PDA

View Full Version : Galip Kuzucu / Balkon

Sayfalar : 1 [2] 3 4 5

Galip Kuzucu
29-11-2015, 12:04
Çiçeğini görmedim daha malesef sayın:mücevher çalısı :) Artık açmasını dörtgözle bekleyeceğim :D Bilginiz için teşekkürler...

Galip Kuzucu
30-11-2015, 13:46
Bugün çiçekçiye gittim baktım bir sürü sukulent hangisini alsam karqr veremedim :o

Galip Kuzucu
30-11-2015, 17:25
Buda son çiçeğim "Binlerin annesi" :rolleyes:

sevgihoca
30-11-2015, 17:29
Çok şanslısın,seç seç al,ne güzel.Koçtaş'a gittim bugün gene hiçbir şey yoktu.Migros'ta nasılsa begonya vardı,sevindim,hemen aldım.Sen karar verip aldın mı?Ben kızarmış sukulentleri alırdım.

Galip Kuzucu
30-11-2015, 19:55
Dediğiniz gibi bu konuda çok şanlıyım sayın:sevgihoca ama çok çeşit olunca almakta karar veremiyorum şuan daha almadım...

Galip Kuzucu
30-11-2015, 23:47
Nergislerimin keyfi yerinde bir karışı geçtiler. Sarı saksıların içinde sarı sarı açacaklar :rolleyes:

dongyul
01-12-2015, 10:07
Hey maşallah çok güzel çiçekler yetiştiriyorsunuz sayfanızı yeni keşfettim ellerinize sağlık siz yakında evinizi botanik bahçesine dönüştürürsünüz ^_^

sinbas
01-12-2015, 10:19
Nergislerimin keyfi yerinde bir karışı geçtiler. Sarı saksıların içinde sarı sarı açacaklar :rolleyes:

Sayın Galip Kuzucu her birine 4-5 soğan dikmişsiniz, bu saksıların çapı kaç santim.

eneskrky
01-12-2015, 15:10
Bunlar sanki irise benziyor galip abi :) eminmisin nergis mi ?

Galip Kuzucu
02-12-2015, 01:57
Hey maşallah çok güzel çiçekler yetiştiriyorsunuz sayfanızı yeni keşfettim ellerinize sağlık siz yakında evinizi botanik bahçesine dönüştürürsünüz ^_^

İnşallah dönüştürürüm sayın:dongyul :) Elimden geldiğince boş zamanlarımda çiçeklerle ilgilenmeye çalışıyorum :D

Galip Kuzucu
02-12-2015, 02:03
Sayın Galip Kuzucu her birine 4-5 soğan dikmişsiniz, bu saksıların çapı kaç santim.

Saksıların çapı 10 santim sayın:sinbas ben özellikle alttaki fotoğrafta olduğu gibi bir görüntü elde etmek için çok soğan ektim.

Galip Kuzucu
02-12-2015, 02:05
Bunlar sanki irise benziyor galip abi :) eminmisin nergis mi ?

Nergis olduğuna kesinlikle eminim sayın:eneskrky :D onları sarı saksılara irisleri sarı ile lacivert saksılara ekmiştim :D

Galip Kuzucu
02-12-2015, 14:22
Bu gün izin günümdü bi' dünya çiçekçi gezdim çiçekler aldım fotoğrafları akşama yükleyeceğim :D

Galip Kuzucu
02-12-2015, 19:08
Yeni aldığım açelyalar;koyu pembe, açık pembe ve beyaz. Baharda çelik almak için aldım hepsini inşallah kurumazlarda yeni açelyalar çoğaltırım :D

Galip Kuzucu
02-12-2015, 19:11
Sayın:SDurul'da olan "Nertera granadensis"ten artık bendede var :D Bugün çiçekçide denk geldi forumda gördüğümü hatırladım hemen aldım :D

Galip Kuzucu
02-12-2015, 19:16
Bunlarda ismini bilmediğim çiçekler "yaprak güzeli"ne benziyorlar ama degiller galiba :D

zehra evin
02-12-2015, 19:50
Yeni çiçeklerinizi güle güle sağlıkla büyütün meslektaşım. Hepsi birbirinden güzel.Fittonialardan güzel bir arajman çok güzel olur.(yaprak güzellerinden :D)

Galip Kuzucu
02-12-2015, 20:42
İsmini bilmediğim çiçeğin adını forumda buldum :D Adı "Fittonia" imiş :D Forumdakilerde aranjman yapmış dediğiniz gibi sayın:zehra evin :D bende hemen yapayım :D Bu arada yorumlarınız için teşekkür ederim sayın:zehra evin...

sevgihoca
02-12-2015, 21:04
Açelyalar,fittonyalar harika Galip.Güle güle büyüt.Fittonya,su sever,suladığında saksının tamamı ıslanmalı.Sıcağı sever,gerçi sen de bakımını araştırmışsındır.Ben bazen nemi sevdiği için üstüne plastik şişe kapatıyorum.

Galip Kuzucu
02-12-2015, 21:21
Çiçekçiye bi' girdim heryer rengarenk çiçek dolu anca bunları alabildim daha alamadığım orkideler siklamenler ve ismini bilmediğim bir sürü çiçek vardı aklım onlarda kaldı :D Teşekkürler sayın:sevgihoca fittonyanın bakımına daha bakamamıştım, şişe fikri içinde çok teşekkür ederim :D

sevgihoca
02-12-2015, 21:31
Galip çiçekleri aldığını görünce bu çocuk yeni maaş aldı herhalde dedim.Sonra düşündüm maaş günü değil.AKlında kalanları da başka bir zamanda alırsın.Ayıptır sorması,çiçekleri nekadara aldın?Bana 20 tl dedi,15'e aldım.Kazıklanmış olabilir miyim?Kazıklandıysam alıştıra alıştıra söyle tamam mı?

Galip Kuzucu
02-12-2015, 22:49
Kazıklanmadınız sayın:sevgihoca bende 15 tl'ye aldım açelyaları, fittonyalarıda 5'er tl'ye aldım diğer çiçekte 7,5 tl idi onu bedava verdiler ama :D

aleydi
02-12-2015, 23:51
Yakında çiçekten eve giremiyceksin Sevgili Galip:D. Benim geçen sene ki hallerim gibisin:). İnan bana hiç azalmıyor. Bende işin sonu nereye varacak diye merakla bekliyorum:).Bu gidişle antreye koltuk koyup sadece o bölgede yaşıyacağız gibi geliyor:D. Güle güle büyüt yeni çiçeklerini.

Galip Kuzucu
04-12-2015, 03:24
Yakında çiçekten eve giremiyceksin Sevgili Galip:D. Benim geçen sene ki hallerim gibisin:). İnan bana hiç azalmıyor. Bende işin sonu nereye varacak diye merakla bekliyorum:).Bu gidişle antreye koltuk koyup sadece o bölgede yaşıyacağız gibi geliyor:D. Güle güle büyüt yeni çiçeklerini.

Öyle olsun istiyorum zaten sayın:aleydi :D işimden dolayı oluşan stresi onlar sayesinde atıyorum :D Bir çiçekçiye gidince her gördüğüm çiçeği alıyorum :D Teşekkürler bu arada inşallah bütün çiçekletim sağsalim yaşarlar...

Galip Kuzucu
04-12-2015, 03:26
Evimin girişindeki balkonun oradaki camın çiçeklerini değiştirdim. Artık evime gelenleri rengarenk açeyalarım ve büyüyüpte mor mor açacak olan üzüm sümbülleri karşılıyor :cool:

sevgihoca
04-12-2015, 18:42
Cam önünün olması senin için iyi olmuş,hem de görsellik açısından çok hoş olmuş.

Galip Kuzucu
05-12-2015, 07:38
Cam önünün olması senin için iyi olmuş,hem de görsellik açısından çok hoş olmuş.

Aynen sayın:sevgihoca bende bu sefer çok beğendim :rolleyes:

pınar59
05-12-2015, 10:55
Sayın Galip kardeşim bitkileriniz çok güzelde maaş bitkilerinize gidiyor gibi herhalde bekarsınız evlenene kadar rahatca harcayında evlenince sonra farkı anlıyacaksın bol çicekli günler..

Galip Kuzucu
05-12-2015, 19:49
Sayın Galip kardeşim bitkileriniz çok güzelde maaş bitkilerinize gidiyor gibi herhalde bekarsınız evlenene kadar rahatca harcayında evlenince sonra farkı anlıyacaksın bol çicekli günler..

Tüm maaşım gitmiyor sayın: pınar59 çok azıcık bir miktarını harcıyorum evim küçük ve balkonuda az olduğu için fazla çiçek alamıyorum ileri başka şehirde kocaman bahçeli bir ev alıp her tarafını doldurmayı istiyorum birde yeşili doğayı seven bir eş inşallah hersey istediğim gibi olur :)

Mücevher Çalısı
05-12-2015, 20:48
Tüm maaşım gitmiyor sayın: pınar59 çok azıcık bir miktarını harcıyorum...

Sn pınar59'ın atladığı bir nokta var, sizin bitkiler konusunda güçlü bir destekçiniz var:) Sırf bu sayede bile bizden çok daha az masrafınız oluyor. Hatta bir Açelya aldığınızı okudum gerisi bedava desem yeri var:D

Galip Kuzucu
05-12-2015, 22:52
Aynen sayın:mucevher çalısı :D Abimin olması yetiyor onun sayesinde malzemelerimi tedarik falan ediyorum :D Açelyalar dışında 10 tane falanda sukulent almıştım :D Ama bu aralar alamıyorum çok nöbetim var nerdeyse çoğu gece hastanedeyim :(

pınar59
05-12-2015, 23:10
Galip kardeşim benim b12 iğnelerim için uğrayayım hemde birkaç saksı ne olursa götüreyim, ne dersin. Selamlar.

Galip Kuzucu
05-12-2015, 23:50
Olursa iyi olur sayın: pınar59 :D

Galip Kuzucu
08-12-2015, 11:19
Bayadır sayfaya bakamamıştım iş yoğunluğundan ilk çiçeğimle başlayayım :rolleyes: Harikali kokulu mükemmel güzelmi güzel lilium'um :D Yanlış bilmiyorsam kendisi "paskalya zambağı" yani Lilium longiflorum" :rolleyes:

Galip Kuzucu
08-12-2015, 11:40
Bunlarda rengarenk siklamen(cyclamen) :rolleyes:
Evim rengarenk oluyor :rolleyes:

Galip Kuzucu
08-12-2015, 11:43
Bunlarda toplu görünümleri :cool:

aleydi
08-12-2015, 13:30
Paskalya geçtiğine göre isminde, kışlık zambak diye mi düşünmemiz lazım acaba sevgili Galip. Bu mevsimde nasılda güzel açmış.Rengide çok güzel.

Tavşan kulakları serin hava seviyor. Kışlar bizde çok sert geçiyor. Dışarıda bıraksam donacak, evde yaşamadı. Solunca hep öldü diye attım. Oysa köklerinden yeniden yeşere biliyormuş.istanbul iklimini seviyor galiba. Sevgili YeniGinem bahçeye ekmişti.Güle güle büyüt.

