View Full Version : asyaa / kaktüs ve sukulentlerim
kaktüs merakım bu bir kaç ay önce başladı ve şu an kendimi durduramıyorum
Aysel Yavuz
15-01-2015, 08:21
Sayfanız hayırlı olsun Sevgili Asyaa. Kaktüs hastalığına bir kere yakalandınız mı kurtulamazsınız. Bizde yeni yeni güzellikler seyrederiz inşallah. Kolay gelsin..
teşekkür ederim siteye yeni üyeyim de ek resim yükleyecek olsam nereden yükleyebilirim aradım aradım bulamadım
akçabardak
15-01-2015, 08:40
Kaktüs sayfanız hayırlı, bereketi bol olsun sevgili asyaa. Aramıza hoş geldiniz.
bunlarda son resimlerim umarım çoğalttıkça sizinle paylaşırım
münevver48
15-01-2015, 09:29
sevgili asyaa,aramıza hoş geldin.sayfan hayırlı olsun.her şey güzel görünüyor.sevgiler...
Sn. asya hoş geldiniz.
Öncelikle kendinizi burada tanıtırsanız daha çok seviniriz.
http://www.agaclar.net/forum/uyeler-tanisiyor-tartisiyor-toplaniyor/2595.htm
Sonra da buradan forumu daha iyi kullanabilmek için bilgiler bulabilirsiniz.
SIK SORULAN SORULAR / FORUM KULLANMA KILAVUZU - agaclar.net (http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/)
Fazla kaptırmayın sonra evde oturacak yeriniz kalmayabilir. ;)
Hepinize teşekkür ederim. çeşit gördükçe almayı düşünüyorum çünkü yaza güzel bir kış bahçesi yapmayı düşünüyorum. Bazı düşüncelerim var ama daha tam net değil.
sumeyra47
19-01-2015, 01:02
Sayfanız hayırlı olsun, aramıza hoş geldiniz. :)
aileme yeni üyeler katıldı sizinle paylaşmak istedim
çoğunun ismini buldum fakat bazılarını nette bulamıyorum bir vaktim olunca daha öncekileri daha net çekip yüklemek istiyorum fakat şuan yağmurdan koruduğum için tek tek çıkarmak zor oluyor ayrıca nette okudum şubat ve mart ayları uyku zamanı bittiğinden gün aşırı sulama yapılmalı marttan sonrada sulama haftada bire indirilmeli deniyor bu konuda bilgisi olan varmı şu an ben toprağı tamamen kuruyana kadar su vermiyorum
Sayfanız hayırlı olsun sayın asyaa. Sanırım çok fazla çeşitleri olduğu için kaktüs merakı hiç bitmiyor
Sayfanız hayırlı ve bol çicekli olsun...Hoşgeldiniz...
Gül Batur
05-02-2015, 21:53
Aramıza hoşgeldiniz kolay gelsin ürünün bol olsun.
Elimde bulunanlarla arajman yaptım umarım beğenirsiniz
Türleri dorumu seçtim bilmiyorum yardımcı olursanız sevinirim yeşil saksılardaki kızım ve oğlumun odalarına yeni yaptığım çeliklerim
Bunlarda diğer çeşitlerim isimlerini bilmiyorum bilen arkadaşlar söylerse sevinirim
Buda son umarım çeşitlendikçe sisinle paylaşırım ve umarım beğenirsiniz
B e t ü l
09-04-2015, 14:21
Bu sefer son
Pek inandırıcı değil ama ;)
Kaktüs sevdasının sonu yoktur...
