View Full Version : asyaa / kaktüs ve sukulentlerim
Güzellerim çiçeklenme devam ediyor
524 numarali mesajdaki ilk resimde bulunan kaktüsünüz ne guzel ciceklenmis bayildim :)
Teşekkürler aşılı bir kaktus aslında 2 tane var ikiside bu şekil bol tomurcuklu.
Alttaki sukulent im koku kuru gibi olmuş dalları ayirip tekrar diktim bakalım nasıl olacak
Güzellerim bazılarını uğraş uğraş bir net çekmeden remini
yardimcierhan
12-06-2017, 04:37
Merhaba. Kaktüslerinizin hepsi çok güzel. Elinize, emeğnize sağlık.
Lakin bir fotoğrafta kaktüslerin fiyatları yazıyordu.
Merak eden arkadaşlar için paylaşmışsınız.
Nereden alıyorsunuz bilmiyorum ama bana o rakamlar çok fahiş geldi.
İzmir'den bitki satın aldığım birkaç yer var, fiyatları o kadar uygun ve sağlıklı ki hepsi...
Hem de çok sıra dışı türler.
Çok büyük değiller ama yazın iyi bakıldığında hemen gelişim göstermeye başlıyorlar.
Farklı şehirlere gönderme ihtimalleri olabilir.
Dilerseniz bir dahaki gittiğimde fotoğraflarını çeker, sizinle paylaşırım. : ' )
Teşekkür ederim. Ben fiyat konusunda hep angay kaktuse danışdım alırken hep.ebat ölçümü vs verdim. Hep eder **** etmez dediklerinden seçim yaptım. çünkü turkiyenın ilk ve en tanınmıs ismi sonuçta. çok küçükler belki ucuz olabilir ama büyudukçe doğal olarak fiyat artıyor. Bazı turlerse pek bulunmuyor. Yapacak bir şey yok ****** ağaçlar nette paylaştıgımda küçücük olanlar şimdi kocaman oldular. Doğal olarak bende aldığım fiyata veremem. Ben artık almıyorum ama uygun bulduklarınızı paylaşırsanız tabi herkes memnun olur.
yardimcierhan
13-06-2017, 18:27
Haklısınız.
Angay kaktüs sanırım artık kapanıyor.
Çok üzücü.
Elbette paylaşırım. : ' )
Evet yasliliktan dolayi artık kapandı. Serasindaki ürünleride sattı. Zaten işi bıraktıktan sonra bende soru sormuyorum artık.
Arkadaşlar çiçeklerimi satmaktan vazgeçtim. Mümkün değil vazgeçemiyorum. Toplu alım için istendiği an anladım bunu. Onun için bu konuda mesaj atmazsanız sevinirim.
uzun zamandır resim paylaşmıyordum. bahara yaklaştıkça yeni güzellerle yeni paylaşımlar yapmak dileği ile....
Mesut Temiz
05-02-2018, 12:48
Kaktüs ve sukulentlerinizin hepsi birbirinden harika... Satmamaya karar vermekle en doğrusunu yapmışsınız bence.. O kadar güzel çeşitler var ve o kadar sağlıklılar ki, adeta bir hazine koleksiyonunuz...
sevgihoca
05-02-2018, 22:04
Maşallah,ne kadar çoklarmış,çeşit çeşit,balkon dolmuş.Hepsini iyi günlerde büyütün.Sevgiler.
Teşekkür ederim. Artık hayatımın bir parçası oldular. en ufak bir fırsatta tek tek kontrolünü yapıyorum. satsaydım bu boşluğu ne ile doldururdum bilemiyorum.
evet bugunde biraz fazla paylaşım yapacağım. arayı kapatmam lazım. yeni edindiklerim büyüyenler vs karışık olarak.
Sayın asyaa; maşallah kaktüs ve sukulentleriniz çok güzel ve saglıklı görünüyorlar, büyük hayranlıkla seyettim...
Pembislerim. Her tür bitki de pembe bayılıyorum.
Topraklar degisti gubrelendi buyumeye hazirlar artik
kader_bpkp
15-09-2018, 16:56
Sn asyaa gerçekten çok büyük bir koleksiyon olmuş :) inşallah sağlıklı şekilde büyür çoğalırlar.. Sukulent yetiştirmeye bir kez başlayınca insan kendini durduramıyor kendimden biliyorum.. Çok fazla emek ve para harcanıyor ama 3 saat boyunca tek tek hepsini gezdiğim bakımını yaptığım zamanları biliyorum, bunun keyfine değiyor yapılan herşey.. Ellerinize sağlık..
Tesekkur ederim. Benimde ayni hafta sonlari 1 gunumu ayiriyorum. Ama balkona ciktigim zaman gördüğüm manzara ya degiyor hersey
Büşra baser
01-11-2018, 07:04
Ablacım oranın balkon olduğuna emin misiniz dehşet güzel bir cennet kösesine gidenkoridor gibi bir uçtan bir uca ellerinize sağlık hepside sağlıklı muhteşem görünüyor bol çiçekli günleriniz olsun kışıda ordamı geçiriyorlar bende yeni sayılırım dışarda mı icerdemi bakmalıyım hala karar veremedim :) :)
Uzun zamandir telefondan dolayi yukleme yapamiyordum. Sanirim bugun biraz abartacagim
Bu sene ciceklenen kaktusum az oldu. Sebebini gecen kis buralarda fazla soguk olmamasina bagliyorum. Kisin sogugu goren kaktusler cok aciyor bence
Bu sene halk tabiri ile les kaktuslere takmis bulunmaktayim. Cogu turunu temin etme calismasindayim.
Ablacım oranın balkon olduğuna emin misiniz dehşet güzel bir cennet kösesine gidenkoridor gibi bir uçtan bir uca ellerinize sağlık hepside sağlıklı muhteşem görünüyor bol çiçekli günleriniz olsun kışıda ordamı geçiriyorlar bende yeni sayılırım dışarda mı icerdemi bakmalıyım hala karar veremedim :) :)
Tesekkur ederim. Balkonun diger tarafi esime ait ne yazikki. Bana kalsa on tarafida dolduracagim ama orda sadece 15 saksiya izin var. Buralarda agir kis yasanmadigindan benimkiler hep balkonda. Sadece yagmur ruzgar vs den korumak icin boylu boyunca kalin perde yaptirdim. Sizin bulundugunuz yeri bilmiyorum. Ama genelde kaktusler eksi 10 a kadar dayaniyor. Burda en onemlisi don zaman lari sulanmamasi. Ben takip edip don gorulme olasiligi oldugu zaman sulamayi kesiyorum. Cunku burada ben kisinda az az suluyorum. Cunku fazla kis olmuyor. Ama evin icinde bakmak istersen gunesli havalarda direk gunes almasini saglarsan buyurken incelme vs olmaz.
vBulletin® v3.8.5, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.