Galip Kuzucu
08-12-2015, 14:51
Paskalya geçtiğine göre isminde, kışlık zambak diye mi düşünmemiz lazım acaba sevgili Galip. Bu mevsimde nasılda güzel açmış.Rengide çok güzel.

Tavşan kulakları serin hava seviyor. Kışlar bizde çok sert geçiyor. Dışarıda bıraksam donacak, evde yaşamadı. Solunca hep öldü diye attım. Oysa köklerinden yeniden yeşere biliyormuş.istanbul iklimini seviyor galiba. Sevgili YeniGinem bahçeye ekmişti.Güle güle büyüt.

Zambak konusunda yanlış bilgi vermeyeyim sayın:aleydi kış zambağı olup olmadığını bilmiyorum ama bunun gibi kokusu olan bir çiçek daha hiç görmedim kokusu kocaman bir odayı hemen kaplıyor.
Siklamen konusunda bunlar benim bildiğim aşılı olan türleri ormanlarda bunların yabani cinsleri var onlardan toplanıp aşılanıyor ve öyle satıyorlar.
İstanbulda soğukta duruyorsa o zaman ben hemen akşama dışarı girişe çıkartayım :D

aleydi
08-12-2015, 15:37
Zambak konusunda yanlış bilgi vermeyeyim sayın:aleydi kış zambağı olup olmadığını bilmiyorum ama bunun gibi kokusu olan bir çiçek daha hiç görmedim kokusu kocaman bir odayı hemen kaplıyor.
Siklamen konusunda bunlar benim bildiğim aşılı olan türleri ormanlarda bunların yabani cinsleri var onlardan toplanıp aşılanıyor ve öyle satıyorlar.
İstanbulda soğukta duruyorsa o zaman ben hemen akşama dışarı girişe çıkartayım :D

Geçen gün ormanda yabanisini görmüştük. Hafif pembe tonda minik çiçek açmıştı. Sen yine de sevgili YeniGineye bir danış yerini değiştirmeden. Yarından itibaren hava iyice soğuyacak.Sıcak ev ortamını sevmiyorlar. Kaç derece soğuğa dayandıklarını bilmiyorum. Bir şey olur sonra üzülürüm.

sevgihoca
08-12-2015, 23:14
Evet,Galipçiğim ev ortamında sıklamen yaşamıyor,soğuk sever.Zaten hemen anlarsın,boyunlarını büküveriyorlar.Benim ki kapalı balkonda,keyfi iyi.

Ben senin fittonyaları merak ediyordum.Benimkiler boya gitti,formları bozuldu.Sağlıklılar ama görüntüleri hoş değil.

Bu arada dediğin gibi ev rengarenk olmuş,Hepsini iyi günlerde büyüt.

YeniGine
08-12-2015, 23:30
Sevgili Galip, Bakırköy Meydan'a dikmişlerdir sıklamenleri. Üzerlerine kar da yağsa bir şey olmuyorlar. Seviyorlar soğuğu.

Galip Kuzucu
09-12-2015, 06:01
Sevgili Galip, Bakırköy Meydan'a dikmişlerdir sıklamenleri. Üzerlerine kar da yağsa bir şey olmuyorlar. Seviyorlar soğuğu.

Teşekkürler sayın:yenigine bende hemen dışarı çıkarayım, onların yerlerine başka çiçekler alıp koyayım :D

Galip Kuzucu
09-12-2015, 06:08
Evet,Galipçiğim ev ortamında sıklamen yaşamıyor,soğuk sever.Zaten hemen anlarsın,boyunlarını büküveriyorlar.Benim ki kapalı balkonda,keyfi iyi.

Ben senin fittonyaları merak ediyordum.Benimkiler boya gitti,formları bozuldu.Sağlıklılar ama görüntüleri hoş değil.

Bu arada dediğin gibi ev rengarenk olmuş,Hepsini iyi günlerde büyüt.

Şuan fittonyalar iyi gibi duruyor sizin için paylaşayım birde siz değerlendirin sayın:sevgihoca :D

Galip Kuzucu
09-12-2015, 06:16
İlk resim ilk halleri sayın:sevgihoca diğerleri sonhalleri :rolleyes:

Galip Kuzucu
09-12-2015, 06:21
Bu da benim arap saçım çiçekçi ismini böyle söylemişti:D

Galip Kuzucu
09-12-2015, 06:35
Buz çiçeğimde dallanmaya başladı :rolleyes:

A_NOMAD
09-12-2015, 11:53
Bu da benim arap saçım çiçekçi ismini böyle söylemişti:D

Çiçekçi milleti karışık görünen her bitkiye arap saçı deyip geçiyor sevgili Galip ama senin bitkinden sevgili SDurul'da vardı yanlış hatırlamıyorsam, ismi de doğal olarak arap saçı değil :D

İlgili mesajı burada (http://www.agaclar.net/forum/1420300-post338.htm)

Galip Kuzucu
09-12-2015, 13:17
Çiçekçi milleti karışık görünen her bitkiye arap saçı deyip geçiyor sevgili Galip ama senin bitkinden sevgili SDurul'da vardı yanlış hatırlamıyorsam, ismi de doğal olarak arap saçı değil :D

Siz böyle deyince hemen araştırdım sayın:A NOMAD :D Hem sayın:SDURUL'un çiçeğine baktım o benimkisiyle aynı değil hemde googlede araşrdım çiçek'i ismini doğru söylemiş.
Bilimsel adıda "Soleirolia soleirolii". Doğal olarak Akdeniz ve İtalya taraflarında yetişiyormuş. Daha sonraları sarkıcı tarzda olduğu için salon bitkisi olarak kullanılmaya başlanıp heryerde üretilmeye başlanmış. :D

A_NOMAD
09-12-2015, 13:42
Siz böyle deyince hemen araştırdım sayın:A NOMAD :D Hem sayın:SDURUL'un çiçeğine baktım o benimkisiyle aynı değil hemde googlede araşrdım çiçek'i ismini doğru söylemiş...

Ülkemizde arap saçı olarak tanınan bitkinin (Soleirolia soleirolii) fotoğrafı aşağıda, sizdeki bitki ise kesinlikle bu değil :rolleyes:

588251

Ben hala sizdeki bitkinin, sevgili SDurul'da da bir örneği bulunan aileden, hatta muhtemelen ''selaginella kraussina brownii'' olduğunu düşünüyorum. Bunun netten alıntı örnek fotoğrafı da aşağıda:
588252

Sizinkiyle aynı gibi, değil mi?

Galip Kuzucu
09-12-2015, 13:52
Geceleri nöbet tutmaktan gözlerimde yanlış görür olmuş sayın:A NOMAD kusura bakmayın.
Bizde çi'ekçiler bişey bilir diye inanıyoruz ama onlar nolsa çiçek alanlar bişey bilmiyor deyip rastgele bir isim söylüyorlar bizlerde onların azizli:ine uğruyoruz :D
Elbet çiçeğin ismini bilen bir abim veya ablam çıkar :D Ben araştıracaktım ama bende telefondan giriyorum hemde birazdan nöbete gideceğim :(

sevgihoca
09-12-2015, 14:37
Fittonyaların maşallahı var.Şimdi iyi de boyları daha uzayınca formu bozuluyor.Gerçi benimkinin yapraklarının deseni farklı.Nokta nokta.Sağol,iyi nöbetler.

Galip Kuzucu
09-12-2015, 15:11
Ülkemizde arap saçı olarak tanınan bitkinin (Soleirolia soleirolii) fotoğrafı aşağıda, sizdeki bitki ise kesinlikle bu değil :rolleyes:

588251

Ben hala sizdeki bitkinin, sevgili SDurul'da da bir örneği bulunan aileden, hatta muhtemelen ''selaginella kraussina brownii'' olduğunu düşünüyorum. Bunun netten alıntı örnek fotoğrafı da aşağıda:
588252

Sizinkiyle aynı gibi, değil mi?

Aynen alttaki çiçek benimkinin aynısı sayın: A NOMAD :)

Mücevher Çalısı
09-12-2015, 15:20

:rolleyes:Selaginella’nın en doğru adı Selagin’dir.

Sevgili SDurulun vermiş olduğu linkte (http://www.bitkivecicek.com/selaginella-kraussiana); "Selaginella kraussiana bir yosun türü gibi düşünülse de yosun değildir" diye söylenmiş fakat Sevgili SDurul'un çiçekçisi "Selaginella kraussiana"yı "Yosun Çiçeği" olarak tanıtmış...

"Yosun" tanımı çoğunlukla su yosunları (algler) için kullanılsa da; yosunlar, kara yosunları ve su yosunları (algleri) gruplarını kapsayan genel bir terimdir.

Çiçekçiler haklısınız akıllarına gelen en mantıklı ismi koyuyorlar çiçeklere. Onlar da haklılar aslında bilmiyorlarsa isimlarini; "satıyorum ama adını bilmiyorum" demek istemiyorlar, kimse böyle bir duruma düşmek istemez:dilli:

Bana kalırsa nasıl Sevgili SDurul'un çiçekçisinin koymuş olduğu "Yosun Çiçeği" ismi doğru değil ama kabul ediliyorsa "Arap Saçı" ismi de kabul edilmeyi hak ediyor. Ya da hiçbiri çiçekçilerinin taktığı ismi hak etmiyor:confused:

Son olarak "Rezene"nin de "Arap Saçı" olarak isimlendirildiğini ekleyeyim iyice kafanız karışsın:D:D:D

umutdunyasi
09-12-2015, 15:28
Sayfanız hayırlı olsun sayın Galip Kuzucu. Çiçekleriniz çok güzeller...

Sevgi Durul
09-12-2015, 18:03
:rolleyes:

Sevgili SDurulun vermiş olduğu linkte (http://www.bitkivecicek.com/selaginella-kraussiana); "Selaginella kraussiana bir yosun türü gibi düşünülse de yosun değildir" diye söylenmiş fakat Sevgili SDurul yine de çiçeğini çiçekçisinin koymuş olduğu "Yosun Çiçeği" olarak tanıtmış..

Sevgili Mücevher Çalısı, burada bir yanlışlık var, bitkiyi nasıl tanıttığım alıntıdaki mesajda mevcut.:rolleyes:

Diğerine yosun çiçeği dendi. Eğer bitkim bu (http://www.bitkivecicek.com/selaginella-kraussiana) bitkiyse, adı selaginella kraussina. Google'a yosun çiçeği yazınca en benzer bu bitki çıkıyor. Bu da zor bir bitkiymiş. Neyse alındılar artık.

Sayın Kuzucu'nun bitkisi hangisidir bilemem ama benim bitkim, seleginella kraussiana. (https://www.google.com.tr/search?q=selaginella+kraussiana&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZ67Tfn8_JAhXGFywKHWsGC1AQ_AUIBigB)

Mücevher Çalısı
09-12-2015, 19:05
Sevgili Mücevher Çalısı, burada bir yanlışlık var, bitkiyi nasıl tanıttığım alıntıdaki mesajda mevcut.:rolleyes:

Sayın Kuzucu'nun bitkisi hangisidir bilemem ama benim bitkim, seleginella kraussiana. (https://www.google.com.tr/search?q=selaginella+kraussiana&espv=2&biw=1366&bih=667&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwjZ67Tfn8_JAhXGFywKHWsGC1AQ_AUIBigB)

...
585339

585334

Satıcı birine meyveli gözyaşı dedi. Biraz araştırınca nertera olduğunu öğrendim. Zor bir bitkiymiş, nasılsa ölecekmiş, aldığınıza pişman mı oldunuz derseniz, yine de olmadım.
....

