

Galip Kuzucu
02-01-2016, 19:30
Aslan ağzım ve diğer iki çiçeğim soğuklara dayanamadı :(

Galip Kuzucu
02-01-2016, 19:46
Çiğdemler çoklu çoklu çıktılar dahada çıkmaya devam ediyorlar :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 20:03
Yeni aldığım sukulentlerden ilki :D
Artık almayı azaltmaya başladım yoksa yetişemiyorum :p

Galip Kuzucu
02-01-2016, 20:08
Bu da ikinci sukulentim geçen hafta aldığımla çok benzer kardeşi heralde :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 20:19
Bu sukulentimde dallanmaya başladı. Dalları büyüsünde çoğaltmak için çelik alayım :D

Galip Kuzucu
02-01-2016, 20:22
Bütün çiçekleri içeri aldım. Hepsini çiçek odama yerlestirmek kaldı. İnşallah daha fazla kayıp vermem :(

sevgihoca
02-01-2016, 20:44
Kalp kalbe karşıymış Galip,bu çocuk bu kadar çiçeği nereye sığdırıyor,diye düşünüyordum,toplu çekim yapmışsın.Aranjmanlar,yavrular derken epey yol katettin.Bahara hepsi harika olacak inşallah.

Galip Kuzucu
02-01-2016, 21:02
http://www.agaclar.net/forum/fidan-ve-fide-bitki-uretim-tohum-cimlenme-celik-asi/4813.htm

Kolay gelsin...

Bilgileriniz için teşekkürler sayın:sinbas. Bu çelik alma işini az uz biluyorum zaten sadece sizce martta yapmak yerine şimdi ocakta yaparsam evde baksam tutarlarmı ??

Galip Kuzucu
02-01-2016, 21:05
Kalp kalbe karşıymış Galip,bu çocuk bu kadar çiçeği nereye sığdırıyor,diye düşünüyordum,toplu çekim yapmışsın.Aranjmanlar,yavrular derken epey yol katettin.Bahara hepsi harika olacak inşallah.

Daha bu sadece üçte biri sevgihoca'm hepsini bir odaya topluyorum toplamasını bitirince paylaşırım. İnşallah dediğiniz gibi herkesin çiçekleri harika olur ve kışı enaz zararla atlatırız :D

sinbas
02-01-2016, 21:19
Bilgileriniz için teşekkürler sayın:sinbas. Bu çelik alma işini az uz biluyorum zaten sadece sizce martta yapmak yerine şimdi ocakta yaparsam evde baksam tutarlarmı ??

Bende bilmiyorum. Ya tutarrr ya tutmazzz % 50 % 50 denemeden neticeyi göremeyiz...

Galip Kuzucu
02-01-2016, 21:20
İnşallah tutar sayın:sinbas. Dallara yazık olmasın :D

zehra evin
04-01-2016, 17:10
Kayıpların için çokta üzülme Galip.Bu olaylarla tecrübe sahibi oluyorsun.Siklamenlerini içeri almakla iyi etmissin.öldü dediklerini de atma sakın. Benden tavsiye unut o saksıları bir köşeye koy yok farzet.zamanı gelince yeşerebiliyor bazıları:)

Galip Kuzucu
04-01-2016, 19:23
Kayıpların için çokta üzülme Galip.Bu olaylarla tecrübe sahibi oluyorsun.Siklamenlerini içeri almakla iyi etmissin.öldü dediklerini de atma sakın. Benden tavsiye unut o saksıları bir köşeye koy yok farzet.zamanı gelince yeşerebiliyor bazıları:)

İnşallah yeşerirler sayın:zehra evin :) Ama kayıplarım o kadar önemli değil zaten :D Kalan çiçeklerimi kurutmamam lazım artık :D

Galip Kuzucu
06-01-2016, 11:12
Abilerim ablalarım çoğaltmaya çalıştığım yapraklar neden böyle oluyor olabilir ??

Galip Kuzucu
06-01-2016, 11:16
Beyaz açan açelyam biraz üzgun solmuş durumda :(

Galip Kuzucu
06-01-2016, 11:21
Buz çiçeğim ve telgraf çiçeklerim güzel görüntülerine devam ediyor :)

Galip Kuzucu
06-01-2016, 11:24
En küçük sukulentim bu hızda giderse diğerlerini hemen geçecek gibi :D

Galip Kuzucu
06-01-2016, 11:35
Zambağımın filizi büyümeye devam ediyor çok ilginç bir durum :D

akçabardak
06-01-2016, 11:41
Yazııık, beyaz açelya biraz üşümüş sanırım, inşallah en kısa zamanda toparlar kendisini. Diğerleri sağlıklı görünüyor, minikler de çok şirinler.

akçabardak
06-01-2016, 11:45
Abilerim ablalarım çoğaltmaya çalıştığım yapraklar neden böyle oluyor olabilir ??

Toprakları çok kuru, hafif fısfısla arada nemlendirmen gerekiyor bence.

akçabardak
06-01-2016, 11:51
Zambağımın filizi büyümeye devam ediyor çok ilginç bir durum :D

O zambak şu sıralarda uykuda olması gerekiyordu, filizlenmesi gerçekten de çok ilginç, daha çok erken aslında, sanırım mevsimleri şaşırmış :D

Galip Kuzucu
06-01-2016, 13:01
Yazııık, beyaz açelya biraz üşümüş sanırım, inşallah en kısa zamanda toparlar kendisini. Diğerleri sağlıklı görünüyor, minikler de çok şirinler.

İnşallah düzelir oda aldığımdan beri hep öyle :(

Galip Kuzucu
06-01-2016, 13:03
Toprakları çok kuru, hafif fısfısla arada nemlendirmen gerekiyor bence.

Cocopeat kullanmış olmamda etkilemiş olabilirmi sizce sayın:akçabardak ??

Galip Kuzucu
06-01-2016, 13:04
O zambak şu sıralarda uykuda olması gerekiyordu, filizlenmesi gerçekten de çok ilginç, daha çok erken aslında, sanırım mevsimleri şaşırmış :D

Mevsimi baya şaşırmış hemde hemen kurudu filizlenmeye başladı hiç ara vermiyor :D

akçabardak
06-01-2016, 14:22
Cocopeat kullanmış olmamda etkilemiş olabilirmi sizce sayın:akçabardak ??

Bilemedim ki, Cocopeat ben hiç kullanmadığım için yanlış bilgi de vermek istemem Sn. Galip Kuzucu. Tam anlamıyla yaprakların nesini soruyorsunuz onu anlayamadım ben, yapraklarda yumuşama mı var nedir? buradan gayet normal olduklarını görüyorum sanki.

sinbas
06-01-2016, 16:06
Bütün çiçekleri içeri aldım. Hepsini çiçek odama yerlestirmek kaldı. İnşallah daha fazla kayıp vermem :(

Sevgili Galip Kardeşim;

Bütün çiçeklerini içeri aldın çok güzel, peki bunların istediği nem ve oksijeni (havayı) yeteri kadar sağlayabilecek misin? sağlayamaz isen bir çok çiçeğini yitirme tehlikesi söz konusu, daha da önemlisi onların istediği ortamda uzun süre ne insan barınabilir ne de o televizyonun çalışabilir.

Kolay gelsin.

Galip Kuzucu
06-01-2016, 18:06
Sevgili Galip Kardeşim;

Bütün çiçeklerini içeri aldın çok güzel, peki bunların istediği nem ve oksijeni (havayı) yeteri kadar sağlayabilecek misin? sağlayamaz isen bir çok çiçeğini yitirme tehlikesi söz konusu, daha da önemlisi onların istediği ortamda uzun süre ne insan barınabilir ne de o televizyonun çalışabilir.

Kolay gelsin.

Bende herşeyin farkındayım sayın:sinbas. Üç gün sürekli gündüz çalıştım ondan geçiçi olarak oraya almıştım. Bu gün gececiyim gündüz hepsini çicek odası diye tabir ettiğim odama aldım şuanlık durumları çok iyi ilerleyen saatlerde fotoğraflarını paylaşacağım...