Her fotoğrafta gözlerin fal taşı gibi açılması,"Aman rengi,biçimi,dikeni,duruşu ne güzel"demeler,Nereden bulurum arayışları, millet giysi alışverişi yaparken sizin bir gün önceden ne yapsamda eşimi seraya yönlendirsem düşünceleri...Bitmez
wynmert2
24-06-2015, 21:04
Sayfanız hayırlı olsun bende yeniyim ne kadar çok kaktüsünüz var
Görünüşe göre sözünüzde durmuşsunuz gibi.. Sayfanız hayırlı, kaktüsleriniz bol çiçekli olsun..
wynmert2
25-06-2015, 22:17
bir sorum olacaktı kaktüslerin yavru ve çiçek verme yaşı varmı birde her kaktüs yavru veriyormu teşekükrler
meryem güman
29-06-2015, 02:07
Sevgili asyaa ne kadar da cok cesidiniz var masallah dogrusu sayfaniz hayirli olsun umarim hersey gonlunuzce olur
herkese teşekkürler yenı bebeğım olduğundan anca zaman ayırabılıyorum yakında kaktüslerımın son durumlarını paylaşacağım
Gözünüz aydın, bebeğinizi güle güle büyütün, mutlu ,sağlıklı, bol kısmetli olsun..
Hayırlı olsun.. Allah sağlıkla büyütmeyi nasip etsin :rolleyes:
nature57
03-12-2015, 00:01
çoğunun ismini buldum fakat bazılarını nette bulamıyorum bir vaktim olunca daha öncekileri daha net çekip yüklemek istiyorum fakat şuan yağmurdan koruduğum için tek tek çıkarmak zor oluyor ayrıca nette okudum şubat ve mart ayları uyku zamanı bittiğinden gün aşırı sulama yapılmalı marttan sonrada sulama haftada bire indirilmeli deniyor bu konuda bilgisi olan varmı şu an ben toprağı tamamen kuruyana kadar su vermiyorum
Tebrik ediyorum güzel bir uğraş. Size yakınız, Adnan Menderes Üniversitesinde bir Botanik Bahçesi kuruyoruz İleride sizden üretilebilecek olanlardan destek almak isteriz.
Kolaylıklar diliyorum.
bitkilerimde son durum
aloe juvenna
aoe nobilis
aloe vera ve çiçekli hali ilk defa çiçeğini görüyorum
astrocindropuntia subuiata cristata
arkadaşlar isimlerini bilmediğimi ? geçeceğim sırayla benzerlikten dolayı yanlış bildiklerimi de düzeltirseniz sevinirim
aşılı kaktüslerim
atlas çiçeğim
austrocylindropuntia vestita cristata
buddha belly plant bunu zor buldum nazsız sitemsiz ama çok güzel çiçekleri var
buz çiçekerim
ceropegra woodi kap kalbe karşı
cleistocactus samaipatanus cristata
cotyldon orbiculata
crasulla golum
Crassula lycopodioides purpusii
Crassula mesembriyanthemoides
Crassula moonglow
Crassula ovata
Crassula ovata minor
Crassula ovata.
Crassula perforata var bunu hediye eden yeşime teşekkürler
Crassula yunnanensis
çöl gülü soğukta içeriye alınca yapraklarını döktü fakat yeniden filizlenmeye başladı
Echeveria agavoides cristata
Echeveria set oliver
Echeveria topsy turvy
Echeveria truffles
Eupıhorbia trigona
Echeveria black prince
?
?
euphorbia millii
aeonyum
crassula tetragona
agave variegata-agave salmiana var
yılbaşı
sedum dendroideum
euphorbia flanaganii
?
lithops aucampiae eunicea
senecio articulatus
orbea variegata leş kaktüsü
habranthus robustus
orbeopsis lutea var vaga
?
puya
buz ipek karışım
bazıları soğuk özellikle rüzgardan etkilendi umarım çabuk toparlar kendilerini
othonna capensis rubra
aloe broomii
?
?
graptosedum francesco baldi
?
sedum palmeri
bulbine frutescens
aloe arborescens
euphorbia tirucalli
cereus peruvianus monstrosus rood
?
cylindropuntia imbricata
euphorbia grandicernis
?
aloe somaliensis marmorata
?
aloe attenuata
aloe ferox
echeveria perle von neurnbeerg
agev
?
echeveria purpusorum
haworthia reinwardtii
haworthia scabra
haworthia reinwardtii zebrina
graptopetalum parapuayense
?
kalanchoe daigremontiana
aloe black gem
?