Diğerine yosun çiçeği dendi. Eğer bitkim bu (http://www.bitkivecicek.com/selaginella-kraussiana) bitkiyse, adı selaginella kraussina. Google'a yosun çiçeği yazınca en benzer bu bitki çıkıyor. Bu da zor bir bitkiymiş. Neyse alındılar artık.
...

Sevgili SDurul araştırmışsınız sizi bu araştırma şevkinizden ötürü de seviyorum. Yalnız ben de Google amcaya "Yosun Çiçeği (https://www.google.com.tr/search?q=yosun+%C3%A7i%C3%A7e%C4%9Fi&rlz=1C1VASC_enTR501TR514&oq=yosun+%C3%A7i%C3%A7e%C4%9Fi&aqs=chrome..69i57&sourceid=chrome&es_sm=122&ie=UTF-8#)" diye sorguladım ve direk olarak "Yosun Çiçeği" "Selaginella kraussiana"dır diye bir yazı bulamadım. Verdiğiniz link de en başta çıkıyor...

Benim vurgu yaptığım; "Türkçe" ismin çok da önemli olmadığı, bitkilerin (aslında canlıların) bilimsel olarak tek bir "Latince İsmi" olduğu ve pek çok "Türkçe İsminin" olabileceğiydi. Kaldı ki "Selaginella kraussiana" gibi bize sonradan gelen bitkilerin Türkçe isimleri ya olmuyor ya da pek bilinmiyor.

Bana sorarsanız "Selaginella kraussiana"ya Türkçe olarak Selagin, Yosun Çiçeği ve Arap Saçı bu her 3 isim de söylenebilir. Önemli olan bir araştırma yapacağımız zaman Latince'sini bilip ona göre araştırma yapmamızdır. Fakat ben bunu edebi dille anlatamıyorum arkadaşlara ki hoş görünsün kabul görsün...

Sizin mesajınız yoluyla bunu anlatmaya çalıştım ama sizi kırmışım sanırım özür dilerim. Mesajımdan tanıtım yaptığınız kelimelerini silerim...

Sn. Galip Kuzucu sayfanızı işgal ettiğim için özür dilerim...

Sevgi Durul
10-12-2015, 12:19
Sevgili Mücevher çalısı, problem yok, kırılmadım. Sadece açıklamak istedim, elimde olan done yosun çiçeğiydi. Bundan yola çıkarak seleginellaya ulaştım.

Latince addan yola çıkmak en güzeli ama her zaman latince adı bilemeyebiliyoruz. Sevgiler...

Sayın Galip Kuzucu'nun sayfasını işgal ettiğimiz için özür dilerim. Moderatörlerimiz dilerse bu mesajları silebilirler.

Galip Kuzucu
10-12-2015, 18:19
Fittonyaların maşallahı var.Şimdi iyi de boyları daha uzayınca formu bozuluyor.Gerçi benimkinin yapraklarının deseni farklı.Nokta nokta.Sağol,iyi nöbetler.

Teşekkürler sayın:sevgihoca :) İnşallah forumları bozulmaz :D

Galip Kuzucu
10-12-2015, 18:23
Sayfanız hayırlı olsun sayın Galip Kuzucu. Çiçekleriniz çok güzeller...

Teşekkürler sayın:umutdunyasi :) Elimden geldiğince çiçeklerime bakmaya büyütmeye çalışıyorum :D

Galip Kuzucu
10-12-2015, 18:32
Çiğdemlerimde gün yüzüne çıkmaya başladı. İnşallah rengarenk güzel güzel açarda fotoğraflarını sizinle paylaşırım :D

umutdunyasi
11-12-2015, 08:14
Çiğdemlerimde gün yüzüne çıkmaya başladı. İnşallah rengarenk güzel güzel açarda fotoğraflarını sizinle paylaşırım :D

Çok güzel görünüyorlar kaç günde çimlendiler, birde toprak karışımında neler kullandınız... :confused:

Galip Kuzucu
11-12-2015, 09:58
Çok güzel görünüyorlar kaç günde çimlendiler, birde toprak karışımında neler kullandınız... :confused:

24 Ekimde ekmiştim, 11 kasımda çimlenmeye başladılar bu halleride 9 kasımda çekilmişti. Yani fotoğraftaki halleri ekimden sonraki 46. gününden :D
Toprakta sadece cocopeat (hindistan cevizi torfu) kullanmıştım ama tek kötü yani perlit kullanmadığım için sulayınca hemen suyunu çekiyor böyle oluncada çok sulamak istiyor.
Bu arada ekildiğinden beri sadece 46 günde 44. gün bir kere sulama yaptım :D

Galip Kuzucu
11-12-2015, 10:06
Bunlarda benim yeni aldığim gasterialarım. Tekinde 5 tane yavru var :D Bana gövdelerinin olmayıp hep yaprak olmaları biraz ilginç geldi görünümleri çok güzel :D

Galip Kuzucu
11-12-2015, 10:30
Bu yeni aldıklarımdan "sedum sieboldii". Yanında da üç tane yavrusu var :D

Galip Kuzucu
11-12-2015, 10:44
Yeni aldıklarıma devam :D Bu da "crassula gollum". Yaprakları çok ilginç bir çiçek :D

sevgihoca
11-12-2015, 10:50
Sevgili Galip,çiçeklerin çok güzel.Sedum Sieboldi,çiçek açtıktan sonra kuruyup,sonra da yavruluyormuş.Ben de bu yaz aldığım için henüz bu evreleri yaşamadım.Belki bilmiyorsundur diye yazdım.Kuruyunca üzülmeyesin diye bilgi vermek istedim.Ben de SDurul'un sayfasında okudum.Sevgiler.

zehra evin
11-12-2015, 10:55
Dün gece bende bir çılgınlık yapıp zengardenden bir sürü çiçek ve kaktüs aldım Sayın Galip.Siz şanslısınız bulunduğunuz yerde görerek alma şansınız var ben küçük bir ilçedeyim internet üzerinden beğenerek aliyorum.

Galip Kuzucu
11-12-2015, 11:01
Sevgili Galip,çiçeklerin çok güzel.Sedum Sieboldi,çiçek açtıktan sonra kuruyup,sonra da yavruluyormuş.Ben de bu yaz aldığım için henüz bu evreleri yaşamadım.Belki bilmiyorsundur diye yazdım.Kuruyunca üzülmeyesin diye bilgi vermek istedim.Ben de SDurul'un sayfasında okudum.Sevgiler.

Teşekkürler sayın:sevgihoca :) Bu bilgilrriniz çok işime yaradı bilmesem çok üzülürdüm gerçekten :D
Forumun en sevdiğim yani herkes bilgisini paylaşıyor ve herkes yeni bilgiler öğreniyor :D

Galip Kuzucu
11-12-2015, 11:05
Dün gece bende bir çılgınlık yapıp zengardenden bir sürü çiçek ve kaktüs aldım Sayın Galip.Siz şanslısınız bulunduğunuz yerde görerek alma şansınız var ben küçük bir ilçedeyim internet üzerinden beğenerek aliyorum.

Büyük yerde olmam gerçekten iyi çiçekçi bana uzak olsada koştura koştura merakla heyecanla gidiyorum bugünde gideceğim daha farklı çiçekler gelecekti bende merakla bekliyorum :D Ama bazı beğendiğim çiçeklerde çiçekçide yok zengardende var sayın:zehraevin :(

sevgihoca
11-12-2015, 11:13
Benim Sieboldim de küçük,şöyle kuruyunca yavruları çok olsa diye bekliyorum.Benim lale soğanları da azıcık çıkmış.

Galip Kuzucu
11-12-2015, 18:20
İnşallah herkesin çiçekleri çok yavrular iyi açar sayın:sevgihoca :) Nasıl az çıkmış laleleriniz tam anlayamadımda :(

Galip Kuzucu
11-12-2015, 18:27
Bunlarda ismini bilmediğim diğer çiçeklerim :D İsimlerini bilen abilerim, ablalarım isimlerini söylerse çok ama çok sevinirim :D

sevgihoca
11-12-2015, 18:38
Soğanların uçları toprak yüzeyine çıkmış,görünüyor,demek istedim.:rolleyes:Sen gene nöbetten yeni çıktın anlaşılan:pSevgiler.

Galip Kuzucu
11-12-2015, 18:44
Benim Sieboldim de küçük,şöyle kuruyunca yavruları çok olsa diye bekliyorum.Benim lale soğanları da azıcık çıkmış.

Siz lale soğanı deyince benim de lalelerimi paylaşasım geldi sayın:sevgihoca :D

Galip Kuzucu
11-12-2015, 18:46
Soğanların uçları toprak yüzeyine çıkmış,görünüyor,demek istedim.:rolleyes:Sen gene nöbetten yeni çıktın anlaşılan:pSevgiler.

Çıkmadım abla nöbetten ama geceleri nöbet tuttuğum için kafam çok karışıyo günleri karıştırıyorum :D

Galip Kuzucu
11-12-2015, 19:37
Bunlarda telgraf çiçeklerim :D

Galip Kuzucu
11-12-2015, 19:40
Zambağım daha çok açmaya devam ediyor, odam mis gibi kokuyor :p

Sevgi Durul
11-12-2015, 20:03
Bunlarda ismini bilmediğim diğer çiçeklerim :D İsimlerini bilen abilerim, ablalarım isimlerini söylerse çok ama çok sevinirim :D

Sayın Kuzucu,
Sukulentlerin adlarını burada (http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm) sorarsanız daha uygun olur, daha çabuk ve doğru cevap alabilirsiniz.

Üçüncü fotoğraf kalanchoe longiflora.