Galip Kuzucu
06-01-2016, 18:09
Bilemedim ki, Cocopeat ben hiç kullanmadığım için yanlış bilgi de vermek istemem Sn. Galip Kuzucu. Tam anlamıyla yaprakların nesini soruyorsunuz onu anlayamadım ben, yapraklarda yumuşama mı var nedir? buradan gayet normal olduklarını görüyorum sanki.

Aynen yapraklarda yumuşama oluyor sayın:akçabardak. Sonra bir yaprağı alıp sıkıyorum vıcık vıcık oluyor yaprak su cıkıyor.

İsmail Kuzucu
06-01-2016, 18:22
Bitki soğukları görünce uyku moduna geçmesin? Donma ihtimalleri de olabilir mi?

akçabardak
06-01-2016, 22:13
Aynen yapraklarda yumuşama oluyor sayın:akçabardak. Sonra bir yaprağı alıp sıkıyorum vıcık vıcık oluyor yaprak su cıkıyor.

Bende o bitkiden yok ama sukulentler genelde kış mevsiminde dinlenmeye geçerler fakat yumuşamasına bir anlam veremedim. Soğuktan etkilenmiş desem, sedumlar soğuğa dayanıklıdırlar, ve ya çoğaltmak için uygun bir zaman değildir diye düşünmekten başka aklıma bir şey gelmiyor.

Deneye deye öğreneceğiz, sulu ve etli yapraklarda bu gibi durumlar olabiliyor demek ki, ben de graptopetalumda denemiştim, 5-6 yapraktan 3-4 tanesinde yumuşamalar olmuştu, bir iki tanesi yavru vermişti.

Galip Kuzucu
06-01-2016, 22:40
Bende o bitkiden yok ama sukulentler genelde kış mevsiminde dinlenmeye geçerler fakat yumuşamasına bir anlam veremedim. Soğuktan etkilenmiş desem, sedumlar soğuğa dayanıklıdırlar, ve ya çoğaltmak için uygun bir zaman değildir diye düşünmekten başka aklıma bir şey gelmiyor.

Deneye deye öğreneceğiz, sulu ve etli yapraklarda bu gibi durumlar olabiliyor demek ki, ben de graptopetalumda denemiştim, 5-6 yapraktan 3-4 tanesinde yumuşamalar olmuştu, bir iki tanesi yavru vermişti.

Aynen deneye deneye öğreneceğiz bu sefer toprağı ve ısıyı değiştirip deneyeceğim bakalım sonuçları ne olacak sayın:akçabardak :)

Galip Kuzucu
06-01-2016, 23:04
Benim "Çiçek Odam" diye tabir ettiğim odamdan görüntüler biraz daha düzenlenmeye ihtiyaçları var ama :D

Galip Kuzucu
06-01-2016, 23:05
"Çiçek Odası"dan görüntülere devam...

Galip Kuzucu
06-01-2016, 23:10
"Çiçek Odası"dan görüntülere devam....

sevgihoca
06-01-2016, 23:12
Ne kadar güzeller Sevgili Galip.Çiçek odan rengarenk.Çiçek pazarı gibi olmuş.Bizim çiçekçiden daha çok ve güzel çiçeklerin.Maşallah,çabucak büyüsünler.

Galip Kuzucu
06-01-2016, 23:13
Sardunya çeliklerim vardı bir sürü en azından iki tanesi tutmuş :D

A_NOMAD
06-01-2016, 23:16
Çiçek odan pek güzel de yeterince ışık/güneş alabiliyorlar mı o şekilde?

YeniGine
06-01-2016, 23:30
:) Valla insanın bu odadan çıkası gelmez sevgili Galip, maşallah, emeklerine sağlık...

Işık-güneş alıyor mu ben de merak ettim.

Galip Kuzucu
06-01-2016, 23:31
Çiçek odan pek güzel de yeterince ışık/güneş alabiliyorlar mı o şekilde?

Şu anlık ışık ve güneş almaları çok harika sayın:A_NOMAD :D Pencerenin perdeleri hep açık ve odayı bol bolda havalandırıyorum :D Zaten soğuklar geçene kadar böyle sonra ortak balkona çıkacak çoğu :D

Galip Kuzucu
06-01-2016, 23:33
Ne kadar güzeller Sevgili Galip.Çiçek odan rengarenk.Çiçek pazarı gibi olmuş.Bizim çiçekçiden daha çok ve güzel çiçeklerin.Maşallah,çabucak büyüsünler.

Çiçek pazarı değimi de harika olmuş sevgi Hoca'm :) İnşallah hepimizin çiçekleri hemen büyür ve güzel açar :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 00:36
"Sedum Palmeri"m çiçek açmaya başlıyor sonunda sarı sarı ne güzel :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 00:40
kalanşolarım filizlenmeye devam ediyor. İki kocaman ve onların kendi çoğalttığım yavruları mevcut. İnşallah eski hallerini alırlar ve güzel güzel çiçeklerini açarlar :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 00:46
"Sedum Rupestre 'Angelina'" soğuklara dayanamadı. Daha bugün fark ettim. Hemen yeni çoğalttıklarımın yanına koştum bereket onlara bir şey olmamış :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 01:08
Bunlarda benim soğanlılarım. Toplam sayıları 100'e yakın :)

Galip Kuzucu
07-01-2016, 01:11
Bunlarda benim süsenlerim. Normalde ekim zamanları mart, nisan, mayıs yani ilkbahar olmasına rağmen benim soğanlarım ocak ayında filizlenmeye başlamış. Sizce şimdiden eksem bir şey olur mu ??

Galip Kuzucu
07-01-2016, 01:14
Graptopetalum Paraguayense . Yapraklarından yetiştirdiğim sukulentlerim büyümeye devam ediyor...

Galip Kuzucu
07-01-2016, 01:15
Elimde olan kaktüslerim :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 01:26
Kalanchoe Daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) ve Echeveria Purpusorum ile yavruları :D

hira
07-01-2016, 01:47
Bunlarda benim süsenlerim. Normalde ekim zamanları mart, nisan, mayıs yani ilkbahar olmasına rağmen benim soğanlarım ocak ayında filizlenmeye başlamış. Sizce şimdiden eksem bir şey olur mu ??

Filizlendilerse ekmekten başka çareniz yok bence. Çiçek odanız bi harika.. Renk cümbüşü.. Sayfanız hayırlı olsun, kolay gelsin.

sonkez
07-01-2016, 13:31
Masallah cicek odasi cicek pazarina donmus..Bol cicekleri olsun.

Mücevher Çalısı
07-01-2016, 14:36
Kalanchoe daigremontiana (Aşkın Gözyaşları) ...

Tanıdım tanıdım bu Gözyaşı Çiçeği Sayın Engin Koç'un Gözyaşı Çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/1430235-post392.htm)nin çeşidinden:)

Sevgili hira'nın dediği gibi filizlenmiş soğanları dikmek daha doğru olur. Onları sıcak ortamda bekletmiş olmalısın, erkenden filizlendiklerine göre. Belki de bu zamanda filizlenebiliyorlardır normalde biz bilmiyoruz:D Süsen'im yok benim:D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 20:43
Filizlendilerse ekmekten başka çareniz yok bence. Çiçek odanız bi harika.. Renk cümbüşü.. Sayfanız hayırlı olsun, kolay gelsin.

Teşekkürler sayın:hira. Boş zamanımda hemen ekeceğim bakalım halleri ne olacak...

Galip Kuzucu
07-01-2016, 20:44
Masallah cicek odasi cicek pazarina donmus..Bol cicekleri olsun.