?
crassula moonglow
?
crassula moonglow
synadenium grantii
?
kılıç ve gasteria
?
?
?
kalanchoe daigremontiana
opuntia tomentosa
kalanchoe daigremontiana tohumlarından değişik türler çıkıyor aşkın gözyaşları
gasteria çiçeği
?
chamaecereus silvestrii
mammillaria elongata var
crassula lycopodioides
Echinocactus grusonii
Turbinicarpus polaskii
Mammillaria columbiana
?
?
Aloe mitriformis
?bu kaktüsüm niye böyle oldu anlamadım 1 senedir böyle
?
?
? yaprak şeklinde buda 2 yıldır büyümedi
Pachyphytum bracteosum
Mammillaria apozolensis
Matucana madisoniorum var horridispina
Echinopsis assortment.
?
?
Euphorbia milli
Mammillaria marnier lapostollei
Hoya cornosa
?
hoya kerii
Sansevieria cylingrica patula
plumeria
?
Mammillaria gracilis fragilis
astrophy
haworthia cymbiformis
sempervivum ruthenicum
echevria ramilette
aloe rahvil
sedum lineare variegatum
?
senecio mandraliscae
?
agave filifra salm
bugün bitmeyecek arkadaşlar yarın devam
......................................
arkadaşlar kalanı bugün yüklemeye çalışacağım
.....................................
Maşallah sevgili asyaa, ne kadar çok çeşidiniz var :) Hepsine nasıl yetişiyorsunuz ? Tam bir koleksiyoncu olmuşsunuz :)
Mücevher Çalısı
27-01-2016, 10:16
Sn. asyaa, öncelikle çiçeklerinizin çeşitliliği ve yetişkin halleri ile bir çok kişiyi kıskandırmışsınızdır bunu söyleyeyim. Fakat onları sunumdaki hızınız sanki fark edilmelerini engelliyor. Ben sizin yerinizde olsam bitkilerimi tek tek ele alır, onlara verdiğim emeği ve yetiştirilme süreçlerini kısaca anlatırdım. Bu yöntem sunumlarını yavaşlatacaktır, ama eminim sizin de sonradan hoşunuza gidecektir. Kendi bitkilerinizin yetişme durumunu, gelecekte geriye dönük takip etmek, özellikle size yardımcı olacak bir uygulamadır...
Fotoğraflarınızı nasıl yazı içine yerleştireceğinizi aşağıdaki konuyu inceleyerek öğrenebilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/sik-sorulan-sorular-forum-kullanma-kilavuzu/12308.htm
Bu sayede her fotoğrafınıza ayrı ayrı yorum getirebilirsiniz.
İsimlerini bilemediğiniz bitkilerinizi de aşağıdaki sayfalardan sorabilirsiniz.
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/1996.htm
http://www.agaclar.net/forum/bu-bitkinin-adi-nedir/38150.htm
Sevgi ve saygılarımla...
Mücevher Çalısı
27-01-2016, 10:24
.....l..l
Buradaki 4. fotoğraftaki bir çeşit "Kalanchoe manginii". Sizinki sarkıcı mı yetişiyor, fotoğrafta öyle gibi gördüm. Benim de var bu şeker şeyden bir çeşit ama sarkıcı değil, bu sebeple sordum:)
dediğiniz doğru fakat kısıtlı bir zamanım var sizin dediğiniz süreç epey uzun olur ben resimleri ekleyip yorum beğeni isim konusuna devamında değinmek istedim bunlar arası isim isteyen **** merak edilen olursa seve seve yanıtlarım
evet sarkıcı büyüyor fakat bu ara soğuktan epey etkilendi çok tatlı ona rağmğn çiçeklenmeye devam ediyor
arkadaşlar resimleri yükledim sonra başa dönüp bildiklerimin tek tek isimlerini yazacağım
flaneuse
27-01-2016, 13:51
Elinize sağlık Sayın Asyaa :) Dışarda, hele de Muğla'nın havasında güneşinde büyüyen bitkinin keyfi bambaşka oluyor.