Galip Kuzucu
11-12-2015, 20:09
Öneriniz için teşekkür ederim sayın:SDURUL :D

Galip Kuzucu
12-12-2015, 00:32
Bir çiçeğim daha "Sedum spurium" :D
Sayın:A NOMAD'ta görüpte beğendiğim "senecio rowleyanus". Çiçekçide görmüştüm ben öyle bakınca bir dal koparıp verdi inşallah bişey olmadan büyür :D

Galip Kuzucu
12-12-2015, 00:40
Balkonun çiçekleri yine değişti. Açelyalar açmaya başladılar, üzüm sümbülleri beklemeye devam ediyor, son olarak aldığım rengarenk siklamenlerde dışarıya çıkartılarak balkonuma daha çok renk kattılar, ekstradan da çiğdemlerimide dışarıya aldım :D

A_NOMAD
12-12-2015, 00:47
...Sayın:A NOMAD'ta görüpte beğendiğim "senecio rowleyanus". Çiçekçide görmüştüm ben öyle bakınca bir dal koparıp verdi inşallah bişey olmadan büyür :D

Güle güle büyütün ama bu arkadaş senecio rowleyanus değil, senecio herreianus (http://www.agaclar.net/forum/sukulent/11211.htm) olsa gerek :)

Galip Kuzucu
12-12-2015, 00:53
Yapraktan çoğaltmaya çalıştığim sukulentlerim köklerini atmaya başlamışlar. İnşallah köklenip güzel çiçek olurlarda isteyenlerle paylaşırım :D

Galip Kuzucu
12-12-2015, 00:56
Güle güle büyütün ama bu arkadaş senecio rowleyanus değil, senecio herreianus (http://www.agaclar.net/forum/sukulent/11211.htm) olsa gerek :)

Teşekkürler sayın:A NOMAD :D Sizinkine çok benziyor ama nerdeyse aynılar :D

A_NOMAD
12-12-2015, 00:57
Teşekkürler sayın:A NOMAD :D Sizinkine çok benziyor ama nerdeyse aynılar :D

Zaten tek farkları sizdekinin yapraklarının uzun boncuk, bendekinin yapraklarının yuvarlak boncuk olması... ;)

Galip Kuzucu
12-12-2015, 01:00
Zaten tek farkları sizdekinin yapraklarının uzun boncuk, bendekinin yapraklarının yuvarlak boncuk olması... ;)

Şöyle bir benzetmede olabilir: benimkinin yaprakları zayıf uzun, sizinkinin yaprakları kısa ve şişman :D

bay tömürcek
12-12-2015, 19:17
Sayfayı baştan sona gezdim çiçekler harika ;) (her ne kadar sukulentler ilgi alanıma girmese de) Açelyalarının toprağını kurutmadan su ver. Her 15 20 günde bir limon tuzlu suyla sula bayılıyolar. Limon tuzunu küçük bi parça suya at erit sudan bi yudum al hafif mayhoş ekşimsi bi tat olduysa olmuş demektir o suyla sula çok severler :p Bol çiçekli günler.

İsmail Kuzucu
12-12-2015, 19:23
Balkonun çiçekleri yine değişti. Açelyalar açmaya başladılar, üzüm sümbülleri beklemeye devam ediyor, son olarak aldığım rengarenk siklamenlerde dışarıya çıkartılarak balkonuma daha çok renk kattılar, ekstradan da çiğdemlerimide dışarıya aldım :D

Evin odaları bitti, artık balkona gelmiş. Sonra ki hedef bahçe. :D

sevgihoca
12-12-2015, 19:23
Aman iyi dediniz bay tömürcek,limon tuzunu okumuştum ama uygulamayı unuttum.Bir daha ki sulamaya inşallah.

bay tömürcek
12-12-2015, 19:25
Aman iyi dediniz bay tömürcek,limon tuzunu okumuştum ama uygulamayı unuttum.Bir daha ki sulamaya inşallah.

Sevgi abla menekşelerine de uygula çok seviyolar ben hep veriyorum 15 20 günde bir. Ama çok ekşi yapmayın suyun tadı hafif mayhoş olsun tamam.

sevgihoca
12-12-2015, 19:31
Menekşelerimin hiç keyfi yok,anneleri yapşkanlı pamuk gibi bir hastalığa yakalanmıştı.Ben de sağlam yavruları aldım,çiçek de açtılar ama biri gene hastalanmış,diğerlerine bulaşmasın diye attım.Diğer ikisi de pek keyifsiz ama limon tuzunu bundan sonraki sulamada deneyeceğim.Teşekkür ederim.

birgecelikgelin
12-12-2015, 23:45
Sayın Galip kuzucu Merhabalar açelyalarınız ve sıklamenleriz çok güzel açmışlar güle güle büyütün ellerinize emeğinize sağlık benim merak etiklerim yaprak sukulentleri hiç toprakta batırılı değil ama filizleri var merak ettim beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla .

Galip Kuzucu
13-12-2015, 13:33
Sayfayı baştan sona gezdim çiçekler harika ;) (her ne kadar sukulentler ilgi alanıma girmese de) Açelyalarının toprağını kurutmadan su ver. Her 15 20 günde bir limon tuzlu suyla sula bayılıyolar. Limon tuzunu küçük bi parça suya at erit sudan bi yudum al hafif mayhoş ekşimsi bi tat olduysa olmuş demektir o suyla sula çok severler :p Bol çiçekli günler.

Teşekkür ederim sayın:bay tömürcek, elimden geldiğince çiçeklerimle ilgilenmeye çalışıyorum. Benim merakım zaten sukulentlere. Elimden geldiğince çok çeşit yapmak istiyorum. Birde şimdiki hedefim fanuzların içine aranjman yapmak. Açelyalar için verdiğiniz bilgiler içimde teşekkürler hemen bir yere not edeyim :D

Galip Kuzucu
13-12-2015, 13:35
Evin odaları bitti, artık balkona gelmiş. Sonra ki hedef bahçe. :D

Bahçeye geçmeye niyetim yok dün yan komşuyla tartıştık çiçekler içim sonra komşuda dışarıdaki çiçeklerime bir dünya su dökmüş ama bu sabah gelipte özür diledi :)

Galip Kuzucu
13-12-2015, 13:40
Sayın Galip kuzucu Merhabalar açelyalarınız ve sıklamenleriz çok güzel açmışlar güle güle büyütün ellerinize emeğinize sağlık benim merak etiklerim yaprak sukulentleri hiç toprakta batırılı değil ama filizleri var merak ettim beni bilgilendirirseniz memnun olurum Saygılarımla .

Merhabalar sayın:birgecelikgelin :) Açelya ve sıklamenleri bende seviyorum evimin önü renklensin diye aldım. Sukulent konusuna gelince sukulent türlerinin bir çoğu öyle çoğaltılabiliyor. Toprak sürekli nemli kaldıkça öyle köklenip filizleniyor ve yeni bir sukulent oluyor ama böyle yapraktan çoğaltma çok zaman gerektiyor. En iyisi çelikten (daldan) çoğaltma. Çelikten sukulentler daha cabuk kökleniyor arada çok zaman farkı oluyor.

birgecelikgelin
13-12-2015, 18:15
Sayın Galip kuzucu verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ederim Saygılarımla .

Galip Kuzucu
13-12-2015, 19:17
Rica ederim sayın:birgecelikgelin :) Bende daha yolun başındayım ancak bu kadar bilgi verebildim kusura bakmayın...

Galip Kuzucu
13-12-2015, 19:19
Buda benim litops'um hemen gördüm aldım ama galiba çiçeği hemen geçecek :(

Galip Kuzucu
13-12-2015, 19:22
Yeni sukulentlere devam :D Bütün sukulent türlerini toplamakta kararlıyım :D

sevgihoca
13-12-2015, 19:39
Son sukulentin değişik bir şeymiş.Güle güle büyüt,sukulent büyütmek bence de daha zevkli ve sorunsuz.Ben de görebilsem alacağım ama şimdilik bulamıyorum.

cengizildas
13-12-2015, 20:28
Sn. Galip Bey kardeşim, şimdiye kadar sukkulentlerle pek ilgilenmedim. Ama ağaçlar.net'le tanışana kadar sukkulent konusunda hiçbir bilgim yoktu. Okudukça, gördükçe sevmeye başladım. O ne muhteşem çiçekler öyle. Daha önce hiç dikkat etmemişim. Birileri önayak olur da sukkulent biriktirmeme sebep olursa sevinerek sukkulent biriktirmeye başlıyacağım.

Galip Kuzucu
13-12-2015, 22:39
Son sukulentin değişik bir şeymiş.Güle güle büyüt,sukulent büyütmek bence de daha zevkli ve sorunsuz.Ben de görebilsem alacağım ama şimdilik bulamıyorum.

Teşekkürler sevgihoca'm :) sukulentlere ulaşmanız i'in aslında internetten zengarden sayfasından alan arkadaşlar var diye biliyorum isterseniz oraya bir bakabilirsiniz :) Ben göndereyim diyeyim ama sizin oraya kadar dayanırlarmı bilemem :(

Galip Kuzucu
13-12-2015, 22:41
Sn. Galip Bey kardeşim, şimdiye kadar sukkulentlerle pek ilgilenmedim. Ama ağaçlar.net'le tanışana kadar sukkulent konusunda hiçbir bilgim yoktu. Okudukça, gördükçe sevmeye başladım. O ne muhteşem çiçekler öyle. Daha önce hiç dikkat etmemişim. Birileri önayak olur da sukkulent biriktirmeme sebep olursa sevinerek sukkulent biriktirmeye başlıyacağım.
Benimde abimden başladı olan merakım :D Elimden geldiğince tüm sukulent çeşitlerini toplamaya çalışıyorum şuan elimde 40-50 arası sukulent çeşidi var. Eğer sizde merak salıp ilgilenirseniz çoğaltmanız için yaprak, dal falan gönderebiliriz :)

Galip Kuzucu
13-12-2015, 22:45
3 tane farklı farklı sukulent çeşidi daha sukulentlerim hızlı bir şekilde çoğalmaya devam ediyor :D

Greant64
13-12-2015, 23:03
Ellerinizi sağlık hepsi çok güzel görünüyor.
1 sey sormak istiyorum. Toprak olarak. ne kullaniyorsunuz? Ben daha çok sebze yetiştiriyordu saksıda domates ve biber için onereceginz toprak veya göç markası var mıdır?

Galip Kuzucu
13-12-2015, 23:32
Teşekkürler sayın:Greant64 :) Toprak olarak cocopeat+perlit öneririm :) Sadece cocopeat kullanılırsa tiprak çok susuz kalıyor perlitte su tutucu olduğu için ikisi birbirini karşılıyor :)

sevgihoca
13-12-2015, 23:37
Sevgili Galip,sen canını sıkma ben bir şekilde bulurum.Ankara'ya gittiğimde Bauhaus'tan bakarım .Sağol,teşekkür ederim.İnternet üzeri alışverişlere henüz alışkın değilim.Yani böyle seçip alsam daha hoşuma gider diye düşünüyorum.Sen,biraz büyüt ,çoğalt,sonra bakarız.

Greant64
13-12-2015, 23:38
Teşekkürler sayın:Greant64 :) Toprak olarak cocopeat+perlit öneririm :) Sadece cocopeat kullanılırsa tiprak çok susuz kalıyor perlitte su tutucu olduğu için ikisi birbirini karşılıyor :)

Perliti biliyorum hocam az çok amabu cocopeat ne oluyor? Bir de nereden alabiliriz bunları internette satılan bir yer varmı acaba? İlçede yaşadığım için burada Koçtaş falan gibi mağazalar yok,tek imkanim internetten satın almak.

Galip Kuzucu
14-12-2015, 00:15
Sevgili Galip,sen canını sıkma ben bir şekilde bulurum.Ankara'ya gittiğimde Bauhaus'tan bakarım .Sağol,teşekkür ederim.İnternet üzeri alışverişlere henüz alışkın değilim.Yani böyle seçip alsam daha hoşuma gider diye düşünüyorum.Sen,biraz büyüt ,çoğalt,sonra bakarız.