Çiçekleri çok sevince biran ne zaman böyle olduğunu anlayamadım sayın:sonkez :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 20:46
Tanıdım tanıdım bu Gözyaşı Çiçeği Sayın Engin Koç'un Gözyaşı Çiçeği (http://www.agaclar.net/forum/1430235-post392.htm)nin çeşidinden:)

Sevgili hira'nın dediği gibi filizlenmiş soğanları dikmek daha doğru olur. Onları sıcak ortamda bekletmiş olmalısın, erkenden filizlendiklerine göre. Belki de bu zamanda filizlenebiliyorlardır normalde biz bilmiyoruz:D Süsen'im yok benim:D

Aslında beklediği ortam o kadar sıcak değildi sayın:mücevher çalısı. Onların orada oldukları hiç aklımda değildi. Kıyıda unutmuşum onları geçende denk geldiler. Bir baktım hemen filizlenmiş hepsi :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:02
Sukulentlerimden görüntüler :D
Benşmde bir lithopsum var :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:04
Sukulentlerin güzel görüntülerine devam...

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:05
Sukulentler en sevdiğim çiçekler :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:07
sukulentler çeşit çeşit :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:09
Sukulentler benim hayatım gibi oldular :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:11
Sukulentler rengarenk çok güzeller :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:12
Sukulent çeşitleride çokmuş yahu al al bitmiyorlar :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:15
Minik minik saksılardalar şimdilik zamanım olunca hepsi aranjman olacaklar :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:17
Sukulentlerimin keyifleri yerinde :D

Galip Kuzucu
07-01-2016, 21:19
Bunlarda son sukulentlerim...

sevgihoca
07-01-2016, 21:33
Maşallah Galip sukulentleri çoğaltmışsın.İyi bir koleksiyoncu olma yolunda ilerliyorsun.Ayrıca bir sukulent sayfası açabilirsin.Hele teraslı bir eve taşınırsan her şey daha da harika olur.Sevgiler.

akçabardak
07-01-2016, 21:36
Hepsine de maşallah, allah nazarlardan saklasın. Hangi ara edindin bu sukulentleri aklım almıyor:) senin 3 ayda edindiğin çeşitlerden, benim 3 senede edindiklerimde yok. Hepside biribirinden güzeller, ellerine sağlık.

duy-gu
07-01-2016, 22:34
Sukulent gördükçe mutlu oluyorum benim olsa da olmasa da :)
Hepsi çok güzel güle güle büyüt ve çoğalt :)

Mücevher Çalısı
08-01-2016, 13:05
"Sedum Rupestre 'Angelina'" soğuklara dayanamadı. Daha bugün fark ettim. Hemen yeni çoğalttıklarımın yanına koştum bereket onlara bir şey olmamış :D

Sevgili Galip "Sedum Rupestre 'Angelina'"nın bu durumu seni aldatmasın. O bir Sedum yani soğukların adamı:D -23 (http://davesgarden.com/guides/pf/go/72822/#b)'e kadar dayanırmış.

Bak ben Antalya'da bile hiiiiiç içeri almıyorum:D:D:D Şaka bir yana, ne oluyor bende bile bozuluyor. Sayfamda da anlattım tekrar olacak ama gelecek bahara dip sürgünleri aşağıdaki şekilde coşuyor:)

591757
Daha bahar gelmedi ama bendeki neredeyse tüm Sedum türleri bu şekilde bahara hazırlık yapıyor...

sinbas
08-01-2016, 13:49
Sevgili Galip "Sedum Rupestre 'Angelina'"nın bu durumu seni aldatmasın. O bir Sedum yani soğukların adamı:D -23 (http://davesgarden.com/guides/pf/go/72822/#b)'e kadar dayanırmış.

Bak ben Antalya'da bile hiiiiiç içeri almıyorum:D:D:D Şaka bir yana, ne oluyor bende bile bozuluyor. Sayfamda da anlattım tekrar olacak ama gelecek bahara dip sürgünleri aşağıdaki şekilde coşuyor:)

591757
Daha bahar gelmedi ama bendeki neredeyse tüm Sedum türleri bu şekilde bahara hazırlık yapıyor...

Anlatın anlatın bir gün Antalya'ya geldiğimde sizin o (-) 23 ° (-) 35 ° ye dayanan "Sedum Rupestre 'Angelina' ve türevlerinden bakın nasıl talan edeceğim... :D

eneskrky
08-01-2016, 16:48
Yine doldurmuşsun ortalığı galip abi :D :D hayırlı olsun güle güle büyüt
Yer kaldımı merak ettim ? :D :D

Galip Kuzucu
08-01-2016, 21:19
Maşallah Galip sukulentleri çoğaltmışsın.İyi bir koleksiyoncu olma yolunda ilerliyorsun.Ayrıca bir sukulent sayfası açabilirsin.Hele teraslı bir eve taşınırsan her şey daha da harika olur.Sevgiler.

Elimden geldiğince çoğaltmaya çalışıyorum sevgi hoca'm. Yakında sukulent sayfasıda açacağım hocam bu hafta hastaneye fazla gitmeyeceğim 3-4 güne onuda açarım. Teraslı ev aklımda hocam zaten :D

Galip Kuzucu
08-01-2016, 21:20
Hepsine de maşallah, allah nazarlardan saklasın. Hangi ara edindin bu sukulentleri aklım almıyor:) senin 3 ayda edindiğin çeşitlerden, benim 3 senede edindiklerimde yok. Hepside biribirinden güzeller, ellerine sağlık.

Bende anlayamadım sayın:akçabardak :D Bir baktım hemen bu kadar çoğalmışlar. Çok meraklı olunca. Daha alacağım ama korkuyorum bakamayacağım diye :(

Galip Kuzucu
08-01-2016, 21:22
Sukulent gördükçe mutlu oluyorum benim olsa da olmasa da :)
Hepsi çok güzel güle güle büyüt ve çoğalt :)

Teşekkürler sayın:duy-gu. Aynı benim gibisiniz bende gördükçe mutlu oluyorum daha çok sukulent alasım geliyor :D

Galip Kuzucu
08-01-2016, 21:24

591757

Beni çok mutlu ettiniz şimdi sayın:mücevher çalısı :D Çok üzülmüştüm o çiçeğime :(

Galip Kuzucu
08-01-2016, 21:27
Anlatın anlatın bir gün Antalya'ya geldiğimde sizin o (-) 23 ° (-) 35 ° ye dayanan "Sedum Rupestre 'Angelina' ve türevlerinden bakın nasıl talan edeceğim... :D

Sayın:sinbas beraber toplanıp sayın:mücevher çalısı'na ziyaretemi gitsek acaba :D

Galip Kuzucu
08-01-2016, 21:29
Yine doldurmuşsun ortalığı galip abi :D :D hayırlı olsun güle güle büyüt
Yer kaldımı merak ettim ? :D :D

Doldurduk doldurmasına yer varda biraz bende ara verdim almaya baya olunca korkuyorum bişey olacak diye :( Yakında komşuların evinede koyacağım :D

Mücevher Çalısı
08-01-2016, 21:40
Sayın:sinbas beraber toplanıp sayın:mücevher çalısı'na ziyaretemi gitsek acaba :D

Bak kardeşim adım geçti diye yazıyorum yoksa senin sayfana hiiiç uğramam görmem (içime doğar:D)

Gereken cevabı burada (http://www.agaclar.net/forum/1431897-post1248.htm) verdim ben bikerem:D

Siz topluca bana geleceğinize topluca Antalya'ya taşının. Antalya'nın dağı-taşı çiçek. Hem kış derdinizden de topluca kurtulursunuz:D

(Sayfanıza birkaç kelam karaladığım için umarım kızmazsınız)

Galip Kuzucu
08-01-2016, 22:23
Bak kardeşim adım geçti diye yazıyorum yoksa senin sayfana hiiiç uğramam görmem (içime doğar:D)

Gereken cevabı burada (http://www.agaclar.net/forum/1431897-post1248.htm) verdim ben bikerem:D

Siz topluca bana geleceğinize topluca Antalya'ya taşının. Antalya'nın dağı-taşı çiçek. Hem kış derdinizden de topluca kurtulursunuz:D

(Sayfanıza birkaç kelam karaladığım için umarım kızmazsınız)