Ben de Sevgili Duy-gu ve Melekv gibi Ankara'da bakmaya çalışıyorum kaktüs ve sukkulentlerime... Pek bilgili, tecrübeli sayılmam fakat Haworthia çeşitlerinin direkt güneş ışığından çok hoşlanmayıp kısa zamanda renk koyulttuklarını fark ettim (hemen hepimize estetik gelen 'kızarmalar' harici). Suyu görece daha fazla seven sukkulentlerle beraber saksılamıştım, ancak sonra ayırıp nispeten gölge bir yere koydum. Fotoğraf seliniz arasında birkaç haworthia görür gibi olunca aklıma geldi. Yetiştirme hikayelerinizi ve tüyolarınızı merakla bekliyoruz ;)
Bende araniza yeni katildim elimden geldigince bende bende cesit toplamaya calisiyorum ama sizin cesitlilige masallah demeden de gecemedim kaktusleriniz saglikla buyumeye devam eder umarim :)
sumeyra47
27-01-2016, 17:32
Sevgili asyaa ne kadar da çok çeşidiniz var masallah hepside birbirinden güzel, sayfanız hayırlı olsun umarım herşey gönlünüzce olur.
herkese teşekkür ederim Haworthia çeşidim var ama aslında bakarsanız hepsine aynı ilgiyi gösteriyorum. püf noktası netten hava tahminlerine bakıp don olacak zamanlarda tamamen toprağı kuru bırakıyorum. diğer zamanlarda hepsine aynı şekil bakım uyguluyorum. birde ben kışın tamamen sulamak yerine ara ara su püskürtü yorum.
Sayın asyaa sayfanız hayırlı olsun. Maşallah çok çeşidiniz var hepside birbirinden güzel, yaza daha güzel görüntüler paylaışırsınız artık..
bunlarda yeni üyelerim isimlerini daha bilmiyorum
son resimdekinin adını özellikle merak ediyorum
arkadaşlar bunlarda arada unuttuklarım en kısa zamanda isim güncellemesi yapacağım
bahçemde bir çok ağaç çiçek var ama bunların yeri apayrı
bunlarda yeni aileme katılanlar
Arkadaslar bunlar yeni üyelerim fakat şu alt kısmı sukulent yukarısı kaktüs aşımıdır yoksa türmü böyledir
Birazda soğanlılardan renk bahar gelsin saksılarım şenlensin renklensin diğer bahçe çiçeklerimide sunacağım
Masallah ne kadar cok cesidiniz var..Emeklerinize saglik.
Sayın asya çeşit gerçekten çok fazla ne güzel bana göderdiğiniz 2 tane yavru halen olduğu gibi duruyor yaz gelsin bakalım gelişim göstereceklermi :)
tabi ki gelişecekler yeter ki sulamaya dikkat edin ben yapraktan üretmede.belki bir yıl beklediğim oldu
Çiçeklenen kaktüslerim ve yeni üyem
Yeni güzellerim bugün rüzgar savurmuş ama allahtan sağlamlar
Arkadaşlar yeni üyelerimi paylaşmak istiyorum. Paylaşımı seven bir arkadaştan hediyeler
Yeni gelenlerle yaptığim arajmanlar
Bunlarda biraz önce aldıklarım
engin koç
31-03-2016, 19:08
Yeni gelenlerle yaptığim arajmanlar
Elinize sağlık.
Bocuk bahçesi gibi.
Çok beğendim.
Sevgiler.