Öylede olur sayın:sevgihoca :) İznim olsa maraşa gelmek isterim ama artık seneye çiçeklerimle birlikte gelirim :D

Galip Kuzucu
14-12-2015, 00:20
Perliti biliyorum hocam az çok amabu cocopeat ne oluyor? Bir de nereden alabiliriz bunları internette satılan bir yer varmı acaba? İlçede yaşadığım için burada Koçtaş falan gibi mağazalar yok,tek imkanim internetten satın almak.

Cocopeat yani hindistan cevizi olarak geçiyor. İnternetten temin edebileceğiniz yer olarak tartes tarım var oradan sipariş edebilirsiniz :D

Galip Kuzucu
14-12-2015, 00:26
Sukulentlerime devam ediyorum :D Bir sürü sukulentim var :D

Galip Kuzucu
14-12-2015, 00:52
Her taraf sukulent evde :D

Galip Kuzucu
14-12-2015, 02:06
Bunlarda son sukulentlerim :D Evim sukulent dolmaya devam ediyor. Çiçekcinin her hafta ilk müşterisi benim hemen gördüğüm ve bende olmayan sukulentleri alıyorum :D

aleydi
14-12-2015, 11:01
Güle güle büyüt Galipcim çiçeklerini. Sukulent arajmanları çok güzel oluyor.Süsleme sanatı sende var zaten. Çiçekler güzel hepimiz seviyoruz. Sonra hepsine yetişemez duruma geliyorsun:).

Soğanlıları beraber ekmiştik:). Seninkiler yakında açacak duruma gelmiş. Hepsi açtığında nasıl güzel olacaklar. Sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgiler.

Galip Kuzucu
14-12-2015, 11:09
Teşekkürler sayın:aleydi :) Sukulent aranjmanı yapmayı çok istiyorum zaten, çeşitler biraz çoğalsın yapacağım :)
Daha açacak duruma gelmediler ama büyümeye devam ediyorlar. Bende dört gözle bekliyorum açmalarını. İnşallah hepimizin çiçekleri güzel açarlar :)

sevgihoca
14-12-2015, 15:02
Öylede olur sayın:sevgihoca :) İznim olsa maraşa gelmek isterim ama artık seneye çiçeklerimle birlikte gelirim :D

İnşallah Galipçiğim,her zaman beklerim.

Galip Kuzucu
14-12-2015, 16:15
Bir aday memurluğum geçse abla :D

sevgihoca
14-12-2015, 16:38
Geçer inşallah,her işin başı önce sağlık.Hiç gün sayma,gününü iyi şeyler yaparak değerlendir.Hastaların iyi duasını al.

Galip Kuzucu
16-12-2015, 18:45
Tabi ki saymıyorum sayın:sevgihoca. İşime severek ve herkese eşit davranarak hiçbirşeyi eksik bırakmadan yapmaya çalışıyorum...

Greant64
16-12-2015, 18:51
Tabi ki saymıyorum sayın:sevgihoca. İşime severek ve herkese eşit davranarak hiçbirşeyi eksik bırakmadan yapmaya çalışıyorum...

Darısı bizim başımıza. Bizim de böyle sukulentlerimiz olur inşallah

Galip Kuzucu
16-12-2015, 18:51
Sayın:A NOMAD'ta görüpte beğendiğim "senecio rowleyanus". Kendisi hemen kargoyla yolladı :D
Çiçeğin altında da bana çok yardımı dokunan çiçek üretim teknikleri kitabım :D

Galip Kuzucu
16-12-2015, 18:56
Ben sukulentleri çok seviyorum ve evi sukulentlerle doldurmaya kararlıyım :D

Galip Kuzucu
16-12-2015, 19:06
Sukulentlerim...

Galip Kuzucu
16-12-2015, 19:11
Darısı bizim başımıza. Bizim de böyle sukulentlerimiz olur inşallah
Olur tabi ki sayın:Greant64 :D Bizde yardım ederiz paylaşırız :D

Galip Kuzucu
16-12-2015, 19:36
Sukulent yine sukulent :D

Galip Kuzucu
16-12-2015, 19:48
Bu sukulentlerimde bitmek bilmiyor :D Birisinin yanında da çam ağacı cıkmış :D

Galip Kuzucu
17-12-2015, 23:41
Bu sukulentimden evde vardı ama bu kadar çok kardeşli görünce hemen aldım ama sizce kardeşlerini ayırmalımıyım :)

loveforlife
18-12-2015, 03:26
Bu sukulentimden evde vardı ama bu kadar çok kardeşli görünce hemen aldım ama sizce kardeşlerini ayırmalımıyım :)

Sevgili Galip Kuzucu,
Ah Ablacığım, nasıl yetişeceksin bu kadar çiçeğe? Bu ne hız, yer gök çiçek oldu şimdiden sende! 3 yıldır kaktüs-sukulentçi olmama rağmen senin kadar çok çeşide sahip olmadığımı itiraf etmeliyim.:o Allah kolaylıklar versin.

Sukulentleri cocopeat-perlit karışımına dikmiyorsundur umarım. Toprağın suyu tutmaması gerekiyor. Bu yüzden süzek olması için iri dişli dere kumu eklemelisin toprak karışımına. Perlit suyu tutar. Çevrende inşaatlar vardır, rica edip biraz kum alıp o kumu yıkadıktan sonra kullanabilirsin.

Bu sukulentin bir sempervivum türü. İç mekanı çok sevmez kendisi. Ayrıca ben olsam yavrularını ayırmazdım. Baharda çok güzel gelişecektir.

Sevgiler, selamlar...

sevgihoca
18-12-2015, 18:46
Maşallah,sana yetişmek çok zor,hangi ara bu kadar sukulenti topladın:eek:.Büyütüp aranjman yapacağın günleri dört gözle bekliyorum.Çünkü komşuda pişer,bize de düşer.Şöyle artanlarından bir şeyler düşünürsün herhalde.:p

İsmail Kuzucu
18-12-2015, 19:10
Maşallah yani, bizide düşünürsün artık. :p

Jakin
18-12-2015, 19:14
Sevgili Galip, bu yaptığım beğeniler yorumlara aynen katıldığım anlamına geliyor. ;) :D

Galip Kuzucu
19-12-2015, 04:49
Sevgili Galip Kuzucu,
Ah Ablacığım, nasıl yetişeceksin bu kadar çiçeğe? Bu ne hız, yer gök çiçek oldu şimdiden sende! 3 yıldır kaktüs-sukulentçi olmama rağmen senin kadar çok çeşide sahip olmadığımı itiraf etmeliyim.:o Allah kolaylıklar versin.

Sukulentleri cocopeat-perlit karışımına dikmiyorsundur umarım. Toprağın suyu tutmaması gerekiyor. Bu yüzden süzek olması için iri dişli dere kumu eklemelisin toprak karışımına. Perlit suyu tutar. Çevrende inşaatlar vardır, rica edip biraz kum alıp o kumu yıkadıktan sonra kullanabilirsin.

Bu sukulentin bir sempervivum türü. İç mekanı çok sevmez kendisi. Ayrıca ben olsam yavrularını ayırmazdım. Baharda çok güzel gelişecektir.

Sevgiler, selamlar...

Sukulentler için şimdilik çiçekçiden kaktüs toprağı aldım sayın:loveforlife :) Benim çeşitlerimi çoğaltmam fazla merakımdan galiba ama benim sizin kadar bilgim yok artık o konuda siz yardımcı olursunuz ablaçım :D İlk öneriniz olarak sempervivum türü sukulentimi ayırmadan hemen camın dışına koydum :D

Galip Kuzucu
19-12-2015, 04:52
Maşallah,sana yetişmek çok zor,hangi ara bu kadar sukulenti topladın:eek:.Büyütüp aranjman yapacağın günleri dört gözle bekliyorum.Çünkü komşuda pişer,bize de düşer.Şöyle artanlarından bir şeyler düşünürsün herhalde.:p

Aranjman konusunu düşünüp dün akşam birkaç malzeme aldım sayın:sevgihoca :D Artık bugün yarın başlarım kendi çapımda birşeyler yapmaya :D ****** isterseniz hepsini bile yollarım yapacaklarımın :D

Galip Kuzucu
19-12-2015, 04:53
Maşallah yani, bizide düşünürsün artık. :p

Düşünürüm ama abiler en son :D Önce ablalarıma :D

Galip Kuzucu
19-12-2015, 04:55
Sevgili Galip, bu yaptığım beğeniler yorumlara aynen katıldığım anlamına geliyor. ;) :D

Yorumlara iyi katılıyorsunuz sayın:jakin bende daha çok gaza geliyorum :D İnşallah herşeyi elime yüzüme bulaştırmam :D

Galip Kuzucu
19-12-2015, 04:58
Bunlarda dışarı aldığım nergislerim çok iyi gelişiyorlar :D

cengizildas
19-12-2015, 21:13
Sn. Galip Bey Kardeşim, ben bu yaşıma kadar sukulentler konusunda pek bilgi sahibi değildim, pek de önemsemezdim. Şimdi senin sayfanı takip ettikçe, sanki bir sukulent merakı başlayacak gibi. Yani, bundan sonra sukulent araştırmaya başlarsam, müsebbibi (eski bir deyimdir, sebep olan anlamında) siz olacaksınız. O zaman bulamadıklarımı sizden istemek zorunda kalacağım. Kalın sağlıcakla.

Galip Kuzucu
19-12-2015, 22:20
Aslında benimde hiç sukulentlerle alakam yoktu sayın:cengizildas :D Abimden görerek çok beğenmiştim sukulentleri sonra iş hayatı için İstanbul'a gelince hem yalnızlık çekmemek için hemde iş stresini falan üzerimden atmak için hemde hobi olarak bu işe başladım ve sonuç olarak heryerim sukulent dolmaya başladı :D Yani çiçeklerle uğraşmak insanlar için çok iyi, şuan benimde yeterince bilgim yok ama bu forumdan baya bilgiler öğreniyor insan :D Çeşit paylaşma konusunda hiç sorunum yok isteyen herkesle paylaşırım tabi ki :D

Galip Kuzucu
20-12-2015, 18:38
Aranjman yapmak için birkaç fanus gibi şeyler aldım birde bardak ama bunlar küçük geldi gibi biraz :( Birde süs balığı satan yerden akvaryumlarda kullanılan minik beyaz taşlardan aldım :D Son olarakta kaktüs toprağı aldım :D

sinbas
20-12-2015, 22:02
Birde süs balığı satan yerden akvaryumlarda kullanılan minik beyaz taşlardan aldım :D

Bu fikir çok hoşuma gitti nasıl düşünemedim.
Yana döne dere kumu arıyordum.

sevgihoca
20-12-2015, 22:17
Ee Galip gerisi nerede,nasıl dizayn edeceksin?

Jakin
20-12-2015, 22:41
Aranjman yapmak için birkaç fanus gibi şeyler aldım birde bardak ama bunlar küçük geldi gibi biraz :( Birde süs balığı satan yerden akvaryumlarda kullanılan minik beyaz taşlardan aldım :D Son olarakta kaktüs toprağı aldım :D

Sanki bunlar biraz küçük gibi göründü bana da.
Aranjman yaptıktan sonra da bitkilerin büyümesine elverişli olacak genişlikte olmalı. En az 20 cm. çapında olsaydı. ;)

YeniGine
20-12-2015, 23:40
:) Eyvaaah şimdi de ev fanus ile dolacak gibi görünüyor... Gözümün önüne geldin sevgili Galip çiçeklerin ortasında ayakta bir elin belinde, bir elin de kafanı kaşır vaziyetteki halin...
Rastgelsin, eminim ki çok güzel olacaklar...