Topluca yanınıza taşınmak daha mantıklı sayın:mücevher çalısı. Keşke öyle birşey olsa bide ortak bahçe falan yapardık :D

Galip Kuzucu
10-01-2016, 22:39
Sedum palmeri çiçek açtı sonunda :D

Mücevher Çalısı
10-01-2016, 22:50
Ben kesinleştirdim artık; bendeki Sedum palmeri Sedum palmeri değil. Herkesin S. palmeri'si çiçeklendi benim 3. yılına girecek yakında, kel kel oturuyor:mad:

Güzel açmış, güle güle izleyin:) Hiiiç kıskanmadım ben, bakmayın laf ettiğime. Sarı çiçek sevmem ben zaten:D

Galip Kuzucu
10-01-2016, 23:38
Belki sizin çiçeğiniz size aniden süpriz yapacak sayın:mücevher çalısı :D

Mücevher Çalısı
10-01-2016, 23:48
Belki sizin çiçeğiniz size aniden süpriz yapacak sayın:mücevher çalısı :D

Onun süprizi çiçeksizliği, 3 yıldır yapıyor bunu zaten:D
"Gölge etmesin başka ihsan istemem", aynı saksımda Sedum rupestre 'angelina' da var:D

Galip Kuzucu
10-01-2016, 23:52
Onun süprizi çiçeksizliği, 3 yıldır yapıyor bunu zaten:D
"Gölge etmesin başka ihsan istemem", aynı saksımda Sedum rupestre 'angelina' da var:D

Ne güzel herkesten farklı bir sedumunuz var size özel :D

Mücevher Çalısı
10-01-2016, 23:56
Ne güzel herkesten farklı bir sedumunuz var size özel :D

Yarın öbür gün kurudu desem;"ne güzel kurumuş, kurtulmuşunuz" diyeceksiniz. Bu kadar kibar olmayınız efendim:D

Galip Kuzucu
11-01-2016, 00:22
Siz sedumum kurudu deseniz ben elimdeki tüm çiçekleri size yollarım sayın:mücevher çalısı :D

Galip Kuzucu
11-01-2016, 14:17
O kadar sevineceksiniz yani:D

(Bu son mesajımı silerim, latife ediyorum kızmayınız lütfen)

Sevinme değil estağfurallah, sizin bir çiçeğiniz gider benimkilerin hepsini size yollarım kaybınız değil kazancınız olur yani :D

Galip Kuzucu
11-01-2016, 16:58
Açelyalarımın keyfi yerinde açmaya devam ediyorlar. Beyaz olanda düzeldi.

sevgihoca
11-01-2016, 18:21
Benim Açelyamın yaprakları matlaştı,seninkin de öyle bir sorun var mı Galip?

engin koç
11-01-2016, 18:22
Ben kesinleştirdim artık; bendeki Sedum palmeri Sedum palmeri değil. Herkesin S. palmeri'si çiçeklendi benim 3. yılına girecek yakında, kel kel oturuyor:mad:

Güzel açmış, güle güle izleyin:) Hiiiç kıskanmadım ben, bakmayın laf ettiğime. Sarı çiçek sevmem ben zaten:D
Benimki de tembel soğuk istiyorlar çiçek için
izmir i sevmiyor..

engin koç
11-01-2016, 18:23
Siz sedumum kurudu deseniz ben elimdeki tüm çiçekleri size yollarım sayın:mücevher çalısı :D
Gönlü zengin, yüreği güzel arkadaşım..

Galip Kuzucu
11-01-2016, 18:28
Benim Açelyamın yaprakları matlaştı,seninkin de öyle bir sorun var mı Galip?

Şuan genel durumları çok iyi sevgihocam :D Canım gibi bakıyorum onlara :D

Galip Kuzucu
11-01-2016, 18:29
Gönlü zengin, yüreği güzel arkadaşım..

İnsan forumda sizin gibi iyi abi ablaları görünce böyle iyi olası geliyor enginhocam :D

sevgihoca
11-01-2016, 18:48
Benim açelya mutfak balkonu sıcak gelince kuzey balkona koydum.Balkon kapalı,fakat güneş almıyor.Çiçekleri güzel ama yaprakları mat.Belki de güneş istiyordur,bilemiyorum.Limontuzu veriyor musun?

engin koç
11-01-2016, 18:55
Benim açelya mutfak balkonu sıcak gelince kuzey balkona koydum.Balkon kapalı,fakat güneş almıyor.Çiçekleri güzel ama yaprakları mat.Belki de güneş istiyordur,bilemiyorum.Limontuzu veriyor musun?
aman Sevgi hocam
limontuzu da ne
sanırım yanlış bilgi almışınız
Sizin ihtiyacınız fosfat..
ona da geç kalmışınız.
Aklınızda olsun
kışın açanlara en geç kasım sonunda destek yapın..
Umarım ukelalık etmedim.
Saygılarımla.

Galip Kuzucu
11-01-2016, 18:57
Limontuzunu ben tamamen unutmuşum hatırlattığınız iyi oldu sevgihocam en kıza zamanda onuda yapayım. Şuan benimde kuzey penceredeler ama güneş alıyorlar.

Galip Kuzucu
11-01-2016, 18:58
aman Sevgi hocam
limontuzu da ne
sanırım yanlış bilgi almışınız
Sizin ihtiyacınız fosfat..
ona da geç kalmışınız.
Aklınızda olsun
kışın açanlara en geç kasım sonunda destek yapın..
Umarım ukelalık etmedim.
Saygılarımla.

Forumdan birisi söylemişti enginhocam yanlış bir bilgimi ??

sevgihoca
11-01-2016, 19:07
Sevgili Tömürcek demişti Galip,Açelyalar,menekşeler,15 günde bir verin demişti.

sevgihoca
11-01-2016, 19:09
Değerli hocam,bilgileriniz için teşekkür ederiz.Bizi rahatlıkla uyarabilirsiniz,memnun oluruz.

İsmail Kuzucu
11-01-2016, 20:03
Limon tuzundaki amaç toprağın asitliğini arttırmakmış. Bazı bitkiler özellikle bu toprakları seviyormuş. Genelde 8 litre suya nohut tanesi kadar, 1 litre suya ise 2-3 tane susam büyüklüğündekonuluyormuş.

Galip Kuzucu
11-01-2016, 20:13
Açelyada dediğin gibi asitli toprağı seviyor abi. Yani sayın:tömürcek'in bilgisi doğru sevgihocam.

sevgihoca
11-01-2016, 20:14
Açelyalar asiti seviyor diye sanırım.

Galip Kuzucu
12-01-2016, 01:01
Enzimi yapalı bugün 7 hafta oldu :D

duy-gu
12-01-2016, 07:36
Enzimi yapalı bugün 7 hafta oldu :D

Hadi hayırlısı :)
Ben de denemek istiyorum ama burada okuduğum enzim patlama hikayeleri sonrasında gözüm korktu :)

Galip Kuzucu
12-01-2016, 13:35
Ben duymadım hiç patlama hikaylerini inşallah birşey olmaz :(

sevgihoca
12-01-2016, 13:37
Ben okumadım Duygu,enzim patlıyor muymuş?

Galipciğim Enzimin içinde yok yok yani.Taze fasulye bile görüyorum.Enzimi suya çok az koyuyorum,suyun rengi hafif değişecek.İyice öğren istersen,senin sukulentlerin fazla.Benim özellikle yeşil yapraklılara iyi geldi.

duy-gu
12-01-2016, 13:56
Enzim başlığını zaman zaman okuyorum ama patlama konuları geçince cesaret edemedim :) Aman siz dikkat edin arkadaşlar :)

Kap içinde kuvvetli basınç oluştuğu için en uygun malzeme plastik pet şişeler oluyor (esneme payı olduğu için), cam kullanılsa daha kolay patlayabilir ki bu pet şişeleri bile patlattığımız oluyor :D

Elbette eğer sürekli kontrol altında tutabileceğinizden eminseniz cam malzeme de kullanabilirsiniz.