Teşekkür ederim hedefim şu an 1000 çeşit umarım ulaşırım
Sabah sabah güzel bir görüntü
Çiçeklenmeye hazırlananlar
Çiçeklenen kaktüs ve sukulentim sanırım bu sene çoğunun çiceğini görebileceğim
Crasula ovatanın 3 değişik türü sanırım
Gollumun kopan dalını çeliklemiştim yaprağın kırılan yerinde başka tür gördüm
Arkadaşlar şimdi biraz yardıma ihtiyacım var çünkü ilk defa sukulentlerim böcekleniyor özellikle howartia larda yaprağına yapışan böcek ve bir sürü karınca ziraattan diğer bitkiler için aldığım ilacı yaptım fakat yaşayan taş ve bebek parmakları sukulentindede bit yoktu ama karınca gördüm ilaç yapmalımıyım
3. resimdeki echeveria (purpusorum)'dan ben de yeni edindim. Yaprakların duruşu, sıklığı ve kızılımsı benekleriçok güzel duruyor. Çiçek açmaya da hazır...ve ben de sabırsızlıkla bekliyorum. :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Evet duruşu çok güzel bunlarda bugün çiçeklenenlerim aslında bir kaçı daha çiçekli işlerden dolayı tam açık yakalayamadım yarın takipte olacağım
Önce çiçeklenmeye hazırlananlar
Sonunda 2 yılın sonunda bir yavru belirtisi nihayet
Sevgili arkadaşımla yaptığımız takas sonucu elime yeni geçen bebeklerim. İsim veremiyorum belki verilmesini istemez diye.buradan tekrar teşekkürler
Buradan büyümlerini takip etmek çok zevkli olacak. Devamı
Toplu şekilde süperler. Sarmaşığımda yoldan görüp beğendiğim sahibinden verilen çelikler umarım yeşerir
Bunlarda arkadaşlarımdan gelen yeni üyelerim daha çok küçükler .Arkadaşıma beni bu güzelliklerle tanıştırdığı için teşekkürler
Buda yaprak çeliği olarak geldi ama o kadar güzel bir rengi varki şu an baş köşede umarım tutar
Çiçeģinin rengi bir harika
Durmadan çiçeğini yenileyen kaktüslerim ve çiçeğini sabırsızlıkla beklediklerim
Arajmana eklediğim ama birden büyüdüğü için ayrı saksıya alınan
münevver48
10-05-2016, 08:56
sevgili asyaa, hepsi harika görünüyor. güle güle büyüt.
Ben simdiye kadar adini bile bilmiyordum sukulentmis.gecen yildan beri ilgisiz zavallilar.ne kadar guzel suslemissiniz.deniz kabuklarina bayildim
Fotoğraf koyup yardim isteyecektim.ama eklemeyi beceremiyorum
Herkese teşekkürler arkadaslar umarım daha bir çok güzelliğe hepberaber şahit oluruz
gürkan63
11-05-2016, 12:18
Sayfanız hayırlı olsun kaptırmışsınız kendinizi artık zor kurtulursunuz bu sevdadan.:)
bende olmayan çeşitler var sizde bende benim çok bitkim var diyordum,siz beni geçmişsiniz.Elleriniz dert görmesin.
Arkadaşım teşekkür ederim bu sevdadan kurtulmak isteyen kim bana kalırsa çocuklara bırakılacak en değerli miras
Çeşit sayımı unuttum karıştı yeniler eskiler. Tabi buna katkı sağlayan ağaçlar netin duyarlı üyelerinin paylaşımlarınıda unutmamak lazım....
Arkadaslar yeni aldiklarim ve arkadaslarimdan gelen yavrular sanirim iyi durumdalar
Bunlarda ciceklenmek uzereler
Minik yavrular buyumelerini sabirsizlikla bekliyorum
Sevgili Asyaa hepsi çok güzeller güle güle büyütün yavruları
Teşekkürler iyi dilekleriniz için
münevver48
16-06-2016, 11:02
:)sevgili asyaa,maşallah yerlerini hiç yadırgamamış. hayat dolu gülücüklerini görebiliyorum. sevgiler.;):):)
arkadaşlar yeni aldığım kaktüs ve sukulentlerim ama daha elime ulaşmadı geldiğinde tek tek resmini de paylaşırım
münevver48 teşekkürler gözüm gibi bakıyorum ben onlara. bol bol çiçeklendiği günleri de göreceğiz inşallah. buradan tekrar paylaşım yapan arkadaşlara teşekkür ediyorum.