Galip Kuzucu
20-12-2015, 23:41
Fanuslar küçük geldiği için mecbur tekli olarak yapmak zorunda kaldım sayın:sevgihoca :(
Biraz değil çok küçük geldiler sayın:jakin ama güzel eğlence oldu :D

Galip Kuzucu
20-12-2015, 23:45
:) Eyvaaah şimdi de ev fanus ile dolacak gibi görünüyor... Gözümün önüne geldin sevgili Galip çiçeklerin ortasında ayakta bir elin belinde, bir elin de kafanı kaşır vaziyetteki halin...
Rastgelsin, eminim ki çok güzel olacaklar...

Aynen öyle sayın:yenigine her taraf fanus dolacak artık :D İnşallah bir sakarlık yapıpta fanusları kırmam :D İnşallah güzel olurlar ama bu fanuslar küçük gelsede güzel eğlence oldular bana :D

Galip Kuzucu
20-12-2015, 23:51
Fanuslar küçük gelince mecbur tekli yapmak zorunda kaldım :(

sinbas
20-12-2015, 23:52
Fanuslar küçük geldiği için mecbur tekli olarak yapmak zorunda kaldım

Mecbur değilsin büyük saklama kapları işini görebilir ister plastik ister cam kullanabilirsin.
589686

Renklisi daha iyi olacaktır. ;) dikdörtgenini bulursan.

589692

YeniGine
20-12-2015, 23:52
:) Dedim ama çok güzel olacaklar diye... Maşallah!.. Emeklerine sağlık sevgili Galip.

Jakin
20-12-2015, 23:56
Güzel ve şık görünüyorlar. Yalnız deliksiz oldukları için sulamayı çok az az yapmalı.

Galip Kuzucu
21-12-2015, 00:21
Mecbur değilsin büyük saklama kapları işini görebilir ister plastik ister cam kullanabilirsin.
589686

Renklisi daha iyi olacaktır. ;) dikdörtgenini bulursan.

589692

Bu güzel fikriniz için çok teşekkürler sayın:sinbas :D

sinbas
21-12-2015, 00:22
Bu güzel fikriniz için çok teşekkürler sayın:sinbas :D

Fikrini kendine sakla der gibi oldu bu teşekkür.... :D

Galip Kuzucu
21-12-2015, 00:22
:) Dedim ama çok güzel olacaklar diye... Maşallah!.. Emeklerine sağlık sevgili Galip.

Bu güzel yorumunuz için teşekkürler sayın:YeniGine :) Siz böyle güzel yorumlar yaptıkça yerimde durasım gelmiyor :D

Galip Kuzucu
21-12-2015, 00:24
Fikrini kendine sakla der gibi oldu bu teşekkür.... :D

Yok estağfurullah sayın:sinbas :( Bu fikrinizi en kısa zamanda uygulayacağım emin olabilirsiniz :)

Galip Kuzucu
21-12-2015, 00:27
Güzel ve şık görünüyorlar. Yalnız deliksiz oldukları için sulamayı çok az az yapmalı.

Sulama konuda da yardımcım var sayın:jakin :D Yeşil-turuncu renkli fısfısım var :D Bana çok yardımcı oluyor :D

sinbas
21-12-2015, 00:29
En dibine 5-10 mm arası mozaik doldur ki su tahliyesini daha sağlıklı yapsınlar, delebilirsen altlarını delmeyi unutma sen yapamazsan bir camcı çok güzel görür işini. ;)

Galip Kuzucu
21-12-2015, 00:38
Böyle bilgili abilerim ve ablalarım olduğu için çok şanslıyım eksiklerimi tamamlıyorsunuz :D Bilgileriniz için çok teşekkürler :D

YeniGine
21-12-2015, 01:10
:( Şimdi ben bulamam da bir EN sayfamız vardı.
EN COŞKULU üye Galip Kuzucu.

A_NOMAD
21-12-2015, 01:21

Nomad senin için bulur ;)

2015 yılının ''EN''leri (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/38429.htm)

Galip Kuzucu
21-12-2015, 12:42

Şimdiden enlerin arasına girdim galiba ;)

Galip Kuzucu
21-12-2015, 12:44
Nomad senin için bulur ;)

2015 yılının ''EN''leri (http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/38429.htm)

Sayın:A NOMAD hemen yardıma yetişir :D

Galip Kuzucu
21-12-2015, 12:47
Yavrulu sukulentlerimin birazını ayırdım :D

duy-gu
21-12-2015, 12:52
Yavrulu sukulentlerimin birazını ayırdım :D

Süper olmuş :) Rahatlamış görünüyor yavrucaklar :)

Galip Kuzucu
21-12-2015, 13:20
Aynen sayın:duy-gu :D O minicik saksılarda sıkış tepiş duruyorlardı :D Anca onlara sıra geldi :D

Galip Kuzucu
21-12-2015, 13:41
Bunlarda güzelmi güzel açelyalarım hepsi harika çiçeklerini açarken beyaz olan arada kaldı :(
Üzüm sümbüllerimde büyümeye devam ediyor, yemyeşil oldular :D

Jakin
21-12-2015, 13:44
Bunlarda güzelmi güzel açelyalarım hepsi harika çiçeklerini açarken beyaz olan arada kaldı :(
Üzüm sümbüllerimde büyümeye devam ediyor, yemyeşil oldular :D

Çok güzel, cıvıl cıvıl renkler, bayıldım... ;)

Galip Kuzucu
21-12-2015, 13:52
Bunlarda aranjman için aldığım daha büyük saksılar :D Yeşil ve kırmızı olanlarda fazla suyun durması için gereken yerler var:D Böyle saksıları ilkkez gördüm :D

Galip Kuzucu
21-12-2015, 14:11
Çok güzel, cıvıl cıvıl renkler, bayıldım... ;)

Teşekkürler sayın:jakin :D Bnede renklerini çok seviyorum ama geçen sene aldığım açelya kurumuştu inşallah bu sene bunlar kurumaz :(

Galip Kuzucu
21-12-2015, 14:43
Buda benim ilk aranjmanım :D Daha acemiyim yolun başında :D Eksiklerim kesin vardır :D

Jakin
21-12-2015, 14:44
İnşallah kurumazlar. Soğuk havayı seviyorlar değil mi?
Pencere hangi yöne bakıyor?

Mine hanım, kuzey veya doğuya bakan yerde tutmayı önermiş:
http://www.agaclar.net/forum/109623-post10.htm

Jakin
21-12-2015, 14:49
Buda benim ilk aranjmanım :D Daha acemiyim yolun başında :D Eksiklerim kesin vardır :D

Çok güzel görünüyorlar. Açık yeşilin ortada yer alması hoş olmuş.. ;)
İsmini biliyor musun?

Galip Kuzucu
21-12-2015, 15:10
İnşallah kurumazlar. Soğuk havayı seviyorlar değil mi?
Pencere hangi yöne bakıyor?

Mine hanım, kuzey veya doğuya bakan yerde tutmayı önermiş:
http://www.agaclar.net/forum/109623-post10.htm

Pencerenin dışında soğukta ve kuzeye doğru bakıyorlar sayın:jakin :D

sinbas
21-12-2015, 15:11
Çok güzel olmuş ellerine sağlık, akşam gitsem diyorum evde ne kadar şekerlik gondol, saklama kabı, borcam, çorba, komposto,sütlaç kasesi vs. varsa yapsam diyorum acaba hanım bana ne der diye düşünüyorum. :D

Galip Kuzucu
21-12-2015, 15:13
Çok güzel görünüyorlar. Açık yeşilin ortada yer alması hoş olmuş.. ;)
İsmini biliyor musun?

Beğendiyseniz çok sevindim sayın:jakin :D Ortakinin adı:"Sedum rupestre 'angelina'".

cengizildas
21-12-2015, 22:48
Sevgili Galip kardeşim, daha önce söyledim; senin yüzünden sukkulent hastası olacağım. Bir de onu başıma saracaksın. Şimdi anlat bakalım, o kapların içerisinde nasıl yetiştiriyorsun, suyunu nasıl yapıyorsun. Sn. Sinbas'ın dediği gibi hanımın borcamlarını dolduracağız anlaşılan. Bir de bir yerde tanesi 8.-TL.den satılan çeşit çeşit sukkulent buldum. Al başına belayı (sayende).

Galip Kuzucu
22-12-2015, 04:08
Çiçek hastası olmak bence daha iyi sayın:cengizildas :D Sigara alkol tiryakisi olacağına birikimi çiçeklere aktarmak daha iyi hep stresini alıyor insanın hem de ev yeşillik oluyor :D

Jakin
22-12-2015, 06:27
Beğendiyseniz çok sevindim sayın:jakin :D Ortakinin adı:"Sedum rupestre 'angelina'".

İsim için teşekkürler.. :)
Yayılıcı bir türmüş..

duy-gu
22-12-2015, 10:05
Sevgili Galip,
Aranjmanlarında bence doğal çakıl taşları ve ahşap kabuklar (iri parçalar) kullanabilirsin. Bu örnekler çok hoşuma gitti, belki sana da ilham verir :)

sevgihoca
22-12-2015, 12:29
Paylaşımlar çok güzel.Cam fanusları çok güzel doldurmuşsun Galip.İnşallah sorunsuz büyürler.Diktiklerin çok dekoratif görünüyorlar.Tebrik ederim.

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:01
İsim için teşekkürler.. :)
Yayılıcı bir türmüş..

Rica ederim sayın:jakin :D Hem hızla yayılıyor hem de çeliklerinden hemen kökleniyor :D O aranjmana ektiğim yavruydu onun birde annesi var :D Yarında onu paylaşırım :D

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:06
Sevgili Galip,
Aranjmanlarında bence doğal çakıl taşları ve ahşap kabuklar (iri parçalar) kullanabilirsin. Bu örnekler çok hoşuma gitti, belki sana da ilham verir :)

Verdiğiniz örnekler gerçekten çok harika sayın:duy-gu :D Bende ilk aranjman konusunu araştırırken bunlar gibilerine rastlamıştım :D Birde İstanbul'da birkaç alışveriş merkezinde rastlamıştım çok beğenmiştim :D Bir baktım benim sukulentlerim çoğalmış bende yavaş yavaş yapmaya başlamışım :D Ama daha yeni olduğum için bu örnekler gibi güzel yapabileceğimi sanmıyorum daha acemiyim daha çok bilgi edinmem lazım veya pratik yapmam lazım galiba :(

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:09
Paylaşımlar çok güzel.Cam fanusları çok güzel doldurmuşsun Galip.İnşallah sorunsuz büyürler.Diktiklerin çok dekoratif görünüyorlar.Tebrik ederim.