Sabah sabah yine bir enzim patlaması yaşadım. Bu seferki önceki gibi temiz bir patlama olmadı. Daha önce sadece gürültüsünü duymuş ve korkmuştuk. Şimdikinde şişeden öyle bir gaz çıkışı oldu ki meraklı sorular ve bakışlar eşliğinde yaptığımı izleyen çocukların saçları, üstleri dahil, yerler, tezgâh kısaca mutfağım berbat oldu:( İşgüzarlık ederek şişeye atığı ve suyu çok koymuş; "aman no'lcek canım, daha önce de yaptım, bir şey olmadı işte, enzimin çok olur"un cezasını da görmüş oldum. Şişeye hava çıkışı için yeterli boşluk koymayınca böyle oluyormuş.

Gülsem mi ağlasam mı bilemedim, bir sürü iş çıktı. Sabah, "bugün işim az, çabucak bitirir biraz kafa dinlerim" diyordum, açgözlülüğüm sayesinde güzelim demlenme saatlerimden de oldum.:rolleyes:

Bana müsade çocukların saçlarından başlayayım temizliğe

Not: Patlamayla birlikte enzimim 1 3 10 oranına indi

sevgihoca
12-01-2016, 14:01
Bizim şişemizin kapağı yok.Streç film ile kapatıp üstünü deldik.Ama Duygucuğum gerçekten asitli bir ortam.

Galip Kuzucu
13-01-2016, 01:42
Ben okumadım Duygu,enzim patlıyor muymuş?

Galipciğim Enzimin içinde yok yok yani.Taze fasulye bile görüyorum.Enzimi suya çok az koyuyorum,suyun rengi hafif değişecek.İyice öğren istersen,senin sukulentlerin fazla.Benim özellikle yeşil yapraklılara iyi geldi.

Taze fasulye yok sevgihocam onlar patates kabuğu. İnşallah benim çiçeklerimdede işe yarar :D

Galip Kuzucu
13-01-2016, 01:44
Enzim başlığını zaman zaman okuyorum ama patlama konuları geçince cesaret edemedim :) Aman siz dikkat edin arkadaşlar :)

Evimin bir kıyısında duruyor arada sırada bakıyorum kapak kapalı olmayıp streç filmle kaplı birde biraz delikleri var bence patlamaz sayın:duy-gu :D

Galip Kuzucu
13-01-2016, 01:45
Bizim şişemizin kapağı yok.Streç film ile kapatıp üstünü deldik.Ama Duygucuğum gerçekten asitli bir ortam.

Asidi çoksa pet şişeyede zarar verebilir ben en iyisi evin dışınamı koysam enzimi :D

Galip Kuzucu
13-01-2016, 02:48
Sarı sarı nergislerim ikişer ikişer filizleniyor :D

Galip Kuzucu
13-01-2016, 06:19
Sümbüllerim kendilerini göstermeye başladı :D Keyifleri çok iyi :D

Galip Kuzucu
16-01-2016, 11:20
Soğanlılara devam...
Çiğdemlerim havuz manzaralı, çam ağaçlarıyla çevrili güzel manzara altında çiçek açmalarını bekliyorlar.

592522

592523

592524

Galip Kuzucu
21-01-2016, 19:45
Sıklamenlerimin teki fazla sulamaktan kuruyor ama diğerlerinin keyfi yerinde :D

593021

593022

593023

593024

593025

sevgihoca
21-01-2016, 20:22
Bu keyfi kaçan sıklamen için bir şey yapılamaz mı acaba?Yerini mi değiştirsen Galip.

Şükufezar
21-01-2016, 20:46
Sn Galip Kuzucu, alakasız sorular sormakta üstüme yok ne yazık ki:p Uzun zamandır takip ediyorum çiçekleriniz çok çok güzel. Bunun yanında bir de renkli mi renkli saksılarınıza hayranım. Bu güzel saksılardan ben de almak istiyorum. Nereden temin ediyorsunuz, boyutları nedir diye sorsam ? :rolleyes:

Galip Kuzucu
21-01-2016, 21:24
Bu keyfi kaçan sıklamen için bir şey yapılamaz mı acaba?Yerini mi değiştirsen Galip.

Yeriyle alakası yokta sevgihocam toprağına baktım çok ıslaktı. Toprağını kurutcam yarın saksısından çıkarıp inşallah birşey olmadan tekrar eskisi gibi olur :)

Galip Kuzucu
21-01-2016, 21:27
Sn Galip Kuzucu, alakasız sorular sormakta üstüme yok ne yazık ki:p Uzun zamandır takip ediyorum çiçekleriniz çok çok güzel. Bunun yanında bir de renkli mi renkli saksılarınıza hayranım. Bu güzel saksılardan ben de almak istiyorum. Nereden temin ediyorsunuz, boyutları nedir diye sorsam ? :rolleyes:

İnternet üzerininden e-tartesten aldım sayın:Melikd :D ölçüler(çap,yükseklik) : 10,5x8,2cm
hacim : 0,46 litre
üretim şekli : termoform

zehra evin
22-01-2016, 00:49
Sararan yaprakları, tomurcukları dibinden kes sulamayı biraz birak ve serin bir yere al bence Galip.

Galip Kuzucu
22-01-2016, 01:55
Sararan yaprakları, tomurcukları dibinden kes sulamayı biraz birak ve serin bir yere al bence Galip.

Dediklerinizi yarın sabah hemen uygulayacağım sayın:zehraevin :D

Galip Kuzucu
23-01-2016, 11:51
Üzüm sümbülleri ve çiğdemlerim :D

593129

593130

593131

593132

593133

sevgihoca
23-01-2016, 18:14
Maşallah Galip,çok güzel olmuşlar.Benimkiler diktiğim gibi duruyor,nasıl olsa büyürler diye sakin sakin oturuyorum.Yağmurla sulanıyor diye ayrıca sulamıyorum,sulasam mı acaba?

Galip Kuzucu
23-01-2016, 19:45
Ben sadece bir kere sulamıştım oda camın dışına koymadandı sevgihocam bir daha hiç sulamadım. Yağmur suyu yeter sevgihocam sulamanıza gerek yok :)

Galip Kuzucu
25-01-2016, 21:03
Açelya aileme yeni açelyalarda eklendi...
593361

593362

593363

593364

Galip Kuzucu
25-01-2016, 22:13
Açelyalarımın devamı :D

593366
593367

Açelyalarım ailecek yanyanalar. Çok yapraklı olan ilk aldığım açelya yeniden tomurcuklandı ve açmaya başladı. Sol taraftaki pembe olan açelyanın saksısı çatlakmış. Sular oradan dökülüyormuş onun için saksısını değiştirdim...

593368
593369

sevgihoca
25-01-2016, 22:24
Maşallah hepsi çok güzel olmuş.İnsanın içini açıyor.Güle güle büyüsünler.

YeniGine
25-01-2016, 23:33
Açelyaların harikalar sevgili Galip, maşallah onlara.
Benim açelyam hâlâ tomurcukta, açmaya da niyeti yok gibi valla. :(

Galip Kuzucu
26-01-2016, 01:01
Maşallah hepsi çok güzel olmuş.İnsanın içini açıyor.Güle güle büyüsünler.

Çok teşekkürler sevgihocam. Açelyaları bende seviyorum bir sürü renkleri mecvut. Farklı renklerde görürsem hemen alıyorum. Birde daldan çoğaltılabiliyormuş. Baharın gelmesiyle deniyeceğim. Bu yüzden merakla baharı bekliyorum. İnşallah kış daha fazla soğuk geçmez ve çiçeklerime birşey olmadan bahara girer ve açelyalarımı daldan çoğaltabilirim :)

Galip Kuzucu
26-01-2016, 01:02
Açelyaların harikalar sevgili Galip, maşallah onlara.
Benim açelyam hâlâ tomurcukta, açmaya da niyeti yok gibi valla. :(

Teşekkürler sayın:yenigine. Bana kalırsa hiç morelinizi bozmayın elbet sizinkide açacaktır rengarenk bir şekilde :)

Galip Kuzucu
26-01-2016, 11:51
Sayın:A_NOMAD ile tartışıpta ismini bir türlü bilemediğimiz çiçeğin adını sonunda buldum.