Arkadaslar yeni kaktus ve sukulentlerimi begenilerinize sunuyorum
Kargoda biraz hırpalanmışlar fakat toparlanacaklardır
En çok hırpalanan ortadaki umarım çabuk toparlar
Şimdi yeni gözdelerim var bu birincisi
Buda ikincisi isim araştırmasındayım daha bulamadım
a_fan_of_barca
24-06-2016, 03:52
Şimdi yeni gözdelerim var bu birincisi
Birinci bitkinizin ismini araştırmaya artık gerek kalmadı sn. asyaa :) İlk resimdeki bitkiniz hakkında bilgiye bu (http://www.agaclar.net/forum/sukulent/37878.htm) sayfadan ulaşabilirsiniz
Cevabin için tesekkurler arkadasim ama benim aradiğim ikincisi diğerini bulmustum görsel arattıgim halde bulamadim bilen varsa yazarsa çok sevinirim
Cevabin için tesekkurler arkadasim ama benim aradiğim ikincisi diğerini bulmustum görsel arattıgim halde bulamadim bilen varsa yazarsa çok sevinirim
sevgili asyaa hafta sonu eminönünde gezerken tesadüfen sizin istediğiniz kaktüsü gördüm forumdan takip ettiğim için hemen aklima siz geldiniz etiketinde jungle jewels yazıyordu ama netten araştırdığımda farkli şeyler çıkıyor .adam kartını vermişti isterseniz özelden atarım size
Senecio stapeliiformis (Kleinia stapeliiformis ) aradığınız isim.
arkadaşım çok teşekkür ederim türünü bilmediğimden bakımında şüpheliydim tekrar teşekkürler
Bu ikisi ayni türe benziyor fakat büyüme şekilleri farklı türden emin olmadığım için ikisinide aldim
Balık kılçığı atlas ev tek gecelik gelin yaprak çeliklerinden hızla büyüyenler
Yaprak çeliğiyle büyüyenler
Yukarıdaki echeveria önce unlu böcekten kurtardım şimdide karıncalar başa bela umarım daha fazla hırpalanmaz
Bunlarda çiçeklenmeye baslayanlar
Bunlarda yeni kaktıslerim
Çok güzeller maşallah
SM-G920F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Önce iki iki yeni aldıklarımla başlayalım
Kargoda hırpalansada toparlanmaya başladı
Üç kez almama rağmen hep çürüyen tür nedense. Paylaşan arkadaşımın gönderdiğini umarım büyütebilirim
Hayran olduğum bir tür yaprak çeliğim umarım büyür şu an baş köşede
Son olarak yaprak çeliklerim
Açan kaktüs ve sukulentlerim
%%%
asyaaciğim, yavrularını güle güle büyüt arkadaşım .... :cool:
Arkadaşlar ufacık çelikten hızla büyüyen atlaslarım ve tek gecelik gelin
Bugün aileme yeni üyeler katıldı
Elimdeki tüm türlerin isimlerini araştırıyorum. Hepsi tam olunca isim güncellemesiyle ben gibi isim araştırmasındaki arkadaşlara yardımcı olabileceğimi düşünüyorum
Son 2 yi tek tek ekleyeceğim bayıldığım 2li
Uzun zamandir iyi bakilmis bu tür arìyordum bugün güzel denk geldi
Sıdıka arkadaşım atlamadan aklımdayken cok teşekkürler iyi dileklerin için
münevver48
09-08-2016, 07:42
sevgili asyaa, yeni edindiğin bitkilerini güle güle büyüt. maşallah çok şirinler.
Yenilerim nihayet geldi hemen dikildi simdide begenilerinize sunuyorum
Haworthia cooperi lavranos ve tunilla chilensis
Haworthia retusa ve kalanchoe figuereidoi
Graptoveria darley dale cristatve echeveria albert baynes
Euphorbia platyclada ve haworthia truncata
Ceropegia stapeliiformis ve echeveria derenosa
Graptopetalum pentandrum superbum ve caralluma dummeri
Euphorbia suzannae ve haworthia tesselata
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.