Beğenmenize çok sevindim sayın:sevgihoca :) İnşallah ileride daha güzellerini de yapacağım :D

cengizildas
22-12-2015, 19:16
Sn. Galip kardeşim, soruma yanıt alabilirsem sukulent yetiştirmeye başlayacağım.
Cam fanusta su durumunu nasıl ayarladığınız konusunda bir bilgi vermiyorsunuz. Bazı örneklerde saksının altının delinmesi gerektiği söyleniyor. Cam fanusta delinme olmayınca nasıl oluyor. Şimdi saksılarının altlarının delinmesi mi gerekir yoksa herhangi bir cam kapta olabilir mi?

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:22
Bugün dayanamadım yine çiçekçiye uğradım ve bi' dünya sukulent aldım :D

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:25
Yeni sukulentlere devam :D

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:28
Sukulent merakım hiç bitmeyecek galiba :D

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:31
Sn. Galip kardeşim, soruma yanıt alabilirsem sukulent yetiştirmeye başlayacağım.
Cam fanusta su durumunu nasıl ayarladığınız konusunda bir bilgi vermiyorsunuz. Bazı örneklerde saksının altının delinmesi gerektiği söyleniyor. Cam fanusta delinme olmayınca nasıl oluyor. Şimdi saksılarının altlarının delinmesi mi gerekir yoksa herhangi bir cam kapta olabilir mi?

Cam fanusların altına biraz minik taşlardan koyarsanız dipte fazla su taşların arasında kalır o yönden fanusların altına biraz minik taş koymak lazım, birde ben sulamayı azar azar spreyle yapıyorum onun için sorun olmuyor nerdeyse :D

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:35
Sukulentlere devam :D Üstteki sukulentin rengi çok hoşuma gitti :D

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:38
Şu ana kadar gördüğüm en değişik sukulentlerden birisi birinci resimdeki kamuflajlı sukulent gibi :D Bu haftalık aldığım sukulentler bu kadar artık haftaya gerisi :D bende bu merak varken haftaya da kesin gider alırım :D

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:40
Bu minik kaktüsü de çiçekçi verdi :D Normalde kaktüsleri dikenli oldukları için sevmem ama bu güzele benziyor :D

duy-gu
22-12-2015, 19:45
Bu minik kaktüsü de çiçekçi verdi :D Normalde kaktüsleri dikenli oldukları için sevmem ama bu güzele benziyor :D

Bu benim pıtırdayan kaktüsümden :) Mammillaria vetula
Minik sarı çiçekler açıyor ve dikenleri hiç batmıyor, çok cici :)

Galip Kuzucu
22-12-2015, 19:51
Bu benim pıtırdayan kaktüsümden :) Mammillaria vetula
Minik sarı çiçekler açıyor ve dikenleri hiç batmıyor, çok cici :)

Bilginiz için çok teşekkürler sayın:duy-gu :D Gerçekten dediğiniz gibi çok cici bir kaktüs :D Batmaması da benim için iyi oldu :D

Şükufezar
22-12-2015, 19:53
Bu küçük kaktüs parçası kaktüs merakınızın başlamasına sebep olacak gibi duruyor.;)

Galip Kuzucu
22-12-2015, 20:02
Bu küçük kaktüs parçası kaktüs merakınızın başlamasına sebep olacak gibi duruyor.;)

Kaktüs merakım inşallah başlamaz sayın:Melikd :D Evim zaten çok küçük olduğu için ancak sukulent ve soğanlı çiçeklerle ilgilenebiliyorum :D Birde boş zamanımda sınırlı onun için şu anlık sukulentleri çoğaltmak bana yeter diye düşünüyorum :D Seneye çiçekler için düzgün bir ev bulabilirsem kaktüslere de başlayabilirim ama :D

Şükufezar
22-12-2015, 20:15
Umarım istediğiniz gibi bir ev bulursunuz :)

Galip Kuzucu
22-12-2015, 20:24
Umarım istediğiniz gibi bir ev bulursunuz :)

İnşallah bulurum da sayın:Melikd :D Ama ben başta hata yaptım tayinim hemen çıkınca mecbur ilk bulduğumuz evi kiraladık bir yılda sözleşme yaptık malesef :( Onun için bir yıl küçük ve az çiçekli bir evde yaşamak zorundayım :(

Şükufezar
22-12-2015, 20:56
O bir yıllık süreç de az çiçekli ihtisas süresi olur, bu sayede başka bir eve geçip çok çiçeğiniz olunca onlara daha iyi bakarsınız diyelim o zaman :p

Galip Kuzucu
22-12-2015, 21:06
Çok güzel olmuş ellerine sağlık, akşam gitsem diyorum evde ne kadar şekerlik gondol, saklama kabı, borcam, çorba, komposto,sütlaç kasesi vs. varsa yapsam diyorum acaba hanım bana ne der diye düşünüyorum. :D

Kusura bakmayın sayın:sinbas mesajınızı atlamışım :( Bence güzel aranjmanları görünce kızmaz sevinir :D

sinbas
22-12-2015, 21:58
Kusura bakmayın sayın:sinbas mesajınızı atlamışım :( Bence güzel aranjmanları görünce kızmaz sevinir :D

Hayır yahu nasıl kızarım bu güzellikleri sergileyen birine. :D

Ama dikkat et bir gün gizlice senin Succulentlerini götürebilirim, :D bu aralar hangi sayfaya baksam aynı güzellikleri görüyorum biraz biraz bulaşmaya başladı.

Benim hiç sukulentim olmadı. :( haydi yarın alayım desem satan bir yerde yok, bu konuda çok mahrumiyet bir yerdeyim. :mad:

sevgihoca
22-12-2015, 22:35
Evet sinbas,bende aynı dertten musdaribim.Ama dün bir dükkanın önünden geçerken sedum palmeri gördüm,hemen üç dal kopardım,diktim.Burda da yok böyle bir şey.Olsa ben de Galip'e döneceğim.

Galip Kuzucu
23-12-2015, 11:55
O bir yıllık süreç de az çiçekli ihtisas süresi olur, bu sayede başka bir eve geçip çok çiçeğiniz olunca onlara daha iyi bakarsınız diyelim o zaman :p

Aynen sayın:Melikd :D Yardım eden abilerim ve ablalarım olunca herşeyi öğreniyorum sayelerinde :D

Galip Kuzucu
23-12-2015, 11:58
Hayır yahu nasıl kızarım bu güzellikleri sergileyen birine. :D

Ama dikkat et bir gün gizlice senin Succulentlerini götürebilirim, :D bu aralar hangi sayfaya baksam aynı güzellikleri görüyorum biraz biraz bulaşmaya başladı.

Benim hiç sukulentim olmadı. :( haydi yarın alayım desem satan bir yerde yok, bu konuda çok mahrumiyet bir yerdeyim. :mad:

Buyrun gelin alın sayın:sinbas :D Hepsine yetişemiyorum zaten :D Sizede bulaşsın herkeste olsun :D

Galip Kuzucu
23-12-2015, 12:02
Evet sinbas,bende aynı dertten musdaribim.Ama dün bir dükkanın önünden geçerken sedum palmeri gördüm,hemen üç dal kopardım,diktim.Burda da yok böyle bir şey.Olsa ben de Galip'e döneceğim.

Size önerebileceğim iki yol var sayın:sevgihoca :D İlk olarak benim gibi yetiştirenler size yaprak ve çelik gönderebilir öyle çoğaltırsınız veya önceden de dediğim gibi zengarden.com'dan alabilirsiniz :)

sevgihoca
23-12-2015, 12:12
Sağol Galipçiğim,dediğin gibi yavaş yavaş ben de toparlarım.Bağda soğuğa dayanıklı türler yaşarsa doğal ortamda bir kaya bahçesi güzel olur diye düşünüyorum.

Galip Kuzucu
23-12-2015, 15:58
Çok mantıklı yeriniz varsa hemen yapın derim sayın:sevgihoca :D

sevgihoca
23-12-2015, 17:12
İnşallah Galip,Sevgili Sonkez bugün bana kargo göndermiş,sedum türleri varmış,bakalım neler gelecek.Onları biraz büyütüp,birazını da bağa dikerim.Şöyle taşların arasından fışkırır,ne güzel hayaller değil mi?

Mücevher Çalısı
24-12-2015, 00:40
Merhabalar Sn. Galip Kuzucu. Maşaallah Sukularınızın sayısı hızla artmış ben görmeyeli. Bir isim manyağı olarak sizde görünce bile merak salıyorum bunların isimleri nedir diye. Birkaç tanesinin ismini bildiğimden yazmadan edemedim:)

Sukulentlere devam :D

3. ve 4. fotoğraftaki "Graptoveria cv 'Silver Star'"

Şu ana kadar gördüğüm en değişik sukulentlerden birisi birinci resimdeki kamuflajlı sukulent gibi :D

Kamuflajlı güzel:"Kalanchoe rhombopilosa"

3 tane farklı farklı sukulent çeşidi daha sukulentlerim hızlı bir şekilde çoğalmaya devam ediyor :D

2. fotoğraftaki "Senecio crassissimus"...

Saygılar, Sevgiler...

Galip Kuzucu
25-12-2015, 02:23
İnşallah Galip,Sevgili Sonkez bugün bana kargo göndermiş,sedum türleri varmış,bakalım neler gelecek.Onları biraz büyütüp,birazını da bağa dikerim.Şöyle taşların arasından fışkırır,ne güzel hayaller değil mi?

Şimdiden sedumlarınız haırlı olsun sayın:sevgihoca :D İstediğini zaman bende yollayabilirim söylememiz yeter :D

Galip Kuzucu
25-12-2015, 02:25
Merhabalar Sn. Galip Kuzucu. Maşaallah Sukularınızın sayısı hızla artmış ben görmeyeli. Bir isim manyağı olarak sizde görünce bile merak salıyorum bunların isimleri nedir diye. Birkaç tanesinin ismini bildiğimden yazmadan edemedim:)

3. ve 4. fotoğraftaki "Graptoveria cv 'Silver Star'"

Kamuflajlı güzel:"Kalanchoe rhombopilosa"

2. fotoğraftaki "Senecio crassissimus"...

Saygılar, Sevgiler...

Sukulent isimleri için çok teşekkür ederim sayın:Mücevher Çalısı :D Sizde olmasınız bu konuda napardım bilemiyorum :D Çoğunun ismini sizler söylüyorsunuz bir dahaki yeni nesile beni hazırlıyorsunuz :D

Resulgur
25-12-2015, 16:06
Sukulent isimleri için çok teşekkür ederim sayın:Mücevher Çalısı :D Sizde olmasınız bu konuda napardım bilemiyorum :D Çoğunun ismini sizler söylüyorsunuz bir dahaki yeni nesile beni hazırlıyorsunuz :D

Aynen dediğiniz gibi sn. Galip Kuzucu kitap gibi bilgi küpü adam derler ya hani (Edit ). İçini aç oku yani :D

A_NOMAD
25-12-2015, 16:25
...bilgi küpü adam...