"Selaginella kraussiana"

Ama benimki biraz kurumaya yüz tuttu gördüğünüz gibi inşallah düzelir :(

593553

593554

flaneuse
26-01-2016, 14:04
Ne kadar da kıvırcığa benziyor (şaka şaka, anladınız siz... :p)

sevgihoca
26-01-2016, 14:22
Galipçiğim.Açelyaları çoğaltırsan artık evini düşünemiyorum.Çoğaltırken fotoğraflarsan sevinirim.Yol gösterici olur.Benim açelya idare eder. Üzerindeki çiçekler keyifsiz,tomurcukları da var.Belki eski çiçeklerin geçme zamanıdır.Bahara belki ben de ayırırım,tabii bozulmazlarsa.Ama ben sıklameni daha rahat büyüttüğüm için olsa gerek,daha çok sevdim.

cengizildas
26-01-2016, 16:30
Adan Zye Bitkiler (http://azbitki.com/) Sevgili Galip bu sitede her türlü bitkinin bakımı ve çoğaltılması hakkında çok ayrıntılı bilgiler var. Açelyaların (ve diğerleri) için gerekli olabilir sanırım.

Galip Kuzucu
26-01-2016, 19:23
Ne kadar da kıvırcığa benziyor (şaka şaka, anladınız siz... :p)

Anlamaz olurmuyum :D Şaka maka güzel bir benzetme sayın:flaneuse :D

flaneuse
26-01-2016, 19:26
Bizim büyükşehir belediyesine bir sorayım bakalım parklara bahçelere ekiyorlar mı bundan :D

Galip Kuzucu
26-01-2016, 19:33
Galipçiğim.Açelyaları çoğaltırsan artık evini düşünemiyorum.Çoğaltırken fotoğraflarsan sevinirim.Yol gösterici olur.Benim açelya idare eder. Üzerindeki çiçekler keyifsiz,tomurcukları da var.Belki eski çiçeklerin geçme zamanıdır.Bahara belki ben de ayırırım,tabii bozulmazlarsa.Ama ben sıklameni daha rahat büyüttüğüm için olsa gerek,daha çok sevdim.

Tabi ki fotoğraflarım sevgihocam. İnşallah sizinde benimde açelyalarıma birşeyler olmaz. Hem ben iki ay önce A-101'dende açelya tohumu aldım marttada onları dikeceğim inşallah onlarda tutar :D

Galip Kuzucu
26-01-2016, 19:41
Bizim büyükşehir belediyesine bir sorayım bakalım parklara bahçelere ekiyorlar mı bundan :D

Ekiyorlarsa sizin eve bıraksınlar geçerken. ( Hatta biraz fazla bıraksınlar salata yaparsınız sayın:flaneuse :D )

Galip Kuzucu
26-01-2016, 20:04
Adan Zye Bitkiler (http://azbitki.com/) Sevgili Galip bu sitede her türlü bitkinin bakımı ve çoğaltılması hakkında çok ayrıntılı bilgiler var. Açelyaların (ve diğerleri) için gerekli olabilir sanırım.

Teşekkürler sayın:cengizildas. Birkaç çiçek yeti*tirme kitabım ve birazda megep'in çiçeklerle ilgili nodülleri var elimde. Onlara ek olarak burası da güzel bir kaynak olacaktır. :D

cengizildas
27-01-2016, 21:22
suculentas (http://indulgy.com/post/ysfgZbeRx1/suculentas)

Sevgili Galip, bu sitede (Pinterest), çiçekler, bahçe, sukkulent v.s. bir çok konuda öngörüler var. Her resim yeni bir sayfa açıyor. Üye olursanız, sizin beğendiğiniz konulara göre ufuk açıcı resimler gönderiyor. Bir bakmanızda yarar var. Sağlıcakla kal.

Galip Kuzucu
28-01-2016, 04:22
suculentas (http://indulgy.com/post/ysfgZbeRx1/suculentas)

Sevgili Galip, bu sitede (Pinterest), çiçekler, bahçe, sukkulent v.s. bir çok konuda öngörüler var. Her resim yeni bir sayfa açıyor. Üye olursanız, sizin beğendiğiniz konulara göre ufuk açıcı resimler gönderiyor. Bir bakmanızda yarar var. Sağlıcakla kal.

Bilginiz için teşekkürler sayın:cengizildas. En yakın zamanda üye olup faydalanmaya çalışacağım böyle farklı sayfalarada göz gezdirmek insana çok işe yarıyor birsürü yeni bilgiler ediniyor. Bunun için daha bir kaç sayfa bulmak lazım. Birde tabi bunlara göz gezdirmek için zaman lazım buda bende fazla yok gibi :(

Galip Kuzucu
28-01-2016, 04:26
Hibiscusumun büyük yaprakları kurumaya başladı. Niye kuruyor acaba :(

593737

593738

593739

593740

Galip Kuzucu
31-01-2016, 06:27
Açelyalarım rengarenk açmaya devam ediyorlar. Hepsi birbirinden güzel. Hele ki içi beyaz olupta yanları pembe olan açelya çok hoşuma gidiyor :D

594054

594055

594056

594057

Galip Kuzucu
31-01-2016, 06:34
İlk aldığım açelyam ikinciye tomurcuklanıp yavaş yavaş açmaya başladı. Açmasına açıyor ama tomurcukların birazı sadece pembe iken gerie kalanlarıda pembe beyaz açmak üzere :D

594058

594059

594060

594061

Galip Kuzucu
02-02-2016, 06:59
Telgraf çiçeğimin dalları koptu. Küçüçük kaldı. Kopan iki dalıda köklensinler diye toprağa koydum :(

594255

594256

Mücevher Çalısı
02-02-2016, 10:12
Telgraf çiçeğimin dalları koptu. Küçüçük kaldı. Kopan iki dalıda köklensinler diye toprağa koydum :(

Bahara az kaldı kopan dalların yerine taze sürgünler çıkar ve saksın daha gür görünüm kazanır. Kopan dallarla da yeni Telgrafların olur:p

Bir taşla iki kuş vurmuşsun (kuşlar için üzülmüyoruz değil mi?!! ne kadar acımasızız:mad:).

sevgihoca
02-02-2016, 16:10
Galipçiğim,benim telgraf çiçeği kapalı balkonda olmasına rağmen bazı yapraklarında hafif sararmalar var.Yerin varsa sıcak odaya al.Kurursa bende var,zaten beyaz yeşil çizgili telgrafımdan sana göndermeyi düşünüyordum.İstanbul toplantısına da getirebilirim.

Galip Kuzucu
04-02-2016, 10:01
Bahara az kaldı kopan dalların yerine taze sürgünler çıkar ve saksın daha gür görünüm kazanır. Kopan dallarla da yeni Telgrafların olur:p

Bir taşla iki kuş vurmuşsun (kuşlar için üzülmüyoruz değil mi?!! ne kadar acımasızız:mad:).

Kuşlar için üzüldüğüm yok sayın:mücevher çalısı. Çok güzel motive ettiniz :D

Galip Kuzucu
04-02-2016, 10:03
Galipçiğim,benim telgraf çiçeği kapalı balkonda olmasına rağmen bazı yapraklarında hafif sararmalar var.Yerin varsa sıcak odaya al.Kurursa bende var,zaten beyaz yeşil çizgili telgrafımdan sana göndermeyi düşünüyordum.İstanbul toplantısına da getirebilirim.

Önerinizi hemen dikkate alıyorum sevgihocam. Hemen en sıcak yere koydum. Toplantıya getirmeniz daha iyi olur. İnşallah benimde işim olmazda toplantıya gelebilirim :)

Galip Kuzucu
04-02-2016, 10:05
Sümbüllerimde pembe pembe kendilerini göstermeye başladılar...