Adam? :D :D :D

Mücevher Çalısı
25-12-2015, 16:30
Aynen dediğiniz gibi sn. Galip Kuzucu kitap gibi bilgi küpü adam. İçini aç oku yani :D

:rolleyes:Sonunda adam oldum ya:D:cool: Bundan sonra gam yemem:p

Resulgur
25-12-2015, 16:34
:rolleyes:Sonunda adam oldum ya:D:cool: Bundan sonra gam yemem:p

Neyse siz anladınız , iyi kıvırabildim umarım :D :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 16:46
Sukulentlerimden üzülerekte olsa çoğaltmak için çelik aldım :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 16:54
Hemen ektim çelikleremi bakalım ne zaman köklenip büyüyecekler :D Büyüyünce güzel bir aranjman saksım olacak gibi :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 17:09
Köklendirmek için çelik alınca küçüldüler zaten küçüktüler küçücük kaldılar canım sedumlarım benim :(

Galip Kuzucu
26-12-2015, 17:13
Galip'in küçük yapraktan sukulent üretim tesisi :D Yapraktan sukulent çoğaltmaya devam :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 17:14
Kök atan yapraklardan yakından görüntüler :D

sinbas
26-12-2015, 17:53
Galip'in küçük yapraktan sukulent üretim tesisi :D Yapraktan sukulent çoğaltmaya devam :D

Yine döktürmüşsün sayın @Galip kardeşim;
Bunların yapraktan çoğalması yaprağı toprağın üzerine bırakarak mı yapılıyor, çok ilginç. Yani kopan yerin toprağa değmesi yeterli oluyor öyle mi?

Toprak karışımı ve hazırlığı hakkında neler yaptın biraz açıklayabilir misin?

Sulamayı ne kadar sıklıkla hangi yöntemle ne kadar yapıyorsun?

O kadar çok çelik yapmışsın ki! Maşallah, hepsi tutarsa senin ayrıca bir çiçek evi kiralaman gerekebilir. :)

A_NOMAD
26-12-2015, 18:03
Sevgili Galip, küçük bir soru: Sukulent ticaretine mi başlamayı düşünüyorsunuz? :D :D

İsmail Kuzucu
26-12-2015, 18:48
Kapının önüne küçük bir tezgah açtık mı tamamdır. :p

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:30
Yine döktürmüşsün sayın @Galip kardeşim;
Bunların yapraktan çoğalması yaprağı toprağın üzerine bırakarak mı yapılıyor, çok ilginç. Yani kopan yerin toprağa değmesi yeterli oluyor öyle mi?

Toprak karışımı ve hazırlığı hakkında neler yaptın biraz açıklayabilir misin?

Sulamayı ne kadar sıklıkla hangi yöntemle ne kadar yapıyorsun?

O kadar çok çelik yapmışsın ki! Maşallah, hepsi tutarsa senin ayrıca bir çiçek evi kiralaman gerekebilir. :)

Elimden geldiğince birşeyler yapmaya çalışıyorum sayın:sinbas :D
yaprakların toprakla teması yetiyor. Ama çelikle üretim arasında çok büyük zaman farkı oluyor. Sulamayı da toprak kurudukça yapıyorum. Yoksa kökleri kurumaya başlıyor yani nemli bırakıyorum toprağı. Daha çelik yapacağım ama daha farklı türler bulamadım :(

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:32
Sevgili Galip, küçük bir soru: Sukulent ticaretine mi başlamayı düşünüyorsunuz? :D :D

Ticaret işi aslında benim için çok iyi olur ama şimdiki evim biraz küçük kalıyor sayın: A_NOMAD :D Seneye yeni bir ev bakmayı düşünüyorum daha büyük ve çiçeklerin daha iyi olacağı biryer :D Olmadı teraslı bir ev olursa çok işime yarar :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:33
Kapının önüne küçük bir tezgah açtık mı tamamdır. :p

Ev değilde hastane önüne açsam daha iyi olur abi :D daha çok satarım :P

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:35
Sırada sukulentlerimden genel görüntüler var :D İnşallah beğenirsiniz :D
Alttaki resimdeki gibi kardeşleyen sukulentlerimi ayırıyorum :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:40
Sukulentlerimden görüntülere devam :D Bu sukulentimde yakında çiçek açacak baya az kaldı :D İlk çiçek açan sukulentim olacak kendisi onun için çok değerli benim için :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:44
Bu sukulentimin bu aralar yaprakları solup dökülmeye başladı :( Ama bereket altında bir sürü yavruları gözükmeye başladı :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:48
Bunlar da son aldığım sukulentlerden ilk ikisi :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:50
Bu da aldığım son sukulent :D Artık çiçekçiyle abi kardeş gibi olduk :D Çay falan içiyoruz, sohbet falan :D Yeni sukulent alınca ben almadan tezgahına bile koymuyor :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 19:55
Kalanşolardan devam edeyim dedim :D Bunlarda benim kalanşo ailem :D Boy boy sıraya geçtiler :D Onları da çelikle çoğaltıyorum :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:01
Sıra kaynana dili kaktüsüm ile minicik kaktüsüm ve aloe veram var :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:04
Buda çiçek familyama kattığım 3. kaktüsüm :D Çok güzel geldi gözüme aldım :D Birde kolay çoğalacabilecek bir cinse benziyor galiba :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:09
Sırada hibiskusum, telgraf çiçeğim ve de son olarak sayın:jakin beğendiği "Sedum rupestre 'angelina'" nın anneis ve yanında ilk yavruları var ama bu aralar keyfi yerinde değil gibi :(

Mücevher Çalısı
26-12-2015, 20:12
Ev değilde hastane önüne açsam daha iyi olur abi :D daha çok satarım :P

Benim kendime ilk aldığım sukulentim Damkoruğuydu (Sedum palmeri). Satıcı hastahane önünde satıyordu aklıma getirdiniz şimdi onu. Satıcı amca "Damkoruğunun" ismini sormadan bana ismini söylemek istemiş ve adına "Manolya" demişti. Tabii tebessüm ederek sukucuğumu aldım ve evimin yolunu tuttum:)

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:13
Sayın:sevgihoca'mın beğendiği fittonyalar :D Gerçekten yaprakları ve görüntüleri çok çok harika :D

A_NOMAD
26-12-2015, 20:15
...Satıcı amca "Damkoruğunun" ismini sormadan bana ismini söylemek istemiş ve adına "Manolya" demişti...

Amca daha hafif bir isim uydursaymış keşke, bu çok fazla olmuş :D :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:16
sklamenlerimin camın önünde keyifleri çok iyi görünüyor :D Bol bol çiçek açmaya devam ediyorlar :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:18
Benim kendime ilk aldığım sukulentim Damkoruğuydu (Sedum palmeri). Satıcı hastahane önünde satıyordu aklıma getirdiniz şimdi onu. Satıcı amca "Damkoruğunun" ismini sormadan bana ismini söylemek istemiş ve adına "Manolya" demişti. Tabii tebessüm ederek sukucuğumu aldım ve evimin yolunu tuttum:)

Amcam kendisi gibi sizinde birşeyler bilmediğinizi sanıp ismini alakasızca uydurmuş sayın:mücevher çalısı :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:19

Elmaya armut der gibi uydurmuş amcam :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:23
Artık soğanlı çiçeklerime geçebilirim :D İlk olarak kocaman olan nergis ve üzüm sümbüllerimden başlıyorum :D

Mücevher Çalısı
26-12-2015, 20:25

Değil mi ya:) Manolya nire Damkoruğu nire, deve pire misali:)

İşim daha da komiği satıcının bulunduğu hastanenin cephesinde (hemen arkasında) kocaman bir Manolya Ağacı duruyor...

Ama satıcı amca sırf sohbet etmek için uydurdu gibi:)

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:28
Sırada sümbüllerim ve çiğdemlerim var :D Bende her çeşit bulunur :P

Mücevher Çalısı
26-12-2015, 20:34
Amcam kendisi gibi sizinde birşeyler bilmediğinizi sanıp ismini alakasızca uydurmuş sayın:mücevher çalısı :D

Yani bitkilerin içinde yaşıyoruz ama ne olduklarını bilmeden geçip gidiyoruz önlerinden. Yıllar önce bende öyleydim, ne kadar sevsem de isimler nanay:D Şimdi isimlerini öğrendikçe aaaa şu parkta bundan çok vardıııı, yaaa bu okulda bulunuyorduuuu gibi hayıflanmalarım bile oluyor. Şimdi olsa deli gibi ot-çalı-ağaç peşinde koşardım:D

Görenler kesin oynattığımı düşünürdü, ucuz atlatmışım:D:D:D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:44
Sayın:mücevher çalısı ve sayın:A_NOMAD'ın çiçek isimleri üzerine ve çiçek bakımına olan bilgilerinizin yüzde biri bile bizde olsa bize yeterde artar bile :D Siz bilgilisiniz profesörler gibi adeta :D

Galip Kuzucu
26-12-2015, 20:48
Sırada soğanlı çiçeklerimden sonuncuları olan irisler, laleler ve farklı çeşit olan nergislerim var :D

Mücevher Çalısı
26-12-2015, 21:16
Sayın:mücevher çalısı ve sayın:A_NOMAD'ın çiçek isimleri üzerine ve çiçek bakımına olan bilgilerinizin yüzde biri bile bizde olsa bize yeterde artar bile :D Siz bilgilisiniz profesörler gibi adeta :D

Kendi adıma söylüyeyim "etağfirullah" pek bir şey bildiğim yoktur benim...

2-3 sene sonra ben sizi takip ediyor olurum merak etmeyin. Yeter ki yetiştirdiğiniz bitkilerin isimlerini bilin. O kadar çok bitkiniz oldu ki onları isimlerini bilerek yetiştirmeniz sizi 2 senede uzman yapar:)

Hangisi nedir, ne ister ne istemez tüm mesele budur...

Resulgur
26-12-2015, 21:31
Kendi adıma söylüyeyim "etağfirullah" pek bir şey bildiğim yoktur benim...

2-3 sene sonra ben sizi takip ediyor olurum merak etmeyin. Yeter ki yetiştirdiğiniz bitkilerin isimlerini bilin. O kadar çok bitkiniz oldu ki onları isimlerini bilerek yetiştirmeniz sizi 2 senede uzman yapar:)

Hangisi nedir, ne ister ne istemez tüm mesele budur...

Neyse ben bişe demiim daha iyi :D

sevgihoca
26-12-2015, 22:41
İçim açıldı Galip,çok iyi geldi.O taze soğan yapraklarına benzeyen üzüm sümbülleri keşke yenecek bir şey olsaymış,bu arada Fittonyalar da harika.

YeniGine
26-12-2015, 23:18
:) Sevgili Galip, kesin teraslı bir ev...

flaneuse
26-12-2015, 23:24
Sedumlarınızın arasında pembe bir salkım gördüm- tam yemelik bir sempati güzeli! Malum bu sedumlar 'jelly beans' olarak bilinen (ve bayıldığım) şekerlemelere benzedikleri için jelly bean plant diye de anılıyorlar.

https://www.google.com.tr/search?q=jelly+beans&biw=1366&bih=599&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiOvLn0x_rJAhUKCCwKHY4zC-UQ_AUIBigB

aleydi
26-12-2015, 23:34
Nasıl güzel büyümüş telgraf, sukulentler.Annelerini geçecekler Galip maşallah.

Bende soğanlıların kokusunu istiyorum:D.Baharda açıyorlar ya ;bahar kokusu,havanın ısınma kokusu, her yerin çiçeklere bezenme kokusu:).Yaz gelsin artık:)