594494

594495

594496

Galip Kuzucu
04-02-2016, 12:08
Bugünün bana süprizi perdeyi bir açtım baktım yeşil yeşil yaprakların arasında turuncu turuncu çiçekler gördüm :D

594513

594514

594515

594516

Mücevher Çalısı
04-02-2016, 12:29
Bugünün bana süprizi perdeyi bir açtım baktım yeşil yeşil yaprakların arasında turuncu turuncu çiçekler gördüm :D

594513

594514

594515

594516

Sümbüller, Çiğdemler ooooğo başlamış güzellik şöleni:p

Çiğdemler arasında benim de ilk çiçek açanı Sarı Çiğdem olmuştu geçen sene;)

Bu sene benimkilerin açacaklarını sanmıyorum çok cılız çıktılar. Soğanlılar bana göre değil sanırım çoğu ilk seneden sonra mefta oluyor:D Şövalye Yıldızı ve Frezya haricinde tabii. Onlar da ezelden beri tanışık olduğumuzdan bırakıp gitmenin ayıp olduğunu düşünüyorlardır:D

Galip Kuzucu
04-02-2016, 14:38
Sümbüller, Çiğdemler ooooğo başlamış güzellik şöleni:p

Çiğdemler arasında benim de ilk çiçek açanı Sarı Çiğdem olmuştu geçen sene;)

Bu sene benimkilerin açacaklarını sanmıyorum çok cılız çıktılar. Soğanlılar bana göre değil sanırım çoğu ilk seneden sonra mefta oluyor:D Şövalye Yıldızı ve Frezya haricinde tabii. Onlar da ezelden beri tanışık olduğumuzdan bırakıp gitmenin ayıp olduğunu düşünüyorlardır:D

Benimde ilk başlayanlar sümbül ve çiğdemler oldu. Bu senede ikinci yılları. Bu sene ge'en seneye göre daha iyi açıyorlar daha güzeller :D
Bende aksine frezya ve şövalye yıldızı hiç yetiştirmedim :D

İsmail Kuzucu
05-02-2016, 17:38
Çiğdemlerden 1 saksı istiyorum. :D Keyifleri süper demiştim harika olacaklar..

Galip Kuzucu
05-02-2016, 21:43
Yollarım çok istiyorsan annemlerle abi :D Geçen seneden daha iyi oldular :D

dongyul
05-02-2016, 22:48
ooo çok güzel görünüyorlar tebrik ederim. Siz ailecek yeteneklisiniz^^

YeniGine
06-02-2016, 00:04
:) Çiğdemler harika sevgili Galip Kuzucu, maşallah...
Benim geçen senelerden diktiğim çiğdemlerden henüz pek bir ses yok. :( E bu sene çok almak istememe rağmen alamadım da... Artık senin çiğdemlerinle mutlu olacağım demek ki.

İsmail Kuzucu
06-02-2016, 20:53
O çiğdemler bu sene değişmediyse geçen sene sarıydı. :) Heyecandan turuncu oldu sanırım. Mesaj attım ama yarın sabah işe gidecek yatmış sanırım.

İsmail Kuzucu
06-02-2016, 20:57
Arkadaki turuncu gibi sanki. Sn Mücevher Çalısı haklı sanırım ışık oranı etkiliyor gibi. :)
http://www.agaclar.net/forum/attachments/uyelerin-bahceleri/538233d1424709609-cam00928.jpg

Galip Kuzucu
06-02-2016, 22:46
Kusura bakmayın işlerden ve annemle kardeşimin yanıma gelmesinden dolayı zaman bulamadim foruma girmeye :(
Renk konusuna gelince sevgihocamın dediği bordo meselesi gibi bende bordoya kırmızı derdim :D
Renkleri ilk başta ben fotoğrsflsrını çeker iken daha turuncu gibiydiler ama flaşın patlaması sonuçu biraz daha sarı gözükmüşler ve şuanda renkleri daha çok sarıya döndü.

Galip Kuzucu
07-02-2016, 18:00
Bir tanecikte olsa benimde bir sardunyam oldu ve yeni yapraklarını çıkarmaya başladı :)

594903

594904

594905

aleydi
08-02-2016, 08:23
Gözün aydın sevgili galip çiçeklerin açmaya başlamış. Kimin soğanlıları güzel olacak demiştik:D. Seninkiler bahara kalmaz açıp solar. Benimkiler geç açsın, güzel havalarda açsın:D

Galip Kuzucu
08-02-2016, 09:45
Gözün aydın sevgili galip çiçeklerin açmaya başlamış. Kimin soğanlıları güzel olacak demiştik:D. Seninkiler bahara kalmaz açıp solar. Benimkiler geç açsın, güzel havalarda açsın:D

Teşekkürler sayın:aleydi :) Şimdilik açanlar çiğdemler ve sümbüller açtı. Ama sümbüllerden birkaç hafta arayla falan yeniden ektim yani güzel havalarda yarışta bende varım :D Mesela benim nergisler daha üç cm sadece :(

sevgihoca
08-02-2016, 14:54
Galip,laleler daha mı geç çıkıyor? Benim sümbül ve muskarinler yeni yeni çıkıyor ,laleler öyle duruyor.

aleydi
08-02-2016, 14:58
Teşekkürler sayın:aleydi :) Şimdilik açanlar çiğdemler ve sümbüller açtı. Ama sümbüllerden birkaç hafta arayla falan yeniden ektim yani güzel havalarda yarışta bende varım :D Mesela benim nergisler daha üç cm sadece :(

Çat diye çatlamak üzereyim:).Bir yanda çatlıyorum tabi bu güzel görüntülerle. Yayınlayıp durmasana olan var olmayan var. Canımız çiçek çekiyor:D.

Galip Kuzucu
08-02-2016, 21:46
Galip,laleler daha mı geç çıkıyor? Benim sümbül ve muskarinler yeni yeni çıkıyor ,laleler öyle duruyor.

Aynen sevgihocam. İlk olarak çiğdem, muskari ve sümbüller çıkıyor sonrada laleler çıkıyor :)

Galip Kuzucu
08-02-2016, 21:48
Çat diye çatlamak üzereyim:).Bir yanda çatlıyorum tabi bu güzel görüntülerle. Yayınlayıp durmasana olan var olmayan var. Canımız çiçek çekiyor:D.

Ama çatlamanıza gerek yok sayın:aleydi benim çiçeklerim sizin çiçekleriniz :D

Galip Kuzucu
09-02-2016, 12:26
Sümbüllerim açmaya devam ediyor...

595026

595027

595028

Galip Kuzucu
09-02-2016, 12:30
Çiğdemlerimin açmış halleri çok harikalar :D

595029

595030

595031

595032

595033

Galip Kuzucu
09-02-2016, 12:39
Çok harika tablo gibi resimler oldu çiğdemler :D

595037

595038

595039

595040

595041

Mücevher Çalısı
09-02-2016, 12:43
Harika gerçekten de Sevgili Galip:rolleyes::cool:

Allah'tan kokusu yok bunların, görmemiz yetiyor:D

Galip Kuzucu
09-02-2016, 12:45
Hibiscusum havaların biraz iyileşmesi ve güneşin açması ile yeni yapraklarını açmaya başladı :)

595042

Galip Kuzucu
09-02-2016, 12:47
Harika gerçekten de Sevgili Galip:rolleyes::cool:

Allah'tan kokusu yok bunların, görmemiz yetiyor:D

Çok teşekkürler sayın:mücevher çalısı :)
Dediğiniz gibi kokmuyorlar ama görüntüleri çok harika. İnşallah diğer soğanlılarımda böyle güzel açmaya devam eder :D

cengizildas
09-02-2016, 19:28
''Çiğdem der ki ben alayım'' derken gerçekten ala bir çiçek olduğu ile iftihar ediyor. Sevgili Galip sen de çiğdemlerinle iftihar edebilirsin. Ellerine sağlık canım kardeşim.

Galip Kuzucu
10-02-2016, 23:01
''Çiğdem der ki ben alayım'' derken gerçekten ala bir çiçek olduğu ile iftihar ediyor. Sevgili Galip sen de çiğdemlerinle iftihar edebilirsin. Ellerine sağlık canım kardeşim.

Çok teşekkürler sayın:cengizildas. Güzel yorumlarınıza çok sevindim. Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum :)

Galip Kuzucu
11-02-2016, 09:07
İlk salon çiçağimide aldım :D

595253

595254

595255

Sûz-i Dilârâ
11-02-2016, 09:21
Sıklamenlerimin teki fazla sulamaktan kuruyor ama diğerlerinin keyfi yerinde :D

593021

593022

593023

593024

593025

Siklamen fazla sulanmaktan kurumaz, aksine suyu çok sever. Yerini sevmemiştir, hava akımı olan (en iyisi açık hava), gölge ya da gölgeli güneş ister (ağaç altı gibi). Uyanık çiçekli olduğu dönemde besin verilmez.

Galip Kuzucu
11-02-2016, 13:40
Siklamen fazla sulanmaktan kurumaz, aksine suyu çok sever. Yerini sevmemiştir, hava akımı olan (en iyisi açık hava), gölge ya da gölgeli güneş ister (ağaç altı gibi). Uyanık çiçekli olduğu dönemde besin verilmez.

Bilginiz için çok teşekkürler sayın:Sûz-i Dilârâ. Hemen sıklamenlerimi daha havadar bir yere çıkartacağım. İnşallah kısa zamanda düzelirler :(

Galip Kuzucu
12-02-2016, 11:23
Sayın:Sûz-i Dilârâ'nın bilgileri üzerine sıklamenlerimi daha havadır ve çam ağaçlarının yarı gölge yaptığı yere çıkarttım :)

595381

595382

Galip Kuzucu
12-02-2016, 11:26
Açelyalarım camda açmaya devam ediyor. Komşular ben görmeden alıp evlerine götüreceklermiş :D

595383

blume13
12-02-2016, 11:40
siz gönenlisiniz sanırım bende oralıyım. bilirmisiniz bizim oralarda eskiler komşunun bahçesinden çaktırmadan çiçek kırarmış. o çiçek daha iyi tutarmış. ben de az mı gül çeliği kırdım lisenin oralardan. :D

Galip Kuzucu
12-02-2016, 11:46
Evet gönenliyim ama işim icabı eylül ayından beri istanbuldayım. Çiçek kırma konusuna gelince benim komşularımda öyle diyor onun için kalanşolarımı ve telgraf çiçeklerimi kırmasınlar diye dışarı koymuyorum :D

blume13
12-02-2016, 11:48
kırsınlar yaa çiçek sever komşular iyidir.

Galip Kuzucu
12-02-2016, 12:21
Kırsınlarda fazla kırmasınlar her komşu kırınca bana kalmıyor :D

sevgihoca
12-02-2016, 16:26
Çiçeklerine de kıyamazmış.:p

Galip Kuzucu
13-02-2016, 01:58
Çiçeklerine de kıyamazmış.:p

Napayım sevgihocam. Hele ki geçen dallarını kırdığım telgraf çiçeğime çok üzüldüm ne güzelde büyümüştü :(

sevgihoca
13-02-2016, 10:29
Telgraf çiçeğin içeriye almıştın,durumu nasıl?

Galip Kuzucu
13-02-2016, 11:01
Telgraf çiçeğin içeriye almıştın,durumu nasıl?

Aldım almasınada sevgihocam, dalları kırılınca çok küçük kaldı :(

595527

Galip Kuzucu
13-02-2016, 11:09
Filizlenen süzenlerimi geçte olsa ekmeyi başardım. Normalde ilkbahar aylarında ekilmesi gerekirken saklama koşullarına uymayınca filizlendiler onun için şubat ayında ekmek zorunda kaldım.
Saksıları yarıya kadar cocopeat ve perlit karışımı ile doldurup aynı sarımsak eker gibi soğanları ekip üzerini yeniden karışımla doldurup sularını da verip beklemeye koyuldum :D

595528

595529

595530

595531

Mücevher Çalısı
13-02-2016, 11:15
... dalları kırılınca çok küçük kaldı :(

595527

Bak Galipçim, senin Telgraf Çiçeğinin saçları seneye aşağıdaki Esmer Rapunzel'den daha gür olacak emin ol. Sabret, her şey bir anda olmuyor;)

595532

Geçen sene Şubat ayında 2 tane 10 cm dal ile yola çıktı bu saksı. Hiç bakım yapmadım, sadece su verdim. Hali biraz harap bakma, kuzey rüzgarlarını yedikten sonra içeri aldım, Kuruttuğum yaprakları bile hala üzerinde:)

Benimki bu kadar büyüdüyse, seninki alır başını gider diye düşünüyorum:p

Galip Kuzucu
13-02-2016, 11:16
Son olarak dün bana süpriz yapan üzüm sümbüllerim. Yaşasın onlarda yakında açıyorlar :eek:

595534

595535

595536

Galip Kuzucu
13-02-2016, 11:18
Bak Galipçim, senin Telgraf Çiçeğinin saçları seneye aşağıdaki Esmer Rapunzel'den daha gür olacak emin ol. Sabret, her şey bir anda olmuyor;)

595532

Geçen sene Şubat ayında 2 tane 10 cm dal ile yola çıktı bu saksı. Hiç bakım yapmadım (hali biraz harap bakma kuzey rüzgarlarını yedikten sonra içeri aldım:)), sadece su verdim. Benimki bu hale geldiyse seninki alır başını gider diye düşünüyorum:p

İnşallah benim telgraf çiçeğimde sizinki gibi güzel olur sayın:mücevher çalısı . Ama bende bu sakarlıklar varken çok dalları kırılacak gibi :(

Galip Kuzucu
13-02-2016, 11:23
Benim nergislerim daha ufacık bakalım ne zaman açacaklar...

595537

595538

595539

Galip Kuzucu
13-02-2016, 11:45
Pembe bir saksı içinde kokusu odayı saran pembe sümbülüm...

595541

cengizildas
13-02-2016, 21:43
Sevgili Galip, Sn. Sûz-i Dilara sıklamen konusunda haklı. Mersin'de hemen hemen 3-4 aydır bütün orta göbekler sıklamenlerle kaplı. Belki Mersin havası çok soğuk değil ama yine de dışarıyı seviyorlar.

Galip Kuzucu
14-02-2016, 11:07
Sevgili Galip, Sn. Sûz-i Dilara sıklamen konusunda haklı. Mersin'de hemen hemen 3-4 aydır bütün orta göbekler sıklamenlerle kaplı. Belki Mersin havası çok soğuk değil ama yine de dışarıyı seviyorlar.

Dışarıya çılarttım sayın:cengizildas inşallah düzelirler ama 5 taneden 2 tanesi çok düzgün diğeleri hasta :(

Galip Kuzucu
14-02-2016, 11:50
Yeşil yeşil soğanlarımı 500 gramlık kavanozun içerisini suyla doldurup üstüne koydum. Yeşil yeşil yicem onları :o

595663

595664

595665

Galip Kuzucu
17-02-2016, 17:59
Soğanlarım 2 günde baya köklendiler ve yeşillendiler. Yeşil soğan ticaretinemi girsem acaba :D

596144

596145

duy-gu
17-02-2016, 20:29
Soğanlarım 2 günde baya köklendiler ve yeşillendiler. Yeşil soğan ticaretinemi girsem acaba :D

596144

596145

Kabuk kısımlarının suya çok değmemesine özen gösterirsen daha iyi olur sevgili Galip, biri suyun içine düşmüş gibi duruyor dikkat et çürümesin:) Aynısını ben de yaptım, çok lezzetli oluyorlar :) Bir de suyu 2-3 günde bir değiştirirsen daha iyi oluyor :)